logo Arriva RP sp. z o.o.

Arriva RP sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Arriva RP sp. z o.o.

lol 2010-06-05 18:05:16
Pracuj już w Arriva PCC juz ponad 2 lata inie ma mowy o żadnej podwyżce.Ważne jest to że władza ma premie pokazne i sie szczycą efektywnością. Na podwyższenie kwalifikacji tez nie ma szans:( Więc totalna klapa!!!!!!!!!!
2
Marek 2012-09-11 13:09:53
Pracuje się całkiem przyjemnie, organizowane są spotkania i wyjazdy integracyjne, wiadomo że znajdą się rzeczy nad którymi trzeba popracować ale cenie sobie pracę w tej firmie (teraz Arriva RP)
tom35 2013-08-19 16:16:14
anonim - 2009-05-12 15:04:13

Dodaj opinie o Arriva PCC - Szosa Chełmińska 17, 87-100 Toruń. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
chciałbym pracować w firmie Arriva PCC dlatego będę próbował
1
Barry 2015-02-27 19:21:52
Witam
Pracuje jako kierowca w Arriva oddział w Toruniu ( PKS ) jednym słowem jak można opisać tą firmę to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ogólnie atmosfera bardzo dobra kierowcy mili i pomocni a co do szefostwa to totalna olewka, olewają wszystko, firma się niczym nie interesuje najważniejszy jest zysk a reszta to tak musi być na 88 wozów które posiadamy to z ręką na sercu około 80% nie powinno wcale jeździć bo są nie sprawne na zgłoszenie żę pojazd jest nie sprawny to menagerowie i dyspozytorzy nic nie robią i każa albo jechać albo się zwolnić. Druga sprawa to zarobki ja pracując 170h z tego mając 150h jezdnych ja otrzymuje wypłatę w wysokości 1400 zł to żałosne !!!!!!! i dla tego bardzo dużo kierowców odeszło w ostatnim roku 2015 w tym ja. Jak zaczynasz kolego/koleżanko pracę w tej firmę zastanów się dwa razy bo ofert dla kierowców jest wiele i na pewno w tej firmie nie dorobisz się a tylko zdrowie stracisz i nerwy.
1
jar 2015-07-21 23:34:58
Ja pracuje w Gdansk pólnoc tragedia jeszcze gorzej 1400 wyplaty złomy w ciagu jednego kursu sie rozpadają autobusy masakra zero podwyżek prezesi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko kasa i utargi się liczą zero kultury do kierowcy jak cos nawali to ty jestes winny
2
caro 2015-11-02 10:56:15
witam. mógłby ktoś coś dodać do tematu pracy w arriva Toruń? bo zastanawiam się nad pracą u nich. pozdrawiam
eskimos 2015-11-23 00:24:43
caro- nie zastanawiaj się nad pracą w Arriva, bo będziesz żałował. Wszędzie tylko nie PKS. Zarobki ok.1400 zł (wiem, że ludzie gdzieś zarabiają mniej, ale trzeba pamiętać, iż prawko na autobus to wydatek ok. 6000 zł), tabor to prawie same 30-to letnie, psujące się złomy (Toruń nie nadąża z naprawami), chamstwo ze strony kadry kierowniczej i cięgle rosnące wymagania wobec kierowców. Nie dawno się dowiedziałem, że nie dostaję żadnych premii, bo nie noszę ubrań firmowych (takowych nigdy do firmy nie dostałem, ale nikogo to nie obchodzi).
Teraz rozpatrują sprawę stłuczonego prze ze mnie klosza tylnego reflektora. Za wymianę na jakiś stary policzyli sobie 1000 zł. Zagroziłem odejściem, to teraz się zastanawiają czy nie zamienić mi to na naganę. Tak czy owak, wszelkie premie (których i tak nie dostaję) szlak trafił.
Absurdów w tej firmie jest cała masa. Bareja jakby żył, miałby gotowy scenariusz na film po miesiącu pracy w Arriva :P
caro 2015-11-23 08:47:11
Wielkie dzięki Eskimos. Przeważyło szalę na "nie". Aczkolwiek rozmowa w sprawie pracy baaardzo miła i "ze jak chce to zrobię nawet 2000 zł". Dzięki. Powodzenia.
caro 2015-12-08 14:39:55
To była rozmowa na stanowisko kierowcy
Driver 2015-12-17 21:12:37
Święte słowa ta firma to jakaś porażka pracowałem tam 3 lata bo.musiałem przez te 3 lata pracowałem więcej niż było mnie w domu a wypłata przy 200 h ledwo 1900zł to o czym.my tu mówimy Pan menadżer dużo obiecuję a gówno robi tylko więcej go widać na papierosie niż przy swojej pracy Pan planista to tylko tylko znazwy tu jest bo inaczej tego nazwać nie można sprzęt jest tak rozjebany że aż strach do nie których wsiadac a kierowcy to podpierdalacze którzy mają układ z menadżerem częste naruszenia czasu pracy kierowcy ja się pytam gdzie jest itd w takim przypadku zero poszanowania pracownika pracownik obwiniany jest za wszystko byle by firma była czysta to jest najgorsza firma w jakiej miałem okazję pracować nie polecam nikomu bo tylko się będziecie wkurwiac
3
Max 2016-01-27 11:09:26
Część zgadza się wszystko tylko zapomniałeś dodać ze kierownik menadżer do jedną osobą za dużo funkcji ma chłop na głowie.Z każdego kierowcę traktują jak złodzieja.samochody sluzbowe mają wszyscy ale ze nie ma taboru sprawnego nikogo nie interesuj strach jeździć żeby do kryminału nie trafić
Gruzin22 2016-01-27 12:47:49
Chciałem sprostować swoją wypowiedź dotyczącą "ITD i braniu łapówek " żle wyraziłem swoje słowa chodziło o to ze przymykają oko na stan techniczny pojazdu powinny zwrócić uwagę pracodawcy na stan autobusów. Reszta co napisałem to prawda. Były pracownk ( Arriva bus, Veolia transport)
max 2016-01-27 18:38:12
NIC TYLKO ZROBIĆ STRAJK MOŻE W TEDY PREZES SIĘ OBUDZI NAWET DZIEDOBRY NIE ODPOWIE Zwykłemu pracownikowi
1
eskimos 2016-01-28 01:34:15
Jaki strajk, kiedy jest w firmie 6 związków zawodowych i żaden nie ma reprezentacyjnej ilości członków żeby móc takie coś zorganizować. Oczywiście mogły by się dogadać jakoś, ale ktoś ma w tym interes by tak się nie stało.

A propo oskarżania o kradzieże. Dziś dowiedziałem się od kierownika Piotra, że w autobusie którym jeżdżę brakuje 8 litrów ropy (niby sobie jakoś to wyliczył, nie ważnie, że jest sezon zimowy itp). Oskarżenia puki co nie było (niby wyciek), ale kto wie...
Max 2016-01-28 10:23:56
Widocznie jest dobrze w firmie to po co coś zmieniać każdemu pasują zarobki 1400 złoty .Wszyscy dużo mówią że jest źle ale nic się nie robi zeby było lepiej (Arriva ) brakuje tylko Kitka wtedy było lepiej można było z tym kierownikiem chociaż porozmawiać a nie jak teraz
Dyzio 2016-01-29 22:08:11
Kitek to był kierownik a nie co teraz się dzieje w firmie. Ciekawe kogo zabolała cała prawda o firmie że większość opinii została usunięta firma boi się że pracownicy w końcu zaczęli mówić głośno co się tu dzieje. A nie kadra menadzerska uważa że jest tak zajefajnie że każdy ucieka z tej firmy. Panuje tu mobbing i każdy dobrze o tym wie, autobusu to złomy zarząd nie daje kasy na naprawę większej liczby wozów, kierowcy traktowani są jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale zapominają o tym że to dzięki nam mają swoje wypłaty. Tu zawsze będzie brakować ludzi do pracy do póki będą te osoby które są obecnie na stanowiskach ponad zwykłym pracownikiem nie będę pisał tu nazwisk bo znowu pewna osoba zacznie bawić się w rutkowskiego a nie przemysłu tego jak się zachowuje na swoim stanowisku.

Kitek wracaj i zrób tu porządek a całą tą kadrę wywal na bruk bo tam ich miejsce.

Pewne osoby po awansuje o rosły w piórka i darzą po trupach by zrobić w tej firmie karierę ale ludzie już sobie na to nie pozwolą bo już nie które usta zostały otwarte i każdy powie to samo co tu się dzieję więc firma ma się czego bać bo wszystkie brudy wyjdą na jaw. Szkoda tylko że sprawa tych wpisów nie skończyła na policji tak jak groziło się kierowca ja bym bardzo chętnie poszedł i powiedział co tu się dzieję no i chyba za jakoś czas sam się zgłoszę do itd, pip, bo mimo że już tu nie pracuję czuję się oszukany i zastraszany a takiemu traktowaniu pracownika mówię stanowcze Nie!!!!!!
2
Jacek Mazurkiewicz 2016-01-30 00:09:33
Ok, Piotr już wie, że eskimos to ja:)
W takim razie sprostowanie do tego co wcześniej pisałem. Z tym paliwem to było tak, że rozmowa Piotra odbyła się nie ze mną tylko z moim zmiennikiem. Zdaje się, że chodziło o to iż czujnik w autobusie rano i wieczorem wskazywał inne wyniki. Piotr chciał tylko sprawdzić czy nie ma wycieku paliwa.

Co do stłuczonego klosza za który firma chciała odemnie 1000zł, to skończyło się na pisemnej naganie.
Piszę to co prawda po rozmowie z Piotrem, jednak w pewnym momencie przyznałem mu rację. Jak mam być uczciwy do do końca (dlatego podpisuję się swoim imieniem i nazwiskiem).
Reszta napisana przeze mnie (eskimos) się zgadza:)
zyggi 2016-03-07 23:29:15
jesli chodzi o kierowcow to bez zmian...brakuje "Lenina" ;]
1
Marek 2016-03-08 16:42:16
W pksie nigdy nie będzie dobrze. ;)
Dyzio 2016-03-22 20:44:00
Ja już nie jestem ich pracownikiem odeszłem bo za 9,20 brutto ciężko jest wyżyć a siedzisz po 12-15 godz w robocie i wypłaty po 1700
Małysz 2016-04-23 11:20:51
Nie wiem dlaczego opinie dodajecie pod tym pracodawcą, skoro "PKSy" to ARRIVA BUS Polsk Sp. z o.o., a temat dotyczy pracodawcy ARRIVA RP Sp. z o.o. zajmującego się przewozami kolejowymi.
caro 2016-09-04 16:49:37
witam ponownie. Czy coś się zmieniło w firmie arrivabus Toruń? Już można do nich aplikować? :) Pozdrawiam
dziki wąż 2016-09-10 20:46:13
Co się zmieniło? NIC. Obiecanki tylko, że od listopada będzie lepiej itp itd. Ale wyjdzie jak zawsze. :)
3
Piotras 2016-10-04 20:17:41
Mamy październik i żadnych zmian w firmie. :)
1
dydek 2016-12-08 06:10:56
czemu się nie zwolnicie skoro tak was okłamują?
Zostaw swoją opinię o Arriva RP sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arriva RP sp. z o.o.