brak logo

ABRA

Kraków

Opinie o ABRA

zyta00 2009-12-16 13:02:12
Na st. kierownika skalonu mnóstwo wymagań, papierologii, stressssuuuu, a pesja bardzo licha..... nie adekwatna do zakresu obowiązków.
Obserwator 2010-01-19 10:14:52

Matołki w Abrze jesteście tylko po to aby zarabiać na zarząd i właścicieli w RPA. Wybijcie sobie z głowy zarobki, podwyżki normalną pracę! Macie tańczyć jak wam zagrają, jeżeli nie tańczycie do rytmu do wykop!


motto: "Titanic" też był nie zatapialny teraz leży na dnie.
Mobbing w abrze 2010-01-26 19:31:11
To miło usłyszeć teraz chociaż ludzie którzy będą chcieli się przyjąć do tej firmy będą wiedzieli po co tam idą. Tym bardziej że mówi to jeden z kierowników regionalnych.
hipokryzja do bolu 2010-03-03 15:25:42
kto zna bankowca ktory tak pieknie przedstawi oferte kredytu?
mam wrazenie ze abra to bank nie salon meblowy wiecej sie mowi o kredycie niz o meblach.
anonim 2011-01-13 22:13:13
hipokryzja do bolu - 2010-03-03 15:25:42

kto zna bankowca ktory tak pieknie przedstawi oferte kredytu?
mam wrazenie ze abra to bank nie salon meblowy wiecej sie mowi o kredycie niz o meblach.

Ale mnie to ubawiło. Właśnie przypomniałem sobie moją wizytę w Lukasie. Więcej było gadania o pierdołach niż o kredycie. Ścieżka sprzedaży w abrze- kiedy mówimy o kredycie ? Nie pamiętam żeby w jakimś sklepie ktoś mi oferował zakup czegoś na raty ( celowo raty bo kredyt się źle kojarzy) Pamiętacie program lojalnościowy i zbieranie punktów na nagrody jaki mieliśmy kiedy w abrze jak był Lukas? Nawet tego nam zabronili bo traktowali to jak łapówki. Śmieszne bo mieliśmy wtedy tylko Lukasa :-)
anonim 2013-08-08 23:02:34
Ponowię wpis bo został usunięty a opisuje autentyczne procedury firmy.
Pensja na stanowisku sprzedawcy kasjera to gwarantowane minimum (ok 60 zl więcej od najn.krajowej) więc prawie najn.krajowa. Do tego procent od wyrobionego planu po przekroczeniu 50 tys netto W obecnej sytuacji rynkowej jest to trudne.
Co do rozmów wstępnych to obiecują dobre zarobki itd. a prawda wychodzi w pierwszym miesiącu pracy.
Szkolenie wstępne odbywa się w Krakowie 3-5 dni (zakwaterowanie śniadania gwarantuje firma),koszty dojazdu + koszty delegacji ok 130 zł są zwracane do 10 kolejnego miesiąca razem z wynagrodzeniem.
Przydatność szkolenia jest niska żeby nie powiedzieć żadna przynajmniej dla osoby z doświadczeniem w handlu są to techniki handlowe 2 dni + 2 dni poświęcone na temat produktów firmy.
Plus tego szkolenia to latem wycieczka do Krakowa i przy okazji szkolenia zwiedzanie miasta we własnym zakresie oczywiście.
Co do warunków pracy to są one uzależnione od osób z którymi się pracuje, jest ogromne ciśnienie na złapanie klienta lepszym słowem jest walka miedzy sprzedawcami (jak nie wyrobię planu to polecę).
Firma kładzie nacisk na oferowanie klientom kredytów, kart lojalnościowych, i szczepionek na dzieci w Afryce. Są to elementy planu dziennego i miesięcznego z których każdy sprzedawca jest rozliczany. Mamy kryzys jest coraz mniej klientów kupujących a firma sugeruje się statystykami tzn licznikami osób odwiedzających sklep. W pojęciu firmy nie istnieje klient patrzący, jest mało skuteczny sprzedawca lub kierownik nie potrafiący zmotywować pracownika do wypracowania planu. Reasumując typowa sieć z ogromnym ciśnieniem na wyrabianie planu (ok 200 tyś netto/ miesiąc+ kredyty karty, stałego klienta i szczepionki) dająca jako narzędzia do pracy gazetkę i tak w zasadzie nic więcej.
Oczywiście motywacją jest minimalne wynagrodzenie
Moja subiektywna opinia praca w Abrze to stracony czas.
anonim 2013-08-09 09:47:30
Opis dotyczy stanowiska sprzedawcy kasjera.
Co do telefonów w sklepie to jest limit i jak się go przekroczy to płacimy z pensji.
anonim 2013-09-02 18:59:46
Nawet się tam nie wybieraj na rozmowę rządzą tam ludzie nie mający pojęcia o pracy z ludźmi.
sprawiewdliwy 2013-09-21 23:45:25
2000brutto sprzedawca i magazynier
(usunięte przez administratora)
2013-10-10 10:37:22
F - widzę któryś z kierowników się wypowiedział? :D Więc tak, Abra magazyn - 2200 brutto wychodzi + premia uznaniowa, Sklep 2000 brutto + prowizja ze sprzedaży ale tylko na dziale meblowym, komu pasuje, temu pasuje - tyle w temacie, pozdrawiam.
ana 2014-12-10 19:48:07
Jak sie ma takiego "prezesa" jak pan K.to nie ma sie co dziwić że to nie hula... kombinator
Wewnątrz 2015-01-26 23:32:37
Rekrutacje przeprowadza kierownik sklepu wraz z regionalnym który może byś na rozmowie ale nie musi (wystarczy że podpisze papiery). Rozwój pracownika jest niestety nikły tak jak i sprawy socjalne. Nie twierdzę ze praca jest zła, zależy co kto oczekuje. Pracuje obecnie w Abrze. Nakreślę Ci zarobek netto jeżeli podasz o jaką miejscowość chodzi bo możesz uwierzyć że stawki są różne w zależności od stanowiska oraz sklepu.
2
Grant 2015-02-10 15:26:48
Prosiłbym o "nakreślenie" tych zarobków netto, zwłaszcza na stanowisku kierownika sklepu. Pozdrawiam
Wewnątrz 2015-02-23 23:35:10
Masz sklepy podzielone na profil A,B,C. Większość sklepów to C. Kierownik ?(usunięte przez administratora) Premia za obrót salonu (jeżeli jest ponad normę), premia za wzrost w odniesieniu do zeszłego roku (wzrost miesięczny), premia od kredytów jeżeli zrobisz ponad normę oraz premia od wydanych towarów ponad normę. (usunięte przez administratora) Będą również miesiące gdzie przekroczy pensja ten dochód jeżeli uzyskasz lepszą sprzedaż niż rok wcześniej jednak są to sporadyczne przypadki ponieważ trzeba przekroczyć o około 5 %, a takie wahania są raczej rzadko, prędzej w dół. Jednak jest całe mnóstwo odpowiedzialności - również materialnej. Wypłata bez dodatków jak na kierownika to śmieszna kasa dlatego jest to tak zrobione być cisnął swoich pracowników co jeżeli kierownik jest ambitniakiem i chce stówkę więcej rodzi konflikty. Praca w abrze nie jest zła jeżeli jest zdrowa atmosfera jednakże kokosów nie możesz się spodziewać.
xxx 2015-04-16 14:28:42
Ja byłam na rozmowie w ostatni poniedziałek Pan rekrutujący był bardzo miły cały czas się uśmiechał,do 20-tego oczekuje na odpowiedź.
... 2015-05-24 16:02:55
Ludzie zastanówcie się dlaczego ta sieć cały czas prowadzi rekrutację i co powoduje tak dużą rotację personelu.
a-ana 2015-05-24 17:23:15
co za kataryniarz uparcie powtarza ten wpis ?! sklad zarzadu Abry zmienil sie dobre kilka lat temu wiec warto trzymac sie złotej zasady ze jak sie o czyms pisze to warto wiedziec o czym sie pisze.
Mena 2016-09-20 19:13:30
Nowy Dwór Mazowiecki stanowisko sprzedawca
jaaaa 2016-09-21 09:39:15
Nigdy w abrze nie było umów zlecenie! Bzdury piszesz! Sprzedawcy dostają umowy o pracę - personalne kwestie są zawsze w abrze na wysokim poziomie: jest ubezpieczenie, urlopy, prywatna opieka medyczna - wiem z doświadczenia.
asd 2016-09-21 10:40:19
Skoro są zarobki na poziomie 2300zł to nie jest tak źle, bo pewnie i tak dorzucają do tego jakieś premie, żeby znacznie urozmaicić zatrudnienie. A wypłata?
Zostaw swoją opinię o ABRA - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABRA