logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Poznań

Opinie o Piotr i Paweł

ba 2000 2014-04-05 15:58:48
wynagrodzenie jak kapujesz i jesteś na każdy telefon to masz większą premie a premia zależy od kierownika i jego nastroju tego nigdy nie dojdziesz ile kasy dostaniesz na wypłatę nawet kartek z wypłaty nie dostaniesz poniedziałki i soboty robisz po 9 godzin .w poniedziałki przychodzisz na 4rano zupełna masakra jesteś traktowany jak śmieć przez panie fakturzystki gdy wchodzisz do biura podpisać listę obecności bo śmierdzisz . nie polecam pracy w magazynie GĄDKI
1
kasjerka 2014-05-04 11:12:21
Ja pracuję w PiP od półtora roku i jestem zadowolona.Szefowa upierdliwa czasem i wymagająca ale dobrze traktuje pracowników.Nigdy nie było w pracy żadnych zatargów,wszystkie sprawy załatwiane są na bieżąco.Nie ma żadnych "układów",każdy pracuje tak samo i jest traktowany tak samo.Nigdy też nie zostałam "oszukana" na wypłacie a za inwentury,nocki itp dostajemy dobre premie.Nawet paczki świąteczne się "poprawiły" i są niebagatelne.Jestem kasjerką w PiP i wcale z tego tytułu nie czuję się gorsza
obiektywny 2014-05-07 15:19:36
Popracujesz tak z 5 lat przynajmniej to zmienisz zdanie. Ewentualnie jak zostaniesz poproszona o zostanie po godzinach i pierwszy raz powiesz "dzis nie moge". To zobaczysz. Wszystko przed Toba. Dobrze, ze juz tam nie pracuje.
1
tradycja 2014-05-24 20:46:06
Praca w Piotrze i Pawle to masakra. Pracuje w Warszawie. Jest nas tyle że nie ma jak grafiku zrobic a przyjac kogos no coz, swojej premii sie nie oddaje. Pracownicy na zwolnienie nie moga isc bo sa wysmiani i rzekomo tylko oszukuja itp. Urlopu na żądanie nie dostaniesz nawet jak się coś stało. Poprostu masakra. Kierowniczka dba o swoj tylek a o tylek dobrych pracownikow nie pozwalajac ich przeniesc na inne sklepy. Do tego atmosfera wsrod pracownikow jest straszna, kazdy na kazdego patrzy i gada co on zle robi..... Nie radze tu do pracy....
1
ewa 2014-07-01 08:19:19
widzę że wszędzie obojętnie jakie miasto opinia jest taka sama, nie wiem co jest z tą firmą nie tak bo ja właśnie skończyłam tam zlecenie , byłam tam przeszło miesiąc, umowe podpisałam przez agencję i szkoda że nie podpisałam tylko najpierw na tydzień bo zaraz bym sobie odpuściła dalszą współpracę, pracowałam w Poznaniu w jednym z mniejszych, żenada, nieprzyjemna atmosfera, oprócz może trzech osób sympatycznych z reszta nie chciałabym gdziekolwiek pracować, ciągle przygadywali mi że to nie ,,,,, tu powinnam wymienić gdzie w innych marketach z przyjemnością się pracowało bo fajni ludzie i bardzo pomocni, ale nie w PiP, zdecydowanie omijać szerokim łukiem te sklepy jeśli chodzi o pracę, nikomu nie polecam
3
ewa 2014-07-01 08:27:53
potwierdzam to co napisałaś, też tam pracowałam i dokładnie tak jest, ja miałam umowe przez agencje pracy na miesiąc i jestem szczęśliwa że juz się skończył a jeśli chodzi o podmiane produktów to masz racje dokładnie tak jest, i ciagle uważają się za coś lepszego od innych (nie wymienie jakich ale znane) marketów gdzie pracowałam i byłam zadowolona jak nie z zarobków to przynajmniej z miłej atmosfery i życzliwych ludzi, pozdrawiam
pracownik 2014-08-15 22:31:51
oboz pracy.pracuje w Bydgoszczy to koszmar jedna wielka szajka. kierownik kradnie i zwala na pracowników a przy okazji jak coś wiesz to cie zwolnią.
4
asda 2014-09-19 00:49:17
Bardzo stronniczy kierownik internetu (Blue City), promujący część pracowników(koleżanki z magazynu suchego, z którymi chodzi na piwo - awansuje je i daje różne fory). Reszta jest nikim.
9
leo 2014-09-21 10:59:39
Witam, pracuję w Piotrze i Pawle i muszę powiedzieć że jest to najgorsza praca jaką miałam, wieczne naloty niezadowolonej i z wiecznym nadąsaniem pani dyrektor J.P, następnie wiecznie niezadowolona jaśnie pani Eleonora, wymagania jak w Hiltonie, a płaca jak na Białorusi, dobrze mają tylko donosiciele i lizusy, ludzie się nie liczą dla Jaśnie państwa właścicieli, zatrudniają za najniższą krajową, wyzysk, brak poszanowania człowieka, największemu wrogowi tego nie życzę!!!
6
pracownik 2014-10-15 10:59:14
Szkoda, że tak szanująca SIĘ FIRMA I DBAJĄCA O SZCZEGÓŁY NIE SPRAWDZA SWOICH FRANCZYZOBIORCÓW zanim im powierzy swoją markę.
Mowa tu o sklepie w RUMI. Wyzysk, brak przerw, praca po 14 godzin, zero wolnego, kupowanie niezbędnych rzeczy potrzebnych do pracy za swoje pieniądze, dojazdy na szkolenia też za swoje pieniądze poza godzinami pracy, najniższa krajowa i wiecznie nie zadowolony szef nazywany "prezesem" :)), który ma zero szacunku do kobiet i pracy przez nie wykonywanej. Nie polecam tej pracy największemu wrogowi. Wszyscy uciekają i ja szukam czegoś na gwałt żeby zapomnieć o tym obozie pracy.
2
Nikola 2014-10-16 20:40:14
Praca w pip to koszmar grosze płacą a wymagają żeby człowiek zostawał po godzinach i w wolne dni przychodził.Poniżają człowieka jak moiciele wiedzą
knr 2014-10-17 13:54:22
W Krakowie nie długo beda otwierać dwa sklepy wczoraj byłem na rozmowie mówili o 2300 brutto i pracowałbym na dziale warzywa-owoce i piekarnia mówili że jak się zdecydują to będą dzwonić.
krk 2014-10-17 23:55:40
To niewiele proponują.
pablo 2014-10-21 11:36:21
Pracowałem i nie życzę nikomu,wyzysk,nadgodziny,co 3 miesiące inwentaryzacja w godzinach nocnych,ale zadnego płacenia za prace nocną.Nie wazne czy to święto czy Nowy rok,do pracy,a przed nocka i po oczywiście jeszcze praca 8 godzin.Nie polecam,już lepiej w Biedronce traktują ludzi i lepiej płacą.
1
elizabeth 2014-10-24 15:11:05
Praca w tym sklepie to porażka... pracowałam tam 6 miesięcy i żałuje... jak nie podlizujesz sie szefowi to jesteś nikim... same fałszywe koleżanki które czekają tylko na to żeby polecieć do szefa i nagadać głupoty.. i jeszcze do tego wykorzystuja nieznajomość prawa pracownika i podkładają papiery do podpisania papierów po których nie masz nic! dno!
1
~miś 2014-10-24 16:52:56
Czy ktoś jest w stanie mi napisać o aktualnej pracy w PiP w Galerii Malta?
dana 2014-10-28 12:07:01
A czego się spodziewasz ?. Układy, układziki, dobrze mają tylko ulubieńcy szefa, wieczne pretensje, głupie miny, ciągłe obniżanie pensji, etc. Słowem dno dna.
2
LoLo 2014-11-05 18:10:11
Ciagle zwalniaja pracowników a Ci co zostaja maja coraz wieksze obowiazki. Brak pracowników zamienia sie na nerwowość kierowników zmianowych co odbija sie na pracownikach. Prezesi , kierownictwo , włascicielka ( Pani Woś) kazdy każe inaczej układac towar a pracownik musi słuchac kazdego i głupieje. Sanepid to chyba za kazdym razem grubą koperte dostaje bo ciagle syf na magazynach na działach a mimo to sklep nie dostał nigdy kary.

" W 2015 roku chcą otworzyć kolejne 30 sklepów a na tą chwilę ich wartośc szacowana jest na 2,1 mld zł "
2
ja 2014-11-30 19:43:53
Ja tez popieram lepiej nie pracować w PiP ciągle patrzą na ręce co robisz. W jednym tygodniu Cię chwalą w drugim kończy Ci się umowa dziękuję do widzenia od razu po pracy bez żadnych wyjaśnień cozźle zrobiłaś. Stawka poniżej średniej krajowej, brak wolnego na uczelnie boją się tylko o ocenę sklepu żeby była wyższa premia. Sprzedają stare ciasta, ciastka i cukierki ściągają tylko na ocenę. Daty ważności zmywaja i dalej w ludzi. Kierowniczki tylko głupio się uśmiechają i noszą głowę wysoko jak tylko mogą nie maja szacunku dla swoich pracowników!!! Nikomu nie polecam pracy u nich!!!
3
konwalijka69 2014-12-06 21:10:55
ja pracuje w małym sklepie nie wymieniam branży bo jeszcze pracuje 47 godzin w tygodniu za 1000 podstawy bez dnia wolnego czyli jaki wniosek ? czy w sieci czy w małym charujesz tak samo aby "PAN " miał kase czy tak nie jest w tej Naszej Kochanej Polsce ? czy coś się w końcu zmieni czy będzie coraz gorzej???????????????
1
aaaab 2014-12-19 21:02:36
Czy do pracy na magazynie w piotrze i pawle trzeba mieć uprawnienia na wózki widłowe?
2
jimi 2014-12-25 22:17:33
zamierzam zatrudnić się w PiP w Swarzędzu....jaka opinia na temat tego sklepu?
3
lud 2014-12-28 16:29:48
Mam wielką prośbę - może mi ktoś napisać jakie są terminy nocnych inwentaryzacji?
Czy przyjmują na takie akcje osoby z zewnątrz? Słyszałem, że w Poznaniu inwentury odbywają się we wszystkich sklepach PiP w ten sam dzień - czy to prawda?
Z góry dzięki za jakiekolwiek info - chociaż kiedy najbliższa inwentaryzacja?
1
unj 2015-01-03 08:15:29
zpraszamy do blonia yu nie trzeba
x 2015-01-18 12:06:19
Ja pracuję w Katowicach i jestem bardzo zadowolona.
Kierownictwo, że tak powiem ludzkie, atmosfera w pracy na prawdę super, a zarobki też ok :)
PIP 2015-01-23 14:29:48
Polecam zgłaszać takie sytuację tu:
http://www.pip.gov.pl/pl/
1
klient 2015-02-05 18:54:29
Zależy w którym PiP w Swarzędzu chcesz się zatrudnić. W tym starszym nie polecam, mały ruch, same oszczędności, a w nowym jest całkiem ładnie, widać że atmosfera miła, sympatyczne panie sprzedawczynie i kasjerki.
zmęczona 2015-02-06 20:38:35
Witam serdecznie
Przed zatrudnieniem się w PiPie nie czytałam opinii, teraz wiem że powinnam.
Pracuję tam od ponad roku ( choć sama nadal nie wiem co mnie tam jeszcze trzyma ). Co mogę powiedzieć...TRAGEDIA ! Ludzie omijajcie to miejsce szerokim łukiem, u mnie jest to kwestia tygodni jak opuszczę tą pracę.Ile można wytrzymać ? Chora atmosfera, wieczne naloty prezesostwa, wieczne niezadowolenie. Szacunek do pracownika? Jaki szacunek , masz siedzieć cicho i tyrać nic więcej tylko tyrać i to najlepiej za darmo 24h/7 wtedy było by idealnie. Jeżeli chodzi o płace nie adekwatna do wykonywanej pracy, kiedyś były premie kiedyś ...kiedy to było. Obcieli wypłaty i nie jednej osobie ubyło od 200 do 300 zł na koncie. RAZ jeszcze tragedia ! Na samą myśl że jutro znowu musze tam iść mam łzy w oczach powiem szczerze że nigdy w życiu nie czułam się tak wykorzystywana i źle traktowana. Potrzebuje pracy i tylko ta myśl mnie tam trzyma że 10 każdego miesiąca będą pieniądze na koncie...zresztą co to za pieniądze...
1
hehe 2015-02-09 23:00:11
śmiech na sali: to ludzie ludziom zgotowali ten los
luna 2015-03-13 09:24:19
inwentaryzacje są co trzy miesiące tj.nocka z 01/02 styczeń,31.03/01.04 kwiecień,31.06/01.07,31.09/01.10,i tak więc w nowy rok zamiast odpoczywać po imprezie idziesz do pracy za minimum 12 godzin,i jeszcze 2 stycznia zostajesz po nocce w pracy,a zapłata to jest marne jakieś 70 zł,i napewno nie jest nigdzie wpisane,że byłaś/eś w pracy w godzinach nocnych
1
Milena 2015-03-18 10:13:40
Witam.Pracowałam w PiPie w Blue City przeszło dwa lata.To najlepsza praca jaką miałam.Poznałam tam wspaniałych ludzi.Nieporozumienia zdarzają się jak wszędzie,wbrew wszystkiemu to praca a nie balet.Kierownik wyrozumiały i przede wszystkim sprawiedliwy.Żałuję,że musiałam zrezygnować z tej pracy.
Anka 2015-04-03 00:58:10
Praca w markecie to coś okropnego !!!.żadnego pełnego wolnego weekendu. A jeśli chodzi o kierownika z PiP Blue City to owszem jest wyrozumiały i sprawiedliwy ale dla swoich pupilek.
1
lud 2015-04-17 14:42:49
a nie wiesz jak będą wyglądały terminy w roku 2015?
bardzo zależy mi na tych informacjach
z góry dzięki!
Nikola 2015-05-06 17:45:37
To zatrudnij się w pip w Warszawie na Ursynowie.To zmianowa zatruje ci życie a zaopatrzenia cię dobije. Nigdy więcej pracy w pip.
1
Kaśka 2015-06-09 00:24:29
Czy wie ktoś jak wygląda praca w PiP Inowrocław?
2
knr nh 2015-08-11 21:32:06
Tragedia pracowałem 10 miesięcy i nie polecam pracuje sie na kilku działach na raz wyzysk straszny od kilku miesiecy zwalniaja ludzi co chwile i przyjmują nowych najlepiej maJą pracownicy którzy wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi i donosiciele nie polecam
1
kaka 2015-08-18 14:06:31
czy ktoś się sądził z Piotrem i Pawłem??
Zainteresowany 2015-08-25 17:53:58
Cześć,
jakieś opinie o PiP Marcelińska?
kulka 2015-09-03 23:12:41
Na marcelinskiej jest spoko, w 99% Przypadków jak Chcesz wolne to dostaniesz, pracownicy sympatyczni i pomocni, kierownictwo wporzadku:-)
bb3 2015-09-14 11:50:47
Wasza firma będzie w tvp1 w kryptonim szef...
Mozecie napisać ile zarabia kasjer??
1
The Strongest 2015-09-23 14:56:51
Witam.Pracuje w PiP(Blue City)od ok.6mscy.Kierownicy są spoko,można się z nimi dogadać.Przyjacielska atmosfera.Polecam.Aha i jak powiedziała p.Edyta z programu"Kryptonim Szef"Czasem trzeba się napocić. :)
mitu 2015-09-25 18:55:24
Ja mogę zeznawać.,ogrom nie zgodnych z prawem wykroczeń
abc 2015-10-04 19:49:11
W Rumii masakra,TRAGEDIA
masakra 2015-10-09 16:55:07
Komentuję sklepy w WARSZAWIE ale myślę że wszędzie jest podobni.
Kierownicy nie mogą zrobić wiele, wszystko w rękach prezesów tej spółki. Płaca 1400 a praca na trzech stanowiskach dlatego opinia o tym sklepie spada!!!! Nie tylko u pracowników ale i klientów. Popatrzcie tylko ile jest ogłoszeń o pracę do tego coraz więcej na umowę zlecenie WNIOSEK ...
Teri 2015-10-17 00:42:12
A opinię o Promienistej lub CH Płaza w Poznaniu?
zawiedziona 2015-10-22 15:24:13
Ja na pracę w tym sklepie nie mogę narzekać.Ludzie fajni kierownik też w związku z tym atmosfera również.Boli mnie natomiast fakt jak można było doprowadzić do zmniejszenia zarobków wraz w prowadzeniem bezsensownego stażowego! kto to w ogóle wymyślił??motywacją ma być dodatkowe 30zł do wypłaty po przepracowaniu 3 lat?jaka to motywacja?i jak przeżyć w dużym mieście za 1540 zł.?nic dziwnego,że kiedyś szuflady nie zamykały się od CV a teraz brak chętnych na pracę w Piotrze i Pawle. Ludzie już sił nie mają bo biegają od działu do działu i nie wiedzą w co ręce wsadzić,a dziewczyny dźwigają ponad siły.Jakaś MASAKRA!!!Szkoda bo były to kiedyś markety z bardzo dużym wyborem i możliwościami a ilość pracowników równała się jakości.Dużo fajnych ludzi odeszło i pewnie jeszcze dużo dobrych odejdzie. Żal patrzeć w jakim kierunku to wszystko poszło:(
4
Nelcia 2015-10-23 09:39:46
Ja mam od 2 go listopada podjąć pracę w biedronce,natomiast otwiera się niedaleko mnie Piotr i Paweł.Już wysłałam CV.Nie wiem gdzie lepiej będzie pod względem socjalnym i zarobkowym.Dzieci malych nie mam więc nie należy mi się dodatek.
Kasia 2015-10-31 11:38:03
czesc pracowałam 6 miesięcy w Biedronce, masz zawsze 1600zl do 10-tego na koncie, może czasem premia 200-300zl , ale czasem... na święta 300zł w zakupach z Biedronki, co roku na wakacje 1000zl, ale praca straszna, 3 zmiany z nocnymi, zmieniają grafik 35 razy w miesiącu i nigdy nie wiesz czy nie dostaniesz sms ,ze jutro przychodzisz na 2 zmianę czy na nockę, nocki strasznie ciężkie. Ogólnie, siedzisz na kasie, myjesz podłogi, wynosisz śmieci, wypiekasz pieczywo i roznosisz towar z mix... masakra, ludzie nie wytrzymują i jak przyszli tak szybko odchodzą...
Nelcia 2015-10-31 22:32:16
Mniejsze zarobki
anonim. 2016-01-01 14:50:22
Na palcach jednej ręki policzę dni w miesiącu kiedy atmosfera była ok.
W resztę dni albo opierd*l za bzdurę albo na wszelki wypadek. Traktowanie paskudne. Zastraszanie.
Koszalin
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł