brak logo

Topaz

Siedlce

Opinie o Topaz

nika 2011-03-07 16:01:20
Nie polecam. Wynagrodzenie za pracę marne, brak dodatkowych świadczeń socjalnych i zero szacunku ze strony biura.
3
Janosik 2011-03-22 20:04:32
Sklepy są świetne i nic poza tym dobrego . Pani [usunięte przez moderatora] w jednym z Siedleckich Topazów wyzywa pracownice między innymi od np. stada szarańczy , nierobów , bandy idiotów itp. ZERO SZACUNKU DLA PRACOWNIKÓW (sama jest tam też tylko pracownikiem )
1
anonim 2011-12-01 20:50:54
Witam czytałem opinie na temat Topazu i mam kilka pytań: zastanawiam się czy te opinie chociaż 1 raz czytał pan [usunięte przez moderatora], a jeśli tak to czy mają nas po prostu w nosie bo jakoś żadnej reakcji nie widać. chociaż czasem porożmawiajcie z takim szarym pracownikiem-TOPAZ ma chyba przyciągać kientów a nie odstraszać chorą atmosferą.W opiniach pracowników jest tam parę słów o biurze jak ono super pracuje i jak jest strasznie oskarżane o te podłości. Sory ja się z tym zgadzam(tylko że ja skulę głowę i słucham tych chamskich odzywek krzyku itp... tylko drogie panie my nie zarabiamy tyle co wy a te wasze wypłaty to z naszych starań. To my połowę zamówień i nie tylko robimy za was bo wy jesteście tak bardzo zapracowane. no tak 10x na dzień kawa i obiadek się sam nie zrobi, a no przecież jeszcze paję telefonów trzeba wykonać poprawić sobie humorek.A że 2x to samo wprowadzicie -zdarza się a jakby koś pytał to wy błędów nie popełniacie łatwiej na pracowników zwalić winę. Tak się zastanawiam czy ktoś kiedyś się naprawdę zlituje i popatrzy na biuro? pracownikom to wiecie jak ubliżyć ale jak ktoś z SOKOŁOWA się pojawi to jednak wiecie na czym polega współpraca z ludzmi i wtedy jestęście tak miłe az kochane. Z POWAŻANIEM ZASMUCONY \"ASY\"
1
anonim 2011-12-04 23:55:18
całe to szefostwo to jedna wielka banda. zwalniają kobiety przed końcem roku dając im wypowiedzenia dwutygodniowe z umów śmieciowych., aby sami mogli się nachapać i w podzięce za dobry rok pójdą [usunięte przez moderatora] do kościoła pomodlić się.Pies ich [usunięte przez moderatora]
koran52@o2.pl 2011-12-05 00:05:59
zgadzam się z tobą . Cała Polska to jeden wielki kit. Robią co chcą z ludźmi kanalie, chociaż jak sam zauważyłeś są takimi samymi robolami. I to Polak Polakowi gotuje taki los. I pracuj tu do 67 lat. Przecież to jest chore.Im gorzej w kraju tym bardziej te kanalie wykorzystują ludzi.Komuno wróć!!! Wyklęty powstań.... !
1
gość 2012-02-14 19:27:35
to prawda, ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ona osoba nie ma szacunku do nikogo !!! jest zastępcą kierowniczki a rządzi wszystkimi w sklepie !!! Cała kierowniczka nie lepsza.... Do krów...! a nie na stanowisko kierowniczki! Ciekawe co musiała zrobić żeby dostać to stanowisko ?
JERZY 2012-10-06 21:07:50
BARDZO CIEKAWA I AGRESYWNA PANI Z DAWNEGO PRL-u NA KASIE. NIE WIEDZIALEM ZE JESZCZE TAKIE ISTNIEJA I SA W SIECIACH. PEWENIE MA DUZEGO GARBA. SLYSZALEM O NIEJ DUZO A OSTATNIO ZOSTALEM ZAATAKOWANY. KIEROWNIK - DZIECKO ZE SLOIKAMI - OCZYWISCIE TRZYMAJACE STRONE PRL-u. JAK INNI BEDE OMIJAL TEN SKLEP
2
kula 2012-10-29 15:06:18
to jest chore miejsce pracy wykanczlnia psychiczna zero szacunku nik nie liczy sie z opinia zwyklych pracownikow ale pociesze was te wszystkie madralinskie i na nich przyjdzie pora szkoda tylko ze pan [usunięte przez moderatora] nie wie z kim tak naprawde pracuje
jula 2013-10-07 16:24:07
na Brzeskiej na mięsnym jest taka chamska ekspedientka-[usunięte przez moderatora]. dłubie w nosie i jest bardzo opryskliwa, włosy wpadają do jedzenia. taką trzeba zwolnić.
2
Kazia 2013-10-10 00:42:01
Nie wiem jaka panuje atmosfera między kierownictwem a pracownikami,często robię zakupy w Topazie Exspresie na Starowiejskiej i powiem że jestem mile zaskoczona,obsługa zawsze była miła i pomocna, a ostatnio pojawiła się nowa przesympatyczna [usunięte przez moderatora] pani naprawdę przesympatyczna i pomocna.Człowiek nie czuł się lekceważony i odsyłany a szukaj sobie sam może znajdziesz!jak to ma miejsce w innych Topazach. tylko kobieta odrywała się od swojej pracy i wskazywała gdzie dany produkt się znajdę a jeśli sama nie wiedziała chodziła do biura pytać.Zawsze z uśmiechem i szacunkiem do klientów.Co mnie rozbawiło najbardziej kiedy tej przesympatycznej pani powiedziałam dziękuję bardzo jest pani naprawdę bardzo miła,dziewczyna się zawstydziła i odpowiedziała mi proszę pani przecież ja nic takiego nie zrobiłam to jest moja praca i pani powinna wyjść z mojego sklepu zadowolona a ja jestem od tego żeby pani pomóc najlepiej jak potrafię.Topaz powinien jak najwięcej zatrudniać takich pracowników!!!!dodam że jestem niepełnosprawna i jak to mówią na takich klientów ekspedientki upierdliwa,albo trudny klient.Szkoda że tej pani nie ma już tutaj kiedyś zapytałam o tą pania to mi pani kasjerka odpowiedziała że ta pani była tutaj tylko na chwilę bo się uczyła i została przeniesiona na Janowską szkoda bardzo szkoda bo była przemiła i bardzo pomocna tu mam bliżej do sklepu ale nie powiedziane że nie odwiedzę i nowego sklepu przy Janowskiej.Kierownictwo powinno doceniać takich ludzi i wtedy by może nie było takich negatywnych opinii które tu czytam.Starowiejska najlepszym Topazem w mieście jest pod względem obsługi
aaa 2013-11-21 23:09:21
Topaz Siedlce na brzeskiej bardzo miła obsługa a przede wszystkim bardzo miłe i pomocne kasjerki, które maja najgorzej z całego sklepu bo musza wysłuchać wszystkich klientów i ich nie uzasadnionych żali podziwiam prace tych dziewczyn ze mimo użerania się z klientami to maja siłę jeszcze się do wszystkich usmiechac
1
anonim 2013-12-08 21:20:42
Topaz Siedlce na Brzeskiej bardzo miła obsługa a przede wszystkim kasjerki czego nie można powiedzieć o paniach z biura. (usunięte przez administratora)
1
fjg 2014-03-11 22:07:12
NOWA JEST I MUSI ZROBIC POŻĄDEK
6
salvador 2014-03-12 21:50:06
Ciekawe czy właściciele firmy wiedzą jak naprawde wygląda życie zwykłych pracowników ? Panie z kontroli tylko potrafią człowieka zdołować i zniechęcić do pracy i straszą że na jego miejsce jest wielu chętnych. Atmosfera jest coraz gorsza .
1
bodzio 2014-04-15 18:30:11
Panie z kontroli akurat mówią prawdę, bo chętnych jest masa. Choć z drugiej strony nie jest to zbyt miła zagrywka
1
my 2014-04-17 20:09:33
panie z kontroli to dopiero potrafia zdolowac czlowieka niech lepiej szef sie im przyjrzy
Janek 2014-05-31 17:09:05
To aby nie jest w takim razie praca na akord, bo juz pracowałem wiele razy przy zbiorach, w Polsce i za granicą, topaz gwarantuje dobre warunki?
Janek 2014-05-31 20:06:31
Dopytam jeszcze jak wyglądaja sprawy socjalne, co ile mozna robic sobie przerwę, czy Topaz zapewnia wode do picia?
pracownik 2014-06-07 13:59:52
Pracuję w tej sieci już 3 rok, 2 lata w jednym sklepie i rok po przeniesieniu (na własną prośbę) na drugim. Prawdą jest że jeśli spodoba się kierownictwu osoba i jej praca to można popracować dłużej ale gdy ktoś nie przypadnie do gustu paniom w biurze otrzymuje automatycznie wypowiedzenie i nie jest to związane z źle wykonywaną pracą. Tekst: "jeśli ci się nie podoba praca to się zwolnij bo na twoje miejsce jest 10 innych osób gdyż 100 podań dziennie jest przysyłanych do topazu"- jest tu jak chleb powszedni. Przykre, brak szacunku i poszanowania pracownika oraz jego pracy. My pracownicy jesteśmy w różnych sytuacjach życiowych, pracują tu panny i kawalerowie rozwiedzione osoby, matki same wychowujące dzieci, ojcowie płacący alimenty, małżonkowie spłacający kredyty, ogólnie z pracą jest ciężko i każdy stara się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej aby utrzymać się w pracy, niestety panie z kontroli nie mają litości dla nikogo i często popełniają błędy w swych decyzjach. Proponuję o lepsze doszkolenie tych osób.
5
pracownik 2014-06-07 14:04:59
topaz nie zapewnia wody do picia pracownikom na sklepie, w biurze tak.przerwa na 8 godzin pracy wynosi 15 min i po wpisaniu w zeszyt przysługuje ci z małymi wyjątkami: jeśli jesteś magazynierem to tylko wtedy gdy nikt nie czeka na ciebie z dostawą towaru, gdy jesteś kasjerem to wtedy idziesz gdy nie ma ludzi przy kasie albo wówczas gdy ktoś z pracowników zechce cię zastąpić na te 15 minut, pracownicy hali nie mają większych problemów z wyjściem na przerwę
5
pracownik 2014-06-07 14:08:44
płaca jest niezmienna, najniższa krajowa + 150 na tak zwanej karcie żywieniowej, płacisz tą kartą za produkty spożywcze w sklepach topaz.
1
były pracownik 2014-06-22 13:46:52
na sklepie i na kasie, wszyscy tak samo, magazynier ma ok 200 zł więcej, i biuro oczywiście też ma wyższe zarobki. w praktyce wygląda to tak, że magazynier również pracuje na sklepie np: dowozi napoje i piwo i ustawia je na półkach .
cukalo 2014-07-10 14:50:39
Witam, poszukuję osób pracujących w topazie. Bardzo proszę o kontakt [usunięte przez moderatora]
666 2014-07-13 18:36:18
Zawsze znajdzie się jedna chętna :)))
maciejka 2014-09-11 06:37:58
Tydzień temu dostałam w odpowiedzi na cv propozycję pracy na Brzeskiej umowa na zastępstwo.Otrzymałam komplet dokumentów do wypełnienia,łącznie z umową.Cały wieczór pisania.Wypełniłam.Stanowisko fajne bo kasjer sprzedawca.Miałam zrobić badania w Wisie.Termin dostałam za 8 dni.Czekam.Poinformowałam kierownik coś chrząkneła że długo ale nie protestowała.Po tygodniu telefon ale inny głos niż kieriwnik i pytanie czy mam badania?Odpowiadam,że nie bo termin narzucony11 września.Dodam że była ze mną dziewczyna na stoisko z mięsem i też ten termin miała.To Pani z Topaza oświadczyła że już mnie nie chcą bo kogoś mają.Powiedziałam,że pójdę jutro zribię prywatnie Nie bo nie.Chamstwo i szczyt grubiaństwa..
1
Anka 2014-09-28 13:45:04
Z temperaturami różnie bywa. Robię zakupy w kilku siedleckich Topazach, ogólnie dbają, żeby zarówno latem jak i zimą można było można komfortowo robić zakupy. Jedynym ewenementem jest sklep na sokołowskiej. Tam zakupy zimą to masakra - kasjerki w ciepłych bluzach lub nawet kurtkach obsługują. Kiedyś przytrafiła mi się sytuacje, że dziewczyna liczyła w rękawiczkach. Z własnej obserwacji wiem, że tam raczej męczarnią jest praca zimą - wiatr wieje, deszcz i śnieg pada bezpośrednio do wnętrza obiektu, ochładzając atmosferę zakupowego szaleństwa i na pewno pracownikom też nie jest wtedy miło. A szkoda bo to mój ulubiony sklep - blisko, miła obsługa, wybór towarów również nie jest ubogi jak na sklep osiedlowy. Ostatnio spostrzegłam jeszcze jedną dość istotną rzecz - chyba jakoś zmniejszyła się liczba osób obsługujących. Ciężko znaleźć osobę która mogłaby donieść z magazynu kapustę kwaszoną, czy tak jak w moim przypadku zgrzewkę mojej ulubionej wody. Lubię robić zakupy w sklepach Topaz. W tych mniejszych czuć przyjazną atmosferę wśród personelu, co przekłada się na jakość obsługi i zadowolenie konsumenta.
retwa 2015-02-14 16:21:54
a jak wlasnie sie dostac do tej firmy bez doświadczenia tez szukam i chiałbym spróbować nabyć doswiadczenia w tej firmie tylko nie wiadomo czy przyjmują tak bez zadnych kwalifikacji zawodowych moze ktos wie jak jest w tej firmie i jakie zarobki oferuja czy adekwatne do zajmowanego stanowiska dziekuje za odpowiedzi...
janka 2015-02-16 18:37:48
Najniższa krajowa bez względu na zajmowane stanowisko.
ooo 2015-04-03 22:50:24
średnia krajowa + karta żywieniowa + 10% premii frekwencyjnej
z 2015-04-12 08:22:07
średnia krajowa? średnia krajowa to obecnie na rękę około 2800zł :)
kosmo@ 2015-06-30 22:41:05
najniższa krajowa, a nie średnia krajowa+karta żywieniowa(150zł)+10%premii frekfencyjnej
1
reenkas 2015-07-15 14:56:20
Nie polecam nikomu pracy w Topazie przy więzieniu, brak szacunku dla pracownika przez kierownictwo oraz nie miła atmosfera
Nicolodion 2015-08-14 12:47:46
Zostałam poinformowana w biurze że socjalnych dodatków nie ma tylko talony na swieta. Pani w biurze była zła jak osa. Bez kija nie podchodz !!
bakłażan 2016-03-18 11:22:15
Orientowałam sie jaka jest obsuga na sklepie i czy sprzedawcy sa pomocni niestety po rozmowie z kierowniczka odnioslam wrazenie ze to nie jest praca dla mnie( sklep przy więzieniu) zuchwała i przemądrzała kierowniczka tak naprawde jest tam zwykłym pracownikiem i nie powinna sie wywyższać, nie polecam. Ja zrezygnowałam i chyba wole poszukac innej pracy niż żyć w takiej swiadomośći że czeka tylko aż powinie mi sie noga. co do sprzedawców podziwiam ich wytrwałość i sumiennośc, ciężko sie patrzy na te kobiety dzwigajace wory ziemniaków, paki cukru i zgrzewy napojów.
1
obecny pracownik (magazynier) 2016-05-12 19:01:10
Marne zarobki . Biuro jest spoko (ale to nie znaczy że gdzie indziej też). 11 palet na jednego człowieka i kierowcy (WEWNĘTRZNI NIE PISZĘ O DOSTAWCACH Z POZA FIRMY) "marudy" zrzuci 11 nie weźmie nic...( pakowanie paczek ,zwrotów towaru,skrzynki i butelki po piwie , itp.) . Lepiej poszukać coś innego . Sam to będę robił..:P
lupa 2016-09-13 18:04:34
To nie są kierowniczki tylko su.i. Na Brzeskiej kierowniczka po zawodówce ha ha ha . Tępa jak stara kosa głupia i mściwa . Myśli że wszystkie rozumy zjadła i wszystko jej wolno. Ale i na nią przyjdzie jakaś zapłata za traktowanie ludzi jak śmieci. Skąd oni ją wytrzasneli chyba niezle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
asia 2016-09-13 21:52:35
ja widzialam ,że ofert mają parę głownie poszukiwali Sprzedawcy do działu mięsno- wędliniarskiego, nie wiem jakie stawki tam są ale podjerzewam,że najniższa krajowa lub chociaż 2000tysiace będzie już netto?
3
stały klient 2016-11-04 09:24:49
TOPAZ NA UL. BRZESKIEJ.................. bardzo często robię tam zakupy - prawie zawsze jestem z kilkuletnią dziewczynką. Na ogół jest ok. Miłe dziewczyny zawsze pomogą, doradzą coś podpowiedzą. Czuję się tam swobodnie.
NO I TERAZ WIELKI WSTYD DLA WŁAŚCICIELA - TOALETA DLA KLIENTÓW JEST - ALE OD LAT NIECZYNNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie chodzi mi o to żebym to ja mogła z niej korzystać. Ale dziecko nie wytrzyma zanim wróci do domu.
NAJPRAWDOPODOBNIEJ JEST ZAMKNIĘTA DLATEGO ŻE NIE MA KOMU JEJ SPRZĄTAĆ!!!!!!!!!!!
Toaleta w tak dużym sklepie gdzie czasami zakupy robi się ponad pół godziny albo i więcej ze staniem w kolejce do kasy.
JUŻ KILKAKROTNIE PRZYMIERZAŁAM SIĘ DO ZGŁOSZENIA TEGO FAKTU W SANEPIDZIE. Ale chyba to zrobię.
Klieent 2016-11-11 22:26:25
Sorry, ale przy takiej ilosci sklepow wlasciciel nie bedzie zajmowal sie toaleta. Od tego jest kierownik sklepu. Robi sie grafik i sprzataja pracownicy jak nie ma innego personelu do tego.
Zostaw swoją opinię o Topaz - Siedlce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Topaz