logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Poznań

Opinie o Piotr i Paweł

XXX 2013-07-10 16:31
Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji jak wyglądają wynagrodzenia na magazyniera w Gądkach, czy jest jakaś premia, od czego zależy
3
anonimus 2013-07-22 20:10
Anonim - 2013-07-04 07:15:04

Czy w PIOTR I PAWEŁ Poznań dają telefon służbowy?
ty chyba sobie jaja robisz, tam dostaniesz uzywana koszule i kopa w tyłek jak nie bedziesz robił tego co ci karzą hehe
1
anonim 2013-09-27 16:35
Ja pracowalam w PiP na Starym Zegrzu i mialam 1050 podstawy (byłam studentką i jakos nie bylo to dla mnie malo) ale za postawę i pracowitosc dostałam premię 600zł. Pracowało sie przyjemnie - podkreslam, ze praowalo a nie obijało d.upe po kątach , pozdrawiam panią Kingę :)
tajemnicza1234 2013-10-15 13:35
witam, zastanawiam sie jak wyglada praca w piotrze i pawle, czytalam rozne opinie
7
2013#poznań#12 2013-12-06 10:12
zostalam zatrudniona i wytrzymałam tydzień .Traktowanie tak ludzi jest chore pracujesz po 8 godz z przerwą 15minutową ( w normie są 2 15tki,lub połgodzinna) nie masz mieć prawa przy sobie posiadać tel kom( co dla mnie jako samotnej matki,jest niedopuszczalne ,muszę mieć jakikolwiek kontakt z placówką a to dziecko coś złamie dostanie grypy).Pod ladą nie masz prawa mieć swojego napoju (dział tradycja ) bo co pomyśli klient jak Cie zauważy.Gdy kończysz prace nie możesz sobie wyjść ot tak.Musisz poczekać na kierownika ,a jak Ci zostały 3 min każe wrócić na sklep.Później Cie skrytykuje,że pracuje się do ostatniej minuty.Ja nie palę,ale ci palący nie mają prawa palić w ogóle.No i podczas przerwy nie możesz zrobić większych zakupów.Chorzy ludzi,tylko dla klientów wydaj się normalnie.Chociaż na plus jest niewątpliwe umowa o pracę,ale to żeby zatrzymać personel
2
DOIT 2013-12-26 02:20
Praca w sklepach sieci (usunięte przez administratora)to CZYSTY WOLONTARIAT!!!
1
x 2014-01-07 20:04
pracowalam kilka lat w Piotrze i Pawle w Toruniu - nie polecam. Nienormowany czas pracy , "premia uznaniowa" - czyli im więcej godzin przepracujesz tym mniejszą premię dostajesz. Wielokrotnie dostawałam 0zł premii mimo iż nadgodzin wypracowałam tyle ,że wypłata i tak byla wyższa niż podstawa. Oczywiście nie z wlasnej nieprzymuszonej woli. Tam jeśli zasuwasz 8 godzin ( gdzie zasuwasz to delikatne slowo) i chciałbyś po skończonej zmianie iść do domu , kierownik puka się w czoło i wynajduje Ci tysiące innych zadań - zamiast pracować od 6-14 pracuje się od 6-18 przez 5 dni w tygodniu i z wielką łaską pozwalają wreszcie po tych 12 godzinach iść do domu. Naprawdę to tylko ładnie wygląda z zewnątrz. (usunięte przez administratora)
3
krzyś 2014-01-16 20:33
hej a co powiecie o magazynie Piotra i Pawła po Poznaniem ?
3
Gosiaczek 2014-02-10 12:00
Hej :) Chciałabym się dowiedzieć czegoś o pracy w Luboniu na kasie? Jakie tam są warunki, jakie zarobki?
3
kn 2014-03-23 08:30
Pracowalem tam dwa miesiace i musze pszyznac ze gorszej pracy nigdy nie mialem, nikomu nie polecam nawet najwiekszemu wrogowi (usunięte przez administratora)
czarna40 2014-03-27 11:07
to co sie dzieje w PiP to brak słów, ja do dzisiaj nie dostałam PITU do rozliczenia dzwoniłam do sklepu gdzie pracowałam, na promienistą i ponoć zaginął jak wysłali pocztą dobre, ,(usunięte przez administratora)nie proponuje pracy w tej firmie...
primaver 2014-04-03 16:53
witam moja żona dostała prace PiP I szczerze ja jako jej mąz mam wyrzutu sumienia ze jej wo gule pozwoliłem tam dokumenty złożyć .
Po 1 szkolenie we Wrocławiu była tam 5 dni za bilet niby wracają a nocleg załatwiają oni w hostelu jedzenie w własnym zakresie szkolenie wygląda tak ze sie sprzedaje lub sprząta na wszystkich sklepach w Wrocławiu. Po 5 dniach idzie sie do sklepu i jest tam się poganianym i zmuszanym do nadgodzin kiedy zona sie zapytała czy nadgodziny są płatne na to kierowniczka sklepu 3 zł za nadgodzinę (usunięte przez administratora)
2
ba 2000 2014-04-05 15:58
wynagrodzenie jak kapujesz i jesteś na każdy telefon to masz większą premie a premia zależy od kierownika i jego nastroju tego nigdy nie dojdziesz ile kasy dostaniesz na wypłatę nawet kartek z wypłaty nie dostaniesz poniedziałki i soboty robisz po 9 godzin .w poniedziałki przychodzisz na 4rano zupełna masakra jesteś traktowany jak śmieć przez panie fakturzystki gdy wchodzisz do biura podpisać listę obecności bo śmierdzisz . nie polecam pracy w magazynie GĄDKI
1
kasjerka 2014-05-04 11:12
Ja pracuję w PiP od półtora roku i jestem zadowolona.Szefowa upierdliwa czasem i wymagająca ale dobrze traktuje pracowników.Nigdy nie było w pracy żadnych zatargów,wszystkie sprawy załatwiane są na bieżąco.Nie ma żadnych "układów",każdy pracuje tak samo i jest traktowany tak samo.Nigdy też nie zostałam "oszukana" na wypłacie a za inwentury,nocki itp dostajemy dobre premie.Nawet paczki świąteczne się "poprawiły" i są niebagatelne.Jestem kasjerką w PiP i wcale z tego tytułu nie czuję się gorsza
obiektywny 2014-05-07 15:19
Popracujesz tak z 5 lat przynajmniej to zmienisz zdanie. Ewentualnie jak zostaniesz poproszona o zostanie po godzinach i pierwszy raz powiesz "dzis nie moge". To zobaczysz. Wszystko przed Toba. Dobrze, ze juz tam nie pracuje.
1
tradycja 2014-05-24 20:46
Praca w Piotrze i Pawle to masakra. Pracuje w Warszawie. Jest nas tyle że nie ma jak grafiku zrobic a przyjac kogos no coz, swojej premii sie nie oddaje. Pracownicy na zwolnienie nie moga isc bo sa wysmiani i rzekomo tylko oszukuja itp. Urlopu na żądanie nie dostaniesz nawet jak się coś stało. Poprostu masakra. Kierowniczka dba o swoj tylek a o tylek dobrych pracownikow nie pozwalajac ich przeniesc na inne sklepy. Do tego atmosfera wsrod pracownikow jest straszna, kazdy na kazdego patrzy i gada co on zle robi..... Nie radze tu do pracy....
1
ewa 2014-07-01 08:19
widzę że wszędzie obojętnie jakie miasto opinia jest taka sama, nie wiem co jest z tą firmą nie tak bo ja właśnie skończyłam tam zlecenie , byłam tam przeszło miesiąc, umowe podpisałam przez agencję i szkoda że nie podpisałam tylko najpierw na tydzień bo zaraz bym sobie odpuściła dalszą współpracę, pracowałam w Poznaniu w jednym z mniejszych, żenada, nieprzyjemna atmosfera, oprócz może trzech osób sympatycznych z reszta nie chciałabym gdziekolwiek pracować, ciągle przygadywali mi że to nie ,,,,, tu powinnam wymienić gdzie w innych marketach z przyjemnością się pracowało bo fajni ludzie i bardzo pomocni, ale nie w PiP, zdecydowanie omijać szerokim łukiem te sklepy jeśli chodzi o pracę, nikomu nie polecam
3
ewa 2014-07-01 08:27
potwierdzam to co napisałaś, też tam pracowałam i dokładnie tak jest, ja miałam umowe przez agencje pracy na miesiąc i jestem szczęśliwa że juz się skończył a jeśli chodzi o podmiane produktów to masz racje dokładnie tak jest, i ciagle uważają się za coś lepszego od innych (nie wymienie jakich ale znane) marketów gdzie pracowałam i byłam zadowolona jak nie z zarobków to przynajmniej z miłej atmosfery i życzliwych ludzi, pozdrawiam
pracownik 2014-08-15 22:31
oboz pracy.pracuje w Bydgoszczy to koszmar jedna wielka szajka. kierownik kradnie i zwala na pracowników a przy okazji jak coś wiesz to cie zwolnią.
5
asda 2014-09-19 00:49
Bardzo stronniczy kierownik internetu (Blue City), promujący część pracowników(koleżanki z magazynu suchego, z którymi chodzi na piwo - awansuje je i daje różne fory). Reszta jest nikim.
9
leo 2014-09-21 10:59
Witam, pracuję w Piotrze i Pawle i muszę powiedzieć że jest to najgorsza praca jaką miałam, wieczne naloty niezadowolonej i z wiecznym nadąsaniem pani dyrektor J.P, następnie wiecznie niezadowolona jaśnie pani Eleonora, wymagania jak w Hiltonie, a płaca jak na Białorusi, dobrze mają tylko donosiciele i lizusy, ludzie się nie liczą dla Jaśnie państwa właścicieli, zatrudniają za najniższą krajową, wyzysk, brak poszanowania człowieka, największemu wrogowi tego nie życzę!!!
6
pracownik 2014-10-15 10:59
Szkoda, że tak szanująca SIĘ FIRMA I DBAJĄCA O SZCZEGÓŁY NIE SPRAWDZA SWOICH FRANCZYZOBIORCÓW zanim im powierzy swoją markę.
Mowa tu o sklepie w RUMI. Wyzysk, brak przerw, praca po 14 godzin, zero wolnego, kupowanie niezbędnych rzeczy potrzebnych do pracy za swoje pieniądze, dojazdy na szkolenia też za swoje pieniądze poza godzinami pracy, najniższa krajowa i wiecznie nie zadowolony szef nazywany "prezesem" :)), który ma zero szacunku do kobiet i pracy przez nie wykonywanej. Nie polecam tej pracy największemu wrogowi. Wszyscy uciekają i ja szukam czegoś na gwałt żeby zapomnieć o tym obozie pracy.
2
Nikola 2014-10-16 20:40
Praca w pip to koszmar grosze płacą a wymagają żeby człowiek zostawał po godzinach i w wolne dni przychodził.Poniżają człowieka jak moiciele wiedzą
knr 2014-10-17 13:54
W Krakowie nie długo beda otwierać dwa sklepy wczoraj byłem na rozmowie mówili o 2300 brutto i pracowałbym na dziale warzywa-owoce i piekarnia mówili że jak się zdecydują to będą dzwonić.
krk 2014-10-17 23:55
To niewiele proponują.
pablo 2014-10-21 11:36
Pracowałem i nie życzę nikomu,wyzysk,nadgodziny,co 3 miesiące inwentaryzacja w godzinach nocnych,ale zadnego płacenia za prace nocną.Nie wazne czy to święto czy Nowy rok,do pracy,a przed nocka i po oczywiście jeszcze praca 8 godzin.Nie polecam,już lepiej w Biedronce traktują ludzi i lepiej płacą.
1
elizabeth 2014-10-24 15:11
Praca w tym sklepie to porażka... pracowałam tam 6 miesięcy i żałuje... jak nie podlizujesz sie szefowi to jesteś nikim... same fałszywe koleżanki które czekają tylko na to żeby polecieć do szefa i nagadać głupoty.. i jeszcze do tego wykorzystuja nieznajomość prawa pracownika i podkładają papiery do podpisania papierów po których nie masz nic! dno!
1
~miś 2014-10-24 16:52
Czy ktoś jest w stanie mi napisać o aktualnej pracy w PiP w Galerii Malta?
dana 2014-10-28 12:07
A czego się spodziewasz ?. Układy, układziki, dobrze mają tylko ulubieńcy szefa, wieczne pretensje, głupie miny, ciągłe obniżanie pensji, etc. Słowem dno dna.
2
LoLo 2014-11-05 18:10
Ciagle zwalniaja pracowników a Ci co zostaja maja coraz wieksze obowiazki. Brak pracowników zamienia sie na nerwowość kierowników zmianowych co odbija sie na pracownikach. Prezesi , kierownictwo , włascicielka ( Pani Woś) kazdy każe inaczej układac towar a pracownik musi słuchac kazdego i głupieje. Sanepid to chyba za kazdym razem grubą koperte dostaje bo ciagle syf na magazynach na działach a mimo to sklep nie dostał nigdy kary.

" W 2015 roku chcą otworzyć kolejne 30 sklepów a na tą chwilę ich wartośc szacowana jest na 2,1 mld zł "
2
ja 2014-11-30 19:43
Ja tez popieram lepiej nie pracować w PiP ciągle patrzą na ręce co robisz. W jednym tygodniu Cię chwalą w drugim kończy Ci się umowa dziękuję do widzenia od razu po pracy bez żadnych wyjaśnień cozźle zrobiłaś. Stawka poniżej średniej krajowej, brak wolnego na uczelnie boją się tylko o ocenę sklepu żeby była wyższa premia. Sprzedają stare ciasta, ciastka i cukierki ściągają tylko na ocenę. Daty ważności zmywaja i dalej w ludzi. Kierowniczki tylko głupio się uśmiechają i noszą głowę wysoko jak tylko mogą nie maja szacunku dla swoich pracowników!!! Nikomu nie polecam pracy u nich!!!
3
konwalijka69 2014-12-06 21:10
ja pracuje w małym sklepie nie wymieniam branży bo jeszcze pracuje 47 godzin w tygodniu za 1000 podstawy bez dnia wolnego czyli jaki wniosek ? czy w sieci czy w małym charujesz tak samo aby "PAN " miał kase czy tak nie jest w tej Naszej Kochanej Polsce ? czy coś się w końcu zmieni czy będzie coraz gorzej???????????????
1
aaaab 2014-12-19 21:02
Czy do pracy na magazynie w piotrze i pawle trzeba mieć uprawnienia na wózki widłowe?
2
jimi 2014-12-25 22:17
zamierzam zatrudnić się w PiP w Swarzędzu....jaka opinia na temat tego sklepu?
3
lud 2014-12-28 16:29
Mam wielką prośbę - może mi ktoś napisać jakie są terminy nocnych inwentaryzacji?
Czy przyjmują na takie akcje osoby z zewnątrz? Słyszałem, że w Poznaniu inwentury odbywają się we wszystkich sklepach PiP w ten sam dzień - czy to prawda?
Z góry dzięki za jakiekolwiek info - chociaż kiedy najbliższa inwentaryzacja?
1
unj 2015-01-03 08:15
zpraszamy do blonia yu nie trzeba
x 2015-01-18 12:06
Ja pracuję w Katowicach i jestem bardzo zadowolona.
Kierownictwo, że tak powiem ludzkie, atmosfera w pracy na prawdę super, a zarobki też ok :)
PIP 2015-01-23 14:29
Polecam zgłaszać takie sytuację tu:
http://www.pip.gov.pl/pl/
1
klient 2015-02-05 18:54
Zależy w którym PiP w Swarzędzu chcesz się zatrudnić. W tym starszym nie polecam, mały ruch, same oszczędności, a w nowym jest całkiem ładnie, widać że atmosfera miła, sympatyczne panie sprzedawczynie i kasjerki.
zmęczona 2015-02-06 20:38
Witam serdecznie
Przed zatrudnieniem się w PiPie nie czytałam opinii, teraz wiem że powinnam.
Pracuję tam od ponad roku ( choć sama nadal nie wiem co mnie tam jeszcze trzyma ). Co mogę powiedzieć...TRAGEDIA ! Ludzie omijajcie to miejsce szerokim łukiem, u mnie jest to kwestia tygodni jak opuszczę tą pracę.Ile można wytrzymać ? Chora atmosfera, wieczne naloty prezesostwa, wieczne niezadowolenie. Szacunek do pracownika? Jaki szacunek , masz siedzieć cicho i tyrać nic więcej tylko tyrać i to najlepiej za darmo 24h/7 wtedy było by idealnie. Jeżeli chodzi o płace nie adekwatna do wykonywanej pracy, kiedyś były premie kiedyś ...kiedy to było. Obcieli wypłaty i nie jednej osobie ubyło od 200 do 300 zł na koncie. RAZ jeszcze tragedia ! Na samą myśl że jutro znowu musze tam iść mam łzy w oczach powiem szczerze że nigdy w życiu nie czułam się tak wykorzystywana i źle traktowana. Potrzebuje pracy i tylko ta myśl mnie tam trzyma że 10 każdego miesiąca będą pieniądze na koncie...zresztą co to za pieniądze...
1
hehe 2015-02-09 23:00
śmiech na sali: to ludzie ludziom zgotowali ten los
luna 2015-03-13 09:24
inwentaryzacje są co trzy miesiące tj.nocka z 01/02 styczeń,31.03/01.04 kwiecień,31.06/01.07,31.09/01.10,i tak więc w nowy rok zamiast odpoczywać po imprezie idziesz do pracy za minimum 12 godzin,i jeszcze 2 stycznia zostajesz po nocce w pracy,a zapłata to jest marne jakieś 70 zł,i napewno nie jest nigdzie wpisane,że byłaś/eś w pracy w godzinach nocnych
1
Milena 2015-03-18 10:13
Witam.Pracowałam w PiPie w Blue City przeszło dwa lata.To najlepsza praca jaką miałam.Poznałam tam wspaniałych ludzi.Nieporozumienia zdarzają się jak wszędzie,wbrew wszystkiemu to praca a nie balet.Kierownik wyrozumiały i przede wszystkim sprawiedliwy.Żałuję,że musiałam zrezygnować z tej pracy.
Anka 2015-04-03 00:58
Praca w markecie to coś okropnego !!!.żadnego pełnego wolnego weekendu. A jeśli chodzi o kierownika z PiP Blue City to owszem jest wyrozumiały i sprawiedliwy ale dla swoich pupilek.
1
lud 2015-04-17 14:42
a nie wiesz jak będą wyglądały terminy w roku 2015?
bardzo zależy mi na tych informacjach
z góry dzięki!
Nikola 2015-05-06 17:45
To zatrudnij się w pip w Warszawie na Ursynowie.To zmianowa zatruje ci życie a zaopatrzenia cię dobije. Nigdy więcej pracy w pip.
1
Kaśka 2015-06-09 00:24
Czy wie ktoś jak wygląda praca w PiP Inowrocław?
2
knr nh 2015-08-11 21:32
Tragedia pracowałem 10 miesięcy i nie polecam pracuje sie na kilku działach na raz wyzysk straszny od kilku miesiecy zwalniaja ludzi co chwile i przyjmują nowych najlepiej maJą pracownicy którzy wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi i donosiciele nie polecam
1
kaka 2015-08-18 14:06
czy ktoś się sądził z Piotrem i Pawłem??
Zainteresowany 2015-08-25 17:53
Cześć,
jakieś opinie o PiP Marcelińska?
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł