logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Poznań

Opinie o Piotr i Paweł

monika28 2017-01-05 08:23
może raczej sanepid
monika28 2017-01-10 19:00
Dzisiaj czyli 10.01.2016 była inspekcja pracy w PiP w Lublinie ;) oczywiście to moja zasługa lecz to dopiero początek ;)
9
ciekawostka 2017-01-19 20:46
jestem klientką od samego początku i od początku mam do czynienia a kasjerką okropna kobieta koło czterdziestki blondyna zaniedbana ,,chyba ma córkę koło 18 lat nabombana.obsługuje nie przyjemnie ,,,okropna ,,córka ma nazwisku DERA wiem bo wnuczka mi mówiła ,,,kiedyś mieszkała na osiedlu ale teraz gdzieś mieszka poza wyprowadziła sie do konkubenta....strasznie nie przyjemna i byle jaka .
4
Jaderew 2017-01-21 16:49
Ciągle im coś brakuje na koniec dnia, a to parę złotych w kasie, a to że niby klienta nie obciążono za płatność kartą. Zastanawiam się czy tam dalej pracować, bo nie dość, że miesięcznie wydaje 100 złotych na leczenie chorych zatok to mam jeszcze do kasy dokładać z marnej wypłaty. Anulacje są najbardziej wkurzające, a najlepsze jest to, że terminal ciągle nie działa i ludzie mają pretensje, bo czekają w kolejce. Kierownik zmiany drze się, że musi anulować. Strasznie nieregularne przerwy. Możesz być od 6 w pracy, a wchodzisz na przerwę po wielkiej łasce i pozwoleniu o 13
6
Maronin 2017-01-30 01:50
Czy ktoś orientuje się jak wyglada praca, zarobk i cała reszta w PiP Stare Gnatowice (wcześniej oddział Błonie)? Ponieważ pod wzg. zarobków od jednych daje się słyszeć, że dają 2,5k netto a od innych, że 1,8k + premia - jaka jest prawda? Podobnież nie zmuszają do nadgodzin. Chciałbym poznać waszą opinie ponieważ staram się o pracę u nich.
10
Ktosik 2017-01-31 19:06
Rotacja jest i mogą nie przedłużyć jak komuś się umowa kończy.
3
ktosik 2017-02-09 16:25
Witam ,
czy jesteście zadowoleni z jako dastawcy z magazynu koninko ?
OLGA 2017-02-22 18:44
Piotr i Paweł Poznań Plaza. PANI , KTÓRA BYŁA TAM KIEROWNICZKĄ KAROLINA K. DO PIĘT NIE DORASTAŁA SWOJEMU POPRZEDNIKOWI. ZERO ZROZUMIENIA I SENSOWNYCH ROZMÓW Z PERSONELEM, ZA TO B.CHĘTNIE SPĘDZAŁA CZAS NA ROZMOWACH Z MAGAZYNIERAMI. ZERO UMIEJĘTNOŚCI W KIEROWANIU PLACÓWKĄ, JEŻELI WRÓCI NA TO STANOWISKO PO CIĄŻY ZROBI Z TEGO SKLEPU PLACÓWKĘ DEBETOWĄ.
Kasjer 2017-02-27 10:21
Ja pracuję w Piotrze i Pawle i tu też lata się po całym sklepie,a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na całego-nie ma osób odpowiedzialnych za działy,a kierownik udaje ,że nie słyszy.Każą także zostawać ;po godzinach i to za darmo.
3
monia 2017-03-03 20:36
hej..
niedługo jade na rozmowe w pip ....
powiedzcie mi proszę jaka stawke brutto ma nowy pracownik na kasie ...jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i kiedy daja odpowiedz....
Życzliwa 2017-03-07 11:36
Nie polecam pracy u nich, mają jeden wielki bałagan nawet w papierach na świadectwie pracy wypisali, że wykorzystałam 4 dni urlopu a w rzeczywistości miałam tylko 2 ponadto po dziś dzień nie dostałam pitu 11. W ogóle nie patrzą na atmosferę w pracy kierownictwo lubi donosicieli najgorsze nieroby pracują a porządnych ludzi zwalniają bez powodu oszukują na pieniądzach ponieważ gdy kasjer ma manko dają do podpisu dokument zwany protokołem, który jest zgodą na potrącenie z wynagrodzenia po czym okazuje się, że na odchodne żądają całej kwoty manka żeby samemu uregulować i niby tłumaczą się, że zapomnieli potrącić z wynagrodzenia.
1
monia 2017-03-07 19:59
witam.
Jak wygląda praca na obsłudze klienta ? w piotrze i pawle na czym polega ? jakie sa warunki no i pensja szczerze.... za co ma się odpowiedzialność i jak jest z grafikiem ....
TenTamten 2017-03-09 07:49
Prawda jest taka że za pierwsze trzy miesiące może otrzymasz te 2.4 do ręki ale później, będziesz zarabiać tyle co na kasie. Oszukali ludzi tylko po to żeby ich mieć, teraz straszą zwolnieniami bo niby jest dużo chętnych. A prawda jest taka że już dookoła wszyscy wiedzą jak tu jest. mówią co innego na rozmowie niż jest w rzeczywistości
1
pb 2017-03-13 18:42
bielsku 1450 +100 z za nie chorowanie
1
tomasz 78 2017-03-18 21:19
Suchy Las .Widać jakieś dobre zmiany :) mój ulubiony sklep w okolicy.Już jakiś czas temu zrezygnowałem z robienia tam zakupów-bo flustrowało mnie wiele rzeczy jak towar po terminie,kolejki czy braki towarowe-jednakże dwa tygodnie temu byłem zmuszony tam zajrzeć i ......... wielkie zdziwienie - po mięso nie stałem w kolejce,kupiłem nawet nie zgnite cytryny a i na nabiale dostałem wszystko co chciałem.brawo ! 3 kasy otwarte-miłe zaskoczenie :) wróciłem i bardzo mnie to cieszy :) pozdrawiam serdecznie :) Tomasz
1
Aneta 2017-03-29 12:44
W swoich ogłoszeniach o pracę firma Piotr i Paweł wspomina o szerokim pakiecie socjalnym. Co wchodzi w skład tego pakietu? Na co mogą liczyć pracownicy?
Hehe 2017-04-01 18:03
Socjal i Piotr i Paweł? To jak malucha nazwać limuzyną
8
Heheszki 2017-04-01 18:09
Prawda taka, że oni nie mają czym przekonać i słodzą jak to nie jest pięknie. A tak naprawdę jak jest głupie kierownictwo to i najniższej krajowej możesz nie mieć. Dadzą ci na pocieszenie kartę rabatową, gdzie możesz drożyznę 5% taniej kupić i 20% na markę Piotra i Pawła
3
gosia 2017-04-09 22:40
Î bardzo dobrze ,dobry kierownik broni swoich ludzi a nie jakis nowobogackich roszczeniowych klientow,brawo Panie kierowniku takich to se swieczka szukac
2
ALABAMA 2017-04-18 12:29
Nie dawno rozpoczęłam pracę w Piotr i Paweł i już widzę nie dociągnięcia.Wszystko jest postawione na głowie.Pracownik kasy musi się zmagać z kodami,cenami,których nie ma na stanowisku pracy.Produktów samego pieczywa jest dwie strony drobno napisanym drukiem.Nie wiem jak można rozpoznać tak szeroką gamę pieczywa.To wszystko powinno być na kartach ze zdjęciami tegoż asortymentu,a nie że kasjer pyta się klienta co kupuje-to nie do pomyślenia.Zarobki fatalne jak na obecne czasy.Dział rybny porażka.Śmierdzi na cały sklep.Gdzie sanepid,gdzie kontrola.Karygodne.Jeszcze jedna rzecz.Zaplecze socjalne BRUDNE,ŚMIERDZĄCE.Łazienki,wc brudne i cuchnące jak w najgorszym szalecie za KOMUNY.....Nie korzystam,bo się brzydzę.Po prostu nie mam ochoty zarazić się jakąś chorobą.....Jeśli warunki się nie poprawią będę musiała to zgłosić do sanepidu.To ohydne i wstrętne zaniedbanie właścicieli.Może o tym nie wiedzą.To się dowiedzą.
Teraz coś o szalonym tempie,zatrudnieniu,kierownikach i systemie pracy.My szarzy pracownicy jesteśmy wykorzystywani do maksimum,zarobki fatalne.Do niczego to nie dąży dobrego.Sklepy rosną jak grzyby po deszczu,towary najgorszej jakości,ceny kosmiczne.Nie długo przetrwają.Bo przecież im więcej sklepu,tym słabsza kontrola nad jakością produktu i sprzedażą.Alma taka sieć też była i się zmyła..Pracodawca nie umie zapanować nad tym wszystkim.Najważniejsze są pieniąchy i tylko to się liczy....Przyjdzie czas i na Piotr i Paweł-nie długo padnie z kretesem,a my pracownicy pójdziemy na bruk.
ZASTANÓWCIE SIĘ WSZYSCY, A PRZEDE WSZYSTKIM SZEFOWIE TAKICH PLACÓWEK.JESTEŚCIE SKAZANI NA KLESKE I TO WKROTCE. PRZEKONACIE SIE::::::::

NIE POZDRAWIAM NI KOGO......
6
Anka 2017-04-29 17:32

Kurcze, jak czytam takie opinie to się zastanawiam. Skoro tak Ci niedobrze,czemu się nie zwolnisz? Ja pracuję w firmie od miesiąca. Co do kasy to faktycznie minimalna plus 100. Atmosfera jest ok. Kierownictwo w naszym sklepie jest pomocą dla pracownika, panuje bardzo przyjacielska atmosfera. Pracowałam już na różnych stanowiskach, w różnych firmach i muszę powiedzieć,że takiej normalności nie doświadczyłam nigdzie. Kartki z pieczywem da się bardzo łatwo ogarnąć, tylko trzeba co jakiś czas zaglądnąć na stoisko. Minusem są grafiki z tygodnia na tydzień,ale jak się potrzebuje jakiś dzień wolny wystarczy powiedzieć wcześniej.Nadgodziny nie istnieją, wychodzimy o czasie. Nie będę pisać gdzie pracuję,ale pracuję na stanowisku kasjera-sprzedawcy. Możliwe,że w innych sklepach jest gorzej,ale nie należy generalizować. Dobre nastawienie to połowa sukcesu. Może nie jest to praca życia,ale jest sympatycznie :)
3
Ja 2017-04-30 15:54
Sklep w CH Turzyn w Szczecinie. Szok co tam sie dzieje. Kierownictwo lacznie ze zmianowymi do wymiany. Grafik wieszaja w ostatni dzien miesiaca tylko na kilka dni. Kobiety z tradycji nie chodza na przerwy bo brak personelu. Na stoisku piekarnia wody buerzacej nie bylo dwa miesiace tj marzec kwiecien. Kierownictwo nic sobie z tego nie robi. Smrod na sklepie jak w prosektorium. Zmianowa do tego stopnia wscipska ze potrafi czytac z ruchu warg o czym pracownicy rozmawiaja. Brudasy Brudasy brudasy brudasy. Nie polecam tam pracy
7
Tajne przez piufne 2017-05-03 01:09
Czy kiero to przemek
3
Aneta 2017-05-19 11:35
@Ja jeśli występują takie sytuacje, to czy zgłaszaliście je do centrali? Piszesz, o tym co w Twoim miejscu pracy warto zmienić. A jakie są plusy pracy w Piotr i Paweł?
Ania 2017-05-26 15:01
Akurat tutaj się nie zgodzę z opinią kierownik Andrzej S. Jest najlepszym kierownikiem jakiego kiedykolwiek miałam przeniosłam się na city tylko dlatego ..że bliżej miałam do domu a tak poszła bym za tym kierownikiem na każdy sklep i wie m , że było by warto bo to dobry człowiek .
zimno mi na Dronowej 2017-05-29 00:27
PiP Gronowa,NAJZIMNIEJSZY MARKET W POZNANIU!!!!!Dziwię się jak pracownicy to wytrzymują!..szczególnie Panie z Działu Tradycji,bo One mają najgorzej.Małe ESKIMOSKI.Pozdrawiam
3
strajk 2017-06-01 09:44
Czy w waszych sklepach też były podwyżki z dniem 1 czerwca ?
Pat8 2017-06-03 22:19
zgadzam się
Pat8 2017-06-03 22:20
zgadzam się
Paweł 2017-06-07 14:22
Koło godziny 10.00 pracownica sporzywała śniadanie na stoisku Tradycji a druga pracownica w tym czsie wyszła ze sklepu porozmawiać przez telefon ( z rozmowy wynikało żę rozmawia z synem ) i to nie jest pierszy raz w tym sklepie na indyfikatoże miała na imie Ania
Wieczorem tuż przed zamknieciem sklepu pracownik sklepu Piotr i Paweł ( kasjerka Alina ) z Bydgoszczy
Ul. Wojska Polskiego 1 Zielone Arkady zaczeła przeklinać ( i co KUR... się patrzysz itp.) na oślep nawet niezauwarzyła że jestem przy kasie
Ja 2017-06-08 13:23
w Sklepie w Gdańsku na Chełmie jest taki MOBBING, że połowa pracowników jest na zwolnieniach lekarskich od psychiatry. Chyba trzeba to zgłosić prokuraturze, bo mobbing to przestępstwo, a dyrekcja "zamiata wszystko pod dywan". Osoby na stanowiskach kierowniczych bez odpowiednich kwalifikacji, kompetencji i doświadczenia - zastanawia mnie jedno kto ich zatrudnia i czy wg własnego podobieństwa ?? bo większych buraków nie znam - żule spod sklepu mają więcej od ekipy kierowniczej- klasy, taktu i kultury !!!
4
Ja 2017-06-18 17:37
Tak jest :)
1
Slabe ogniwk 2017-06-19 21:50
Niestety nie polecam. Najlepiej jakby pracownik sie sklonowal i robil 10 rzeczy na raz. Mi wreczono wypowiedzenie, bo dziecko mi zachorowalo i ja tez wiec bylam na l4 zdarzylo mi sie drugi raz. Niby wypowiedzenie bez podania przyczyny ale wiadomo przeciez. Nie warto sie starac. Czlowiek latal jak ze sraczka zeby wszystko ogarnac i takie podziekowanie otrzymal. Zycze wszystkim zdrowia,bo mnie zabraklo i musze nowej pracy szukac ;) pozdrawiam!
4
jack 2017-06-26 12:51
Jak mnie drażnią teksty: jak się nie podoba, to się zwolnij! Buractwo przemawia przez takie mądrale. Zauważ, że ludzie w postach nie mają nic do samej pracy (żadna nie jest aż tak zła, żeby sobie z nią nie poradzić), tylko do je ORGANIZACJI, z którą nie dają sobie rady przypadkowi "kierownicy" awansowani za lizanie zadów. Organizacja w marketach Piotr i Paweł, to dno.
5
Weiss 2017-06-27 09:18
Przyjdzie slavko konopavcky z za buga i zorganizuje Wam pracę haraszo.
4
Anonimowa 2017-07-11 15:50
Kierownictwo w wszystkim widzi problem. Jak nie zrobisz tego co ci kaze Kierownik Norbert masz przerabane caly czas a pozniej sam,a odchodzisz bo nie wyrabiasz psychicznie. Ganiaja Cie jak psa i pracujesz na paru dzialach bo nikt nie chce u nich pracowac. Tak dziala praca w Piotr i Pawel Pruszcz Gdanski.
2
konsument 2017-07-26 08:26
Piotr i Paweł Jelenia Góra, wielkie otwarcie nowego sklepu, właśnie męczę się przy śniadaniu z szynką crudo, którą ktoś na dziale pokroił jak zwykłą wędlinę i jest za gruba, żeby ją przeżyć. Szkolcie ludzi bo to dramat!!!
2
Lutowy Człowiek 2017-08-10 09:31
Biedny :( Nie przeżył :(
Czlowiek nie zna jednak dnia ani godziny... czy to rozpędziny TIR czy plasterek szynki. Życie to bardzo krucha materia.
5
Kiki 2017-09-02 19:47
zgadzam się - tak jest także w Gdańsku do tego straszny mobbing
1
Aneta 2017-09-06 11:58
Mobbing @Kiki oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno opisywane przez Ciebie sytuacje obejmują wymienione rzeczy? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma Piotr i Paweł mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości, ponieważ mają dużo ofert pracy (https://kariera.piotripawel.pl/) i dużo osób może być zainteresowane pracą.
jako 2017-09-25 20:02
Browar Piotr i paweł omijajcie personel w tym sklepie i jedną tam babcinke co obsługuje na mięsnym..Arogacja beszczelność ja sie poczułem jak w sklepie GeSU z dalekiej komuny DLACZEGO TAK JEST bo przyszła kierowniczka i jej broni jeszcze Nie wspomne o Ochronie stary dziadek siwy jeszcze atakujący Cała trójca nadaje sie tylko na wymiane Przecierz ja płace i jak można tak traktować klijeta a wszystko wydazyło sie 2017 09 25 w Browarze Poznań piotr i paweł..Ochyda i tyle..
Klient 2017-09-26 16:59
W jeleniej górze zachowanie kierowniczki jest bardzo chamskie do pracowników nie miło się robi tam zakupy jak się słyszy że wy nic niepotraficie a sama pełza jak larwa moja i noi znajomi zrezygnowali robienia tam zakupów ja bym taką osobe odrazu zwolnił niezdziwił bym się jak pracownik skieruje sprawe do odp organów.
Lola 2017-09-26 17:07
W Jeleniej Górze.kierowniczka stosuje mobing do pracowników Piotr i Paweł.
klientka 2017-09-26 20:09
Byłam dzisiaj w Piotrze i Pawle po 17 tej w Poznań Plaza.
Panie na dziale mięsnym to jakaś porażka. To nie jest tylko moja opinia. Panie są bardzo niemiłe, jakby pracowały za karę. Pracuję także w handlu i mam doczynienia z ludźmi i niewyobrażam sobie być tak niesympatyczną dla klientów.
Aneta 2017-09-28 14:57
@Lola a wiesz, że mobbing to bardzo poważne oskarżenie, ponieważ to przestępstwo. Przypominam, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy własnie to odczułaś w firmie Piotr i Paweł? Na jakim stanowisku odczułaś takie zachowania? Chciałabyś opisać jakąś sytuację? Zainteresuje to zapewne osoby szukające ofert pracy w tej firmie.
kkkkkkkk 2017-09-29 00:17
nie wiesz co piszesz, sklepy negatywne pod wieloma względami. Stare mięso, stare ryby, klejące wędliny myte w zlewach, towar po terminie na półkach.Pracownik poniża pracownika.Awanse na wyższe stanowiska tylko i wyłącznie po znajomości a nie pod względem lat przepracowanych czy umiejętności w sprzedaży. Kierownictwo w Poznaniu ,,Dyrektorzy,, zainteresujcie się trochę sklepami. Skoro przyjeżdżacie na ,,zwiady,, to sprawdźcie na monitoringu co robi personel na sklepie czy pracuje czy pije z kierowniczką sklepu kawę na zapleczu.Coraz droższe ceny.Klientów coraz mniej.Upadłość wisi w waszej firmie w powietrzu.
Były pracownik 2017-09-30 11:34
NIE POLECAM!!!Firma PiP jest nastawiona na pracowników z ukrainy.W większości sklepów w Wa-wie polscy pracownicy są przez nich zastępowani.Po za tym 2000zł./mcs. w obecnych czasach to śmiech na sali.O podwyżkach zapomnijcie!,bo też zostaniecie w twarz wyśmiani i jak wyżej pisałem,odpowiedzą wam,że firma jest nastawiona na ukrainców.
Ja 2017-09-30 19:50
Niech Prezes się zainteresuje kierowniczką z Jeleniej Góry bo przez jej chamskie zachowanie pracownicy odchodzą a.ta kobieta nienadaje się na takie.stanowisko .
1
Ja 2017-10-02 19:33
Odradzam pracy w jeleniej górze piotr i pwaeł tam jest bardzo niemiła atmosfera ludzie stamtąd uciekają zmiany czasu pracy z dnia na dzień są problemy z kierowniczką podchodzi bardzo nieludzko do pracowników.
zainteresowana 2017-10-19 22:19
Witam. Dostąłąm propozycje pracy jako szef dzialu. Prosze mi powiedziec jaka stawka jest na szefa działu i jak dlugo trwa przyuczenie? Bo na poczatek powiedziano mi, że będe sie uczyć. Ile to trwa? 2-3 miesiace czy dluzej?
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł