Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PIOTR I PAWEŁ

zdjecie uzytkownika
Pracownik centrum logistycznego - 2010-07-17 18:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie tego pracodawcę szerokim łukiem!Ja od ponad roku pracuję w PiP w Gądkach i mam dośc tego wyzysku i wypłat branych z kapelusza oraz chorych norm!!!!Od dźwigania kręgosłupy i nadgarstki siadają, nadgodziny za które nie płacą, oraz dyspozycyjnośc 24H i anormalne godziny pracy. A wszystkiemu winni są Panowie z pod ciemnej gwiazdy (usunięte przez administratora) gubiący się w swoich obowiązkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
blabla - 2010-11-04 18:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potrzebuje imiona i nazwiska pracowników ochrony w Piotrze i Pawle w Starym Browarze, będę wdzięczny:)
zdjecie uzytkownika
magda - 2010-11-22 13:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JA TEŻ NIE BYŁAM ZADOWOLONA Z PRACY, TRAKTUJĄ WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW JAK ZŁODZIEI, OGROMNY STRES, WYNAGRODZENIE TAKIE JAK WSZĘDZIE CZYLI NAJNIŻSZA KRAJOWA... BEZNADZIEJA... liczą się tam tylko lizusy i kable, którzy bardzo szybko awansują i to oni spijają przysłowiową śmietankę....
zdjecie uzytkownika
ina - 2010-12-07 22:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
frustrat :)
zdjecie uzytkownika
doświadczona - 2011-01-22 18:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEŻELI KTOKOLWIEK SZUKA PRACY W TEJ FIRMIE, MUSI LICZYĆ SIĘ Z POGARDĄ, HARÓWKĄ I WIECZNYM ZAŻENOWANIEM Z TYTUŁU PENSJI!!! W KILKU SŁOWACH: (usunięte przez administratora) ZMUSZAJĄ DO NADGODZIN, OBCINAJĄ DNI WOLNE I PRZERWY, NIKT NAS TAM NIE SZANUJE (WY, KLIENCI TEŻ!), NASZE ZAROBKI W OGÓLE NIE ODPOWIADAJĄ WYNIKOM NASZEJ PRACY, JEŚLI KTOŚ MA ZA DUŻO NADGODZIN, TO ZABIERAJĄ MU PREMIE! TAK, TO NIESPRAWIEDLIWE! ZŁY HUMOR KIEROWNIKA OD RAZU ZOSTAJE PRZELANY NA PRACOWNIKÓW, Z RESZTĄ KWESTIA KIEROWNIKÓW... HMMM... KSIĄŻKĘ MOŻNA BY NAPISAĆ, CHOCIAŻ NAJCIEKAWSZE JEST TO, ŻE POD NOSEM PREZESÓW OKRADAJĄ ICH FIRMĘ! ZAUFANIE... ZARZĄD BY SIĘ ZDZIWIŁ, GDYBY POZNAŁ CALUTKĄ PRAWDĘ... ŻYCZĘ IM TEGO! :) BRAK SZACUNKU, WYZYSK, NABYTA NERWICA, U NIEKTÓRYCH NAWET CHOROBY PSYCHICZNE I WIELE INNYCH (SPOWODOWANYCH ZŁYMI WARUNKAMI PRACY, I NIE PRZESTRZEGANIEM PRZEPISÓW, TAKICH JAK BHP...). OJ, TEGO NIE DA SIĘ OPISAĆ TAK OD TAK, TO JEST CODZIENNOŚĆ, TU NIE MA SPOKOJNYCH DNI, ALBO KTOŚ CIĘ "PODTRUWA" W PRACY, ALBO KLIENCI (KTÓRYM WYDAJE SIĘ, ŻE SKORO SĄ W PIOTRZE I PAWLE, TO MOŻNA IM WSZYSTKO! NIE POTRAFIĄ ODPOWIEDZIEĆ NAWET TAK PROSTEGO ZWROTU, JAK "DZIEŃ DOBRY", NIE WSPOMINAJĄC O INNYCH, PODSTAWOWYCH ZASADACH DOBREGO WYCHOWANIA! WYDAJĘ IM SIĘ, ŻE JESTEŚMY GŁUPIE I KOMPLETNIE BEZNADZIEJNE, NIE PRAWDA! NIE JEDNA Z NAS MA WYŻSZE WYKSZTAŁCENIE NIŻ POŁOWA Z WAS! NIE SZANUJĄ NAS, I NIEDŁUGO ZACZNĄ WYMAGAĆ OD NAS, ŻEBYŚMY ZANOSILI IM TE ZAKUPY DO DOMÓW! ) CI DOKOPIĄ!!! A NA KONIEC, ŻEBY DOBIĆ WAS WSZYSTKICH, PIOTR I PAWEŁ SŁYNIE Z DONOSICIELSTWA! NIGDZIE INDZIEJ, TYLKO U NAS KOLEGA POTRAFI SKARŻYĆ NA KOLEGĘ! TOKSYCZNA ATMOSFERA! PIOTR I PAWEŁ STAJE SIĘ NOWĄ BIEDRONKĄ... TROCHĘ ŁADNIEJSZĄ... ALE WKRÓTCE TEŻ ZACZNIEMY SIKAĆ DO KOSZY NA ŚMIECI!
zdjecie uzytkownika
Gość - 2011-02-06 14:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak, to prawda, zgadzam się całkowicie. Kierownik ze wsi, rzeczy które można było zrobić wczesniej kiedy nie było ruchu robi się półgodziny przed ukończeniem 8 godzin pracy. Zero organizacji. Jeden pracownik na zmianie, 2 działy, nie ma chętnych do pracowania, ogólnir nie polecam, jeśli chcesz byc zdrowy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-21 15:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecny kierownik beznadziejny,skłonny do agresji,której użył wobec podwładnego,chętnie zwalnia pracowników,jednak nie zatrudnia nowych,co przedkłada sie na gorszą obsługę i cierpią klienci którzy długo oczekują w kolejkach.
zdjecie uzytkownika
zbulwersowany - 2011-02-23 13:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawiam się kto go wybrał na to stanowisko!!!!
Przecież on nie nadaje sie do niczego.Zero poszanowania dla personelu.Fałszywy,patrzy jak tylko zrobić ferment wśród ludzi.Zależy mu tylko na tym żeby jeden na drugiego donosił.Wypłaty??Z miesiąca na miesiąc coraz gorsze!!! Raz poszedłem do niego w sprawie wypłaty i wiecie co mi powiedział!!????Czy ubezpieczenie sobie doliczyłem!!!!No kuźwa śmiechu warte.JEDNYM SŁOWEM BEZNADZIEJNY KIEROWNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-10 00:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety anonimowo ale za to zgadzam się w 100%. Ludzie od ,których wszystko zależy w Gądkach są przypadkowi i nie mają pojęcia o nowoczesnym magazynie. Powód?? Głowa w chmurach i brak porozumienia z personelem niższego szczebla. Dziwię się tylko całej ekipie, że przyjmują spokojnie coraz to głupsze rozpożądzenia. Mam nadzieję, że się to zmieni.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-26 13:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Plazie są robaki na kasach i w lodówkach!!!
zdjecie uzytkownika
Nie owijam w bawełne - 2011-04-04 18:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich jeśli ktoś słyszał kiedyś a zapewne wiele jest takich osób o obozie pracy nazywanym powszechnie Biedronką niech wyobrazi sobie że w rzeczywistości znana , powszechnie lubiana i jakże by inaczej renomowana sieć sklepów Piotr i Paweł to w rzeczywistości to samo czyli niewolniczy (usunięte przez administratora) Pracownicy są tam zastraszani , wyzywani wielokrotnie w ich strone rzucane są przekleństwa , wyzyskiwani !!! W dodatku większość wcześniejszych opinii państwa to prawda , pracownicy pracują po godzinach (owszem nadgodzinny są płacone ale jak już ktoś wcześniej zauważył im więcej nadgodzin tym mniejsza premia - zbadałem to po cichu w kilku punktach). W dodatku marża produktów jest znacznie zawyżana w stosunku do ceny zakupu (porównywane ceny zakupy i sprzedaży - przegląd faktur).Towary oznaczone gwiazdką najczęściej mają zachęcać nas do kupna bo tak naprawdę cena jest ta sama jak normalnie lub minimalnie zaniżona choć zdażają się wyjątki.Mało tego nie jednokrotnie byłem świadkiem sprzedaży produktów po terminie takich jak np.Mięso czy nabiał !!! Klient jest oszukiwany na każdym kroku podam choćby jeszcze jeden przykład zamiast dajmy na to sera Królewskiego sprzedaje nam się Książęcy , Aldamera lub inny dziuro-podobny to samo tyczy się wędlin jeśli poprosimy o białą kiełbasę od Bystrego możemy dostać ten produkt z firmy Viando a piotr i Paweł znów zarobią !!! Zastanawia mnie naiwność i łatwowierność klientów tej sieci bo to w rzeczywistośći nic innego jak Giant , Real czy po prostu Biedronka ze znacznie wyższymi cenami a jeśli chodzi o produkty spod znaku PiP to w rzeczywistości produkty takich firm jak Limaro , Kuchnia Polski (również należącej do PiP) i znów za wyższą cenę choć to ten sam produkt.Spytacie skąd tyle wiem .....cóż za długo tam pracowałem by nie widzieć co się tam wyprawia...tak więc drodzy klienci nie dajcie się oszukiwać !!!!! Żal mi tylko ludzi którzy nadal tam pracują , oczywiście tylko tych na niskim szczeblu reszta i tak ma was gdzieś !!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-04-29 16:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W dniu dzisiejszym odbyłem rozmowę kwalifikacyjną w jednym z marketów Piotr i Paweł w Gdańsku na stanowisko Kierownika Zmiany. Przyszedłem punktualnie, lecz pani kierownik sklepu i kierownik okręgu byli czymś tam bardzo zaabsorbowani i musiałem czekać aż mnie zaproszą...Czekałem przed biurem kierownika na terenie magazynu. Zdążyłem przyjrzeć się pracy tamtejszego personelu oraz kierownictwa i odniosłem bardzo negatywne wrażenie. Masa pracowników chodząca tu i ówdzie, nie wiedząca co ma robić, strasznie mały magazyn w którym nie ma miejsca na nic poza kilkoma paletami i chodzący pajac w garniturze pełniący funkcje kierownika zmiany który nad niczym nie panuje. Po zaproszeniu mnie na rozmowę kwalifikacyjną zero przeprosin za spóźnienie i czekanie, dziwne pytania które niczemu nie służą, czyli ogólna niekompetencja w przeprowadzaniu rozmowy kwalifikacyjnej (pani kierownik przeprowadzająca rozmowę dziwnie podśmiewająca się pod nosem, zastanawiałem się czy może bierze jakieś specyfiki na poprawę humoru). Przyszłym i obecnym kandydatom odradzam zainteresowanie tą firmą, szkoda Waszego czasu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-10 23:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) co to nam placa to wielki... ! za 16 nadgodzin kasjerka otrzymala na wyplate 5 zł i 2 gr wiecej!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-02 01:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co się dziej ostatnio w PiP w Rondzie koło Selgrosu nadaje sie d Państwowej Inspekcji Pracy. Zwalnia sie pracowników bo nie chcą dawać umów na stałe, a reszta musi pracować po 8, 9 dni pod rząd, bez dnia wolnego co nie jest zgodne z Kodeksem Pracy. Nikt tego nie zauważa. Kierownik tłumaczy obroty spadły i dziękujemy za współprace przecież jest waz za dużo. A jak się nie wyrabiamy z pracą, to mówi trzeba się pospieszyć. Wszystko kosztem pracownika i jego zdrowia a potem zdziwienie że ktoś na L4 poszedł, a ile ten pracownik może wytrzymać są pewne granice.....może by warto sie zastanowić??? drogi kierowniku...do czasu bo pracownicy nie ryby i głos mają:) w końcu puszka pandory eksploduje. nie zauważyłam żeby choć raz kierownik wstawił się za pracownikiem lub go pochwalił.Zasada jest taka z e strony pracowników jak byś nie pracowała zawsze jest źle,
Przecież dobre imię sklepu jest ważniejsze, co tam pracownik ma pracować za 3 jak \"wół\", do czasu pracownicy w końcu zacznie mówić .Wysoka jakość produktów renoma, tylko od strony pracodawcy, choś i to ostatnio zawodzi powód jasny nie bede przytaczać dla inteligentów.I jak tu ma się dobrze pracować!!!!
Mobing coraz bardziej zauważany pewnie nie dla kierownika ale dla pracowników tak,
o wszystko trzeba sie pytać prosić nawet o jednorazowe rękawiczki:) środek ochrony indywidualnej dostępny na receptę.....nie długo żeby zejść do toalety to trzeba będzie kierownika zapytać absurd.. tłumaczenie kier. szukamy nowych pracowników ale jest ciężko nie jest wytłumaczalne przynajmniej dla mnie.zarobki mniejsze niż 2 lata temu a wymagania coraz większe. 0 poszanowania dla pracowników, nawet spokojnie zjeść nie można na przerwie bo przecież klient ważniejszy a to tylko 15 min przerwy i na kasę trzeba iść!!!! absurd.Kolejki ogromne personel okrojony klienci zdenerwowani ale Kierownik nie zauważa problemu. nie polecam pracy trzeba uciekać z bagna. PISZĘ TO PO TO ABY przyszli pracownicy BYLI świadomi tego co sie dzieje W TAK RENOMOWANEJ FIRMIE KTÓRA OTWIERA TYLE PERSPEKTYW NA ROZWÓJ ZAWODOWY.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-08-26 09:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy i szczerze to po przeczytaniu opinii dotyczących sieci sklepów PIOTR @ PAWEŁ - już się napracowałem. Tak się zdarza, że kilka razy w miesiącu jestem z żoną w Piotrze i Pawle i widzę jak pracownicy na stoiskach np.mięsne czy z serami dostają popalić. Z obserwacji własnej widzę jacy wredni potrafią być klienci. Jak Panie w kasach ciężko pracują. Bardzo przykre kiedy człowiek nie ma szacunku do drugiego człowieka i otaczającego go świata. Jako klient przepraszam za innych a jako niedoszły pracownik cieszę się, że dzięki opiniom z Waszej strony nie wdeptane w .... Ostatnio czytałem, że najbardziej poszukiwani są pracownicy chamscy wręcz wulgarni na stanowiska kierownicze, resztę pozostawiam bez komentarza
zdjecie uzytkownika
tom - 2011-12-09 18:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zeby zostac kierownikiem musisz byc konfidentem(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Poljanna - 2012-02-04 19:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Poszukuję osób, które mogłyby mi poopowiadać coś więcej i dokładniej o pracy w Piotrze i Pawle. Jeśli macie chwilę i chcielibyście pomóc, podaję maila: sluzbaniedruzba@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Klientka - 2012-02-10 13:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No tak - opakowanie to jedno, a zawartość to drugie.
Gdyby klienci byli świadomi to może coś by się zmieniło. Każdy kto reprezentuje jakiś poziom nie chciałby przykładać do tego ręki.
Dla mnie to bez różnicy gdzie robię zakupy także przyjrzę się następnym razem bardziej szczegółowo sklepowi. Ciarki na skórze jak się czyta poprzednie opinie
zdjecie uzytkownika
Agatka - 2012-06-20 22:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czym się zajmuje PIP ? zadzwoń opowiedz co się dzieje i panowie przyjdą. Moze wreszcie czas na zmiany w Polsce... Zróbcie afere jak pewna pani kilka lat temu z biedroneczki... Moze sieci zaczną wreszcie szanować swoich pracowników
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-04 07:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w PIOTR I PAWEŁ Poznań dają telefon służbowy?
zdjecie uzytkownika
HALINA - 2013-07-04 22:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dzisiaj kolejna osoba odeszła z Promienia.to daje wiele do myślenia na temat pana "T".Nie wspomnę o urodzinach PiP zawsze były bony,W tym roku pani PREZES dała popis.GRATULACJE!!!
zdjecie uzytkownika
XXX - 2013-07-10 16:31:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji jak wyglądają wynagrodzenia na magazyniera w Gądkach, czy jest jakaś premia, od czego zależy
zdjecie uzytkownika
adam - 2013-07-14 13:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
chciałbym jeszcze dopytać: czy ktoś się może orientuje czy poszukują ludzi do pracy w P&P na magazynie w Gądkach?
zdjecie uzytkownika
anonimus - 2013-07-22 20:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Anonim - 2013-07-04 07:15:04

Czy w PIOTR I PAWEŁ Poznań dają telefon służbowy?
ty chyba sobie jaja robisz, tam dostaniesz uzywana koszule i kopa w tyłek jak nie bedziesz robił tego co ci karzą hehe
zdjecie uzytkownika
rod - 2013-07-24 10:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć. chyba jak jesteś dostawcą w Piotrze i Pawle to muszą dać telefon służbowy i samochód, no bo jak inaczej?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PIOTR I PAWEŁ
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x