logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Poznań

Opinie o Piotr i Paweł

an 2016-01-01 17:23:50
Zapomnialas dodac ze szkolenie polega na tym iz caly dzien pracujesz po prostu za darmo a w miedzyczasie sluchasz od prowadzacej szkolenie o tym czego nie wolno robic przede wszystkim i za co sie wylatuje.
tess 2016-01-06 03:07:54
W PiP Gorzow WLKP ul Walczaka zimno ,jak w psiarni. Zal tych biednych kasjerek.Co na to BHP i Inspekcja Pracy.
3
andajn 2016-01-09 17:20:15
W sklepach jest okropnie zimno. Chorujemy na przemian a na prośbę o wolne z przewlekłym katarem i kaszlem straszą zwolnieniem. W sklepach jest 10-18 stopni , przy lodówkach gdzie codziennie wymienia sie i układa nabiał badz wedliny oczywiscie jeszcze zimniej. Non stop jakies uwagi, non stop jakies zakazy i nakazy. Jakbym mogla to bym odeszla z dnia na dzien.
3
Jola 2016-01-15 14:57:58
Czyli to zimno to normalka?
Oferty Pracy
2016-01-20
Żródło: Gowork.pl
Gądki
(wielkopolskie)
Firma „Piotr i Paweł” z siedzibą w Poznaniu poszukuje Kandydatów i Kandydatek na stanowiska: MAGAZYNIER Gądki k. Poznania, ul. Magazynowa 4 Koninko gm. Kórnik k. Poznania, ul. Drukarska 42   Zakres obowiązków: -kompletowanie towarów oraz ich wydawanie i wysyłka z magazynu, -przyjmowanie towarów do magazynu, -posługiwanie się systemem identyfikacji towarów i dokumentacją magazynową, -obsłu
pp 2016-01-22 15:09:40
Magazynier Piotr i Paweł 2016-01-20 Żródło: Gowork.pl Gądki (wielkopolskie) Firma „Piotr i Paweł” z siedzibą w Poznaniu poszukuje Kandydatów i Kandydatek na stanowiska: MAGAZYNIER Gądki k. Poznania, ul. Magazynowa 4 Koninko gm. Kórnik [...]">@Oferty Pracy - 2016-01-22 15:09:40
Nie ma sie co dziwić. Zimą na sklepie jest jak w igloo. Tłumaczy to rotacje. Kto rozsadniejszy ucieka gdzies indziej. Stale szukaja pracownikow.
1
employee 2016-01-27 14:13:19
Jeżeli chodzi o PiP Wrocław gaj - praca sprzedawca obsługa lad. Praca niby normalna czyli obsługa klienta - podawanie różnych produktów, krojenie itp. czasem sprzątanie i zmywak. Dziwna jest kadra kierownicza. Przycinaja na czasie a jeżeli trzeba zostać dłużej nie dopisują tego.
Ale chciałem napisać jak zakończyła się nasza współpraca ponieważ takiej rzeczy doświadczyłem pierwszy raz.
Kierowniczka powiedziała abym rozkładał koszyk pełen produktów (rozpakował, przełożył oraz poskładał karton) dodam w chłodni oraz mnie tam zamknęła, po 5 pudełkach zrobiło mi się za zimno i wyszedłem. Ona się pyta dlaczego wyszedłem. Ja mówię że nie mam ubrań na chłodnie aby tam pracować. Po czym gdzieś poszła a ja wyciągnąłem wózek z chłodni i wypakowałem wszystko. Okazało się że w tym czasie załatwiła mi zwolnienie. Przyszedł SMS pół godziny potem. Pracowałem tam 2 tyg, nie polecam tego miejsca.
aga 2016-02-03 17:34:32
Hej, mogłabyś mi napisać coś więcej? Daj znać na dereklate@gmail.com. Mam kilka pytań, ale wyjaśnię na priv.
Kasia 2016-02-04 11:42:38
NIE POLECAM PRACY W PIP W PLEWISKACH KOŁO POZNANIA MASAKRA BRAK CIEPŁEGO OGRZEWANIA PRZERWY PO 6 LUB PO DWÓCH GODZINACH PRACY W ZALEŻNOŚCI NA JAKĄ ZMIANĘ SIĘ PÓJDZIE KAŻDY ROBI CO CHCE A PIENIĄDZE MAŁE I NIE ADEKWATNE DO OBOWIĄZKÓW
ktos 2016-02-10 20:04:33
Masz racje. U mnie w sklepie jest to samo. Dochodzi jeszcze sprawa grafiku ktory zmienia sie z dnia na dzien i nic nie mozna sobie zaplanowac. Najlepiej jakbysmy byli non stop pod telefonem i na telefon przyjezdzali do peacy
4
judi 2016-02-12 18:45:27
nie robimy już zakupów w malcie w poznaniu. w tamtym PIP kasjerki są bardzo niemiłe. prosiłyśmy o rozmowę kierownika a on opowiedział się za nimi. nie był w stanie nawet przeprosić zacowywał się tak jakby w ogóle mu nie zależało na klientach. takiego zachowania nie ma w innych sklepach
4
serek999 2016-02-15 21:10:02
Witam.Jakie jest obecne wynagrodzenie do reki na dziale trad???pzdr
4
sandi 2016-02-16 14:45:58
PiP w Plewiskach pod Poznaniem to jest ajent dlatego tak niskie zarobki tam są,najniższa krajowa bez premii, bo prezes jej nie daje, tam wypłata na rękę wychodzi 1,450 lub 1,500 atmosfera jest też nie ciekawa, są pupilki kierowniczek im wolno wszystko a reszta zapieprza na kasach, nie polecam tego sklepu!!
sandi 2016-02-16 15:00:16
PiP w Plewiskach pod Poznaniem to jest ajent dlatego tak niskie zarobki tam są,najniższa krajowa bez premii, bo prezes jej nie daje, tam wypłata na rękę wychodzi 1,450 lub 1,500 atmosfera jest też nie ciekawa, są pupilki kierowniczek im wolno wszystko a reszta zapieprza na kasach, nie polecam tego sklepu!!
serek999 2016-02-16 17:20:42
A w innym sklepach jak jest z wynagrodzeniem?
sandi 2016-02-26 12:44:51
ale 2100 to jest brutto
ewelina 2016-02-27 22:18:10
tylko nie warzcie się isc na zwolnienie bo po powrocie podziekuja wam
klient 2016-02-29 13:00:44
Apel do władz P i P.
Wprowadźcie możliwość samodzielnego usuwania babiego towaru, to robi gigantyczne postoje czasowe, zabiera czas kierownikom, a klienci są wściekli w kolejce.
W każdym większym sklepie, powtarzam w każdym sklepie ( nawet w Biedronce) kasjer moze samodzielnie usuwać przypadkowo nabity towar.
Jesteście 100 lat za murzynami.
2
klient 2016-02-29 13:01:56
Apel do władz P i P.
Wprowadźcie możliwość samodzielnego usuwania nabitego towaru, to robi gigantyczne postoje czasowe, zabiera czas kierownikom, a klienci są wściekli w kolejce.
W każdym większym sklepie, powtarzam w każdym sklepie ( nawet w Biedronce) kasjer moze samodzielnie usuwać przypadkowo nabity towar.
Jesteście 100 lat za murzynami.
4
sandi 2016-03-01 18:55:26
W przypadku sklepu w Plewiskach pod Poznaniem, nie ma takiej możliwości ponieważ czasami taka kierowniczka na popłudniowej zmianie musi odejść od komputera a co tam robi przeważnie siedzi na facebooku haha
konr 2016-03-12 23:49:55
Powiem prosto z mostu jedna z najgorszych firm z tamtych okolic. Szukają głupich do pracy, nie można nic pić na chwali ani jeść własnego posiłku dystrybutor jest tylko jeden na 50chlopow i wspomnę i brak w nim wody, a co jeszcze powiem brak organizacji pracy czyli człowiek przychodzi do pracy i nie wie czy będzie miał sprzęt bo ich nie ma. Jeśli.już są to co stego mamy skanery które trzeba oklejac je taśma wokół kreki, wstyd robiłem pół roku i cały czas na taśmę musiałem przyklejac, a co jeszcze pozdrawiam Pana R...... Który według własnych pracowników traktuje jak śmieci.ogólnie odradzam ta firmę będziecie żałować jeśli się przyjmiecie.
FRANSZYZA P I P 2016-03-20 19:03:04
ZDECYDOWANIE BEZ SENSU ŻARCIE MAJĄ WCIĄŻ I NOTORYCZNIE TAKIE SAME, ALMA MA LEPSZE PRODUKTY I PRZYJEMNIEJSZY PERSONEL, NIE BĘDĘ KUPOWAĆ W P I P BO MAJĄ WYMĘCZONY PERSONEL, TRZEBA DŁUGO CZEKAĆ W KOLEJKACH, EKSPEDIENTKI MAJĄ NIEKTÓRE TAKIE WIELKIE OCZY, ZDECYDOWANIE NIE WARTO TAM KUPOWAĆ , POZA TYM MYDEŁ TEŻ NIE MAJĄ, CHEMIĘ TEŻ MAJĄ SKROMNĄ, NIC TAM NIE MA I NAPRAWDE KUPOWANIE TAM PRZEZ 4 LATA SYSTEMATYCZNIE TO BEZSENS
2
centrum 2016-04-10 18:18:21
nie prawda z tymi zarobkami, pracuje na dziale tradycja i brutto zarabia się 2100 zł, z tym że teraz przyjmują na zlecenie więcej informacji bob39@onet.eu
4
Mistsz 2016-05-20 15:24:44
Od razu mowie magazynier w gądkach zarabia zalezy jak robi od 2500-2900 już sa cięcia bo rok oszczednosci sprzet zlom którego brakuje notorycznie ogólnie jak to wszyscy mowią o tej firmie którzy tam pracują Patologia !
1
xxx 2016-05-21 02:22:42
Serdecznie odradzam pracę na magazynie logistycznym Gądki-Koninko, wynagrodzenia tną przez nieudolność zarządu... Tyrasz świątki, piątki i niedziela (również takie dni jak 1 i 3 maja) za 1800zł + premia uznaniowa 400zł (a wiadomo jak jest z uznaniową :/ .... Zwalniają starych pracowników po czym próbują przyjąć nowych... podkreślam słowo PRÓBUJĄ ponieważ nikt w takich warunkach pracować nie chce.... OGÓLNIE DNO KTÓREGO NIE DA SIĘ OPISAĆ!!! ODRAZAM!!!
XXX 2016-05-21 02:38:51
Szybka weryfikacja... czasy zarobków na magazynie miedzy 2500 a 2900 minęły bezpowrotnie :( teraz masz pewne 1800zł plus premię jak masz szczęście... A góra zdziwiona że cała zmiana potrafi wypowiedzenie położyć :) CZASY NIEWOLNICTWA SIĘ SKOŃCZYŁY :)
1
xxx 2016-05-21 02:53:13
Atmosfera w firmie jest "rodzinna" tyle ze to raczej rodzina PATOLOGICZNA... ogólnie skrót PiP pracownicy rozszyfrowują PATOLOGIA I PROWIZORKA :)
5
looll 2016-05-23 22:28:46
Od kiedy tyle się zarabia? Ja dostawałam 1750 zł brutto. Na dziale tradycja na rękę wychodziło mi 1550 zł a czasami i mniej... nie wiem gdzie tyle zarabiają
3
looll 2016-05-23 22:30:20
1450 bez premi
hans 2016-06-11 19:04:33
kto jest teraz kierownikiem na malcie? rok temu był jezcze taki gostek w okularach bardzo bezczelny. pracownicy pry nim klęli a on wogóle nie reagował jeszcze razem z nimi się glupio smiał jak awantury przy klientach były
1
Magda 2016-08-18 08:46:33
Bylam dwa miesiące temu w Piotrze i Pawle cala noc na inwentaryzacji. Do dzisiaj nie mogę doprosic się o wypłatę!
Kasjerka 2016-08-22 19:38:51
Jest tu dużo negatywnych opinii, no bo przecież nikt zadowolony z pracy nie wypisuje o tym w internecie. Sama pracuje w piotrze prawie 3 lata. Zarobki kasjerek to z premia jakieś 1850zl na rękę. Ale dużo zależy od sklepu, bo są różne spółki o różnie płacą. Zasady też mają inne. Kierownik może być różny, jak są spoko ludzie to z każdym można się dogadać. Nigdy sie nie spotkałam z tym, żeby kogoś zwolniono bez powodu, z wyzwiskami, zastraszaniem itp. Jedyny minus to nadgodziny, często trzeba zostać nawet te głupie 20min dłużej, czasami godzinę. Ogólnie atmosfera jest ok, nie ma dużej presji, praca jak kazda inna. Dla mnie najgorszym punktem są właśnie upierdliwi klienci, którzy nawet dzień dobry nie potrafią odpowiedzieć, albo burcza cos pod nosem. Wg mnie jak iść do pracy w markecie to właśnie do Piotra i Pawła, bo tam jazdy ma swoją działkę, a nie jak np w biedrze każda lata po wszystkich działach, a kolejki na pół sklepu.
Kasjerka 2016-08-22 19:39:39
Jest tu dużo negatywnych opinii, no bo przecież nikt zadowolony z pracy nie wypisuje o tym w internecie. Sama pracuje w piotrze prawie 3 lata. Zarobki kasjerek to z premia jakieś 1850zl na rękę. Ale dużo zależy od sklepu, bo są różne spółki o różnie płacą. Zasady też mają inne. Kierownik może być różny, jak są spoko ludzie to z każdym można się dogadać. Nigdy sie nie spotkałam z tym, żeby kogoś zwolniono bez powodu, z wyzwiskami, zastraszaniem itp. Jedyny minus to nadgodziny, często trzeba zostać nawet te głupie 20min dłużej, czasami godzinę. Ogólnie atmosfera jest ok, nie ma dużej presji, praca jak kazda inna. Dla mnie najgorszym punktem są właśnie upierdliwi klienci, którzy nawet dzień dobry nie potrafią odpowiedzieć, albo burcza cos pod nosem. Wg mnie jak iść do pracy w markecie to właśnie do Piotra i Pawła, bo tam jazdy ma swoją działkę, a nie jak np w biedrze każda lata po wszystkich działach, a kolejki na pół sklepu.
2
ja2 2016-08-25 13:57:51
i bardzo dobrze, że byli dla ciebie (specjalnie pisane z małej) niemili. nie dość, że ludzie biednie zarabiają, nie stać ich na nic, w szczególności na to co sami produkują, to jaśnie wielmożna burżuazja, kodziarze, prominenci, właściciele, chcieliby żeby im się w pas kłaniać. kiedyś za ten wyzysk biednych ludzi spotka was (znow specjalnie pisane z małej) zasłużona kara
3
Iwona88 2016-09-06 05:55:29
Jak to jest możliwe, że siedzisz na kasie prawie cały dzień, wpisujesz kwotę jaką dostajesz i wyskakuje tobie kwota jaką masz wydać. A na koniec pracy wychodzi że masz o ponad 200 zł za mało. Skąd takie rzeczy się biorą? Czy ktoś z was zna odpowiedź?
2
Wolnaja 2016-09-12 12:56:18
Awansujesz,jeżeli masz kogoś znajomego lub krewnego w centrali.A tak to zapomnij.
pracownik 2016-09-12 13:09:49
Praca w PP jest jaka jest.Raz jest lepiej raz gorzej.Ja mam tylko dobrą radę do kierownictwa oraz wszystkich pracujących na wysokich stanowiskach w centrali
NIC NIE JEST DANE NA ZAWSZE !!!
4
pixi 2016-09-16 20:06:32
Chyba 1600
Były pracownik :) 2016-09-22 13:26:57
"Firma rodzinna" od tak bym ją nazwał. Inni muszą dobrze i bez skrupułów podpierdalać żeby się wybić! Naprawdę można z niedowierzaniem patrzeć jacy NIEUDACZNICY lądują na kierowniczych stanowiskach! NAJWAŻNIEJSZE ŻE PODPIERDALAJĄ! Niestety nie ma w tej firmie miejsca dla poczciwych ludzi. Zatrudnianie na masową skalę pracowników z Ukrainy chyba najlepiej świadczy o firmie. Nie tak dawno (w tym roku) zarząd wpadł na genialny pomysł żeby zwolnić z magazynu 30 osób.... 10 zwolnili pozostałych 20 albo i więcej poszło samych i...... nagle okazało się że pozostali nie dają rady zrobić wszystkiego, nadgodziny, codziennie po 10-12h (pisząc codziennie na ma myśli nawet soboty i niedziele) i tak nie przyniosły efektu, ludzie mieli dość. Szybka zmiana planów padło hasło "zatrudniać!" problem polegał na tym że firma "Piotr i Paweł" jest już dobrze znana w okolicy i chętnych osób do pracy brak stąd bardzo dużo Ukraińców w firmie. Rotacja ludzi, poobcinane ostatnio wypłaty i "pani" dyrektor która rozpieprzyła firmę w której poprzednio pracowała to gwoździe do trumny, swoją drogą "GRATULACJE" dla Państwa Eleonory, Piotr i Pawła Wosiów za wybór tej pani na stanowisko dyrektora. PiP-Patologia i Prowizorka. Serdecznie ODRADZAM, chyba że: Jesteś odporny na stres, lubisz pracować bez niezbędnego sprzętu lub na zdezelowanym sprzęcie, lubisz pracę w godzinach nadliczbowych PRZYMUSOWYCH!! Inaczej dostajesz pisemną naganę że nie chciałeś zostać dłużej. Zapomniałem dodać kilka słów o paczkach i premiach świątecznych....... Zapomniałem dodać bo takich rzeczy w tej firmie poprostu NIE MA! Żałosne ale prawdziwe. Pewnie właściciele to ateiści i wszyscy ich pracownicy też stąd brak bonów i paczek ;) Książkę można napisać o tej firmie i OSZCZĘDNOŚCIACH.... ech przepraszam to się tak ładnie nazywa "optymalizacja kosztów" i "wyeksploatować czynnik ludzki w 120%" teksty typu "ktoś ci kazał mieć dzieci?", "musisz jechać do ojca na grób?", "mnie nie interesują ludzie, mnie interesuje czy towar wyjedzie!" pokazują jakie są standardy w firmie.
12
aaaaaa 2016-09-23 21:37:50
Jak tak,piszesz to skończą jak alma...
5
jurasz 2016-09-25 07:52:12
pracuje w almie jako kierowca, mam oferte z pip, ile tam kierowcy ( dostawcy ze sklepu internetowego ) zarabiaja?
Tajemniczy 2016-10-09 22:00:38
PIOTR I PAWEŁ POZNAŃ GREENPOINT ul. Hetmańska

Pracować w firmie tego Pana to jak strzelić sobie w kolano. Szef na rozmowie powiedzmy wporządku . Póżniej zaczynają się schody. PAN Michał M.... Jest beznadziejnym pracodawcą . Poniża swoich pracowników a już w szczególności nowo przyjętych. Człowiek robi za 5 a on i tak opierniczy bez skrupółów... Oskarża bez podstawnie o kradzieże i inne tego typu rzeczy. Jako klient nie jestem również zadowolony z jakości produktów... Mięsa stare , ciasta stare. Nawet warzywa są do kitu... A już jesli chodzi o warzywa to myslicie ile razy są przebierane.? Taka sałata czy cykoria. Czy zauwazyliście że nie raz te cykorie nie sa tej wielkości jakiej powinny być? Gniją a Pan M. żeby oszczędzić na produktach woli je poobierać albo przebrać. Niestety takie są realia pewnie nie tylko tego Piotra i Pawła. w tym sklepie miałem dziewczynę która wracała do domu i opowiadała jak źle się tam czuje. to było co prawda pare miesięcy temu ale podejrzewam że jesli chodzi o traktowanie ludzi nic się nie zmieniło. NIE POLECAM.!!!!!!!!!!
2
nono 2016-10-09 22:02:23
O rany przecież zarobki dochodzące do 3 tysięcy złotych @msosk są naprawdę istotne. Pewnie normalnie się trafiają normalnie premie do podstawy, bo widać, że dbają o zadowolenie swoich pracowników. Dzięki
zenek 2016-11-07 15:24:21
Rekrutują do pracy w nowym PiP w Katowicach. jeszcze umowy nie podpisali a juz pokazują jak będą traktowani pracownicy. Telefon z umówieniem się na rozmowę, rozmowa kwalifikacyjna informacja proszę czekać na tel. Po kilku dniach telefon z informacja żeby przybyć do nich najlepiej w tym samym dniu za godz. Tu otrzymuje się papiery do wypisania obsługiwane przez firmę zewnętrzną w tym oświadczenie o zaznajomieniu się z regulaminem pracy, płacy czy BHP, którego się na oczy nie widziało, bo rekrutująca nie ma przy sobie ale podpisać trzeba oraz skierowania na badania wstępne i w celu podbicia książeczki sanepid. Za badania się płaci potem pracodawca ma zwracać. Po załatwieniu wszystkiego najlepszy punkt programu wyjazd na szkolenie do Wrocławia lub Krakowa. całe szkolenie za własne pieniądze potem podobno zwracane plus dojazd za własne też zwracane ale na ich warunkach ten dojazd. Dziwne. W każdym razie zanim dostaniesz tam prace musisz wyłożyć ok 300-400 zł na dzień dobry. Zanim to jednak nastąpi masz byc praktycznie na każde zawołanie telefoiczne plus telefony ok godz 20 to norma.
1
ewa 2016-11-09 00:08:37
Piotr i Paweł Galeria Sucholeska w Suchym Lesie . Kierowniczka o blond włosach bardzo wredna Pani.. odpowiada na pytanie byle by klient dał jej spokój.. wredne teksty.. trafiłam też tam na kasjerke wyglądała może na 19-20 lat.. bardzo ładna a odnosi się do klientów jak do gówna.. zero zainteresowania ze strony pracowników.. byłam tam nie raz i nie raz słyszałam jak się do siebie kasjerki odnoszą. A jak trzeba iść sprawdzić cenę to z wielkim fochem wstają , klną pod nosem i idą a na koniec nie potrafią powiedzieć dowidzenia. Ochrona prawie mi do torebki weszła , podchodzi do ludzi i patrzy w siatki , torby , torebki . Obserwuje jakbyś kradł tam codziennie.. na dodatek kupiłam jajka po otwarciu ich w domu z jednego zbitego wychodziły robaki.. wymieniając je dostałam nowe pudełko też z zbitym jajkiem. Brak słów na sklep i pracowników! Na owocach pełno muszek.. ekipa nie zorganizowana.. wredna obsługa.. płakać się chce. W Poznaniu Piotr i Paweł każdy godny polecenia a tutaj jakiś skandal. Kasjerki zachowują się jakby siedziały za karę. Niech się tym zajmie inspekcja pracy!
4
ygyfyg 2016-11-12 11:15:22
Nie zgodzę się z tobą, ile ci zapłacili za tą opinie ?
3
NAPOLEON 2016-11-12 11:21:46
Odradzam pracę w Grudziądzu w PIP.
Nikt ciekawy. 2016-11-28 19:42:32
Arogancja i brak kompetentnych osób na stanowisku kierowniczym. Niedopilnowanie formalności, a gdy została złożona skarga to ręka rękę myje. Nawet nie pofatygowali się z głupim przepraszam. O wszystko samemu trzeba walczyć. Patologia.... Nie polecam szczególnie B. Kogut
1
anka2222 2016-11-29 15:41:40
Witam-czytając opis mam wrażenie że jest to opinia nie klienta lecz jakiegoś sflustrowanego pracownika-masło maślane :D
Jarek 2016-12-05 20:03:11
a jak jest w Poznań City Center w PiP?? Jakie zarobki na kasie itp??
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł