brak logo

Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Stryków

Opinie o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

k 2015-02-24 19:43:05
Pod względem jakości wydaje mi się bardzo dobrą firmą zwracajaca uwagę na każdy szczegół.
Byla pracownica 2015-02-25 14:57:32
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
Byla pracownica 2015-02-25 14:57:33
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
1
Byla pracownica 2015-02-25 14:58:23
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
1
maria 2015-03-06 19:18:21
już prawie wysłałam do nich cv, już miałam kliknąć "wyślij" a tu jeszcze przeczytałam komentarzy kilka od was i nie wiem już teraz za bardzo co począć ze sobą i tym marzeniem o idealnym zatrudnieniu. na serio są aż takie problemy finansowe z wypłatami? i jeszcz jedno,chyba najbardziej kluczowe dla mnie pytanie, czy soboty u nich są obowiązkowo pracujące?
1
adm 2015-03-11 19:57:25
Pierwsze słyszę o takich wielkich problemach z finansami. Pracuje w tej firmie ładnych parę lat i ile sobie przypominam tylko raz zauważyłem niezgodność. Co do sobót, hmmm przymusowe nie sa, ale raz na kilka trzeba by się pokazać.
Byla pracownica 2015-03-12 13:36:51
Jak nie sa?? w któras mozesz tam nie przyjsc sobote aale tak to musisz ...nie opowiadaj bajek adm. No soboty za grosze jeszcze wyplacane po 3 miesiacach a jezeli ja odbierzesz jest platna nie cale 50 zl mozna sobie to wsadzic w d...proste 3 soboty w miesiacu 150zl haha wcale sie nie oplaca przychodzic a jak masz za duzo sobot to i tak cie orznac bo podatek ci zabiora niech sobie inzynierki przychodza .... firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Majac tam znajomosci mozna isc beddzie wtedy umowa i wszystko i trzeba tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom zeby stac sie pupilkiem. ZLODZIEJSKA FIRMA I TYLE AMERYKANSKA AZ SMIAC SIE CHCE
Byla pracownica 2015-03-12 13:39:13
z wyplatami nie wyplacaja w terminie ale oszukuja i trzeba pilnowac czy za wszystko wyplacili itd bo oszukuja a to za urlop nie wyplaca a to za sobote itd
2
Byla pracownica 2015-03-12 13:40:18
a i inzynierki kase biora za akaizeny a wogole sie nie znaja na prodkucji tak ja ulepszaja ze jeszcze gorzej rsie pracuje na stanowisku po tych ich ulepszeniach
2
adm 2015-03-18 11:33:58
Masz dziwne przeliczenie soboty. Sobota płatna jest jak normalny dzień pracy Plus drugie tyle jeżeli jej nie odbierzesz, badz 50% o ile odbierzesz, czyli ogółem 150% dniowej.
2
Byla pracownica 2015-03-18 16:20:57
widzialam chyba co na pasku mam nie opowiadaj bajek bo rzniecie ludzi na ich zarobionych pieniadzach
Byla pracownica 2015-03-18 16:23:13
Pracownicy Corninga ktorzy jeszcze tam pracuja nie przychodzcie w soboty bo to i tak wam sie wogole nie oplaca szkoda waszego czasu a oni beda majatki zarabiac na was a wy nawet za ta sobote dobrze zaplacone nie bedziecie mieli
1
Byla pracownica 2015-03-19 13:26:26
o jakiej wy umowie mowicie ....18 miesiecy bedziecie na agencji pozniej czy miesiace na okres probny a nastepnie przyjmuja na wasze miejsce ludzi z agencji a was wywala poniewaz im sie to oplaca nie chcac sie wiazac z pracownikiem na dluzej poniewac trzeba im dawac bony na swieta itd. a jak wezma z agencji to kolo 2 lat znowu moga trzymac i tak w kolko. Ja nie chodzilam na zwolnienia normy robilam staralam sie a jeden po sylwku przyszedl podbity ...na zwolnienia chodzil tam trzeba miec dobre znajmosci no i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom albo miec warta FIRMA DNO ZALUJE ZE TAK DLUGO TAM PRACOWALAM
1
Byla pracownica 2015-03-19 13:28:04
o jakiej wy umowie mowicie ....18 miesiecy bedziecie na agencji pozniej czy miesiace na okres probny a nastepnie przyjmuja na wasze miejsce ludzi z agencji a was wywala poniewaz im sie to oplaca nie chcac sie wiazac z pracownikiem na dluzej poniewac trzeba im dawac bony na swieta itd. a jak wezma z agencji to kolo 2 lat znowu moga trzymac i tak w kolko. Ja nie chodzilam na zwolnienia normy robilam staralam sie a jeden po sylwku przyszedl podbity ...na zwolnienia chodzil i umowe dostal na 2 LATA SKANDAL DNOtam trzeba miec dobre znajmosci no i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom albo miec warta FIRMA DNO ZALUJE ZE TAK DLUGO TAM PRACOWALAM
2
Byla pracownica 2015-03-19 13:34:41
szkoda ze za robienie normy nie daja zadnej premii zlodzieje....
1
mirek 2015-03-23 02:55:14
Czy ktoś tu jeszcze jest poza Byłą pracownicą? bo bardzo interesuje mnie własnie firma a konkretnie praca w Corning Cable Systems Polska, no ale chcialbym poznać więcej zdań niż tylko zdanie jedej osoby, bo wiadomo każdy moze mieć inny punkt widzenie, bo co innego w firmie przeżył i czegoś innego doświadczył a mi zależy na obiektywnych wypowiedziach
adm 2015-04-02 07:36:26
Za swoja prace otrzymujesz wypłatę. może potrójnie byś chciała? :-)
adm 2015-04-02 07:41:19
Idź do kogoś niech Ci to policzY lepiej Niż wypisuj takie głupoty na forum. Dlaczego takich "oszustw" nie zgłosilas do PIP?
Byla pracownica 2015-04-09 00:00:14
pisze prawde jak tam jest ..jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Byla pracownica 2015-04-09 00:02:13
wartosci corning i wogole jak w to za ludzmi nie jestescie hahaha jaka wy to dobra firma i wogole :) tylko o tymz ze ludzi zwalniacie nie mowicie a zostaja beznadziejni ale wasza sprawa. a Ty adm pewnie w biurze siedzisz i go.. wiesz jak wszyscy tam inzynierki z reszta o produkcji zero pojecia ale wymyslaja akaizeny
Byla pracownica 2015-04-09 00:04:40
ta zwracaja uwage na kazde szczegol chyba na ilosc a nie jakosc haha ludzi szkola beznadziejnie a daja im kable do polerki lub czegos innego firma schodzi na dno moze kiedys byla dobra a teraz to jest jedno wielkie gow... prawie jak wszedzie teraz w polsce.... malo sie zarabia a by chciekli nie wiadmomo co a oni kasiore trzepia
1
Luzik 2015-04-09 14:23:01
Ulokowanie tej firmy w centralnym miejscu Polski jest dobrym rozwiązaniem dla firm logistycznych, ale czy w telekomunikacji ma to również takie istotne znaczenie - wydaje mi się, że nie. Z tego co widzę, panują tu raczej mało pochlebne opinie o tym pracodawcy. Zawsze warto mieć je na uwadze, o ile ktoś będzie planował podejmować u nich pracę, bo chyba coraz mniej się to opłaca..
adm 2015-04-17 09:55:36
Nie jesteM z biur, ale akceptuję to co robię. Kazdy by chcial duzo zarabiac nie dajac nic z siebie. myslisz ze jak robisz norme to jestes zarabista i za to powinnas dostawac wiecej? Nie, po to zostalas zatrudniona i za to masz wyplate na ktora sie zgodzilas na samym początku. Masz coś do ludzi z biur. Skończ inżyniera i też tam usiądź, kto broni. Najprosciej jest miec pretensje do calego swiata tylko nie do siebie. W tej firmie najczęściej nie przedłużają umów A nie zwalniają, Jet to roznica. Prawo na to pozwala i pretensje trzeba mieć do ustawodawcY.
1
byla pracownica 2015-04-17 16:40:11
nie kwas bo mi sie juz czytac tego nie chce ciekawe czy masz studia jak tam wszyscy po znajomosci sa
Byla pracownica 2015-04-17 16:43:27
skoror jest tak swietnie to czemu ludzia nie przedluzaja umow tym ktorym powinni tylko przyjmuja na agencje bo im sie to bardziej oplaca znowu moga dwa lata trzymac bez niczego ... akceptuj dalej mozesz nawet i w nd chodzic a jak nie beda mieli roboty to cie wywala. nie przedluzaja umow czy zwalniaja jedno i to samo
adm 2015-04-17 20:10:02
Jakbyś czytała ze zrozumieniem moje wpisy to byś wiedziała że pracuje tu już kilka lat. Agencja mnie nie dotycz, ale też musiałem przez nią być zatrudniony. Wybacz, ale skąd ty możesz wiedzieć koumu powinni przedłużać umowy? Sa ludzie którzy dostają umowy, mam wrażenie że byłaś w tej drugiej grupie i wylewasz tutaj swoje żal.
Wójt 2015-04-26 00:16:35
Z tego wnioskuję, że jest jakaś tam szansa przejścia na umowę bezpośrednio z pracodawcą a nie siedzenie cały czas na umowie agencyjnej, która jest największą bzdurą stulecia?
qwerty 2015-06-25 17:23:37
Brak słów...przedmiotowe traktowanie pracownika, kombinowanie jak tu zabrać premie i jak tu wyruchać na nadgodzinach, praca na chwile. Ogólnie z roku na rok coraz gorzej. Jeśli ktoś szuka pracy na wakacje to polecam, a jeśli na dłużej to odradzam :)
jenerał 2015-06-25 21:53:42
hej. Ja własnie zaczepiłem się kiedyś na krótki okres w Corning Cable Systems i nie narzekam. W sumie byłem młody szczawik i każda kasa wydawała się wtedy zbawienna , ale pamiętam , że nie dosyć że praca była całkiem przyjemna to jeszcze atmosfera między pracownikami naprawdę ok. Ja wspominam pozytywnie
1
3 letni pracownik 2015-08-13 19:00:37
Ja pracowałem na stronie H & E (montaż) przez pół roku, nie było najgorzej tylko trzeba było robić swoje. Co do sobót pracujących to muzę sie zgodzić z adm. System rozliczania nadgodzin jest trzymiesięczny i jesli pracujesz 2 soboty w styczniu to przy wypłacie w lutym otrzymujesz 2 dni dodatkowe ale płatne tylko raz, natomiast w kwietniu drugi raz dostajesz "setke" a jeśli odbierzesz to "pięćdziesiątkę". Rzadko która firma za odebrane nadgodziny płaci 150% i jesli była pracownica odebrała swoje soboty to niech się nie dziwi ze po 3 miesiącach zapłacili po 50 zł. Twraz pracuje na stronie OFC i kompletnie nie narzekam. Zarobki całkiem ok tylko system 4 bryg. Pozdrawiam
1
pokok 2015-08-25 04:37:42
Taki system o którym napisałeś @3 letni pracownik nie jest wcale głupi, dobrze że te dodatkowe godziny czy też dodatkowe dni pracy są płacone, a nie w każdej firmie tak jest, dobrze to świadczy o CCSie, atmosfera podobno też nie należy do najgorszych więc wychodzi na to że zatrudnienie jest jak najbardziej opłacalne.
4r5tyu 2016-02-07 16:24:24
hej mam pytanko czy ktos z was odbywał moze u nich staz w dziale jakosci w Strykowie? i moglby mi napisac jakie tam sa warunki i atmosfera, z gory dziekuje
Cysiu 2016-02-08 01:54:08
Czytając opinię byłego pracownika cieszę się że po tygodniu zrezygnował em myślę że niejestem głupi i z grubsza widzę jaki jest wyzysk pracowników ponieważ za takie pieniądze żal robic w pierwszej pracy po technikum tyle zarabialem i pracę miałem owiele milsza bo mogłem normalnie iść do kibla się wysrac a tak jak to firmie corning trzeba wybić się na przerwę która trwa 10 min , a jak dostane sraczki i pojde 6 razy w ciągu całej pracy albo niezdaze się wybić na przerwę ? Co z tego że ci ku... dadzą ubranie i umowę na miesiąc a po miesiącu co srasz w portki jak roboty nie będzie by Cię nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
jenerał 2016-02-09 17:51:36
widzę , że należysz do osób które wyzysk widzą wszędzie także nie ma co dyskutować. Inżynierzy jakości mimo wszystko jakoś tutaj normalnie pracują. ..
marudny sąsiad 2016-02-10 14:50:13
jedna z najmniej obsmarowanych firm na tym portalu. Oznacza to że chyba jest tam całkiem nieźle:)
Pytanie do biurowców - warto?
kiuno 2016-02-11 20:01:22
@marudny sąsiad, skoro nikt nie narzeka to chyba warto, jeśli nie będziesz miał odpowiedniego doświadczenia do pracy to zawsze możesz spróbować odbyć Staż np. w dziale IT. Trzeba być studentem albo absolwentem studiów informatycznych.
xop 2016-02-19 17:30:58
I taki staż to bardzo fajna rzecz jeśli chce się nauczyć czegoś praktycznego po lub wciąż będąc na studiach informatycznych! Dają zatrudnienie na podstawie umowy o pracę na cały etat na okres 12 miesięcy oraz atrakcyjny pakiet benefitów: dofinansowanie do karty MultiSport oraz do posiłków.
opos 2016-02-22 18:40:42
dobrą opcją też jest praca na stanowisku inżynier jakości. jednak to oferta dla osób z przynajmniej rocznym doświadczeniem w branzy. warto też znać normę ISO17025.
highway 2016-02-27 20:26:21
Super, że nawet taka firma jest w stanie zapewnić zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież to zdecydowanie rzadkość w dzisiejszych czasach, a pracownik jest w stanie czerpać satysfakcję z pracy.
kilka lat w COC (dawiej CCS) 2016-02-28 22:56:24
Rozumiem rozżalenie osób pracujących przez agencję bo tam nie zawsze wszystko jest idealnie. Zatrudnieni na umowę z Corning raczej nie narzekają. Klimat w firmie jest OK (Ci w biurach to już w ogóle pieją z zachwytu jak tam super). Pensja adekwatna do tego co robisz i jaką wiedzę posiadasz. Możliwości awansu ma raczej każdy (mało to byłych operatorów siedzi w biurze?).
A co do starzy to słyszałem, że jest ok - sporo młodziaków zostaje zatrudnionych jak jest wolny etat.
Agent 2016-03-01 19:55:56
Jest różnica między zatrudnieniem przez WORK SERVICE, a RANDSTAD ?
nowicjusz 2016-03-02 12:24:13
Jest może ktoś zatrudniony przez WORK SERVICE ? opłaca się w ogóle być zatrudnionym przez agencję? nigdy nie byłem i się zastanawiam...
Miś 2016-03-14 14:17:57
Zastanawiam się ile inżynierowie zarabiają tutaj własnie w ramach testów, bo nie rozumiem za bardzo na czym praca polega, ogólnie to chyba poniżej naszego wykształcenia?
@a@a 2016-04-21 10:36:29
Firma jak firma, najgorzej jest tam z pracującymi kobietami na niektórych działach... są strasznie wredne i czekają tylko by donosić wzajemnie na siebie.. nie polecam tej firmy z powodu pracujących tam wielu osób które są pupilami brygadzistek.. chodzą tylko po zakładzie albo na palarni i opowiadają głupoty wymyślone i z palca wyciągnietę.. proszę was zróbcie coś z tym bo dobra praca to taka w której jest miła atmosfera ...
Radek 2016-04-21 10:50:15
teraz szukają kogoś jako Inżynier jakości w laboratorium testów i kwalifikacji i praca jest koło Lodzi, wiec dobra lokalizacja.
Misia 2016-04-26 11:35:03
Tak wiec cała prawda o firmie to oszuści.Brak szacunku do pracowników brak klasy .Oszukują jak moga chca udowodnić ludzią że coś robią nie tak a tak naprawde sami chcą ukryć swoje niepowodzenia z brakiem wiedzy .Po co mamy tam kilkunastu inzynierów jak nie umią poradzić sobie z problemami na produkcji i słynne powiedzenie naszej słynnej kierowniczki Katarzyny że oni nie sa od tego to wiec od czego .Wymyślają projekty które mają usprawnić nam prace a okazuje się ze nie usprawniają tylko tyle że są i pieniążki tez są bo projekt jest zajebisty a ktoś się o to nas pytał nie po co co my mamy do gadania nic reklamacj przyjdzie to bach na ulice szarego pracownika dac mu dyscyplinarke i narazie niech sie martwi my mamy problem z głowy ,jeszcze troche a góra sama będzie zapitalać zobaczymy czy nazucana norme zrobią bo musza do niej dążyć a nie osiągać bo coś bedzie nie tak.Więc trzeba sie rozglądać za nową praca bo jest tutaj syf i nic więcej ta firma nie ma klasy było dobrze z jakieś 5 lat temu nie teraz szok co sie tu dzieje teraz szkoda gadać.
max 2016-05-05 21:43:36
Misiu, nie sądzę, by cała firma tak działała. Przecież to wręcz niemożliwe, żeby tak podchodzić do pracowników. A od dawna obserwujesz taką sytuację na produkcji? Daj proszę znać, bo mam wątpliwości co do tego działu :)
pracownik 2016-05-30 15:59:32
Brygadzistki nie znaja sie na swojej pracy,nie potrafia godz przed koncem przyjsc i powiedziec czy linia idzie i ktos siada po nas czy nie,wprowadzaja zmiany utrudniajac prace,wychodza na przerwe to potrafia ich nie byc z dwie godziny,pytajac cos na temat produkcji same tez nie potrafia wyjasnic.Ciagle tylko liczy sie tam norma i wydajnosc a nie czlowiek jak ktos juz wprawi sie na jednym stanowisku przezucaja na inne pozniej znow na wczesniejsze a czasami z grupy z ktora sie zaczynalo potrafia jedna osobe oddelegowac na inna linie i innego liderea gdzie sa tylko ludzie co maja umowe z corningiem i wymagaja przychodzenia w sobote bo oni pracuja,co wiecej liderka zabrania rozmawiac i jest problem z wyjsciem na przerwe z grupa co sie z nia zaczynalo.
xxx 2016-06-01 07:39:22
Witam :)NIE POLECAM nikomu tej firmy, system motywacyjny polega na dawaniu nagan albo upomnień,jak robisz jest źle jak nie robisz tez jest zle. na początek stawka 12,50 ok, ale podwyżka dopiero może za dwa lata jak sie utrzymasz, nie mowie o inflacyjnych bo te sa co roku czyli jakieś 10groszy do reki :) socjal jest ale dla stałych pracowników, przez agencje jest dofinansowanie do posiłków. na stronie gdzie jest praca w systemie równoważnym o urlopie jak potrzeba jeden dzień można zapomnieć albo na zadanie albo zwolnieni lekarskie chyba ze załatwisz ze ktoś przyjdzie za ciebie... o nadgorliwym bhp nie wspomnę... a wracają do zatrudnienia to jest norma na wakacje potrzebują po wakacjach wywalają. ta firma juz sie skończyła jeśli chodzi o dobre warunki pracy.
maj 2016-06-11 14:58:55
to dość mała firma remontowo-budowlana, może z tego wynika brak wpisów na forum :)
2
Zostaw swoją opinię o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo - Stryków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo