logo PKN ORLEN

PKN ORLEN

Płock

Opinie o PKN ORLEN

ahmed 2015-11-10 23:23:52
Zainwestuj 10 zł
WITAM

Przeczytaj tę stronę do końca a gwarantuję, że nie pożałujesz!

Nie zmarnuj swojej szansy!

Nie przejmuj się, że tekst jest trochę długi. Warto przeczytać do końca!

TO NIE ŻADEN ŻART. GDYBY LUDZIE ZROBILI TAK JAK JEST NAPISANE BYŁOBY NAPRAWDĘ PIĘKNIE, ALE WIĘKSZOŚĆ UWAŻA, ŻE TO ŻART, ALE PROSZĘ TO WZIĄĆ NA LOGIKĘ... NA ZDROWY ROZUM.

Nie wierzysz? To oczywiste. kto da 15000 złotych za nic. A jednak.

Po pierwsze nie za nic, bo wkład wynosi 10 złotych. Po drugir potrzebujesz włożyć troszeczkę pracy, dosłownie 20-30 minut jednorazowo (np. dziś albo jutro).

Zarobisz jak każdy kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc (ja dokładnie zarobiłem 2130 zł w niecały tydzień - 30 minut. Opłacało się!).

Ten sposób wymyślił Robert T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... i tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie!
Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym
przeczytać zapisz sobie tą stronę i wróć do niego kiedy będziesz miał czas : )

Przeczytaj, myślę, że warto poświęcić chwilę czasu. Miłej lektury. Jest to bardzo ciekawe, jednak dla ludzi inteligentnych i uczciwych, którzy są w stanie to pojąć.

Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer.
Dziękuję teraz temu, kto przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że
nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze (w zasadzie grosze- 10zł) po to by włożone -
pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze.

Więc robię to po raz kolejny;) i dalej czekam na resztę zysków z pierwszego razu;)

Teraz pokażę Ci, że jest to LEGALNY BIZNES a przede wszystkim prawdziwy!

Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodzina lub z nikim innym (chyba, ze chcesz).
W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć
bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej.

To Twoja szansa na zmianę Twojej rzeczywistości!

To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie.

OK to zaczynamy. Ten program działa i nieważne z jakiego kraju jesteś
albo w jakim przebywasz. NIE ważne ile masz lat. I na dodatek NIE będziesz potrzebował specjalnej wiedzy lub talentu. NIE będziesz przeglądał stron internetowych, NIE będziesz nigdzie dzwonił, klikał, lub SPAMował, NIE będziesz także płacił za reklamy itp.

Wszystko czego potrzebujesz to:
- Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale niekoniecznie),
- Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo!
- Jeżeli masz chociaż 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz?
Proponuje ci Dominet Bank.

KROK 1

Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby zarobić musisz cos od siebie dać!

Więc pierwsze co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 10 ZŁ.
Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jeśli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!".

Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi!

Wczytując się w tekst zauważysz ze trzeba wpłacić 10 złotych, można pomyśleć... "A to ja będę sprytniejszy, i nie wpłacę tych 10 zł, zrobię jak mi karzą - ale po co płacić?" - jasne... Ale pomyśl! Przyjdzie twoja kolej, ludzie też tak pomyślą - a wówczas nie zarobisz... Uczciwość, którą dasz innym,otrzymasz sam... Bądź konsekwentny! Czyż to nie piękna idea? Widząc swoje zyski, czując się szczęśliwy, możesz pomyśleć, że
to samo ofiarowałeś innym. Zarobiłeś i uszczęśliwiłeś tym innych. Znasz piękniejszy sposób zarabiania pieniędzy? ;)
Myślę ze to w interesie każdego "oddać" te 10 zł by zyskać więcej :) Przecież to
nie jest poważny pieniądz.....Paczka papierosów... Nic więcej....

Tak więc, przelewasz 10 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe, nazwę odbiorcy wpisz:
xxx a jako Tytuł wpisz: " pieniądze z sieci "
CHCE, ŻEBYS WIEDZIAŁ(A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAC TEN PROGRAM LEGALNYM!

