logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Poznań

Opinie o Piotr i Paweł

anonim 2011-04-29 16:05
W dniu dzisiejszym odbyłem rozmowę kwalifikacyjną w jednym z marketów Piotr i Paweł w Gdańsku na stanowisko Kierownika Zmiany. Przyszedłem punktualnie, lecz pani kierownik sklepu i kierownik okręgu byli czymś tam bardzo zaabsorbowani i musiałem czekać aż mnie zaproszą...Czekałem przed biurem kierownika na terenie magazynu. Zdążyłem przyjrzeć się pracy tamtejszego personelu oraz kierownictwa i odniosłem bardzo negatywne wrażenie. Masa pracowników chodząca tu i ówdzie, nie wiedząca co ma robić, strasznie mały magazyn w którym nie ma miejsca na nic poza kilkoma paletami i chodzący pajac w garniturze pełniący funkcje kierownika zmiany który nad niczym nie panuje. Po zaproszeniu mnie na rozmowę kwalifikacyjną zero przeprosin za spóźnienie i czekanie, dziwne pytania które niczemu nie służą, czyli ogólna niekompetencja w przeprowadzaniu rozmowy kwalifikacyjnej (pani kierownik przeprowadzająca rozmowę dziwnie podśmiewająca się pod nosem, zastanawiałem się czy może bierze jakieś specyfiki na poprawę humoru). Przyszłym i obecnym kandydatom odradzam zainteresowanie tą firmą, szkoda Waszego czasu.
2
anonim 2011-05-10 23:55
(usunięte przez administratora) co to nam placa to wielki... ! za 16 nadgodzin kasjerka otrzymala na wyplate 5 zł i 2 gr wiecej!
anonim 2011-07-02 01:21
to co się dziej ostatnio w PiP w Rondzie koło Selgrosu nadaje sie d Państwowej Inspekcji Pracy. Zwalnia sie pracowników bo nie chcą dawać umów na stałe, a reszta musi pracować po 8, 9 dni pod rząd, bez dnia wolnego co nie jest zgodne z Kodeksem Pracy. Nikt tego nie zauważa. Kierownik tłumaczy obroty spadły i dziękujemy za współprace przecież jest waz za dużo. A jak się nie wyrabiamy z pracą, to mówi trzeba się pospieszyć. Wszystko kosztem pracownika i jego zdrowia a potem zdziwienie że ktoś na L4 poszedł, a ile ten pracownik może wytrzymać są pewne granice.....może by warto sie zastanowić??? drogi kierowniku...do czasu bo pracownicy nie ryby i głos mają:) w końcu puszka pandory eksploduje. nie zauważyłam żeby choć raz kierownik wstawił się za pracownikiem lub go pochwalił.Zasada jest taka z e strony pracowników jak byś nie pracowała zawsze jest źle,
Przecież dobre imię sklepu jest ważniejsze, co tam pracownik ma pracować za 3 jak \\\"wół\\\", do czasu pracownicy w końcu zacznie mówić .Wysoka jakość produktów renoma, tylko od strony pracodawcy, choś i to ostatnio zawodzi powód jasny nie bede przytaczać dla inteligentów.I jak tu ma się dobrze pracować!!!!
Mobing coraz bardziej zauważany pewnie nie dla kierownika ale dla pracowników tak,
o wszystko trzeba sie pytać prosić nawet o jednorazowe rękawiczki:) środek ochrony indywidualnej dostępny na receptę.....nie długo żeby zejść do toalety to trzeba będzie kierownika zapytać absurd.. tłumaczenie kier. szukamy nowych pracowników ale jest ciężko nie jest wytłumaczalne przynajmniej dla mnie.zarobki mniejsze niż 2 lata temu a wymagania coraz większe. 0 poszanowania dla pracowników, nawet spokojnie zjeść nie można na przerwie bo przecież klient ważniejszy a to tylko 15 min przerwy i na kasę trzeba iść!!!! absurd.Kolejki ogromne personel okrojony klienci zdenerwowani ale Kierownik nie zauważa problemu. nie polecam pracy trzeba uciekać z bagna. PISZĘ TO PO TO ABY przyszli pracownicy BYLI świadomi tego co sie dzieje W TAK RENOMOWANEJ FIRMIE KTÓRA OTWIERA TYLE PERSPEKTYW NA ROZWÓJ ZAWODOWY.
