logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Poznań

Opinie o Piotr i Paweł

ewelina 2016-02-27 22:18:10
tylko nie warzcie się isc na zwolnienie bo po powrocie podziekuja wam
1
klient 2016-02-29 13:00:44
Apel do władz P i P.
Wprowadźcie możliwość samodzielnego usuwania babiego towaru, to robi gigantyczne postoje czasowe, zabiera czas kierownikom, a klienci są wściekli w kolejce.
W każdym większym sklepie, powtarzam w każdym sklepie ( nawet w Biedronce) kasjer moze samodzielnie usuwać przypadkowo nabity towar.
Jesteście 100 lat za murzynami.
2
klient 2016-02-29 13:01:56
Apel do władz P i P.
Wprowadźcie możliwość samodzielnego usuwania nabitego towaru, to robi gigantyczne postoje czasowe, zabiera czas kierownikom, a klienci są wściekli w kolejce.
W każdym większym sklepie, powtarzam w każdym sklepie ( nawet w Biedronce) kasjer moze samodzielnie usuwać przypadkowo nabity towar.
Jesteście 100 lat za murzynami.
6
sandi 2016-03-01 18:55:26
W przypadku sklepu w Plewiskach pod Poznaniem, nie ma takiej możliwości ponieważ czasami taka kierowniczka na popłudniowej zmianie musi odejść od komputera a co tam robi przeważnie siedzi na facebooku haha
2
konr 2016-03-12 23:49:55
Powiem prosto z mostu jedna z najgorszych firm z tamtych okolic. Szukają głupich do pracy, nie można nic pić na chwali ani jeść własnego posiłku dystrybutor jest tylko jeden na 50chlopow i wspomnę i brak w nim wody, a co jeszcze powiem brak organizacji pracy czyli człowiek przychodzi do pracy i nie wie czy będzie miał sprzęt bo ich nie ma. Jeśli.już są to co stego mamy skanery które trzeba oklejac je taśma wokół kreki, wstyd robiłem pół roku i cały czas na taśmę musiałem przyklejac, a co jeszcze pozdrawiam Pana R...... Który według własnych pracowników traktuje jak śmieci.ogólnie odradzam ta firmę będziecie żałować jeśli się przyjmiecie.
FRANSZYZA P I P 2016-03-20 19:03:04
ZDECYDOWANIE BEZ SENSU ŻARCIE MAJĄ WCIĄŻ I NOTORYCZNIE TAKIE SAME, ALMA MA LEPSZE PRODUKTY I PRZYJEMNIEJSZY PERSONEL, NIE BĘDĘ KUPOWAĆ W P I P BO MAJĄ WYMĘCZONY PERSONEL, TRZEBA DŁUGO CZEKAĆ W KOLEJKACH, EKSPEDIENTKI MAJĄ NIEKTÓRE TAKIE WIELKIE OCZY, ZDECYDOWANIE NIE WARTO TAM KUPOWAĆ , POZA TYM MYDEŁ TEŻ NIE MAJĄ, CHEMIĘ TEŻ MAJĄ SKROMNĄ, NIC TAM NIE MA I NAPRAWDE KUPOWANIE TAM PRZEZ 4 LATA SYSTEMATYCZNIE TO BEZSENS
2
centrum 2016-04-10 18:18:21
nie prawda z tymi zarobkami, pracuje na dziale tradycja i brutto zarabia się 2100 zł, z tym że teraz przyjmują na zlecenie więcej informacji bob39@onet.eu
4
Mistsz 2016-05-20 15:24:44
Od razu mowie magazynier w gądkach zarabia zalezy jak robi od 2500-2900 już sa cięcia bo rok oszczednosci sprzet zlom którego brakuje notorycznie ogólnie jak to wszyscy mowią o tej firmie którzy tam pracują Patologia !
1
xxx 2016-05-21 02:22:42
Serdecznie odradzam pracę na magazynie logistycznym Gądki-Koninko, wynagrodzenia tną przez nieudolność zarządu... Tyrasz świątki, piątki i niedziela (również takie dni jak 1 i 3 maja) za 1800zł + premia uznaniowa 400zł (a wiadomo jak jest z uznaniową :/ .... Zwalniają starych pracowników po czym próbują przyjąć nowych... podkreślam słowo PRÓBUJĄ ponieważ nikt w takich warunkach pracować nie chce.... OGÓLNIE DNO KTÓREGO NIE DA SIĘ OPISAĆ!!! ODRAZAM!!!
1
XXX 2016-05-21 02:38:51
Szybka weryfikacja... czasy zarobków na magazynie miedzy 2500 a 2900 minęły bezpowrotnie :( teraz masz pewne 1800zł plus premię jak masz szczęście... A góra zdziwiona że cała zmiana potrafi wypowiedzenie położyć :) CZASY NIEWOLNICTWA SIĘ SKOŃCZYŁY :)
3
xxx 2016-05-21 02:53:13
Atmosfera w firmie jest "rodzinna" tyle ze to raczej rodzina PATOLOGICZNA... ogólnie skrót PiP pracownicy rozszyfrowują PATOLOGIA I PROWIZORKA :)
7
looll 2016-05-23 22:28:46
Od kiedy tyle się zarabia? Ja dostawałam 1750 zł brutto. Na dziale tradycja na rękę wychodziło mi 1550 zł a czasami i mniej... nie wiem gdzie tyle zarabiają
5
looll 2016-05-23 22:30:20
1450 bez premi
hans 2016-06-11 19:04:33
kto jest teraz kierownikiem na malcie? rok temu był jezcze taki gostek w okularach bardzo bezczelny. pracownicy pry nim klęli a on wogóle nie reagował jeszcze razem z nimi się glupio smiał jak awantury przy klientach były
1
Magda 2016-08-18 08:46:33
Bylam dwa miesiące temu w Piotrze i Pawle cala noc na inwentaryzacji. Do dzisiaj nie mogę doprosic się o wypłatę!
1
Kasjerka 2016-08-22 19:38:51
Jest tu dużo negatywnych opinii, no bo przecież nikt zadowolony z pracy nie wypisuje o tym w internecie. Sama pracuje w piotrze prawie 3 lata. Zarobki kasjerek to z premia jakieś 1850zl na rękę. Ale dużo zależy od sklepu, bo są różne spółki o różnie płacą. Zasady też mają inne. Kierownik może być różny, jak są spoko ludzie to z każdym można się dogadać. Nigdy sie nie spotkałam z tym, żeby kogoś zwolniono bez powodu, z wyzwiskami, zastraszaniem itp. Jedyny minus to nadgodziny, często trzeba zostać nawet te głupie 20min dłużej, czasami godzinę. Ogólnie atmosfera jest ok, nie ma dużej presji, praca jak kazda inna. Dla mnie najgorszym punktem są właśnie upierdliwi klienci, którzy nawet dzień dobry nie potrafią odpowiedzieć, albo burcza cos pod nosem. Wg mnie jak iść do pracy w markecie to właśnie do Piotra i Pawła, bo tam jazdy ma swoją działkę, a nie jak np w biedrze każda lata po wszystkich działach, a kolejki na pół sklepu.
4
Kasjerka 2016-08-22 19:39:39
Jest tu dużo negatywnych opinii, no bo przecież nikt zadowolony z pracy nie wypisuje o tym w internecie. Sama pracuje w piotrze prawie 3 lata. Zarobki kasjerek to z premia jakieś 1850zl na rękę. Ale dużo zależy od sklepu, bo są różne spółki o różnie płacą. Zasady też mają inne. Kierownik może być różny, jak są spoko ludzie to z każdym można się dogadać. Nigdy sie nie spotkałam z tym, żeby kogoś zwolniono bez powodu, z wyzwiskami, zastraszaniem itp. Jedyny minus to nadgodziny, często trzeba zostać nawet te głupie 20min dłużej, czasami godzinę. Ogólnie atmosfera jest ok, nie ma dużej presji, praca jak kazda inna. Dla mnie najgorszym punktem są właśnie upierdliwi klienci, którzy nawet dzień dobry nie potrafią odpowiedzieć, albo burcza cos pod nosem. Wg mnie jak iść do pracy w markecie to właśnie do Piotra i Pawła, bo tam jazdy ma swoją działkę, a nie jak np w biedrze każda lata po wszystkich działach, a kolejki na pół sklepu.
5
ja2 2016-08-25 13:57:51
i bardzo dobrze, że byli dla ciebie (specjalnie pisane z małej) niemili. nie dość, że ludzie biednie zarabiają, nie stać ich na nic, w szczególności na to co sami produkują, to jaśnie wielmożna burżuazja, kodziarze, prominenci, właściciele, chcieliby żeby im się w pas kłaniać. kiedyś za ten wyzysk biednych ludzi spotka was (znow specjalnie pisane z małej) zasłużona kara
4
Iwona88 2016-09-06 05:55:29
Jak to jest możliwe, że siedzisz na kasie prawie cały dzień, wpisujesz kwotę jaką dostajesz i wyskakuje tobie kwota jaką masz wydać. A na koniec pracy wychodzi że masz o ponad 200 zł za mało. Skąd takie rzeczy się biorą? Czy ktoś z was zna odpowiedź?
2
Wolnaja 2016-09-12 12:56:18
Awansujesz,jeżeli masz kogoś znajomego lub krewnego w centrali.A tak to zapomnij.
pracownik 2016-09-12 13:09:49
Praca w PP jest jaka jest.Raz jest lepiej raz gorzej.Ja mam tylko dobrą radę do kierownictwa oraz wszystkich pracujących na wysokich stanowiskach w centrali
NIC NIE JEST DANE NA ZAWSZE !!!
5
pixi 2016-09-16 20:06:32
Chyba 1600
Były pracownik :) 2016-09-22 13:26:57
"Firma rodzinna" od tak bym ją nazwał. Inni muszą dobrze i bez skrupułów podpierdalać żeby się wybić! Naprawdę można z niedowierzaniem patrzeć jacy NIEUDACZNICY lądują na kierowniczych stanowiskach! NAJWAŻNIEJSZE ŻE PODPIERDALAJĄ! Niestety nie ma w tej firmie miejsca dla poczciwych ludzi. Zatrudnianie na masową skalę pracowników z Ukrainy chyba najlepiej świadczy o firmie. Nie tak dawno (w tym roku) zarząd wpadł na genialny pomysł żeby zwolnić z magazynu 30 osób.... 10 zwolnili pozostałych 20 albo i więcej poszło samych i...... nagle okazało się że pozostali nie dają rady zrobić wszystkiego, nadgodziny, codziennie po 10-12h (pisząc codziennie na ma myśli nawet soboty i niedziele) i tak nie przyniosły efektu, ludzie mieli dość. Szybka zmiana planów padło hasło "zatrudniać!" problem polegał na tym że firma "Piotr i Paweł" jest już dobrze znana w okolicy i chętnych osób do pracy brak stąd bardzo dużo Ukraińców w firmie. Rotacja ludzi, poobcinane ostatnio wypłaty i "pani" dyrektor która rozpieprzyła firmę w której poprzednio pracowała to gwoździe do trumny, swoją drogą "GRATULACJE" dla Państwa Eleonory, Piotr i Pawła Wosiów za wybór tej pani na stanowisko dyrektora. PiP-Patologia i Prowizorka. Serdecznie ODRADZAM, chyba że: Jesteś odporny na stres, lubisz pracować bez niezbędnego sprzętu lub na zdezelowanym sprzęcie, lubisz pracę w godzinach nadliczbowych PRZYMUSOWYCH!! Inaczej dostajesz pisemną naganę że nie chciałeś zostać dłużej. Zapomniałem dodać kilka słów o paczkach i premiach świątecznych....... Zapomniałem dodać bo takich rzeczy w tej firmie poprostu NIE MA! Żałosne ale prawdziwe. Pewnie właściciele to ateiści i wszyscy ich pracownicy też stąd brak bonów i paczek ;) Książkę można napisać o tej firmie i OSZCZĘDNOŚCIACH.... ech przepraszam to się tak ładnie nazywa "optymalizacja kosztów" i "wyeksploatować czynnik ludzki w 120%" teksty typu "ktoś ci kazał mieć dzieci?", "musisz jechać do ojca na grób?", "mnie nie interesują ludzie, mnie interesuje czy towar wyjedzie!" pokazują jakie są standardy w firmie.
16
aaaaaa 2016-09-23 21:37:50
Jak tak,piszesz to skończą jak alma...
5
jurasz 2016-09-25 07:52:12
pracuje w almie jako kierowca, mam oferte z pip, ile tam kierowcy ( dostawcy ze sklepu internetowego ) zarabiaja?
Tajemniczy 2016-10-09 22:00:38
PIOTR I PAWEŁ POZNAŃ GREENPOINT ul. Hetmańska

Pracować w firmie tego Pana to jak strzelić sobie w kolano. Szef na rozmowie powiedzmy wporządku . Póżniej zaczynają się schody. PAN Michał M.... Jest beznadziejnym pracodawcą . Poniża swoich pracowników a już w szczególności nowo przyjętych. Człowiek robi za 5 a on i tak opierniczy bez skrupółów... Oskarża bez podstawnie o kradzieże i inne tego typu rzeczy. Jako klient nie jestem również zadowolony z jakości produktów... Mięsa stare , ciasta stare. Nawet warzywa są do kitu... A już jesli chodzi o warzywa to myslicie ile razy są przebierane.? Taka sałata czy cykoria. Czy zauwazyliście że nie raz te cykorie nie sa tej wielkości jakiej powinny być? Gniją a Pan M. żeby oszczędzić na produktach woli je poobierać albo przebrać. Niestety takie są realia pewnie nie tylko tego Piotra i Pawła. w tym sklepie miałem dziewczynę która wracała do domu i opowiadała jak źle się tam czuje. to było co prawda pare miesięcy temu ale podejrzewam że jesli chodzi o traktowanie ludzi nic się nie zmieniło. NIE POLECAM.!!!!!!!!!!
2
nono 2016-10-09 22:02:23
O rany przecież zarobki dochodzące do 3 tysięcy złotych @msosk są naprawdę istotne. Pewnie normalnie się trafiają normalnie premie do podstawy, bo widać, że dbają o zadowolenie swoich pracowników. Dzięki
zenek 2016-11-07 15:24:21
Rekrutują do pracy w nowym PiP w Katowicach. jeszcze umowy nie podpisali a juz pokazują jak będą traktowani pracownicy. Telefon z umówieniem się na rozmowę, rozmowa kwalifikacyjna informacja proszę czekać na tel. Po kilku dniach telefon z informacja żeby przybyć do nich najlepiej w tym samym dniu za godz. Tu otrzymuje się papiery do wypisania obsługiwane przez firmę zewnętrzną w tym oświadczenie o zaznajomieniu się z regulaminem pracy, płacy czy BHP, którego się na oczy nie widziało, bo rekrutująca nie ma przy sobie ale podpisać trzeba oraz skierowania na badania wstępne i w celu podbicia książeczki sanepid. Za badania się płaci potem pracodawca ma zwracać. Po załatwieniu wszystkiego najlepszy punkt programu wyjazd na szkolenie do Wrocławia lub Krakowa. całe szkolenie za własne pieniądze potem podobno zwracane plus dojazd za własne też zwracane ale na ich warunkach ten dojazd. Dziwne. W każdym razie zanim dostaniesz tam prace musisz wyłożyć ok 300-400 zł na dzień dobry. Zanim to jednak nastąpi masz byc praktycznie na każde zawołanie telefoiczne plus telefony ok godz 20 to norma.
1
ewa 2016-11-09 00:08:37
Piotr i Paweł Galeria Sucholeska w Suchym Lesie . Kierowniczka o blond włosach bardzo wredna Pani.. odpowiada na pytanie byle by klient dał jej spokój.. wredne teksty.. trafiłam też tam na kasjerke wyglądała może na 19-20 lat.. bardzo ładna a odnosi się do klientów jak do gówna.. zero zainteresowania ze strony pracowników.. byłam tam nie raz i nie raz słyszałam jak się do siebie kasjerki odnoszą. A jak trzeba iść sprawdzić cenę to z wielkim fochem wstają , klną pod nosem i idą a na koniec nie potrafią powiedzieć dowidzenia. Ochrona prawie mi do torebki weszła , podchodzi do ludzi i patrzy w siatki , torby , torebki . Obserwuje jakbyś kradł tam codziennie.. na dodatek kupiłam jajka po otwarciu ich w domu z jednego zbitego wychodziły robaki.. wymieniając je dostałam nowe pudełko też z zbitym jajkiem. Brak słów na sklep i pracowników! Na owocach pełno muszek.. ekipa nie zorganizowana.. wredna obsługa.. płakać się chce. W Poznaniu Piotr i Paweł każdy godny polecenia a tutaj jakiś skandal. Kasjerki zachowują się jakby siedziały za karę. Niech się tym zajmie inspekcja pracy!
4
ygyfyg 2016-11-12 11:15:22
Nie zgodzę się z tobą, ile ci zapłacili za tą opinie ?
3
NAPOLEON 2016-11-12 11:21:46
Odradzam pracę w Grudziądzu w PIP.
1
Nikt ciekawy. 2016-11-28 19:42:32
Arogancja i brak kompetentnych osób na stanowisku kierowniczym. Niedopilnowanie formalności, a gdy została złożona skarga to ręka rękę myje. Nawet nie pofatygowali się z głupim przepraszam. O wszystko samemu trzeba walczyć. Patologia.... Nie polecam szczególnie B. Kogut
1
anka2222 2016-11-29 15:41:40
Witam-czytając opis mam wrażenie że jest to opinia nie klienta lecz jakiegoś sflustrowanego pracownika-masło maślane :D
Jarek 2016-12-05 20:03:11
a jak jest w Poznań City Center w PiP?? Jakie zarobki na kasie itp??
cypis 2016-12-07 22:24:02
Praca jak praca, ludzie s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przyjdzie z wiochy bamber, i udaje wielkiego Pana, żałosne.
2
ninia 2016-12-08 16:06:57
Nie polecam sklepu w Skórzewie. Masakra jak i na kasach tak i na tradycji wieczny brak rąk do pracy. Tam się można wykończyć jak fizycznie tak psychicznie. Wielce jakieś żale kierowniczek zmiany. Najlepiej żeby być na kilku stanowiskach na raz za jedną nędzną wypłatę. I czym się tu władze PIP chwalą chyba tym że wyzyskują ludzi jak mogą.
Ola 2016-12-09 11:45:05
Hej jak wyglada praca na dziale miesnym ile osób pracuje na jednej zmianie jakie godziny proszę o opinię szukam pracy i kasa jaka warszawa proszę
oksana 2016-12-12 17:50:33
zwolniłam się z malty kiedy zobaczyłam ze za zgoda kierownika personel zachowuje się jakby miał 5 lat. nawet to dla nich za dużo
1
dwfwevEVv 2016-12-14 22:45:00
jakie wysokie bony na święta mieliście ?
p7 2016-12-16 22:39:55
inspekcja pracy ma zajmować się niegrzecznymi kasjerkami? puknij się w łeb i zastanów o czym piszesz kobieto!!! nie podoba się to idź do innego sklepu, taka jest weryfikacja ... wolny kraj, wolny wybór ... i nie marudź królewno ...
NIUNIA 2016-12-18 11:40:37
Nadszedł czas świąteczny więc pracownikom należą się paczki lub bony. Tak owszem władze Pip dadzą swoim pracownikom coś na święta marne 150 zł. w bonach podarunkowych. Śmieszne mniej dają niż taka Biedronka. I na co to starczy na marny koszyk zakupów. Ważne że właściciele bedą mieli super święta a pracownik co tam to i tak jest g......... do kopania po d......... i od czarnej roboty.
2
JULA 2016-12-21 10:01:35
tylko i wyłącznie wyzysk na pracownikach NIE POLECAM TEGO MIEJSCA PRACY
Ktosik 2016-12-21 23:36:52
100zl ...
1
boss 2016-12-26 18:07:20
Ogolnie powiem tak pracuje w pipie socjalu nie ma jest patologia brak ludzi zdezelowany sprzet ale za to jak wyplate odbieram to pysk sie cieszy :D a wy sobie robcie za te grosze bo za 2 -2,5netto wolal bym sie polozyc
thgtgngnfn 2016-12-28 20:53:37
wiadomo już coś u was na temat przedłużania umów czy czekają do końca umowy i nic szybciej nie mówią ?
alice 2016-12-29 14:21:16
Czy ktoś wie na czym polega tam praca na dziale Tradycja i jak to wszystko wygląda?
monika28 2017-01-03 12:43:02
ja nie polecam pracy w Lublinie w PiP czysta dyskryminacja i mobbing zwalniają ludzi doświadczonych tylko dlatego że trzeba dać umowy na stałe a przyjmują osoby które studiują i nie mają żadnego doświadczenia w handlu. Zamiast przeprowadzać rozmowy kwalifikacyjne to przeprowadzany jest casting jak stara to nara jak młoda i nic nie umie oprócz trzepania rzęsami i ma długie nogi to spoko zostaje przyjęta. Pracowałam tam na kasie na sklepie i na tradycji oczywiście za darmo. Konczyła mi się umowa to usłyszałam że trzeciej na stałe nie dostane bo jestem młoda zajdę w ciążę i pójdę na zwolnienie a moje koleżanki usłyszały że są za stare i grube i nie pasują do wizerunku tej firmy .
1
Mara 2017-01-04 21:40:28
A jeśli zdecydujecie się na prace w PiP Lublin to patrzcie na ręce Krzyśkowi to prawa ręka kierownika fałszywy do granic możliwości.Reszta personelu jest przyzwoita
2
monika28 2017-01-05 08:23:24
może raczej sanepid
monika28 2017-01-10 19:00:16
Dzisiaj czyli 10.01.2016 była inspekcja pracy w PiP w Lublinie ;) oczywiście to moja zasługa lecz to dopiero początek ;)
2
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł