logo AXA Polska S.A.

AXA Polska S.A.

Warszawa

Opinie o AXA Polska S.A.

Uczestnik 2014-03-15 23:07:46
Były problemy z Płatnikiem, co niektóre osoby napisały mimo wszystko;0. Praca w grupie, wychodzenie na egzaminie jednostka, uprzywilejowana ‘’sama defakto to czyniła, po ponieważ ze względu na stan zdrowotny nie mogła wówczas być na zajęciach..Test pisany zbiorowo dostały ocenę bdb. a jednostki, uprzywilejowane” były poniżane. Wazeliniarska kobieta w wieku ok. 38 lat i Pani prowadząca podawały ostracyzmowi poszczególne jednostki, działając pod płaszczykiem wyrachowanej formalności.Atmosfera była nie miła, zachowanie prowadzącej możliwie wynikało z faktu, że osoba ta pisała inny egzamin jeden z trzech gdzie w dwóch z nich nie miała błędów. Zapewne prowadząca formalnie dopisze w efekcie na finalnym przez problem w płatniku nie mg wykonać ZWUA pozostałą część miała bezbłędnie jak każdy. Reasumując prowadząca myliła się w obliczeniach, nie potrafiła podać wielu informacji, brak kompetencji. Na zajęciach miała problem z Płatnikiem, Symfonią a podczas egzaminu bawiła się do wybrańców w grę statusu. Nie podobało się też znajomej to, że Pani prowadząca zachowywała się w sposób pełny megalomani, rzuciła teksty, iż nie społuchwala się z kursantami. Część osób poza Panią faworyzowaną i młodą małolatę robiącą rai war by mieć korzyść. Zachowywało się w sposób powściągliwy, mają wykształcenie, trochę przeżyli i byli wstanie adekwatnie się zachować i rozumieć frustracje jednostek. Wyrachowane gierki, ostracyzm. Słyszałam, że osoby, z którymi miało miejsce to zdarzenie patrzą tak naprawdę z politowaniem na megalomanie, proponowali nawet zmianę komputera na inny. Młoda śliczna dziewczyna, na której osoby, których młodość odpłynęła, podejmowały działania dyktowane pobudkami ….Z tej sytuacji wnioskuje, że niektórzy chcieli jednak te pobudki dawały górę. Powiedziała, że nic by się otoczeniu nie stało gdyby miało więcej w sobie samokrytycyzmu i mniej cwaniactwa. Zawsze można było zrobić więcej …i słowa, które mi mówiła niech im ziemia będzie lęka się -zasłyszane.Za egoistyczną postawę, chęć jak dostaną palca brania całej ręki, bezwzględność. Prowadząca imputowała, że cała grupa ma inne zdanie od konkretnej osoby(przed egzaminem –oceniająca Pni prowadząca).Napuszczała tworzyła ostracyzm jednak większość członków grupy się temu nie poddała –milczeli. Dziewczyna nie wiedziała o składce na prezent dla tej babki, myślała, że może jakaś biba, na która nie chciała się pchać. Prowadząca obserwowała, kto się składał. Zawołała asystentkę by plasować, się, że ona wie. Nie działał płatnik przed egzaminem ja myślę, że komputery były tak poustawiane, aby osoby te, które powiedziały swoje nie mogły pracować. Nie działały dwa komputery obok siebie. Czy asystentka jest dobrym człowiekiem i to potwierdzi nie wiem Podczas bójki z ulubienicą kursującej, która nazywała ją nauczycielem podrapała dziewczynę za uchem do krwi? Chciała pojechać na cudzym konflikcie wyżej, a tak naprawdę była to osoba ok. 38 lat zazdrosna. Było to widać jak patrzyła się na tą młodą dziewczynę ok., 26 która jest młodszym specjalistą, ds. kadr podobno, a pani podlizująca najpierw była, kadrową ‘’ potem zmieniła zdanie widząc to, jakie ma wiedzę na to, iż nie jest. Dostały pewne osoby o godz. 21 00 w piątek cały test;0.Reasumjąc podobno ta dziewczyna i inne jednostki chciały wziąć udział w wielu inny szkoleniach z zakresu wizażu itp.Brak poszanowania praw człowieka,wyrachowanie,gra statusu.Prowadząca nie odbyła 120 h miały być przerwy regulaminowe było ich mniej z tego co słyszałam. Skąd tyle megalomani cwaniacta? Osoby przez telefon co niektóre są podobno nie życzliwe udzielają informacji tak by nie powiedzieć, sprowokować, pokazać jakąś grę statusu. Tak jak w niektórych znanych zapewne wszystkim urzędach. Życzliwości brak jest cwaniactwo, wylansowanie się poniżanie innych. Podobno wiele osób ma pisać opinie. Serdeczności;-] Kurs kadry i płace.Domyślam się ,że fala opini nadciągnie gdy ta dziewczyna ,którą na koniec jeszcze skaleczono dojdzie do względnej równowagi.Była to osoba wygadana,mówiąca rzeczowo,odważna.Będzie teraz walczyć o dyplom na kolejnej Uczelni Wyższej i chodziła mimo L-4 i w związku z tym nerwowa.
AŚŚAA 2014-03-15 23:18:27
Problemy z płatnikiem napisane mimo presji i podania pomimo prośby wypełnienia opiń przed.Nie równe traktowanie ,luki w wiedzy.Panoszenie się,megalomania brak empati.Prowokowanie ostracyzmu ,,cała grupa ma zapewnne inne zdanie od osoby xyz"Niech sprawiedliwa ocena będzie kwestią jej sumienia ,oceniając całokształt.Wychodziła podpowiadała dopowiadała a do wybrańców podpuszczona brzydką wazeliniarą chciała pokazać władze.
1
AXA- odradzam 2014-03-25 20:57:08
Prosze przestan mowic w super relatwach.
AXA tylko zacheca do wspolpracy. Po jej zakonczeniu zaczyna upominac sie o wszystkie dodatki stazowe itp. Pracowalem w firmach ubezpieczeniowych ale AXA bardzo sprytnie oszukuje ludzi, podpisujac weksel musisz zwrocic kase i z tego co wiem wiele ludzi zostalo poszkodowanych. Axa nie liczy sie z nikim przez to szybko pisma trafiaja do komornika aby odzyskac czesc wczesniejszej zainwetowanej w pracownika kasy, tak wedka ale jak zlowisz sobie cos to i tak bedziesz musial zwroci. Wiec nie pisz na forum ze ktos jest malkontentem jak reali sa inne. Mam jeszcze kolege, ktory sam jest menagerem w axa i twierdzi ze zatrudniajac ludzi ma ogromne wyrzuty sumie. Powiem tylko tyle, ze jesli masz slaba sytuacje finasowa to nie licz ze w tej firmie sie odbijesz bo jesli nawet przez pare miesiecy bedziesz wyrabial plany albo ludzil sie ze uda ci sie je zrealizowac to i tak upomna sie o swoje i kasa z twojego portfela wroci do nich i znow poawia sie problemy z kasa. zastanow sie zanim zaczniesz wspolracy czy nie lepiej jednak isc do biedronki gdzie dochody bedziesz mial niskie ale stale to i tak wydziesz na tym lepiej, bo nie bedziesz musial streowac sie i zastanawiac sie czy uda sie zarobic w przyszlym miesiacu, stala ta niska pensja do ci mozliwosc znalezienia sobie na spokoje innej dobrej pracy. maoje wyniki nie byly takie zle ale po podsumowaniu czyli koszty za zwoty jakie musialem dokonac wyszlo ze zaroblem srednio okolo 700 miesiecznie a ile stresu....
1
Anna K 2014-03-25 21:14:27
Nie polecam tej firmy.
firma oszukuje ludzi, mowia ze zarobisz kokosy he!
firma nie daje zadnych narzedzi do pracy, swoj telefon, laptop to musisz sam ogarnac. System motywacyjny wyglada super ale tylko na papierze, realia sa inne.
Nawet o przepracowanym roku moga upomniec o dodatek stazowy, dlatego jesli masz podpisac weksel to poswiec sto zl i idz z nim do prawniak to dowiesz sie troche wiecej na temat- nie podisuj! ogolnie odradzam, srednie zarobki i koszty prowadzenia dzialalnosci sa nie adekwatne zeby prowadzic tryb zycia w normalnych warunkach. Lepiej pracowac jako telemarketer w innej firmie, ktora stricte tym sie zajmuje a (usunięte przez administratora)ze dzwoniac po ludziach uda ci cos sprzedac cos czego ludzie nie chca kupic... powodzenia w odejmowaniu decyzji.
2
qwerty 2014-03-26 04:09:39
Witam, będę wdzięczna za info jakie są warunki płacy na infolinii axa polska. Pozrawiam:)
2
Leszczu 2014-04-04 12:36:09
Witam wszystkich serdecznie.
Pracuję w firmie Axa od ponad 9-ciu m-cy. Naprawdę bardzo cięzko mi zrozumieć osoby, które narzekają na warunki oraz pracę w firmie. Od 2006 roku jestem na własnej działalności gospodarczej, branża finansowa i miałem okazję pracowac już w kilku firmach finansowo-ubezpieczeniowych, ale dopiero tutaj, w Axie, trafiłem na:
a)kompetentną i życzliwą kadrę (dyrektor,menedżerowie)
b)jasne i przejrzyste zasady współpracy
c)wsparcie szkoleniowe, lokalowe oraz pomoc bardziej doświadczonych agentów
Myślę, że problem wśród tych ludzi tkwi gdzie indziej - na założeniach i celach
Musisz zawsze być przygotowany i uodporniony na słowo "nie" klienta, poza tym trzeba traktować taką pracę długofalowo (np. zakładam portfel 100 klientów w 3 lata i jakość obsługi na poziomie ok. 90%). ja nie mam super wyników, ale też nie narzekam - tu liczy się inwestycja w dochód pasywny z obsługi klienta. Lepiej nie podpisać umowy, która za 2-3 m-ce padnie. Poza tym zawsze, ale to zawsze trzeba mówić o wszelkich opłatach w umowie, o tym że zawiera ona przede wszystkim nasze wynagrodzenie oraz nie przekraczać 10% budżetu domowego na polisy i programy inwestycyjne RAZEM! Kluczem jest mówienie prawdy nawet jeśli klient przez to nie kupi bo uzna, że za drogo.
2
dezdemona 2014-04-24 15:07:43
Proszę bardzo uważnie przeczytać dla osób chcących rozpocząć współpracę z AXA jako PUF czyli przedstawiciel ubezpieczeniowo finansowy. Bardzo mocno odradzam współpracę z AXA, to po prostu piramidka finansowa i akwizycja w jednym owinięta w ładny papierek. Po pierwsze nie pracujesz w AXA tylko zakładasz własną działalność gospodarczą, wszelkie koszta z tytułu opłacania księgowej, ZUS swojego telefonu, samochodu, komputera, ubrań, wyjazdów itp. ponosisz tylko TY i nikt więcej. Umowa o współpracę opiera się na podpisanych przez Ciebie licznych dokumentach, w których bardzo szczegółowo opisane są twoje obowiązki względem AXA, jest ich po po prostu ZBYT WIELE !!! Rozliczanie żałosnego, marnego, małego dodatku stażowego obwarowane jest licznymi podpunktami zobowiązującymi Cię do jego zwrotu po rozstaniu się z naciągaczami AXA. Pamiętajcie to nie jest stażowe...tylko ZALICZKA na poczet DODATKU stażowego...zaliczkę trzeba zwrócić !!! Firma AXA nie dostarcza żadnych narzędzi pracy swojemu przedstawicielowi, narzędzi typu komórka firmowa, laptop, samochód, co w zasadzie jest standardem jeśli chodzi o pracę jako przedstawiciel w szanujących się firmach a nie w piramidkach naciągaczy. Każdy nowy współpracownik postrzegany jest w oddziale jako świeża krew która może ale nie musi wnieść nowe kontakty, żałosna lista stu, którą trzeba sporządzić plus śmieszny kalendarzyk w którym należy zapisywać numery telefonów do swoich kontaktów plus dostarczanie efektów akwizycji swoim menadżerom w postaci kopiowania stron z odbytymi spotkaniami wszystko ma służyć tylko i wyłącznie temu, że jak już Cię nie będzie to twoje kontakty pozostaną. Największym błędem jest podpisanie umowy na weksel NIE RÓBCIE TEGO !!!! Każdy kto proponuje wam współpracę zaczynając od weksla to OSZUST i robi to tylko po to by po zakończeniu współpracy mieć na was haka i abyście nie mieli możliwości dochodzenia swoich praw. Najgorsze jest jednak to, że każdy oddział umywa ręce od byłych współpracowników zbywają, że po zakończeniu współpracy trzeba kontaktować się z Warszawą a nie z nimi a wiadomo że tam nie da się dodzwonić ani niczego załatwić !!!! Reasumując AXA to piramidka finansowo akwizycyjna ŻERUJĄCA na nieświadomych pakujących się w tą drętwą pozbawioną perspektyw współpracę. OO DD RR AA DD ZZ AA MM !!!!!!!!!!!!!!!!!
4
krx 2014-04-26 12:15:39
fikcyjne assistance w axa:

1. Nie mogłem otowrzyć auta, zepsuł się zamek - wezwałem assistance, bo mają w ofercie awaryjne otwieranie auta - przyjechała LAWETA i gość się pyta gdzie holujemy... Dzwonię jeszcze raz - kobieta mi powiedziała, że nie udało się otworzyć na miejscu. NO JASNE ŻE SIĘ NIE UDAŁO LAWETĄ OTWORZYĆ DRZWI... Wezwałem sam speca od otwierania awaryjnego i otworzył mi w 2 minuty za 100zł

2. Nie mogę uruchomić silnika, dzwonie na assistance a Pani mówi, że skoro już raz był problem podobny to może mi wezwać lawetę za 200 zł... To po co ja płacę za assistance?
3
BB 2014-05-08 23:11:52
Z DALEKA OD AXA. OTO MOJA RADA. NIE MAJA ANI DOBREJ OFERTY PRODUKTOWEJ, ANI UCZCIWYCH WARUNKÓW UMOWY DLA AGENTÓW. MA NADZIEJĘ, ŻE UPADNĄ JAKO TU I TEGO IM SZCZERZE ZYCZĘ. PO KONTAKCIE Z TAKĄ FIRMĄ ODECHCIEWA SIĘ NIE TYLKO PRACY JAKO AGENT ALE W OGÓLE TRACI SIE ZAUFANIE DO UBEZPIECZEŃ JAKO KLIENT. POZIOM PROFESJONANY ICH SZKOLEŃ, MENAGERÓW I DYREKTORÓW- ŻENADA. DO TEGO OSZUKIWANIE AGENTÓW Z ZAROBKAMI- ..ZAL, ŻE DO NICH TRAFIŁAM
Praca 2014-06-11 13:14:48
Witam,

Niezależny sprzedawca energii szuka PH, a także Managera z zespołem (Cała Polska). Zainteresowane osoby proszę o przesłanie CV w celu skontaktowania się i przedstawienia szczegółów oferty: na adres: kariera.energetyka@gmail.com
Krzysztof 2014-07-19 14:13:04
No cóż - nieźle mnie bawią, takie fora gdzie sączy się jad i pretensje do całego świata. Akurat choroba uziemiła mnie w domu, więc miałem czas napisać trochę na ten temat. W moich stronach funkcjonuje powiedzenie "zfajdała sie bida i płacze". Tak się składa, że pracowałem jeszcze niedawno w firmie AXA i przepracowałem kilka lat, a przestałem ponieważ choroba zmusiła mnie do przyjęcia propozycji (na znaczny awans )w branży konkurencyjnej.
Po pierwsze - wszyscy zastanawiający się nad taką pracą niech wezmą pod uwagę wypowiedź nick:"multiagencja"z 25-01-2014. To nie jest praca dla ludzi którzy wolą siedzieć na kasie w markecie.
Po drugie wystarczy porównać poziom wypowiedzi tych którym delikatnie mówiąc nie wyszło z wypowiedziami takiego np. „leszczu” z 04-04-2014, czy „agentki” z 04-03-2014 – gołym okiem widać dlaczego oni nie narzekają – to są po prostu inteligentni, poukładani ludzie, patrzący pozytywnie i z wizją na swoją przyszłość. Tacy na szczęście stanowią większość w firmach ubezpieczeniowych.
Po trzecie większość pretensji wynika głównie z niewiedzy, czy po prostu głupoty, albo cwaniactwa. Ja zaczynałem w gorszych czasach, kiedy suma dodatków wynosiła 1200 zł na miesiąc i też była uzależniona od limitu, a do dyspozycji miałem tylko 2 produkty. Zazdrościłem tym, którzy zaczynali teraz, bo firma AXA płaci najwięcej dodatków na rynku, gdyż po kilku miesiącach jest to bodajże łącznie ok. 3000 zł do tego jeszcze dochodzą premie za nadprodukcję – i za life. Łącznie solidny agent może zarobić razem z prowizją ok. 5500/m-c już w połowie pierwszego roku pracy. Wskaźnik utrzymania portfela nazywany w axa wskaźnikiem WJS wynosi 80%(80% musi być dobre), co oznacza, że co piąta umowa może upaść. Pokażcie mi inną firmę, gdzie jest taki wysoki wskaźnik brakowości?... Poza tym w konkurencji jest średnio gorzej np. w PZU 85%, a w niektórych firmach wymaga się 90% dobrej produkcji. Poza tym jak to jest, że najlepsi agenci potrafią mieć wskaźnik w przedziale 95-100%?
Po czwarte jesteśmy z natury leniwi i zawsze wybieramy łatwiejszą drogę, a to oznacza, że pracujemy ze sporymi rezerwami, często udajemy prace itd. Zapominamy, że w tej pracy sami musimy sobą zarządzać, jesteśmy zarówno szefem i pracownikiem. Na zachodzie przeważa zdecydowanie forma zatrudnienia kontraktowa. Sztywna umowa o pracę jest stosowana w najprostszych zawodach, czyli do ludzi którzy nie zrozumieliby często skomplikowanych warunków kontraktu. Im lepsza i bardziej odpowiedzialna praca tym kontrakt będzie bardziej skomplikowany. Praca agenta bądź doradcy ubezpieczeniowo- finansowego w krajach zachodnich ma 4 miejsce w rankingu najbardziej prestiżowych zawodów – po aktorze, prawniku, lekarzu.
Po piąte w wielu krytycznych opiniach, najczęściej na skutek emocji można znaleźć wiele niedomówień, czy po prostu nieprawdy. Najczęściej krytykanci do tego stopnia się zapominają, że zaczynają jako wady rozumieć zalety. W wielu firmach nie ma żadnego dodatku stażowego, a tylko jedna premia za limit i np. w PZU za podobny limit produkcji jest tylko 1500 zł premii, przy porównywalnej prowizji. W AXA taka premia wynosi max 2000zl o poza tym jest premia za life 1000 lub 500zł i zaliczka jako dodatek stażowy 1000zł. Oddaje się tylko część dodatku stażowego i część kosztów szkolenia i to tylko wtedy jeśli przedstawiciel zwolnił się przed upływem okresu. Dodatek stażowy stanowi zaliczkę i jest to tylko 25-30% wszystkich dodatków. Zdarzało się, że nowi agenci wpadali na pomysł spisywania fikcyjnych umów i po zarobieniu np. 20000zł po 6miesięcach uciekali z pracy i nawet jeśli musieli oddać połowę z tych 6000 to i tak pozostało im 17000, które zarobili nieuczciwie. Za moich czasów też był taki proceder, a za czasów powstawania OFE to już wogole była wolna amerykanka – ludzie pisali klientów z cmentarzy, albo dublowali tych samych, co wcześniej przystąpili do konkurencji. Jak widać moi drodzy każdy kij ma 2 końce. Szkolenia AXA są dobre, w luksusowych warunkach i są zarazem jedyną niepowtarzalną imprezą, którą się pamięta na całe życie. Chyba już tylko w AXA są one bezpłatne, ale w umowach firma zastrzega sobie zwrot nieznacznej części rzeczywistego kosztu. Nie wiem ile teraz wynosi zapis takiego kosztu szkolenia, ale niedawno było to jakieś 600 zł i gdyby policzyć same koszty pobytu i wyżywienia, to są one znacznie wyższe, bo pobyt w hotelu dobrej klasy 4 doby z dobrym żarciem kosztuje około 1200 zł - czyli już 2 razy więcej, a gdzie koszty samego szkolenia?... I znowu - oddaje się tylko część z tej części pod warunkiem, że się nie wytrwało 6 miesięcy. W wielu firmach koszty szkolenia są płatne z góry bezwarunkowo, ale polak potrafi z wszystkiego zrobić wadę.
Po szóste i mam nadzieje ostatnie, bo już sie zmęczyłem tym pisaniem(czyt. Dukaniem) samych „oczywistych oczywistości” należy wziąć pod uwagę element, czysto statystyczny – w strukturach firm ubezpieczeniowych i multiagencji przewija się rocznie t
1
Krzysztof 2014-07-19 14:27:15
(ciąg dalszy poprzednich wypocin;-)Po szóste i mam nadzieje ostatnie, bo już sie zmęczyłem tym pisaniem(czyt. Dukaniem) samych „oczywistych oczywistości” należy wziąć pod uwagę element, czysto statystyczny – w strukturach firm ubezpieczeniowych i multiagencji przewija się rocznie tysiące nowych pracowników – pozostaje ok. 20%, reszta odchodzi – dlaczego? - bo poza wyjątkami (zdrowie, rodzina) nie potrafi być samodzielnym, przedsiębiorczym, nie umie po prostu się przystosować do nowych warunków. Oni przeszli swego rodzaju test i okazało się, że wynik jest poniżej przeciętnej i najczęściej po prostu ich wskaźnik IQ lub EQ niestety nie pozwala na wykonywanie ambitnej pracy, a to oznacza że ci ludzie jeśli nie popracują nad sobą, będą mieli poważny problem i jeśli jeszcze dotąd tego nie rozumieją, to zrozumieją siedząc na kasie albo harując gdzieś w świecie sprzątając, plewiąc itd. W wielu kulturach starożytnych, ale jeszcze współcześnie panuje podział na Panów i niewolników, na arystokrację i służbę i oni skazują siebie na tą drugą kategorię. Praca w ubezpieczeniach w Polsce powinna być traktowana jak misja. Pamiętam ze szkoleń, że nawet Czesi którzy zarabiają tyle samo co my wydają średnio ponad dwa razy więcej na ten cel. Tak więc przed agentami w Polsce są duże możliwości. Nie znaczy to jednak, że w tej branży jest wszystko ok. Poza AXA, PZU, ING, czy Alianz istnieje wielu pośredników, którzy działają mniej etycznie, bardziej właśnie w formie piramid i potrafią wpływać na negatywną opinię całej branży. Pomimo, iż gdzieś od roku nie pracuję już w AXA, mam kontakt z moimi kolegami i pytam często o sytuację, o zmiany, nowe produkty itd. Gdy tam pracowałem, to byłem dumny, że np. AXA niezmiennie od 5 lat zajmuje 1 miejsce na świecie pod wzgl rozwoju i jakości marki. Zachęcam naprawdę o pracy. Dzisiaj musze kończyć, bo sobota. Ale jak znajdę czas jeszcze kiedyś to dopiszę coś i podam link do mojej strony, to możemy pogadać (jak mnie żona spuści z oka). Na zakończenie apel – myślcie pozytywnie, podejmujcie nowe wyzwania – tylko tak możecie się rozwinąć no i … nie słuchajcie, a tym bardziej nie wierzcie malkontentom . Pozdrawiam wszystkich. Krzysztof.
2
hugo 2014-07-19 17:50:34
trzeba Ci przyznać , że z Twojej wypowiedzi łatwo wywnioskować, że znasz się na rzeczy. Sam teraz chcę już wkroczyć na rynek pracy, a że jestem po studiach związanych z finansami to AXA była moim naturalnym kandydatem na pierwszego pracodawce. Twoja wypowiedź tym bardziej podtrzymuje mnie w przekonaniu o tym, że mój wybór jest rzeczywiście dobry. Już wcześniej gdy czytałem , że AXA ma swoje placówki w 56 krajach świata oraz , że w naszym kraju zaufało im ponad 2 miliony osób byłem zainteresowany. Teraz gdy przeczytałem jeszcze o dokładnych warunkach i zasadach o których piszesz a które panują w AXA to mam już praktycznie pewność, że tutaj chcę stawiać pierwsze kroki w mojej finansowo-ubezpieczeniowej karierze ;)
baron 2014-07-22 15:59:56
Pracuję w AXA juz 3 lata i zarabiam więcej niż pisał Krzysztof, ale rozumiem tych wszystkich którzy narzekają, że im nie wyszło. Oni po prostu myśleli że jest łatwiej, a okazało się, że trzeba nieźle się nagłówkować. Zależy też do jakiego oddziału i zespołu się trafi. Jeśli są doświadczeni menedżerowie mogą wiele pomóc i wtedy jest prościej. Ja tak miałem. Już chciałem rezygnować kiedy moj szef poważnie ze mną pogadał i jak widzicie jestem zadowolony;-) Teraz już jest z górki robota się sama nakręca, klienci coraz częściej dzwonią sami, generalnie spoko. Teraz mam wiele wolnego czasu i mogę się np częściej bawić z dziećmi;-)
1
baron 2014-07-22 16:13:52
Pracuję w AXA juz 3 lata i zarabiam więcej niż pisał Krzysztof, ale rozumiem tych wszystkich którzy narzekają, że im nie wyszło. Oni po prostu myśleli że jest łatwiej, a okazało się, że trzeba nieźle się nagłówkować. Zależy też do jakiego oddziału i zespołu się trafi. Jeśli są doświadczeni menedżerowie mogą wiele pomóc i wtedy jest prościej. Ja tak miałem. Już chciałem rezygnować kiedy moj szef poważnie ze mną pogadał i jak widzicie jestem zadowolony;-) Teraz już jest z górki robota się sama nakręca, klienci coraz częściej dzwonią sami, generalnie spoko. Teraz mam wiele wolnego czasu i mogę się np częściej bawić z dziećmi;-)
zumbas 2014-07-22 19:43:05
zgadzam się z Tobą @hugo , że jeżeli chodzi o ubezpieczenia i w ogóle prace w finansach to najpierw należy mocno zająć się sobą, aby w przyszłości mieć na czym budować karierę. Chodzi mi tu głównie o szkolenia i nawiązanie pierwszych kontaktów z klientem. Co do tego AXA jest bardzo dobrym miejscem. Ciężko mi sobie wyobrazić jak jest z początkami kariery w innych tego typu firmach na rynku, ale mi osobiście Axa zapewniła u siebie wszystko czego potrzebowałem. Sam mam w tej chwili plan założyć własną placówkę agencyjną AXA. Wiem ,że firma wystawiła kilka takich ofert na Polskę i mam nadzieję, że uda mi się na jakąś złapać. Spełniam ich wymagania co do doświadczenia w sektorze usług finansowych, więc mam nadzieję, że to wystarczy
nowy 2014-09-24 20:08:20
widzę że pracowncy firmy AXA dają z siebie wszystko wpisując te brednie zeby poprawić sobie oceny. Moi drodzy są tacy ludzie jak blogerzy i oni są od tego, aby poprawiać notowania na forach
1
zumbas 2014-10-16 01:19:05
@nowy Jaki interes miałby pracownik przy wystawianiu opinii na temat firmy? Przecież takie forum jest w zasadzie anonimowe i nikogo z imienia i nazwiska się nie pozna. Nikt nie zabrania również wypisywania krytycznych głosów pod adresem Axa, bo zakładam - jak to w każdej firmie - że istnieją aspekty, nad którymi warto byłoby popracować.
... 2014-10-22 18:36:24
Witam. Dostałem propozycję pracy w AXA, jako menedżer zespołu sprzedaży. Interesują mnie warunki pracy na tym stanowisku. Wiem że to działalność gospodarcza. Ale czy firma zapewnia narzędzia pracy (telefon, auto itp.)? No i jaka kwota podstawy oraz czy na tym stanowisku również podpisuje się weksel?
2
adis 2014-10-26 15:23:16
witam,

wszystkie te super komentarze są wypisywane przez zatrudnianych blogerów :) sam zlecałem takie zadania. Sama AXA nie jest zła, ludzie, którzy nią zarządzają to banda nieudaczników. UWAGA na rekrutacje we wrocąłwiu!!!
obiecują ze zarobisz. Dodatki stażowe trzeba zwracać jeśli jakiś klient zrezygnuje albo ty bedziesz chciał odejsc. Komornik puka do drzwi.
PRZECZYTAJCIE UMOWE ZANIM POJDZIECIE NA SZKOLENIE za to terz trzeba placic
2
Maria Ł. 2014-10-29 06:14:30
Jestem byłym współpracownikiem AXA. Bardzo żałuję, że odeszłam do konkurencyjnej firmy PRUDENTIAL. AXA ma najlepsze rozwiązania wynagradzania przedstawicieli.
Jest profesjonalną firmą i daje ogromne możliwości zarabiania.
1
Maria Ł. 2014-10-29 06:17:53
Jestem byłym współpracownikiem AXA. Bardzo żałuję, że odeszłam do konkurencyjnej firmy PRUDENTIAL. AXA ma najlepsze rozwiązania wynagradzania przedstawicieli.
Jest profesjonalną firmą i daje ogromne możliwości zarabiania.
do "..." 2014-10-31 12:04:54
Ad. menedżer zespołu sprzedaży. AXA zatrudnia tylko na takie stanowisko. Przed rozpoczęciem współpracy dowiadujesz się, że zaczniesz jako handlowiec i będziesz musiał się wykazać zaangażowaniem, sprzedażą itp. itd. ale bardzo szybko możesz zostać menadżerem. Ten początek nazywają "wdrożeniem" i nauką produktową. Gdy podejmowałam z nimi współpracę zapytałam wprost czy inni kandydaci dostali taką samą informację i czy spośród nas zostanie menadżer. Odpowiedziano mi, że nie, że pozostali są zatrudnieni na stanowiska handlowe (z mojej grupy szkoleniowej). Już drugiego dnia szkolenia okazało się, że wszyscy są zatrudnieni na menadżerów... Ci którzy tam pracują od lat i miesięcy również... Na początek masz miesiąc szkolenia za które nikt Ci nie płaci, a potem "szkolą" Cię jak pobierać "polecenia" od znajomych do ludzi, do których masz dzwonić i namawiać ich na spotkanie podczas którego udowadniasz im, jak bardzo potrzebują ubezpieczyć siebie i rodzinę na życie. Podczas rekrutacji zapytałam również o to jak ma wyglądać moja praca mówiąc wprost, że nie mam samochodu i interesuje mnie praca stacjonarna. Oczywiście usłyszałam to co chciałam usłyszeć. Faktem jest, że nie dostajesz żadnych narzędzi do pracy. Nawet na szkolenie musisz przynosisz swojego laptopa jak ma się coś ćwiczyć na systemach... System wypłat wydaje się być atrakcyjny ale tylko z pozoru. Najprościej jest ludziom, którzy mają kontakty w bankach i podsyłają klientów na ubezpieczenia kredytów lub w innych instytucjach. Ja zrezygnowałam, bo dostałam umowę na etat i po 3 tyg. dostałam pismo z firmy windykacyjnej o zwrot dodatku stażowego dla AXA. Dopiero po kolejnych 2 tyg. doszedł list z AXY z info o zwrocie i nr konta do przelewu... Zdecydowanie odradzam współpracę
1
bob 2014-11-04 18:02:28
Jest dokładnie tak jak to zostało wyżej napisane AXA ciągle zatrudnia nowych ludzi tylko po to, żeby uzyskać nowe kontakty, które ty jako nowy pracownik im dostarczysz. Ty odejdziesz a kontakty zostaną i tak w koło. Krótko mówiąc to bagno. I nie dajcie się na to złapać bo bardzo szybko dojdziecie do takich samych wniosków jak tylko się zatrudnicie. Niestety podobnie jest we wszystkich firmach ubezpieczeniowych. Obecnie zaczynając taką działalność, nie zarobisz na swoje utrzymanie.Wiem co mówię teraz większość ubezpieczeń komunikacyjnych zawieranych jest online a ubezpieczenia inwestycyjne na których jest największa prowizja są obecnie niesprzedawalne. Bo nikt przy zdrowych zmysłach i jako tako rozgarniety się na to nie zdecyduję bo już od kilku lat przynoszą tylko straty potencjalnym inwestorom. Oczywiście możesz nadużyć zaufania przyjaciół i rodziny i wcisnąć im ten badziew, ale zastanów sie czy warto tracić przyjaciół i znajomych dl kilku groszy :)
2
ola 2014-11-07 17:19:03
a jak to jest u Was z rekrutacją kobiet, czy zatrudniacie może nadal na normalne stanowiska do tej firmy czy raczej biorą facetów, jak to wszystko wygląda, wiecie? nie mówię tutaj o dyskryminacji, ale do pewnych stanowisk faktycznie częściej rekrutują mężczyzn, to już wiem na pewno, bo z innymi firmami mam doświadczenie.
1
habib 2014-11-23 01:24:15
miałem kiedyś okazję pracować właśnie w tej branży i zajmować się tym czym zajmuje Axa jednak już na szkoleniach stwierdziłem , że to nie jest to co w życiu będę chciał robić w przyszłości. Wielu znajomych również w tego typu pracy próbowało i większość skończyła już te zabawe. To dobre na chwilę jedynie...
Xyz 2014-11-27 15:50:39
Jak czytam te wszystkie pozytywne komentarze o AXA to czegoś dostaję. Pracowałam w tej firmie prawie rok i zrezygnowałam nie dlatego, że byłam leniwa i udawałam pracę jak to pisze Pan Krzysztof, bo wszystkie plany sprzedażowe wyrabiałam ponad i w pół roku zarobiłam tyle kasy, że nawet po opłaceniu zusu, paliwa, telefonu, rat, ubrań zostawało mi dużo kasy na końcie, ale oczywiście wszyscy ci supwr specjaliści znający się na tym dlaczego ludzie piszą złe komentarze o tej firmie, coś zaraz wymyślą, że kłamie, że nie zarabiałam itd i teraz wypuszczam mój jad na forum. Zacznę może od początku; rekrutacja w tej firmie wygląda tak, że najpierw musisz przejść 4 etapy, żeby dostać się do firmy i oczywiście dopiero na ostatnim dowiadujesz się, że będziesz kupe kasy zarabiał i pczywiście o tym, że musisz założyć własną działalność gospodarczą, za ktorą miesięcznie płacisz ponad 400 zł przez pierwsze 2 lata a poźniej już 1000 zł + księgowa. Rekrutacjs eygląda tak, że ciągle mówią tylko o firmie jak w niej super jaki bogaty będziesz, że są wyjazdy w excluzywne miejsce i oczywiście nic nie chcą wiedzieć o tobie na 1 spotkaniu, na następnych standardowe pytania jak w każdej firmie typu sprzedaj mi długopis itp. No wybaczcie ale każda szanująca się firma chce wiedzieć coś o tobie, jakie masz doświadczenie jakie planuy zawodowe jakim jesteś pracownkiem. I nie przejmujcie się nawet jak będzie ie myśleć, że coś wam poszło nie tak i tak was przyjmą do pracy biorą każdego, bo przecież co mają do starcenia nic wam nie płacą a może jakimś cudem sprzedacie polisę. Nastpępnie miesięczne szkolenie i oczywiście opatrzcie się wcześniej w zestaw garniturów, marynarek, koszull itp. Bo w jeansach jest zakaz, (marynarki i garnitury podnoszą waszą samoocene macie myśleć że jesteście biznesmenami), po szkoleniu jest egzamin, którym wszyscy się stresują, że jak się nie zda to się nie dostaną, nie martw ie się egzamin pisze się wspólnymi siłami wszyscy zdają. I wtedy najlepsza część imprezy; podpisanie umowy 3 kopie każda po 50 str, podpis na każdej 5 min czasu, żeby nie można było przeczytać, o znajdującym się tam wekslu i kasie ktorą musicie oddać po zwolnieniu się. I nie, nie możecie prosić o dodatkowe 5 min na rzeczytanie, nie chcesz podpisać to nara. Jeżeli chodzi o tel. To faktycznie kom. Nie ma ale w pracy dostajesz telefon stacjonarny z którego możesz dzwonić na miejscu, więc przynajmiej te kilkanaście tel. Tam nie są na twój rachunek. Standardowo po miesiącu połowa odchodzi. Jak nie wyrobisz planów czeka cię poważna afera od menago i co wtedy podpisyanie lewych umów na rodzinę, znajomych itd. Opłcanaie ich polis przez kilka miesięcy bo przecież i tak wyjdziesz na tym lepiej bo dostaniesz dodatek stażowy. A spruboj się nie zgodzić. Wszystko jest ładnie pięknie póki zarabiasz na firmę jak nie za zynają się schody, czysty mobing stosowNy przez menago. I nie mówie tu o wszystkich oddziałach ponieważ nie znam wszystkich ale z kilku których znam tak właśnie jest. A słowa typu ktoś był leniwy, nie chciało mu sie itp. Są nie na miejscu i obraźliwe dla niektorych, ponieważ jest to totalna generalizacja, owszem nie powiem zapewne zdażają się tacy ludzie, ale nie tylko od tego zależy sprzedaż, są też udzie, ktorzy sięr poprostu nie nadają do tej pracy tak samo jak nie każdy może zostaćprawnikiem np., mgą się starać a i tak im nie wychodzi. Ja osobiście zrezygnowałam nie dlatego, że nie zarabiałam a dlatego, że miałam dość takiego życia i uzerania się z menago bo wybazcie ale skoro na mam swoją firmę i zarabiam dla nich kase to menago nie ma prawa się wtrącać w moją pracę skoro mam wyniki. Nie dość, że się pracuje od rana do nocy to jeszcze wysluchuejsz, a mój menago był zwolennikiem podpisywania lewych umów na co ja absolutnie się zgodzić nie mogę (sytuacje takie miały miejsce w kilku oddziałach na Śląsku nie wiem jak w innych) do tego ja jestem osobą, która nie porafi spokojnie spać sprzedając coś osobie ktora ma mało kasy tylko po to żeby sprzadać nawet mówiąc jakie tego konsekwencje będą, i oszukiwanie ludzi na tym jak piękne będzie ich zycie jak to kupią, g.... Prawda firmy ubezpieczeniowe zawsze znajdą coś na ciebie, żeby potem kasy nie wypłacić. Pozdrawiam wszystkich byłych, obecnych i przyszlych pracowników AXA. Przyszlym współczuje starganych nerwów, mi nikt moich nie odda. Ale za to teraz mogę spokojnie żyć pracując na etacie (co oczywiście wg pracowników AXA jest złe i mało ambitne) ale widać każdy ma inne ambicje.
2
hart 2014-12-07 17:12:11
nie wiem w jakim punkcie axa albo na jakich zasadach pracowałaś w tej firmie ale w związku z tym co piszesz to musiałaś nieźle dać wykiwać skoro tak wiele osób jest zadowolonych z warunków jakie dostało od tej firmy , a Ty jedna z nielicznych jednak piszesz jakby to było najgorsze miejsce w którym pracowałas
1
Xyz 2014-12-08 18:47:12
Hahahaha tak tez myslalam, ze jak napisze jak to wyglada to od razu jakis pracownik napisze, ze sciemniam albo cos w ten desen, no coz rozumie, wam to nie na reke jak ktos prawde o was pisze bo przez to miej ludzi do was przyjdzie. I nie nie dalam sie wykiwac, podpisalam standardowa umowe, ktora jest w kazdej placowce AXY w tym kraju. A co do zadowolenia to znam setki ludzi w ktym kraju, ktora jest niezadowolona i oszukana przez ta firme i zarowno sa to pracownicy jak i klienci z calego kraju. Ale tak piszcie teraz, ze albo sobie nie radzilam albo bylam w kiepskiej placowce lub cos w ten desen, zeby tylko nie stracic przyszlych jeleni, mam to gdzies ja tylko uprzedzam ludzi, ktorzy maja zamaiar u was pracowac, bo nawet jak mnie nie posluchaja to po kilku tygodniach; miesiacach pracy sami sie przekonaja i zrobia to co kazdy byly pracowni tej wspanialej firmy, szkoda tylko, ze staca na tym nie tyle pieniadze, co cenny czas i zdrowie. Pozdrawiam :))
ren.paw 2014-12-15 20:53:23
Krzysztofie,
Powiedz mi jeśli masz wiedzę, jak obecnie postrzegasz Wartę.
Czy warto się tam załapać jako menadżer ubezpieczeń życiowych?
Kupos 2014-12-22 09:09:27
Lepiej o coś takiego zapytać na forum Warty a nie Axa. Myślę, że warunki firmy oferują zbliżone, bo przecież działają w obrębie jednego rynku. Tak się zastanawiam, czy aby przypadkiem nie jest tak, że wiele zależy od przełożonych i od tego jaką oni politykę przyjmą. Zwykle nie jest ona w 100% zgodna z tym co pracownik sobie wyobraża.
ubezpieczony 2014-12-24 23:41:23
AxA - UCIEKAJ no chyba że chcesz kupić polisę na nic -n to bardo polecam
romek atomek 2015-01-05 13:30:10
do tej pory sporo robiłem w ubezpieczeniach, kilka lat będzie, więc czy jeśli bym się chciała załapac do pracy w Axa to mogę negocjować indywidualnie warunki zatrudnienie czy dostanę umowę jak wszyscy? nie ukrywam że to najważniejsza sprawa dla mnie przy szukaniu nowej pracy. jest szansa żeby na menadżera się załapać i jakie są warunki do spełnienia?
2
tois 2015-01-11 20:06:05
Witam,
czy moglibyście mi naświetlić jak wygląda zatrudnienie w AXA na stanowisku kierownik zespołu sprzedażowego?? na jakiej zasadzie jest to zatrudnienie?? jakaś stała podstawa + prowizja??
xyz 2015-01-13 11:37:07
Na tej samej zasadzie co puf, własna działalność gosp. zapomnij, że tam dostaniesz podstawę, oczywiście jest niby coś takiego jak "podstawa", ale dostajesz ją jak wyrobisz wszystkie plany i jest to około 500 zł
Romek Atomek nie ma indywidualnych warunków, zmienia się plan do wyrobienia nowi mają go mniej, doświadczeni dostają więcej do zrobienia.
Wszystko opiera się tam na własnej działalności i tym co sobie wypracujesz
1
tois 2015-01-13 13:20:28
OK dzięki za informacje. Własna działalność to nie problem ale rzeczywiście wygląda to nie bardzo jeśli nie ma normalnej podstawy jak w innych TU.
1
kajetan piórnik 2015-01-19 16:32:40
wbrew ostatnim komentarzom tutaj na forum, nie wierzę że AXA Polska S.A. nie zapewnia żadnej stabilnej podstawy zagwarantowanej w umowie. zajrzyjcie prosze do waszych kontraktów które podpisywaliście, albo na pasek wynagrodzeń, i proszę podajcie mi stawkę jaką się tam zarabia. chcę się tam dostać ale muszę wiedzieć ile zarobię dokładnie
xyz 2015-01-22 20:25:48
Hahahaa no wyobraź sobie, że nie zapewnia, wszystko opiera się o to co sobie wypracujesz, nie muszę zaglądać do umowy czytałam ją już 10 razy, jak okazało się, że podpisałam weksel o którym nikt nas nie raczył poinformować, ba masz 5 min na podpisanie 3 kopi każda po ok. 50 parę str. i zero czasu na przeczytanie, a potem dowiadujesz się o pięknym wekslu, że jak zwolnisz się przed rokiem oddajesz całą zarobioną kasę (nie do końca całą, oddajesz zaliczki stażowe które zarabiasz jak zrobisz plan, to wtedy można to nazwać podstawą natomiast jak w miesiącu nie sprzedaż danej ilości polis nie dostajesz nic) a po zwolnieniu przychodzi ci list od kochanej AXY, że masz oddać tyle i tyle, ja np. musiałam oddać 6 tysięcy miło prawda, a zwolnić się musiałam i nie było innej opcji, więc radzę przemyśleć taką pracę, bo nigdy nie wiadomo co się w życiu przydarzy i czy nie będziecie się musieli zwolnić wcześniej niż po roku, a po 3 miesiącach dostaniecie piękny list od tej cudownej firmy.
1
Robert Niewiarowski 2015-01-31 11:04:26
Weksli nie ma już od ponad pół roku a wpis jest ze stycznia 2015. Proszę o podawanie sprawdzonych i merytorycznych odpowiedzi
Rafał Kurek 2015-01-31 22:25:04
To że wpis jest ze stycznia 2015 to nie znaczy, że osoba "xyz" nie była w takiej sytuacji a teraz ją po prostu opisała. I zgodnie z zasadą forum opublikowała swoją opinię o pracodawcy. Może niech się wypowiedzą pracownicy obecnie pracujący lub przyjęci do pracy. Wiem, że firma prowadzi szereg rekrutacji na terenie Polski. Dziwne tylko, że jest to rekrutacja tzw ukryta. Nie podana jest nazwa pracodawcy. Można jedynie dowiedzieć się tego po akceptacji CV/aplikacji
2
kajka 2015-02-02 20:11:38
W sumie trochę by ułatwiło, gdyby ludzie zaznaczali jak dawno pracowali w axa, bo jak widac pewne rzeczy się zmieniają i jak ktoś pisze komentarz po kilku miesiącach, to może byc on mało aktualny, pewnie jak ten powyżej. Napiszcie mi prosze w takim razie jak wyglądają tutaj aktualne warunki? Wynagrodzenie jest wpisane w umowę, czy nadal jakieś prowizje?
Gembam 2015-02-04 13:17:39
Pierwszy miesiąc 2300 netto. Do zrobienia 1 polisa/2000 zł składki rocznej. Drugi miesiąc 2800 netto target 2 polisy/4000 składki ROCZNEJ. Przeciętna polisa to ok 100-160 zł miesięcznie, lajt i relax 167 zł składki załatwia pierwszy miesiąc. To co tu piszą niektórzy to opinie nierobów, którzy nastawili się na ciepłą posadkę. Programy oferowane są ciekawe i konkurencyjne. Łatwo nie jest, ale za tak mało pracy nikt nie zapłaci więcej. Zamiast czytać żal-posty pomyślcie. To nie firma krzak, ale światowa korporacja. Żadem Amway czy coś.
Myślcie trochę.
kasia 2015-02-05 04:34:26
Oszusci!!!!!!!!!
zachod 2015-02-10 13:33:36
Pracowalam w AXA od 2014 roku do teraz. Wlasnie dojrzalam do decyzji o odejsciu z tej firmy.
Jesli ktos sprytnie policzy do konca stazu zostal mi miesiac.Co z oddaniem kasy za zaliczki stazowe jeszcze nie wiem ale pewnie wkrotce sie dowiem.
Praca w tego typu firmie nie nalezy do trudnych. Zasada jest prosta jesli dzwonisz i umawiasz spotkania masz jak zrobic miesieczne plany produkcji i zarobic pieniadze. Jesli nie poprostu nie zarabiasz. Sprawa z pisaniem lewych polis praktykowana jest wszedzie, w kazdej firmie ubezpieczeniowej poniewaz liczy sie sprzedaz i nic wiecej.
Ale zasady etyczne jakimi powinna kierowac sie firma i jakie sa nam wbijane do glowy podczas szkolen maja sie nijak do codziennej pracy w jednym z oodzialow na zachodzie Polski.
Dla tamtejszej Pani dyrektor klienci to debile ktorzy nie chca kupowac polis, przedstawiciele to debile ktorym nie chce sie dzwonic i umawiac spotkan i generalnie to wszyscy sa debilam i glupkami chyba poza nia.wiadomo gdy jest produkcja jest super, niestety gorzej gdy komus powinie sie noga. Wtedy juz nie ma zmiluj sie. Oczywiscie to nie tyczy sie wszystkich bo wsrod przedstawicieli sa rowni i rowniejsi, ci ktorzy musza byc codziennie w biurze i dzwonic i tacy ktorzy nie musza. Przykladow roznych rodzajow nieprawidlowosci tego oddzialu moge wyieniac w nieskonczonosc. Ale nie o to chodzi. Chcialabym zeby pracy tego oddzialu przyjzal sie ktos z samek gory ale nie wiem jak tam dotrzec nie szkodzac sobie. Moze ktos tu na forum podsunie mi jakis pomysl?
1
Gembam 2015-02-11 13:51:19
Na kursie dostałaś kontakt do Departamentu kontroli. Nie ważne, że nie jest to dokładnie profil ich zainteresowań, ale to jest jakiś początek :)
basia 2015-02-16 22:28:07
Pracowałam w AXA jak weszła na polski rynek czyli jak przejęła Winterthur. Zaczynałam jako PUF, po roku awansowałam na Menedżera. Za mojej kadencji zmieniali się dyrektorzy, prezesi, zmieniały się wynagrodzenia i prowizje.Jedno co się nie zmieniło to sposób rekrutacji,wdrażania i sprzedaży. Zmieniły się czasy zarabiania fortun ( min OFE i inwestycje ). Nie jest łatwo pozyskiwac klientów a od tego zależy wynagrodzenie. Zawód agenta jest chyba najbardziej stresującym zawodem z jakim udało mi się zetknąć. Po 6 latach zdecydowałam się odejśc Po roku dopiero stwierdziłam że dres czy jeans jest też dla mnie, że na wakacje można pojechac bezstresowo ( podczas trwania kontraktu nie wolno było wyłaczyć telefonu- bo klient nasz PAN ). Polecam pracę w AXA ludziom z doświadczeniem w sprzedaży - handlowcom, ludziom młodym, którzy bedą w stanie poświęcić min 10 godz dziennie zeby żyć na przyzwoitym ;poziomie.Cięzka praca ale otwiera drzwi na przyszły samodzielny biznes.
doof 2015-02-17 01:08:38
AXA jest jedną z największych firm ubezpieczeniowych w Polsce i licząc na ciepłą posadkę to przyznam szczerze chyba nie wie z czym się mierzy. Przede wszystkim w tego typu firmach trzeba liczyć się ze sporą 'konkurencją' ze strony innych pracowników, którzy też chcą osiągnąć dobry wynik finansowy, i nic w tym dziwnego.
trolololo 2015-02-17 02:33:42
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat pracy w dziale IT w w.w. firmie (konkretnie w AXA Powszechne Towarzystwo Emerytalne SA)? Nie znalazłem żadnej opinii w internecie na temat pracy w tym dziale, a obecnie widnieje oferta na stanowisko Młodszy Specjalista ds. IT. Chciałbym się dowiedzieć jakie są zarobki oraz jakie są możliwości awansu np. na admina. Dziękuję za odpowiedzi.
xyz 2015-02-17 13:32:12
Po pierwsze Panie Robercie Niewiarowski, jest to sprawdzona informacja jak i merytoryczna tak właśnie było jak pracowałam, fakt nie pracuje już od zeszłego roku,co owszem mogłam zaznaczyć w mojej wypowiedzi, ale uznałam to za zbędne ponieważ osoby, które dalej pracują w tej firmie a z którym mam kontakt powiedziały, że dalej jest tak jak było a nawet gorzej, więc uznałam to za zbędne pisanie od jakiego czasu tam pracuje. Fakt mój błąd.

Po drugie Gembam, obrażanie ludzi i wyzywanie ich od nierobów jest trochę nie na miejscu z twojej strony; "To co tu piszą niektórzy to opinie nierobów, którzy nastawili się na ciepłą posadkę. Programy oferowane są ciekawe i konkurencyjne." Wybacz ale ja nie obrażam ludzi, których nie znam i nie widziałam na oczy, więc miej chociaż odrobinę kultury i nie obrażaj nieznanych ci ludzi. To że powiedziałam jak wygląda praca tam i atmosfera nie oznacza wcale, że jestem nierobem. Dla twojej informacji jak tak bardzo Cię to ciekawi pracowałam od 8-21 a czasem i 22, zdarzały się też pracujące weekendy, a jak bardzo chcesz to nawet axowski wyciąg z konta mogę ci przesłać i zobaczymy czy dalej będziesz uznawał ludzi za nierobów. To że ktoś nie ma ochoty pracować w zakłamanej firmie i atmosferze, w której jedyne co się liczy to kasa, kasa i jeszcze raz kasa a nie człowiek też nie czyni go nierobem. Więc bądź tak uprzejmą Osobą i nie obrażaj nieznanych ci ludzi o których nie masz zielonego pojęcia. Moja opinia była zamieszczona fakt później niż się zwolniłam i to nie dlatego żeby jak to określacie wylać swój jad na firmę bo mi się nie udało, bo mi się nie chciało etc. tylko dlatego, że pomyślałam, że mogę pomóc ludziom w podjęciu decyzji i może o nie zmarnowaniu swojego czasu oraz zdrowia. Ludzie to na tyle rozumne istoty, że potrafią same decydować o sobie, i zarówno moją opinię jak i twoją mogą mieć głęboko gdzieś i zrobią po swojemu. Portal ten służy do wyrażania swojej opinii o pracodawcy z którym miało się kontakt aby pomóc innym zorientować się na co mogą liczyć, a nie na obrażaniu ludzi, którzy zamieszczają swoją opinię. A odnośnie konkurencyjnego programu dla pracowników też się z nim zgodzić nie mogę? Sprawdziłeś chociaż sam jaki jest w innych firmach czy też wiesz, bo tak ci twój dyrektor powiedział czy ktoś? Bo widzisz ja akurat się orientuje jakie są warunki zatrudnienia w większości firm ubezpieczeniowo - bankowych i gwarantuje ci, że axa w cale nie ma najlepszego programu, więc też nie pisz nie potwierdzonych informacji jak już pouczasz innych.

Pozdrawiam
2
Ciekawy3 2015-02-19 00:20:22
Mógłby mi ktoś przybliżyć temat. Jak wygląda w AXA praca na stanowisku "konsultant ds assistance"? W opisie jest zaznaczone, że praca polega na "organizacja pomocy drogowych, hoteli, współpraca z usługodawcami, koordynacja międzynarodowych transportów". Mógłby mi ktoś, kto jest w temacie zweryfikować tą informację? Mam w piątek rozmowę o pracę własnie na to stanowisko i jestem ciekawy czy warto sobie zawracać tym głowę, czas i portfel (dojazd, całkiem spory). Czy to stanowisko to faktycznie tak jak opisują czy tylko wysublimowana nazwa zwykłego sprzedawcy?
Zostaw swoją opinię o AXA Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXA Polska S.A.