Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Pracowałeś w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lalala - 2013-06-12 16:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
warto przyjść i spróbować..ja tam pracuje dopiero 3 dzień(a właściwie do mam dopiero szkolenie) ale są teraz przyjęcia wiec jak złożycie CV na pewno do was zadzwonią. a co do dojazdu to jest dużo busów które wożą pracowników w rożne części świata, może akurat tez jada do waszej miejscowości
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-21 13:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka jest cena biletów w tych autobusach? szkolenie zaczynam od poniedziałku
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-23 13:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też razem z chłopakiem zaczynam od poniedziałku szkolenie. nasz bus jest na trasie Łęczyca- Stryków i kosztuje 60zł na 2 tygodnie w obie strony. dziennie chyba 5 zł w jedna stronę, ale nie jestem pewna.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-19 15:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak juz chcecie tam pracowac to pytajcie ile daja szkodliwego, w powietrzu unosi sie wlokno szklane.
Jest to rakotworcze, uszkadza spojowki (pod okularami moze sie przedostac), powoduje choroby skory, zapalenie płuc, bronchit i astmę.
Takze zastanowcie sie czy warto.
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2013-09-27 09:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja mam troszkę inne pytanie słyszałam , ze corning są bardzo szkodliwe warunki ? czy to jest prawda ? źle wpływają na zajście w ciąże a raczej ja uniemożliwiając ?
zdjecie uzytkownika
Nosik - 2014-03-26 17:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuję w Corningu od dłuższego czasu. W wieku dwudziestu kilku lat dostałam pierwszą alergię, z której musiałam leczyć się parę lat. Organizm był tak przeciążony alkoholem technicznym, smarami i innymi chemikaliami... Nie dałam rady. Oczywiście nie każdy się uczula, no i nie każdy pracuje w styczności z tymi substancjami, ale jeśli - odradzam zachodzenie w ciążę.
Atmosfera - zależy od działu.
Wtedy zarobki były dobre. Teraz pewnie wiele się zmieniło, jak wszędzie.
zdjecie uzytkownika
Biurwa... - 2014-06-20 17:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w części biurowej Corninga - konkretnie R&D, ale myślę, że większość z tego co napiszę można odnieść do całej części biurowej.

Generalnie z czystym sumieniem mogę polecić tego pracodawcę. Do zalet bym zaliczył:
- atmosferę - luźna i otwarta, żadnych akcji w stylu mobbing,
- w miarę elastyczny czas pracy - masz być w pracy 8.5h (wliczając łączną 50 minutową przerwę), bez różnicy czy przyjdziesz na 6:00 czy na 9:00,
- brak problemów organizacyjnych w stylu - urlopy, bliżej nieokreślony zakres obowiązków, przełożonych, którzy są 'za a nawet przeciw',
- zarobki - uważam, że jak na łódzkie warunki są OK, przy czym wiadomo - dostaniesz tyle ile wynegocjujesz, czyli standard w korporacjach.

Jako minus dałbym właściwie tylko lokalizację - trzeba liczyć od 20min do godziny aby tam dojechać, zależnie z którego miejsca w Łodzi się jedzie.
zdjecie uzytkownika
dam - 2014-10-14 10:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
a czy ktoś wie jak wygląda sytuacja ze stażami w Corning (12-miesięcznymi? Czy są one sensownie zorganizowane? Jakie jest wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
Radek - 2014-10-28 18:52:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli tutaj jest tak, że przychodzisz do nic na rozmowę i zależy jakie stawki wynegocjujesz, tak? no to jest jakaś opcja, jak ktoś umie negocjować i jest w tym dobry to może da rade jakoś dogadać się z szefem czy z osobą rekrutującą, na jakim poziomie juz są prowadzane takie finansowe rozmowy o wynagrodzeniu?
zdjecie uzytkownika
Motyl - 2015-01-10 13:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli rzeczywiście tak jest to można się zastanawiać ile maksymalnie kandydaci mogą wynegocjować. Pewnie są określone granice, których oni nie przekraczają, ale z drugiej strony jeżeli pracownik posiada spore kwalifikacje to można zaproponować mu dobre warunki. Powiecie jak przebiega sama rekrutacja do firmy?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-14 15:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekrutacje przez agencje-JOB IMPULSE i Randstad. W J.I.rozmowa rekrutacyjna- dzialania matematyczne do obliczenia,prosty rysunek do wykonania na podstawie polecenia. Nastepnie testy manualne.
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-01-28 09:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przez jaka agencje mozna dostac sie corninga
zdjecie uzytkownika
tamik - 2015-01-30 02:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ala, a nie widzisz postu powyżej, jasno napisali, że przez job impulse oraz randstad. @a, co masz na mysli pisząc testy manualne, bo jednak brzmi dość tajemniczo. W ogóle to rozumiem agencja robi tylko rozmowę, ale umowę podpisuje się bezpośrednio z Coming Cable Systems, tak? Pozdrawiam i dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
.. - 2015-02-08 19:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa zostaje podpisana z agencją, nie z COC..
Testy manualne, co najmniej 2 lata temu obejmowały, zwijanie pigtaila, oraz za pomocą pensety włożenie krótkich i cienkich "igiełek" do tacki, w której tylko część otworów jest "otwarta", gdyż reszta jest dokładnie zaklejona.
zdjecie uzytkownika
bandel - 2015-02-12 17:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie testy bardzo podobne. Polegaja na zlozeniu kilku elementow w calosc( skrecenie 6elementow z ktorych powstaja 3), odnalezienie 3ch roznic w jakims elemencie zlacza bodajze. Jest tez napisane polecenie na podstawie ktorego peseta musimy ulozyc koraliki zgodnie z instrukcja- i to jest na czas. W job impulse.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-20 15:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktoś ma jakieś inne informacje na ten temat? bo nie wiem jak mam się już odnieść do tematu? szukam teraz dobrej firmy zajmujacej się tą branża, możecie ich polecić czy nie za bardzo? zalezy mi na naprawde dobrze wykonanej robocie, bo potem jakbym miał coś poprawiac po nich inną epiką, to mnie to wyjdzie 5 razy drozej.
zdjecie uzytkownika
k - 2015-02-24 19:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pod względem jakości wydaje mi się bardzo dobrą firmą zwracajaca uwagę na każdy szczegół.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-02-25 14:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jest jedno wielkie dziadostwo schodzi na psy. Oszukuja ludzi z wyplatami trzeba pilnowac swoich pieniedzy za dni urlopowe za soboty itd bo czesto gesto zdarza sie ze nei wyplacaja.... Ludzie kotrzy sie staraja i robia te ich smieszne normy za marne grosze co miesiac a oni zarabiaja kupe kasy to nie dostana umowy na firme tylko dostaja nygusy i ludzie co maja gleboka ta prace w d... TAM SA SAMI LUDZIE PRAWIE PO ZNAJMOSCI wiec szary czlowiek z ulic nie ma prawie szans bo wciagaja swoich...
zdjecie uzytkownika
maria - 2015-03-06 19:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już prawie wysłałam do nich cv, już miałam kliknąć "wyślij" a tu jeszcze przeczytałam komentarzy kilka od was i nie wiem już teraz za bardzo co począć ze sobą i tym marzeniem o idealnym zatrudnieniu. na serio są aż takie problemy finansowe z wypłatami? i jeszcz jedno,chyba najbardziej kluczowe dla mnie pytanie, czy soboty u nich są obowiązkowo pracujące?
zdjecie uzytkownika
adm - 2015-03-11 19:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsze słyszę o takich wielkich problemach z finansami. Pracuje w tej firmie ładnych parę lat i ile sobie przypominam tylko raz zauważyłem niezgodność. Co do sobót, hmmm przymusowe nie sa, ale raz na kilka trzeba by się pokazać.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-12 13:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak nie sa?? w któras mozesz tam nie przyjsc sobote aale tak to musisz ...nie opowiadaj bajek adm. No soboty za grosze jeszcze wyplacane po 3 miesiacach a jezeli ja odbierzesz jest platna nie cale 50 zl mozna sobie to wsadzic w d...proste 3 soboty w miesiacu 150zl haha wcale sie nie oplaca przychodzic a jak masz za duzo sobot to i tak cie orznac bo podatek ci zabiora niech sobie inzynierki przychodza .... firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Majac tam znajomosci mozna isc beddzie wtedy umowa i wszystko i trzeba tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom zeby stac sie pupilkiem. ZLODZIEJSKA FIRMA I TYLE AMERYKANSKA AZ SMIAC SIE CHCE
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-12 13:39:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z wyplatami nie wyplacaja w terminie ale oszukuja i trzeba pilnowac czy za wszystko wyplacili itd bo oszukuja a to za urlop nie wyplaca a to za sobote itd
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-12 13:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a i inzynierki kase biora za akaizeny a wogole sie nie znaja na prodkucji tak ja ulepszaja ze jeszcze gorzej rsie pracuje na stanowisku po tych ich ulepszeniach
zdjecie uzytkownika
adm - 2015-03-18 11:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz dziwne przeliczenie soboty. Sobota płatna jest jak normalny dzień pracy Plus drugie tyle jeżeli jej nie odbierzesz, badz 50% o ile odbierzesz, czyli ogółem 150% dniowej.
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-18 16:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzialam chyba co na pasku mam nie opowiadaj bajek bo rzniecie ludzi na ich zarobionych pieniadzach
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-18 16:23:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy Corninga ktorzy jeszcze tam pracuja nie przychodzcie w soboty bo to i tak wam sie wogole nie oplaca szkoda waszego czasu a oni beda majatki zarabiac na was a wy nawet za ta sobote dobrze zaplacone nie bedziecie mieli
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-19 13:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o jakiej wy umowie mowicie ....18 miesiecy bedziecie na agencji pozniej czy miesiace na okres probny a nastepnie przyjmuja na wasze miejsce ludzi z agencji a was wywala poniewaz im sie to oplaca nie chcac sie wiazac z pracownikiem na dluzej poniewac trzeba im dawac bony na swieta itd. a jak wezma z agencji to kolo 2 lat znowu moga trzymac i tak w kolko. Ja nie chodzilam na zwolnienia normy robilam staralam sie a jeden po sylwku przyszedl podbity ...na zwolnienia chodzil tam trzeba miec dobre znajmosci no i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom albo miec warta FIRMA DNO ZALUJE ZE TAK DLUGO TAM PRACOWALAM
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-19 13:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o jakiej wy umowie mowicie ....18 miesiecy bedziecie na agencji pozniej czy miesiace na okres probny a nastepnie przyjmuja na wasze miejsce ludzi z agencji a was wywala poniewaz im sie to oplaca nie chcac sie wiazac z pracownikiem na dluzej poniewac trzeba im dawac bony na swieta itd. a jak wezma z agencji to kolo 2 lat znowu moga trzymac i tak w kolko. Ja nie chodzilam na zwolnienia normy robilam staralam sie a jeden po sylwku przyszedl podbity ...na zwolnienia chodzil i umowe dostal na 2 LATA SKANDAL DNOtam trzeba miec dobre znajmosci no i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac brygadzistkom albo miec warta FIRMA DNO ZALUJE ZE TAK DLUGO TAM PRACOWALAM
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-03-19 13:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szkoda ze za robienie normy nie daja zadnej premii zlodzieje....
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-03-23 02:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś tu jeszcze jest poza Byłą pracownicą? bo bardzo interesuje mnie własnie firma a konkretnie praca w Corning Cable Systems Polska, no ale chcialbym poznać więcej zdań niż tylko zdanie jedej osoby, bo wiadomo każdy moze mieć inny punkt widzenie, bo co innego w firmie przeżył i czegoś innego doświadczył a mi zależy na obiektywnych wypowiedziach
zdjecie uzytkownika
adm - 2015-04-02 07:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Byla pracownica - 2015-03-19 13:34:41]:
Za swoja prace otrzymujesz wypłatę. może potrójnie byś chciała? :-)
zdjecie uzytkownika
adm - 2015-04-02 07:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Byla pracownica - 2015-03-18 16:20:57]:
Idź do kogoś niech Ci to policzY lepiej Niż wypisuj takie głupoty na forum. Dlaczego takich "oszustw" nie zgłosilas do PIP?
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-04-09 00:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pisze prawde jak tam jest ..jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-04-09 00:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wartosci corning i wogole jak w to za ludzmi nie jestescie hahaha jaka wy to dobra firma i wogole :) tylko o tymz ze ludzi zwalniacie nie mowicie a zostaja beznadziejni ale wasza sprawa. a Ty adm pewnie w biurze siedzisz i go.. wiesz jak wszyscy tam inzynierki z reszta o produkcji zero pojecia ale wymyslaja akaizeny
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-04-09 00:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta zwracaja uwage na kazde szczegol chyba na ilosc a nie jakosc haha ludzi szkola beznadziejnie a daja im kable do polerki lub czegos innego firma schodzi na dno moze kiedys byla dobra a teraz to jest jedno wielkie gow... prawie jak wszedzie teraz w polsce.... malo sie zarabia a by chciekli nie wiadmomo co a oni kasiore trzepia
zdjecie uzytkownika
Luzik - 2015-04-09 14:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ulokowanie tej firmy w centralnym miejscu Polski jest dobrym rozwiązaniem dla firm logistycznych, ale czy w telekomunikacji ma to również takie istotne znaczenie - wydaje mi się, że nie. Z tego co widzę, panują tu raczej mało pochlebne opinie o tym pracodawcy. Zawsze warto mieć je na uwadze, o ile ktoś będzie planował podejmować u nich pracę, bo chyba coraz mniej się to opłaca..
zdjecie uzytkownika
adm - 2015-04-17 09:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Byla pracownica - 2015-04-09 00:02:13]:
Nie jesteM z biur, ale akceptuję to co robię. Kazdy by chcial duzo zarabiac nie dajac nic z siebie. myslisz ze jak robisz norme to jestes zarabista i za to powinnas dostawac wiecej? Nie, po to zostalas zatrudniona i za to masz wyplate na ktora sie zgodzilas na samym początku. Masz coś do ludzi z biur. Skończ inżyniera i też tam usiądź, kto broni. Najprosciej jest miec pretensje do calego swiata tylko nie do siebie. W tej firmie najczęściej nie przedłużają umów A nie zwalniają, Jet to roznica. Prawo na to pozwala i pretensje trzeba mieć do ustawodawcY.
zdjecie uzytkownika
byla pracownica - 2015-04-17 16:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie kwas bo mi sie juz czytac tego nie chce ciekawe czy masz studia jak tam wszyscy po znajomosci sa
zdjecie uzytkownika
Byla pracownica - 2015-04-17 16:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoror jest tak swietnie to czemu ludzia nie przedluzaja umow tym ktorym powinni tylko przyjmuja na agencje bo im sie to bardziej oplaca znowu moga dwa lata trzymac bez niczego ... akceptuj dalej mozesz nawet i w nd chodzic a jak nie beda mieli roboty to cie wywala. nie przedluzaja umow czy zwalniaja jedno i to samo
zdjecie uzytkownika
adm - 2015-04-17 20:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Byla pracownica - 2015-04-17 16:43:27]:
Jakbyś czytała ze zrozumieniem moje wpisy to byś wiedziała że pracuje tu już kilka lat. Agencja mnie nie dotycz, ale też musiałem przez nią być zatrudniony. Wybacz, ale skąd ty możesz wiedzieć koumu powinni przedłużać umowy? Sa ludzie którzy dostają umowy, mam wrażenie że byłaś w tej drugiej grupie i wylewasz tutaj swoje żal.
zdjecie uzytkownika
Wójt - 2015-04-26 00:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego wnioskuję, że jest jakaś tam szansa przejścia na umowę bezpośrednio z pracodawcą a nie siedzenie cały czas na umowie agencyjnej, która jest największą bzdurą stulecia?
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-06-25 17:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak słów...przedmiotowe traktowanie pracownika, kombinowanie jak tu zabrać premie i jak tu wyruchać na nadgodzinach, praca na chwile. Ogólnie z roku na rok coraz gorzej. Jeśli ktoś szuka pracy na wakacje to polecam, a jeśli na dłużej to odradzam :)
zdjecie uzytkownika
jenerał - 2015-06-25 21:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [qwerty - 2015-06-25 17:23:37]:
hej. Ja własnie zaczepiłem się kiedyś na krótki okres w Corning Cable Systems i nie narzekam. W sumie byłem młody szczawik i każda kasa wydawała się wtedy zbawienna , ale pamiętam , że nie dosyć że praca była całkiem przyjemna to jeszcze atmosfera między pracownikami naprawdę ok. Ja wspominam pozytywnie
zdjecie uzytkownika
3 letni pracownik - 2015-08-13 19:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem na stronie H & E (montaż) przez pół roku, nie było najgorzej tylko trzeba było robić swoje. Co do sobót pracujących to muzę sie zgodzić z adm. System rozliczania nadgodzin jest trzymiesięczny i jesli pracujesz 2 soboty w styczniu to przy wypłacie w lutym otrzymujesz 2 dni dodatkowe ale płatne tylko raz, natomiast w kwietniu drugi raz dostajesz "setke" a jeśli odbierzesz to "pięćdziesiątkę". Rzadko która firma za odebrane nadgodziny płaci 150% i jesli była pracownica odebrała swoje soboty to niech się nie dziwi ze po 3 miesiącach zapłacili po 50 zł. Twraz pracuje na stronie OFC i kompletnie nie narzekam. Zarobki całkiem ok tylko system 4 bryg. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pokok - 2015-08-25 04:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki system o którym napisałeś @3 letni pracownik nie jest wcale głupi, dobrze że te dodatkowe godziny czy też dodatkowe dni pracy są płacone, a nie w każdej firmie tak jest, dobrze to świadczy o CCSie, atmosfera podobno też nie należy do najgorszych więc wychodzi na to że zatrudnienie jest jak najbardziej opłacalne.
zdjecie uzytkownika
4r5tyu - 2016-02-07 16:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej mam pytanko czy ktos z was odbywał moze u nich staz w dziale jakosci w Strykowie? i moglby mi napisac jakie tam sa warunki i atmosfera, z gory dziekuje
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Najpierw krótka rozmowa telefoniczna w tym sprawdzenie umiejętności komunikowania się po angielsku, później w II etapie standardowa rozmowa rekrutacyjna w dużej korporacji wg schematu: poznajmy się (coś o sobie, dlaczego ta firma i to stanowisko, jakie jest twoje doświadczenie itd.) sprawdźmy Twoje kompetencje (rysunek techniczny) - 2-3 pytania po angielsku.
Pytania: Brak pytań wybiegających poza typowe pytania na rozmowach. Żadnych w stylu 'dlaczego płyty kanalizacyjne są okrągłe'.
zdjecie uzytkownika
Cysiu - 2016-02-08 01:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając opinię byłego pracownika cieszę się że po tygodniu zrezygnował em myślę że niejestem głupi i z grubsza widzę jaki jest wyzysk pracowników ponieważ za takie pieniądze żal robic w pierwszej pracy po technikum tyle zarabialem i pracę miałem owiele milsza bo mogłem normalnie iść do kibla się wysrac a tak jak to firmie corning trzeba wybić się na przerwę która trwa 10 min , a jak dostane sraczki i pojde 6 razy w ciągu całej pracy albo niezdaze się wybić na przerwę ? Co z tego że ci ku... dadzą ubranie i umowę na miesiąc a po miesiącu co srasz w portki jak roboty nie będzie by Cię nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
jenerał - 2016-02-09 17:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cysiu - 2016-02-08 01:54:08]:
widzę , że należysz do osób które wyzysk widzą wszędzie także nie ma co dyskutować. Inżynierzy jakości mimo wszystko jakoś tutaj normalnie pracują. ..

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Corning Cable Systems POLSKA Sp. zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert