brak logo

Joppol

Poznań

Opinie o Joppol

Chwast 2014-05-31 14:15
12 operatorów do spółki ma wejść,bo tata zmądrzał i opuścił pokład.
wow 2014-05-31 14:37
Kolejny szalony pomysł DORADCY:)
fiki 2014-06-06 08:34
Mam pytanie czy ktoś wie dokładnie ile ludzi dostało wypowiedzenie w maju ??? niezależnie czy wzieli porozumienie czy wypowiedzenie !!! jest to ważne żeby ubiegać sie o odprawy !!! Dowiadywałem się w inspekcji pracy jest to możliwe nawet jak umowy były na czas określony ważne jest liczba osób zwolnionych , Ludziska dajcie znać !!!!!
j 2014-06-07 22:43
zwyczajne
fiki 2014-06-08 13:52
Zwyczajne tzn.w Joppol ponad osób i mają być dalsze bo w firmie jest kryzys finansowy
HWDP 2014-06-08 14:09
Jakieś 12-15 osób.
control 2014-06-09 16:09
Informacja sprawdzona. Ta firma powoli upada. Wlasciciel sprzedaje interes, sukcesywnie zwalnia ludzi aby nie placic odpraw. Za kilka miesiecy pozbedzie sie wszystkich pracownikow. Szukajcie ludzie innej pracy badz uciekajcie w L 4. Dla zaineresowanych praca w firmie - omijac z daleka.
1
Falko 2014-06-09 17:27
Sprawdzaliśmy w Inspekcji Pracy jeżeli Joppol zatrudniał do 100 pracowników a zatrudniał około 70 to przepis mówi zę musiał by zwolnić 10 osób a zwolniłł ponad 10 osób 12 lub 15 w ciągu 30 dni ,to jak wystąpi się z oficjalnym pismem o żądanie wypłaty odprawy nawet Ci co byli na czas określony bez podania przyczyny to w takim wypadku odprawa się należy jak psu zupa , gdyby nie chcieli płacić to trzeba zgłosić do Inspekcji oni sprawdzą ile faktycznie zostało w ciągu 30 dni zwolnionych osób,gdyby dalej nie chcieli to składajmy pozwy do Śądu Pracy
2
oszukany 2014-06-25 20:57
A Ci co zostali zwolnieni to chociaż premię za ostatni miesiąc dostali, (usunięte przez administratora)
1
c 2014-07-29 10:55
Coś cicho ostatnio, czy firma wogóle jeszcze istnieje?
1
anonim 2014-08-22 21:56
raz zwalniają a potem przyjmują kogoś innego gdzie tu sprawiedliwość :(
2
ggg 2014-10-01 18:34
Jeżeli ktoś miał coś wspólnego z poligrafią to już wie że do Joppol nie warto składać CV.O warunkach pracy w tej firmie wiedzą już wszyscy.
5
f 2014-11-16 12:54
Ten komentarz doskonale odzwierciedla poziom tej firmy.
do hamid 2014-12-24 07:16
Ty się chyba z choinki urwałeś, jak to nie ma strony internetowej ? Ma i to całkiem niezłą !!! Do szkoły przyjacielu !
bum 2015-01-31 13:58
nienawidze firmy joppol okropnie zle traktuja nas ;/
4
justa 2015-03-09 06:53
czy to prawda, że mistrz ceremonii, pan derektor już nie pracuje u Joppa? świat się wali! :)
2
Ciek 2015-03-12 20:05
Mistrza nie ma ,teraz to będzie rozpierducha ! :)
Cienie 2015-04-04 07:39
Z generalnego spasc na zw dyr to nie awans gdy mozna bylo zostac bossem.
Udzialowiec to ktos z udzialami? Ciekawe jakie to "udzialy" i czy gdzies zarejestrowane.

Wesolych Swiat zycze.
ciekaw 2015-04-10 13:38
A sam odszedł czy się prezesowi znudził?
to ja 2015-05-26 20:44
Tam nie ma bossów, tam są pajace. Ogólnie chamstwo, kłamstwo i nietolerancja i minimalna płaca to norma. Chrzanić !!!
3
adminda 2015-06-26 19:04
praca tam ta jak jak wszedzie.płąca mininmalna, tam musisz miec nadgodziny a jak je masz to masz te place minimalna, milo by bylo jakbys musiał isc w sobote do pracy, ,plusem jets tylko mila atmosfera
1
Konczita 2015-06-29 18:14
Lepiej nie pracować za minimalną stawkę - robota na produkcji tzw. pomoc introligatorska nie należy do lekkich, łatwych i przyjemnych. Mam jedno dziecko na utrzymaniu za sam czynsz płacę 550 zł a zarabiam 1400 zł bez żadnej renty itp. - i jak tu żyć? Ktoś może wie ?
Yattaman 2016-02-16 18:18
No, nacisk na "odporność na sters", sami go generują. A pensję jaką Ci zaoferują, to będzie 2/3, bo 1/3 to "premia" od "widzimisię". Przygotuj się też do obsługi PrintFlow, topornej aplicji do "zarządzania" swoimi klientami, a tak naprawdę do kontroli Ciebie i informacji o Twoich klientach, w razie jakbyś poszedł/poszła po rozum do głowy i stamtąd uciekł/uciekła. Będą wiedzieli z kim rozmawiać i o czym. Wydrukuj sobie ten komentarz, za 3-4 miesiące na niego spojrzysz i zrozumiesz. Pozdrawiam.
Dagmara 2016-02-19 18:52
Cele? Cele są nieosiągalne z tymi starymi maszynami, to mogą co najwyżej ulotki drukować. Prywatna opieka medyczna? Badania okresowe w Certusie i to tyle, na nic więcej nie licz. 3000 to ja widziałam na początku na papierze, na koncie 2/3 tej kwoty, Yattaman niestety ma racje. Gruziol to jakiś post-dyrektor albo obecny pseudowyjadacz, nawet tego nie komnetuje, ale pamiętaj, że oszukiwanie ludzi jest złe.
2
Xx7Bak7xX 2016-02-29 23:50
Gówno szybko w pracy to joppol szef w mapła :) też biuro to gruby bomba
Nikt 2016-06-02 22:25
Praca jak wszędzie. Jednak nie licz na awans. Stanowiska i dobra pensja zastrzeżona dla ludzi z układów, znajomych. Najczęściej to zwykli nieudacznicy i dyletanci co w istotny sposób przekłada się na wyniki Firmy.
PR 2016-06-21 15:01
chyba zatrudnili ludzi dbających o PR, że sami ze sobą piszą opinie i komentarze
śmieszny jesteś 2016-06-23 22:10
Jakość? Na tym rozjechanym H7UV, czy HCD5? Rany, ale żeś mi humor poprawił na wieczór... renoma? :D Przespali najlepszy okres 10 lat temu, to już wygasająca drukarnia, która próbuje się ratować jako-takim PR tu na forum. Ani dla pieniędzy, ani dla doświadczenia nie warto tam iść. Co tu dużo mówić, byłem, pracowałem, firma nie daje szans na rozwój, wieczne reklamacje i Karty niezgodności, którymi Jopp się raczy sypiąc karami. Co z tego, że jesteś dobry, skoro musisz tłumaczyć się klientowi za błędy innych? Odradzam. Joppol w CV to dzisiaj w świecie poligrafii wstyd i właściwie lepiej wpisać w ten okres bezrobocie. Zobaczcie sobie tu na portalu ile firma ma gwiazdek, daję tyle samo.
2
ODP 2016-07-15 10:55
potrzebują magazyniera który potrafi pisać, pisze się "zgłoszę", a niepełnosprawny ? chyba się nadajesz !
ODP 2016-07-15 10:56
potrzebują magazyniera który potrafi pisać, pisze się "zgłoszę", a niepełnosprawny ? chyba się nadajesz !
Ciekawski 2016-07-16 10:48
Zatrudnią też, Kierownika produkcji, jego zastępcę, operatorów maszyn, mechanika maszyn, kolorystę, magazyniera, drukarza offsetowego, specjalistę ds. jakości, pomocnika drukarza, pomoce introligatorskie i kogo tam jeszcze. Co tam się stało ? Jakiś armagedon ? Powstaje nowa Firma ? A jak nie to co się stało z tymi co zajmowali wymienione wyżej stanowiska? Z tego co piszesz posiadali umowy o pracę. Braki kadrowe wynikiem złej atmosfery ? Kiepskiej płacy ? Czy też fatalnego zarządzania ? Może to ktoś wytłumaczyć.
2
Nick 2016-07-16 19:59
złoszę, wedzą - pisze ten sam osobnik ! Tam każdy zarabia minimum 4 tysiaki, wypłata przed czasem, super wysokie premie bez limitu + 2x w roku piwo gratis.
Nick 2016-07-17 10:27
Skocz do Firmy i zapytaj o wszystko, będziesz miał oficjalnie. Zapytaj o te 4 patyki i piwko.
Nick 2016-07-17 20:31
dziś niedziela nie pracują, jutro wszyscy do Firmy, składać CV, wolne stanowiska i piwka czekają na Was. Od kierownika produkcji do pracownika introligatorni, w sekretariacie przyjmie Was przemiła Pani, wszystko wyjaśni, dopowie a od wtorku do pracy Rodacy !
7
Nick 2016-07-17 21:24
wejdź na ich stronę www, tam jest wykaz stanowisk do obsadzenia, stawki najwyższe z możliwych w Poznaniu, atmosfera super, dlatego może co miesiąc zmieniają pracowników bo poszukują najlepszych ? Jesteś najlepszy - brać CV i do Firmy !
Nick 2016-07-17 23:39
atmosfera jest super, mechanik siedział w warsztacie i nic nie robił, siedział z komórką, zlecał usługi firmą z zewnątrz. Zarabiał ze 4 patyki. Ciekawe tylko dlaczego odszedł ? A może gdzieś uzbiera z 5 patyków ?
4
Nick 2016-07-18 16:49
A mnie interesujesz Ty. Jest 9.40 poniedziałek a Ty przy kompie i zadajesz dziwne pytania dotyczące Firmy z którą podobno nie nasz nic wspólnego. Bezrobotny(a) ? Nikt Tobie nie zwraca uwagi że nie pracujesz ? A może to Twoja praca, ściemnianie ? Spec od PR ?
adam 2016-07-18 16:53
no skoro piszę z pytaniami oferty pracy bystrzaku to już możesz wywnioskować słusznie że nie mam pracy i szukam jej w tej firmie. już mam dla siebie ofertę, kierownik produkcji w Poznaniu, jest aktualne i wysyłam cv, dziękuję
Mema 2017-01-28 22:57
Najgorsza firma w Poznaniu!
11
kolorysta 2017-04-18 14:18
Takie pytanie... ile zarabia kolorysta w mieszalni???
kama 2017-06-16 15:05
Zgadzam się z wszystkimi opiniami a najbardziej z ta że wstyd mieć ta firmę w CV. Wymagają nie wiadomo czego jak najmniejszym kosztem. Płaca najniższa krajowa. Nie patrzą czy ludzie na dawają się do pracy ważne żeby mieli grupę bo to zakład pracy chronionej. Teraz niby chcą wprowadzać wielkie zmiany z których każdy pracownik się śmieje. Wydawają pieniądze na pierdoły zamiast zacząć pracować nad sobą.
4
Czapeczka i wszystko jasne 2017-07-09 19:24
Czapeczka- już nie czapeczka :) Nie żałuję że tam pracowałem - polubiłem kadrową, mam również wielki szacunek do właścieli firmy. Sporo się napracowałem. Robiłem często na wyścigi- pomoc introligatorska. Było kilka wrednych buców - pracowników, których nie cierpiałem ale trzeba było ich jakoś znieść. Szczerze dla mnie była to cieżka praca-pomoc introligatorska- cierpiały moje stawy, kręgosłup ale wszystko to nie ważne poznałem tam swoją Miłość życia jestem szczęśliwy z Niądo dziś. Sławek G nie cierpię Cię...Obecnie mam zajebistą pracę siedzę na wygodnym fotelu i robię( co was to obchodzi)Nikt mnie nie pilnuje i nie naciska. Nie pracuje już fizycznie tylko umysłowo, jest dobrze. Joppol jest ok -Miłość najważniejsza.
4
Czapeczka ciąg dalszy... 2017-07-13 17:35
Edit. Sławek byłeś do zniesienia i miałeś coś dobrego w środku. Robert B. to człowiek odpowiedzialny za moje zwolnienie, byłem wówczas gotowy do powrotu a ten... zrobił swoje. W sumie to stało się i dobrze. Miłość, Kariera, zdrowie, pieniądze - Jest ok :)
3
Natalia 2017-07-20 14:50
@czapeczka widzę, że pracujesz w firmie mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy? Szukają teraz osób do magazynu z wykształceniem poligraficznym czy aby na pewno oferują za to najniższą krajową?
Cz... 2017-07-21 16:35
Od 3 lat tam nie pracuję :) Pisałem tylko o tym czym się zajmowałem -Pomoc Introligatorska oraz jak to widziałem z osobistej strony . Nie wiem nic o aktualnych wynagrodzeniach na poszczególnych stanowiskach w tej firmie. Pozdrawiam.
Cz... 2017-07-21 22:08
Z wykształceniem poligraficznym na poligrafię a nie na magazyn ! Poszukaj, popytaj się w kadrach tu i tam i znajdź sobie coś co jest najbardziej odpowiednie dla Ciebie :) Tyle z mojej strony.
x-rite 2017-08-09 11:38
Czy firma potrzebuje kolorysty - pracownika mieszalni? Bo akurat mam doświadczenie na tym stanowisku :) aby delta była zawsze poniżej 1 :)
1
Firma 2017-08-11 23:30
Kolorysta - zapraszamy na rozmowę
2
Firma 2017-08-11 23:41
Natalia bez obaw. Czapeczka fajny gość. Chcesz wiedzieć więcej składaj CV.
1
Natalia 2017-08-12 20:15
@Firma a co można powiedzieć o samej pracy przed składaniem cv? Wiele osób rozważa taką możliwość więc może warto dać znać, na co na danym stanowisku można liczyć? Czyli jaka jest umowa, socjal, godziny?
Zostaw swoją opinię o Joppol - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Joppol