brak logo

Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Stryków

Opinie o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

taktowidze 2016-10-06 19:56
Proponuje więcej ludzi zatrudnić w biurze :) a zwolnic z produkcji wtedy na pewno będzie lepiej, gdzieś kiedyś usłyszałem ze teraz w corningu zamiast jakość jest jakoś. chwile jest dobrze bo nie ma ludzi ale i tak szukają żeby za byle co cie wywalić albo obniżyć swoje tabelki...
2
4r5tyu 2016-10-06 20:07
wiecie co mi to się jednak wydaje ze na chwile obecna w firmie nie ejst prowadzoan żadna rekrutacja no ale wiadomo ze to wszystko może się zmienić tez
2
Tomasz 2016-11-11 14:59
W systemie 4 brygadówki jak wygląda wypłata oraz socjal ? Pozdrawiam
1
Zdziwiony 2016-11-19 16:44
To co tam robisz 4 lata??
2
wesolo 2016-12-27 19:15
przez jaka agencje lepiej być zatrudnionym?
ktos 2017-01-03 10:13
Witam :) co mogę powiedzieć o firmie corning... jeden wielki bałagan, zero jakiego kol wiek myślenia z strony kierowniczej, jak ma byc dobrze i maja miec dobrych ludzi jak dla nich licza sie tylko tabelki i wykresy... zatrudniają ludzi z łapanki którzy nie maja pojęcia o podstawach posługiwania sie narzędziami a zwalniają bądź zniechęcająca pracowników z doświadczeniem i o wiele większymi chęciami do pracy. w sumie oszczędności, przyjdzie nowy będzie robił masę błędów ale co z tego zapłacą mu dużo mniej niz staremu :) kierownictwo OFC ''K i F'' jest porostu śmieszne i samo sie ośmiesza jak i w niektórych przypadkach samo sobie zaprzecza. po za tym praca jak praca jak trafi sie na dobra zmianę to można pracować, sam pracuje juz kilka lat i zeby nie ludzie z zmiany i TL to już dawno bym odszedł a no i zarobki :) nowi moga tylko po mazyc o takich stawkach jak maja starzy pracownicy.
5
zal 2017-01-07 15:13
Ciekawe naczyń polega program zatrudniania niepełnosprawnych .Z tego,co mi eiadomon,nie ma dla nich taryfy ulgowej.Takie samo tempo i normy,jak dla w pełni zdrowych.Smutne....
2
pajdoss 2017-01-24 19:56
witam mysle o przyjęciu w systemie czterobrygadowym czy może ktoś naswietlic mi jak tam jest naprawdę jakie zarobki sa dla poczatkujacego czy można normalnie pracować czy po jakims czasie mowia dowidzenia
Adam 2017-01-30 15:13
Nie polecam iść tam do pracy ...Atmosfera w tym magazynie jest po prostu tragiczna ludzie bardzo wścibscy prócz pań na recepcji ... zatrudnienie przez Agencję a nie bezpośrednio przez magazyn.....Wytrzymałem tam dwa dni w za małych spodniach oraz obskurnych butach.Już pierwszego dnia na magazynie kazano mi zapierd** szybko mimo że nie wiedziałem co jak robić.Liderki na dziale XMD bardzo nie miłe wredne krowy które tylko czekają aby kogoś przyłapać na takim czymś jak odebranie telefonu od mamy lub sprawdzenie godziny na telefonie co w poprzednim magazynie w którym pracowałem było dopuszczalne ;).przerwa 20min i jak się spóznisz to masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od Liderek ludzie cieszą się że mają 20min przerwy jak mieli 15min dla mnie jest to coś nie do pomyślenia tak krótka przerwa kiedy u konkurencji jest 30min ( @ ) nie dość tego żeby zrobić badania trzeba jechać do Łodzi do jednej z najgorszych przychodni gdzie trzeba spędzić cały dzień i wyczekiwać na wyniki .W skrócie powiem tak jeżeli ktoś chce [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i być traktowanym jak zwykły robol niech tam idzie lub jeżeli ma znajomości jednak dla normalnych ludzi którzy siebie szanują polecam poszukać czegoś innego ;)
8
Ewa 2017-01-30 15:29
Zgadzam sie z Toba. Pracowalam tam jakis czas temu i po dwóch tygodniach zrezygnowalam jeszcze za jaden dzien nie dostalam wynagrodzenia. Totalna porazka , brak szancunku liderki tam i liderzy awansowali chyba tym za podpie******* a audytach nie wspomne... totalne dno. Żadnej normalnej osoby nie spotkałam jakby wszyscy walczyli o przetrwanie, dzicz normalnie dzicz....
Zmarnowany dzien na badaniach z tym również sie zgodze, szkoda czasu.... Kazdy inny lepszy magazyn, inni ludzie... Ludzie są najgorsi nie widzą ze ktoś się uczy czegoś nie wie...
Pani na spotkaniu BHP bardzo mila, wyrozumiala.. Tak potrzebujemy takich ludzi jak Pani, a jak mialam cos doniesc to juz wredna, pozory, nie polecam... kołchoz
7
MariolaStrykow 2017-01-30 15:36
Pracowałam, tam 4 dni i nie wrócę tam wynagrodzenie może nie najgorsze ale ATMOSFERA na magazynie i LIDERKI które są podłe mówią wszystko.... sprawdzenie godziny na telefonie lub zadzwonienie w ważnej sprawie do najbliższej osoby skutkuje naganną śmiechu warte po prostu ubrania to porażka rozumiem buty ale spodnie i Tiszerty to porażka chciałam wymienić spodnie na inne bo miałam za duże to Liderka mi nie pozwoliła ciekawe czy sama by w takich chodziła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedna RYGOR JESZCZE RAZ RYGOR I WYZYSK ... NIE POLECAM TAM PRACOWAĆ chyba że na parę dni
6
max 2017-02-02 15:03
CORNING = WYZYSK I RYGOR ;) jednym słowem
5
ofc 2017-02-09 19:34
wszyscy mówicie o stronie montażowej a ja powiem o stronie produkcyjnej i określam to strone jako " Falafel z dwoma jajami wymieszane w kociołku " tak to widzę, syf i lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczególnie jedna zmiana. jak jesteś normalnym człowiekiem i masz jakiś wybór to nie wybieraj firmy corning.
7
Tęcza 2017-03-29 20:39
Już miałam tam, iść do pracy ale, pani która prowadzi rozmowę rekrutacyjną jest śmieszna! Opowiada takie, głupoty że pożal Boże! Nie polecam nikomu! A ponadto młody człowiek przyjechał kupę km a ona kazała mu przyjechać za miesiąc! Żenada! Bo powiedziała że brakuje szatni męskiej a to nie prawda! Trzeba na własny koszt przyjechać w piątek! Na ósmą rano! Tylko czym ludzie mają wrócić do domu?
2
Nila 2017-03-30 10:40
Dobrze że, nie poszłam tam, do pracy! Żenujące jest to że Pani od rekrutacji kłamie jak, z nut! Trzeba rozwiązać trudne zadnia matematyczne które są dla studentów! A jeszcze jedno nie obierają telefonów jak się do nich dzwoni brak szacunku! I mówią innym by przekonywali ludzi do pracy! Masakra!
2
johny 2017-04-05 21:45
Jeśli te zadania sa według Ciebie na poziomie studiów to może lepiej ze nie będziesz pracownikiem firmy :)
1
Jula 2017-04-11 19:53
Dla mnie w tej firmie jest chaos. Ledwie wyszkolą człowieka na jednym stanowisku a już przepędzają na drugie i tak w kółko. Jak można tak pracować skoro jest się cały czas zielonym i nie wprawionym. Ciekawe jak długo będą nas trzymać, bo o tej firmie różnie mówią. Jeden się utrzyma a reszta?
2
MM 2017-04-12 20:48
Zwolnili mnie z Corninga bo mi się zrobiło uczulenie od rękawiczki nitrylowej! Kupiłbym sobie na własny koszt inne. Ciekawe jak was potraktują jak się zaczniecie sypać a lepiej już nie będzie. Niedostateczny za traktowanie ludzi a wszyscy się o tym dowiedzą.
1
MM 2017-04-13 13:00
To się dało obejść ale nie było dobrej woli. I tak na razie nie wrócę do corninga o ile nie jestem na czarnej liście osób nie do zatrudniania, bo podobno taka jest :) Nieraz po prostu warto problem rozwiązać o ile nie jesteśmy zwykłymi mrówkami w koncernie. Pewnie tak! Jesteśmy!!! Ja bym to inaczej rozegrał jak i wiele rzeczy w tej firmie. Co niektórzy nie dają sobie nic powiedzieć a czasem warto posłuchać bo na tym się dużo traci pieniędzy też wg mnie. A za dobre rady...milion daje się ale w innym świecie. To nie ten kraj w globalnej gospodarce.
MM 2017-04-13 15:11
I jeszcze jedno. Koncern Corninga z Polski wyprowadzi. To jest oczywiste, bo jest tu za drogo. Chyba, że gospodarka uległa by jakiejś transformacji np. globalne załamanie ale wtedy i tak spadłyby zamówienia. Fabryka została ulokowana w Bieda Mieście w latach kryzysu, kiedy to zdesperowanych dobrych pracowników mieli za 800 pln brutto. Teraz już nie ma racji bytu. Nie analizuje słupków ale pewnie już tak jest. Założę się, że to są ostatnie podrygi, bo gdyby było inaczej takich jak ta byłoby tu pełno. A jakoś nie widać. I tak już nie ma chętnych ludzi a prosić się nie będą. Przecież to nie jest cieciownia dla dziodków. Przelokują fabrykę do jakiejś Bandżurii, gdzie dopiero co wykarczowali las, zatrudnią ludzi za miskę batatów a ścieki spuszczą do oceanu. I to jest cały Corning (czytaj koncern). Chyba już się uzewnętrzniłem.
3
No name 2017-04-14 12:41
Smutne to wszystko!!! Szkoda że tak się zepsuł​o!
1
ziutek 2017-04-14 17:08
MM nasz racje że szukają oszczędności :( ale produkcja siedzi i w mexyku i styrykowie i chinach , czemu nie przenieśli wszystkiego do chin czy bendzugali albo innegio tajwanu ?? skoro koszty tańsze ? czemu nie na ukraine ? bo putek ostrzy na nią kiełki ? biarołuś ciężki temat , czechy ?? euro mają, drogo :( może ?? turcja albo syrjia :D tak w syrji gruzy za darmo :D Brawo ty za kom :D
Mario 2017-05-11 13:16
Nie jest zle za 6 dni dostałem 655 zl
Wolę Nie 2017-05-11 21:48
Ogłoszeń z tego Corninga od cholery.Niech lepiej zaczną traktować ludzi godnie a nie tylko szukać nowych jak w Sonoco tu jest.
2
Zigi 2017-05-12 15:42
Nie dziwię się, że niektóre z tych kobitek pracują tu po kilka czy kilkanaście lat. Są takie uległe i pokorne. Dla nich praca w Corningu to życie, bo wiedzą, że gdzieś indziej to dostaną pracę na miesiąc albo na zawołanie będą chodzić. Raz brygadzistka mi dała do zrozumienia, że i tak mnie zwolnią, jak się odezwałem i to w dobrej wierze. My to jesteśmy jak jest górka zleceń a potem wypad jak obrobią produkcję. Zostaną te wszystkie wdowy i rozwódki, co by bez Corninga nawet dzieci nie wyżywiły, a my to chyba pod śmietnik o ile Biedronka łańcucha nie założy, żeby nie grzebać.
1
Nowy na PnP 2017-05-24 19:00
Ja już nie rozumiem tej firmy. Jakość przede wszystkim więc dlaczego ta brygadzistka Sylwia przymyka oko na prace wbrew procedurom żeby było tylko dużo! Podobno była audytorką to tym bardziej powinno się robić tak jak trzeba a nie taką fuszerkę odstawiać na linii że potem tyle złych. Apeksów i wyłamań od groma. Nie wiem kto tu w ogóle jest kierownikiem i co tu robi że tak jest i po co te procedury skoro mówią że głupie i mamy wedle rozumu swojego pracować bo będzie za mało albo linia stanie i brygadzistka dostanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
joloXD 2017-05-26 01:53
jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przerwa trwa 20 min ja jak zrobie norme latam sobie na szluga kiedy chce do wc też ide jak mi się chce ogólnie jak ktoś jest nierobem i si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak jak pewnie robiłeś to ty to traci bo go wyjeba ale jak robisz swoje to jest git ludzie zajebiści team leaderzy też git więc skończ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] downie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nygusie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
M. 2017-06-05 16:37
Witam. Byłam pracownicą działu CAB. Na początku pięknie , ładnie. Do czasu......KIEDY to liderka słowami "żę tu pracuję tylko debile" skreśliła u mnie wszystko. Jak nie wchodzisz liderce w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to Cię wywalą, jak nie jesteś pupilkiem jak niektóre również. Jak jestes za dobry również Cie wywalą bo czują konkurencję nosem. poczułam się pokrzywdzona słysząc " tak będzie lepiej" bo co bo sie postawiłam i nie dałam po sobie jeździc? BO TAKIEGO TRAKTOWANIA NIE ZNIESIE NIKT.nie można tak traktować ludzi, to że pracujemy na produkcji to nie znaczy ,żę człowiek jest zerem prawda? Mam nadzieję, żę znajdzie ktoś kto skończy te głupie rządy liderek, które same nic nie umieją a mądrują się jakby stanowiska na pamięc znały! Prosząc o pomoc usłysząłam , że ja tego stanowiska nie mam więc nie pomogę,.... CHĘTNIE SPODKAM SIE Z OSOBAMI KTÓRE MIAŁY PODOBNIE. SKONCZYMY TO RAZ NA ZAWSZE I ZRÓBMY COS DLA TYCH CO BOJĄ SIĘ ODEZWAĆ A MIMO WSZYSTKO PRACUJĄ.Nie polecam tej firmy, może i zarobki były dobre ale ATMOSFERA I TRAKTOWANIE PRACOWNIKA NAGANNE!
7
moze przyszly pracownik 2017-06-07 15:30
Chce aplikować o prace na magazynie. Mam uprawnienia ust,doświadczenie na wysokim składzie, pracowałem z maszynami produkcyjnymi. Na jaka ofertę moge liczyć? Na olx jest ogłoszenie, ze 2900 do 3200 na umowie. Pytanie moje brzmi tak: Jak wyglądają nadgodziny i premia? Bede wdzięczny za odpowiedz
G 2017-06-07 16:25
Na produkcji preferuje się niezbyt mądrych i tak jest wszędzie. Ty też byś nie chciała żeby u Ciebie sprzątała osoba np. po doktoracie. Jeszcze Ukraińcom się wybacza, że znają trzy języki, bo to Ukrainiec, ale Polak na robotniczym stanowisku, nawet jak wielu przewyższa, musi zgiąć kark, zacisnąć zęby i udawać głupiego. Niestety. A dobrej pracy nie ma albo jest okupowana od hm dziesięcioleci, więc każdy idzie tam, gdzie przyjmują i da się coś zarobić. W Corningu jest naprawdę jak w Sonoco. Ja też się bardzo rozczarowałam ale robię swoje i tyle.
3
G 2017-06-07 16:33
A jeśli chcesz się postawić Corningowi to daj sobie spokój. To jest koncern a my robole. Brygadzistki też pewnie dostają po pupie, więc muszą się pewnie po wyżywać na ludziach.Też uważam, że są głupawe ale co. Na ich miejscu też bym nie chciała się użerać z pracownikiem szeregowym.
1
czarna wdowa 2017-06-09 10:40
Najwidoczniej nie ogarniasz się ślimaku......
aplikant 2017-06-12 12:26
To jak jest z tym magazynem i wózkami?
X 2017-06-12 19:13
Dowiedz się w u pracodawcy to Ci wszystko powie. Powinien
pracownik wakacyjny 2017-06-22 20:15
Na którym dziale najlepiej pracować? Czy jest dział, na którym nie siedzi się na linii? Czy ktoś się orientuje, czy jest dział, na którym normy nie są wygórowane?
2
Nowy pracownik 2017-06-30 10:43
Jak dokładnie działają czytniki na bramce wejściowej?w innych miejscach bez problemu.
ja9696 2017-07-06 18:15
Nie polecam co chwila przyjmują ludzi poczym po tygodniu zwalniają w celu zatrudnienia nowych i zarobieniu na tym pieniędzy atmosfera w pracy jest okeej ale strasznie psują się oczy od okularów ochronnych. Nie warto sobie zawracać głowę a potem płakać ze zwolnili nie wiadomo z jakiego powodu.
1
teraz zadowolony 2017-07-07 21:50
To fakt tym bardziej zę praca nie jet taka prosta, więc nie wiem jaki jest w tym sens. Lepiej sobie popakować naprzeciwko a nie się niepotrzebnie wdrażać
1
Karolina 2017-07-19 22:25
@ja9696 masz pewność, że takie praktyki faktycznie mają regularnie miejsce? Pamiętajmy, że wdrożenie nowego pracownika to również wysiłek dla pracodawcy, a ciągła rotacja wśród załogi zazwyczaj nie jest pożądana. Opowiesz coś więcej?
Koksu 2017-07-21 23:55
OFC czyli dawny LEO
vonkinkerhoffen 2017-07-22 11:38
Ja sie pytam kto szafki opierdolil????
2
Niezadowolona ze współpracy 2017-07-31 16:04
Corning to firma krzak moim zdaniem, wszystko jest tam nieogarnięte ludzie biegają jak dzikusy po puszczy, żeby trafić tam na normalnych i szczerych rozmówców trzeba mieć ogromne szczęście większość pracowników, liderów jest fałszywych. Wszyscy stają na głowie żeby tylko wyrobić norme która jest zawyżona. Odnośnie tej żałosnej firmy nie polecam za wykorzystywanie ludzi, za kradzieże które wystepują tam od jakiegoś czasu a nagrań z monitoringu nikt nie może zobaczyć bez pozowlenia amerykańców. Pracowałam tam przez dwa miesiące i już nigdy tam nie wróce. Najciekawsze są tematy wypłat, urlopów płatnych i niepłatnych.... nikt nie wie czy ma urlop płatny czy niepłatny... Firmie wystawiam ocene niedostateczną choć i tak uważam że to za wysoka nota jak na takie dno i wodorosty. Odnośnie sprzętu na jakim sie tam pracuje wszystko stare ledwo chodzi... a przerwa 20 minut to śmiech na sali jak chcesz isc do toalety poza przerwą to musisz latać i sie pytać nie polecam..
2
wio do przodu 2017-08-02 13:10
Przede wszystkim trudno się pracuje z audytorkami i liderkami. Wszyscy się boją o pracę.O to że ktoś doniesie. U mnie audytorka zamiast odpowiedzieć liczyła, że się domyślę, bo jedno mówią a drugiego oczekują. Wiedzą czym się to może skończyć, że ktoś nagada , co powiedziała i nabierają wody w usta.A potem i tak udają że nie widzą albo przysyłają pracownika z linii "na doszkolenie", który i tak ma już po dziurki w nosie Corninga i jedyny ma odwagę powiedzieć co i jak żeby było dużo.
1
Złożyć, czy nie złożyć? Oto jest pytanie 2017-08-04 16:44
Jak wygląda praca na Pomocniku operatora linii produkcyjnej? Jest możliwość, żeby raz na godzinę, dwie usiąść i odetchnąć z 5 minut czy cały czas tyrka? Praca jest monotonna czy człowiek ma szansę się czegoś nauczyć i rozwinąć? O ludzi nawet nie pytam, wiadomo jak to na magazynach, wyścig szczurów i kablowanie.
1
Eduardo 2017-08-05 14:42
Praca generalnie dla głupich i na takich się stawia. Minusem są panie zdeterminowane w utrzymaniu pracy, bo to zawsze psuje atmosferę
1
Wielki ja 2017-08-11 00:01
Teraz ludzi z łuszczyca zatrudniają takie jest zapotrzebowanie. Ale to wszystko przez liderki nie kierownictwo bo to one nie chcą być odpowiedzialne jeśli komuś by się coś stało...Masakra...
1
Wielki ja 2017-08-11 00:12
Jeśli chcesz wrócić przez biuro i oni się dowiedzą ze pracowałeś to pytają byłej team liderki czy chce żebyś wrócił nie ważne że już nie na ten dział na pewno ale jeśli ona nie chce bo ma takie widzimisię A jest takich babek sporo to powie nie i nie masz wjazdu jak na dyskotekę z selekcja masakra moim zdaniem jakiś kierownik powinien mieć to pod kontrolą tak samo wynagrodzenie na godzinę dla pracownika. Są osoby pracujące dłuŻej A przechodZą do innej team liderki mając umowę np 2 miesiące bo tamta musiała oddać bo było trzeba to ta nowa daje mniejsze wynagrodzenie niż osoby które dopiero przechodZą u niego na firmę A ta dana osoba dostaje już na 1,5 roku z mniejsza stawka to jest śmiech A tłumaczy się tym że nie poznała się jeszcze na osobie przez ten czas i żeby się nie zrażać bo będzie podwyżka za parę miesięcy...haha ale co taka jak Ci nowi???!! Czy jak Ci starsi ciut co w tym samym przechodzili momencie na danym dziale/lini??? Bo jeśli tak to to jest nie sprawiedliwe osoba pracuje dłuŻej ma mniej niż te przechodzące teraz A jak tamtym przedłuża umowę to dostaną podwyżkę rzecz jasna i Ty taka sama? Że stażu wirnika ze nie powinni tak być bo na innych działach innych team liderów osoba się sprawdza A tu kurna co??? Smiech
1
Wielki ja 2017-08-11 00:22
Hitem są młode liderki chociaż nie każda ale na Cabie jest jedną co ciągle szybko szybko wiecznie jej nie pasuje zrób to zrób tamto i ponad normę A później się opr dostaje od innych za to że się przegielo,ta ona dostanie może premie większa ale my nie i ludzie niesprawiedliwie docenieni przez pryzmat lubię bardziej nie lubię ,bądź mam z kim i o czym pogadać. Grupy bluznia na nią jak mogą ale w twarz przyjaciele jak to zawsZe bywa duży lizanie. Żal niektórym w tyłek zagląda i moro nabyte team liderki bardzo sympatyczne chcą wynieść Dawaj swoje koleżanki w polecenia na team liderki. Traktują ludzi gorzej niż bydło wszystko po znajomosci!!!! Wszystko albo za to że sprzedaż co grupa albo inni mówią na lidera..
1
Karolina 2017-08-12 14:30
A jak wygląda sama atmosfera w pracy @wielki ja? Czy inni pracownicy są wobec siebie w porządku? To często bardzo ważny aspekt pracy. Czy Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo organizuje dla pracowników jakieś wyjścia, imprezy integracyjne, które atmosferę mają poprawiać?
Jakoś Cz 2017-08-15 18:04
Jak chodzi o liderke na XMD to uważać na taką Andzelikę i Asię są wstrętne i jej grupę pracowników na którym dziale są
1
Zostaw swoją opinię o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo - Stryków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo