logo PKN ORLEN

PKN ORLEN

Płock

Opinie o PKN ORLEN

pracownik 2016-09-29 07:40
na stacji 4449 na nakielskiej w Bydgoszczy w dzień ruch nie do ogarnięcia bistro jAk w restauracji i jeszcze układanie towaru i utrzymanie pożądku
w nocy nie ma czasu obsługiwać klientów bo są dodatkowe zadania i liczenie towaru oprócz podstawowych zadań, jeszcze musimy się zrzucać co miesiąc na straty itp,kierownik zakręcony i robi dużo błędów sam nie ogarnia a nam każe płacić za jego głupotę
7
była pracownica 2016-10-05 17:01
tak dokładnie tak tam jest też tam pracowałam i zgadzam się z tym co napises/as
4
śliczny 2016-10-09 21:02
Zachodniopomorskie opiekunowie do wymiany Panie kierowniku jak najprędzej ,a ta kara dla pani Ani Lokowanej to za mało samochody służbowe te orły pozrywały naklejki Panie Kierownik proszę się przyglądać i wyciągać wnioski bo emerytura blisko
6
Iistus 2016-10-19 18:29
ZaprasAm na ORLEN.fora.pl z tego co wiem wielu menadżerów straciło właśnie prace
2
qwerty 2016-10-23 11:34
co za idiota wymyślił te hot dogi na stacji ????? stoisz żeby zapłacić za paliwo pół godziny bo paniusia nie wie jaka kiełbaska jaki sos - zmieniam stacje już dawno znajomi mi to mówili ! dzisiaj stałem w kolejce do dystrybutora ponad dwadzieścia minut bo koleżka czekał na swoja panią która wróciła z naręczem hot dogów
5
S.s 2016-11-04 00:14
Najniższa krajowa +premia za wyrobienie narzuconego z góry planu sprzedażowego. Stacja stacji nierówna,mimo,że dzieli je kilka kilometrów. Ciągła rywalizacja o pieniądze:między stacjami jak i między kolegami z pracy. Ciągłe tłumaczenia,dlaczego wynik nie jest lepszy/jeszcze lepszy/dlaczego tym razem nie najlepszy. Klienci mają Cię za smiecia a Ty musisz mieć naprawdę pojętną głowę,żeby nie narobic sobie i szefowi problemów. Raz 140,raz 190g/m-c. Średnio 9zł na godzinę do ręki.
2
doświadczony 2016-11-08 20:08
Maciej B- proszę o więcej informacji o tej osobie. Prezesem obecnie jest chyba Wojciech J.

Zgadzam się, iż czas na gruntowne zmiany do szczebla kierowników komórek organizacyjnych.
Wszędzie układ, nie równe szanse w zatrudnieniu, krzywdzenie uczciwych postaw pracowniczych, stary układ, zatrudnianie swoich osób, itd...
Przepraszam za słowo wszędzie, wiem że są gdzieś kierownicy, dyrektorzy o normalnych postawach ludzkich, kierujący i wdrażający w życie, tak szeroko głoszone wartości Orlen S.A.
Doświadczyłem sytuacji w której, pozbawiono mnie pracy w wyniku szeroko rozumianego "kombinowania" osób nadzorujących na jednym z Terminali Paliw....
3
czas na zmiany 2016-11-12 14:31
Drodzy Panowie proszę o głębsza analizę swoich działów menadżerów po co oni są ?zadać pytanie na tych spotkaniach niby biznesowych .Hasło czas na zmiany musi odnieść głębsze zmiany .Jeżeli MB jest i chce naprawić to co popsuli szeroko opisywane układziki życzę sukcesu .Pragnę wyrazić swoje zadowolenie z już osiągniętego sukcesu Szczecina ,lecz martwi Mnie los poprzedników bo to oni budowali markę ,zysk atmosferę .Zawsze można wyrażać swoje poglądy pamiętając o języku i kulturze.
A te przeniesienie ze Szczecina na Warszawkę to co ?pewnie już po chłopie teraz zbieranie dokumentów i chwalenie się sukcesami może wcisną gdzieś do konkurencji ,czekam na fajne wpisy ,a nie doszukiwanie się złośliwości .
Pozdrawiam
1
doświadczony 2016-11-16 19:39
to co zauważyłem, to stara kadra na poziomach niższych komórek organizacyjnych, ludzie z przeszłością, mentalność z przeszłości, pewni siebie, pewni miejsca pracy i stabilności, bez specjalnych umiejętności. Oczywiście nic do tych osób nie mam, każdemu przyjdzie zmierzyć się z wiekiem, z tym że pewne sprawy należy rozumieć obecnie inaczej, mieć trochę pokory i przede wszystkim zachowywać się po ludzku, nie krzywdzić innych swoją pozycją i nauczyć się przyznawać do własnych błędów. Zauważyłem również duży potencjał osiągania korzyści, wprost mówiąc okradania firmy. Sprytnie myślą ci "starzy"....
Uważam więc iż zaczynając od zmian w tych najniższych komórkach organizacyjnych możemy kolejno przechodzić wyżej i mówić o wyniku ekonomicznym dla spółki. Ale podstawą jest to, że te sprawy trzeba widzieć a nie udawać że nie istnieją lub tuszować je układami.
1
irys 2016-11-19 23:55
Każda praca ma swoje plusy i minusy. I to chyba normalne, że osoba, która wyrobi więcej w programie premiowym, może dostać większą kasę. Ale są też sytuacje, że ktoś się nie wyróżnia sprzedażowo to w czym innym jest ponad innymi i to też trzeba docenić. Płacenie za braki w towarze? Dla mnie osobiście to jest skandal. Znam takie miejsca gdzie jest to praktykowane. Rozumiem braki w fajkach, czy w wódkach - tu pracownicy mają na to wpływ. Pracuję na stacjach paliw od jakiegoś czasu i uwierzcie mi, że można trafić na uczciwych kierowników, którzy nie są nastawieni tylko na zysk i krojenie z pracowników za każdą pierdołę. Znam nawet przypadek, że kierownik wypłacił nagrodę za Super Stację Paliw osobie, która nie przepracowała pełnego kwartału i w momencie przelewu nagrody nie była już pracownikiem stacji. I są stacje, że w przypadku braku w towarze to pracownicy płacą tylko za w/w towary. Chyba, że ich wina (np źle przyjęta dostawa czy brak zwrotu gazet) nie ulega wątpliwości. I zarobki także są w porządku.
2
Damian 2016-11-24 23:44
Dlatego powtórzę raz jeszcze, że cierpią te stacje, gdzie jest w porządku. A mogę kilka z Dolnego Śląska wymienić, z Wrocławia i okolic. Sam mam problem przez to, że ludzie czytają opinie, robią ogólny obraz całej sieci, a potem wszyscy cierpią, jest problem nie z zatrudnieniem dobrej osoby, a w ogóle kogokolwiek. Bo skoro ktoś gdzieś zarobił 1400 z premia, to jest tak wszędzie. Taka osoba odchodzi, pocztą pantoflową przekaże dalej i ludzie mają w nosie pracę na stacji. Co z tego, że zaproponuję dużo lepsze warunki, skoro przez kiepskie komentarze mam brak odpowiedzi na CV? No chyba mi nie powiecie, że możliwość zarobienia grubo ponad 2 tys. jest złą propozycją?
3
patryk 2016-11-25 08:52
zarobki spoko ??? za tyranie w nocy , drugi etat z kasjera na sprzatacza , i w sumie trzy etaty bo gastronomia dochodzi niedlugo swieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byc w pracy i to na kasie w markecie wiecej zarobisz , a robi sie tylko dniowki i swieta wolne , za najnizsza krajowa to nie warto pracowac na stacji!!! robilem na roznych stacjach ale orlen to smietnik a nie praca
2
patryk 2016-11-25 08:53
zarobki spoko ??? za tyranie w nocy , drugi etat z kasjera na sprzatacza , i w sumie trzy etaty bo gastronomia dochodzi niedlugo swieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byc w pracy i to na kasie w markecie wiecej zarobisz , a robi sie tylko dniowki i swieta wolne , za najnizsza krajowa to nie warto pracowac na stacji!!! robilem na roznych stacjach ale orlen to smietnik a nie praca
5
Damian 2016-11-25 12:54
Jeżeli dla Ciebie ponad 2 tys. za 16 dni pracy dla osoby praktycznie bez doświadczenia to mało to faktycznie idź do marketu za 1500zł. Chcesz mniej zmian/więcej to powiedz. W markecie sie nie sprząta? Teren sklepu jest zdecydowanie większy, chyba że stacja to MOP. Święta świętami, moźna to pracownikom wynagrodzić z pozytywnym oddźwiękiem. Uprzedzę pytania, nie prowadzę stacji franczyzowej. Sam nieco wyżej podałem przykład stacji 4416 Wrocław, na której pracowałem jako kasjer. Myślicie, że gdyby coś z kierowniczką byłoby nie tak to męczyłbym się z nią 3,5 roku na stacji w rodzinnym mieście, a potem zdecydował się na dojazdy 70 km dziennie?
2
Asiulka 2016-11-25 15:37
Na Orlenie pracowałam ponad rok (woj. Dolnośląskie).Praca na na początku wydaje się trudna do ogarnięcia. Bynajmniej ja miałam takie odczucie. System nocki, dniówki po 12h do najlżejszych nie należy, bywały dni, że spało się na stojąco ze zmęczenia...ale w żadnej pracy się nie leży, zarobki były ok bo i pracodawca fajny, a nie jakiś sknera :) umowa o pracę po trzech miesiącach okresu próbnego, pochwały od szefa, które motywują do dalszego działania :)
5
patryk 2016-11-27 18:09
hehehe dobre 2000zl. ja jeszcze na oczy noe widzialem tam jak pracowalem 1500zl za 16dni pracy po 12godzin owszem :)
1
Damian 2016-11-29 17:13
Następny co ocenia CAŁOŚĆ, nie pojedyncze jednostki... A jednostką jest konkretna stacja, nie cała sieć razem wzięta.
3
Epud w ic juch 2016-12-12 23:10
Powiedz na ktorej stacji sa takie zarobki chetnie to kazdy zweryfikuje i podaj swoj adres zeby pozniej ktos sie do ciebie wybral i ci mogl morde obic za takie naganianie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] farmazonów ...
Po za tym nie rozumiem jak mozna nie placic dodatku za nocki? Co to za bezprawie ? To w ogole powinno byc zawarte w umowie . juz dawno ktos sie za to powinien wziac.
1
Epud w ic juch 2016-12-12 23:11
Powiedz na ktorej stacji sa takie zarobki chetnie to kazdy zweryfikuje i podaj swoj adres zeby pozniej ktos sie do ciebie wybral i ci mogl morde obic za takie naganianie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] farmazonów ...
Po za tym nie rozumiem jak mozna nie placic dodatku za nocki? Co to za bezprawie ? To w ogole powinno byc zawarte w umowie . juz dawno ktos sie za to powinien wziac.
1
Damian 2016-12-14 01:36
To co napisał anon to ma w tym bardzo wiele racji.
kika 60 2016-12-20 17:16
Pracuję na stacji ORLENU w Świnoujściu, u Pana Wojtka P. Na stacji, jak to na stacji, raz lepiej, raz gorzej. Generalnie nie jest źle....tylko te pensje, mogły by być nieco lepsze. Za to szef, p. Wojtek jest super. Wyrozumiały, nieczepialski i ludzki. Ps. Obserwując poprzednie wątki, mogę stwierdzić, że u nas wszystko jest płacone na czas i pod tym względem jest wzorowo.
Baśka 2016-12-20 20:53
Praca faktycznie ciężka za marne pieniądze, ta sama kasa za święta i dni normalne, premia jak się spodoba kierownikowi. Do tego kierownicy lubią zrzucać swoją robotę na pracowników. Do tego są łamane prawa pracowników. Tu pozdrowienia dla kierowniczkow którzy zrywają umowy z kobietami które wracaja do pracy po macierzyńskim!!! Jedynym plusem jest to ze pracuje się 15 zmian w miesiącu przy 12/24
4
Jacys 2017-01-03 02:33
Witam.
Pracuje na stacji paliw pkn orlen kolo poznania.
Dosyc ze kazda stacja orlen pracuje w swieta w weekendy lub inne jeszcze dni to ch*ja z tego maja.
Nawet nie zaplaca ci za swieta ktore musisz spędzaćna stacji i izolowac sie od rodziny. Dostajesz nedzne wynagrodzenie 1550 teraz te 1600 to pracownik ktury wynajmuje mieszkanie bo chodzi do szkoly/studia nie jest w stanie wyrzyc. Niewiem niech ci do gory co siedza przemysla swoje postepowania ze oni maja zycie niewiadomo jakie a zwykly szary pracownik musi pracowac za marne pieniadze to jest smieszne.
Przemyslcie te slowa płacie z zmiany swiateczne weekenowe itp bo takim podejsciem za duzo nie znajdziecie pracownikow...
3
Mateusz 2017-01-04 21:52
Witam, kończę studia na Wydziale Bezpieczeństwa Cywilnego pracą inżynierską na temat bezpieczeństwa pracy na stacjach paliw. W związku z tym mam prośbę do osób, które pracują lub pracowały na stacjach paliw o wypełnienie tej krótkiej ankiety. Całość zajmie nie dłużej niż 2 minuty. Z góry wszystkim dziękuje.
(usunięte przez administratora)
melbi 2017-01-10 07:50
z tego to widze to git ze wybrakam biedre 1600do reki premie co3miechy ,dwa razy do orku bony ,jest praca fizyczna ale to koledzy na sklepie ogarniaja warzywa cz y magazyn a ja siedze na kasie i moge miec +-10zl,,ale nie odpowiadam za kradzieze i noce tez sporadyczne ajak juz to platne lepiej
nawet lepsze warunki w saturnie

chyba wszyscy jestescie po podstawowce ze dajecie sie tak wyzyskiwac sorry
3
Karolcia1990 2017-01-16 10:35
jakie stacje na dolnym slasku tyle placa?
Damian 2017-01-16 17:08
Wklejam swój cytat sprzed kilku miesięcy.

"Witam,
Pracowałem na Orlenie nr 4416 Wrocław, ul. Żmigrodzka (stacja wylotowa w kierunku Poznania). Pracę mogę oceniać w samych superlatywach. Zgrana załoga, super szefowa, atrakcyjne zarobki. Nigdy nie było problemu, żeby się z kimś zamienić, gdy była potrzeba konkretnego dnia wolnego w pracy. Szefowa przede wszystkim LUDZKA, potrafiąca zmotywować do pracy. Zarobki bardzo fajne, do tego różne konkursy, za które była dodatkowa premia pieniężna (np płyny do spryskiwaczy, Super Stacja Paliw). Pracowałem tam od początku istnienia stacji (kwiecień 2014) do marca 2015. Załoga od samego początku praktycznie się nie zmienia (są one kosmetyczne), co także dobrze świadczy o tej stacji. Więc jeśli ktoś jest rzetelny, konkretny i zależy mu na pracy, to tam będzie zadowolony :)"

Dodam tylko tyle, że z tą szefową zdecydowałem się przejść ze stacji z rodzinnego miasta, aby dojeżdżać 70 km dziennie do pracy. Inne stacje są w niedalekim pobliżu tej konkretnej.
4
Marekre 2017-01-18 21:27
Sobie policz 150godz miesięcznie po 10zl na rękę ale wątpię 1500zl albo 9 zł na rękę 1350 zl
anon 2017-01-27 09:18
praca na orlenie to była kpina 1500 przy dobrym miesiącu z nadgodzinami podobno,swiętami i nockami.A kasjerzy walą na kawach i reszcie taka smutna prawda bo nikt przy zdrowych zmysłach nie siedzi po kilka lat za takie pieniadze,wszyscy udają ze jest ok,żadnego systemu motywujacego-ten oczywiście teoretycznie jest ale w praktyce to tylko kartka na socjalu,nie polecam póki ajent robi co chce , może i nie wszędzie ale z grubsza tak to wyglada.smutne ale prawdziwe
3
Małautkaczarnutka 2017-03-21 22:30
Pracowałam już w paru firmach .Przez przypadek trafiłam na stacje w Bytomiu Orlen ,moja kierowniczka to fajna i normalna osoba .Wypłata zawsze mnie zadowala .Ekipa zgrana czasem dochodzi do małych starć,ale gdzie ich nie ma .Cieszę się , że trafiłam do takiej kobiety i na stacje paliw .Dużo się nauczę
1
pracownik 2017-04-03 08:04
"ORLEN nadal jedynym reprezentantem Polski wśród najbardziej etycznych firm świata" - to dopiero jaja w berecie!!!! Firma która ustawia przetargi na wiercenie otworów i od lat wygrywa jedynie słuszna korporacja Schlummy (z branży wiedza o jaka firmę chodzi) wydaje 2-3 krotnie więcej na otwory, a są to potężne miliony, jest firmą najbardziej etyczną w Polsce????. Nigdy nie będzie miała na uczciwe zarobki dla zwykłych pracowników . Ciekawe że taki proceder był za PO i jest za PIS, widać beton trzyma się nieźle.
5
Klient 2017-04-17 18:49
Zgierz - Kurek. Oszukali klienta na setce wódki a mnie chcieli oszukać na 10 złoty na 2 paczkach papierosów, to nie pierwszy raz.
2
mexx 2017-04-19 20:58
ja.p.
pracowalam w biedronce ciezko ale nie beznadzijenie---1800zl
poczta polska beznadziejnie ale weekekndy wolne ,noce x2 na rok
awy.dorabiacie jakis ajentow ,moze mieszkam w duzym miescie ale nigdy bym za taka kase nie poszla robic.w.kasynie mialam3500tysia i podejrzewam podobna odpowiedzilanosc
2
Petunia 2017-05-10 21:47
Powiem wam, że pracuje we Wrocławiu i narzekać nie mogę. Wszystko zależy od prowadzącego, ja akurat miałam szczęście i spokojnie za 9 dni pracy mogę zarobić 1500 zł, praca nie jest lekka, szczególnie ze względu na zmiany po 12 godzin, ale można to nadrobić dobrą atmosferą w pracy. :) Ekipa świetna, szef też super, zarobki spoko jak na pracę bez wymagań. Wszytko zależy gdzie się trafi, ile stacji tyle opinii. :)
1
qba_ 2017-05-14 12:05
Petunia proszę napisz do mnie na maila qba_@interia.pl. Mam kilka pytań.
Gosia 2017-05-18 18:13
Pracowalo mi się dobrze, ale wyczerpujące są dni kiedy wszyscy maja wolne, a Ty stoisz za kasa. To jest trochę frustrujace, ale załoga była super i szef tez w porządku, najgorzej kiedy odwiedzał nas kierownik regionalny, trochę mu odbijało, ale taka jego rola. Pozdrawiam
Zainteresowany pracownik 2017-05-18 20:27
Drodzy,

większość opinii dotyczy pracy na stacjach a chciałbym poznać opinię pracy w biurze a dokładnie w dziale zakupów. Nigdzie nie ma informacji na ten temat, więc podejrzewam, że jest dobrze :). Na pewno znajdą się osoby które pracują/pracowały w koncernie w tej dziedzinie. Zapytam nawet bardzie szczegółowo:

1. Jak wygląda praca w OPEX na stanowisku specjalisty/starszego specjalisty?
2. Jaki jest zakres zadań/liczba prowadzonych projektów w roku/ przetargów?
3. Czy często występuje wewnątrz rotacja na stanowiska managera?
4. Czy jest to praca rozwojowa i każdy inny pracodawca będzie robił wszystko aby wyciągnąć go z Orlenu do swojej korporacji ?

Dzięki za info.
Byk 2017-05-19 12:11
Miały być podwyżki dla pracowników obsługi klienta
Miały być nowe ubrania
A zostało co?.... dalej praca za najniższą krajową. Ubrani jesteśmy w stare, pasiaste rodem z Auschwitz koszule.
Nic się nie zmienia na lepsze... nic....
Pracownik 2017-05-24 19:55
Jeżeli Cię ktoś oszukał na tej stacji to poproś kierownika ,chętnie sprawdzi i wyjaśni tą sytuację .Pamiętaj
że najłatwiej rzucać oszczerstwami a w sieci nikt nie jest anonimowy. Znam pracowników jak i prowadzącego i wiem że pensje (jeżeli pracownik jest w porządku)nie są mniejsze na tej stacji niż 2000 zł netto na rękę a większość pracowników ma pensję grubo ponad 2000 zł netto .Kierownik też w porządku ,jest codziennie w pracy i wspiera zespół z każdych sił ,potrafi także pomóc pracownikowi w problemach nie związanych z praca. Chyba że jesteś jednym z tych pracowników którzy wcześniej pracowali czyli kombinatorzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i lenie ...... całe szczęście już nie pracują i teraz jest normalna , porządna załoga.
7
Layla 2017-05-26 13:10
Ogólnie praca w porządku, dużo zależy od Prowadzącego. Zdarzają się zmiany że jedna osoba pracuje nieprzerwanie 20-24 godziny. Innym razem trzeba przyjść na połowę zmiany dziennej i w tym samym dniu iść na nockę (6-7 godzin przerwy od pracy podczas doby).
Pieniądze też zależą od tego jak Prowadzący je rozdysponuje.
gucio 2017-06-02 10:22
Okolice Częstochowy wyplata 1600- 1700. Jak była premia za superstacje to wyplata 1850. Nigdy nie było wypłaty większej niż 2000..... Oczywiście mowa o wypłacie na rękę
lulamae90 2017-06-07 22:00
Chciałabym zapytać o rozmowę kwalifikacyjną do Działu Zakupów:
- czy jest ona prowadzona w języku angielskim?
- jak w przybliżeniu wygląda udział w Assessment Center?
Pozdrawiam.
Eva 2017-06-09 09:08
Na jakie stanowisko wg ZUZP?

Jakiego wynagrodzenia można sie spodziewać na stanowisku specjalisty, jakie widełki?
Damian 2017-06-10 22:58
I oby więcej takich pozytywnych przykładów! Na pewno nie pierwszy i mam nadzieję, że nie ostatni.
nnn 2017-06-11 18:41
Mam pytanie do osób pracujących na stacjach Orlen na których jest bistro 2.0. Ile macie za miesiąc na rękę? U nas jest to od kilku miesięcy-obowiązków jest znacznie więcej (krojenie warzyw, przygotowywanie na bieżąco kanapek mycie gn-ów, mycie sokowirówek ciągłe sprawdzanie terminów przydatności do spożycia wszystkiego....) Jednak przed wejściem w życie tzw. O!SHOPA miałem na rękę 1500-1700 na miesiąc,teraz jeszcze nie dostałem wypłaty mniejszej niż 2000zł-14 zmian 12-sto godzinnych na miesiąc.
jimmy 2017-06-15 17:13
Wychodzi jakieś 12zł netto za godzinę. Przy tym zakresie obowiązków i braku potrzeby posiadania doświadczenia stawka wydaje się ok :)
14 dni pracy i 16/17 dni wolnego w miesiącu - super sprawa :)
Jj 2017-06-21 15:12
...
Nenuial 2017-06-28 21:53
Pracuję na stacji Orlen w Białymstoku ok. 2 lata. Stacja mało ruchliwa ale kasa ok. Najmniej dostawałam ok 1500, w tej chwili od początku roku juz mniej niż 2300 nie mamy. Więc jak widać co stacja to obyczaj.
Anson 2017-06-29 16:46
Ja pracuję już na Orlenie 6 lat z tym samym prowadzącym w właściwie prowadzącą. Ekipa ok, raczej ta sama choć zdarzy się że ktoś odejdzie raz na rok. Zarobki ... Nigdy nie dostałam 1500 zł. Najlepszy miesiąc miałam 2400 zł a najgorszy jakieś 1650... Wszystko zależy od prowadzącego. Moja jest normalna osoba która pracowała za kasą kiedyś i wie jak to jest więc robi wszystko żeby nas zachęcić do coraz lepszych wynikow. Ma gorsze dni, jak każdy i to jest normalne ale nie można na nią narzekać. Praca jak praca. Nigdzie nie ma tak że przez 8 lub 12 h leżysz. Nocki i święta bolą ale idzie się przyzwyczaić . Jest czas na kawę i wygłupy i jest czas na pracę. Nie narzekajcie bo naprawdę można trafić gorzej.
3
Kasia 2017-07-24 19:19
Tak, uczysz się robić hot Dogi i przeżyć za 1500. A ci sa siedza nad Toba maja miliony z Twojej pracy Gratuluję.
Zostaw swoją opinię o PKN ORLEN - Płock
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKN ORLEN