brak logo

Divante

Wrocław

Opinie o Divante

ooo 2011-03-22 16:33:38
byłem na interv.
trochę dziwni ludzie.
rozmowa jak przesłuchanie o warunkowe wyjście z więzienia :\
3
markus 2013-03-11 09:46:17
Świetna atmosfera w pracy:)
1
pol 2013-09-04 09:01:18
Ogólnie okk, ale dla programisty - miejsce, gdzie się zupełnie nie rozwija :( zupełnie inaczej niż przedstawia się to na rozmowie kwalifikacyjnej i w ofercie....
3
pol2 2014-02-06 16:06:35
zgadzam się z @pol w 100%.
z tymi samymi wymaganiami inne firmy daja lepsze warunki.
1
Były_pracownik 2014-10-29 23:05:34
Zgadzam się, atmosfera super, ale projekty nie rozwijają. Bo cóż można powiedzieć - sklep goni sklep. Niemniej jednak - warto na start.
Rekrutacja Divante 2016-01-15 13:08:16
W razie czego zapraszamy do aplikacji na adres rekrutacja@divante.pl. :)
2
Rekrutacja Divante 2016-01-22 13:22:21
Bardzo nam miło, dziękujemy za pozytywną opinię :) Fakt, zależy nam by w miarę możliwości odpowiadać na pojawiające się wiadomości. Zapraszamy do aplikacji na adres rekrutacja@divante.pl. Dla przypomnienia link do ogłoszenia na stanowisko Software Tester: http://divante.pl/kariera/software-tester#.VqIelPnhDIU
1
Rekrutacja Divante 2016-01-29 11:53:06
Tomku,
Ogólny opis stanowiska wraz z wymaganiami znajduje się w ogłoszeniu Project Manager na naszej stronie http://divante.pl/kariera/project-manager#.VqtDi_nhDIU. CV można przesyłać na adres rekrutacja@divante.pl. Tam można też zadać bardziej szczegółowe pytania dot. stanowiska :) Generalnie poszukujemy osób z doświadczeniem w zarządzaniu projektami IT, znajomością metodyki Agile/SCRUM, chętnie też innych. No i z super angielskim, bo mamy coraz więcej klientów zagraniczych :) Pozdrawiamy
1
Rekrutacja Divante 2016-02-19 17:19:39
Zgadza się, standardowo dostępny u nas pakiet socjalny zawiera dofinansowanie na kartę Multisport, opiekę zdrowotną i lekcje angielskiego, ale to nie wszystko :) Miłe akcenty w biurze na co dzień to świeża kawa prosto z ekspresu czy owoce, nie mówiąc o atmosferze sprzyjającej integracji, także po godzinach czy cotygodniowych szkoleniach wewnętrznych z cyklu Divante.EDU (ostatnio o roli analityka w projektach). Zapraszamy do aplikacji na rekrutacja@divante.pl. Więcej info o nas na stronie Divante Kariera w serwisie Facebook.
1
Rekrutacja Divante 2016-02-26 13:36:57
Bardzo nam miło, dziękujemy za zainteresowanie i zapraszamy do kontaktu na rekrutacja@divante.pl i do odwiedzenia naszego profilu Divante Kariera na Facebooku - tam jest więcej informacji "od kuchni" z życia firmy :) Można też posłuchać, co mówią nasi koledzy i koleżanki z zespołu (usunięte przez administratora)
1
ghhsdfhsfg 2016-02-26 18:52:24
ODRADZAM APLIKOWAĆ
Firma mało poważna jak na rynek IT (a przynajmniej główna osobą odpowiadająca za rekrutację). Na odpowiedź po rozmowie czeka się ponad 2 tygodnie i tylko po to, aby przeczytać, że kandydatura nie została pozytywnie rozpatrzona. Albo kogoś skreślacie na starcie i dajcie odpowiedź po max. kilku dniach, albo dajcie feedback po 2 tygodniach, co przesądziło o decyzji.
Od wielu tygodni/miesięcy na stronie wiszą te same ogłoszenia.
Brak informacji o widełkach, co wprowadza w zakłopotanie przy pytaniach o oczekiwania finansowe.
Same ogłoszenia mocno naciągane, biuro wcale nie jest takie super, bardzo ciasno jak na firmę takiej wielkości, od ostatniego remontu mineło tam wiele lat, słaba lokalizacja bez parkingu
Gwoździem do trumny są opinie na tej stronie, widać na pierwszy rzut oka, że firma przeprowadza konwersację z samą sobą i dodaje sobie anonimowo sztuczne pochwały
Przestrzegam inne osoby przed stratą czasu, wszystko co napisałem można samemu łatwo zweryfikować.
3
Rekrutacja Divante 2016-02-29 17:34:21
Cześć, dziękujemy również za ten komentarz. Jesteśmy świadomi naszych niedociągnięć i staramy się stale nad nimi pracować.

Standardowo czas oczekiwania na decyzję z naszej strony wynosi ok. 2 tygodnie, o czym informujemy zwykle na rozmowie. Czasami udaje się szybciej, ale niestety nie zawsze - jak wiadomo, wpływ ma tutaj wiele czynników, takich jak rozmowy z klientem, wynik pozostałych rozmów, etc.. Przepraszamy, jeśli czas oczekiwania na odpowiedź przekroczył spodziewany.

Jeśli chodzi o ogłoszenia, to część rzeczywiście "wisi wciąż ta sama", ponieważ cały czas przybywa projektów i mimo rosnącego zespołu, wciąż musimy prowadzić kolejne rekrutacje. :)

Co do pozytywnych opinii o nas na GoWork, to dziękujemy raz jeszcze serdecznie ich autorom, wiele z nich pozytywnie nas zaskoczyło i staramy się na nie odpowiadać, podtrzymując konwersację. Podobnie robimy i w tym przypadku.

Pozdrawiamy serdecznie :)
Rekrutacja Divante 2016-03-18 14:05:58
Bardzo dziękujemy za uznanie! W sumie to już drugi raz z tego co widzimy :)
Rekrutacja Divante 2016-04-01 12:51:02
Pani Moniko, w rekrutacji liczą się umiejętności i doświadczenie :)
Rekrutacja Divante 2016-04-08 13:42:53
Jeśli są chętni na stanowisko Business Analyst, to właśnie poszukujemy: http://divante.pl/kariera/business-analyst#.VweYvvmLTIU. Osoby wybrane na podstawie CV otrzymają w pierwszym kroku zadanie do wykonania po rozmowie telefonicznej. Zapraszamy do kontaktu: rekrutacja@divante.pl.
1
Rekrutacja Divante 2016-05-06 13:24:59
To prawda, poza analitykami od dłuższego czasu poszukujemy testerów i kandydatów na staż testerski, z tym że tymczasowo akurat ta rekrutacja dobiega końca. Można jednak przesłać zgłoszenie na rekrutacja@divante.pl, jeśli nie tym razem to następnym może być okazja do rozmów. :) Stale poszukujemy też programistów PHP. Pełna lista aktualnych ofert jest na naszej stronie http://divante.pl/kariera. Zapraszamy do kontaktu :)
Rekrutacja Divante 2016-05-06 13:33:14
Antku, staże w Divante są płatne. Aktualne oferty pracy i staży są na naszej stronie http://divante.pl/kariera. W tej chwili rozglądamy się np. za stażystą - Analitykiem Biznesowym. Z nieco mniejszym priorytetem przyjmujemy zgłoszenia na staż - New Business Developer w dziale handlowym, być może będzie perspektywa otwarcia takiego stażu na wakacje. Inne staże, które u nas się pojawiają, to m.in. testerski, programistyczny, UXowy. Nawet jeśli nie znajdzie Pan na naszej stronie aktualnej oferty odpowiadającej Pana zainteresowaniom, to zachęcamy do nadesłania CV wraz z informacją, jaki kierunek rozwoju Pana interesuje na adres rekrutacja@divante.pl. Być może w przyszłości pojawi się odpowiedni wakat i wtedy będziemy mogli wrócić do rozmów :)
WroceKlocek 2016-05-15 10:15:35
Hehehe te pozytywne komentarze to może między bajki włożyć (zaznaczam, że nie wiem jak jest naprawdę, bo nie miałem nic wspólnego z tą firmą), ale po pierwsze choćby ze względu na regularność dodawania komentarzy pozytywnych (mieliście przypomnienie w telefonie, że trzeba coś dodać?), a później odp. Divante - ludzie nie są tak naiwni przynajmniej nie wszyscy i nie na wszystkich działa taki tani marketing, choć z waszej strony wynika że z niego słyniecie (z marketingu i to drogiego, a nie taniego). Przemyślcie to co tu zrobiliście...
Rekrutacja Divante 2016-05-20 15:26:41
Drogi WroceKlocek, nas również zawsze miło zaskakują pozytywne komentarze i pozostaje nam ponownie podziękować ich autorom :) Jeśli uważnie poczytać, to widać, że są i komentarze negatywne, na które również staramy się odpowiadać. W razie chęci poznania nas bliżej zapraszamy do kontaktu na rekrutacja@divante.pl albo do podglądu z życia firmy na https://www.facebook.com/DivanteKariera/. Pozdrawiamy serdecznie :)
Filip 2016-09-12 12:46:59
Pracuje od 2 miesięcy i moge z czystym sumieniem polecić ;). Świetna atmosfera, elastyczne godziny pracy i przede wszystkim czuć, ze zalezy im na pracownikach. Oprócz szkoleń organizowane są ostatnio m.in spotkania z ciekawymi ludźmi ze świata future tech. Duze zaufanie i swoboda dla programistów z nastawieniem na ciagły rozwój. Naprawde bardzo goraco polecam! ;)
Rekrutacja Divante 2016-09-16 10:52:24
Dziękujemy Filip, serce rośnie jak się takie miłe słowa czyta! :)
1
Hanna 2016-09-16 21:07:20
Witajcie. Czy poszukujecie / będziecie poszukiwać pracownika do działu HR?
Rekrutacja Divante 2016-09-23 12:44:24
Z naszej strony oferujemy pakiet relokacyjny płatny jednorazowo wraz z pierwszą wypłatą, szczegóły omawiamy przy składaniu oferty po rozmowie kwalifikacyjnej. Zapraszamy do aplikacji i więcej informacji pod adresem rekrutacja@divante.pl
Rekrutacja Divante 2016-09-23 12:49:44
@mioru i @basia - Tak, szukamy nadal PHP Developerów, w związku z tym że przybywa u nas projektów :) Ogłoszenie na naszej stronie: http://divante.pl/kariera/php-developer-3#.V-UH2CiLTb0. Aplikować można przesyłając CV na adres rekrutacja@divante.pl. W grę wchodzi praca stacjonarna we Wrocławiu lub praca zdalna spoza Wrocławia (w tym wypadku poziom minimum to Standard PHP Developer). W przypadku pracy zdalnej na pierwsze 2 tygodnie zwykle zapraszamy do Wrocławia na wdrożenie i zapoznanie z zespołem :)
Rekrutacja Divante 2016-09-23 12:57:37
@Hanna, chwilowo do działu HR nie poszukujemy pracowników, ale być może za kilka miesięcy sytuacja się zmieni. Można przesłać CV do rozpatrzenia na przyszłość na adres rekrutacja@divante.pl :)
Rekrutacja Divante 2016-09-23 13:44:30
@Amber - mamy coraz więcej zagranicznych projektów, ale na początek angielski wystarczy na poziomie minimum A2. Ważna jest też chęć rozwoju :) W razie czego dofinansowujemy lekcje angielskiego w siedzibie firmy :) Kluczowe będzie jednak doświadczenie w testowaniu oprogramowania. Zapraszamy do przesłania CV na adres rekrutacja@divante.pl.
Rekrutacja Divante 2016-09-30 08:51:00
W tej chwili poszukujemy Sales Managera ze znajomością języka niderlandzkiego, realizacja zadań byłaby w Rotterdamie i we Wrocławiu: (usunięte przez administratora) W razie zainteresowania zapraszamy do przesłania CV na adres rekrutacja@divante.pl. :)
Rekrutacja Divante 2016-10-07 14:07:45
@feel Jeśli ktoś miałby ochotę poznać nas bliżej i posłuchać, jak pracują u nas programiści, project managerowie i projektanci UX, a przy okazji zwiedzić nasze nowe biuro i zjeść z nami pizzę, to zapraszamy na Drzwi Otwarte w Divante 26 października: https://www.facebook.com/events/177298556046791/. Prosimy jednak o rejestrację, bo liczba miejsc jest ograniczona: http://edu.divante.pl/events/drzwi-otwarte-divante/. :)
Rekrutacja Divante 2016-10-14 11:08:22
@ertg Miło nam, że nasze ogłoszenie zwróciło Twoją uwagę. :) Poszukujemy Sales Managera ze znajomością języka niderlandzkiego do wsparcia sprzedaży w krajach Beneluxu: http://divante.pl/kariera/sales-manager-kraje-beneluxu#.WACf7eiLQ2w.
Rekrutacja Divante 2016-10-21 11:18:01
@nick Jeśli interesuje Cię stanowisko i warunki współpracy UX Designera w Divante, zapraszamy do przesłania CV i portfolio na adres rekrutacja@divante.pl. W tytule prosimy podać nr ref. DIV- UX-2016/07. Pozdrawiamy :)
Zostaw swoją opinię o Divante - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Divante