To naprawdę proste!!! Gdy przelejesz 10 zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już
się szeroko uśmiechnąć:) Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu korzy
8
Julis 2015-11-16 11:44:36
Pracuje na Orlenie od 2 lat i generalnie zdanie moje jest takie że to jest fajna praca dla ludzi od razu po maturze nie masz co robić chodź na Orlen, dla osób które chcą sobie zaplanować przyszłość, niestety nie jest to odpowiednia praca. Bardzo małe zarobki najwięcej ile tam zarobiłam to 1500 zł. Jakieś zdupiałe promocje i targety. Kiedyś jak był tajemniczy klient to jeszcze szło zarobić, ponieważ za dobrą opinie dostawaliśmy dosyć wysokie premie, ale teraz jak już go nie ma to niestety nie ma też premii.Wprowadzili jakieś ankiety które nie są dla mnie wiarygodne no i nie ma za nie premii. Szefowa moja jest dobrą osobą. Ktoś tutaj napisał że można zabierać do siebie tzw "plusy" z kasy które masz na koniec zmiany, to chyba tak jest u Ciebie na stacji bo u mnie niestety tak nie ma- od razu za kwotę plusa przebijany jest towar który jest na "minusie". No i słynne ucieczki, jeżeli policja wyślę NZ to znaczy że ty musisz to zapłacić bo ktoś ukradł paliwo z Twojej nie uwagi:). Nieraz jest to 40 zł a nieraz nawet 400 i wyżej. Bardzo duża odpowiedzialność oraz bardzo dużo obowiązków w szczególności na zmianie nocnej. Zero dodatków za nocki i za święta. Minusy jak już wcześniej wspomniałam muszą być zapłacone od razu po wypłacie bez względu jaka to kwota i z jakiej przyczyny, a plusy są od razu zabierane jak wcześniej to powiedziałam.
2
bobik 2015-11-17 08:20:23
Pracuję w laboratorium,od lat żadnej podwyżki,praca świątek piątek i niedzielę,za pensję niewiele wyższą od najniższej krajowej.Wyższą pensję mają tylko ci którzy pracują tam od dawna i Wielki Brat nie mógł jej obniżyć.Wymagania niebotyczne i oczywiście ciągle źle.
1
Damian 2015-11-30 16:40:32
Witam,
Pracowałem na Orlenie nr 4416 Wrocław, ul. Żmigrodzka (stacja wylotowa w kierunku Poznania). Pracę mogę oceniać w samych superlatywach. Zgrana załoga, super szefowa, atrakcyjne zarobki. Nigdy nie było problemu, żeby się z kimś zamienić, gdy była potrzeba konkretnego dnia wolnego w pracy. Szefowa przede wszystkim LUDZKA, potrafiąca zmotywować do pracy. Zarobki bardzo fajne, do tego różne konkursy, za które była dodatkowa premia pieniężna (np płyny do spryskiwaczy, Super Stacja Paliw). Pracowałem tam od początku istnienia stacji (kwiecień 2014) do marca 2015. Załoga od samego początku praktycznie się nie zmienia (są one kosmetyczne), co także dobrze świadczy o tej stacji. Więc jeśli ktoś jest rzetelny, konkretny i zależy mu na pracy, to tam będzie zadowolony :)
9
Miki 2015-12-02 18:49:10
Kazdy przedstawiciel stacji dostaje kase na premie dla pracownikow a to juz od niego zalezy czy da czy nie. a jesli nie daje to sie to zglasza wyzszej osobie i ten kierownik stacji co ja prowadzi jest zwalniany. takze nie dajcie sie. juz nie jedna stacja tak robila i wygrywali i sie starali. a jak nie ma motywacji to nie ma pracy ja was rozumiem
6
sprzedawca 2015-12-12 20:29:57
obelix Ty chyba zarabiasz podwójną najniższą krajową albo jesteś kierownikiem stacji. Pieniądze wg są uczciwe owszem tak bo to PLN ale wysokość wynagrodzenia nie adekwatna do obowiązków!! zero dodatków za nocki za święta itd.
Damian 2015-12-24 21:45:44
Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Przez to, że nie każdy pisze konkrety (miejsce zatrudnienia) cierpią te stacje, gdzie jest w porządku i sytuacje losowe powodują, że mimo wszystko jest potrzeba zatrudnienia w tamtym miejscu nowej osoby.
4
xxx 2016-01-09 18:18:29
Równy pewnie że dają ogłoszenia nawet w Wigilię... Bo najwięcej pracowników rezygnuję. Nerwy puszczają, że święta spędzają w pracy za taką samą stawkę jak poniedziałek. Praca na stacji ma ogromny wpływ na życie rodzinne, przeważnie jest tak, że jak pozostali członkowie rodziny mają wolne Ty musisz pracować... Średnio w miesiącu 2 niedziele raz dzień raz noc...Ruch jest nie do opanowania i z czasem zastanawiasz się czy pracujesz na stacji czy w restauracji. Fochy klientów. A na nocnej zmianie nie ma mowy żebyś usiadł bo wtedy robisz za sprzątacza, magazyniera...
Umowa na stanowisku kasjer sprzedawca ... A obsługa klienta to ostatnia rzecz na jaką masz czas... bo myślisz ze jeszcze tyle do zrobienia a czasu coraz mniej. Najgorsze sprzątać zasrane kible. Obsługiwać pijanych cwaniaków. Uważać na złodziei, fałszywą kasę, pijanych kierowców.
Kiedyś myślałam, że to świetna robota.... teraz szukam nowej. 1550 zł to samo szkodliwe powinni płacić...
18
Niesamowity 2016-02-02 19:07:35
Wy jestescie glupi zastanowcie sie co wy gadacie :D kto nie pracowal to nie wie... ci co tam pracowali to wiedza a ci co pracuja to sie wypowiedza pozniej jak bedzie coraz wieksze wymogi :)
3
były sprzedawca V 2016-02-04 13:30:30
wszystko zależy od kierownika, jak jest nastawiony na to by brał dla siebie to guzik zarobicie, ja pracowałem na stacji to co miesiąc kierownik zabierał polowe premii i jeszcze z tej reszty odpłacał podatek, wiec jak ktoś miał premii 600 zł do sobie brał 300 zł a z reszty która zostawała dla pracownika zabierał na podatek.
lolman 2016-02-21 13:45:25
Witam, pracuję już kilka ładnych lat na Orlenie. Z roku na rok ta firma od środka coraz bardziej pada. Zatrudnianie pracowników przez ajencje porażka ajent zarabia 10 tys ++ a pracownik najniższą krajową + jakieś śmieszne premie za to że nabijesz ajentowi więcej papuchy. Ostatnio kolega przytoczył stare przysłowie któro fajnie sprawdza się w dzisiejszychrealiach Orlenu "WY udajecie że płacicie, MY udajemy że pracujemy". To był największy błąd zatrudniać się w tej firmie za stawki głodowe.
2
były sprzedawca 2016-02-21 22:45:16
Równy, myślisz że oferty na stanowiska kierowników stacji wiszą w biurach pracy? by się dostać na kierownika stacji trzema mieć poparcie w orlenie albo mega ogromną wiedzę, której "przeciętny Kowalski" nie ma i mieć nie będzie.
1
Damian 2016-02-22 22:03:03
Dlaczego nie? Nie dano Ci szansy pogłębiania wiedzy? Są nawet Menadżerowie Sprzedaży, którzy zaczynali pracę na stacji od sprzątania podjazdu lub byli kasjerami przez kilka ładnych lat. Determinacja, chęć rozwoju, zainwestowanie w siebie. Kto nie lubi stać w miejscu, zrozumie moje słowa.
6
Damian 2016-02-28 10:08:44
Guma, ale tak jest w każdej firmie. Może być to Orlen, McDonald, Biedronka, księgowość czy kancelaria prawna. Możesz być pracownikiem szeregowym, zwykłym księgowym, stażystą. Ale możesz też spróbować czegoś więcej. Po prostu pokaż, że chcesz. Kwestia nastawienia i motywacji. Wiele też daje pomoc od przełożonego, który będzie potrafił Cię wyciągnąć za uszy, jeśli widzi potencjał.
2
Klaudia2808 2016-03-10 11:08:29
Czy pracownicy stacji mogą palić? Nie ma problemu, aby gdy jest mały ruch wyskoczyć na fajka?
czas na zmiany 2016-04-15 17:11:18
Rada nadzorcza PKN Orlen odwołała w poniedziałek Marka Podstawę z zarządu płockiego koncernu,i doczekamy się może większych zmian kolej na menadżerów ,kierowników poszczególnych regionów np.zachodniopomorskie,wielkopolskie
Przyszedł Wielki człowiek Maciej B myślę ,że zrobi naprawdę pożądek
4
. 2016-06-10 19:16:49
Nie wolno palić w budynku stacji oraz w strefach zagrożenia wybuchem.
Na terenie stacji są miejsca, w których bez problemu można palić.
Mona 2016-06-15 16:27:38
mógłby ktoś mi powiedzieć ile się zarobi na orlenie pracując same noski 15 dni wolnego i 15 dni pracy po 10 godzin ? mniej wiecej ?
były sprzedawca V 2016-06-15 17:36:38
zależy od kierownika stacji ile zarobisz, bo umowę masz podpisaną z nim a nie z Orlenem
anon 2016-06-25 21:20:43
Serio nie rozumiem skąd te żale na niskie zarobki na orlenie.
Praca nie wymaga żadnego doświadczenia i wykształcenia - wystarczy chęć pracy i jako takie ogarnięcie.
Prawda że nie ma dodatków za nocki, ale święta zawsze płatne podwójnie.
Średnio dostaję 2000zł, a z premiami i do 2600zł dojdzie.
Jedna dziewczyna po przepracowaniu tylko 5 zmian zarobiła ponad 1000zł bo jej po prostu zależało i się starała o jak najlepsze wyniki.
W większych miastach praca bardzo dobra dla studentów - nawet dziennych.
Jak chcecie przychodzić do pracy i dostawać pieniądze za samo bycie w pracy to zatrudnijcie się w budce z kebabem.
4
kalina87 2016-07-04 15:14:50
Chciałabym się podzielić swoją wiedzą. Wprawdzie nie jestem pracownikiem stacji, tylko klientką, ale słyszałam wiele dobrego o załodze i kierowniku stacji 4277 w Smardzowie. Załoga to dziewczyny pracujące tam dłuższy czas. Jest jeszcze dwóch chłopaków, gdzie jeden dla drugiego mógłby być ojcem :) Teraz widziałam ogłoszenie, że szukają tam do pracy na stanowisko kasjera. Myślicie, że warto spróbować?
były sprzedawca V 2016-07-04 18:25:40
spróbować zawszę możesz, wszystko zależy od prowadzącego stacje, Ja pracowałem na stacji w Sulechowie (są dwie, mam na myśli tą w mieście) i oszukiwał nas na premiach i dodatkach, jasno w twarz nam mówił że on coś z tego musi mieć tj z naszych premii, a kierowcy którzy wożą paliwo z Nowej Soli mówili że jest stacja na której prowadzący wypłaca premie w 100% i wszystkie dodatki, jak trafisz tak będziesz miała
kiler 2016-07-24 09:44:46
Sorry ale praca za 1600 zl i do tego w niedziele i święta to jest wyzysk dla mnie. Uciekam z tej firmy.
4
Fabiola 2016-07-24 11:13:49
Pracuję na SP od ponad roku. Mamy naprawdę spoko prowadzącego, ale... Odkąd zmienił się "najwyższy" w Orlenie, non stop są jakieś kontrole... Na okrągło. I ciągłe pretensje menago i klientów. Normalnie jakby wszystkim mózgi pozamieniało. Chowanie gazet?! Ludzie kurde w jakim my kraju żyjemy????!!!! Nie spytasz o zakichaną karte na punkty i możesz wylecieć??!! Spytasz to jak klient ma zły humor to cie opierd... i napisze na sasir że jesteś nieuprzejmy albo nękasz trudnymi pytaniami. Nie ma tu złotego środka bo albo wylecisz bo jakiś klient się wkurzy że pytasz o hot-doga, albo o stanowisko z którego tankował( bo przecież połowa klientów tego nie wie) albo o kartę; a jak nie zapytasz akurat kogoś z "objazdowych" to wylecisz za to że nie zapytałeś. To jest naprawdę paranoja.
Zarobki? 15 zmian w miesiącu 1500 zł. Marne szanse na cokolwiek więcej. Dodatkowo oczywiście za kradzież paliwa trzeba pokryć. Na szczęście u nas na SP są to naprawdę rzadkie przypadki by klient odjechał nie płacąc ale nie powiem bo czasem się zdarzało.
5
jolitka 2016-07-24 20:23:49
Mój staż na sp nie jest długi bo ponad rok , ale też nie jestem zadowolona z wysokości wynagrodzenia za wykonywaną pracę. Nie sądzicie że teraz kiedy weszło 500+ są braki personalne. Wydaje mi się że to jest dobry moment aby coś zmienić. Już raczej się nie słyszy że na twoje miejsce czeka ktoś inny, bo tak nie jest. Może to jest odpowiedni czas aby zawalczyć o podwyżki, ale nie u prowadzącego stację tylko wyżej.
2
verva 2016-07-29 12:02:39
WItam ja pracowałem na stacji ORLEN 3 sezony wakacyjne z rzędu i podobała mi się ta praca. Kontakt z klientami, poznawanie nowych ludzi. Najgorzej kiedy trzeba obsługiwać klienta nerwowego, który niecierpliwi się gdy np. komputer odmówi posłuszeństwa albo krzyczy że paliwo lipne, jak bym ja bym sprawcą felernego jego zdaniem paliwa. Wynagrodzenie jak dla mnie było w porzadku bo zawsze koło 2 tys. miałem. Ogólnie dla mnie jako osoby młodej (22lata) praca ta odpowiada.
Pozdrawiam
Maks 2016-08-03 07:53:41
celne podsumowanie. wszystko zależy od lokalizacji stacji (ruch mały, średni albo mega obłożenie), od szefa, od klientow i od ludzi z ktorymi pracujemy. pracowalem 3 lata na stacji w Warszawie w czasie rebrandingu z CPN na Orlen, wlasciwie to już 'na orlenie'. Juz wtedy zapanowal szal na punkcie Klienta. Ja rozumiem biznes, i to ze bez klienta biznes zbankrutuje ale bez przesady (połpanstwowy Orlen z pozycja prawie monopolisty na rynku paliw nie musi zbytrnio bac sie konkurencji). Na stacje zawitali rozni menagerzy po licencjatach i niestety mieli w oczach tylko jedno 'zysk' maksymalizacja i promocje. I tak ze stacji paliw zrobil sie market. Ludzie dostawali szalu stojac w kolejce zeby tylko zaplacic xx zl za paliwo a klient wczesniej wybrzydzal czy chce hotdoga z sosem a czy b albo z c... niestety potem dostawal rykoszetem pracownik. Pracownik jak piszesz kasjer-sprzedawca ale jednoczesnie magazynier, ochroniarz, sprzątacz, rewident, fakturzysta, etc za jedną wyplatę (oczywiście min. na umowie - wtedy mielismy umowy o pracę nie wiem jak teraz). Ogólnie praca bardziej dla ludzi bez zobowiązań (rodzina), mogąca nauczyc odpowiedzialności. Znam jednak małżeństwa pracujace na stacjach i jakoś sobie radzą.
3
Jacek Placek 2016-08-11 11:13:27
Siedzę w tym bagnie już troszkę czasu więc wyjaśnię dlaczego są takie duże różnice w zarobkach. To nie prowadzący was okrada tylko Orlen nie równo traktuje swoje stacje .
Stacje podzielone są na rejony oraz na grupy . Tak więc stacje z regionu wschodniego lub z dala od głównych miast i regionów jak Poznań Wrocław Warszawa mają niższe stawki wyjściowe.
Przykład stacja w Poznaniu - średnia z etatu na pracownika 2000 tys . netto , stacja w Koluszkach lub Pścimiu Dolnym 1700 zł netto na etat.
Grupy stacji : stacje podzielone są na trzy grupy - A,B,C
Przykład : Stacja w Poznaniu w grupa A 2200 zł /etat , grupa B 1900 zł /etat oraz grupa C tych jest mało to 1600 zł /etat
Ale jeżeli stacja znajduje się poza regionem z wyższą stawką wyjściową to przedstawia się to już inaczej
Stacja w Pścimiu Dolnym grupa A 1900 zł grupa B 1700 zł grupa C 1500 zł
Dlatego w opiniach przedstawiane są stawki od 1500 - do 2500 zł.
Oczywiście prowadzący rozdziela wynagrodzenia wg. własnych kryteriów . np. staż pracy, umiejętności, program motywacyjny itp.
Kolejna sprawa to czy stacja posiada dodatkowe usługi takie jak myjnia czy Bistro . Wynagrodzenie podstawowe jest praktycznie stałe i nie zależne od sprzedaży paliw. Realizacja planów sprzedażowych wiąże się z tzw premią . Premia zależy od procentu wykonania planu na paliwach oraz marzy na sklepie . Im wyższa realizacja tym wyższe dodatkowe pieniądze. Ale jest jedno małe ale : te dodatkowe pieniądze za realizację planu to może być 2000 zł mniej lub troszkę więcej na całą stację .
Dodatkowo premia za tzw usługi , myjnia bistro, stop cafe : tu już jest różnie - im więcej sprzedajecie hot dogów tym większe pieniądze do podziału. Ale tu też może być 2000 zł lub więcej . Myjnia - znów 2000 zł.
Tak więc im więcej sprzedanych usług tym większa całkowita kwota wypłaty. Czyli jeśli dołożymy do tych 1500 zł premie za realizacje planów sprzedażowych plus premię z usług to wyjdzie nam 1900 zł .
Wszelkie podane tu kwoty mają charakter czysto hipotetyczny ponieważ jak wspomniałem wyżej stacja stacji nie równa.
Najlepsze jest w tym że stacje w tej samej grupie , w tym samym regionie mogą sprzedawać różne ilości paliw. Jedna stacja 100 tys. litrów , druga stacja 50 tys litrow na miesiąc a zarobki będą jednakowe mimo że jedni narobią się więcej od drugich .
6
uroczy 2016-08-11 13:37:27
Witam ,a w zachodniopomorskim inaczej wszystko dzięki menadżerom może tak kierownik weźmie się za nich a nie samochodami stoją w lesie i grzyby sprzedają na targowisku żenada .
To tak na marginesie
1
aaaa 2016-08-27 23:40:14
pracuje od 5lat na stacjii nie polecam tej pracy wsumie praca jak praca duzo zależy od prowadzącej ja własnie ide złożyc wypowiedzenie bo mam juz dosyc mobingu!!!
4
samo 2016-09-02 20:37:38
Kierownik stacji jeśli dostanie premię sprzedażową to i tak nigdzie w swojej umowie o pracę nie ma napisane że ma się czymkolwiek z pracownikami dzielić-to jest tylko w kwestii jego dobrej woli. Dla Orlenu jest to zupełnie obojętne ile dostają pracownicy obsługi klienta od kierownika stacji! Jeszcze jedno: jeśli Orlen rozwiązuje z prowadzącym stację umowę o pracę to wszyscy jego pracownicy automatycznie również są zwolnieni,a szansa na to że nowy kierownik przyjmie którąś osobe do pracy swojego poprzednika jest niewielka i nigdy nie należy na to liczyć!
juzef 2016-09-25 13:44:10
no popatrz, też pracuję na Orlenie, ale takich rewelacji jeszcze nie słyszałam. chyba, że pracujesz w jakiejś chińskiej podróbce. PSP z umową o pracę? no na bank - zwykła umowa cywilno-prawna. a premią podzielić się musi - tak ma to w umowie
Nick 2016-09-28 17:28:23
Zachodniopomorskie, 1600+ premia ( min. 50 - max 150 zł ), zlecenie, Marża, biznestank, VERVA, Vitaj- żegnaj. Renata czarownica.
pracownik 2016-09-29 07:40:02
na stacji 4449 na nakielskiej w Bydgoszczy w dzień ruch nie do ogarnięcia bistro jAk w restauracji i jeszcze układanie towaru i utrzymanie pożądku
w nocy nie ma czasu obsługiwać klientów bo są dodatkowe zadania i liczenie towaru oprócz podstawowych zadań, jeszcze musimy się zrzucać co miesiąc na straty itp,kierownik zakręcony i robi dużo błędów sam nie ogarnia a nam każe płacić za jego głupotę
3
była pracownica 2016-10-05 17:01:34
tak dokładnie tak tam jest też tam pracowałam i zgadzam się z tym co napises/as
2
śliczny 2016-10-09 21:02:50
Zachodniopomorskie opiekunowie do wymiany Panie kierowniku jak najprędzej ,a ta kara dla pani Ani Lokowanej to za mało samochody służbowe te orły pozrywały naklejki Panie Kierownik proszę się przyglądać i wyciągać wnioski bo emerytura blisko
2
Iistus 2016-10-19 18:29:20
ZaprasAm na ORLEN.fora.pl z tego co wiem wielu menadżerów straciło właśnie prace
qwerty 2016-10-23 11:34:00
co za idiota wymyślił te hot dogi na stacji ????? stoisz żeby zapłacić za paliwo pół godziny bo paniusia nie wie jaka kiełbaska jaki sos - zmieniam stacje już dawno znajomi mi to mówili ! dzisiaj stałem w kolejce do dystrybutora ponad dwadzieścia minut bo koleżka czekał na swoja panią która wróciła z naręczem hot dogów
3
S.s 2016-11-04 00:14:22
Najniższa krajowa +premia za wyrobienie narzuconego z góry planu sprzedażowego. Stacja stacji nierówna,mimo,że dzieli je kilka kilometrów. Ciągła rywalizacja o pieniądze:między stacjami jak i między kolegami z pracy. Ciągłe tłumaczenia,dlaczego wynik nie jest lepszy/jeszcze lepszy/dlaczego tym razem nie najlepszy. Klienci mają Cię za smiecia a Ty musisz mieć naprawdę pojętną głowę,żeby nie narobic sobie i szefowi problemów. Raz 140,raz 190g/m-c. Średnio 9zł na godzinę do ręki.
doświadczony 2016-11-08 20:08:36
Maciej B- proszę o więcej informacji o tej osobie. Prezesem obecnie jest chyba Wojciech J.

Zgadzam się, iż czas na gruntowne zmiany do szczebla kierowników komórek organizacyjnych.
Wszędzie układ, nie równe szanse w zatrudnieniu, krzywdzenie uczciwych postaw pracowniczych, stary układ, zatrudnianie swoich osób, itd...
Przepraszam za słowo wszędzie, wiem że są gdzieś kierownicy, dyrektorzy o normalnych postawach ludzkich, kierujący i wdrażający w życie, tak szeroko głoszone wartości Orlen S.A.
Doświadczyłem sytuacji w której, pozbawiono mnie pracy w wyniku szeroko rozumianego "kombinowania" osób nadzorujących na jednym z Terminali Paliw....
1
czas na zmiany 2016-11-12 14:31:50
Drodzy Panowie proszę o głębsza analizę swoich działów menadżerów po co oni są ?zadać pytanie na tych spotkaniach niby biznesowych .Hasło czas na zmiany musi odnieść głębsze zmiany .Jeżeli MB jest i chce naprawić to co popsuli szeroko opisywane układziki życzę sukcesu .Pragnę wyrazić swoje zadowolenie z już osiągniętego sukcesu Szczecina ,lecz martwi Mnie los poprzedników bo to oni budowali markę ,zysk atmosferę .Zawsze można wyrażać swoje poglądy pamiętając o języku i kulturze.
A te przeniesienie ze Szczecina na Warszawkę to co ?pewnie już po chłopie teraz zbieranie dokumentów i chwalenie się sukcesami może wcisną gdzieś do konkurencji ,czekam na fajne wpisy ,a nie doszukiwanie się złośliwości .
Pozdrawiam
1
doświadczony 2016-11-16 19:39:00
to co zauważyłem, to stara kadra na poziomach niższych komórek organizacyjnych, ludzie z przeszłością, mentalność z przeszłości, pewni siebie, pewni miejsca pracy i stabilności, bez specjalnych umiejętności. Oczywiście nic do tych osób nie mam, każdemu przyjdzie zmierzyć się z wiekiem, z tym że pewne sprawy należy rozumieć obecnie inaczej, mieć trochę pokory i przede wszystkim zachowywać się po ludzku, nie krzywdzić innych swoją pozycją i nauczyć się przyznawać do własnych błędów. Zauważyłem również duży potencjał osiągania korzyści, wprost mówiąc okradania firmy. Sprytnie myślą ci "starzy"....
Uważam więc iż zaczynając od zmian w tych najniższych komórkach organizacyjnych możemy kolejno przechodzić wyżej i mówić o wyniku ekonomicznym dla spółki. Ale podstawą jest to, że te sprawy trzeba widzieć a nie udawać że nie istnieją lub tuszować je układami.
1
irys 2016-11-19 23:55:35
Każda praca ma swoje plusy i minusy. I to chyba normalne, że osoba, która wyrobi więcej w programie premiowym, może dostać większą kasę. Ale są też sytuacje, że ktoś się nie wyróżnia sprzedażowo to w czym innym jest ponad innymi i to też trzeba docenić. Płacenie za braki w towarze? Dla mnie osobiście to jest skandal. Znam takie miejsca gdzie jest to praktykowane. Rozumiem braki w fajkach, czy w wódkach - tu pracownicy mają na to wpływ. Pracuję na stacjach paliw od jakiegoś czasu i uwierzcie mi, że można trafić na uczciwych kierowników, którzy nie są nastawieni tylko na zysk i krojenie z pracowników za każdą pierdołę. Znam nawet przypadek, że kierownik wypłacił nagrodę za Super Stację Paliw osobie, która nie przepracowała pełnego kwartału i w momencie przelewu nagrody nie była już pracownikiem stacji. I są stacje, że w przypadku braku w towarze to pracownicy płacą tylko za w/w towary. Chyba, że ich wina (np źle przyjęta dostawa czy brak zwrotu gazet) nie ulega wątpliwości. I zarobki także są w porządku.
1
Damian 2016-11-24 23:44:45
Dlatego powtórzę raz jeszcze, że cierpią te stacje, gdzie jest w porządku. A mogę kilka z Dolnego Śląska wymienić, z Wrocławia i okolic. Sam mam problem przez to, że ludzie czytają opinie, robią ogólny obraz całej sieci, a potem wszyscy cierpią, jest problem nie z zatrudnieniem dobrej osoby, a w ogóle kogokolwiek. Bo skoro ktoś gdzieś zarobił 1400 z premia, to jest tak wszędzie. Taka osoba odchodzi, pocztą pantoflową przekaże dalej i ludzie mają w nosie pracę na stacji. Co z tego, że zaproponuję dużo lepsze warunki, skoro przez kiepskie komentarze mam brak odpowiedzi na CV? No chyba mi nie powiecie, że możliwość zarobienia grubo ponad 2 tys. jest złą propozycją?
patryk 2016-11-25 08:52:08
zarobki spoko ??? za tyranie w nocy , drugi etat z kasjera na sprzatacza , i w sumie trzy etaty bo gastronomia dochodzi niedlugo swieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byc w pracy i to na kasie w markecie wiecej zarobisz , a robi sie tylko dniowki i swieta wolne , za najnizsza krajowa to nie warto pracowac na stacji!!! robilem na roznych stacjach ale orlen to smietnik a nie praca
patryk 2016-11-25 08:53:27
zarobki spoko ??? za tyranie w nocy , drugi etat z kasjera na sprzatacza , i w sumie trzy etaty bo gastronomia dochodzi niedlugo swieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byc w pracy i to na kasie w markecie wiecej zarobisz , a robi sie tylko dniowki i swieta wolne , za najnizsza krajowa to nie warto pracowac na stacji!!! robilem na roznych stacjach ale orlen to smietnik a nie praca
1
Damian 2016-11-25 12:54:25
Jeżeli dla Ciebie ponad 2 tys. za 16 dni pracy dla osoby praktycznie bez doświadczenia to mało to faktycznie idź do marketu za 1500zł. Chcesz mniej zmian/więcej to powiedz. W markecie sie nie sprząta? Teren sklepu jest zdecydowanie większy, chyba że stacja to MOP. Święta świętami, moźna to pracownikom wynagrodzić z pozytywnym oddźwiękiem. Uprzedzę pytania, nie prowadzę stacji franczyzowej. Sam nieco wyżej podałem przykład stacji 4416 Wrocław, na której pracowałem jako kasjer. Myślicie, że gdyby coś z kierowniczką byłoby nie tak to męczyłbym się z nią 3,5 roku na stacji w rodzinnym mieście, a potem zdecydował się na dojazdy 70 km dziennie?
Asiulka 2016-11-25 15:37:02
Na Orlenie pracowałam ponad rok (woj. Dolnośląskie).Praca na na początku wydaje się trudna do ogarnięcia. Bynajmniej ja miałam takie odczucie. System nocki, dniówki po 12h do najlżejszych nie należy, bywały dni, że spało się na stojąco ze zmęczenia...ale w żadnej pracy się nie leży, zarobki były ok bo i pracodawca fajny, a nie jakiś sknera :) umowa o pracę po trzech miesiącach okresu próbnego, pochwały od szefa, które motywują do dalszego działania :)
2
patryk 2016-11-27 18:09:09
hehehe dobre 2000zl. ja jeszcze na oczy noe widzialem tam jak pracowalem 1500zl za 16dni pracy po 12godzin owszem :)
1
Damian 2016-11-29 17:13:07
Następny co ocenia CAŁOŚĆ, nie pojedyncze jednostki... A jednostką jest konkretna stacja, nie cała sieć razem wzięta.
Zostaw swoją opinię o PKN ORLEN - Płock
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKN ORLEN