Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Piotr i Paweł

zdjecie uzytkownika
obiektywny - 2014-05-07 15:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kasjerka - 2014-05-04 11:12:21]:
Popracujesz tak z 5 lat przynajmniej to zmienisz zdanie. Ewentualnie jak zostaniesz poproszona o zostanie po godzinach i pierwszy raz powiesz "dzis nie moge". To zobaczysz. Wszystko przed Toba. Dobrze, ze juz tam nie pracuje.
zdjecie uzytkownika
Kindziu - 2014-05-17 13:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Takie traktowanie długo pracujących pracowników jest trochę dziwne i nieadekwatne do przepracowanych lat, może kiedyś to zrozumieją.
zdjecie uzytkownika
tradycja - 2014-05-24 20:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Piotrze i Pawle to masakra. Pracuje w Warszawie. Jest nas tyle że nie ma jak grafiku zrobic a przyjac kogos no coz, swojej premii sie nie oddaje. Pracownicy na zwolnienie nie moga isc bo sa wysmiani i rzekomo tylko oszukuja itp. Urlopu na żądanie nie dostaniesz nawet jak się coś stało. Poprostu masakra. Kierowniczka dba o swoj tylek a o tylek dobrych pracownikow nie pozwalajac ich przeniesc na inne sklepy. Do tego atmosfera wsrod pracownikow jest straszna, kazdy na kazdego patrzy i gada co on zle robi..... Nie radze tu do pracy....
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-07-01 08:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
widzę że wszędzie obojętnie jakie miasto opinia jest taka sama, nie wiem co jest z tą firmą nie tak bo ja właśnie skończyłam tam zlecenie , byłam tam przeszło miesiąc, umowe podpisałam przez agencję i szkoda że nie podpisałam tylko najpierw na tydzień bo zaraz bym sobie odpuściła dalszą współpracę, pracowałam w Poznaniu w jednym z mniejszych, żenada, nieprzyjemna atmosfera, oprócz może trzech osób sympatycznych z reszta nie chciałabym gdziekolwiek pracować, ciągle przygadywali mi że to nie ,,,,, tu powinnam wymienić gdzie w innych marketach z przyjemnością się pracowało bo fajni ludzie i bardzo pomocni, ale nie w PiP, zdecydowanie omijać szerokim łukiem te sklepy jeśli chodzi o pracę, nikomu nie polecam
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-07-01 08:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nie owijam w bawełne - 2011-04-04 18:38:37]:
potwierdzam to co napisałaś, też tam pracowałam i dokładnie tak jest, ja miałam umowe przez agencje pracy na miesiąc i jestem szczęśliwa że juz się skończył a jeśli chodzi o podmiane produktów to masz racje dokładnie tak jest, i ciagle uważają się za coś lepszego od innych (nie wymienie jakich ale znane) marketów gdzie pracowałam i byłam zadowolona jak nie z zarobków to przynajmniej z miłej atmosfery i życzliwych ludzi, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-15 22:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
oboz pracy.pracuje w Bydgoszczy to koszmar jedna wielka szajka. kierownik kradnie i zwala na pracowników a przy okazji jak coś wiesz to cie zwolnią.
zdjecie uzytkownika
asda - 2014-09-19 00:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Bardzo stronniczy kierownik internetu (Blue City), promujący część pracowników(koleżanki z magazynu suchego, z którymi chodzi na piwo - awansuje je i daje różne fory). Reszta jest nikim.
zdjecie uzytkownika
leo - 2014-09-21 10:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam, pracuję w Piotrze i Pawle i muszę powiedzieć że jest to najgorsza praca jaką miałam, wieczne naloty niezadowolonej i z wiecznym nadąsaniem pani dyrektor J.P, następnie wiecznie niezadowolona jaśnie pani Eleonora, wymagania jak w Hiltonie, a płaca jak na Białorusi, dobrze mają tylko donosiciele i lizusy, ludzie się nie liczą dla Jaśnie państwa właścicieli, zatrudniają za najniższą krajową, wyzysk, brak poszanowania człowieka, największemu wrogowi tego nie życzę!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-15 10:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Szkoda, że tak szanująca SIĘ FIRMA I DBAJĄCA O SZCZEGÓŁY NIE SPRAWDZA SWOICH FRANCZYZOBIORCÓW zanim im powierzy swoją markę.
Mowa tu o sklepie w RUMI. Wyzysk, brak przerw, praca po 14 godzin, zero wolnego, kupowanie niezbędnych rzeczy potrzebnych do pracy za swoje pieniądze, dojazdy na szkolenia też za swoje pieniądze poza godzinami pracy, najniższa krajowa i wiecznie nie zadowolony szef nazywany "prezesem" :)), który ma zero szacunku do kobiet i pracy przez nie wykonywanej. Nie polecam tej pracy największemu wrogowi. Wszyscy uciekają i ja szukam czegoś na gwałt żeby zapomnieć o tym obozie pracy.
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2014-10-16 20:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w pip to koszmar grosze płacą a wymagają żeby człowiek zostawał po godzinach i w wolne dni przychodził.Poniżają człowieka jak moiciele wiedzą
zdjecie uzytkownika
knr - 2014-10-17 13:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Krakowie nie długo beda otwierać dwa sklepy wczoraj byłem na rozmowie mówili o 2300 brutto i pracowałbym na dziale warzywa-owoce i piekarnia mówili że jak się zdecydują to będą dzwonić.
zdjecie uzytkownika
krk - 2014-10-17 23:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [knr - 2014-10-17 13:54:22]:
To niewiele proponują.
zdjecie uzytkownika
pablo - 2014-10-21 11:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [krk - 2014-10-17 23:55:40]:
Pracowałem i nie życzę nikomu,wyzysk,nadgodziny,co 3 miesiące inwentaryzacja w godzinach nocnych,ale zadnego płacenia za prace nocną.Nie wazne czy to święto czy Nowy rok,do pracy,a przed nocka i po oczywiście jeszcze praca 8 godzin.Nie polecam,już lepiej w Biedronce traktują ludzi i lepiej płacą.
zdjecie uzytkownika
elizabeth - 2014-10-24 15:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w tym sklepie to porażka... pracowałam tam 6 miesięcy i żałuje... jak nie podlizujesz sie szefowi to jesteś nikim... same fałszywe koleżanki które czekają tylko na to żeby polecieć do szefa i nagadać głupoty.. i jeszcze do tego wykorzystuja nieznajomość prawa pracownika i podkładają papiery do podpisania papierów po których nie masz nic! dno!
zdjecie uzytkownika
~miś - 2014-10-24 16:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś jest w stanie mi napisać o aktualnej pracy w PiP w Galerii Malta?
zdjecie uzytkownika
dana - 2014-10-28 12:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [~miś - 2014-10-24 16:52:56]:
A czego się spodziewasz ?. Układy, układziki, dobrze mają tylko ulubieńcy szefa, wieczne pretensje, głupie miny, ciągłe obniżanie pensji, etc. Słowem dno dna.
zdjecie uzytkownika
lil - 2014-10-29 16:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dana - 2014-10-28 12:07:01]:
Ej a jak w oddziałach warszawskich ? Bo chyba nie wszędzie jest tak samo wredne kierownictwo no nie? A co do nadgodzin to serio nie są płatne? I przychodzenie w dni wolne...To po coś ktoś na nie idzie? No chyba że w umowie macie wpisane że należy przychodzić jeszcze poza godzinami pracy. Ale czegoś takiego to bym nie podpisała ...
zdjecie uzytkownika
LoLo - 2014-11-05 18:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciagle zwalniaja pracowników a Ci co zostaja maja coraz wieksze obowiazki. Brak pracowników zamienia sie na nerwowość kierowników zmianowych co odbija sie na pracownikach. Prezesi , kierownictwo , włascicielka ( Pani Woś) kazdy każe inaczej układac towar a pracownik musi słuchac kazdego i głupieje. Sanepid to chyba za kazdym razem grubą koperte dostaje bo ciagle syf na magazynach na działach a mimo to sklep nie dostał nigdy kary.

" W 2015 roku chcą otworzyć kolejne 30 sklepów a na tą chwilę ich wartośc szacowana jest na 2,1 mld zł "
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-11-25 20:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Własnie, kazdy oddział ma inne kierownictwo, także jesli już piszecie coś o pracy w delikatesach Piotr i Paweł to piszcie dokładnie o jaki sklep chodzi. To wazne, bo tym sposobem odsiejemy ziarno od plew oraz moze góra jak przeczyta to zrobi z niektórymi rzeczami porządek. Jeśli kierowniczka kazde układać towar to trzeba tak zrobić, w razie konfliktu to kierowniczka ma burę :).
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-30 19:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja tez popieram lepiej nie pracować w PiP ciągle patrzą na ręce co robisz. W jednym tygodniu Cię chwalą w drugim kończy Ci się umowa dziękuję do widzenia od razu po pracy bez żadnych wyjaśnień cozźle zrobiłaś. Stawka poniżej średniej krajowej, brak wolnego na uczelnie boją się tylko o ocenę sklepu żeby była wyższa premia. Sprzedają stare ciasta, ciastka i cukierki ściągają tylko na ocenę. Daty ważności zmywaja i dalej w ludzi. Kierowniczki tylko głupio się uśmiechają i noszą głowę wysoko jak tylko mogą nie maja szacunku dla swoich pracowników!!! Nikomu nie polecam pracy u nich!!!
zdjecie uzytkownika
konwalijka69 - 2014-12-06 21:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja pracuje w małym sklepie nie wymieniam branży bo jeszcze pracuje 47 godzin w tygodniu za 1000 podstawy bez dnia wolnego czyli jaki wniosek ? czy w sieci czy w małym charujesz tak samo aby "PAN " miał kase czy tak nie jest w tej Naszej Kochanej Polsce ? czy coś się w końcu zmieni czy będzie coraz gorzej???????????????
zdjecie uzytkownika
aaaab - 2014-12-19 21:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy do pracy na magazynie w piotrze i pawle trzeba mieć uprawnienia na wózki widłowe?
zdjecie uzytkownika
jimi - 2014-12-25 22:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zamierzam zatrudnić się w PiP w Swarzędzu....jaka opinia na temat tego sklepu?
zdjecie uzytkownika
lud - 2014-12-28 16:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam wielką prośbę - może mi ktoś napisać jakie są terminy nocnych inwentaryzacji?
Czy przyjmują na takie akcje osoby z zewnątrz? Słyszałem, że w Poznaniu inwentury odbywają się we wszystkich sklepach PiP w ten sam dzień - czy to prawda?
Z góry dzięki za jakiekolwiek info - chociaż kiedy najbliższa inwentaryzacja?
zdjecie uzytkownika
unj - 2015-01-03 08:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaaab - 2014-12-19 21:02:36]:
zpraszamy do blonia yu nie trzeba
zdjecie uzytkownika
x - 2015-01-18 12:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w Katowicach i jestem bardzo zadowolona.
Kierownictwo, że tak powiem ludzkie, atmosfera w pracy na prawdę super, a zarobki też ok :)
zdjecie uzytkownika
PIP - 2015-01-23 14:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam zgłaszać takie sytuację tu:
http://www.pip.gov.pl/pl/
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-02-05 18:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lud - 2014-12-28 16:29:48]:
Zależy w którym PiP w Swarzędzu chcesz się zatrudnić. W tym starszym nie polecam, mały ruch, same oszczędności, a w nowym jest całkiem ładnie, widać że atmosfera miła, sympatyczne panie sprzedawczynie i kasjerki.
zdjecie uzytkownika
zmęczona - 2015-02-06 20:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam serdecznie
Przed zatrudnieniem się w PiPie nie czytałam opinii, teraz wiem że powinnam.
Pracuję tam od ponad roku ( choć sama nadal nie wiem co mnie tam jeszcze trzyma ). Co mogę powiedzieć...TRAGEDIA ! Ludzie omijajcie to miejsce szerokim łukiem, u mnie jest to kwestia tygodni jak opuszczę tą pracę.Ile można wytrzymać ? Chora atmosfera, wieczne naloty prezesostwa, wieczne niezadowolenie. Szacunek do pracownika? Jaki szacunek , masz siedzieć cicho i tyrać nic więcej tylko tyrać i to najlepiej za darmo 24h/7 wtedy było by idealnie. Jeżeli chodzi o płace nie adekwatna do wykonywanej pracy, kiedyś były premie kiedyś ...kiedy to było. Obcieli wypłaty i nie jednej osobie ubyło od 200 do 300 zł na koncie. RAZ jeszcze tragedia ! Na samą myśl że jutro znowu musze tam iść mam łzy w oczach powiem szczerze że nigdy w życiu nie czułam się tak wykorzystywana i źle traktowana. Potrzebuje pracy i tylko ta myśl mnie tam trzyma że 10 każdego miesiąca będą pieniądze na koncie...zresztą co to za pieniądze...
zdjecie uzytkownika
hehe - 2015-02-09 23:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
śmiech na sali: to ludzie ludziom zgotowali ten los
zdjecie uzytkownika
luna - 2015-03-13 09:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [unj - 2015-01-03 08:15:29]:
inwentaryzacje są co trzy miesiące tj.nocka z 01/02 styczeń,31.03/01.04 kwiecień,31.06/01.07,31.09/01.10,i tak więc w nowy rok zamiast odpoczywać po imprezie idziesz do pracy za minimum 12 godzin,i jeszcze 2 stycznia zostajesz po nocce w pracy,a zapłata to jest marne jakieś 70 zł,i napewno nie jest nigdzie wpisane,że byłaś/eś w pracy w godzinach nocnych
zdjecie uzytkownika
Milena - 2015-03-18 10:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Pracowałam w PiPie w Blue City przeszło dwa lata.To najlepsza praca jaką miałam.Poznałam tam wspaniałych ludzi.Nieporozumienia zdarzają się jak wszędzie,wbrew wszystkiemu to praca a nie balet.Kierownik wyrozumiały i przede wszystkim sprawiedliwy.Żałuję,że musiałam zrezygnować z tej pracy.
zdjecie uzytkownika
Anka - 2015-04-03 00:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w markecie to coś okropnego !!!.żadnego pełnego wolnego weekendu. A jeśli chodzi o kierownika z PiP Blue City to owszem jest wyrozumiały i sprawiedliwy ale dla swoich pupilek.
zdjecie uzytkownika
lud - 2015-04-17 14:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luna - 2015-03-13 09:24:19]:
a nie wiesz jak będą wyglądały terminy w roku 2015?
bardzo zależy mi na tych informacjach
z góry dzięki!
zdjecie uzytkownika
nem - 2015-04-30 19:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chwila, czyli za taką inwentaryzacje na nocce w Piotrze i Pawle dostaje się jedynie 70 złotych? Przecież przy 12 godzinach (chociaż to dziwne, bo sklep jest zamknięty chyba 10 godzin) wychodzi mniej niż 6 zł za godzinę.
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2015-05-06 17:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To zatrudnij się w pip w Warszawie na Ursynowie.To zmianowa zatruje ci życie a zaopatrzenia cię dobije. Nigdy więcej pracy w pip.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2015-06-09 00:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy wie ktoś jak wygląda praca w PiP Inowrocław?
zdjecie uzytkownika
olka - 2015-06-16 21:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nikola, może jednak napiszesz coś więcej, bo się mocno zastanawiam nad praca w piotrze i pawle i tez chodzi o Warszawę. Kasjerki wydają się być zadowolone, zawsze uśmiechnięte i to te same twarze od kilku lat, opinii w internecie tez sporo pozytywnych, zwłaszcza polecają dział tradycji. Ciekawi mnie, więc co dokładnie było nie tak.
zdjecie uzytkownika
knr nh - 2015-08-11 21:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tragedia pracowałem 10 miesięcy i nie polecam pracuje sie na kilku działach na raz wyzysk straszny od kilku miesiecy zwalniaja ludzi co chwile i przyjmują nowych najlepiej maJą pracownicy którzy wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi i donosiciele nie polecam
zdjecie uzytkownika
kaka - 2015-08-18 14:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś się sądził z Piotrem i Pawłem??
zdjecie uzytkownika
janka - 2015-08-23 18:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do tej pory @kaka nie słyszałam w ogóle żeby ktoś miał powody aby się z nimi sądzić, dlatego też o sądzeniu nic nie wiem. Wszystkim z mojego otoczenia dobrze się tutaj pracuje, atmosferę też mamy w miarę jak to w pracy raz różowo raz nie, kasa na czas, bez problemów także ja niestety nie potrafię Ci pomóc.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2015-08-25 17:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć,
jakieś opinie o PiP Marcelińska?
zdjecie uzytkownika
kulka - 2015-09-03 23:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na marcelinskiej jest spoko, w 99% Przypadków jak Chcesz wolne to dostaniesz, pracownicy sympatyczni i pomocni, kierownictwo wporzadku:-)
zdjecie uzytkownika
bb3 - 2015-09-14 11:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wasza firma będzie w tvp1 w kryptonim szef...
Mozecie napisać ile zarabia kasjer??
zdjecie uzytkownika
Asiunia - 2015-09-22 21:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja właśnie się stamtąd zwolniłam, co prawda nie dlatego, że zostałam zwolniona, tylko po prostu sytuacja życiowa, że się przeprowadzam mnie do tego zmusiła i zastanawiam się też, czy nie aplikować na jakieś stanowisko w bydgoszczy, bo tam będę i czy moje wcześniejsze doświadczenie u nich zagwarantuje mi tam pracę...
zdjecie uzytkownika
The Strongest - 2015-09-23 14:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Pracuje w PiP(Blue City)od ok.6mscy.Kierownicy są spoko,można się z nimi dogadać.Przyjacielska atmosfera.Polecam.Aha i jak powiedziała p.Edyta z programu"Kryptonim Szef"Czasem trzeba się napocić. :)
zdjecie uzytkownika
mitu - 2015-09-25 18:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mogę zeznawać.,ogrom nie zgodnych z prawem wykroczeń
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-10-04 19:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Rumii masakra,TRAGEDIA
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-05-05
Żródło: Gowork.pl
Gądki
(wielkopolskie)
W związku z dynamicznym rozwojem firmy "Piotr i Paweł" szukamy kandydata/kandydatki na stanowisko: MAGAZYNIER Miejsce pracy: Gądki, Koninko gm. Kórnik k. Poznania APLIKUJ TYLKO PRZEZ: https://kariera.piotripawel.pl/oferta/magazynier/ Zakres obowiązków: -kompletowanie towarów oraz ich wydawanie i wysyłka z magazynu, -przyjmowanie towarów do magazynu (odbiór jakościowy i ilościowy), -kompletowanie towaró
zdjecie uzytkownika
masakra - 2015-10-09 16:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Komentuję sklepy w WARSZAWIE ale myślę że wszędzie jest podobni.
Kierownicy nie mogą zrobić wiele, wszystko w rękach prezesów tej spółki. Płaca 1400 a praca na trzech stanowiskach dlatego opinia o tym sklepie spada!!!! Nie tylko u pracowników ale i klientów. Popatrzcie tylko ile jest ogłoszeń o pracę do tego coraz więcej na umowę zlecenie WNIOSEK ...
zdjecie uzytkownika
Teri - 2015-10-17 00:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A opinię o Promienistej lub CH Płaza w Poznaniu?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Piotr i Paweł!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert