brak logo

K&K Usługi Personalne

Kraków

Opinie o K&K Usługi Personalne

2013-09-29 21:28:51
maryśka - 2013-09-23 20:27:37

chyba nie o takie usługi personalne chodzi w K&K, jak szukasz takiej pracy to zmień forum Anetka.
wiedzieliście, że to jest grupa?
(usunięte przez administratora)
Wszyscy juz wiedza ze z was jest grupa AA -Anonimowych Alkocholikow .
Niezdolnych do pracy ,bez zawodu ,Gdzie wy chcecie pracowac z was cv? i z waszym niemieckim /przyklad idac do slepu musicie miec napisane na kartce po niemiecku co chcecie kupic i czytajac pytacie sie sprzedawczyni tak robi was kompan (usunięte przez administratora)lingwista ponoc po studiach ? /
2013-10-04 22:16:04
Wiecej o grupie K&K I klimacie panujacym tutaj na stronie internetowej
(usunięte przez administratora) przegladajcie poszczegolne strony a najciekawsze jest nasze forum !
? 2013-10-09 15:10:39
Nie ma zadnych premi to kwota ktora mozesz max zarobic w K&K i sie ciesz z tego !!
obejrzyj strone (usunięte przez administratora)
as 2013-10-11 01:34:54
trzeba to zgłosić do szefa tej firmy pewnie nic nie wie.
pracownik 2013-10-13 20:29:21
Ale komentarze ?Na tym portalu o firmach ? Lepiej firme K&K Uslugi Personalne omijać szerokim lukiem ,bo mozna skończyć zle!!
Nie ciekawie sie wszyscy wypowiadacie !
Dzieki za pomoc !
lulu 2013-11-27 23:38:18
Ludzie, ale jaja, usunęli wszystkie komentarze które źle opisują szefową AP, a pozytywnych opinii brak. Dlaczego? kto pracował ten wie. (usunięte przez administratora)
1
! 2013-11-29 11:33:38
Chyba Wiem kto zglosil do gowork !(usunięte przez administratora) PRACUJACA W adelholzner i ich projekt menager !
rekruter 2014-03-24 21:29:56
Sam byłem koordynatorem tej firmy, ale w Katowicach. Ludzie nie pracujcie tam! Koszmar, najgorsza firma w której pracowałem. Atmosfera nie do wytrzymania na dłuższą metę.
1
Elke 2014-03-26 17:10:27
w bavari jest lepiej:) Troszkę
1
kara 2014-04-14 11:43:52
( usunięte przez administratora )nie lepiej jest w Bawarii ? Nowy projekt nic nie znaczy ? Bo sa starzy ludzie !! Niezdolni do samodzielnej egzystencji w niemczech - bez jezyka z tlumaczem google?

Pozdrowienia dla Elke Stammberger jak ja zobaczycie nieroby !!
BYLY 2014-07-21 12:15:50
Miś masz racje ! Znajomość jezyka duzo daje przynajmniej pracodawca nie robi Cie na szaro .A jak nie znasz to moze wszystko !!A w Kund K tak wlasnie jest szefowa to cwana baba i robi z biednymi polaczkami co chce ile chce oszukuje !
personaliche abzug na na lohn zetel to norma w tej firmie i nie wiesz za co ?
Oszustwo to specjalnosc tej pani /nie podaje nazwiska bo i tak skasuja/.
Odradzam wszystkim wspolprace z K und k USLUGI PERSONALNE krakow i niemcy.
1
Mikando44 2014-07-29 13:43:44
Ja od roku jeżdżę z kontaktem z Wrocławia i nie mogę narzekać. Pieniądze są dobre i zawsze na czas. Jestem bardzo zadowolony, do tego praca jest naprawdę w porządku.
1
neutralny 2014-08-13 16:32:49
A to nie jest wina pracowników agencji ze firma ma jakieś swoje warunki i dziwne zasady. Jeśli chodzi o pracowników K&K są w porządku. Dbają o pracowników nawet potwierdzają wypłatę telefonicznie. POLECAM JAK NAJBARDZIEJ!!!!
2
aga 2014-08-19 23:38:52
o co chodzi z dziwnymi warunkami i dziwnymi zasadami.
Waldi 2014-10-09 14:29:12
Jak dla mnie gitara. Oczywiście trzeba pracować, wytrwałem ponad rok,nawet podszkoliłem język, więc jest ok. Jak coś się zmieni to dam znać;)
1
Bahlsen 2014-10-17 19:45:22
Pracowałem w Skawinie w Bahlsen miesiąc pobrali 40zl za obuwie ( na dodatek używane po kimś ) 45zl zapłciłem za badania nie zwócili pieniędzy wogole! wypłaty zawsze w terminie
1
Marcel W. 2014-11-19 10:16:10
Nie wiem jak tam było kiedyś, ale na dzień dzisiejszy mogę stwierdzić z pełnym przekonaniem, ze to bardzo profesjonalna, rzetelna i wiarygodna firma. Od dnia kiedy zdecydowałem się na pracę byłam niepewny jak to bywało w innych firmach , przez które podejmowałem pracę, ale nie zawiodłem się;) najważniejsze dla mnie są godne warunki pracy i porównywalne ze wszystkimi pracownikami wynagrodzenie...w terminie.
1
olka 2014-12-03 01:35:37
zapytaj jak Elke przestała płacić za mieszkanie :)
była pracownica 2014-12-21 17:09:51
Hej, pracowałam kiedyś w spółce K&K - na początku było ok, ale po zmianie kierownika w oddziale w Polsce, praca stała się bardzo stresująca i męcząca. Pani Alicja P. robi co chce, nie zna się na przepisach kadrowo-płacowych, ale mimo to nakazuje co i w jakiej wysokości wypłacać. Dba tylko o swoją wypłatę.np. przynosi fv za kwiatki do biura, ale kwiatków nikt nie widział (a było to przed Wszystkimi Świętymi) i dostaje za te kwiatki pieniądze. W domu podobno jest traktowana okropnie i później wyżywa się na pracownikach. Jeśli kogoś lubi, to na początku ten pracownik ma super, jednak jeśli jej podpadnie, to ma przechlapane. Przeszła załamanie nerwowe po zwolnieniu z firmy obuwniczej D. Przez rok się leczyła i obecnie jest niestabilna emocjonalnie. Nie polecam pracy w tej firmie, ze względu na atomosferę i kiepskie zarobki.
5
dwa razy się zastanów 2015-01-12 10:58:22
Dotyczy pracy Koordynatora: jeśli nie chcesz mieć swojego życia prywatnego, chcesz żyć tylko pracą, chcesz być uwiązanym do telefonu w dzień i nocy przez wszystkie dni tygodnia, chcesz być narażonym na dziwactwa, kaprysy i wymysły Pani Dyrektor A.P., lubisz brak organizacji, stabilnych zasad, chaos - to jest to praca wymarzona dla ciebie.
5
Zdziwiony 2015-02-06 23:33:03
Dlaczego Agencja Pracy TOP JOB z Wrocławia rekrutując ludzi do pracy na magazyn Kaufland w Niemczech w miejscowości Mockmuhl wysyła aplikującym na maila umowę w której zapisane jest,że niby to pracodawcą,do którego agencja TOP JOB kieruje jest niemiecka agencja pracy K&K co już jest przekrętem bo przecież pracodawcą ma być niby Kaufland(jest to podane w innym załączniku a nie w umowie a jest to umowa dot.skierowania pracownika polskiego do pracy u pracodawcy zagranicznego), a na dodatek tą umowę z tą że agencją czy nawet tylko z jej jakimś niemieckim przedstawicielem,którego nazwisko widnieje w oddzielnym załączniku trzeba podpisać dopiero po przyjeżdzie do Niemiec, to czy to nie jest jakiś wałek skoro filia firmy K&K mieści się w POLSCE w KRAKOWIE. Czy nie można ściągnąć wszystkich chętnych do pracy i przedstawiciela firmy K&K do Wrocławia i dać ludziom do przeczytania przetłumaczoną niemiecką umowę i przedstawić im warunki pracy i zamieszkania, tylko wysyłać ich do Niemiec z nic nie wartą umową z Polską agencją,która za nic nie bierze odpowiedzialności???. Nie rozumiem oświećcie mnie. Czy ktoś w ogóle pracuje w tym magazynie Kauflanda w Mockmuhl za pośrednictwem tej agencji TOP JOB i podpisywał w ten sposób umowę dopiero w Niemczech z tą firmą K&K ??
1
zernik73 2015-03-06 23:13:42
CHŁOPECZKU JAK TAK ZACHWALASZ TO PRZYNAJMNIEJ NAPISZ JAKĄ FUNKCJĘ TOM PEŁNIŁEŚ CHYBA TYLKO WAZELINY I NIE PIERDOL FARMAZONÓW BO CZYNISZ W TEN SPOSÓB SZKODĘ LUDZIOM.LUDZIE NIE WIEŻCIE WAZELINIE O ILE MACIE MOŻLIWOŚĆ TO NAWET O TYM NIE MYŚLCIE CHYBA ŻE JESTEŚCIE PIERDOLNIĘTYMI BEDUINAMI TO SIĘ NADAJECIE
Andrzej7810 2015-04-21 19:17:05
Uwaga na tą firme chyba że odpowiadajo zarobki 500 euro miesiecznie pracowałem tam prawie dwa miesiące to wiem
Budziol 2015-06-23 13:30:05
Pracowałem trzy miesiące praca nie tyle co ciężka co szybka - STRES murowany - normy wziete z kosmosy oczywiscie na 40 osob z 5-7 robilo a reszta - troche niesprawiedliwie bo czy robiles 100 czy 285 (od 290 byla ta wlasnie norma) miales tyle samo placone ja mialem tendencje zwyzkowa 120 - 160 - 190 - 220 ale jak dostalem wyplate za caly miesiac 168 godzin 470E zwolnilem i szedłem na rekord poniżej 100 wiedziałem że odejde no alleeee za ostatni miesiac powinienem miec zaplacone wg odzin moje obliczenia mowily mi o kwocie 400 E a ja dostalem 123 E w tym zwrot za odziez robocza 66 czyli bez odziezy bym dostal 57e? za trzy tugodnie? Ci co robia norme 300 - 330 oni az odrywają sie od ziemi tak szybko biegaja dostana 1080 na karcie 1 czy to duzo wg mnie nie jak ktos chce prosze o kontakt posle wam paski z wyplaty z K&K Deutschland i Kaufland Polska zobaczycie roznice
budziol 2015-06-23 13:34:51
jak co mail budziol@op.pl tu pisac i pokaze wam paski z wyplaty
Michał student 2015-09-03 17:33:53
Witam,
nie zgadzam się z opinią @Budziol. Pracowałem pod skrzydłami firmy K&K przez te wakacje.
Począwszy od rozmowy rekrutacyjnej, która była prowadzona przez Panią P. zdałem sobie sprawę, że to poważna firma i nie traktują pracowników przedmiotowo. Tak więc wyruszyłem, własnym samochodem.
Na miejscu zostało mi zapewnione w pełni wyposażone mieszkanie (internet, lodówka, kuchnia itd.), na które nie mogłem narzekać oraz opieka polskojęzycznego koordynatora, z którym mogłem się kontaktować o każdej porze dnia.
W pracy otrzymałem firmową kurtkę z podpinką, buty robocze, robocze ogrodniczki oraz rękawiczki, które po przetarciu zawsze mogłem wymienić na nowe. Fakt, za cały ten ubiór, klucze i karty magnetyczne pobierana jest kaucja (przekonałem się, jest zwracana w całości) ale to jest normalne w każdej tego typu placówce.
Jak wiadomo była to praca fizyczna i wielu nowych pracowników rezygnowało już nawet po pierwszym dniu szkolenia, myślę, że po prostu nie zdawali sobie sprawy na czym polega komisjonowanie dla Kauflandu czy innego dużego sklepu. Apropo normy(die Leistung - leistungu) to nie była ona w cale nie do osiągnięcia, wręcz przeciwnie, 290 produktów(koli) na godzinę spokojnie było do zrobienia przez cały miesiąc. Co więcej, jeśli przekroczyło się tą normę to dostawało się pokaźną premię! Niektórzy pracownicy śmiało dostawali przeszło 1500 Euro netto. Bywały też większe kwoty, w zależności od grupy podatkowej.
Jeśli chodzi o zapewnione godziny pracy jest to min. 120 miesięcznie. Ja w pierwszym miesiącu od razu złapałem prawie 203 godziny, w tym ok 35h nocek, więc jak widać można, jeśli się chce.
Przełożeni w cale nie stoją z batem nad pracownikami, jak to bywa w niektórych lagerach tylko usilnie pomagają wszystkim nowym zaaklimatyzować się i poczuć pewnie w zbieraniu zamówień.
Tak więc podsumowując, firma K&K jest pewna i warto jej zaufać, o ile ma się odrobinę chęci do pracy. Kończąc dodam, że płatności, czy zaliczki są zawsze odpowiednie i na czas!

Zapomniałbym dodać, po pierwszym miesiącu, po odjęciu mieszkania, kaucji i kilku godzin na Zeitkonto dostałem na rękę przeszło 1000Euro. Dowody? Pasek, potwierdzenie przelewu? Proszę bardzo mzn2@wp.pl
1
Flacha student 2015-09-03 18:12:03
Witam,
Wraz z "Michałem studentem" pracowałem przez okres wakacyjny bieżącego roku w firmie K&K. Chciałem również nie zgodzić z opinią @Budziola. Odnośnie normy (leistungu), który podobno jest nie do osiągnięcia, chciałem powiedzieć że po miesiącu pracy bez większego wysiłku byłem w stanie utrzymać go na poziomie około 320-340 a sporadycznie w lepsze dni dochodził do 400. Chciałem przy tym zaznaczyć że schodziłem na wszystkie wyznaczane przerwy oraz co jakiś czas sam sobie pozwalałem na krótką chwilę oddechu (na papierosa oczywiście). Jeśli chodzi o rozbieżności co do pensji naszych oczekiwań w stosunku do tych które realnie dostajemy trzeba pamiętać o kilku rzeczach. Mianowicie należy pamiętać że obowiązkowe przerwy w pracy w niemczech są BEZPŁATNE, tak więc nie wliczają nam się do czasu pracy mimo że możemy pracować w tym czasie. Czas pracy jest również liczony dopiero od momentu kiedy faktycznie zaczniemy pracować czyli kiedy podniesiemy pierwszy produkt (kolę) do momentu podniesienia ostatniego produktu tego dnia, a nie od momentu kiedy wejdziemy na halę i zaczniemy dopiero się przygotowywać do pracy. Należy również pamiętać, że kiedy robimy sobie 20min przerwy na papierosa to ten czas jest nam odliczany od czasu pracy bo nikt nam nie płaci za to że siedzimy i nic nie robimy co wydaje się być dość racjonalnym rozwiązaniem. Następną ważną rzeczą mającą ogromny wpływ na wysokość naszej pensji jest ustalenie grupy podatkowej (Steuerklasse). Wiele osób o tym zapomina i przez to są rozliczani na najmniej korzystnej grupie podatkowej czyli 6 gdzie podatek wynosi ponad 40% zamiast 20 kilku %. Przy odpowiednim zaangażowaniu i dbaniu o własne interesy praca ta jest jak najbardziej opłacalna.
Podsumowując chciałem podkreślić, że nie jest to robota za biurkiem, lecz praca fizyczna, więc trzeba się troszeczkę namęczyć ale w żadnym wypadku nie jest to praca ponad ludzkie możliwości ani wyzyskująca. Moim zdaniem wystarczą dobre chęci i zaangażowanie aby dostać satysfakcjonujący pasek wypłaty.
1
słonik 2015-09-06 17:21:43
Witam,
Przez wakacje miałem przyjemność pracować dla firmy k&k i chciałbym podzielić się jak najbardziej pozytywną opinią o tej instytucji.
1. Począwszy od procesu rekrutacji, który od momentu wyrażenia chęci do pracy do momentu decyzji o przyjęciu mnie do pracy przebiegł bardzo szybko, sprawnie i bez problemów.
2. Kolejna sprawa to prawidłowe traktowanie pracowników już na miejscu. Pracujący nie mają podstaw,aby czuć się traktowanymi przedmiotowo, a firma zapewnia pomoc w każdej sprawie, jak np zorganizowanie transportu z mieszkania do pracy.
3. Następna rzecz to sama praca. Wiadomo, że jak każda fizyczna - ta też wymaga wysiłku, ale ten w tym przepadku był naprawdę opłacalny. Koledzy studenci szczegóły dotyczące normy opisali wyżej a ja tylko dodam że z SAMEGO bonusu można "wyciągnąć" 400-500E i więcej (i to już w drugim miesiącu pracy!)na co sam jestem dowodem.
4. Ostatnia kwestia to terminowość i rzetelność firmy. Tu także nie mam się do czego przyczepić. Na pasku liczba godzin idealnie pokryła się z moimi własnymi wyliczeniami, a pieniądze dotarły w określonym terminie.

Podsumowując, jeśli ktoś liczy na uczciwe traktowanie i zarobek za granicą to firmie k&k jak najbardziej można zaufać.

W razie pytań proszę pisać na mail przemek_slonik@tlen.pl
Pozdrawiam
1
black psychol 2015-09-24 15:44:24
Powiem tak,wyrobienie normy zalezy tez od magazynu gdzie pracujesz,czyli freschlub food.Wiadomo ze na freschu masz mniej produktow i szybciej wyrobisz norme...-pozdrawiam

wlasnie aplikowalem do K&K
były pracownik 2015-09-24 20:50:02
Pracowałam w tej firmie latem z moim chłopakiem, pierwsze co jechaliśmy w ciemno, bez umowy. Kontakt był tylko telefoniczny z p. Alicja, nie jest taka zła. Firma dała nam odzież, już dowiedzieliśmy się aby nie brać używanej, niech się nikt na to nie godzi. Na początku szok, ale zimno 2 stopnie, ale lato więc upał na dworze to się szło fajnie do pracy. Szkolenie wykonywała osoba, która nie do końca wiedziała co i jak, mówiła po prostu róbcie to co ja. Oczywiście wszyscy razem mieli jedną osobę szkolącą a przy tym można było zamarznąć, jak ktoś nie znał liczebników to stało się jak sopel lodu i czekało aż łaskawie Lidka (ich system) dobrze to powtórzy. Potem fajnie zachwyceni, że tak szybko łapiemy i dobrze układamy, paleta 2 metry. Wypłata taka sobie, zależy ile jest zamówień, niekiedy robiło się po 4h, dlatego niektórzy tu piszą, że była fajna bo trafili na taki okres, a ci co mieli pecha, trafili na słaby sezon nie mieli dużych wypłat. Samemu trzeba się prosić o zameldowanie i przyznanie numeru podatkowego a pomimo dłuższej pracy odciągali nam po 40% podatku i stwierdzili, że sami mamy sobie to załatwić. Po bezpłatnym urlopie zrezygnowaliśmy z pracy, ale nie przysłali nam ani świadectwa pracy ani pasków za ostatni miesiąc. Minęły 2 miesiące i nadal nic nie ma. Za ciuchy też nie dostaliśmy zwrotu.
papadance 2015-09-30 18:47:29
Witam,

Mam mozliwosc jechac z firmy K&K na mroznie kolo Sztudgardu?Praca cięzka,ile gdzies waza paczki??? Proszę o opinie jaki kordynator itd.... pozdrawiam
ja 2015-11-09 11:08:29
Ksenia, napisz do mnie na maila
kozlowskibartosz @ o2.pl
bartolo 2015-11-09 11:09:33
Pracował ktoś w Mockmuhl;?
Naiwny 2015-12-02 15:04:03
Mam nadzieje ze tam nie pojechales.Calkowity wyzysk i nie mowie o pracy bo praca jak praca ale chodzi o place. Ubrania robocze 33 euro co miesiac przez okres trzech miesiecy kary za braki w towarze o ktorych jestes informowany po czasie i niemasz szans tego sprawdzic. Mieszkanie 280 euro za miesiac za loszko w pokoju kilko osobowym. Trafisz na spoko chlopakow masz szczescie. Trafisz na alkoholikow i awanturnikow to sam sobie odpowiedz. Do tego policza Cie z 6 klasy podatkowej to dostaniesz 400 euro jak bedziesz mial szczescie. Potrafia zrobic taki walek ze osoba ktore zarobily troche wiecej odlicza 85 euro a jak zapytasz czemu to Ci powiedza bo tak. Dlatego nie polecam. Ale kazdy moze miec swoje zdanie. Nie mam zastrzezen do pracy bo ta spokojnie mozna przezyc ale mam zastrzezenia co do kombinowania przy wyplatach i dotrzymywanie terminu wyplat.
Naiwny 2015-12-02 23:54:21
Nigdzie sie nie spotkalem za placenie za ubrania robocze,a tym bardziej 100 euro(33 euro przez trzy miesiace) za zwykle spodnie ogrodniczki buty i kurtke.Oczywiscie jak dzwonia to mowia ze wezma 15 euro i to jest oszustwo. Ludzie nastawiaja sie na cos innego jada setki kilometrow i otwieraja sie im oczy.
Zniesmaczony 2015-12-25 01:58:02
Witam. Na magazynie w Mockmuhl pracuje od kilku ladnych lat pod roznymi "podwykonawcami" a od lutego 2015 roku mam PRZYJEMNOSC pracowac w firmie K&K. Praca polega na jerzdzeniu po hali i kompletowaniu zamowien, oparta jest o ststem glosowy, do ktorego wystarczy znac tylko cyfry w jezyku niemieckim. Moja wyplata zawsze waha sie w granicach 1200-1600E netto (sa lepsze i gorsze miesiace ale praca jest ZAWSZE, KAZDEGO dnia) a wyplata regularnie wplywa na moje konto (walutowe w POLSKIM banku). Minusem jest 280E pobierane z wyplaty na poczet zakwaterowania, ale nic nie stoi na przeszkodzie wynajac mieszkanie prywatnie wtedy firma doklada drobna sume do wyplaty z tego tytulu. Kolejnym minusem sa NIEMIECKIE urzedy poprzez opieszalosc ktorych nowi pracownicy sa liczeni z nieodpowiedniej grupy podatkowej co znacznie wplywa na wysokosc wyplaty; zazwyczaj tylko pierwsza wyplata jest liczona z 6tki. Norma 290 opakowani na godzine jest w zasiegu KAZDEGO czlowieka ktoremu sie chce pracowac (we wczesniejszej firmie na tym SAMYM magazynie byla norma 300 i nikt nie plakal z tego powodu), oczywiscie nie od razu jest ona bezwzglednie wymagana (koniecznosc jej wyrabiania jest po okolo 4-6 tygodniach). System premiowania jest bardzo zadowalajacy i motywujacy ale zarezerwowany tylko dla tych co wyrabiaja ta "nieszczesna" norme, roznica pomiedzy pracownikiem na "godzinowce" a tym co naprawde pracuje potrafi wyniesc ponad 600E netto (wszystko z premii). Firma K&K pobiera kaucje za odzierz robocza (3 miesiace po 33E), w celu zabezpieczenia sie przed "dezercja pracownika" razem z odzierza robocza. Kaucja ta jest naturalnie zwracana z chwila rozwiazania umowy z firma oraz rozliczenia sie z odzierzy roboczej (pieniadze sa dodawane do ostatniej wyplaty). Termin wyplaty jest 20 DZIEN ROBOCZY kazdego miesiaca, ale bardzo czesto zdarza sie ze wyplata jest w okolicach 19-21, ponadto kazdy pracownik ma wglad w swoja wyplate przed jej wyslaniem (liczba godzin, premia) oraz mozliwe korekcje juz po dokonaniu przelewu (wyplaty nalicza czlowiek NIE maszyna wiec czasem moze sie pomylic). Trzeba sobie powiedziec ze godziny zlicza system. Co to oznacza? Prosty przyklad: Rozpoczecie pracy jest o godzinie 9:00 a pracujemy do 18:00 co daje 9 godzin pracy - 45 minut przerwy czyli 8,25h i kazdy kto sie zaloguje punktualnie do systemu (lub nawet wczesniej) ma te conajmniej 8,25h roboczej platnej 9E kazda czyli dniowka wychodzi 74,25E, natomiast nagminnym jest (szczegolnie przez nowych pracownikow) rozpocyznanie pracy od papierosa/kawki i logowanie sie po nawet 30 minut po czasie; ponadto system wylapuje wszelkie przerwy w pracy i odlicza ten czas sam; i czesto z tych 8,25h robi sie zaledwie 5-6 godzin co w ciagu calego miesiaca robi kolosalna roznice, a pretensje ze "wyplata sie nie zgadza" trzeba miec glownie do samego siebie. Firma K&K zawsze melduje nowo przyjete osoby (wbrew temu co czytalem powyzej). Praca w tej firmie daje rowniez mozliwosc siegniecia po ten "mityczny niemiecki SOCIAL" (kindergeld i inne) gdyz jest to firma niemiecka na niemieckich zasadach prawnych co dla osob posiadajacych nieletnie dzieci takze potrafi byc znaczacym comiesiecznym zastrzykiem gotowki. Ludzi takich jak ja pracujacych latami na tej hali jest ponad 20 i kazdy z nas moze potwierdzic wyzej opisane fakty; problemem nowych pracownikow jest ze rozmawiaja na ze tematy z niewiele wiedzacym kilkutygodniowym narybkiem zamiast w prost pytac doswiadczonych pracownikow lub kierownictwo. I prosze wierzyc tutaj nikt by nie pracowal tyle lat za 500E miesiecznie :). Chcialbym dodac iz moja opinia dotyczy TYLKO magazynu w Moeckmuhl o innych projektach firmy K&K sie nie wypowiadam poniewaz ich nie znam. Jezeli sa jeszcze jakies pytania to prosze je zadawac z checia na wszystkie odpowiem. Pozdrawiam.
1
Do zniesmaczony 2015-12-28 17:05:00
Widze ze juz wam brak chetnych do pracy ze kierownicy wystawiaja swoje opinie na tym forum. Ja mam nadzieje ze juz nikt wiecej nie da sie nabrac na was. Wszystkie odliczenia ktore opisales sie zgadzaja ale wyplate to chyba podales swoja albo mowisz o 1200 euro ale brutto. Czyli netto po wszystkich odliczeniach max 700euro wiec nie opowiadaj tu bajek. Co do socjalu to masz racje kazdy go dostanie bo wy nie macie nic do tego. Czemu nie piszesz o karach do pracownikow opisz je. Czemu nie napiszesz ile kosztuje transport do pracy. Czemu nie napiszesz o dziwnych odliczeniach. Odpowiedz na te pytania a ja mam jeszcze ich duzo wiecej. I tak do wiadomosci k&k szykowany jest pozew zbiorowy. Jak ktos jest poszkodowany przez ta firme niech napisze adres e- mail na forum zostanie poinformowany co robic dalej.
kiepski 2015-12-29 19:07:03
Kolego ktory napisales komentarz 28/12/2015 wyslij mi Twoj nr telefonu na arkens@wp.pl chcialem podpytac o kilka spraw
Zniesmaczony 2015-12-30 19:23:09
Kierownikiem to ja nigdy nie bede bo nie znam niemieckiego i nauczyc sie go nigdy nie mam zamiaru (lata nie te). Wyplate podalem oczywiscie ze swoja (zwykly pracownik) mieszkajacy na prywatnym mieszkaniu jerzdzacy prywatnym samochodem do pracy, roznica jest taka ze do tych 170h miesiecznie (170godzin pomnozone przez 9 euro daje 1530E) doliczylem jeszcze bonus za wyrobiona norme + godziny nocne i jak nic na ostatnim pasku z wyplaty widze ponad 1500e przelwu na moje konto... Zostal poruszony temat dojazdu do pracy juz wyjasniam: Osobiscie jerzdze autem prywatnym do pracy razem z kilkoma kolegami i wynosi nas to groszowe sprawy, dla pracownikow mieszkajacych na firmowych mieszkaniach jest kilka wyjsc: 1.miec wlasny samochod; 2.miec kolege z wlasnym samochodem i skladac sie razem z nim na paliwo; 3.bus firmowy za ktorego trzeba zaplacic 2E za 1 dzien (przewoz do i z pracy), suma wszystkich kursow busa odliczana jest od wyplaty za dany miesiac (nie trzeba miec taczki monet przy sobie). Takie sa zasady czy dobre? wg mnie tak:) ale wiem ze wiekszosc chciala by "darmowe mieszkanie + darmowy transport" generalnie wiekszosc to moim zdaniem przyjerzdza "do niemiec" zamiasc "do pracy". Co do socialu jednak firma ma "cos do tego" bo musi Ci wystawic odpowiednie dokumenty i nie robi z tym zadnych problemow... Kary dla pracownikow? juz pisze; niekwestionowany lider nr 1.natychmiastowe porzucenie pracy bez okresu wypowiedzenia zawartego w umowie, ktora kazdy podpisuje na rozpoczecie pracy :), ktory wynosi bodajze 2 tygodnie od momentu zlozenia wypowiedzenia 2.bledy podczas pobierania towaru (nie spotkalem sie z nikim kto dostal kare wieksza niz 50E za miesiac) do tych bledow niestety nie mam wgladu ale w mysl przyslowia "nie myli sie ten kto nic nie robi" te bledy sa wliczone w koszta 3.brak zastosowania sie do regulaminu zakladowego i zasad BHP (kazdy sie z nimi zapoznaje przed podjeciem pracy) 4.szkody materialne wyrzadzone na mieszkaniach formowych. Nic wiecej mi nie przychodzi do glowy za co mozna dostac jakakolwiek kare a najwieksza kara o jakiej slyszalem to poprostu odepranie calego bonusu za wyrobiona norme. Rozwin temat "dziwnych rozliczen" bo naprawde nie wiem o co chodzi, mi nikt nigdy niczego dziwnego nie rozliczyl:). Masz wiecej pytan? to pytaj postaram sie odpowiedziec o ile je zrozumiem... Pozew zbiorowy? powodzenia jezeli macie racje to zycze wygranej. Co do kolegi arkens@wp.pl mozesz pytac tutaj :) nr nie moge CI podac poniewaz nie reprezentuje firmy K&K a ponadto cenie sobie prywatnosc i pewnie nie zdazal bym kasowac spamu od kolegow "ktorym sie nie chcialo pracowac i winia za to caly swiat zamiast spojrzec w lustro"
1
Michał student 2016-01-02 20:24:24
Ja już swoją opinię zamieściłem 09/03 i to co pisze @zniesmaczony jest najszczerszą prawdą na temat pracy z K&K przy tym projekcie i naprawdę proszę aby zainteresowani pracą w Möckmühl nie zrażali się bezpodstawnymi oszczerstwami wagabund magazynowych lub innych pseudopracowników, którzy chcieli by bez wysiłku i szczerej pracy kokosów. A raz jeszcze potwierdzam, że da rade tam dobrze zarobić bez zbędnego kombinowania i oszukiwania.
Pozdrawiam obecnych i byłych pracowników :), Michał
dr whoo 2016-01-05 06:42:52
mozna zarobic 10E/h od poczatku roku + umowa na czas nieokreslony :)
dr whoo 2016-01-07 07:11:44
@mikser umowa dla nowych na start jest na 2 miesiace po nich albo na rok albo na czas nieokreslony (zalezy od wynikow i podejscia do pracy).
darek 2016-02-24 15:24:23
Ostrzegam przed ta firma To parodia a nie posrednik pracy w Niemczech Pobieraja za odzierz robocza 130 euro Co wedlug polityki kauflandu w ktorym sie pracuje spod tej firmy nie powinno miec miejsca No firma K&k argumentuje ze pobiera tylko kaucje za odziez ha ha Tylko bez zwrotna zapomniala dodac ha Po zakonczeniu pracy w tej firmie i zdaniu odzierzy robaczej nie odzyskasz KAUCJI ZA TA ODZIERZ ROBOCZA . To samo tyczy sie zeit konta ,czyli konta czasowego na kture firma co miesiac sciaga z twojej kasy A ktore tez powinny byc ci wyplacone na koniec zatrudnienia O nie wspomne ze nie wyplaca ci tez KASY ZA URLOP a ktorego nie wykorzystales A jak sie zwolnisz to zapomnij o wyplacie za ostatni miesiac u nich przepracowany Firmie sie wydaje ze jest ponad prawem pracy w niemczech Kaufland w Mockmuhl powinien sie zainteresowac z kim wsplopracuje
Arek 2016-02-24 17:44:40
Jestem w tej samej sytuacji co kolego post wyzej.Do dzis nie otrzymalem wynagrodzenia za styczen Nie wspominajac kasy za odziez robocza za ktura zaplacilem kaucje ktura po zwruceniu i zakonczeniu pracy miala byc wyplacona,to samo tyczy sie zeit konta i zaplaty za urlop Bez interwncji niemieckiego urzedu sie widac nie obejdzie A i szefostwo z kauflanda tez powinno sie dowiedziec o praktykach jakie serwuje wzgledem ludzi posrednik u nich zatrudniony Ja swoich ciezko zarobionych pieniedzy nie popuszcze i nie sprezentuje ich firmie k&k
Byly 2016-02-25 13:24:15
A ja na firme narzekac nie moge zakonczylem u nich prace i wszystko zostalo mi uczciwie wyplacone Z ostatnia wyplata dostalem zwrot kaucji za odzierz ,wyplacone zeit konto i za niewykorzystany urlop takze.Moze zle konto podales,albo cos innego Pomylka ludzka rzecz Ja ogolnie bylem zadowolony ze wspolpracy z ta firma
Byly 2016-02-25 13:36:50
Praca byla ok Zarobki jak sie robilo a nie obijalo takze No zawsze moglyby byc wieksze ,ale nie bylo na co narzekac Szef i kordynator w firmie tez spoko zawsze mozna bylo sie dogadac Co nie czesto sie zdarza w tego typu robocie Ogolnie praca i szefostwo w porzadku
Paweł 2016-03-13 16:08:58
Myslalem op powrocie n Mockmohl kaufland Frisch ale K&K odchodzi Spoko firma Kierownik Konrad spoko chlopak ja nie nazekam dobrze tam mialem.ale inna teraz firm wchodzi tam ciekawe jak teraz bedzie ja sie wstrzymam z powrotem tam
cat 2016-07-31 08:13:03
totalne dno
cat 2016-08-02 18:17:45
czy wypłata jest w pełni terminowa?- nie
vg 2016-08-04 22:32:20
@ cat a co w częście jest terminowa, a w części nie?
Zostaw swoją opinię o K&K Usługi Personalne - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie K&K Usługi Personalne