Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Pracowałeś w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nikt - 2012-05-07 21:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W corning niestety atmosfera jest średnia. Pracownik nie jest człowiekiem tylko robotem. Firma nie dba o rozwój pracowników.
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-08-16 22:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super tu bylo, ale ja idiota zrezygnowalem :(
w porownaniu do innych magazynow CORNING NAJLEPSZY NA SWIECIE
zdjecie uzytkownika
:) - 2012-09-30 01:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja - 2012-08-16 22:34:57

super tu bylo, ale ja idiota zrezygnowalem :(

w porownaniu do innych magazynow CORNING NAJLEPSZY NA SWIECIE
w (usunięte przez administratora)jeża chyba że robiłeś la(usunięte przez administratora)e....najlepszy na świecie to jest (usunięte przez administratora).....wygrać miliony i leżeć na Bahama a a nie (usunięte przez administratora) w corningu......chyba jestes podstawiony .....firma do (usunięte przez administratora) ale ale trzeba było się nie zwalniać skoro ta firma taka happy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-02 14:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, gdzie się mieści siedziba Corning Cable Systems? Mój znajomy tam pracował, bardzo sobie chwalił. Czy ktoś wie, jakie warunki oferują obecnie? Jakie umowy, premie? Są szkolenia i możliwość rozwoju?
zdjecie uzytkownika
lerka - 2013-06-11 21:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podbijam pytanie.
Czy ktoś może napisać ile można tam zarobić pracując przez agencję? Czy w lipcu będą przyjęcia na produkcję?
Bardzo proszę o odpowiedź, szukam z koleżanką pracy w Strykowie i nie wiemy czy będzie nam się opłacało dojeżdżać do tej firmy około 40km.
zdjecie uzytkownika
lalala - 2013-06-12 16:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
warto przyjść i spróbować..ja tam pracuje dopiero 3 dzień(a właściwie do mam dopiero szkolenie) ale są teraz przyjęcia wiec jak złożycie CV na pewno do was zadzwonią. a co do dojazdu to jest dużo busów które wożą pracowników w rożne części świata, może akurat tez jada do waszej miejscowości
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-21 13:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka jest cena biletów w tych autobusach? szkolenie zaczynam od poniedziałku
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-23 13:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też razem z chłopakiem zaczynam od poniedziałku szkolenie. nasz bus jest na trasie Łęczyca- Stryków i kosztuje 60zł na 2 tygodnie w obie strony. dziennie chyba 5 zł w jedna stronę, ale nie jestem pewna.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-19 15:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak juz chcecie tam pracowac to pytajcie ile daja szkodliwego, w powietrzu unosi sie wlokno szklane.
Jest to rakotworcze, uszkadza spojowki (pod okularami moze sie przedostac), powoduje choroby skory, zapalenie płuc, bronchit i astmę.
Takze zastanowcie sie czy warto.
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2013-09-27 09:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja mam troszkę inne pytanie słyszałam , ze corning są bardzo szkodliwe warunki ? czy to jest prawda ? źle wpływają na zajście w ciąże a raczej ja uniemożliwiając ?
zdjecie uzytkownika
Nosik - 2014-03-26 17:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuję w Corningu od dłuższego czasu. W wieku dwudziestu kilku lat dostałam pierwszą alergię, z której musiałam leczyć się parę lat. Organizm był tak przeciążony alkoholem technicznym, smarami i innymi chemikaliami... Nie dałam rady. Oczywiście nie każdy się uczula, no i nie każdy pracuje w styczności z tymi substancjami, ale jeśli - odradzam zachodzenie w ciążę.
Atmosfera - zależy od działu.
Wtedy zarobki były dobre. Teraz pewnie wiele się zmieniło, jak wszędzie.
zdjecie uzytkownika
Biurwa... - 2014-06-20 17:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w części biurowej Corninga - konkretnie R&D, ale myślę, że większość z tego co napiszę można odnieść do całej części biurowej.

Generalnie z czystym sumieniem mogę polecić tego pracodawcę. Do zalet bym zaliczył:
- atmosferę - luźna i otwarta, żadnych akcji w stylu mobbing,
- w miarę elastyczny czas pracy - masz być w pracy 8.5h (wliczając łączną 50 minutową przerwę), bez różnicy czy przyjdziesz na 6:00 czy na 9:00,
- brak problemów organizacyjnych w stylu - urlopy, bliżej nieokreślony zakres obowiązków, przełożonych, którzy są 'za a nawet przeciw',
- zarobki - uważam, że jak na łódzkie warunki są OK, przy czym wiadomo - dostaniesz tyle ile wynegocjujesz, czyli standard w korporacjach.

Jako minus dałbym właściwie tylko lokalizację - trzeba liczyć od 20min do godziny aby tam dojechać, zależnie z którego miejsca w Łodzi się jedzie.
zdjecie uzytkownika
dam - 2014-10-14 10:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
a czy ktoś wie jak wygląda sytuacja ze stażami w Corning (12-miesięcznymi? Czy są one sensownie zorganizowane? Jakie jest wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
Radek - 2014-10-28 18:52:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli tutaj jest tak, że przychodzisz do nic na rozmowę i zależy jakie stawki wynegocjujesz, tak? no to jest jakaś opcja, jak ktoś umie negocjować i jest w tym dobry to może da rade jakoś dogadać się z szefem czy z osobą rekrutującą, na jakim poziomie juz są prowadzane takie finansowe rozmowy o wynagrodzeniu?
zdjecie uzytkownika
Motyl - 2015-01-10 13:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli rzeczywiście tak jest to można się zastanawiać ile maksymalnie kandydaci mogą wynegocjować. Pewnie są określone granice, których oni nie przekraczają, ale z drugiej strony jeżeli pracownik posiada spore kwalifikacje to można zaproponować mu dobre warunki. Powiecie jak przebiega sama rekrutacja do firmy?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-14 15:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutacje przez agencje-JOB IMPULSE i Randstad. W J.I.rozmowa rekrutacyjna- dzialania matematyczne do obliczenia,prosty rysunek do wykonania na podstawie polecenia. Nastepnie testy manualne.
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-01-28 09:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przez jaka agencje mozna dostac sie corninga
zdjecie uzytkownika
tamik - 2015-01-30 02:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ala, a nie widzisz postu powyżej, jasno napisali, że przez job impulse oraz randstad. @a, co masz na mysli pisząc testy manualne, bo jednak brzmi dość tajemniczo. W ogóle to rozumiem agencja robi tylko rozmowę, ale umowę podpisuje się bezpośrednio z Coming Cable Systems, tak? Pozdrawiam i dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
.. - 2015-02-08 19:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa zostaje podpisana z agencją, nie z COC..
Testy manualne, co najmniej 2 lata temu obejmowały, zwijanie pigtaila, oraz za pomocą pensety włożenie krótkich i cienkich "igiełek" do tacki, w której tylko część otworów jest "otwarta", gdyż reszta jest dokładnie zaklejona.
zdjecie uzytkownika
bandel - 2015-02-12 17:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie testy bardzo podobne. Polegaja na zlozeniu kilku elementow w calosc( skrecenie 6elementow z ktorych powstaja 3), odnalezienie 3ch roznic w jakims elemencie zlacza bodajze. Jest tez napisane polecenie na podstawie ktorego peseta musimy ulozyc koraliki zgodnie z instrukcja- i to jest na czas. W job impulse.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-20 15:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktoś ma jakieś inne informacje na ten temat? bo nie wiem jak mam się już odnieść do tematu? szukam teraz dobrej firmy zajmujacej się tą branża, możecie ich polecić czy nie za bardzo? zalezy mi na naprawde dobrze wykonanej robocie, bo potem jakbym miał coś poprawiac po nich inną epiką, to mnie to wyjdzie 5 razy drozej.
zdjecie uzytkownika
k - 2015-02-24 19:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pod względem jakości wydaje mi się bardzo dobrą firmą zwracajaca uwagę na każdy szczegół.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Najpierw krótka rozmowa telefoniczna w tym sprawdzenie umiejętności komunikowania się po angielsku, później w II etapie standardowa rozmowa rekrutacyjna w dużej korporacji wg schematu: poznajmy się (coś o sobie, dlaczego ta firma i to stanowisko, jakie jest twoje doświadczenie itd.) sprawdźmy Twoje kompetencje (rysunek techniczny) - 2-3 pytania po angielsku.
Pytania: Brak pytań wybiegających poza typowe pytania na rozmowach. Żadnych w stylu 'dlaczego płyty kanalizacyjne są okrągłe'.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo?
Zadaj pytanie