brak logo

murdza zaklad remontowo budowlany

Miechów

Opinie o murdza zaklad remontowo budowlany

Janusz 2013-01-21 11:32:29
Nieprawda i bzdury wypisywane przez nieuczciwom konkurencje. Firma Murdza to bardzo rzetelny kontrachent a budynki przez nich budowane mają b.wysoką jakość. Wszystkie faktury zawsze płacom przed terminem wiec wspułpraca z ZRB Murdza sie opłaca! Nowa firma Murkrak ma wybitnych specjalistów w zarzondzie o których złego słowa nie powiem bo ich znam to bardzo kompetentni ludzie i maja 100% poparcia załogi.
Polak 2013-01-30 17:05:07
Oj chłopie, ale ty pięknie piszesz w swoim ojczystym języku. Jak to sie czyta to nie wiadomo czy sie smiac czy płakac. Proponuje ci wrócic jednak do szkoły i uczyc sie jezyka od nowa. A tak na marginesie: Jezeli ty remontujesz i budujesz tak jak piszesz to zycze Ci powodzenia.
Janusz 2013-02-08 14:05:26
Ty o niku Polak jak nie masz argumentuw to sie nie odzywaj bo mnie nie czeba umieć pisać tylko robić robote. A wiem jak robić bo robiłem takie żeczy, że wszystko praktycznie budowałem i jeszcze stoi, więc się na tym znam.
Były współpracownik 2013-02-14 14:42:57
Znawca języka się znalazł, a sam poprawnie napisać nie umie. Tyś jest burak, nie Polak. Do meritum: z wieloma firmami budowlanymi współpracowałem, lecz nigdzie nie spotkałem tak poniewieranych i kiepsko opłacanych inżynierów, jak w Murdzy. Szukaj pracy wszędzie, ale nie tam.
I tyle. 2013-02-19 14:01:57
Tylko kolego zauważ ze ty jako inzynier w Firmie Murdza dostawałeś co miesiac kase, nie musiałes czekac na nią kilka miesiecy jak my podwykonawcy. Ty sie nie martwiłes tym ze Loszek da ci głodowe stawki za roboty, albo utnie cos z umowy. Ty sie nie martwiłes ze (usunięte przez administratora) zapłaci ci wtedy jak mu sie spodoba łaskawie i jak bedzie miał dobry nastrój to ci pósci 1000zł dla zabawy. Zgodze sie z tobą ze straszna kicha jest teraz w tej firmie. Jedynie z kim mozna tam cos załatwic to z (usunięte przez administratora) a reszte to banda (usunięte przez administratora). Ale co pisac o tym jak powyżej jest juz napisane.
Niezadowolony 2013-02-25 17:49:44
Firma "Murdza" a teraz "MurKrak" - nic się w tej firmie nie zmieniło - chociaż nie zmieniło się mianowicie : zarobki poszły w dół (w hipermarkecie więcej zarobię, niż tam tyrając od rana do wieczora), żenada.
Od jakiegoś czasu nie ma nawet dla pracowników na herbatę a o zupkach nie wspomnę. Tak jak już pisali moi przedmówcy należnej kasy nie wypłaca na czas, jak i w rachunkach potrafi się pomylić ile komu mieli wypłacić.
Nie polecam tej firmy.
podwykonawca 2013-02-26 20:06:25
Nie placa w terminie, wszystko zawsze duzo po terminie..... zawsze trzeba sie prosic o pieniadze.
Z tego co mnie sluchy doszly kierownicy budow sie pozwalniali /pewnie mieli dosc tego bajzlu/.
riki 2013-03-05 18:46:18
Firma Murdza padła a teraz powstał MURBURAK ups MURKRAK ale pierwsza wersja bliższa prawdy, obecnie z tego co mi wiadomo to został tam boski (usunięte przez administratora)facet bez którego pseudo przedsiębiorca nic nie zrobi i niedojdy co się nigdzie indziej nie odnajdą. Piszę do osób które chciały by współpracować z tą firmą nie róbcie tego podwykonawcom nie płacą a robota jest i tak do poprawki.
balboa 2013-06-10 14:49:57
(usunięte przez administratora). jak ta firma funkcjonuje?
Tadeusz 2013-06-12 22:56:17
Anonim - 2013-06-07 09:15:06

Jaka pensja?
Pensje są bardzo wysokie już od samego początku i jest b.dużo dodatków i korzyści ale firma MURDZA już nie działa bo na bazie jej wieloletniego doświadczenia i uznanej renomy i wysokiej jakości robót i dobrej opinii wsród klijentów i podwykonawców powołana została nowa firma MURKRAK gdzie można pracować w świetnie i dynamicznie rozwijającej się firmie pod doświadczonym i profesjonalnym zarządem 100% polecam współpracę.
Tadeusz 2013-06-12 23:00:50
balboa - 2013-06-10 14:49:57

(usunięte przez administratora). jak ta firma funkcjonuje?
Firma funkcjonuje bardzo dobrze bo ma b.profesjonalny zarząd ale jak tego nie pojmujesz to może się nawet do taczek nie nadajesz albo jesteś niedorozwinięty.
staś 2013-06-14 15:02:54
Tadzio ile masz z tego żeby pisać takie bzdury? albo inaczej.. podpisał byś się członku zarządu prawdziwym imieniem.
anonim 2013-06-23 16:02:58
(usunięte przez administratora)Dodatki i korzyści? Ale bzdura! Juz dawno tego nie ma.
swój 2013-06-27 00:40:22
i tu sie zgadzam. no niestety. szeryfa władze robią jak chcą a my tylko obcięcia i obniżki. A było o wiele lepiej i sie szanowało. Dzisiaj tylko dla ubezpieczenia sie tyra jak nie ma innej opcji... Chociaż chyba ja sam pojde na bezrobocie, tam jest ubezpieczony człowiek i na czarno porobi i lepiej wyjdzie a nie 1400 i to z dobrymi wiatrami. zgk ma lepiej.
Ex 2013-08-15 20:59:03
Nie polecam, bo będą kapać miesiącami. Nawet żaden zakład wulkanizacyjny nie chciał naprawiać im opon, bo wszędzie mieli długi. Ale możesz spróbować.
2013-08-23 17:27:38
Skąd ty się chłopie zerwałeś chyba z choinki, założenie nowej firmy to tylko chwyt na naciągnięcie kolejnych podwykonawców bo firma MURDZA już utonoła w długach wobec banków, dostawców i kontrachentów przez co nie jest pewnie w stanie wziąść więcej kredytu na kolejne inwestycje, a z jakościa to żeczywiście czarna rozpacz protokoły usterkowe sięgają po kilkaset pozycji
Karolina 2013-09-18 19:26:52
Współpracujemy z firmą Murdza któryś rok. Faktury zawsze zapłacone, bardzo miły kontakt, fakt może nie zawsze w terminie, ale wiadomo jak jest w budowlance. Polecam.
bum 2013-09-26 20:01:01
Witam. Pracowałem tam jako inżynier. Plusy: ciekawe realizacje, można zyskać dużo doświadczenia (bynajmniej nie dzięki "wybitnym specjalistom w zarzondzie"), terminowa wypłata. Starczy już tych plusów. Minusy: brak szacunku zarządu do kadry (chore pretensje do Kierowników Budowy i Inżynierów, (usunięte przez administratora)młodych Inżynierów ze strony jednego z dyrektorów), kontrakty brane po zaniżonych kosztach (decyzją zarządu, pomimo trafnych wycen ówczesnego kosztorysanta), problemy z płynnością (opóźnione dostawy materiałów ze względu na poszukiwania kogoś kto da materiał w kredo, wykruszanie się podwykonawców), narzucanie podwykonawców przez zarząd (część z nich nie miała żadnego, nawet minimalnego, pojęcia o robocie, a jedyne co decydowało o ich wyborze to układy z dyrektorami), pensja (Inżynier zarabia tam mniej niż niedoświadczony pomocnik u podwykonawcy podwykonawcy). Słowo otuchy: po Murdzy zmiany są zazwyczaj na lepsze. Tyle w temacie. Pozdrawiam.
2013-10-03 16:16:14
bum terminowa pensja to chyba jedyny plus. Reszta wszystko się zgadza, po nich zmiany tylko na lepsze. Co do zaniżanych wycen 100% się z Tobą zgadzam. Budowa przynosi straty, komu się dostaje - kierownikom i inżynierom.
ogarnij sie 2013-10-09 11:49:39
przynoszą straty bo są wyceniane na szybko, żeby był przerób i kasa się zgadzała i jakoś to będzie, niestety nie jest.
plus apetyty niektórych potrafią przejeść, firma faktycznie dobra żeby się nauczyć, bo za minimalna pensje musisz robić wszystko. z jakiegoś powodu co 2/3 lata wymienia się płynnie cała kadra inżyniersko kierownicza.
femme 2013-10-13 12:57:09
bum super opinie przedstawiająca całe realia z firmy murdza. Jest tak jak opisujesz. Kadra cała wymieniana jest co 2 lata. Inżynierom dostaje się za decyzje dyrektorów, pewnie dobry inżynier po zdobyciu minimalnego doświadczenia staje się zbyt niebezpieczny i konkurencyjny. Czy inżynier za 1700zł netto który robi więcej jak dyrektor (nie ten rodzinny) który dostanie 9000zł jest potrzebny? Takiego trzeba usunąć szybko żeby utrzymać swoje stanowisko. Taka kadra kierowników co ostatnio poleciała.... Kilku z nich tak rewelacyjnych kierowników inżynierów, kosztorysantów uciekło, poleciało, zrezygnowało i to dlaczego? Nic się nie zmieni w tej firmie dopóki fryzjer strzyże a biały liczy kasiore.
P.S. UWAGA dla podwykonawców, hurtowni wszystkich tych którzy nie znają firmy Murdza, Murkrak głęboko się zastanówcie aby nie pójść na dno. Inżynierze ktoś w końcu Cie sprzeda.
kk 2014-01-07 16:21:26
z tego co ja wiem firma Murdza ma bdb opinie jednoczesnie dobrą renomę sam prowadzę Firmę wiem jak to jest kiedy ktos jest niedowartościowany przez samego siebie mam tu na mysli osoby jakie pisza te bzdury powyzej - nasze opinie sa takze rozne , jednynie mzoemy współczuć osobom o niskiej samoocenie co wiaze sie brakiem motywacji do pracy ... temat rzeczka !
XX 2014-02-07 21:33:26
kk aleś teraz pojechał z tą dobrą opinią i renomą. Wszędzie usterki.
Agent Tomek 2014-02-11 13:27:09
Wiele złego można powiedzieć o tej firmie, ale takich bzdur niepotwierdzonych żadnym faktem jeszcze nie czytałem.. Kto w tych czasach prowadzi działalność gospodarczą obracając taką kasą? (usunięte przez administratora)
Sowizdrzal 2014-04-01 09:14:04
potwierdzam poprzednie opinie,
chałturzenie po najniższych kosztach
wp 2014-07-19 15:32:32
hehe Techniczny ucieczkę robi? hehe po tylu latach.... Z. taką miałeś brygadę jeszcze 3 lata temu. każdy był dumny, teraz tylko wstyd że dałeś tak siwemu i innym rozpieprzyć firme.
P.S
Info dla młodych inżynierów.
Przychodząc do firmy nauczycie się bardzo dużo ale zarobki gorzej niż liche, kolejna rzecz, po roku, dwóch latach jak zrobicie praktyki uciekajcie do innej firmy.
maja 2015-01-05 18:41:54
no i jak tam @halik, jakie masz wazenia po pracy tam? mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze, bo jednak branża budowalana ma jeszcze przed sobą dobra przyszłośc i troche szkoda by było tak ją zaprzepaścić, a mam nadzieje, ze teraz to tylko podwyżki będą na święta czy na nowy rok tak naprawde, jak sądzicie?
alicja 2015-03-06 18:51:30
branża budowlana budzi się jak niedźwiedź wraz z wiosną, dlatego mam nadzieję że jak im dzisiaj wyślę cv i list motywacyjny to szybko jakieś fajne stanowisko dostanę. to znaczy mam nadzieję, że spełnię sobą ich oczekiwania i zechcą mnie zatrudnić bo wiem jaka to prestiżowa firma. nie szukają może teraz technicznych?
chuda90 2015-03-26 11:55:15
ja tez uważam że branża budowlana mimo kryzysów trzyma się doskonale, a przynajmniej pięknie rozwija, mimo cen na domy mieszkania dalej jest dobry popyt, ludzie jednak chcą kupować i budować,i zmian w tym temacie raczej nie będzie. dlatego uważam że warto się zatrudnić w takiej firmie jak murdza, pracy nie zabraknie na rynku
podwykonawca 2015-03-30 09:54:52
Heh To zatrudnij sie w Firmie Murkrak to zaobaczysz czy pracy bedzie poddostatkiem:-)Rozroznij prace od wyplacalnosci tej firmy:-) Aczkolwiek jezeli chcesz wspopracowac to prosze bardzo tylko nie zdziw sie jezeli na pieniadze bedziesz czekac w nieskonczonosc:-) Powodzenia:-)
1
podwykonawca 2015-04-17 12:43:43
Niestety w tej firmie na pieniadze dlugo sie czeka i nigdy nie jestes pewny kiedy wyplacą a raczej czy wyplacą!!!
inzynier 2015-04-29 12:05:25
Jezeli chcesz jako inzynier pracowac za 1700zl i caly czas byc na dywaniku to prosze bardzo:-)
zdzichu 2015-07-19 14:02:57
Prezes przejrzałeś na oczy? księgowego na bruk? to kto został do podkradania kasiory? no no robisz porządek z firmą. Nareszcie pozbyłeś sie tych dwóch typów Calineczki i Biołego. Chyba będzie dobrze jeszcze w firmie Murkrak/ Murdza. Tylko płać podwykonawcom terminowo a roboty Ci pójdą.
Dylan 2016-05-12 19:30:46
Powiem Wam, że murdza zaklad remontowo budowlany jest naprawdę klawy, mają kontrole, to oczywiste jest
Zostaw swoją opinię o murdza zaklad remontowo budowlany - Miechów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie murdza zaklad remontowo budowlany