brak logo

Promibo Sp. z o.o

Opole

Opinie o Promibo Sp. z o.o

anonim 2011-02-03 11:42:09
Profesjonalna firma, partnerskie podejscie do pracownikow, dobry system motywacyjny. generalnie polecam :)
anonim 2011-02-03 12:30:01
wymagajaca i odpowiedzialna praca, cele jasno i precyzyjnie postawione, ale zawsze do zrealizowania. Nie zawsze jest latwo, ale warto sie pomeczyc zeby odczuc skutki na koniec miesiaca :) polecam Promibo jako godnego zaufania pracodawce dającego możliwośc rozwoju, co w szczególności jest dla mnie w zyciu wazne. pozdrawiam
anonim 2011-02-16 20:55:27
fakt , szukają wolontariuszy tylko ,m 1-2 miesiące i do domu !!
j 2011-03-08 12:26:56
idź tam i się przekonaj :) a za miesiąc czy dwa daj znać , ciekawe po czyjej stronie wtedy będziesz :) Pozdrawiam
były pracownik 2012-02-23 22:18:07
nowa za szybko oceniasz tą firmę :) tutaj dopiero można oceniać po rocznym stażu pracy bo na początku każdy ma parasol ochronny, później to się zacznie..powodzenia wszystkim z Promibo w poszukiwaniu nowej pracy, pracujcie i szukajcie czegoś nowego w między czasie
ass 2012-04-18 19:52:41
mam niedopłatę? a jak wypłatę sie brało to była nadpłata?
nie pracodawca płaci podatki tylko pracownik (pracowdawca w imieniu pracownika odprowadza zaliczki na poczet podatku)
więc w posiadaniu gotówki był pracownik nie US trzeba się cieszyć i zapłacić należny podatek
1
lala 2012-04-26 20:57:40
dostałam propozycję pracyw tej firmie... po tym co czytam nie wiem co robic? powiedzcie, czy jest sens pracowac za tak marna podstawe? a moze te premie faktycznie moga wynagrodzic tak niska podstawe? czy faktycznie plany sprzedazowe sa tak niskie?
Ja 2012-05-03 23:36:45
Sens pracowania jest zawsze, w każdej firmie- chociażby dla zdobycia doświadczenia. Podstawa marna to fakt, na premie nie licz bo to tylko taka bajka...która się bardzo ale to bardzo rzadko spełnia. Plany sprzedażowe jakie są to się dowiesz jak zaczniesz pracować- z ich wykonaniem jest różnie, zależy od miejscowości- w jednej są do zrobienia w drugiej nie. Pozdrawiam
anonim 2012-11-06 20:34:53
sara , a gdzie teraz jest tak dobrze ? Ja od jakiegoś czasu szukam pracy ...
alaaaa 2013-03-18 11:11:18
nawet PIT-11 nie potrafią normalnie obliczyć, bo szkoda na Biuro Rachunkowe wydać 1000 zł tylko dziewuszyna nie mająca pojęcia o księgowości wystawia PIT-y... a później korekty do US...
sdfdfgdfs 2013-05-28 11:53:11
szkoda czasu i nerwów
Anonim 2013-07-08 00:22:20
A ktoś coś wie na temat stanowiska administrator stron internetowych? Co pod tym stanowiskiem się kryje? Czy rzeczywiście to co w ofercie?
xxx12345 2014-01-30 19:06:46
Ta firma to nieporozumienie,odradzam i to z doświadczenia,widzę, że nic się nie zmieniło, niech każdy kto przeżył opisze,a kto nie przeżył niech się zastanowi, wiem, że jest więcej osób, które mogłyby się podzielić tą opinią,piszcie.
7
ilona1986!1986 2014-02-05 23:14:15
Też pracowałam w tej firmie. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to jest yzależnione od stażu i wyniku ale wiem że mieli całkiem niezłe podstawy! Premie u tych którzy je wyrabiali także były atrakcyjne, jest prawdą, że gdyby nie pani xxx o której pisał kolega to pewnie do dziś bym pracowała. Co do szefa promibo to racja świetny gość, który wie jak zmotywować pracownika. Może jeszcze kiedyś tam wróce. Wiem jedno ta praca nie jest dla osób, które nie mają celu w życiu.
3
Pracownik 2014-02-07 22:13:06
Witam, pracuje w tej firmie od dłuższego czasu i nie dziwią mnie wasze złe komenatarze... dlaczego? dlatego że jest to firma dla ambitnych osób , wiedzących co to jest praca i umiejących pracować solidnie i na siebie zarabiać. Mało tego że na siebie ale też dla siebie bo osobiście kilka miesięcy z rzędu wyciagałam po 6 tysięcy . Wylewacie swoje żale ale dlaczego? Dlatego że się po prostu do niej nie nadajecie , nie wytrzymujecie presji czasu i wymagań, bo rzeczywiście jest to firma w której żeby osiągnąć cel trzeba się napracować.Kolega pisze że się rozchorował i mu podziękowali ale kolego kto po miesiącu pracy idzie na L-4 bądź tłumaczy się złym samopoczuciem? osoba której na pracy nie zależy!! Ja nie raz chorowałam,mam małe dziecko które również choruje i nawet nie przeszło mi przez myśl nie przyjśc do pracy... dlaczego? Bo szanuje to co mam i wiele w życiu przeszłam aby to mieć dlatego to cenię. Po waszych komentarzach dziwie się że kto kolwiek was przyjął na te stanowiska bo jak dla mnie co najwyżaj warzywniak wam pasuję za najniższą krajową , nic nie robić , bite 8godzin i do domu, niczym się nie martwić. W takim razie po co szukałeś pracy w takim kierunku? odpowiedz sam sobie!! Dla osób szukających pracy w tej firmie: Nigdy nie miałam bardziej wyrozumiałego szefostwa, zarobki nie są przeciętne - są bardzo wysokie , służbowy samochód, telefon,laptop - nówki. Praca dla osón ambitnych i wiedzących co w życiu chcą osiągnąć-TAK !!! Dla sprzedawców warzyw którzy kichną i biorą L-4 bądź nie potrafiących wykonać prostego telefonu do klienta- NIE!! . To tyle , firme oceniam na 5+
2
Neutralny 2014-02-10 22:53:56
6 tysięcy? Chyba razem z premia za ten piarowski wpis:-)
4
pracownik 2 2014-03-12 20:38:03
Ale po co tyle agresji i tyle !!!! w tym ostatnim poscie?? Propnuje meliske i spokoju wiecej :) to że komentarze to brednia to ok ale do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem i spokojem :) Jako prcownik tej firmy zgadzam sie z opnią praconika i ta 6 co miesiąc wcale nie jest za wpis tylko za uruchomienia :P co wiecej ta 6 to i tak nie jest najwiecej co można w miesiącu wyciągnąć trzeba tylko chcieć i mieć jakieś plany... a jak ktoś jest na utrzymaniu mamy bądz partnera to poźniej są takie opinie a nie inne :) To nie jest praca dla mięczaków tylko dla osób które nie zadowala życie za 2500 mieciecznie a za dużo wiecej. To się pośmiałam jak czytałam i pozdrawiam.
2
kandydat do pracy 2014-04-09 16:27:38
Witam, nie rozumiem skąd tyle jadu i zawiści w tych komentarzach? Ludzie , a niech zarabiają nawet po 40 tysięcy, a jak ktoś chce to sprawdzić to zapraszam do Wydziału KRS przy sądzie w Opolu jest to do sprawdzenia pobierając pełny raport sprawozdanie finansowego (jeżeli jest to spółka prawa handlowego w tym przypadku PROMIBO Sp. z o.o. bądź Meritum24.pl) jedyny koszt to 50 złotych czy to dużo za pełny raport? Życzmy sobie wszyscy wiele zdrowia i energii do działania. Ponadto dziwię się osobą które chwalą sobie pracę i są zadowolone, że poświęcają czas na pisanie jakiś idiotycznych uzasadnień i wyjaśnień. Niech każdy się przekona na własnej skórze, a w tym przypadku to Państwa pozytywne wypowiedzi zaprzeczają rzeczywistości. Chętni do pracy gotowi....start! Powodzenia wszystkim:)
1
xxx123321 2014-05-04 23:34:25
Widze ze niektorzy krytycznie podeszli do mojego komentarza... Wcale nie wylewam swoich zali tylko wystawilem swoja opinie na temat tej pracy. Zarabia Pani 6 tys brawo tylko roznica jest taka ze Pani ma warunki zeby sie rozwijac w tej firmie ktorych ja nie mialem wiec prosze korzystac z tego i rozwijac sie. Umiem wytrzymywac presje w pracy i to bardzo dobrze to tak dla Pani wiadomości :) Nie prosiłem o L4 ale o tylko JEDEN dzien wolnego a na dodatek chcialem ten dzien odrobic na weekend. Ten przyklad z warzywniakiem byl kompletenie nietrafny i troszke poprawil mi humor. Po co szukalem pracy w tym kierunku? Poniewaz chcialem sie rozwijac i dac z siebie wszystko oraz godnie zarobic a przede wszystkim miec godne warunki. Teraz ja zadam Pani pytanie. Jak ja mialem wykonywac swoja prace skoro nie mialem zadnych warunkow zeby wykonac swoja prace. Do mojej pracy niezbedne bylo auto a ja otrzymalem niesprawne stare auta ktore odpalalem na popych a pozniej przestaly dzialac a pani ma nowe auto ktore Pani korzysta tylko dojezdzajac do pracy i na zakupy. Prosze sie nie wypierac ze tak nie jest bo nie raz stalo pod lidlem auto z promibo a poza tym pare osob ktore pracuja w promibo mowili ze Ci ktorzy pracuja za biurkiem maja najlepsze warunki wiec prosze nie komentowac mojej sytuacji poniewaz Pani ma warunki zeby sie rozwijac i pracowac ktorych ja nie mialem!!! To jest prawda sporo zawisci w tych komentarzach ale ja od samego poczatku podeszlem do tego spokojnie. Ja tylko wystawilem swoja opinie z reszta od tego jest ten portal. Ostatni raz dalem wpis na ten portal poniewaz wszystko wyjasnilem a jezeli ktos krytykowal i bedzie mnie krytykowal to oznacza ze pewnych spraw nie potrafi zrozumiec wiec lepiej niech Pani spedzi wiecej czasu z dzieckiem(moze to Pania odprezy i na dobre to wyjdzie) zamiast gotowac sie przy tych wpisach.
2
daaaniel 2014-05-27 08:16:46
Witam
Niestety też muszę przyznać racje tym opinią.
Mam też radę dla was znajdzcie normalną firmę renomowaną i pracujce na własny rachunek jak będziecie dobrzy to zarobicie bardzo ale to bardzo dobrze.
I nie trzeba mięc żadnej podstawy sam współpracuje tak z paroma osobami (bo mam umowę z chyba najlepszą tego typu firmą na rynku) jakby ktoś chciał jakieś info to pisać daaaniel16@interia.eu pozdrawiam Daniel
sssd 2014-05-28 10:48:23
Uważam, że to, że sobie jeździła na zakupy nie powinno nikogo boleć, korzysta ze służbowego paliwa - to zupełnie normalne :)
Lhotse 2014-09-09 12:28:50
Podpisuje się po wszystkimi negatywnymi komentarzami. Tak nadgodziny są bezpłatne w tej firmie.
asas 2014-11-02 17:28:52
Jesteś świeżo po studiach tzw "biurkowych" więc moim zdaniem Promibo to nie trafny wybór. Będziesz traktowana jeszcze gorzej niż zwykły pracownik bo będziesz robic wszystko i za wszystkich i wycisną z Cb ile się tylko da bo będziesz praktykantką/stażystką. Popatrz ile ma negatywnych opinie te całe Promibo... W każdej opini chociaż ziarenko prawdy musi być. W twoim kierunku proponowałbym Ci staż/praktykę w Państwowej pracy gdzie praca rozpoczyna się kawa i nie przekracza 8 godz. a poza tym więcej się nauczysz niż w Promibo. Spróbuj w Urzędzie miasta, skarbowym, nawet na policji za biurkiem. Wszystko co Państwówka tylko że Twoim przypadku za biurkiem. Ewentualnie spróbuj w jakimś banku tylko nie w parabanku. Oczywiście decyzja należy do Cb a ja Ci życzę trafnego wyboru. Pozdrawiam
mufin 2014-12-07 14:26:27
ciekawy jestem czy ktoś jeszcze pamięta Grześka ....
3
Francesco 2014-12-17 09:28:45
Grzesia pamiętamy i pozdrawiamy. Każdy biznes ma to do siebie, że przechodzi kryzys lub staje się mniej opłacalny. Dobrze, że Grzesiu zmienił zajęcie i wierzę, że jest szczęśliwy. Jak widzimy spółki Państwa M zmieniają nazwy, adresy, logo i kolory. Pytam po co ? Niesmak i smród pozostanie na wieki. Korzystając z okazji życzę wszystkim byłym pracownikom (szczęściarzom) i obecnym pracownikom (pechowcy - gorzej trafić nie można) zdrowych i wesołych Świąt!!!! Do siego Roku!!!
1
justa 2015-04-02 23:01:26
czy ktoś wie gdzie grześ teraz pracuje?
qwersfs 2015-05-04 01:46:48
w sklepie rybnym. Ponoć.
xxx 2015-05-26 14:42:17
byłam na rozmowie w tej firmie i rozmowa z kierownikiem jakoś dziwnie "łatwa" specjalnie bez większego "spinania pośladków", co mnie zastanowiło - że w placówce tylko pracował Kierownik i 3 m-ca pracy do obsadzenia ... kolejna rozmowa z Prezesem firmy (pytanie czy mam dzieci ... - bez komentarza ). Pomimo decyzji firmy na TAK nie przyjęłam od nich oferty. Czy ta firma to jakieś "czary mary", czy tylko mi się wydaje ?
2
xxx 2015-07-12 15:28:50
rozmowa z kierownikiem placówki opierała się na CV i doświadczeniu, sposób pozyskiwania klientów etc, z prezesem podobnie plus scenki sprzedażowe ...
123 2015-08-30 18:34:34
Widzę, że to jakaś prostaczka pisała...a dotyczy: pracownik 2 - 2014-03-12 20:38:03 .
dawny pracownik 2015-09-25 13:43:52
heheh w Promibo bez zmian :) Tak,tak polecajcie tą firmę. Kabaret :)
lola 2015-09-28 17:22:00
Zdecydowanie nie polecam.(usunięte przez administratora)Pracowałam i odradzam wszystkim, którzy chcą w życiu coś osiągnąć.
prawda 2015-10-22 19:36:19
Porażka! pieniadze nie na czas, oszukują ludzi, a wielkie kierowniczki <hahahah> okłamują ludzi
abrakadabra 2015-11-17 11:36:26
Oferty Meritumkredyt, agencji bankowych i agencji partnerskich BPH to wszystko ten sam interes,
więc jest się gdzie rozwijać.
re:sfisl 2015-11-17 12:00:12
Sugerujesz, że pracownicy stali się nagle kompetentni, w tym, co robią, a szefostwo zrobiło cięcia, coś w rodzaju pracy dwa razy więcej za jedną płacę...
cięższe czasy, kryzys.
sanfrancisko 2015-11-17 12:18:30
W jednej z ofert na Kierownika firma propunuje:
Oferujemy:

Umowa o pracę, w początkowym okresie umowa zlecenie
Zapewniamy komfortowe warunki pracy (klimatyzowane pomieszczenia- to chyba jakiś żart?!
2
Ja 2016-03-13 20:28:01
Jasne na początek , miesiąc moze dwa , jeśli wyniki nie są zadowalające a nigdy nie są obniżają umowy do najniższej krajowej także to rownież bujda !
Pracownik 2016-03-14 22:00:40
Opieka medyczna ? Karta multisport ? Chyba firmy pomyliłaś bo w tej od kilku lat jak pracuje o tym nie słyszałam . A z umowa sama prawda , co na początku to tylko na chwile ....
pracownik 92 2016-03-15 09:39:48
Słuchajcie wylewanie hejtu nic nie zmieni w nastawieniu i polityce wszystkich spółek Państwa M.
Mają taki proces zarządzania firmami i tyle. Co do zatrudnienia to zawsze pojawia się jakieś ale, zawsze początki są super i zawsze się później zesrało. Żadna szanująca się firma (spółka prawa handlowego) szukająca specjalisty i oferująca 3000 PLN wynagrodzenia oraz dodatkowe benefity nie zatrudnia ludzi na umowę zlecenie. Co do przedmówców i oferowanej formy rozwoju zawodowego to pomimo 8 lat nic się nie zmieniło, ludzie kuszeni milionami obietnic widzą, że ilość placówek maleje i firma zamiast się rozwijać to balansuje na rynku usług finansowych. Jak wiemy produkty finansowe są w oddziałach banków o wiele tańsze i naprawdę trzeba się napocić aby sprzedać kredyt "drogi" w sieci agencyjnej ponieważ musimy zarobić na spółkę i swoją wypłatę. Zatem ten kto chce pracować, sprawdzić siebie dlaczego ma nie spróbować? A jeżeli ktoś siebie szanuje swój czas i szuka stabilizacji oraz możliwości rozwoju tego tam niestety nie znajdzie. Zadziwia mnie stanowisko Asystenta Dyrektora Sprzedaży? Nazewnictwo korporacyjne pasuje do firmy jak w mordę strzelił! Powodzenia
1
Wow 2016-03-18 22:41:40
10%????? Gdzie tyle dają ? Tutaj zeby cokolwiek zarobić trzeba zrobić minimalny próg , w zależności od kaloryczności kredytów jest to ok 250-300 tys. Dopiero po przekroczeniu tego progu coś zarabiasz a przy tym najniższym jest to pare groszy ..... Proszę o namiary firm gdzie dają te 10% ....
2
Mola 2016-04-03 20:21:35
Najgorsza Firma w jakiej pracowałam ! Niszczą ludzi psychicznie , a kasa ? Co Wy w bajkach piszą ze dużo , możesz sie dwoić i troić wyrobisz ta ich niby premie a na końcu i tak dużo ludzi jej nie dostaje bo coś im sie ubzdura.
4
zawiedziona 2016-09-01 21:43:18
ta firma to smiech na sali. jak ktos szuka miejsca gdzie moze sobie nadszarpnac nerwy to jak najbardziej polecam na miesiac gora dwa zeby zobaczyc jak nie powinna wygladac praca w bankowosci. oferta pracy z pensja minimum 3tys a na podstawie dostajesz najnizsza klrajowa i wielkie problemy zeby wyplacili premie na ktora caly miesiac charowalas. NIE POLECAM przed duze NIE!!
5
Na szczęście juz były pracownik 2016-09-03 23:10:52
Zgadzam sie z opinia wyżej , ta praca to nie praca , to jest obóz pracy !! Omijajcie szerokim łukiem , niszczą człowieka psychicznie , wyzyskują .... Nigdy nie spotkałam sie z takim traktowaniem ludzi !! Wielkie obiecanki kim tu nie zostaniesz , a finalnie mieszają z błotem osoby które pracują po kilka lat i dojeżdżają do pracy kilkadziesiąt kilometrów zeby ratować jakaś placówke . Chcesz byc nikim przez duże zero spróbuj tej pracy
4
fleeja 2016-09-04 19:48:31
@ Na szczęście juz były pracownik - piszesz o tej firmie w ostrych słowach zatem moje pytanie - czy możesz podac przykłady konkretnych sytuacji? bo nie padłyu
1
byly pracownik 2016-11-03 14:51:15
Przychodzenie przed godzinami pracy i po godzinach pracy nie mając za to wynagrodzenia dodatkowego i nakaz odgorny obdzwonki wieczornej masakra! obiecanki większej podstawy gdzie przez tyle miesięcy cisza z tym była. Wieczne kłamstwa. A najlepsza jest pani m. która jeździ wspierać pracownikow i sieje największe ploty w firmie że szkoda gadać, niby ładnie pięknie jesteś najlepszy a za twoimi plecami tak ci tyłek obrobi że hej. Dobrych pracowników wcale nie szanują a w szczególności tych co pracują wiele lat.
1
Zostaw swoją opinię o Promibo Sp. z o.o - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promibo Sp. z o.o