logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Poznań

Opinie o Piotr i Paweł

Iwona88 2016-09-06 05:55
Jak to jest możliwe, że siedzisz na kasie prawie cały dzień, wpisujesz kwotę jaką dostajesz i wyskakuje tobie kwota jaką masz wydać. A na koniec pracy wychodzi że masz o ponad 200 zł za mało. Skąd takie rzeczy się biorą? Czy ktoś z was zna odpowiedź?
6
Wolnaja 2016-09-12 12:56
Awansujesz,jeżeli masz kogoś znajomego lub krewnego w centrali.A tak to zapomnij.
2
pracownik 2016-09-12 13:09
Praca w PP jest jaka jest.Raz jest lepiej raz gorzej.Ja mam tylko dobrą radę do kierownictwa oraz wszystkich pracujących na wysokich stanowiskach w centrali
NIC NIE JEST DANE NA ZAWSZE !!!
9
pixi 2016-09-16 20:06
Chyba 1600
Były pracownik :) 2016-09-22 13:26
"Firma rodzinna" od tak bym ją nazwał. Inni muszą dobrze i bez skrupułów podpierdalać żeby się wybić! Naprawdę można z niedowierzaniem patrzeć jacy NIEUDACZNICY lądują na kierowniczych stanowiskach! NAJWAŻNIEJSZE ŻE PODPIERDALAJĄ! Niestety nie ma w tej firmie miejsca dla poczciwych ludzi. Zatrudnianie na masową skalę pracowników z Ukrainy chyba najlepiej świadczy o firmie. Nie tak dawno (w tym roku) zarząd wpadł na genialny pomysł żeby zwolnić z magazynu 30 osób.... 10 zwolnili pozostałych 20 albo i więcej poszło samych i...... nagle okazało się że pozostali nie dają rady zrobić wszystkiego, nadgodziny, codziennie po 10-12h (pisząc codziennie na ma myśli nawet soboty i niedziele) i tak nie przyniosły efektu, ludzie mieli dość. Szybka zmiana planów padło hasło "zatrudniać!" problem polegał na tym że firma "Piotr i Paweł" jest już dobrze znana w okolicy i chętnych osób do pracy brak stąd bardzo dużo Ukraińców w firmie. Rotacja ludzi, poobcinane ostatnio wypłaty i "pani" dyrektor która rozpieprzyła firmę w której poprzednio pracowała to gwoździe do trumny, swoją drogą "GRATULACJE" dla Państwa Eleonory, Piotr i Pawła Wosiów za wybór tej pani na stanowisko dyrektora. PiP-Patologia i Prowizorka. Serdecznie ODRADZAM, chyba że: Jesteś odporny na stres, lubisz pracować bez niezbędnego sprzętu lub na zdezelowanym sprzęcie, lubisz pracę w godzinach nadliczbowych PRZYMUSOWYCH!! Inaczej dostajesz pisemną naganę że nie chciałeś zostać dłużej. Zapomniałem dodać kilka słów o paczkach i premiach świątecznych....... Zapomniałem dodać bo takich rzeczy w tej firmie poprostu NIE MA! Żałosne ale prawdziwe. Pewnie właściciele to ateiści i wszyscy ich pracownicy też stąd brak bonów i paczek ;) Książkę można napisać o tej firmie i OSZCZĘDNOŚCIACH.... ech przepraszam to się tak ładnie nazywa "optymalizacja kosztów" i "wyeksploatować czynnik ludzki w 120%" teksty typu "ktoś ci kazał mieć dzieci?", "musisz jechać do ojca na grób?", "mnie nie interesują ludzie, mnie interesuje czy towar wyjedzie!" pokazują jakie są standardy w firmie.
25
aaaaaa 2016-09-23 21:37
Jak tak,piszesz to skończą jak alma...
7
jurasz 2016-09-25 07:52
pracuje w almie jako kierowca, mam oferte z pip, ile tam kierowcy ( dostawcy ze sklepu internetowego ) zarabiaja?
Tajemniczy 2016-10-09 22:00
PIOTR I PAWEŁ POZNAŃ GREENPOINT ul. Hetmańska

Pracować w firmie tego Pana to jak strzelić sobie w kolano. Szef na rozmowie powiedzmy wporządku . Póżniej zaczynają się schody. PAN Michał M.... Jest beznadziejnym pracodawcą . Poniża swoich pracowników a już w szczególności nowo przyjętych. Człowiek robi za 5 a on i tak opierniczy bez skrupółów... Oskarża bez podstawnie o kradzieże i inne tego typu rzeczy. Jako klient nie jestem również zadowolony z jakości produktów... Mięsa stare , ciasta stare. Nawet warzywa są do kitu... A już jesli chodzi o warzywa to myslicie ile razy są przebierane.? Taka sałata czy cykoria. Czy zauwazyliście że nie raz te cykorie nie sa tej wielkości jakiej powinny być? Gniją a Pan M. żeby oszczędzić na produktach woli je poobierać albo przebrać. Niestety takie są realia pewnie nie tylko tego Piotra i Pawła. w tym sklepie miałem dziewczynę która wracała do domu i opowiadała jak źle się tam czuje. to było co prawda pare miesięcy temu ale podejrzewam że jesli chodzi o traktowanie ludzi nic się nie zmieniło. NIE POLECAM.!!!!!!!!!!
4
nono 2016-10-09 22:02
O rany przecież zarobki dochodzące do 3 tysięcy złotych @msosk są naprawdę istotne. Pewnie normalnie się trafiają normalnie premie do podstawy, bo widać, że dbają o zadowolenie swoich pracowników. Dzięki
zenek 2016-11-07 15:24
Rekrutują do pracy w nowym PiP w Katowicach. jeszcze umowy nie podpisali a juz pokazują jak będą traktowani pracownicy. Telefon z umówieniem się na rozmowę, rozmowa kwalifikacyjna informacja proszę czekać na tel. Po kilku dniach telefon z informacja żeby przybyć do nich najlepiej w tym samym dniu za godz. Tu otrzymuje się papiery do wypisania obsługiwane przez firmę zewnętrzną w tym oświadczenie o zaznajomieniu się z regulaminem pracy, płacy czy BHP, którego się na oczy nie widziało, bo rekrutująca nie ma przy sobie ale podpisać trzeba oraz skierowania na badania wstępne i w celu podbicia książeczki sanepid. Za badania się płaci potem pracodawca ma zwracać. Po załatwieniu wszystkiego najlepszy punkt programu wyjazd na szkolenie do Wrocławia lub Krakowa. całe szkolenie za własne pieniądze potem podobno zwracane plus dojazd za własne też zwracane ale na ich warunkach ten dojazd. Dziwne. W każdym razie zanim dostaniesz tam prace musisz wyłożyć ok 300-400 zł na dzień dobry. Zanim to jednak nastąpi masz byc praktycznie na każde zawołanie telefoiczne plus telefony ok godz 20 to norma.
2
ewa 2016-11-09 00:08
Piotr i Paweł Galeria Sucholeska w Suchym Lesie . Kierowniczka o blond włosach bardzo wredna Pani.. odpowiada na pytanie byle by klient dał jej spokój.. wredne teksty.. trafiłam też tam na kasjerke wyglądała może na 19-20 lat.. bardzo ładna a odnosi się do klientów jak do gówna.. zero zainteresowania ze strony pracowników.. byłam tam nie raz i nie raz słyszałam jak się do siebie kasjerki odnoszą. A jak trzeba iść sprawdzić cenę to z wielkim fochem wstają , klną pod nosem i idą a na koniec nie potrafią powiedzieć dowidzenia. Ochrona prawie mi do torebki weszła , podchodzi do ludzi i patrzy w siatki , torby , torebki . Obserwuje jakbyś kradł tam codziennie.. na dodatek kupiłam jajka po otwarciu ich w domu z jednego zbitego wychodziły robaki.. wymieniając je dostałam nowe pudełko też z zbitym jajkiem. Brak słów na sklep i pracowników! Na owocach pełno muszek.. ekipa nie zorganizowana.. wredna obsługa.. płakać się chce. W Poznaniu Piotr i Paweł każdy godny polecenia a tutaj jakiś skandal. Kasjerki zachowują się jakby siedziały za karę. Niech się tym zajmie inspekcja pracy!
7
ygyfyg 2016-11-12 11:15
Nie zgodzę się z tobą, ile ci zapłacili za tą opinie ?
4
NAPOLEON 2016-11-12 11:21
Odradzam pracę w Grudziądzu w PIP.
3
Nikt ciekawy. 2016-11-28 19:42
Arogancja i brak kompetentnych osób na stanowisku kierowniczym. Niedopilnowanie formalności, a gdy została złożona skarga to ręka rękę myje. Nawet nie pofatygowali się z głupim przepraszam. O wszystko samemu trzeba walczyć. Patologia.... Nie polecam szczególnie B. Kogut
3
anka2222 2016-11-29 15:41
Witam-czytając opis mam wrażenie że jest to opinia nie klienta lecz jakiegoś sflustrowanego pracownika-masło maślane :D
Jarek 2016-12-05 20:03
a jak jest w Poznań City Center w PiP?? Jakie zarobki na kasie itp??
cypis 2016-12-07 22:24
Praca jak praca, ludzie s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przyjdzie z wiochy bamber, i udaje wielkiego Pana, żałosne.
3
ninia 2016-12-08 16:06
Nie polecam sklepu w Skórzewie. Masakra jak i na kasach tak i na tradycji wieczny brak rąk do pracy. Tam się można wykończyć jak fizycznie tak psychicznie. Wielce jakieś żale kierowniczek zmiany. Najlepiej żeby być na kilku stanowiskach na raz za jedną nędzną wypłatę. I czym się tu władze PIP chwalą chyba tym że wyzyskują ludzi jak mogą.
1
Ola 2016-12-09 11:45
Hej jak wyglada praca na dziale miesnym ile osób pracuje na jednej zmianie jakie godziny proszę o opinię szukam pracy i kasa jaka warszawa proszę
oksana 2016-12-12 17:50
zwolniłam się z malty kiedy zobaczyłam ze za zgoda kierownika personel zachowuje się jakby miał 5 lat. nawet to dla nich za dużo
3
dwfwevEVv 2016-12-14 22:45
jakie wysokie bony na święta mieliście ?
p7 2016-12-16 22:39
inspekcja pracy ma zajmować się niegrzecznymi kasjerkami? puknij się w łeb i zastanów o czym piszesz kobieto!!! nie podoba się to idź do innego sklepu, taka jest weryfikacja ... wolny kraj, wolny wybór ... i nie marudź królewno ...
1
NIUNIA 2016-12-18 11:40
Nadszedł czas świąteczny więc pracownikom należą się paczki lub bony. Tak owszem władze Pip dadzą swoim pracownikom coś na święta marne 150 zł. w bonach podarunkowych. Śmieszne mniej dają niż taka Biedronka. I na co to starczy na marny koszyk zakupów. Ważne że właściciele bedą mieli super święta a pracownik co tam to i tak jest g......... do kopania po d......... i od czarnej roboty.
3
JULA 2016-12-21 10:01
tylko i wyłącznie wyzysk na pracownikach NIE POLECAM TEGO MIEJSCA PRACY
Ktosik 2016-12-21 23:36
100zl ...
1
boss 2016-12-26 18:07
Ogolnie powiem tak pracuje w pipie socjalu nie ma jest patologia brak ludzi zdezelowany sprzet ale za to jak wyplate odbieram to pysk sie cieszy :D a wy sobie robcie za te grosze bo za 2 -2,5netto wolal bym sie polozyc
thgtgngnfn 2016-12-28 20:53
wiadomo już coś u was na temat przedłużania umów czy czekają do końca umowy i nic szybciej nie mówią ?
alice 2016-12-29 14:21
Czy ktoś wie na czym polega tam praca na dziale Tradycja i jak to wszystko wygląda?
monika28 2017-01-03 12:43
ja nie polecam pracy w Lublinie w PiP czysta dyskryminacja i mobbing zwalniają ludzi doświadczonych tylko dlatego że trzeba dać umowy na stałe a przyjmują osoby które studiują i nie mają żadnego doświadczenia w handlu. Zamiast przeprowadzać rozmowy kwalifikacyjne to przeprowadzany jest casting jak stara to nara jak młoda i nic nie umie oprócz trzepania rzęsami i ma długie nogi to spoko zostaje przyjęta. Pracowałam tam na kasie na sklepie i na tradycji oczywiście za darmo. Konczyła mi się umowa to usłyszałam że trzeciej na stałe nie dostane bo jestem młoda zajdę w ciążę i pójdę na zwolnienie a moje koleżanki usłyszały że są za stare i grube i nie pasują do wizerunku tej firmy .
5
Mara 2017-01-04 21:40
A jeśli zdecydujecie się na prace w PiP Lublin to patrzcie na ręce Krzyśkowi to prawa ręka kierownika fałszywy do granic możliwości.Reszta personelu jest przyzwoita
3
monika28 2017-01-05 08:23
może raczej sanepid
monika28 2017-01-10 19:00
Dzisiaj czyli 10.01.2016 była inspekcja pracy w PiP w Lublinie ;) oczywiście to moja zasługa lecz to dopiero początek ;)
6
ciekawostka 2017-01-19 20:46
jestem klientką od samego początku i od początku mam do czynienia a kasjerką okropna kobieta koło czterdziestki blondyna zaniedbana ,,chyba ma córkę koło 18 lat nabombana.obsługuje nie przyjemnie ,,,okropna ,,córka ma nazwisku DERA wiem bo wnuczka mi mówiła ,,,kiedyś mieszkała na osiedlu ale teraz gdzieś mieszka poza wyprowadziła sie do konkubenta....strasznie nie przyjemna i byle jaka .
2
Jaderew 2017-01-21 16:49
Ciągle im coś brakuje na koniec dnia, a to parę złotych w kasie, a to że niby klienta nie obciążono za płatność kartą. Zastanawiam się czy tam dalej pracować, bo nie dość, że miesięcznie wydaje 100 złotych na leczenie chorych zatok to mam jeszcze do kasy dokładać z marnej wypłaty. Anulacje są najbardziej wkurzające, a najlepsze jest to, że terminal ciągle nie działa i ludzie mają pretensje, bo czekają w kolejce. Kierownik zmiany drze się, że musi anulować. Strasznie nieregularne przerwy. Możesz być od 6 w pracy, a wchodzisz na przerwę po wielkiej łasce i pozwoleniu o 13
2
Maronin 2017-01-30 01:50
Czy ktoś orientuje się jak wyglada praca, zarobk i cała reszta w PiP Stare Gnatowice (wcześniej oddział Błonie)? Ponieważ pod wzg. zarobków od jednych daje się słyszeć, że dają 2,5k netto a od innych, że 1,8k + premia - jaka jest prawda? Podobnież nie zmuszają do nadgodzin. Chciałbym poznać waszą opinie ponieważ staram się o pracę u nich.
Ktosik 2017-01-31 19:06
Rotacja jest i mogą nie przedłużyć jak komuś się umowa kończy.
3
ktosik 2017-02-09 16:25
Witam ,
czy jesteście zadowoleni z jako dastawcy z magazynu koninko ?
OLGA 2017-02-22 18:44
Piotr i Paweł Poznań Plaza. PANI , KTÓRA BYŁA TAM KIEROWNICZKĄ KAROLINA K. DO PIĘT NIE DORASTAŁA SWOJEMU POPRZEDNIKOWI. ZERO ZROZUMIENIA I SENSOWNYCH ROZMÓW Z PERSONELEM, ZA TO B.CHĘTNIE SPĘDZAŁA CZAS NA ROZMOWACH Z MAGAZYNIERAMI. ZERO UMIEJĘTNOŚCI W KIEROWANIU PLACÓWKĄ, JEŻELI WRÓCI NA TO STANOWISKO PO CIĄŻY ZROBI Z TEGO SKLEPU PLACÓWKĘ DEBETOWĄ.
Kasjer 2017-02-27 10:21
Ja pracuję w Piotrze i Pawle i tu też lata się po całym sklepie,a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na całego-nie ma osób odpowiedzialnych za działy,a kierownik udaje ,że nie słyszy.Każą także zostawać ;po godzinach i to za darmo.
1
monia 2017-03-03 20:36
hej..
niedługo jade na rozmowe w pip ....
powiedzcie mi proszę jaka stawke brutto ma nowy pracownik na kasie ...jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i kiedy daja odpowiedz....
Życzliwa 2017-03-07 11:36
Nie polecam pracy u nich, mają jeden wielki bałagan nawet w papierach na świadectwie pracy wypisali, że wykorzystałam 4 dni urlopu a w rzeczywistości miałam tylko 2 ponadto po dziś dzień nie dostałam pitu 11. W ogóle nie patrzą na atmosferę w pracy kierownictwo lubi donosicieli najgorsze nieroby pracują a porządnych ludzi zwalniają bez powodu oszukują na pieniądzach ponieważ gdy kasjer ma manko dają do podpisu dokument zwany protokołem, który jest zgodą na potrącenie z wynagrodzenia po czym okazuje się, że na odchodne żądają całej kwoty manka żeby samemu uregulować i niby tłumaczą się, że zapomnieli potrącić z wynagrodzenia.
1
monia 2017-03-07 19:59
witam.
Jak wygląda praca na obsłudze klienta ? w piotrze i pawle na czym polega ? jakie sa warunki no i pensja szczerze.... za co ma się odpowiedzialność i jak jest z grafikiem ....
TenTamten 2017-03-09 07:49
Prawda jest taka że za pierwsze trzy miesiące może otrzymasz te 2.4 do ręki ale później, będziesz zarabiać tyle co na kasie. Oszukali ludzi tylko po to żeby ich mieć, teraz straszą zwolnieniami bo niby jest dużo chętnych. A prawda jest taka że już dookoła wszyscy wiedzą jak tu jest. mówią co innego na rozmowie niż jest w rzeczywistości
1
pb 2017-03-13 18:42
bielsku 1450 +100 z za nie chorowanie
tomasz 78 2017-03-18 21:19
Suchy Las .Widać jakieś dobre zmiany :) mój ulubiony sklep w okolicy.Już jakiś czas temu zrezygnowałem z robienia tam zakupów-bo flustrowało mnie wiele rzeczy jak towar po terminie,kolejki czy braki towarowe-jednakże dwa tygodnie temu byłem zmuszony tam zajrzeć i ......... wielkie zdziwienie - po mięso nie stałem w kolejce,kupiłem nawet nie zgnite cytryny a i na nabiale dostałem wszystko co chciałem.brawo ! 3 kasy otwarte-miłe zaskoczenie :) wróciłem i bardzo mnie to cieszy :) pozdrawiam serdecznie :) Tomasz
Aneta 2017-03-29 12:44
W swoich ogłoszeniach o pracę firma Piotr i Paweł wspomina o szerokim pakiecie socjalnym. Co wchodzi w skład tego pakietu? Na co mogą liczyć pracownicy?
Hehe 2017-04-01 18:03
Socjal i Piotr i Paweł? To jak malucha nazwać limuzyną
1
Heheszki 2017-04-01 18:09
Prawda taka, że oni nie mają czym przekonać i słodzą jak to nie jest pięknie. A tak naprawdę jak jest głupie kierownictwo to i najniższej krajowej możesz nie mieć. Dadzą ci na pocieszenie kartę rabatową, gdzie możesz drożyznę 5% taniej kupić i 20% na markę Piotra i Pawła
gosia 2017-04-09 22:40
Î bardzo dobrze ,dobry kierownik broni swoich ludzi a nie jakis nowobogackich roszczeniowych klientow,brawo Panie kierowniku takich to se swieczka szukac
1
ALABAMA 2017-04-18 12:29
Nie dawno rozpoczęłam pracę w Piotr i Paweł i już widzę nie dociągnięcia.Wszystko jest postawione na głowie.Pracownik kasy musi się zmagać z kodami,cenami,których nie ma na stanowisku pracy.Produktów samego pieczywa jest dwie strony drobno napisanym drukiem.Nie wiem jak można rozpoznać tak szeroką gamę pieczywa.To wszystko powinno być na kartach ze zdjęciami tegoż asortymentu,a nie że kasjer pyta się klienta co kupuje-to nie do pomyślenia.Zarobki fatalne jak na obecne czasy.Dział rybny porażka.Śmierdzi na cały sklep.Gdzie sanepid,gdzie kontrola.Karygodne.Jeszcze jedna rzecz.Zaplecze socjalne BRUDNE,ŚMIERDZĄCE.Łazienki,wc brudne i cuchnące jak w najgorszym szalecie za KOMUNY.....Nie korzystam,bo się brzydzę.Po prostu nie mam ochoty zarazić się jakąś chorobą.....Jeśli warunki się nie poprawią będę musiała to zgłosić do sanepidu.To ohydne i wstrętne zaniedbanie właścicieli.Może o tym nie wiedzą.To się dowiedzą.
Teraz coś o szalonym tempie,zatrudnieniu,kierownikach i systemie pracy.My szarzy pracownicy jesteśmy wykorzystywani do maksimum,zarobki fatalne.Do niczego to nie dąży dobrego.Sklepy rosną jak grzyby po deszczu,towary najgorszej jakości,ceny kosmiczne.Nie długo przetrwają.Bo przecież im więcej sklepu,tym słabsza kontrola nad jakością produktu i sprzedażą.Alma taka sieć też była i się zmyła..Pracodawca nie umie zapanować nad tym wszystkim.Najważniejsze są pieniąchy i tylko to się liczy....Przyjdzie czas i na Piotr i Paweł-nie długo padnie z kretesem,a my pracownicy pójdziemy na bruk.
ZASTANÓWCIE SIĘ WSZYSCY, A PRZEDE WSZYSTKIM SZEFOWIE TAKICH PLACÓWEK.JESTEŚCIE SKAZANI NA KLESKE I TO WKROTCE. PRZEKONACIE SIE::::::::

NIE POZDRAWIAM NI KOGO......
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł