logo Lambii

Lambii

Poznań

Opinie o Lambii

n.t. 2015-10-22 08:12:53
Powiedzieli że nie maja pieniędzy i że nie dadzą.Przykre to bardzo bo każdy uczciwie pracował na wypłaty.Z tego co nam wiadomo firmy lambii już nie ma,nawet nie ma jak się skontaktować z właścicielami.
xxx 2015-10-22 13:57:28
Nie ma kontaktu bo się chowają ale spokojnie sobie żyją i korzystaj z życia
bobi 2015-10-23 11:51:47
Korzystają na maxa z życia i bawią się.Nie odpowiedzialni ludzie bez sumienia i skrupułów.
Zalosneeee 2015-11-02 22:29:46
Myślicie, ze tylko Wy jesteście poszkodowani???!!!To wyobrazcie sobie, ze handlowcy , którzy w tenupaly przemierzali setki kilometrów, wnosili towar na piętra, biegali jak mrówki do dziś nie dostali, ani złotówki !!! Wstyd przed ludźmi bo pracowaliśmy uczciwie, zapewnialismy, ze wszystko będzie ok towar obiecywano doslac, premie od marca były w zawieszeniu oczywiście ich też nie zobaczyliśmy, zapewnialismy ludzi, ze wszystko dostaną bo nas tak zapewniano i byliśmy tego pewni, a teraz co???Zrobiononm z gęby d... !!! Policja wzywa w roli świadków na jakieś zeznania, niech sobie idą Ci, którzy za to odpowiadają !!! Karmią wraca, tyle w temacie. Mieliśmy Szefa za innego człowieka. Za co rachunki mieliśmy poplacic???Z nieba się to nie bierze, zapracowalismy, a. zostaliśmy oszukani !!!! Ale też tego tak nie zostawimy !!! Odzyskamy co nasze !!!! A my jeszcze wpisy tu pozytywne robiliśmy, poprostu brak słów................
ja 2015-11-05 11:08:41
a szkoda że handlowcy wcześniej nie napisali że w firmie aż tak żle sie dzieje!wtedy by Telemarketerki przestałły dzwonić ! i znacznie mniej ludzi było by okradzionych przez P KRZYSZTOFA!!!!Ale dla nich też nadejdzie kara i dla zakłamanych p. kierown iczek!!!!!
xxx 2015-11-05 14:25:47
Czytaj wyżej, nie tylko p. KRZYSZTOF nas okradł bo są jeszcze dwie inne osoby które były właścicielami
Żalosneeee 2015-11-05 22:56:54
Post niby dodany,a nie ma... Nie chce juz sie nawet komentowac tego... Czlowiek nie jest msciwy i tak to wlasnie wyglada...Jest dojscie roznymi sciezkami do Ich najblizszego otoczenia,moznaby sie zapytac czy wiedza cos na ten temat, z kim zyja, kogo nawet nie zainteresowalo czy masz na zycie, czy masz za co dzieciom kupic chleb, ze Rodzina pomaga bo nie otrzymales pensji...ale co z tego...Czy poza czubkiem wlasnego nosa istnieje swiat???!!!Moze kupic samochod taki czy inny? Chociazby ktos przyznal sie do bledu,przeprosil,splacil w ratach, ale nieee tematu nie ma,jakie pieniadze?O co wogole chodzi,prawda? Była taka firma kiedys??? Nosz Kur... Zalosne. Ktos tu ma bledne info, Szef byl jeden, ale mial wspolnikow...I ktos chyba ponosi za to co sie stalo odpowiedzialnosc do cholery tak?! Nikt z handlowcow nie mowil, bo co mial mowic? Kazdy chcial dobrze, chcielismy ratowac firme,miec prace,byc lojalni i mamy nagrode i podziekowanie...
Żalosneeee 2015-11-05 23:00:06
Kogo ma spotkac ta kara? Ja wierze,ze moze kiedys zostanie to zwrocone w tej czy innej postaci, zlo wraca zlem, dobro dobrem.
nT 2015-11-12 19:30:30
Kiedy panowie rozliczycie się z paniami z Nowego Tomyśla?????????????
jaa 2015-11-13 07:24:54
Artur i Maciej byli tez współwlascicielami, moze ich trzeba by zaatakowac o kase,
ponoc cos otworzyli znow , nie na siebie, ale dzialają dalej.
w restauracji hotelu na malwowej ponos siedzą
Oszukana klientka 2015-11-13 09:45:23
Pewnie, ze wraca i to mnie cieszy naciagneliscie mnie na kupno odkurzacza 2 lata bede go splacac , a zepsul sie po 2 miesiacach fajnie , bo wczoraj z Polkowic pojechalam do Poznania w celu reklamacji, ale siedziba nie istnieje- telefony tez nagle gluche sie staly Pieknie dziekuje za wasza cudowna prace i naciaganie ludzi Mowiliscie przed podpisaniem umowy, ze firma w razie zepsutego sprzetu przyjedzie i wymieni na nowy i ze gwarancja dozywotnia hahahahah Teraz sobie sami placicie za krzywde wyrzadzona ludziom Wy nas , a szefunio Was ... Wielkie dzieki I Nie uzalajcie sie nad soba , bo widac macie zasluzona kare drodzy sprzedajacy buble ... Wstyd , ze mowicie o "karmie"
Zalosneeee 2015-11-15 21:01:39
Tak jak pisałam wstyd przed ludźmi...Ale my sami zostaliśmy oszukani.... Nie ma w tym naszej winy...To była nasza praca - sprzedaż, a nie oszukiwanie ludzi....A wyszło na to, ze ktoś dobrze się bawił kosztem nas wszystkich.... Przykre, ale prawdziwe.... I nie będę się wstydzić mówić o karmie bo to taka jest prawda i zbyt dużo w życiu przeszłam, zeby się poddawać. Dam radę.
bylejak 2015-11-17 21:07:32
Praca a nie oszukiwanie ludzi??? Hahahahahah dobre sobie. Chcesz wmówić sobie ze nie wiedziałaś dokładnie czym się zajmujesz. Żal mi cie! I to bardzo.
Zalosneeee 2015-11-18 17:19:02
Doskonale wiem czym się zajmowalam i nie było to oszukiwanie ludzi. Nie musi Tobie byc mnie żal bo doskonale sobie radzę, a żal mi Ciebie i Twojego płytkiego myślenia....Najlepiej siedzieć na tylku, zaglądać z nudów na forum jakiejs firmy i narzekać :P Na wszystko i na wszystkich. Miłego czytania.
pis 2015-11-23 23:55:37
( usunięte przez administratora ) Tu już nie ma co myśleć.Zrobiono z nas idiotów, wykorzystano naiwnych, pracowitych ludzi.Brakuje słów by to opisać.Nikogo to nie obchodzi,że mija czwarty miesiąc a ja nie mogę "załatać" finansowej dziury po Lambii. Mam nadzieję, że przy wigilijnym stole odbije się niektórym karp świateczny bo mnie nie będzie na niego stać.
załamana 2015-11-24 08:54:10
Ja żeby załatać tą dziurę musiałam wziąć kredyt który będę spłacać przez prawie 4 lata!!!:(
ktoś 2015-11-24 09:04:32
Jednej wypłaty nie otrzymalas a wzielas kredyt na 4 lata????to ile Ty zarabiałas???? Nie bądź śmieszna!!!! :-D
załamana 2015-11-24 10:50:36
Nie jestem śmieszna kredyt był większy o 100 zl od sumy którą on jest dłużny a na 4 lata rozłożony żeby rata była możliwie jak najniższa
Żalosneeee 2015-11-25 20:44:19
Dekol....O jakiej firmie Ty mowisz?! Firmy juz nie ma....Od dawna... Miała najlepszych handlowców, potencjał itd. Nie wykorzystali tego bo ważne było coś innego. Co do konkurencji...Sorry, ale sporo jest tutaj firm z BP.
Poszkodowana 2015-11-28 20:14:36
Może wszyscy oszukani klienci zbierzmy się i wnieśmy zbiorowy pozew do sądu? bądź podziałajmy razem w tym kierunku. Może razem zdzialamy coś więcej.
mn 2015-11-30 16:13:38
Witam, ja tez naleze do tego szerokiego grona oszukanych klientow, zgadzam sie i popieram zbiorowe dzialanie celem poszanowania naszych praw konsumenckich.
Osobiscie zlozylam zawiadomienie na policji o oszustwie. Niestety po miesiacu uzyskalam odpowiedz, ze ta sytuacja nie podlega pod kodeks karny ale cywilny.
Po konsultacji z prawnikiem chce skierowac sie do rzecznika praw konsumenckich.
Zapraszam wszystkich poszkodowanych do zrobienia tego samego, byc moze dajac rozglos tej sprawie do czegos dojdziemy. Czym wiecej nas bedzie tym wieksze szanse dla kazdego z nas.
1
jolaszka 2015-12-04 11:57:15
Zgadzam się całkowicie , uważam ,że powinniśmy zebrać siły i wystąpić z pozwem zbiorowym.Czekam na sygnał wszystkich oszukanych
Agata 2015-12-04 21:56:15
Moja mama też została oszukana przez tą firmę a w szczególności przez panią Katarzynę N. z którą nie ma kontaktu, urządzenie zepsuło się po miesiącu. Nie ma kto go naprawić a wyłudzono od starszych ludzi wielkie pieniądze,zamierzam złożyć doniesienie na policję i oczywiście jestem zainteresowana pozwem zbiorowym.
Żalosneeee 2015-12-08 13:16:40
Kuroń to jakaś prowokacja czy na głowę upadłeś??? :D Jeśli prowo to mało zabawne... Atmosfera była fajna jak istniała firma i funkcjonowała normalnie i rzetelnie wobec pracowników i klientów...
mela 2015-12-11 13:54:23
też kupiłam urządzenie,na razie zepsuła się ssawka do podłogi, niby nic ale jednak.
Żalosneeee 2015-12-15 23:42:47
Istnieje...haha dobre sobie... Istnieć i zwać się firmą może tylko i wyłącznie firma,która dba i docenia swoich pracowników, klientów itd. Firma, która się rozwija dba także o swoje dobre imię.Jeśli wszystko kończy się tak jak w ten sposób ( trzeba czytać ze zrozumieniem ) to jak do cholery moze być mowa o firmie???!!!
Poszkodowana 2015-12-26 16:15:14
nie wiem czy ma sens zawiadamianie policji. Moja mama to zgłosiła i dowiedziała się ze nie ma podstaw, aby to zostało potraktowane jak przestępstwo, więc sprawa zamknięta. Byłyśmy również u rzecznika praw konsumenckich, były wysyłane jakieś oficjalne listy, ale nie zostały one odebrane przez tą firmę, także stoimy w punkcie. pieniędzy jak nie było tak nie ma...
mm 2016-01-12 23:48:03
Marlena poszukuje ludzi do pracy.Praca w Poznaniu,czterdzieści godzin tygodniowo,wynagrodzenie tygodniowe w kwocie dwieście złotych. Telefon kontaktowy 606 549 124.
1
aaa 2016-01-13 13:27:25
Dobre:). Napisałabym że śmieszne ale to jest prawdziwe:):):)
aaa 2016-01-19 14:55:34
Epolala chyba coś Ci się pomyliło ;D
mała 2016-01-19 18:14:59
Teraz mają produkcję na serdecznej a firmę na grunwaldzkiej 21
xxx 2016-01-19 21:51:46
Firma stanęła na nogi, są umowy o pracę i dobra płaca nawet długi wszystkie spłacają handlowca, klienta i telemarketingowi. Szef ma jednak serce tUKy
milutka 2016-01-20 08:24:40
Telemarketingowi spłaca kasę? Chyba tylko tym co dalej u niego pracują. Prędzej mi kaktus wyrośnie niż swoją kasę dostanę :(:(:(
milutka 2 2016-01-21 10:50:47
Milutka czy jak tam się podpisujesz,gadasz tak bo ci ktoś zapłacił? jaka firma stanęła na nogi? komu płaci? może tobie - bzdury . Pan Krzysztof na boku kręci a przed wypłaceniem naszych pieniędzy myśli że mu się udało uciec, ale nic z tego kara będzie !!!A poszkodowani zgłosiliście to do inspekcji pracy do prokuratury nikt nic nie zrobił a tylko narzeka zmobilizujcie się i ktoś dopadnie jakaś sprawiedliwość jeszcze jest oszust musi być ukarany żeby z nas się nie śmiał i nie myślał że mu się oszukańczy plan udał. Spotkajmy się w inspekcji pracy od czegoś trzeba zacząć.
bbb 2016-01-22 07:36:32
Akurat to nie Milutka pisała że firma stanęła na nogi. Patrz kto co pisze
rodzynek 2016-01-22 23:22:08
Tuky jeśli twoim zdaniem firma się odrodziła, dobrze płaci i proponuje umowę o pracę to dlaczego tam jeszcze nie pracujesz tylko siedzisz w domu i wypisujesz głupoty!
grzes 2016-02-07 13:34:24
Materac który u nich kupiłem reklamowałem. Tydzien temu wysłany został odesłany z powodu zamknięcia firmy.
szara 2016-02-08 13:34:03
Mam nadzieję że chociaż pity dotrą na czas
1
rodzynek 2016-02-09 13:15:24
A co to za filozofia, wypisać pity jeśli wynagrodzenie dla każdego pracownika wynosiło 500 złotych brutto. Oczywiście z małymi wyjatkami.




rodzynek 2016-02-18 22:48:53
As, udajesz ze wszystko wiesz a w rezultacie nie wiesz nic.
rodzynek 2016-02-22 23:02:38
As, oceniam Cię z tego co piszesz!
Aśka 2016-02-25 10:49:02
Czy ktoś dostał już pit z lambii?
N-T 2016-02-26 09:46:55
Nikt jeszczcze nie dostał pit-u. Masakra nie ma z nimi żadnego kontaktu. Co robić?
Aśka 2016-02-26 12:26:43
Jeśli nie przyślą to trzeba udać się do Urzędu skarbowego i zgłosić że firma nie dostarczyła pity. A urząd zajmie się tym. My nie możemy nic więcej zrobić w tej sprawie. Jeśli nie dostane do końca następnego tygodnia to dłużej nie będę czekać.
Ups 2016-02-26 14:28:57
Dokładnie tak. Ponoć są duże kary dla takich pożal się boże pracodawców za nie dostarczenie pitu na czas. A ten pracodawca nic nie dostarczał na czas. Na pewno nie będę czekać do kwietnia.
mn 2016-03-03 23:02:23
Czy jest ktos kto odzyskal pieniadze od tych zlodziei . MAM ma mysli odkurzacze za ktore zaplacilismy i nigdy nie zostaly dostarczone.
aga 2016-03-08 16:04:23
Witam A nr tel jakis aktualny posiadacie ??dziękuję bardzo z góry ☺
jolaszka 2016-03-09 18:00:49
Otrzymałam w listopadzie list ,że po jakimś czasie przyślą odkurzacz ....i cisza
Alex 2016-10-11 12:14:53
Jestem za ja dzis dzwonie do rzecznika praw konsumenta bo to jest nie do uwierzenia ... jesli.jest nas wiecej kontaktujecie sie ze mna ...moze cos razem podzialamy ...bo tak.nie moze byc to.jest oszustwo na miliony zlotych !!! Jesli ktos jest zainteresowany , dodam.mojego emaila bysmy mogli.sie wszyscy skontaktowac
Alex 2016-10-11 12:20:33
Dzialamy ???
Zostaw swoją opinię o Lambii - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lambii