brak logo

industrie lisa poland

Fugasówka

Opinie o industrie lisa poland

Gość 2013-05-06 12:42:32
Wcale nie tak łatwo się dostać do tego zakładu!!!
1
wczasowicz 2013-05-10 17:34:09
A dlaczego nie tak łatwo tam sie dostać??? .Odpowiedz jest prosta . To bardzo bardzo dobry zakład .Ludzie mają tam jak pączki w maśle ,zero stresu duza kasa spokój cisza , zdrowe powietrze jak to w lesie .Niestety jak każda firma ma też swoje minusy ,niestety to już wyłącznie wina ludzi tam pracujących nie chcą dopłacać do swoich wypłat.Na szczescie niedługo to sie zmieni pod nowymi rzadami fachowców. Bezrobotny bedzie bogaczem w porownaniu z nimi.I dobrze im tak Robol powinien robic za kromke chleba, siedzieć cicho i codziennie dziekować losowi ze maże tam zaapierdalać
anonymous Flinston 2013-05-30 12:15:52
[usunięte przez administratora] wychodzi na jaw. Ludzie się starają jak mogą, a on robi z nich śmieci. Nie zawsze wychodzi dobrze, zdarzają się cięższe, gorsze dni, ale jego to nic nie obchodzi. Muszą robić jak automaty, bez uchybień, ale tak zawsze się nie da. Nie wspominając o selekcji, która jest, a tak naprawdę nie widać efektu. 500% kontroli i zawsze coś wychodzi źle, gratulacje dla zakładu. Przerwa skrócona, norma zwiększona...to chyba będzie motto przewodnie [usunięte przez administratora] ;)
glomzas 2013-06-04 01:10:51
A co sie dziwisz, ze norma idzie do gory ?? To jest nasza wina, roboli produkcyjnych. Jeden z drugim robi ponad norme, 10, 15, jeden raz, drugi, trzeci i gruby to widzi i podnosi norme o 50 zeby wycisnac z konajacego robaka jeszcze wiecej a wy tyle robicie ile napisze. Przerwe skrocil bo jakis pajac podobno zszedl wczesniej z hali, a zreszta co CI z tej przerwy, robaki musza zarabiac pieniazki na firme, a nie odpoczywac. Odpoczywac to w dni wolne od pracy(czyt niedziele) bo jeszcze troche i bedzie mus chodzenia w soboty haha
Yoka 2013-07-15 22:51:30
anonim - 2013-07-11 18:47:27

To znaczy ile teraz jest przerw w industrie lisa? Trudno wyrobić te normy? Można wychodzić sobie na papieroska, czy odliczają?
Teraz jest jedna przerwa 20 minut. Normy jak normy wyliczone sa co do minuty, a na papieroski ? Odejdz od prasy to dostaniesz opieprz, ze odechce Ci sie tam pracowac. Tyle ode mnie
ios 2013-08-03 01:28:55
anonim - 2013-07-31 12:11:28

ile wogule można zarobić w firmie Industrie lisa poland? czy da tam rade dogadywać się z szefem? jaka jest tam atmosfera?
Przez pierwsze 3 miesiace zarobisz 1150 zl. Pozniej przy dobrych wiatrach wezmiesz troche wiecej ale nie licz na duzo wyzsza kwote. Dogadac sie z 'szefem' raczej trudno bo ma bardzo negatywne podejscie do ludzi. Wedlug niego kazdy sie opierdziela, nic nie robi a w gruncie rzeczy ludzie haruja jak glupi zeby miec z czego zyc chociaz pewnie nie jednej osobie brakuje do 10go nastepnego miesiaca ...
Fred Gonfi Hehehe!!! 2013-08-04 23:50:24
Gdy myślisz o przyjęciu się do tego [usunięte przez administratora] zakładu to sobie daruj !!!
Lepiej iść pracować w budowlance po 10h niż tam po 8 i się tak na wkurwiać !!!! Masakra to co tam się wyrabia !!! Gruby [usunięte przez administratora] chodzi i tylko pogania żeby jak najwięcej wyrobić, pedał chowie się za koszami i ludziom czas mierzy kto ile robi na min ale idiota nie doliczy tego czasu że trzeba detale wyciągać, przerobić, układać, napić się wody, iść do WC
A później normy z kosmosu i tylko żeby jak najwięcej jebaćć !!!
Nie zrobisz normy to weźmie cię do biura z cie poniży jak szmatę !!!
Z A S T A N Ó W S I Ę K I L K A R A Z Y Z A N I M Z Ł O Ż Y S Z T A M S W O J E D O K U M E N T Y !!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :::.... NIE POLECAM TEJ FIRMY :::.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moto 2014-01-09 20:34:02
witam, jak wyżej chcę się dowiedzieć czy jest tam umowa o prace i czy dalej tak ciężko
kl 2014-01-23 13:40:10
po co robicie w firmie skoro wam tak zle idz tam gdzie bedzie dobrze . Prawda jest taka ze wszędzie trzeba prcowac myslicie ze gdzie indziej jest lepiej pracowałem i wiem 12 godz 1200 zł i nawet niemialem jak sniadania zjesc wiec przestancie pierniczyc ze wiecie cos bo siedzi jeden z drugim w jednej firmie i znaja caly rynek pracy, zle szukaj tam gdzie dobrze proste
2
elvis 2014-03-09 12:52:38
(usunięte przez administratora)dla mlodych dobre tyle zeby nabrac doswiadczenie wziosc papierek i uciekac do innej firmy i tyle,taka strategia od dluzeszego czasu
1
jan 2014-04-01 16:51:33
zlecenie pół roku, pomarzyć o umowie można, zarobki minimalne mniej ,niby 1680 brutto...dziwne nie wychodzi całe netto...ludzie jak wszedzie jedni lepsi inni ....( to co się rzuca w oczy to znajomości niektórych w biurze..
2
mn 2014-05-07 16:29:04
bhp w tej firmie nie istnieje!!, ktoś powinien się tym zainteresować i do tego to zbliżanie się osób płci męskiej z biura do ciebie, za blisko to pod molestowanie podchodzi..ciekawe czy żony wiedzą?
k 2014-05-17 19:39:26
Bhp....i nie tylko...wystarczy byłych pracowników posłuchać.każa normy robić i człek szybko i szybko suwak prasy nie zdąży się podnieść a ty wkładać ręce musisz bo inaczej nie wyjdzie normą a gruby stoi i klaszcze by się ruszać!nie rozmawiać !jak do wc to wylazi z biura i patrzy ile tam człek czasu spędził albo chodzi po korytarzu i szuka gdzie się poszło i po co.ludzi od idiotów wzywa na zebraniach.- gdzie tu poszanowanie człowieka..każdy może przestawić maszynę na automat-klucze w maszynach.brak ochronnego specjalistycznego ubrania na zgrzewarkach i odpowiednich rękawic.cienkie zaraz się dziurawia i uszkadzają skórę.ludzie poparzenia mają od strzelania zgrzewarek a ciągle wymyślają utrudnienia do pracy.zamiast 5s samo marnotrawstwoa szczyci się jakością...ciekawe czego..co to za firma pomiatanie człowiekiem.brak dbania o warunki pracy i płacy.ktoś powinien to prasowi powiedzieć i jego prawej raczce ..
ale 2014-05-17 19:45:26
Słyszano już o wypadku.widać za późno ten wpis....
aga 2014-05-17 20:00:00
Rekawow doprosic nie mozesz sie.powinny po przepaleniu byc wymienione od razu .nie mowiac ze to nie sa odpowiednie rekawy na zgrzewarki...antyprzecieciowe przeciw zapaleniu maja sie jak .... ja jeden dostalam i to do pol reki.ciekawe jakby oni w takich warunkach robili to jak dlugo by wytrzymali.mam brzuch blizny i ręce ich fartuch przepalony i na zmianę drugi taki sam dostanieszt przypalony .nic nie chronił.andrzejowi powiesz to cię oleje.pal się byłeś normę robiła trochę za późno na wnioski.....
1
no_name 2014-05-19 10:13:22
Tam nie mam czegoś takiego jak BHP. Za psie pieniądze możesz stracić rękę.
Ludzie też, w sczególności pan (usunięte przez administratora) który lubi podkładać nieprzerobione detale by móc się przypodobać na zebraniach, Pan (usunięte przez administratora) który pogania pracowników, klaszcze jak dziobak mordą, moze jeszcze kankana zatańczysz co? Zjec se pitce italjane panie Freedie Merkury xD
Co Andrew? defekacja w spodnie? wcale sie nie zdziwie jak ofiara poda was do sądu o odszkodowanie, wtedy może mieć wsparcie u mnie bo troche wiem co i jak, jak działa zakład. I co mi zrobicie? naplujecie mi do kanapek w pracy? TANGO DOWN!

Moderatorze proszę nie usuwać tego wpisu. Pracowałem w tym zakładzie więc jako że żyję w kraju demokratycznym mam prawo wypowiadać się na temat zakładu.

(usunięte przez administratora)Zanim będziesz chciał się podjąć pracy poczytaj opinię.
1
były pracownik 2014-05-20 11:45:49
zgadzam się z opiniami, byle szybko byle dużo, (usunięte przez administratora)może po tym wypadku pewna osoba przejrzy na oczy, chociaż wątpię. Nachapał się zleceń i się wyrobić nie może, wszystko byle zarobić, kosztem pracowników, kosztem ich zdrowia. Zastanów się nim wybierzesz ich zakład, dobrze Ci radze !!!!
rownik 2014-05-21 16:58:49
Brygadziste i kierownik wywalic .żeby pierwszej pomocy nie udzielić......kur....przecież to człowiek nie maszyna która się popsula ...
2
olo 2014-05-22 13:47:04
jakim trzeba byc człowiekiem zeby nie udzielic pomocy ,kolega czy nie kolega w takich sytułacjach sie nie mysli tylko działa odruchowo,trzeba chyba byc pozbawionym calkowicie ludzkich uczuczuc ,brygadzista...kierownik w koncu odpowiadaja za to co sie dzieje na zmianie i co wazne odpowiadają tez za ludzi.
A tu normy ponad wrzystko ,kosztem zdrowia a nawet zycia...tylko co teraz??
Opamietajcie sie troche i odpowiedzcie sobie sami czy to co sie wyprawia w tej firmie jest normalne.......
2
XXXXX 2014-05-28 20:17:53
A Ty Olo udzieliłes pomocy?
:-) 2014-05-30 20:36:54
Ale wszyscy ładnie pisza a czy ktoś z was udzielił pierwszej pomocy ? Najlepiej tylko mówić na kogoś ale samemu tez nic nie zrobić ale pretensje mieć do wszystkich ale nie do sobie
1
benu 2014-06-02 11:29:59
ładne zeczy sie tam widze wyprawiaja,ale to bylo to przewidzenia predazej czy pozniej.Pozostaje tylko podziekowac panu dyrektorowi za komfort pracy i poganianie
pracownik 2014-06-08 12:40:52
Dziwi mnie tylko jedna rzecz że wszyscy tu piszący nie ważne czy tu pracowali czy nie ale mający za to dużo do powiedzenia widzą tylko jedna stronę medalu, winę dyrektora .A reszta co? ideały?,Ludzie pracujący na produkcji starają się jak mogą ale co z tego skoro ci co powinni im usprawniać pracę tylko patrzą aby każdy wszystko sobie sam zrobił .Jeśli coś idzie nie tak i im się to zgłasza każą dalej produkować aby dyrektor nie widział ze coś jest nie tak i nie kazał tego naprawić lepiej potem winę zwalić na operatora .Moje zdanie jest takie .Jeśli wszyscy nie będziemy dbać o to aby było dobrze od samego dołu do samej góry nigdy nie będzie dobrze.Najłatwiej narzekać
ppp 2014-06-20 23:22:28
a co moze w gazatach pisza jak tam jest? wystarczy popracowac kilka godzin ,zaobserwowac i pogadac z ludzmi i dziekuje :)
1
asdfghjkl 2014-06-22 16:08:44
Witam. Od nie dawna tam pracuje. Jest ciężko.
Wyrób np 400 sztuk normy na godzinę x 7h 40 minut(20 minut przerwy) 3100 sztuk.
Niektóre detale są lekkie i nie da się ich wyciągać za dużo ale nie które tak jak np tzw trumny wazy 1kg sztuka a jak masz ich 300 na godzine?
Nie wiem jak długo tam będę pracować. dziadowa praca.
ksjlh 2014-07-01 22:38:09
powiem Ci ze czy w tej chwili czy za rok lub dwa ,tam nigdy nie bd dobrze ,osobiscie jakis czas juz tam nie pracuje zwolnilem sie bo nie dam robic z siebie "barana" A koncowe propozycje pana DR mam gdzies.....
szukajacy pracy 2014-07-28 18:25:35
a kto to jest gruby?
szukajacy pracy 2014-07-28 18:27:40
mialem pytac tam o prace, ale wystraszylem sie GRUBEGO.... CO TO ZA TYP?
hsggd 2014-08-21 20:00:58
Co to już prawdy napisać nie można, co za ( usunięte przez administratora )
uegg 2014-08-21 20:05:50
Konowale przestań usuwać opinie.
Bhp w ilp na niskim poziomie, urwane krancowki, rękawiczek nie dają tylko 1 na tydzień to jakas kpina. Maszyny stare graty na złom a nie ludzi wykończyć.
konował :) 2014-08-22 10:49:49
Słowo konował jest znane u nas od kilku stuleci, dziś jednak rzadko je spotykamy. Jest zapożyczeniem z białoruskiego. Oznacza weterynarza, dawniej bez specjalnego nacechowania, później z odcieniem lekceważenia, nawet pogardy. W pogardliwym znaczeniu odnoszone następnie także do innych lekarzy - dziś, jeśli używane, to dla wyrażenia niechęci, pogardy i lekceważenia wobec lekarza (częściej: lekarza ludzi, nie weterynarza). W jednym z filmów z braćmi Marx w polskiej liście dialogowej użyto jednak niedawno wielokrotnie tego wyrazu w znaczeniu 'weterynarz' bez specjalnych odcieni negatywnych.
Zawsze liczy się intencja, z jaką słowo zostało użyte - tu jest wysoce prawdopodobna intencja nieżyczliwa, wtedy możemy mówić o inwektywie. Wulgaryzmem zaś słowo to z pewnością nie jest.
Pozdrawiam i proponuję otworzyć własną firmę (życzę powodzenia:))
1
mimi 2014-12-12 11:54:10
Pamietam pracowałem w tej firmie kilka lat temu i do dzis smieszy mnie sytułacja w której dyrektor w roli głównej zabrał nam czajnik ze stołówki za kare...żenada i smieszne ale prawdziwe.
anonimaus 2015-01-16 09:55:11
na pewna są caly czas ludzie przychodza iodchodza ,wystarczy zostawic CV
xxx-xxx-xxx 2015-02-13 21:21:14
Pani A.S z selekcji bardzo w piórka obrosła chyba ma mało detali do sprawdzenia albo że
dużo pomocy przy selekcji skoro wtyka nos tam gdzie nie czeba i zachowuje się jak by była kierownikiem albo wyżej
1
patryk 2015-02-13 23:37:18
chlopie zobacz sam...jezeli pracowales kiedys w jakims innym normalnym zakladzie to w tym dlugo nie wytrzymasz bo to obóz pracy!!no moze przesada bo 1200zł zarobisz:P
montana 2015-03-12 20:38:28
liderem???czego? chyba tandety !!malowanie sprayem,pisakiem haha żalosna reklama!
haha 2015-07-15 20:33:56
oferty pracy?? a co chcesz(usunięte przez administratora) jak głupi osioł za marne grosze??
znajomy 2015-10-01 22:39:12
NIE POLECAM PRACY W TYM OBOZIE !! NAUCZCCIE SIĘ TRAKTOWAĆ LUDZI NA POZIOMIE I DAJCIE GODNE ZAROBKI I ZRÓBCIE PORZĄDKI Z KADRAMI KTORE TRAKTUJA CZLOWIEKA JAK ROBOTA... CZŁOWIEK WYKONUJE PRACE JAK NAJLEPIEJ POTRAFI A W ZAMIAN W TO CZLOWIEK NIE DOSTAJE GODNEGO WYNAGRODZENIA !!!!!!! POZDRAWIAM GRUBEGO KTORY TYLKO POTRAFI KURWOWAĆ I NIE DOCENIA PRACOWNIKÓW !!
fifi 2015-10-25 20:45:03
nie przesadzajcie zawiercie bo zawiercie ...jezeli tylko ktos ma cos w glowie to robote za 1400zł znajdzie bez problemu..wystarczy ruszyc glowa i poszukac,,,bo sama nie przyjdzie
Anonim 2015-11-20 20:44:40
Fifi ciekawe gdzie taką robotę za 1400zł znajdziesz i czy w Zawierciu wogóle jaką kolwiek robotę dostaniesz choćby za 1000zł ???
fifi 2015-12-10 18:16:50
znajdzie sie.....ale prawda jest taka, ze na taka robote jaką sie tu robi te 1500zł to smieszne pieniadze-tyle zarabia sie w ochronie za siedzenie ;)
Dave 2016-01-21 20:18:10
Porażka firma typu wiocha Polacy pod wodzą włocha chodzą jak by byli imigrantami nie wolno rozmawiać rozglądać się a co dopiero jak się usmiechniesz... Pracowalem przez agencję robilem swoje a i tak poganiali bo normę Włoch ma przyjęta z Auschwitz... Umowy z tyg na tydzień. zachorowalem dopelnilem obowiązków z L4 itp powiadomilem 4h przed zmiana że mnie nie bedzie i mnie skreslili. Nie poważna firma ktora wyzyskuje nas w naszym wlasnym kraju szczerze daje ocenę 3 na 10 a śniadanie jeszcze w szatni bo kantyna jest na 4 osoby
1
xxxx 2016-01-26 12:35:35
Jakie małpy taki cyrk
Pokahontaz 2016-02-16 14:11:13
A co powiecie o pracownikach jakości? Jak wygląda ta praca?
I oprócz tego chciałam zapytać o premie regulaminowa, czy w tym zakładzie jest coś takiego?
Jutro mam rozmowę i nie wiem czego się spodziewać od tych ponad, dlatego wolę zapytać pracowników ;)
1
Pokahontaz 2016-02-16 14:11:58
A co powiecie o pracownikach jakości? Jak wygląda ta praca?
I oprócz tego chciałam zapytać o premie regulaminowa, czy w tym zakładzie jest coś takiego?
Jutro mam rozmowę i nie wiem czego się spodziewać od tych ponad, dlatego wolę zapytać pracowników ;)
Pracek 2016-03-02 16:37:49
Pracowałem tam...wytrzymałem 2 tygodnie...i tak dużo więcej niż osoby, z którymi się zatrudniałem przez agencję.
Brygadziści opryskliwi (ten krótko ścięty blondynek i Krzychu czy jakoś tak), robią Ci łaskę, że dowożą elementy, albo odblokowują prasę jak się zatnie.
Mówią do Ciebie jak do szympansa, który nie potrafi skapować prostych zdań.
Norma to ich Bóg...nie ma nic ważniejszego, nawet zdrowie.
Tydzień pracowałem w tych samych zapoconych i dziurawych rękawiczkach, gdyż nikt nie był w stanie mi ich wymienić bo zajęci, jutro, nie mamy na razie...
Ten Włoch chyba najgorszy. Tu niby tylko łazi, ale to przez niego się dostanie opieprze jak nie wyrobisz normy (z resztą chorej).
Potrafił stać za mną dokładnie 37 minut i lampić się jak robie, po czym pokazał mi jak mam to robić szybciej (dokładnie jak robot)...nie polecam -1/10
3
XXXX 2016-04-21 12:08:38
Firma sama w sobie jest dobra .Chcesz uczciwie pracować przyjdż tylko uważaj ostatnimi czasy w firmie rządzi sprzątaczka .Nie waz sie jej przeszkadzac w pracy (pisanie smsów i gadanie przez telefon
zzzvvvzzz 2016-05-20 17:10:53
Sprzątaczka przychodzi do pracy na 4 godziny a i tak większość dniówki przesiedzi w szatni na dzwonieniu i przeglądaniu internetu
2
akaiao 2016-05-21 18:06:06
widzę, że firma nie zatrudnia też byle kogo.. Mają spore wymagania, ale oferty które właśnie przeglądam, z samej nazwy brzmią groźnie. Poszukują projektanta AKPiA i przemysłowych inst. elektrycznych. :)
XYZ 2016-11-18 16:37:27
A powiedzcie dokładnie jakie tam są normy na dniówkę? Czy dają umowę o prace, ile płacą na miesiąc na rękę? i ile jest przerwy na śniadanie?
Zostaw swoją opinię o industrie lisa poland - Fugasówka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie industrie lisa poland