logo PKN ORLEN

PKN ORLEN

Płock

Opinie o PKN ORLEN

Damian 2016-02-28 10:08
Guma, ale tak jest w każdej firmie. Może być to Orlen, McDonald, Biedronka, księgowość czy kancelaria prawna. Możesz być pracownikiem szeregowym, zwykłym księgowym, stażystą. Ale możesz też spróbować czegoś więcej. Po prostu pokaż, że chcesz. Kwestia nastawienia i motywacji. Wiele też daje pomoc od przełożonego, który będzie potrafił Cię wyciągnąć za uszy, jeśli widzi potencjał.
8
Klaudia2808 2016-03-10 11:08
Czy pracownicy stacji mogą palić? Nie ma problemu, aby gdy jest mały ruch wyskoczyć na fajka?
3
czas na zmiany 2016-04-15 17:11
Rada nadzorcza PKN Orlen odwołała w poniedziałek Marka Podstawę z zarządu płockiego koncernu,i doczekamy się może większych zmian kolej na menadżerów ,kierowników poszczególnych regionów np.zachodniopomorskie,wielkopolskie
Przyszedł Wielki człowiek Maciej B myślę ,że zrobi naprawdę pożądek
13
. 2016-06-10 19:16
Nie wolno palić w budynku stacji oraz w strefach zagrożenia wybuchem.
Na terenie stacji są miejsca, w których bez problemu można palić.
2
Mona 2016-06-15 16:27
mógłby ktoś mi powiedzieć ile się zarobi na orlenie pracując same noski 15 dni wolnego i 15 dni pracy po 10 godzin ? mniej wiecej ?
18
były sprzedawca V 2016-06-15 17:36
zależy od kierownika stacji ile zarobisz, bo umowę masz podpisaną z nim a nie z Orlenem
4
anon 2016-06-25 21:20
Serio nie rozumiem skąd te żale na niskie zarobki na orlenie.
Praca nie wymaga żadnego doświadczenia i wykształcenia - wystarczy chęć pracy i jako takie ogarnięcie.
Prawda że nie ma dodatków za nocki, ale święta zawsze płatne podwójnie.
Średnio dostaję 2000zł, a z premiami i do 2600zł dojdzie.
Jedna dziewczyna po przepracowaniu tylko 5 zmian zarobiła ponad 1000zł bo jej po prostu zależało i się starała o jak najlepsze wyniki.
W większych miastach praca bardzo dobra dla studentów - nawet dziennych.
Jak chcecie przychodzić do pracy i dostawać pieniądze za samo bycie w pracy to zatrudnijcie się w budce z kebabem.
8
kalina87 2016-07-04 15:14
Chciałabym się podzielić swoją wiedzą. Wprawdzie nie jestem pracownikiem stacji, tylko klientką, ale słyszałam wiele dobrego o załodze i kierowniku stacji 4277 w Smardzowie. Załoga to dziewczyny pracujące tam dłuższy czas. Jest jeszcze dwóch chłopaków, gdzie jeden dla drugiego mógłby być ojcem :) Teraz widziałam ogłoszenie, że szukają tam do pracy na stanowisko kasjera. Myślicie, że warto spróbować?
7
były sprzedawca V 2016-07-04 18:25
spróbować zawszę możesz, wszystko zależy od prowadzącego stacje, Ja pracowałem na stacji w Sulechowie (są dwie, mam na myśli tą w mieście) i oszukiwał nas na premiach i dodatkach, jasno w twarz nam mówił że on coś z tego musi mieć tj z naszych premii, a kierowcy którzy wożą paliwo z Nowej Soli mówili że jest stacja na której prowadzący wypłaca premie w 100% i wszystkie dodatki, jak trafisz tak będziesz miała
2
kiler 2016-07-24 09:44
Sorry ale praca za 1600 zl i do tego w niedziele i święta to jest wyzysk dla mnie. Uciekam z tej firmy.
11
Fabiola 2016-07-24 11:13
Pracuję na SP od ponad roku. Mamy naprawdę spoko prowadzącego, ale... Odkąd zmienił się "najwyższy" w Orlenie, non stop są jakieś kontrole... Na okrągło. I ciągłe pretensje menago i klientów. Normalnie jakby wszystkim mózgi pozamieniało. Chowanie gazet?! Ludzie kurde w jakim my kraju żyjemy????!!!! Nie spytasz o zakichaną karte na punkty i możesz wylecieć??!! Spytasz to jak klient ma zły humor to cie opierd... i napisze na sasir że jesteś nieuprzejmy albo nękasz trudnymi pytaniami. Nie ma tu złotego środka bo albo wylecisz bo jakiś klient się wkurzy że pytasz o hot-doga, albo o stanowisko z którego tankował( bo przecież połowa klientów tego nie wie) albo o kartę; a jak nie zapytasz akurat kogoś z "objazdowych" to wylecisz za to że nie zapytałeś. To jest naprawdę paranoja.
Zarobki? 15 zmian w miesiącu 1500 zł. Marne szanse na cokolwiek więcej. Dodatkowo oczywiście za kradzież paliwa trzeba pokryć. Na szczęście u nas na SP są to naprawdę rzadkie przypadki by klient odjechał nie płacąc ale nie powiem bo czasem się zdarzało.
12
jolitka 2016-07-24 20:23
Mój staż na sp nie jest długi bo ponad rok , ale też nie jestem zadowolona z wysokości wynagrodzenia za wykonywaną pracę. Nie sądzicie że teraz kiedy weszło 500+ są braki personalne. Wydaje mi się że to jest dobry moment aby coś zmienić. Już raczej się nie słyszy że na twoje miejsce czeka ktoś inny, bo tak nie jest. Może to jest odpowiedni czas aby zawalczyć o podwyżki, ale nie u prowadzącego stację tylko wyżej.
6
verva 2016-07-29 12:02
WItam ja pracowałem na stacji ORLEN 3 sezony wakacyjne z rzędu i podobała mi się ta praca. Kontakt z klientami, poznawanie nowych ludzi. Najgorzej kiedy trzeba obsługiwać klienta nerwowego, który niecierpliwi się gdy np. komputer odmówi posłuszeństwa albo krzyczy że paliwo lipne, jak bym ja bym sprawcą felernego jego zdaniem paliwa. Wynagrodzenie jak dla mnie było w porzadku bo zawsze koło 2 tys. miałem. Ogólnie dla mnie jako osoby młodej (22lata) praca ta odpowiada.
Pozdrawiam
2
Maks 2016-08-03 07:53
celne podsumowanie. wszystko zależy od lokalizacji stacji (ruch mały, średni albo mega obłożenie), od szefa, od klientow i od ludzi z ktorymi pracujemy. pracowalem 3 lata na stacji w Warszawie w czasie rebrandingu z CPN na Orlen, wlasciwie to już 'na orlenie'. Juz wtedy zapanowal szal na punkcie Klienta. Ja rozumiem biznes, i to ze bez klienta biznes zbankrutuje ale bez przesady (połpanstwowy Orlen z pozycja prawie monopolisty na rynku paliw nie musi zbytrnio bac sie konkurencji). Na stacje zawitali rozni menagerzy po licencjatach i niestety mieli w oczach tylko jedno 'zysk' maksymalizacja i promocje. I tak ze stacji paliw zrobil sie market. Ludzie dostawali szalu stojac w kolejce zeby tylko zaplacic xx zl za paliwo a klient wczesniej wybrzydzal czy chce hotdoga z sosem a czy b albo z c... niestety potem dostawal rykoszetem pracownik. Pracownik jak piszesz kasjer-sprzedawca ale jednoczesnie magazynier, ochroniarz, sprzątacz, rewident, fakturzysta, etc za jedną wyplatę (oczywiście min. na umowie - wtedy mielismy umowy o pracę nie wiem jak teraz). Ogólnie praca bardziej dla ludzi bez zobowiązań (rodzina), mogąca nauczyc odpowiedzialności. Znam jednak małżeństwa pracujace na stacjach i jakoś sobie radzą.
6
Jacek Placek 2016-08-11 11:13
Siedzę w tym bagnie już troszkę czasu więc wyjaśnię dlaczego są takie duże różnice w zarobkach. To nie prowadzący was okrada tylko Orlen nie równo traktuje swoje stacje .
Stacje podzielone są na rejony oraz na grupy . Tak więc stacje z regionu wschodniego lub z dala od głównych miast i regionów jak Poznań Wrocław Warszawa mają niższe stawki wyjściowe.
Przykład stacja w Poznaniu - średnia z etatu na pracownika 2000 tys . netto , stacja w Koluszkach lub Pścimiu Dolnym 1700 zł netto na etat.
Grupy stacji : stacje podzielone są na trzy grupy - A,B,C
Przykład : Stacja w Poznaniu w grupa A 2200 zł /etat , grupa B 1900 zł /etat oraz grupa C tych jest mało to 1600 zł /etat
Ale jeżeli stacja znajduje się poza regionem z wyższą stawką wyjściową to przedstawia się to już inaczej
Stacja w Pścimiu Dolnym grupa A 1900 zł grupa B 1700 zł grupa C 1500 zł
Dlatego w opiniach przedstawiane są stawki od 1500 - do 2500 zł.
Oczywiście prowadzący rozdziela wynagrodzenia wg. własnych kryteriów . np. staż pracy, umiejętności, program motywacyjny itp.
Kolejna sprawa to czy stacja posiada dodatkowe usługi takie jak myjnia czy Bistro . Wynagrodzenie podstawowe jest praktycznie stałe i nie zależne od sprzedaży paliw. Realizacja planów sprzedażowych wiąże się z tzw premią . Premia zależy od procentu wykonania planu na paliwach oraz marzy na sklepie . Im wyższa realizacja tym wyższe dodatkowe pieniądze. Ale jest jedno małe ale : te dodatkowe pieniądze za realizację planu to może być 2000 zł mniej lub troszkę więcej na całą stację .
Dodatkowo premia za tzw usługi , myjnia bistro, stop cafe : tu już jest różnie - im więcej sprzedajecie hot dogów tym większe pieniądze do podziału. Ale tu też może być 2000 zł lub więcej . Myjnia - znów 2000 zł.
Tak więc im więcej sprzedanych usług tym większa całkowita kwota wypłaty. Czyli jeśli dołożymy do tych 1500 zł premie za realizacje planów sprzedażowych plus premię z usług to wyjdzie nam 1900 zł .
Wszelkie podane tu kwoty mają charakter czysto hipotetyczny ponieważ jak wspomniałem wyżej stacja stacji nie równa.
Najlepsze jest w tym że stacje w tej samej grupie , w tym samym regionie mogą sprzedawać różne ilości paliw. Jedna stacja 100 tys. litrów , druga stacja 50 tys litrow na miesiąc a zarobki będą jednakowe mimo że jedni narobią się więcej od drugich .
10
uroczy 2016-08-11 13:37
Witam ,a w zachodniopomorskim inaczej wszystko dzięki menadżerom może tak kierownik weźmie się za nich a nie samochodami stoją w lesie i grzyby sprzedają na targowisku żenada .
To tak na marginesie
2
aaaa 2016-08-27 23:40
pracuje od 5lat na stacjii nie polecam tej pracy wsumie praca jak praca duzo zależy od prowadzącej ja własnie ide złożyc wypowiedzenie bo mam juz dosyc mobingu!!!
7
samo 2016-09-02 20:37
Kierownik stacji jeśli dostanie premię sprzedażową to i tak nigdzie w swojej umowie o pracę nie ma napisane że ma się czymkolwiek z pracownikami dzielić-to jest tylko w kwestii jego dobrej woli. Dla Orlenu jest to zupełnie obojętne ile dostają pracownicy obsługi klienta od kierownika stacji! Jeszcze jedno: jeśli Orlen rozwiązuje z prowadzącym stację umowę o pracę to wszyscy jego pracownicy automatycznie również są zwolnieni,a szansa na to że nowy kierownik przyjmie którąś osobe do pracy swojego poprzednika jest niewielka i nigdy nie należy na to liczyć!
3
juzef 2016-09-25 13:44
no popatrz, też pracuję na Orlenie, ale takich rewelacji jeszcze nie słyszałam. chyba, że pracujesz w jakiejś chińskiej podróbce. PSP z umową o pracę? no na bank - zwykła umowa cywilno-prawna. a premią podzielić się musi - tak ma to w umowie
2
Nick 2016-09-28 17:28
Zachodniopomorskie, 1600+ premia ( min. 50 - max 150 zł ), zlecenie, Marża, biznestank, VERVA, Vitaj- żegnaj. Renata czarownica.
2
pracownik 2016-09-29 07:40
na stacji 4449 na nakielskiej w Bydgoszczy w dzień ruch nie do ogarnięcia bistro jAk w restauracji i jeszcze układanie towaru i utrzymanie pożądku
w nocy nie ma czasu obsługiwać klientów bo są dodatkowe zadania i liczenie towaru oprócz podstawowych zadań, jeszcze musimy się zrzucać co miesiąc na straty itp,kierownik zakręcony i robi dużo błędów sam nie ogarnia a nam każe płacić za jego głupotę
6
była pracownica 2016-10-05 17:01
tak dokładnie tak tam jest też tam pracowałam i zgadzam się z tym co napises/as
4
śliczny 2016-10-09 21:02
Zachodniopomorskie opiekunowie do wymiany Panie kierowniku jak najprędzej ,a ta kara dla pani Ani Lokowanej to za mało samochody służbowe te orły pozrywały naklejki Panie Kierownik proszę się przyglądać i wyciągać wnioski bo emerytura blisko
4
Iistus 2016-10-19 18:29
ZaprasAm na ORLEN.fora.pl z tego co wiem wielu menadżerów straciło właśnie prace
qwerty 2016-10-23 11:34
co za idiota wymyślił te hot dogi na stacji ????? stoisz żeby zapłacić za paliwo pół godziny bo paniusia nie wie jaka kiełbaska jaki sos - zmieniam stacje już dawno znajomi mi to mówili ! dzisiaj stałem w kolejce do dystrybutora ponad dwadzieścia minut bo koleżka czekał na swoja panią która wróciła z naręczem hot dogów
5
S.s 2016-11-04 00:14
Najniższa krajowa +premia za wyrobienie narzuconego z góry planu sprzedażowego. Stacja stacji nierówna,mimo,że dzieli je kilka kilometrów. Ciągła rywalizacja o pieniądze:między stacjami jak i między kolegami z pracy. Ciągłe tłumaczenia,dlaczego wynik nie jest lepszy/jeszcze lepszy/dlaczego tym razem nie najlepszy. Klienci mają Cię za smiecia a Ty musisz mieć naprawdę pojętną głowę,żeby nie narobic sobie i szefowi problemów. Raz 140,raz 190g/m-c. Średnio 9zł na godzinę do ręki.
2
doświadczony 2016-11-08 20:08
Maciej B- proszę o więcej informacji o tej osobie. Prezesem obecnie jest chyba Wojciech J.

Zgadzam się, iż czas na gruntowne zmiany do szczebla kierowników komórek organizacyjnych.
Wszędzie układ, nie równe szanse w zatrudnieniu, krzywdzenie uczciwych postaw pracowniczych, stary układ, zatrudnianie swoich osób, itd...
Przepraszam za słowo wszędzie, wiem że są gdzieś kierownicy, dyrektorzy o normalnych postawach ludzkich, kierujący i wdrażający w życie, tak szeroko głoszone wartości Orlen S.A.
Doświadczyłem sytuacji w której, pozbawiono mnie pracy w wyniku szeroko rozumianego "kombinowania" osób nadzorujących na jednym z Terminali Paliw....
3
czas na zmiany 2016-11-12 14:31
Drodzy Panowie proszę o głębsza analizę swoich działów menadżerów po co oni są ?zadać pytanie na tych spotkaniach niby biznesowych .Hasło czas na zmiany musi odnieść głębsze zmiany .Jeżeli MB jest i chce naprawić to co popsuli szeroko opisywane układziki życzę sukcesu .Pragnę wyrazić swoje zadowolenie z już osiągniętego sukcesu Szczecina ,lecz martwi Mnie los poprzedników bo to oni budowali markę ,zysk atmosferę .Zawsze można wyrażać swoje poglądy pamiętając o języku i kulturze.
A te przeniesienie ze Szczecina na Warszawkę to co ?pewnie już po chłopie teraz zbieranie dokumentów i chwalenie się sukcesami może wcisną gdzieś do konkurencji ,czekam na fajne wpisy ,a nie doszukiwanie się złośliwości .
Pozdrawiam
1
doświadczony 2016-11-16 19:39
to co zauważyłem, to stara kadra na poziomach niższych komórek organizacyjnych, ludzie z przeszłością, mentalność z przeszłości, pewni siebie, pewni miejsca pracy i stabilności, bez specjalnych umiejętności. Oczywiście nic do tych osób nie mam, każdemu przyjdzie zmierzyć się z wiekiem, z tym że pewne sprawy należy rozumieć obecnie inaczej, mieć trochę pokory i przede wszystkim zachowywać się po ludzku, nie krzywdzić innych swoją pozycją i nauczyć się przyznawać do własnych błędów. Zauważyłem również duży potencjał osiągania korzyści, wprost mówiąc okradania firmy. Sprytnie myślą ci "starzy"....
Uważam więc iż zaczynając od zmian w tych najniższych komórkach organizacyjnych możemy kolejno przechodzić wyżej i mówić o wyniku ekonomicznym dla spółki. Ale podstawą jest to, że te sprawy trzeba widzieć a nie udawać że nie istnieją lub tuszować je układami.
1
irys 2016-11-19 23:55
Każda praca ma swoje plusy i minusy. I to chyba normalne, że osoba, która wyrobi więcej w programie premiowym, może dostać większą kasę. Ale są też sytuacje, że ktoś się nie wyróżnia sprzedażowo to w czym innym jest ponad innymi i to też trzeba docenić. Płacenie za braki w towarze? Dla mnie osobiście to jest skandal. Znam takie miejsca gdzie jest to praktykowane. Rozumiem braki w fajkach, czy w wódkach - tu pracownicy mają na to wpływ. Pracuję na stacjach paliw od jakiegoś czasu i uwierzcie mi, że można trafić na uczciwych kierowników, którzy nie są nastawieni tylko na zysk i krojenie z pracowników za każdą pierdołę. Znam nawet przypadek, że kierownik wypłacił nagrodę za Super Stację Paliw osobie, która nie przepracowała pełnego kwartału i w momencie przelewu nagrody nie była już pracownikiem stacji. I są stacje, że w przypadku braku w towarze to pracownicy płacą tylko za w/w towary. Chyba, że ich wina (np źle przyjęta dostawa czy brak zwrotu gazet) nie ulega wątpliwości. I zarobki także są w porządku.
2
Damian 2016-11-24 23:44
Dlatego powtórzę raz jeszcze, że cierpią te stacje, gdzie jest w porządku. A mogę kilka z Dolnego Śląska wymienić, z Wrocławia i okolic. Sam mam problem przez to, że ludzie czytają opinie, robią ogólny obraz całej sieci, a potem wszyscy cierpią, jest problem nie z zatrudnieniem dobrej osoby, a w ogóle kogokolwiek. Bo skoro ktoś gdzieś zarobił 1400 z premia, to jest tak wszędzie. Taka osoba odchodzi, pocztą pantoflową przekaże dalej i ludzie mają w nosie pracę na stacji. Co z tego, że zaproponuję dużo lepsze warunki, skoro przez kiepskie komentarze mam brak odpowiedzi na CV? No chyba mi nie powiecie, że możliwość zarobienia grubo ponad 2 tys. jest złą propozycją?
2
patryk 2016-11-25 08:52
zarobki spoko ??? za tyranie w nocy , drugi etat z kasjera na sprzatacza , i w sumie trzy etaty bo gastronomia dochodzi niedlugo swieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byc w pracy i to na kasie w markecie wiecej zarobisz , a robi sie tylko dniowki i swieta wolne , za najnizsza krajowa to nie warto pracowac na stacji!!! robilem na roznych stacjach ale orlen to smietnik a nie praca
1
patryk 2016-11-25 08:53
zarobki spoko ??? za tyranie w nocy , drugi etat z kasjera na sprzatacza , i w sumie trzy etaty bo gastronomia dochodzi niedlugo swieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byc w pracy i to na kasie w markecie wiecej zarobisz , a robi sie tylko dniowki i swieta wolne , za najnizsza krajowa to nie warto pracowac na stacji!!! robilem na roznych stacjach ale orlen to smietnik a nie praca
5
Damian 2016-11-25 12:54
Jeżeli dla Ciebie ponad 2 tys. za 16 dni pracy dla osoby praktycznie bez doświadczenia to mało to faktycznie idź do marketu za 1500zł. Chcesz mniej zmian/więcej to powiedz. W markecie sie nie sprząta? Teren sklepu jest zdecydowanie większy, chyba że stacja to MOP. Święta świętami, moźna to pracownikom wynagrodzić z pozytywnym oddźwiękiem. Uprzedzę pytania, nie prowadzę stacji franczyzowej. Sam nieco wyżej podałem przykład stacji 4416 Wrocław, na której pracowałem jako kasjer. Myślicie, że gdyby coś z kierowniczką byłoby nie tak to męczyłbym się z nią 3,5 roku na stacji w rodzinnym mieście, a potem zdecydował się na dojazdy 70 km dziennie?
1
Asiulka 2016-11-25 15:37
Na Orlenie pracowałam ponad rok (woj. Dolnośląskie).Praca na na początku wydaje się trudna do ogarnięcia. Bynajmniej ja miałam takie odczucie. System nocki, dniówki po 12h do najlżejszych nie należy, bywały dni, że spało się na stojąco ze zmęczenia...ale w żadnej pracy się nie leży, zarobki były ok bo i pracodawca fajny, a nie jakiś sknera :) umowa o pracę po trzech miesiącach okresu próbnego, pochwały od szefa, które motywują do dalszego działania :)
4
patryk 2016-11-27 18:09
hehehe dobre 2000zl. ja jeszcze na oczy noe widzialem tam jak pracowalem 1500zl za 16dni pracy po 12godzin owszem :)
1
Damian 2016-11-29 17:13
Następny co ocenia CAŁOŚĆ, nie pojedyncze jednostki... A jednostką jest konkretna stacja, nie cała sieć razem wzięta.
2
Epud w ic juch 2016-12-12 23:10
Powiedz na ktorej stacji sa takie zarobki chetnie to kazdy zweryfikuje i podaj swoj adres zeby pozniej ktos sie do ciebie wybral i ci mogl morde obic za takie naganianie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] farmazonów ...
Po za tym nie rozumiem jak mozna nie placic dodatku za nocki? Co to za bezprawie ? To w ogole powinno byc zawarte w umowie . juz dawno ktos sie za to powinien wziac.
Epud w ic juch 2016-12-12 23:11
Powiedz na ktorej stacji sa takie zarobki chetnie to kazdy zweryfikuje i podaj swoj adres zeby pozniej ktos sie do ciebie wybral i ci mogl morde obic za takie naganianie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] farmazonów ...
Po za tym nie rozumiem jak mozna nie placic dodatku za nocki? Co to za bezprawie ? To w ogole powinno byc zawarte w umowie . juz dawno ktos sie za to powinien wziac.
1
Damian 2016-12-14 01:36
To co napisał anon to ma w tym bardzo wiele racji.
kika 60 2016-12-20 17:16
Pracuję na stacji ORLENU w Świnoujściu, u Pana Wojtka P. Na stacji, jak to na stacji, raz lepiej, raz gorzej. Generalnie nie jest źle....tylko te pensje, mogły by być nieco lepsze. Za to szef, p. Wojtek jest super. Wyrozumiały, nieczepialski i ludzki. Ps. Obserwując poprzednie wątki, mogę stwierdzić, że u nas wszystko jest płacone na czas i pod tym względem jest wzorowo.
Baśka 2016-12-20 20:53
Praca faktycznie ciężka za marne pieniądze, ta sama kasa za święta i dni normalne, premia jak się spodoba kierownikowi. Do tego kierownicy lubią zrzucać swoją robotę na pracowników. Do tego są łamane prawa pracowników. Tu pozdrowienia dla kierowniczkow którzy zrywają umowy z kobietami które wracaja do pracy po macierzyńskim!!! Jedynym plusem jest to ze pracuje się 15 zmian w miesiącu przy 12/24
3
Jacys 2017-01-03 02:33
Witam.
Pracuje na stacji paliw pkn orlen kolo poznania.
Dosyc ze kazda stacja orlen pracuje w swieta w weekendy lub inne jeszcze dni to ch*ja z tego maja.
Nawet nie zaplaca ci za swieta ktore musisz spędzaćna stacji i izolowac sie od rodziny. Dostajesz nedzne wynagrodzenie 1550 teraz te 1600 to pracownik ktury wynajmuje mieszkanie bo chodzi do szkoly/studia nie jest w stanie wyrzyc. Niewiem niech ci do gory co siedza przemysla swoje postepowania ze oni maja zycie niewiadomo jakie a zwykly szary pracownik musi pracowac za marne pieniadze to jest smieszne.
Przemyslcie te slowa płacie z zmiany swiateczne weekenowe itp bo takim podejsciem za duzo nie znajdziecie pracownikow...
3
Mateusz 2017-01-04 21:52
Witam, kończę studia na Wydziale Bezpieczeństwa Cywilnego pracą inżynierską na temat bezpieczeństwa pracy na stacjach paliw. W związku z tym mam prośbę do osób, które pracują lub pracowały na stacjach paliw o wypełnienie tej krótkiej ankiety. Całość zajmie nie dłużej niż 2 minuty. Z góry wszystkim dziękuje.
(usunięte przez administratora)
melbi 2017-01-10 07:50
z tego to widze to git ze wybrakam biedre 1600do reki premie co3miechy ,dwa razy do orku bony ,jest praca fizyczna ale to koledzy na sklepie ogarniaja warzywa cz y magazyn a ja siedze na kasie i moge miec +-10zl,,ale nie odpowiadam za kradzieze i noce tez sporadyczne ajak juz to platne lepiej
nawet lepsze warunki w saturnie

chyba wszyscy jestescie po podstawowce ze dajecie sie tak wyzyskiwac sorry
1
Karolcia1990 2017-01-16 10:35
jakie stacje na dolnym slasku tyle placa?
Damian 2017-01-16 17:08
Wklejam swój cytat sprzed kilku miesięcy.

"Witam,
Pracowałem na Orlenie nr 4416 Wrocław, ul. Żmigrodzka (stacja wylotowa w kierunku Poznania). Pracę mogę oceniać w samych superlatywach. Zgrana załoga, super szefowa, atrakcyjne zarobki. Nigdy nie było problemu, żeby się z kimś zamienić, gdy była potrzeba konkretnego dnia wolnego w pracy. Szefowa przede wszystkim LUDZKA, potrafiąca zmotywować do pracy. Zarobki bardzo fajne, do tego różne konkursy, za które była dodatkowa premia pieniężna (np płyny do spryskiwaczy, Super Stacja Paliw). Pracowałem tam od początku istnienia stacji (kwiecień 2014) do marca 2015. Załoga od samego początku praktycznie się nie zmienia (są one kosmetyczne), co także dobrze świadczy o tej stacji. Więc jeśli ktoś jest rzetelny, konkretny i zależy mu na pracy, to tam będzie zadowolony :)"

Dodam tylko tyle, że z tą szefową zdecydowałem się przejść ze stacji z rodzinnego miasta, aby dojeżdżać 70 km dziennie do pracy. Inne stacje są w niedalekim pobliżu tej konkretnej.
3
Marekre 2017-01-18 21:27
Sobie policz 150godz miesięcznie po 10zl na rękę ale wątpię 1500zl albo 9 zł na rękę 1350 zl
anon 2017-01-27 09:18
praca na orlenie to była kpina 1500 przy dobrym miesiącu z nadgodzinami podobno,swiętami i nockami.A kasjerzy walą na kawach i reszcie taka smutna prawda bo nikt przy zdrowych zmysłach nie siedzi po kilka lat za takie pieniadze,wszyscy udają ze jest ok,żadnego systemu motywujacego-ten oczywiście teoretycznie jest ale w praktyce to tylko kartka na socjalu,nie polecam póki ajent robi co chce , może i nie wszędzie ale z grubsza tak to wyglada.smutne ale prawdziwe
3
Małautkaczarnutka 2017-03-21 22:30
Pracowałam już w paru firmach .Przez przypadek trafiłam na stacje w Bytomiu Orlen ,moja kierowniczka to fajna i normalna osoba .Wypłata zawsze mnie zadowala .Ekipa zgrana czasem dochodzi do małych starć,ale gdzie ich nie ma .Cieszę się , że trafiłam do takiej kobiety i na stacje paliw .Dużo się nauczę
Zostaw swoją opinię o PKN ORLEN - Płock
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKN ORLEN