anonim 2011-08-26 09:08
Szukam pracy i szczerze to po przeczytaniu opinii dotyczących sieci sklepów PIOTR @ PAWEŁ - już się napracowałem. Tak się zdarza, że kilka razy w miesiącu jestem z żoną w Piotrze i Pawle i widzę jak pracownicy na stoiskach np.mięsne czy z serami dostają popalić. Z obserwacji własnej widzę jacy wredni potrafią być klienci. Jak Panie w kasach ciężko pracują. Bardzo przykre kiedy człowiek nie ma szacunku do drugiego człowieka i otaczającego go świata. Jako klient przepraszam za innych a jako niedoszły pracownik cieszę się, że dzięki opiniom z Waszej strony nie wdeptane w .... Ostatnio czytałem, że najbardziej poszukiwani są pracownicy chamscy wręcz wulgarni na stanowiska kierownicze, resztę pozostawiam bez komentarza
tom 2011-12-09 18:29
zeby zostac kierownikiem musisz byc konfidentem(usunięte przez administratora)
Poljanna 2012-02-04 19:23
Cześć. Poszukuję osób, które mogłyby mi poopowiadać coś więcej i dokładniej o pracy w Piotrze i Pawle. Jeśli macie chwilę i chcielibyście pomóc, podaję maila: sluzbaniedruzba@gmail.com
Klientka 2012-02-10 13:52
No tak - opakowanie to jedno, a zawartość to drugie.
Gdyby klienci byli świadomi to może coś by się zmieniło. Każdy kto reprezentuje jakiś poziom nie chciałby przykładać do tego ręki.
Dla mnie to bez różnicy gdzie robię zakupy także przyjrzę się następnym razem bardziej szczegółowo sklepowi. Ciarki na skórze jak się czyta poprzednie opinie
1
Agatka 2012-06-20 22:31
A czym się zajmuje PIP ? zadzwoń opowiedz co się dzieje i panowie przyjdą. Moze wreszcie czas na zmiany w Polsce... Zróbcie afere jak pewna pani kilka lat temu z biedroneczki... Moze sieci zaczną wreszcie szanować swoich pracowników
HALINA 2013-07-04 22:03
Dzisiaj kolejna osoba odeszła z Promienia.to daje wiele do myślenia na temat pana "T".Nie wspomnę o urodzinach PiP zawsze były bony,W tym roku pani PREZES dała popis.GRATULACJE!!!
3
XXX 2013-07-10 16:31
Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji jak wyglądają wynagrodzenia na magazyniera w Gądkach, czy jest jakaś premia, od czego zależy
3
anonimus 2013-07-22 20:10
Anonim - 2013-07-04 07:15:04

Czy w PIOTR I PAWEŁ Poznań dają telefon służbowy?
ty chyba sobie jaja robisz, tam dostaniesz uzywana koszule i kopa w tyłek jak nie bedziesz robił tego co ci karzą hehe
1
anonim 2013-09-27 16:35
Ja pracowalam w PiP na Starym Zegrzu i mialam 1050 podstawy (byłam studentką i jakos nie bylo to dla mnie malo) ale za postawę i pracowitosc dostałam premię 600zł. Pracowało sie przyjemnie - podkreslam, ze praowalo a nie obijało d.upe po kątach , pozdrawiam panią Kingę :)
tajemnicza1234 2013-10-15 13:35
witam, zastanawiam sie jak wyglada praca w piotrze i pawle, czytalam rozne opinie
7
2013#poznań#12 2013-12-06 10:12
zostalam zatrudniona i wytrzymałam tydzień .Traktowanie tak ludzi jest chore pracujesz po 8 godz z przerwą 15minutową ( w normie są 2 15tki,lub połgodzinna) nie masz mieć prawa przy sobie posiadać tel kom( co dla mnie jako samotnej matki,jest niedopuszczalne ,muszę mieć jakikolwiek kontakt z placówką a to dziecko coś złamie dostanie grypy).Pod ladą nie masz prawa mieć swojego napoju (dział tradycja ) bo co pomyśli klient jak Cie zauważy.Gdy kończysz prace nie możesz sobie wyjść ot tak.Musisz poczekać na kierownika ,a jak Ci zostały 3 min każe wrócić na sklep.Później Cie skrytykuje,że pracuje się do ostatniej minuty.Ja nie palę,ale ci palący nie mają prawa palić w ogóle.No i podczas przerwy nie możesz zrobić większych zakupów.Chorzy ludzi,tylko dla klientów wydaj się normalnie.Chociaż na plus jest niewątpliwe umowa o pracę,ale to żeby zatrzymać personel
2
DOIT 2013-12-26 02:20
Praca w sklepach sieci (usunięte przez administratora)to CZYSTY WOLONTARIAT!!!
1
x 2014-01-07 20:04
pracowalam kilka lat w Piotrze i Pawle w Toruniu - nie polecam. Nienormowany czas pracy , "premia uznaniowa" - czyli im więcej godzin przepracujesz tym mniejszą premię dostajesz. Wielokrotnie dostawałam 0zł premii mimo iż nadgodzin wypracowałam tyle ,że wypłata i tak byla wyższa niż podstawa. Oczywiście nie z wlasnej nieprzymuszonej woli. Tam jeśli zasuwasz 8 godzin ( gdzie zasuwasz to delikatne slowo) i chciałbyś po skończonej zmianie iść do domu , kierownik puka się w czoło i wynajduje Ci tysiące innych zadań - zamiast pracować od 6-14 pracuje się od 6-18 przez 5 dni w tygodniu i z wielką łaską pozwalają wreszcie po tych 12 godzinach iść do domu. Naprawdę to tylko ładnie wygląda z zewnątrz. (usunięte przez administratora)
3
krzyś 2014-01-16 20:33
hej a co powiecie o magazynie Piotra i Pawła po Poznaniem ?
3
Gosiaczek 2014-02-10 12:00
Hej :) Chciałabym się dowiedzieć czegoś o pracy w Luboniu na kasie? Jakie tam są warunki, jakie zarobki?
3
kn 2014-03-23 08:30
Pracowalem tam dwa miesiace i musze pszyznac ze gorszej pracy nigdy nie mialem, nikomu nie polecam nawet najwiekszemu wrogowi (usunięte przez administratora)
czarna40 2014-03-27 11:07
to co sie dzieje w PiP to brak słów, ja do dzisiaj nie dostałam PITU do rozliczenia dzwoniłam do sklepu gdzie pracowałam, na promienistą i ponoć zaginął jak wysłali pocztą dobre, ,(usunięte przez administratora)nie proponuje pracy w tej firmie...
primaver 2014-04-03 16:53
witam moja żona dostała prace PiP I szczerze ja jako jej mąz mam wyrzutu sumienia ze jej wo gule pozwoliłem tam dokumenty złożyć .
Po 1 szkolenie we Wrocławiu była tam 5 dni za bilet niby wracają a nocleg załatwiają oni w hostelu jedzenie w własnym zakresie szkolenie wygląda tak ze sie sprzedaje lub sprząta na wszystkich sklepach w Wrocławiu. Po 5 dniach idzie sie do sklepu i jest tam się poganianym i zmuszanym do nadgodzin kiedy zona sie zapytała czy nadgodziny są płatne na to kierowniczka sklepu 3 zł za nadgodzinę (usunięte przez administratora)
2
ba 2000 2014-04-05 15:58
wynagrodzenie jak kapujesz i jesteś na każdy telefon to masz większą premie a premia zależy od kierownika i jego nastroju tego nigdy nie dojdziesz ile kasy dostaniesz na wypłatę nawet kartek z wypłaty nie dostaniesz poniedziałki i soboty robisz po 9 godzin .w poniedziałki przychodzisz na 4rano zupełna masakra jesteś traktowany jak śmieć przez panie fakturzystki gdy wchodzisz do biura podpisać listę obecności bo śmierdzisz . nie polecam pracy w magazynie GĄDKI
1
kasjerka 2014-05-04 11:12
Ja pracuję w PiP od półtora roku i jestem zadowolona.Szefowa upierdliwa czasem i wymagająca ale dobrze traktuje pracowników.Nigdy nie było w pracy żadnych zatargów,wszystkie sprawy załatwiane są na bieżąco.Nie ma żadnych "układów",każdy pracuje tak samo i jest traktowany tak samo.Nigdy też nie zostałam "oszukana" na wypłacie a za inwentury,nocki itp dostajemy dobre premie.Nawet paczki świąteczne się "poprawiły" i są niebagatelne.Jestem kasjerką w PiP i wcale z tego tytułu nie czuję się gorsza
obiektywny 2014-05-07 15:19
Popracujesz tak z 5 lat przynajmniej to zmienisz zdanie. Ewentualnie jak zostaniesz poproszona o zostanie po godzinach i pierwszy raz powiesz "dzis nie moge". To zobaczysz. Wszystko przed Toba. Dobrze, ze juz tam nie pracuje.
1
tradycja 2014-05-24 20:46
Praca w Piotrze i Pawle to masakra. Pracuje w Warszawie. Jest nas tyle że nie ma jak grafiku zrobic a przyjac kogos no coz, swojej premii sie nie oddaje. Pracownicy na zwolnienie nie moga isc bo sa wysmiani i rzekomo tylko oszukuja itp. Urlopu na żądanie nie dostaniesz nawet jak się coś stało. Poprostu masakra. Kierowniczka dba o swoj tylek a o tylek dobrych pracownikow nie pozwalajac ich przeniesc na inne sklepy. Do tego atmosfera wsrod pracownikow jest straszna, kazdy na kazdego patrzy i gada co on zle robi..... Nie radze tu do pracy....
1
ewa 2014-07-01 08:19
widzę że wszędzie obojętnie jakie miasto opinia jest taka sama, nie wiem co jest z tą firmą nie tak bo ja właśnie skończyłam tam zlecenie , byłam tam przeszło miesiąc, umowe podpisałam przez agencję i szkoda że nie podpisałam tylko najpierw na tydzień bo zaraz bym sobie odpuściła dalszą współpracę, pracowałam w Poznaniu w jednym z mniejszych, żenada, nieprzyjemna atmosfera, oprócz może trzech osób sympatycznych z reszta nie chciałabym gdziekolwiek pracować, ciągle przygadywali mi że to nie ,,,,, tu powinnam wymienić gdzie w innych marketach z przyjemnością się pracowało bo fajni ludzie i bardzo pomocni, ale nie w PiP, zdecydowanie omijać szerokim łukiem te sklepy jeśli chodzi o pracę, nikomu nie polecam
3
ewa 2014-07-01 08:27
potwierdzam to co napisałaś, też tam pracowałam i dokładnie tak jest, ja miałam umowe przez agencje pracy na miesiąc i jestem szczęśliwa że juz się skończył a jeśli chodzi o podmiane produktów to masz racje dokładnie tak jest, i ciagle uważają się za coś lepszego od innych (nie wymienie jakich ale znane) marketów gdzie pracowałam i byłam zadowolona jak nie z zarobków to przynajmniej z miłej atmosfery i życzliwych ludzi, pozdrawiam
pracownik 2014-08-15 22:31
oboz pracy.pracuje w Bydgoszczy to koszmar jedna wielka szajka. kierownik kradnie i zwala na pracowników a przy okazji jak coś wiesz to cie zwolnią.
4
asda 2014-09-19 00:49
Bardzo stronniczy kierownik internetu (Blue City), promujący część pracowników(koleżanki z magazynu suchego, z którymi chodzi na piwo - awansuje je i daje różne fory). Reszta jest nikim.
9
leo 2014-09-21 10:59
Witam, pracuję w Piotrze i Pawle i muszę powiedzieć że jest to najgorsza praca jaką miałam, wieczne naloty niezadowolonej i z wiecznym nadąsaniem pani dyrektor J.P, następnie wiecznie niezadowolona jaśnie pani Eleonora, wymagania jak w Hiltonie, a płaca jak na Białorusi, dobrze mają tylko donosiciele i lizusy, ludzie się nie liczą dla Jaśnie państwa właścicieli, zatrudniają za najniższą krajową, wyzysk, brak poszanowania człowieka, największemu wrogowi tego nie życzę!!!
6
pracownik 2014-10-15 10:59
Szkoda, że tak szanująca SIĘ FIRMA I DBAJĄCA O SZCZEGÓŁY NIE SPRAWDZA SWOICH FRANCZYZOBIORCÓW zanim im powierzy swoją markę.
Mowa tu o sklepie w RUMI. Wyzysk, brak przerw, praca po 14 godzin, zero wolnego, kupowanie niezbędnych rzeczy potrzebnych do pracy za swoje pieniądze, dojazdy na szkolenia też za swoje pieniądze poza godzinami pracy, najniższa krajowa i wiecznie nie zadowolony szef nazywany "prezesem" :)), który ma zero szacunku do kobiet i pracy przez nie wykonywanej. Nie polecam tej pracy największemu wrogowi. Wszyscy uciekają i ja szukam czegoś na gwałt żeby zapomnieć o tym obozie pracy.
2
Nikola 2014-10-16 20:40
Praca w pip to koszmar grosze płacą a wymagają żeby człowiek zostawał po godzinach i w wolne dni przychodził.Poniżają człowieka jak moiciele wiedzą
knr 2014-10-17 13:54
W Krakowie nie długo beda otwierać dwa sklepy wczoraj byłem na rozmowie mówili o 2300 brutto i pracowałbym na dziale warzywa-owoce i piekarnia mówili że jak się zdecydują to będą dzwonić.
krk 2014-10-17 23:55
To niewiele proponują.
pablo 2014-10-21 11:36
Pracowałem i nie życzę nikomu,wyzysk,nadgodziny,co 3 miesiące inwentaryzacja w godzinach nocnych,ale zadnego płacenia za prace nocną.Nie wazne czy to święto czy Nowy rok,do pracy,a przed nocka i po oczywiście jeszcze praca 8 godzin.Nie polecam,już lepiej w Biedronce traktują ludzi i lepiej płacą.
1
elizabeth 2014-10-24 15:11
Praca w tym sklepie to porażka... pracowałam tam 6 miesięcy i żałuje... jak nie podlizujesz sie szefowi to jesteś nikim... same fałszywe koleżanki które czekają tylko na to żeby polecieć do szefa i nagadać głupoty.. i jeszcze do tego wykorzystuja nieznajomość prawa pracownika i podkładają papiery do podpisania papierów po których nie masz nic! dno!
1
~miś 2014-10-24 16:52
Czy ktoś jest w stanie mi napisać o aktualnej pracy w PiP w Galerii Malta?
dana 2014-10-28 12:07
A czego się spodziewasz ?. Układy, układziki, dobrze mają tylko ulubieńcy szefa, wieczne pretensje, głupie miny, ciągłe obniżanie pensji, etc. Słowem dno dna.
2
LoLo 2014-11-05 18:10
Ciagle zwalniaja pracowników a Ci co zostaja maja coraz wieksze obowiazki. Brak pracowników zamienia sie na nerwowość kierowników zmianowych co odbija sie na pracownikach. Prezesi , kierownictwo , włascicielka ( Pani Woś) kazdy każe inaczej układac towar a pracownik musi słuchac kazdego i głupieje. Sanepid to chyba za kazdym razem grubą koperte dostaje bo ciagle syf na magazynach na działach a mimo to sklep nie dostał nigdy kary.

" W 2015 roku chcą otworzyć kolejne 30 sklepów a na tą chwilę ich wartośc szacowana jest na 2,1 mld zł "
2
ja 2014-11-30 19:43
Ja tez popieram lepiej nie pracować w PiP ciągle patrzą na ręce co robisz. W jednym tygodniu Cię chwalą w drugim kończy Ci się umowa dziękuję do widzenia od razu po pracy bez żadnych wyjaśnień cozźle zrobiłaś. Stawka poniżej średniej krajowej, brak wolnego na uczelnie boją się tylko o ocenę sklepu żeby była wyższa premia. Sprzedają stare ciasta, ciastka i cukierki ściągają tylko na ocenę. Daty ważności zmywaja i dalej w ludzi. Kierowniczki tylko głupio się uśmiechają i noszą głowę wysoko jak tylko mogą nie maja szacunku dla swoich pracowników!!! Nikomu nie polecam pracy u nich!!!
3
konwalijka69 2014-12-06 21:10
ja pracuje w małym sklepie nie wymieniam branży bo jeszcze pracuje 47 godzin w tygodniu za 1000 podstawy bez dnia wolnego czyli jaki wniosek ? czy w sieci czy w małym charujesz tak samo aby "PAN " miał kase czy tak nie jest w tej Naszej Kochanej Polsce ? czy coś się w końcu zmieni czy będzie coraz gorzej???????????????
1
aaaab 2014-12-19 21:02
Czy do pracy na magazynie w piotrze i pawle trzeba mieć uprawnienia na wózki widłowe?
2
jimi 2014-12-25 22:17
zamierzam zatrudnić się w PiP w Swarzędzu....jaka opinia na temat tego sklepu?
3
lud 2014-12-28 16:29
Mam wielką prośbę - może mi ktoś napisać jakie są terminy nocnych inwentaryzacji?
Czy przyjmują na takie akcje osoby z zewnątrz? Słyszałem, że w Poznaniu inwentury odbywają się we wszystkich sklepach PiP w ten sam dzień - czy to prawda?
Z góry dzięki za jakiekolwiek info - chociaż kiedy najbliższa inwentaryzacja?
1
unj 2015-01-03 08:15
zpraszamy do blonia yu nie trzeba
x 2015-01-18 12:06
Ja pracuję w Katowicach i jestem bardzo zadowolona.
Kierownictwo, że tak powiem ludzkie, atmosfera w pracy na prawdę super, a zarobki też ok :)
PIP 2015-01-23 14:29
Polecam zgłaszać takie sytuację tu:
http://www.pip.gov.pl/pl/
1
klient 2015-02-05 18:54
Zależy w którym PiP w Swarzędzu chcesz się zatrudnić. W tym starszym nie polecam, mały ruch, same oszczędności, a w nowym jest całkiem ładnie, widać że atmosfera miła, sympatyczne panie sprzedawczynie i kasjerki.
zmęczona 2015-02-06 20:38
Witam serdecznie
Przed zatrudnieniem się w PiPie nie czytałam opinii, teraz wiem że powinnam.
Pracuję tam od ponad roku ( choć sama nadal nie wiem co mnie tam jeszcze trzyma ). Co mogę powiedzieć...TRAGEDIA ! Ludzie omijajcie to miejsce szerokim łukiem, u mnie jest to kwestia tygodni jak opuszczę tą pracę.Ile można wytrzymać ? Chora atmosfera, wieczne naloty prezesostwa, wieczne niezadowolenie. Szacunek do pracownika? Jaki szacunek , masz siedzieć cicho i tyrać nic więcej tylko tyrać i to najlepiej za darmo 24h/7 wtedy było by idealnie. Jeżeli chodzi o płace nie adekwatna do wykonywanej pracy, kiedyś były premie kiedyś ...kiedy to było. Obcieli wypłaty i nie jednej osobie ubyło od 200 do 300 zł na koncie. RAZ jeszcze tragedia ! Na samą myśl że jutro znowu musze tam iść mam łzy w oczach powiem szczerze że nigdy w życiu nie czułam się tak wykorzystywana i źle traktowana. Potrzebuje pracy i tylko ta myśl mnie tam trzyma że 10 każdego miesiąca będą pieniądze na koncie...zresztą co to za pieniądze...
1
hehe 2015-02-09 23:00
śmiech na sali: to ludzie ludziom zgotowali ten los
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł