brak logo

Tabemax

Białe Błota

Opinie o Tabemax

ja 2015-07-06 08:41:45
A skąd wniosek ze jestem z p2?? Wczytajcie się dokładnie w komentarze...oceniacie tak jak wy chcecie, bez żadnego podparcia....i to maja być szczere opinie??? pracowałam i u góry i na dole i wiem jak tam jest- to tak na marginesie..
ja 2015-07-11 18:33:59
Dla wszystkich co tu wchodzą napisze tylko jedno gdyby była gdzie indziej praca nawet bym się nie zastanawiała...lecz trudno dzisiaj znależć zatrudnienie....tu w tym zakładzie jest coraz gorzej....nie ma stabilizacji potwierdzam że jak nie jesteś pupilkiem swojego brygadzisty to nie zarobisz...przykre bo powinno się doceniać pracowitych ludzi a nie jakieś chore układy...atmosfera jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Kazik 2015-07-19 20:23:08
Pracowałem kiedyś w magazynie. Zdobyłem bardzo duże doświadczenie za co jestem wdzięczny. Co do reszty to się zgadzam, wszystko zależy od tego czy się podlizujesz. W magazynie było kilku bardzo dobrych ludzi ale jeśli stawali się lepsi od brygadzisty lub zaczęli przyswajać wiedzę zaraz byli usuwani.W tabemax tak było i myślę że jest nadal. Dobrze gadasz jesteś wielki, pracujesz nikt Ciebie nie zauważy,nikt nie doceni.Pamiętajcie zawsze można zmienić pracę.Pensje magazynierow są śmieszne za taką pracę i wiedzę powinni być nagradzani uczciwą pensja.
taki ktoś 2015-07-23 21:34:18
Mi natomiast praca odpowiada.Wszyscy narzekacie! Jak się nie podoba to szukajcie innej pracy.
do ja 2015-10-04 10:49:17
Do ja zapraszasz na P1 .Śmieszna jesteś ,prawdą jest że praca na P1 jest jedną wielka kpiną .Po dwóch latach pracy coś mogę otym powiedzieć i nie mam tutaj na celu kogoś obrażać czy pomijeszać czyjeś roli.Dobre słowo rola jak aktor który musi odbebnić swoją rolę tak przełożeni muszą spedzić osiem godzin udając że coś robią.Jestem poprostu wsiekła na organizacje pracy,przydupasy dostają jeszcze jakąś prace żeby zarobić ,reszta dzielona jest byle czym .Reszte wyrownają zerówkami a co tam niech przydupasy mają.Dlaczego ja mam chodzic na drugą zmiane skoro pracy starcza na ledwo jedną.Mówi się że mamy iść na P2 tylko że tak jak mowią wszyscy ,tam będzie trzeba pracować,dlatego walka jest o utrzymannie przydupasów jak najdłużej no oczywiste jest to że dzieki temu tylu przłożenych jest niepotrzebnych. Jestm zła i dlatego na dniach zwalniam się z tej firmy.Układy i układziki .Wiem nie ma składu ale dość mam tego dzidostwa.
wiele do zrobienia 2015-10-04 20:43:08
3er Zgadzam się z Tobą.Oczekiwania mamy jednakowe ,jesteśmy w pracy żeby zarobić pieniądze w zamian dajemy siebie na osiem godzin.Jest jeden problem to My utrzymujemy kontrole jakości i wszystkich pracowników na stałych pensjach tak czy nie? Wystarczy sprawdzić co Ci wszyscy niby doświatczeni robią, to znaczy ja wiem nic.Było Nas tylu na P2 a teraz co połowa ale ich jest tyle samo.Dziwne jest to że nikt tego nie widzi.Prywatna firma, tak? to co najważniejsze jest to co mówi kierownik czy jego ludzie .Trzymają sie kurczowo stołków nam dają byle co do roboty.Wszyscy coś udają a zasada jest jedna chcemy zorabiać ale sie nie da .Dlaczego bo musimy zdać sobie sprawe że to My ich wszystkich musimy utrzymać.Gdyby na P2 były takie same warunki jak na P1 nie było by problemu.Wszyscy wiemy że tam są normy wysokie a o zerówkach trzeba zapomnieć.Tutaj jest problem .Chcemy zarabiać i być zadowoleni , dać zadowolenie szefom ale jak Oni nie widzą lub udają, nigdy nie bedzie lepiej.
wiele do zrobienia 2015-10-04 20:47:50
Przepraszam zakazano nam pisać nazw firm,oczywiscie chodziło o p1.Trche nerwy poniosły ,pisze pierwszy raz na tego typu forum.
sde 2015-10-06 19:12:53
Faktycznie zle nie jest I fakt byloby lepiej gdyby kasa na tych pracujacych inaczej poszlo na ludzi pracujacych.
Zocha 2015-11-07 12:46:20
Do Antka.Zawsze chodzi o pieniądze.P1/P2 tą są piętra ,czyli hala produkcujna składająca się z dwóch pieter i dwóch produkcji jednej firmy Tabemax.Na P1 są idealne układy towarzyskie jak i rodzinne ,jak to śię unas mówi z polecenia.Płaca od lat było oszustwem mimo jedenj firmy.Co to znaczy na P1 czy była praca czy nie pracownik musiał wyrobić min osiem godzin jak nie, dostawał zerówki ,co oznaczało pensje 100% .P2 natomiast jak dostaniesz prace i wyrobisz na 6/7 godzin ,nie dostaniesz nic.Nikogo nie interesuje czy zarobisz czy nie tzn pracując uczciwie osiem godzin dostaniesz zapłatę czy nie .Oczywiecie do płacy min Ci dopłacą na p1 nie ma tego problemu bo jak pisałam wcześniej dostaniesz postojowe lub wyruwnainie zerówkami.Na p2 pracujesz 1 godzine nie ma pracy wypisujesz swój urlop i idziesz do domu ,na P1 albo dzielą tak prace żeby starczyło na pare godzin resztę zerówkami wyruwają .Jak zwać tak zwać P1 zawsze było lepiej traktowane przez wszystkich co widać do tej pory.Mimo że pracy na P1 jeden jest na moje 75% mniej jak przed rokiem ,nikt z dozoru ,kontroli czy magazynu nie został zwolniony,kilka osób fakt dostało wypowiedzenia ale były to osoby które bująły się od lat .Mam nadzieje że wyjaśniłam.Praca jest w dobrych warunkach ,czysto ,ciepło i nie słyszałam słów krytki na ten temat.Brakuje poprostu oczciwości,brak zainteresowania szefstwa na problem który jest znany wszystkim.Gdyby ktoś faktycznie zajął sie układami byłoby naprawdę super.Pensja zawsze regularnie .Gdyby coś jeszcze zadaj pytanie ,odpowiem.
1
do zocha 2015-11-15 11:52:23
Nie do konca masz pojecie co sie dzieje na P1...od dawna nie ma ani zerówek ani postojowego....dlatego jak nie ma pracy ludzie nie pracuja tylko kombinuja jak usprawiedliwic nieobecnosc...kierownik jest tak wystraszony ze nie zgadza sie na nic- boi sie nawet powiedziec dzien dobry.. piszesz ze nikt nie został zwolniony???kilka osób dostało takie informacje w tym kontrolerka z 18-letnim stazem w firmie bo potrafiła zawsze powiedziec swoje zdanie...widocznie jej brygadziscie to sie nie podobało...układy w pracy? dlaczego nie piszesz ze nepotyzm jest widoczny także u góry??od kierownika począwszy... z reszta co piszesz zgadzam się- ciepło, pomieszczenia socjalne i kasa terminowo.
2
Zocha 2015-11-21 12:16:03
Super jeśli zmieniło sie na p1,naprawdę się cieszę że jest lepiej.Dlczego myslisz że jestem z P2 ale ok dyskutujmy od tego jest forum,zapraszam wszystkich do wpisywania Swoich spostrzeżeniach.To dyskutujmy;Wszyscy wiedza że kierownik p2 jest polityczny i zastanawia mnie dlaczego napisałas że stosuje jakieś układy.Kierownik P1 niby czegoś sie boi znam naprawdę sytuacje i zapewniam że niczego się nie boi.Byłam na P1 czyli pracowałąm teraz jestem na p2 i napiszę tak ,bez obrażania ;Cała obsługa od A do Z,czyli zaczynajac od magazynu kończąc na Mistrzu pisze o P2 jest nieporuwnywana z obsługo P1 .Ludzie naprwdę zapraszam ,nigdy nie spotakałam się z olewaniem problemów brakiem zrozumienia.Oczywiście zdarzają sie wpadki ale bez porównainia .Pamietam Ewy ,ktoś pamięta obsługiwanie byliśmy na czas ,wytłumaczone ,załatwione itp.Dlatego pytam co miałaś na myśli pisząc o nepotyzmiena P2.
Kasia lub Stach 2015-12-10 17:58:54
Jeszcze raz ,dla kogo ten rozwój? Dla pracowników nie ma rozwoju, czytaj zmian z pozyskania nowych technologi czy wchodzenia na międzynarodowy rynek.Wszystkie firmy przewidują dla swoich pracowników talony,paczki dla dzieci itp.Tak zła firma jak Tabera zrobił prezent Swoim pracownikom,widocznie tam jest inny socjal .Pamiętacie słowa? walizka się otworzy .Tak pracuj za nowe technologie i czuj się dowartościowany.Płakać się chcę .Wypraw dzieciom Święta dostając pensje 1400 zł .Życzenia na środku hali -bezcenne i jak smutne .Dlaczego? Połowa udaję że będzie miała Święta. Masz prace! powiadacie ,dziękuje.
laki luk 2015-12-10 21:57:49
Dla kogo rozwój .Stary Oni mają rozwój w du ,tym nie nakarmią rodziny.Chcą zarabiać pieniądze, mieć pracę na osiem godzin, przygotowaną przez Brygadzistów i zapewnianą przez Szefostwo.Chcą zarabiać pieniądze ,dostać z socjalnego wypracowane talony , chcą być częscia firmy i tak być traktowani. W Taberz inne przychody inne prace? Jakoś od lat na talony pieniądze są Unas za karzdym razem obiecywanki to na Wigilie to na Wielkanoc .Lepiej byłoby gdyby nie przychodzili składać życzeń , Świąt wielu z Nas nie bedzie miało.Wstyd !!!!!!!!!!!!!!
pracownik 2015-12-13 10:03:43
Laki luk Wielu myśli podobnie.Prawdą jest że boli takie trktowanie pracownika.Zastanawiam się czy Oni myślą że My nie myślimy i nie potrafimy liczyć.P2 na sto procent przynosi dochody bez jaj że jest cięzko. Widać przeciesz ile przechodzi wyrobów przez hale i jakie ilości.
ja 2015-12-13 20:18:55
Talony nasze szefostwo zapomniało co to jest i niech im ziemia lekką będzie ale brygadziści i reszta w górę na święta na wypłatę dostali kasę a my po premiach w dół a to my zasuwany żeby oni mieli co do gara włożyć ŚWIŃSTWO mam nadzieję że to wszystko szlag trafił i dopiero wtedy gamonie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spadną
Jakub 2015-12-15 17:22:12
Mam propozycje kupimy dwa talony sodexo i zanieśmy je Gosi do sekretariatu niech cos mają od życia. Ktoś za
Beata 2015-12-15 19:34:11
Myśle podobnie jednak czas powiadomić instytucje które poszukają Naszych pieniędzy.Przestańmy się bać.Ja przestałam z tego co Wiem jest fundusz ale polityczni nim dzięlą.Ktoś Wie wiecej ,przydadzą mi sie informacje.
zoha 2015-12-16 17:58:46
Chyba się wystraszyli bo robią paczki he he myślą że po sprawie dzwonimy do inspekcji
Karboksyl 2015-12-17 02:42:22
Odnosnie talonow, nigdy nie wnikalem w zagadnienia prawne socjalnego i nawet nie chce, ale istnieje cos takiego, co zwie sie dobrym obyczajem. Jak widac w zakladzie to jest towar mocno deficytowy. Zawsze mozna wymyslic milion powodow, aby talonow nie dac. Jak szefowstwo chce budowac jakiekolwiek pozytywne relacje firma-pracownik? (pytanie retoryczne)
ja 2015-12-17 10:47:28
Paczki dla kogo garść ludzi z dziećmi a tacy co pracują po 15 lat i więcej mają gdzieś nie mówię już o bezdzietnych
Karbo 2015-12-21 22:46:34
Czesc robaki bez ambicji. Odgrazaliscie sie, ze nie wyjdziecie na srodek przy skladaniu zyczen i co? Strachy na lachy. Musiscie miec cholernie duze zwieracze, ze nie czujecie, jak was w d rabia.
Karbo 2015-12-29 04:25:15
@pamek, mysle, ze to jednak rozdwojenie jazni. Co innego nieoficjalnie, a jak przychodzi co do czego, to zwrot o 180 stopni. A to, ze ciezko o lepsza prace, to juz inny temat...
W PIZDU 2016-02-04 21:06:18
Cieszko z pracą ok, ale nikt nie jest śmieciem.Tyle w temacie .Zobaczyli że mogą wszystko to tak robią w dupie Nas mają .Chcesz to pracuj za pare groszy nic wiećej nie dostaniesz i zacznij rozumieć że to gra coś tam nakłamią i myślą ze jest super.
Kasia 2016-02-15 17:23:50
Mi się wydaje koleżanko że Ty masz jakieś lepsze dojście to mam pytanie.Gdzie jest Nasz socjal? Wiadomo wszystkim że w takiej firmie musi być zgadnie z prawem.Faktycznie bez nasłania kontroli nic się nie poprawi!Zastanawia mnie jeszcze jedno komisja do podpisywania wydawania naszego socjalu została powołana przez kogo ?To nie jest łamanie prawa pracowników!Ktoś ma informacje kto jest w komisji,chętnie porozmawiam żeby dowiedzieć co podpisują.
Kazik 2016-02-15 22:04:32
Zobaczymy co dalej podobno kontrola będzie ciekawe czy znajdą się nasze pieniądze
ja 2016-03-04 18:12:40
Jaki socjal ludzie- ,wymiana mebli w kuchni bardzo potrzebna a co tam można,można wymiana wszystkich komputerów pilna potrzeba .Robią wszystko tylko żeby nic nie dać .Nawet premie potrafią wliczyć do średniej żeby za dużo nie zarobić lepiej dopłacić.
Kali 2016-03-07 18:05:00
Jakie podwyżki CZŁOWIEKU !!!Na forum piszemy to co Wiemy a nie to oczym marzymy.Chciałbym szacunku a szacunkiem byłoby szanowanie mnie jako pracownika i człowieka.Kłamstwa wypowiedziane na wszystkich życzniach wypowiadanych od lat czyli brakiem zysków okazało się kłamstwem.Wiem i zdaje sobie sprawę że firme ma sie poto by odnieść sukces życiowy.Jednak zastanawia mnie czy będąć bogatym człowiekiem jakim bez wątpienia są Panowie dwaj pozwala im żyć ze świadomością że ludzie dla nich pracujący będą mieli kolejne smutne święta.Zastanawaim się czy Oni rozumieją życie za 1500 zł .
Magda 2016-03-07 20:36:59
---- jest przecież socjal nie mów że nie---, Gdzie TY widziałeś lub jak dostałeś tzn co za bzdura od lat nic nie ma lub ochłap . Ochłap mam na myśli paczki dla dzieci ,jaki był ich koszt a ile poszło bokiem, Wiem bo Widziałam ..!!! Od ilu lat nie było paczek, Dali żeby sie odpier na pale lat.
ja 2016-03-12 22:10:37
Wszyscy chcą wiedzieć gdzie jest socjal ,jest tam gdzie pewni ludzie chcą żeby był czyli w kieszeniach .Znają dokładnie prawo i wiedzą że jak CAŁY NASZ KOCHANY NADZÓR dostanie na święta koperty to sprawa jest zamieciona pod dywan i można ich w cztery litery pocałować bo dali .Takich mamy mądrych brygadzistów że trzeba ich wspierać finansowo na każde święta a[w nawiasie to niestety nie douki kompletne że żal czasami patrzeć o słuchaniu wywodów szkoda mówić.I jeszcze jedna sprawa czy panie sprzątające nie wiedzą od czego są w zakładzie , bo dość że prawie nic nie robią to jeszcze się obrażają że trzeba mikrofale umyć ludzi wam się już w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało .Ludzie z akord zamiatają podłogi wycierają parapety , lampy jeszcze trochę to będziemy śmieci wynosić szok
mychylka123456 2016-03-15 07:30:20
Ludzi czy wy nie widzicie ze my sami nie szanujmy tego co.mamy ....... Korzystając ze sprzętu AGD kazdy powinien po sobie sprzatac i tak samo jak stanowiska to jest nas obowiązek od wielu lat a panie sprzątające to maja dosyc swojej roboty a my nawet tego nie potrafimy uszanować ......
Ktoś 2016-03-15 18:59:06
To jest szok kto ma swoją robotę? Panie sprzątające są od sprzątania .Oczywiście faktem jest ze każdy powinien po sobie posprzątać Jednak zatrudniają jak leci to jest co jest.Było brudno trzeba posprzątać nie dyskutować .
viola 2016-03-24 20:03:08
DOSTAŁAM ZAJĄCZKA. DZIĘKUJĘ!NA PEWNO SIĘ PRZYDA.
Mokweusz 2016-03-25 19:54:30
Tak sobie czytam i zastanawiam się....jakim imbecylem trzeba być, żeby napisać tekst w stylu "I jeszcze jedna sprawa czy panie sprzątające nie wiedzą od czego są w zakładzie , bo dość że prawie nic nie robią to jeszcze się obrażają że trzeba mikrofale umyć".Dziewczyny są zatrudnione by trzymać porządek ale nie koniecznie po to by jakiś debil nie potrafił umyć po sobie zasranej mikrofali.Kiedyś to był Zakład pracy chronionej i nic się nie zmieniło.Trzeba chronić normalnych ludzi przed takimi debilami
2
mania 2016-04-13 20:19:37
jak mozna dostac perace w tej frimie??i w jakich okresach najczesciej przyjmuja?
ktosik 2016-05-24 16:08:28
Miło by było zacząć pracę normalnie a nie od walki o wiatrak. Zdechnac można bo gorąco jak w piekle. A na 4-5 osób Przypada jeden wiatrak. Ciekawe czy sanepid badał wodę że zdatna do picia?. W takie upały powinna być woda przez pracodawcę zapewniona. Z elektrolitami a nie woda doprowadzana z toalety.
Odpowiedz 2016-05-24 18:24:10
Taka wodę serwują od lat a sanepid to trzeba wezwać i te fartuchy ktore sa wymagane bo wszedzie esd ,ludzie lepiej zarabiający zaczęli sobie sami kupować koszulki esd .Kpina, wymagania a ludzie ?grzecznie pytam.Wtym roku im nie odpuszcze takiego traktowania!
bunia 2016-06-20 19:39:59
Nikt nikomu nie zabroni kupić koszulki.Ciekawa jestem,czy Ty myślisz rozumem(jak go masz)przecież to czy ktoś sobie kupi koszulkę czy nie to nie kwestia większych zarobków.Czy jak ktoś sobie kupi bluzeczkę za 50 zł.to też należy do tych niby więcej zarabiających?
taki byle jaki pracownik 2016-06-26 15:54:58
Bunia czegoś nie załapałaś .Tutaj nie chodzi o 50 zł ,dostałam fartuch tak oczywiście ale wolałabym dostać koszulkę ,załapałaś .Skoro jest lepsza i wygodniejsza i oddycha ,kumasz rzygać się chce jak się czyta w stylu nie rozumiesz masz mózg.Pisze co mnie boli i napisze coś Ci jeszcze że rzeczy kupuje w sklepie z używaną odzieżą ,tak mało zarabiam i tak nie skończyłam szkoły średniej bo tak mi się życie potoczyło.Wisz i nie mam do nikogo pretensji ale skoro pracuje za psie pieniądze to chciałabym mieć normalne warunki a nie 37 stopni i akord.Jeśli coś jeszcze to dlatego tutaj pracuje bo zatrudniacie jak leci bo nikt normalny nie przyjdzie za min ,coś jeszcze znam swoją wartość jako pracownik i że dzięki takim ludziom jak ja macie jeszcze to firmę .Pozdrawiam i bez obrazy.
1
nowa 2016-06-29 17:25:39
a jacy sa szefowie? kto bracuje w biurach? czy szanuja pracownikow? chcialabym pracowac w tej firmie
nowa 2016-06-29 17:25:55
a jacy sa szefowie? kto bracuje w biurach? czy szanuja pracownikow? chcialabym pracowac w tej firmie
zenit 2016-06-29 21:51:56
ja tam kiedys pracowalam, dyrektorzy byli super, ale mlodzi, ktorzy przejma firme- eee, szkoda gadac, beznadzieja
trusia 2016-06-29 21:56:06
ja tam kiedys pracowalam, dyrektorzy byli super, ale mlodzi, ktorzy przejma firme- eee, szkoda gadac, beznadzieja- pamietaj, ze Panowie dwaj maja dzieci na utrzymaniu
pracownik 2016-06-30 18:09:54
Szefowie spoko tak naprawdę nie interesują się co się dzieje. Wszystko się kula i jakoś leci zależy gdzie chciałabyś się dostać bo raczej w biurach to wszystko zajęte .
bunia 2016-08-10 06:51:16
Jak pracujesz za psie pieniądze to się zwolni ,przecież nikt Cię nie trzyma w tym zakładzie.A co do tego,że ubierasz się w lumpeksach to czyja wina!Denerwują mnie takie osoby jak Ty które piszą jedno a robią drugie i kumam ten fakt zakupu koszulek ,a jeżeli masz z tym problem to kup sobie ją na raty!ha,ha
tyaki 2016-08-11 16:54:30
inteligętna odpowiedz
1
Ktosik 2016-10-01 03:46:21
3 października jest ogólnopolski strajk kobiet.... Ciekawe co nasz pracodawca powiedziałby gdyby kobiety zastrajkowaly? Podejrzewam że od razu fochy. A poza tym najpierw trzeba by wyblagać jeden dzień urlopu bo mimo że się ma to trzeba się ponizac i prosić a jak nie weźmiesz i zostanie to i tak nie zapłacą za niego. W du.... mają dobro pracownika. Tylko kasa się dla nich liczy. Najniższa krajowa w górę a my musimy więcej cisnąć żeby podgonic bo jak nie to doplacaja. Mogliby pomyśleć jak to rozwiązać. Normy w dół albo stawka w górę choć w to ciężko uwierzyć tak samo jak w talony świąteczne.
2
M...... 2016-10-02 16:33:09
9 -12 zł za godzinę :/ czyli jak wyrobisz na 4 godziny to masz min 36zł pracy w ciągu dnia. I weź przeżyj za to z a normy czasem są masakryczne
ala 2016-10-02 16:37:09
to zle? moim zdaniem i tak to wporzadku stawki a skad taka rozbierznosc pomiedzy 9 a 12 zł?
Ted 2016-10-25 17:36:12
Jak wyglada praca przy nawijaniu cewek i przy transformatorach?Ile na reke mozna dostac?Praca w miare stabilna?Widzialem ze sie pojawilo ogloszenie na montera podzespolow i jestem ciekaw bo sie zastanawiam nad zmiana pracy pozdrawiam
5
Krik 2016-11-08 08:49:15
Rowniez poszukuje odpowiedzi na to pytanie
Zostaw swoją opinię o Tabemax - Białe Błota
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tabemax