Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Pracowałeś w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-11-25 11:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):rozwojowa,stresująca
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako średni
Atmosfera i ludzie tam pracujący są atmosfera stresująca, ludzie mili
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 1100zl
Najbardziej podobało mi się w Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo: wcześniejsza atmosfera jaka tam panowała
Najbardziej nie podobało mi się w Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo: traktowanie pracownika jak sile produkcyjna a nie jak człowieka
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-02-10 23:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idż pracować do Indesity
zdjecie uzytkownika
nikt - 2012-05-07 21:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W corning niestety atmosfera jest średnia. Pracownik nie jest człowiekiem tylko robotem. Firma nie dba o rozwój pracowników.
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-08-16 22:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super tu bylo, ale ja idiota zrezygnowalem :(
w porownaniu do innych magazynow CORNING NAJLEPSZY NA SWIECIE
zdjecie uzytkownika
:) - 2012-09-30 01:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja - 2012-08-16 22:34:57

super tu bylo, ale ja idiota zrezygnowalem :(

w porownaniu do innych magazynow CORNING NAJLEPSZY NA SWIECIE
w (usunięte przez administratora)jeża chyba że robiłeś la(usunięte przez administratora)e....najlepszy na świecie to jest (usunięte przez administratora).....wygrać miliony i leżeć na Bahama a a nie (usunięte przez administratora) w corningu......chyba jestes podstawiony .....firma do (usunięte przez administratora) ale ale trzeba było się nie zwalniać skoro ta firma taka happy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-02 14:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, gdzie się mieści siedziba Corning Cable Systems? Mój znajomy tam pracował, bardzo sobie chwalił. Czy ktoś wie, jakie warunki oferują obecnie? Jakie umowy, premie? Są szkolenia i możliwość rozwoju?
zdjecie uzytkownika
lerka - 2013-06-11 21:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podbijam pytanie.
Czy ktoś może napisać ile można tam zarobić pracując przez agencję? Czy w lipcu będą przyjęcia na produkcję?
Bardzo proszę o odpowiedź, szukam z koleżanką pracy w Strykowie i nie wiemy czy będzie nam się opłacało dojeżdżać do tej firmy około 40km.
zdjecie uzytkownika
lalala - 2013-06-12 16:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
warto przyjść i spróbować..ja tam pracuje dopiero 3 dzień(a właściwie do mam dopiero szkolenie) ale są teraz przyjęcia wiec jak złożycie CV na pewno do was zadzwonią. a co do dojazdu to jest dużo busów które wożą pracowników w rożne części świata, może akurat tez jada do waszej miejscowości
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-21 13:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka jest cena biletów w tych autobusach? szkolenie zaczynam od poniedziałku
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-23 13:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też razem z chłopakiem zaczynam od poniedziałku szkolenie. nasz bus jest na trasie Łęczyca- Stryków i kosztuje 60zł na 2 tygodnie w obie strony. dziennie chyba 5 zł w jedna stronę, ale nie jestem pewna.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-19 15:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak juz chcecie tam pracowac to pytajcie ile daja szkodliwego, w powietrzu unosi sie wlokno szklane.
Jest to rakotworcze, uszkadza spojowki (pod okularami moze sie przedostac), powoduje choroby skory, zapalenie płuc, bronchit i astmę.
Takze zastanowcie sie czy warto.
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2013-09-27 09:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja mam troszkę inne pytanie słyszałam , ze corning są bardzo szkodliwe warunki ? czy to jest prawda ? źle wpływają na zajście w ciąże a raczej ja uniemożliwiając ?
zdjecie uzytkownika
Nosik - 2014-03-26 17:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuję w Corningu od dłuższego czasu. W wieku dwudziestu kilku lat dostałam pierwszą alergię, z której musiałam leczyć się parę lat. Organizm był tak przeciążony alkoholem technicznym, smarami i innymi chemikaliami... Nie dałam rady. Oczywiście nie każdy się uczula, no i nie każdy pracuje w styczności z tymi substancjami, ale jeśli - odradzam zachodzenie w ciążę.
Atmosfera - zależy od działu.
Wtedy zarobki były dobre. Teraz pewnie wiele się zmieniło, jak wszędzie.
zdjecie uzytkownika
Biurwa... - 2014-06-20 17:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w części biurowej Corninga - konkretnie R&D, ale myślę, że większość z tego co napiszę można odnieść do całej części biurowej.

Generalnie z czystym sumieniem mogę polecić tego pracodawcę. Do zalet bym zaliczył:
- atmosferę - luźna i otwarta, żadnych akcji w stylu mobbing,
- w miarę elastyczny czas pracy - masz być w pracy 8.5h (wliczając łączną 50 minutową przerwę), bez różnicy czy przyjdziesz na 6:00 czy na 9:00,
- brak problemów organizacyjnych w stylu - urlopy, bliżej nieokreślony zakres obowiązków, przełożonych, którzy są 'za a nawet przeciw',
- zarobki - uważam, że jak na łódzkie warunki są OK, przy czym wiadomo - dostaniesz tyle ile wynegocjujesz, czyli standard w korporacjach.

Jako minus dałbym właściwie tylko lokalizację - trzeba liczyć od 20min do godziny aby tam dojechać, zależnie z którego miejsca w Łodzi się jedzie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x