brak logo

Meyer & Sonnenkalb

Kraków

Opinie o Meyer & Sonnenkalb

fuckDagma 2011-02-02 22:40:16
Pracodawca wykorzystuje ludzi, za 10 godzin roboty w słońcu 30 euro to maksimum.Podane stawki za dany dzień zmieniane wstecz, odliczanie pieniędzy za straty, których nie było.Do tego ciągłe wykorzystywanie minimalne stawki praca na akord.Srednia zarobków w granicach 600 euro.Nie jedźcie tam!!!!
pele 2011-02-24 19:34:04
Jednym słowem to złodzieje. Nie szanują pracowników, zarobki to śmiech na sali. Dniówki 20-30euro za 8-10h pracy(zaznaczam PRACY, nie leżenia pod drzewem) w systemie akordowym to normalka. Zaliczki wypłacane w minimalnej wysokości, często z problemami. Z końcowej wypłaty mogą odliczyć różne koszty/starty które sami sobie wymyślają, nie ma prawa z nimi o tym rozmawiać i się sprzeciwić bo wypłata jest w ostatni dzień po zbiorach.Bierzesz co dali i jedziesz do domu.Chcesz zarobić szukaj czegoś innego, chcesz pracować charytatywnie to jedź tam śmiało.
edzia 2012-08-11 00:46:04
WITAM JA WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z PRACY I JESTEM ZADOWOLONA NIC MI NIE ODLICZYLI A TYM BARDZIEJ ZA JAKIEŚ STRATY,OWSZEM TEN KTO COŚ ZNISZCZYŁ TO PŁACIŁ, ALE TO CHYBA NORMALNE A CO DO PANI EWY SUPER BABKA POMAGAŁA JAK MOGŁA ZBIERAŁA TAK SAMO CZEREŚNIE KAŻDEMU DO WIADERKA, A WCALE NIE MUSIAŁA.ZALICZKI CO TYDZIEŃ BEZ PROBLEMU.Z WYPŁATA TEŻ WSZYSTKO W PORZĄDKU TYLE ILE ZEBRALIŚMY Z MĘŻEM TYLE DOSTALIŚMY.WARUNKI W HOTELU DOBRE JA AKURAT BYŁAM W ERDEBORN I NIE NARZEKAM ZA ROK PLANUJĘ ZNOWU TAM WRÓCIĆ JAK KTOŚ CHCE TO ZAROBI W ŻADNEJ PRACY NIE JEST LEKKO WIĘC NIE ROZUMIEM PO CO TAKIE GŁUPOTY WYPISUJECIE.
Milena 2012-08-12 12:49:24
zgadzam sie w 100% z edzia i pozdrawiam cieplutko:)
niezadowolony 2012-08-14 15:33:23
Zarobki w tej 'firmie' do najgorszych nie należą, jednak traktowanie ludzi pozostawia wiele do życzenia.Wcześniej oisanych historii nikt z palca nie wytrzasnął, a napisał po to aby przestrzec.Na 'hotelu' syf i nieporządek, totalny brak organizacji.O zatrudnianiu ćpunów i patologii w towarzystwie której będziesz musiał żyć nie wspomnę. Kurewstwo i złodziejstwo na każdym kroku.Reakcji na bandytyzm ze strony pracodawcy brak, a wręcz przeciwnie.Widocznie dla Pani Ewy pobicia i zastraszanie, wyzywanie od kurw szmat i dziwek to norma dzienna (kwestia przyzwyczajenia??).Część pracowników(Niemców) bardzo w porządku, ale jest niestety część bardzo niemile odnosząca się do polaków. Ale wiadomo że znajdą się tacy, którzy pojadą za rok...
niezadowolony 2013-01-08 14:12:54
postanowilem zajzec na forum i przekonac sie ile dolaczylo niezadowolonych osob do naszego grona:)zgadzam sie z opinia ze p. ewa jest osoba niekompetentna i falszywa,nie reagowala na terroryzm jaki fundowali niektorzy wobec drugich.Owszem przeprowadzila rozmowe ale to wszysyko a osoba ktora dreczyla lub zastraszala druga osobe nadal to robila!tak nie powinno byc!wiekszosc osob pojechalo zarobic a nie byc terroryzowanym,takich ludzi p ewa powinna odrazu wyrzucac na zbity pysk a nie tych ktorzy nie zgodzili sie posegregowac smieci!
anonim 2013-05-22 16:08:33
Ludzie są super. Można poznać ich całkiem nieźle gdy się wspólnie zastanawia kiedy ztamtąd [usunięte przez moderatora] :)
edzia 2013-07-05 08:49:46
anonim - 2013-07-04 13:53:30

Którego się zaczynają w tym roku zbiory? Słyszałem że się opóznią
Tak zbiory w tym roku się opużniają ja też jadę więc czekam na tel.od p.EWY.
anonim 2013-07-06 10:09:59
Zbiory się opózniają tylko ciekawe z jakiego powodu. Pewnie mało czereśni będzie w tym sezonie.
zbieracz 2013-07-07 17:09:32
Ktoś wie w końcu kiedy zaczyna się sezon ?
wrotek 2015-03-04 19:03:47
jeśli chodzi o pracę poprzez firmę Meyer @ Sonnenkalb ( bo chyba o pracy w firmie nie ma co gadać) to polega ona na wyjazdach na zachód na czereśnie czy zbiory innych owoców w miesiącach letnich. Niestety ludzie dość mocno narzekają na to ile można zarobić. W końcu za granicą 700 E to przecież newiele za 5 tygodni!
sonia1976 2015-03-15 23:59:12
witam ,macie stare informację firma ma już innego właściciela od 2 lat ,wiem bo nadal tam jeżdżę od 10 lat,
greg 2015-04-13 00:06:21
Witam sonia masz racje pani ewa tez juz tam nie pracuje ja tez jezdzilem tam bylem trzy razy w tym roku tez bympojechal ale nie mam kontaktow mam prosbe masz mozliwos mnie wkrecic w tym sezonie? Odwdziecze sie zadzwon jesli mozesz lub napisz sms to pogadamy to moj num (usunięte przez administratora)
sonia1976 2015-05-06 18:44:43
napisz adres e meil może coś się da zrobić
Staszek 2015-11-09 20:38:05
Witam Potrzebuję kontaktu na czereśnie jeśli ktoś ma byłbym bardzo wdzięczny za podanie pozdrawiam
Staszek 2016-10-08 20:35:54
Witam Bardzo bym prosił o jakiś kontakt do tej firmy jeśli ktoś by miał prosiłbym o wiadomość na maila
stanislaw.utkowski@vp.pl Z góry dziękuję i wszystkich pozdrawiam
[pie 2016-10-18 22:36:11
no właśnie chciałam się cooś więcej dowiedzieć o tym zakwaterowaniu - przede wszystkim o warunki, ale też jakieś są za nie opłaty i ile osób ci meldują jednocześnie na kwadracie
Zostaw swoją opinię o Meyer & Sonnenkalb - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meyer & Sonnenkalb