Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Pracowałeś w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dam - 2014-10-14 10:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
a czy ktoś wie jak wygląda sytuacja ze stażami w Corning (12-miesięcznymi? Czy są one sensownie zorganizowane? Jakie jest wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
Radek - 2014-10-28 18:52:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli tutaj jest tak, że przychodzisz do nic na rozmowę i zależy jakie stawki wynegocjujesz, tak? no to jest jakaś opcja, jak ktoś umie negocjować i jest w tym dobry to może da rade jakoś dogadać się z szefem czy z osobą rekrutującą, na jakim poziomie juz są prowadzane takie finansowe rozmowy o wynagrodzeniu?
zdjecie uzytkownika
Motyl - 2015-01-10 13:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli rzeczywiście tak jest to można się zastanawiać ile maksymalnie kandydaci mogą wynegocjować. Pewnie są określone granice, których oni nie przekraczają, ale z drugiej strony jeżeli pracownik posiada spore kwalifikacje to można zaproponować mu dobre warunki. Powiecie jak przebiega sama rekrutacja do firmy?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-14 15:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutacje przez agencje-JOB IMPULSE i Randstad. W J.I.rozmowa rekrutacyjna- dzialania matematyczne do obliczenia,prosty rysunek do wykonania na podstawie polecenia. Nastepnie testy manualne.
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-01-28 09:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przez jaka agencje mozna dostac sie corninga
zdjecie uzytkownika
tamik - 2015-01-30 02:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ala, a nie widzisz postu powyżej, jasno napisali, że przez job impulse oraz randstad. @a, co masz na mysli pisząc testy manualne, bo jednak brzmi dość tajemniczo. W ogóle to rozumiem agencja robi tylko rozmowę, ale umowę podpisuje się bezpośrednio z Coming Cable Systems, tak? Pozdrawiam i dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
.. - 2015-02-08 19:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa zostaje podpisana z agencją, nie z COC..
Testy manualne, co najmniej 2 lata temu obejmowały, zwijanie pigtaila, oraz za pomocą pensety włożenie krótkich i cienkich "igiełek" do tacki, w której tylko część otworów jest "otwarta", gdyż reszta jest dokładnie zaklejona.
zdjecie uzytkownika
bandel - 2015-02-12 17:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie testy bardzo podobne. Polegaja na zlozeniu kilku elementow w calosc( skrecenie 6elementow z ktorych powstaja 3), odnalezienie 3ch roznic w jakims elemencie zlacza bodajze. Jest tez napisane polecenie na podstawie ktorego peseta musimy ulozyc koraliki zgodnie z instrukcja- i to jest na czas. W job impulse.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-20 15:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktoś ma jakieś inne informacje na ten temat? bo nie wiem jak mam się już odnieść do tematu? szukam teraz dobrej firmy zajmujacej się tą branża, możecie ich polecić czy nie za bardzo? zalezy mi na naprawde dobrze wykonanej robocie, bo potem jakbym miał coś poprawiac po nich inną epiką, to mnie to wyjdzie 5 razy drozej.
zdjecie uzytkownika
k - 2015-02-24 19:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pod względem jakości wydaje mi się bardzo dobrą firmą zwracajaca uwagę na każdy szczegół.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
zdjecie uzytkownika
maria - 2015-03-06 19:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już prawie wysłałam do nich cv, już miałam kliknąć "wyślij" a tu jeszcze przeczytałam komentarzy kilka od was i nie wiem już teraz za bardzo co począć ze sobą i tym marzeniem o idealnym zatrudnieniu. na serio są aż takie problemy finansowe z wypłatami? i jeszcz jedno,chyba najbardziej kluczowe dla mnie pytanie, czy soboty u nich są obowiązkowo pracujące?
zdjecie uzytkownika
adm - 2015-03-11 19:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsze słyszę o takich wielkich problemach z finansami. Pracuje w tej firmie ładnych parę lat i ile sobie przypominam tylko raz zauważyłem niezgodność. Co do sobót, hmmm przymusowe nie sa, ale raz na kilka trzeba by się pokazać.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-12 13:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak nie sa?? w któras mozesz tam nie przyjsc sobote aale tak to musisz ...nie opowiadaj bajek adm. No soboty za grosze jeszcze wyplacane po 3 miesiacach a jezeli ja odbierzesz jest platna nie cale 50 zl mozna sobie to wsadzic w d...proste 3 soboty w miesiacu 150zl haha wcale sie nie oplaca przychodzic a jak masz za duzo sobot to i tak cie orznac bo podatek ci zabiora niech sobie inzynierki przychodza .... firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Majac tam znajomosci mozna isc beddzie wtedy umowa i wszystko i trzeba tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom zeby stac sie pupilkiem. ZLODZIEJSKA FIRMA I TYLE AMERYKANSKA AZ SMIAC SIE CHCE
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-12 13:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z wyplatami nie wyplacaja w terminie ale oszukuja i trzeba pilnowac czy za wszystko wyplacili itd bo oszukuja a to za urlop nie wyplaca a to za sobote itd
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-12 13:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a i inzynierki kase biora za akaizeny a wogole sie nie znaja na prodkucji tak ja ulepszaja ze jeszcze gorzej rsie pracuje na stanowisku po tych ich ulepszeniach
zdjecie uzytkownika
adm - 2015-03-18 11:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz dziwne przeliczenie soboty. Sobota płatna jest jak normalny dzień pracy Plus drugie tyle jeżeli jej nie odbierzesz, badz 50% o ile odbierzesz, czyli ogółem 150% dniowej.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-18 16:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzialam chyba co na pasku mam nie opowiadaj bajek bo rzniecie ludzi na ich zarobionych pieniadzach
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-18 16:23:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy Corninga ktorzy jeszcze tam pracuja nie przychodzcie w soboty bo to i tak wam sie wogole nie oplaca szkoda waszego czasu a oni beda majatki zarabiac na was a wy nawet za ta sobote dobrze zaplacone nie bedziecie mieli
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-19 13:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o jakiej wy umowie mowicie ....18 miesiecy bedziecie na agencji pozniej czy miesiace na okres probny a nastepnie przyjmuja na wasze miejsce ludzi z agencji a was wywala poniewaz im sie to oplaca nie chcac sie wiazac z pracownikiem na dluzej poniewac trzeba im dawac bony na swieta itd. a jak wezma z agencji to kolo 2 lat znowu moga trzymac i tak w kolko. Ja nie chodzilam na zwolnienia normy robilam staralam sie a jeden po sylwku przyszedl podbity ...na zwolnienia chodzil tam trzeba miec dobre znajmosci no i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom albo miec warta FIRMA DNO ZALUJE ZE TAK DLUGO TAM PRACOWALAM
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-19 13:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o jakiej wy umowie mowicie ....18 miesiecy bedziecie na agencji pozniej czy miesiace na okres probny a nastepnie przyjmuja na wasze miejsce ludzi z agencji a was wywala poniewaz im sie to oplaca nie chcac sie wiazac z pracownikiem na dluzej poniewac trzeba im dawac bony na swieta itd. a jak wezma z agencji to kolo 2 lat znowu moga trzymac i tak w kolko. Ja nie chodzilam na zwolnienia normy robilam staralam sie a jeden po sylwku przyszedl podbity ...na zwolnienia chodzil i umowe dostal na 2 LATA SKANDAL DNOtam trzeba miec dobre znajmosci no i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom albo miec warta FIRMA DNO ZALUJE ZE TAK DLUGO TAM PRACOWALAM
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Najpierw krótka rozmowa telefoniczna w tym sprawdzenie umiejętności komunikowania się po angielsku, później w II etapie standardowa rozmowa rekrutacyjna w dużej korporacji wg schematu: poznajmy się (coś o sobie, dlaczego ta firma i to stanowisko, jakie jest twoje doświadczenie itd.) sprawdźmy Twoje kompetencje (rysunek techniczny) - 2-3 pytania po angielsku.
Pytania: Brak pytań wybiegających poza typowe pytania na rozmowach. Żadnych w stylu 'dlaczego płyty kanalizacyjne są okrągłe'.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-19 13:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda ze za robienie normy nie daja zadnej premii zlodzieje....
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-03-23 02:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś tu jeszcze jest poza Byłą pracownicą? bo bardzo interesuje mnie własnie firma a konkretnie praca w Corning Cable Systems Polska, no ale chcialbym poznać więcej zdań niż tylko zdanie jedej osoby, bo wiadomo każdy moze mieć inny punkt widzenie, bo co innego w firmie przeżył i czegoś innego doświadczył a mi zależy na obiektywnych wypowiedziach
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo?
Zadaj pytanie