brak logo

Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Stryków

Opinie o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Byla pracownica 2015-04-09 00:02:13
wartosci corning i wogole jak w to za ludzmi nie jestescie hahaha jaka wy to dobra firma i wogole :) tylko o tymz ze ludzi zwalniacie nie mowicie a zostaja beznadziejni ale wasza sprawa. a Ty adm pewnie w biurze siedzisz i go.. wiesz jak wszyscy tam inzynierki z reszta o produkcji zero pojecia ale wymyslaja akaizeny
Byla pracownica 2015-04-09 00:04:40
ta zwracaja uwage na kazde szczegol chyba na ilosc a nie jakosc haha ludzi szkola beznadziejnie a daja im kable do polerki lub czegos innego firma schodzi na dno moze kiedys byla dobra a teraz to jest jedno wielkie gow... prawie jak wszedzie teraz w polsce.... malo sie zarabia a by chciekli nie wiadmomo co a oni kasiore trzepia
1
Luzik 2015-04-09 14:23:01
Ulokowanie tej firmy w centralnym miejscu Polski jest dobrym rozwiązaniem dla firm logistycznych, ale czy w telekomunikacji ma to również takie istotne znaczenie - wydaje mi się, że nie. Z tego co widzę, panują tu raczej mało pochlebne opinie o tym pracodawcy. Zawsze warto mieć je na uwadze, o ile ktoś będzie planował podejmować u nich pracę, bo chyba coraz mniej się to opłaca..
adm 2015-04-17 09:55:36
Nie jesteM z biur, ale akceptuję to co robię. Kazdy by chcial duzo zarabiac nie dajac nic z siebie. myslisz ze jak robisz norme to jestes zarabista i za to powinnas dostawac wiecej? Nie, po to zostalas zatrudniona i za to masz wyplate na ktora sie zgodzilas na samym początku. Masz coś do ludzi z biur. Skończ inżyniera i też tam usiądź, kto broni. Najprosciej jest miec pretensje do calego swiata tylko nie do siebie. W tej firmie najczęściej nie przedłużają umów A nie zwalniają, Jet to roznica. Prawo na to pozwala i pretensje trzeba mieć do ustawodawcY.
2
byla pracownica 2015-04-17 16:40:11
nie kwas bo mi sie juz czytac tego nie chce ciekawe czy masz studia jak tam wszyscy po znajomosci sa
1
Byla pracownica 2015-04-17 16:43:27
skoror jest tak swietnie to czemu ludzia nie przedluzaja umow tym ktorym powinni tylko przyjmuja na agencje bo im sie to bardziej oplaca znowu moga dwa lata trzymac bez niczego ... akceptuj dalej mozesz nawet i w nd chodzic a jak nie beda mieli roboty to cie wywala. nie przedluzaja umow czy zwalniaja jedno i to samo
adm 2015-04-17 20:10:02
Jakbyś czytała ze zrozumieniem moje wpisy to byś wiedziała że pracuje tu już kilka lat. Agencja mnie nie dotycz, ale też musiałem przez nią być zatrudniony. Wybacz, ale skąd ty możesz wiedzieć koumu powinni przedłużać umowy? Sa ludzie którzy dostają umowy, mam wrażenie że byłaś w tej drugiej grupie i wylewasz tutaj swoje żal.
Wójt 2015-04-26 00:16:35
Z tego wnioskuję, że jest jakaś tam szansa przejścia na umowę bezpośrednio z pracodawcą a nie siedzenie cały czas na umowie agencyjnej, która jest największą bzdurą stulecia?
qwerty 2015-06-25 17:23:37
Brak słów...przedmiotowe traktowanie pracownika, kombinowanie jak tu zabrać premie i jak tu wyruchać na nadgodzinach, praca na chwile. Ogólnie z roku na rok coraz gorzej. Jeśli ktoś szuka pracy na wakacje to polecam, a jeśli na dłużej to odradzam :)
jenerał 2015-06-25 21:53:42
hej. Ja własnie zaczepiłem się kiedyś na krótki okres w Corning Cable Systems i nie narzekam. W sumie byłem młody szczawik i każda kasa wydawała się wtedy zbawienna , ale pamiętam , że nie dosyć że praca była całkiem przyjemna to jeszcze atmosfera między pracownikami naprawdę ok. Ja wspominam pozytywnie
3
3 letni pracownik 2015-08-13 19:00:37
Ja pracowałem na stronie H & E (montaż) przez pół roku, nie było najgorzej tylko trzeba było robić swoje. Co do sobót pracujących to muzę sie zgodzić z adm. System rozliczania nadgodzin jest trzymiesięczny i jesli pracujesz 2 soboty w styczniu to przy wypłacie w lutym otrzymujesz 2 dni dodatkowe ale płatne tylko raz, natomiast w kwietniu drugi raz dostajesz "setke" a jeśli odbierzesz to "pięćdziesiątkę". Rzadko która firma za odebrane nadgodziny płaci 150% i jesli była pracownica odebrała swoje soboty to niech się nie dziwi ze po 3 miesiącach zapłacili po 50 zł. Twraz pracuje na stronie OFC i kompletnie nie narzekam. Zarobki całkiem ok tylko system 4 bryg. Pozdrawiam
2
pokok 2015-08-25 04:37:42
Taki system o którym napisałeś @3 letni pracownik nie jest wcale głupi, dobrze że te dodatkowe godziny czy też dodatkowe dni pracy są płacone, a nie w każdej firmie tak jest, dobrze to świadczy o CCSie, atmosfera podobno też nie należy do najgorszych więc wychodzi na to że zatrudnienie jest jak najbardziej opłacalne.
1
4r5tyu 2016-02-07 16:24:24
hej mam pytanko czy ktos z was odbywał moze u nich staz w dziale jakosci w Strykowie? i moglby mi napisac jakie tam sa warunki i atmosfera, z gory dziekuje
Cysiu 2016-02-08 01:54:08
Czytając opinię byłego pracownika cieszę się że po tygodniu zrezygnował em myślę że niejestem głupi i z grubsza widzę jaki jest wyzysk pracowników ponieważ za takie pieniądze żal robic w pierwszej pracy po technikum tyle zarabialem i pracę miałem owiele milsza bo mogłem normalnie iść do kibla się wysrac a tak jak to firmie corning trzeba wybić się na przerwę która trwa 10 min , a jak dostane sraczki i pojde 6 razy w ciągu całej pracy albo niezdaze się wybić na przerwę ? Co z tego że ci ku... dadzą ubranie i umowę na miesiąc a po miesiącu co srasz w portki jak roboty nie będzie by Cię nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
jenerał 2016-02-09 17:51:36
widzę , że należysz do osób które wyzysk widzą wszędzie także nie ma co dyskutować. Inżynierzy jakości mimo wszystko jakoś tutaj normalnie pracują. ..
1
marudny sąsiad 2016-02-10 14:50:13
jedna z najmniej obsmarowanych firm na tym portalu. Oznacza to że chyba jest tam całkiem nieźle:)
Pytanie do biurowców - warto?
1
kiuno 2016-02-11 20:01:22
@marudny sąsiad, skoro nikt nie narzeka to chyba warto, jeśli nie będziesz miał odpowiedniego doświadczenia do pracy to zawsze możesz spróbować odbyć Staż np. w dziale IT. Trzeba być studentem albo absolwentem studiów informatycznych.
xop 2016-02-19 17:30:58
I taki staż to bardzo fajna rzecz jeśli chce się nauczyć czegoś praktycznego po lub wciąż będąc na studiach informatycznych! Dają zatrudnienie na podstawie umowy o pracę na cały etat na okres 12 miesięcy oraz atrakcyjny pakiet benefitów: dofinansowanie do karty MultiSport oraz do posiłków.
1
opos 2016-02-22 18:40:42
dobrą opcją też jest praca na stanowisku inżynier jakości. jednak to oferta dla osób z przynajmniej rocznym doświadczeniem w branzy. warto też znać normę ISO17025.
1
highway 2016-02-27 20:26:21
Super, że nawet taka firma jest w stanie zapewnić zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież to zdecydowanie rzadkość w dzisiejszych czasach, a pracownik jest w stanie czerpać satysfakcję z pracy.
1
kilka lat w COC (dawiej CCS) 2016-02-28 22:56:24
Rozumiem rozżalenie osób pracujących przez agencję bo tam nie zawsze wszystko jest idealnie. Zatrudnieni na umowę z Corning raczej nie narzekają. Klimat w firmie jest OK (Ci w biurach to już w ogóle pieją z zachwytu jak tam super). Pensja adekwatna do tego co robisz i jaką wiedzę posiadasz. Możliwości awansu ma raczej każdy (mało to byłych operatorów siedzi w biurze?).
A co do starzy to słyszałem, że jest ok - sporo młodziaków zostaje zatrudnionych jak jest wolny etat.
2
Agent 2016-03-01 19:55:56
Jest różnica między zatrudnieniem przez WORK SERVICE, a RANDSTAD ?
nowicjusz 2016-03-02 12:24:13
Jest może ktoś zatrudniony przez WORK SERVICE ? opłaca się w ogóle być zatrudnionym przez agencję? nigdy nie byłem i się zastanawiam...
Miś 2016-03-14 14:17:57
Zastanawiam się ile inżynierowie zarabiają tutaj własnie w ramach testów, bo nie rozumiem za bardzo na czym praca polega, ogólnie to chyba poniżej naszego wykształcenia?
@a@a 2016-04-21 10:36:29
Firma jak firma, najgorzej jest tam z pracującymi kobietami na niektórych działach... są strasznie wredne i czekają tylko by donosić wzajemnie na siebie.. nie polecam tej firmy z powodu pracujących tam wielu osób które są pupilami brygadzistek.. chodzą tylko po zakładzie albo na palarni i opowiadają głupoty wymyślone i z palca wyciągnietę.. proszę was zróbcie coś z tym bo dobra praca to taka w której jest miła atmosfera ...
Radek 2016-04-21 10:50:15
teraz szukają kogoś jako Inżynier jakości w laboratorium testów i kwalifikacji i praca jest koło Lodzi, wiec dobra lokalizacja.
Misia 2016-04-26 11:35:03
Tak wiec cała prawda o firmie to oszuści.Brak szacunku do pracowników brak klasy .Oszukują jak moga chca udowodnić ludzią że coś robią nie tak a tak naprawde sami chcą ukryć swoje niepowodzenia z brakiem wiedzy .Po co mamy tam kilkunastu inzynierów jak nie umią poradzić sobie z problemami na produkcji i słynne powiedzenie naszej słynnej kierowniczki Katarzyny że oni nie sa od tego to wiec od czego .Wymyślają projekty które mają usprawnić nam prace a okazuje się ze nie usprawniają tylko tyle że są i pieniążki tez są bo projekt jest zajebisty a ktoś się o to nas pytał nie po co co my mamy do gadania nic reklamacj przyjdzie to bach na ulice szarego pracownika dac mu dyscyplinarke i narazie niech sie martwi my mamy problem z głowy ,jeszcze troche a góra sama będzie zapitalać zobaczymy czy nazucana norme zrobią bo musza do niej dążyć a nie osiągać bo coś bedzie nie tak.Więc trzeba sie rozglądać za nową praca bo jest tutaj syf i nic więcej ta firma nie ma klasy było dobrze z jakieś 5 lat temu nie teraz szok co sie tu dzieje teraz szkoda gadać.
max 2016-05-05 21:43:36
Misiu, nie sądzę, by cała firma tak działała. Przecież to wręcz niemożliwe, żeby tak podchodzić do pracowników. A od dawna obserwujesz taką sytuację na produkcji? Daj proszę znać, bo mam wątpliwości co do tego działu :)
pracownik 2016-05-30 15:59:32
Brygadzistki nie znaja sie na swojej pracy,nie potrafia godz przed koncem przyjsc i powiedziec czy linia idzie i ktos siada po nas czy nie,wprowadzaja zmiany utrudniajac prace,wychodza na przerwe to potrafia ich nie byc z dwie godziny,pytajac cos na temat produkcji same tez nie potrafia wyjasnic.Ciagle tylko liczy sie tam norma i wydajnosc a nie czlowiek jak ktos juz wprawi sie na jednym stanowisku przezucaja na inne pozniej znow na wczesniejsze a czasami z grupy z ktora sie zaczynalo potrafia jedna osobe oddelegowac na inna linie i innego liderea gdzie sa tylko ludzie co maja umowe z corningiem i wymagaja przychodzenia w sobote bo oni pracuja,co wiecej liderka zabrania rozmawiac i jest problem z wyjsciem na przerwe z grupa co sie z nia zaczynalo.
1
xxx 2016-06-01 07:39:22
Witam :)NIE POLECAM nikomu tej firmy, system motywacyjny polega na dawaniu nagan albo upomnień,jak robisz jest źle jak nie robisz tez jest zle. na początek stawka 12,50 ok, ale podwyżka dopiero może za dwa lata jak sie utrzymasz, nie mowie o inflacyjnych bo te sa co roku czyli jakieś 10groszy do reki :) socjal jest ale dla stałych pracowników, przez agencje jest dofinansowanie do posiłków. na stronie gdzie jest praca w systemie równoważnym o urlopie jak potrzeba jeden dzień można zapomnieć albo na zadanie albo zwolnieni lekarskie chyba ze załatwisz ze ktoś przyjdzie za ciebie... o nadgorliwym bhp nie wspomnę... a wracają do zatrudnienia to jest norma na wakacje potrzebują po wakacjach wywalają. ta firma juz sie skończyła jeśli chodzi o dobre warunki pracy.
2
maj 2016-06-11 14:58:55
to dość mała firma remontowo-budowlana, może z tego wynika brak wpisów na forum :)
3
SzczerzeNiePolecam 2016-08-20 11:08:37
Witam,
Pracowałem tam przez 18 miesięcy (15 miesięcy na CA i 3 miesiące na LEO). Było to co prawda 2 lata temu, ale z tego co widzę nic się nie zmieniło. Oczywiście po przepracowaniu 18 miesięcy miałem dostać umowę bezpośrednio z firmą Corning- jednak okazało się, że wolą nie podpisać umowy i dać kogoś nowego. Co do wypłat- nie było żadnych niezgodności jednakże najgorsza w tej firmie jest atmosfera. Kontakt między pracownikami jest dobry, na linii pracownik-brygadzista też nie bywało sporów, jednak najgorsi są kierownicy i audytorzy, którzy pozjadali wszystkie rozumy... Ponadto te głupie normy, których czasami nie było w stanie wyrobić oraz ciągłe kontrole i wytykanie najmniejszych błędów. Audytorzy czepiali się wszystkiego i za każde przewinienie dawali wpisy. Osobiście dostałem kilka za coś co audytor widział rzekomo z kilkadziesięciu metrów od mojego stanowiska. Straciłem tam sporo nerwów i czasu. Psychicznie potrafią wykończyć każdego- dlatego NIE POLECAM TEJ FIRMY- o ile tak to w ogóle można nazwać. JEŚLI KTOŚ SZUKA PRACY OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM... Sam kiedyś myślałem, że ciężko znaleźć normalną pracę i dodatkowo dobrze płatną... Jednak się myliłem- nie jest to tak trudne, wystarczy szukać i nie iść na łatwiznę wybierając ten amerykański syf. Pozdrawiam i nie polecam x2
7
mela 2016-08-20 19:10:53
wiec przede wszystkim chodzi tutaj o atmosfere, neistety pracownicy nie sa zawsze nastawieni do siebie pozytywnie
2
Reddragon 2016-08-22 22:44:10
Robota lekka za lekkie pieniadze, jak w każdej pracy na 3 frajerów którzy biegają za grosze znajdzie się ktoś normalny kto nie da sobą pomiatac, ale trzeba mieć jaja i nie bać się bo za te pieniądze to teraz robotę wszędzie można znaleźć jak ktoś jest bystry i kumaty :-) podsumowując nie ma co szaleć z radości ze się tu dostałeś :-)
1
Reddragon 2016-08-22 22:47:54
Nie sporubuja mnie wykończyć, zapraszam odważnych:-)
beuzytecznawiedza 2016-08-22 23:29:25
@ Reddragon - powsstrzymałabym sie na twoim miejscu żeby określać tak własnie ludzi. Nigdy nie wiesz w jakiej ty kiedyś bedziesz w sytuacji i za jakie pieniądze będziesz musiał jak to określiłeś "latać"
Reddragon 2016-08-23 05:11:49
No ale po co biegać, wystarczy spokojnie ale dokładnie pracować, a strach nie jest najlepszym doradca:-)
1
maj 2016-08-23 08:21:17
Branża sportowo-restauracyjna jest dośc trudna, ale wiadomo jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki
Reddragon 2016-08-23 17:10:54
Komuś zajebac piszcie, zrobię porządek tam, podajcie nazwiska
:-)
Reddragon 2016-08-23 17:11:38
Komuś zajebac piszcie, zrobię porządek tam, podajcie nazwiska
:-)
Radek 2016-08-24 08:53:35
Widocznie wszystkim odpoaiwda atmosfera w firmie @słońce.
Pan M 2016-08-30 18:04:30
Pracowałem tam nie długo ale jedno co powiem to takiej organizacji pracy to w żadnym zakładzie nie widziałem 1 tak zwana teamliderka lata jak mucha z kąta w kąt a druga siedzi i nie widać aby coś robiła potrafi połowa osób siedzieć i nic nie robić i nawet do końca zmiany niby mają sprzątać więc tam coś udają że robią atmosfera w pracy bardzo napięta do tego obniżany czas na zrobienie danej rzeczy nie poprawia tego pracujesz przez agencję ale jeśli chcesz wolny dzień to oni od tego nie są chodzi mi o agencję Ramstad. Wyjazd z pracy masakra wyjeżdżający z bramki zamiast odjechać kawałek lub się odsunąć aby pasażerowie mogli wsiąść to najlepiej stają na środku aby tamować ruch potrafi się 30 min. czekać zanim się wyjedzie później jeszcze wyjazd na drogę główną też trzeba się niestety naczekać bo nie którzy przepisów nie znają wyrzucili mnie po 2 tygodniach bo od 2 dni nic nie miałem do roboty ale oczywiście roboty jest pełno
2
Pan M 2016-08-30 18:29:51
Pracowałem tam nie długo ale jedno co powiem to takiej organizacji pracy to w żadnym zakładzie nie widziałem 1 tak zwana teamliderka lata jak mucha z kąta w kąt a druga siedzi i nie widać aby coś robiła potrafi połowa osób siedzieć i nic nie robić i nawet do końca zmiany niby mają sprzątać więc tam coś udają że robią atmosfera w pracy bardzo napięta do tego obniżany czas na zrobienie danej rzeczy nie poprawia tego pracujesz przez agencję ale jeśli chcesz wolny dzień to oni od tego nie są chodzi mi o agencję Ramstad. Wyjazd z pracy masakra wyjeżdżający z bramki zamiast odjechać kawałek lub się odsunąć aby pasażerowie mogli wsiąść to najlepiej stają na środku aby tamować ruch potrafi się 30 min. czekać zanim się wyjedzie później jeszcze wyjazd na drogę główną też trzeba się niestety naczekać bo nie którzy przepisów nie znają wyrzucili mnie po 2 tygodniach bo od 2 dni nic nie miałem do roboty ale oczywiście roboty jest pełno
1
jacek 2016-08-31 11:33:44
Czy ktoś może znajdzie się tu, kto odbywał staż w Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo? Widziałem, że na początku wakacji prowadzili napór na staż w grupie konstruktorów CAD, ale wtedy nie mogłem aplikować. Mam cichą nadzieję, że znów taka szansa się pojawi? Proszę o opinie
ola 2016-09-13 07:18:37
Też tam pracowałam, miałam umowe o pracę, byłam wzorowym pracownikiem, a któregos dnia wezwano mnie do kierowniczki i dostałam wypowiedzenie, dlaczego ?... na świadectwie pracy napisali ( to w formie paragrafu ) :względy ekonomiczne. Zrobili mi krzywdę, tak samo jak wielu innym dobrym pracownikom, ludziom zalezy na pracy. Nie myslałam , ze tego dożyję _ dzisiaj corning wywiesza na płocie ogloszenia, ze zatrudni od zaraz i darmowy dojazd.
1
józia 2016-09-13 10:02:39
czy ten dojazd jest na serio w pełni darmowy? chciałabym poznać więcej szczegółów w kwestii tego transportu - czy ktoś może mi tutaj udzielić jakiegoś merytorycznego info? ciekawe czy również stażystów obejmuje taki transport bo taka forma zatrudnienia mnie interesuje
ona2016 2016-09-14 10:34:47
Poszłam tam do pracy i jestem niezadowolona, tak jak ktos napisal praca na wakacje owszem na stałe.. jak najdalej.
Jeden dzien szkolenia gdzie nie mozna wszystkiego sie nauczyc, nawet zapamietac a na drugi dzien trzeba gonić bo NORMY sie nie wyrobi, nie ma wyrozumialosci czy ktos jest nowy czy jest stalym pracownikiem. Przez pierwszy miesiąc codziennie przychodzi audyt i kontroluje Twoją prace, strasznie stresujące. Niektórzy byli ok, ale niektórzy czekali tylko by dać zły wpis - jednym slowem masakra.. Ludzie niemili, wredni i dwulicowni oczywiście nie wszyscy, ale większość.. ale to chyba juz tak jest przy większym zbiorowisku ludzie zachowują sie jak zwierzęta.
Na pewno juz tam nigdy nie pójdę
NIE POLECAM
2
miruna 2016-09-14 10:38:25
czy oni w ogóle mają swoją polskojęzyczną wersję strony internetowej? w sumie wielką liczbę tym bardziej że nawet kilka języków azjatyckich jest dostępnych u nich na stronie internetowej, również interesują mnie staże u was
Bear 2016-09-14 16:32:25
W Corningu pracuję już dobrych parę lat, jestem handlarem. Z mojej perspektywy wygląda to tak:
- jeśli chcesz popracować przez krótszy okres czasu - jest ok, lecz jeśli szukasz czegoś na stałe, niekoniecznie.. pamiętajmy że firma dąży do maksymalizacji zysku jak najmniejszym kosztem (jak każda),
- w tym tygodniu po różnych działach zostali zatrudnieni ludzie z Ukrainy, zaczęły się włamania do szafek itp.
- pieniądze, od 1 października ma być podwyżka dla najgorzej zarabiających, z bardzo prostego względu co raz mniej ludzi do firmy przychodzi, jeśli pobliskie firmy otwierają się, szukają pracowników i oferują 2-3 zł / 1h więcej nie dziwię się.
- Jeśli chodzi o dojazd, będzie on dostępny dla każdego, pracownika Corninga/agencji pracy/stażystów, z tego co wiem, dyrekcja nie zdążyła podpisać wszystkich dokumentów obecnie. Od 1 listopada ma to wszystko ruszyć.. zobaczymy

Kolejna rzecz, jeśli chodzi o staże. Pieniądze bardzo mizerne, przez okres w którym jestem zatrudniony w firmie, na prawdę spora ilość się ich przewinęła, 1/4 dostaje możliwość pozostania w firmie, sporo z nich jednak ucieka, gdyż warunki finansowe później są dość słabe. Stażyści wykorzystywani są do wszystkiego i do niczego.
Polskiej strony w Internecie nie ma.

Pozdrawiam
1
Al 2016-09-15 11:15:47
Ogólnie to jest tak, że Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo zatrudnia teraz ludzi na nowe stanowiska
Zostaw swoją opinię o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo - Stryków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo