brak logo

Dźwigi i Podnośniki Podnosimy.com.pl Krzysztof Kujawa

Warszawa

Opinie o Dźwigi i Podnośniki Podnosimy.com.pl Krzysztof Kujawa

Zulugula334 2015-06-27 02:17
Pracuje w firmie od dobrych 7 miesiecy. Pierwszego dnia pracy zapytałem jednego z pracowników (pan ok.lat50) JAK SIĘ PRACUJE U p.DARKA? Odpowiedź nie była zbyt pokrzepiająca. Brzmiała dosłownie: "różnie ludzie mówią". A ja dopytywałem "A tak przeważnie co mówią?" na co pan ok 50lat "Przeważnie to mówią że gorzej trafić nie można". Załamałem się..... Czekałem bojowo nastawiony na spięcie z szefem i z biegiem czasu wyrabiałem sobie swoją opinie.
Po dobrych kilku miesiącach uważam że
narzekają tylko lenie dla których praca albo jest "|za rano" albo za późno albo że wogóle trzeba gdzieś jechać. A jak nie trzeba jechać bo bywa też tak że trzeba dosłownie ŚCIEMNIAC NA BAZIE. Wtedy te same lenie narzekają że trzeba siedzieć na bazie.
Daruś czyli szef zatrudnia wszystkich......tzn.odróżniasz dźwig od śmieciarki i masz uprawninia to jedźiesz tłuc kasiorke dźwigiem za pareset tys. zł. Prawdziwych operatorów, którzy znają się na robocie jest dosłownie kilku. Przykład. Na dobrych parenaście podnośników koszowych jest trzech operatorów. Reszta to partacze i psujacy ogólny wizerónek firmy gamonie...
A myśląc o dżwigach przychodzi mi na myśl nie więcej niż 5 operatorów-fachowców.....panów-operatorów którzy nie są wyróżnieni wyzszą stawką godzinową czy premią. Są traktowani jednakowo jak"gamonie". To wkurza.
P.Darek czyli szef nie był nigdy operatorem. To typowy biznesmen, który wie jak zarobić kase i gdzie się wkrecić. Potrafił swojego czasu ogarnąć kilkadziesiąt dźwigów, kilkanaście podnośników i jeszcze kilka ładowarek. Na prawde szacunek...Wyglądał wtedy strasznie......czerwone oczy, zmęczenie itp.
Powiększając swoją flote zapomniał jednak o fachowcach których zatrudniał. Po prostu pozwalał im odejść do konkurencji zamiast podnieść stawkę godzinową o 2-5zl. Tego na prawdę nie potrafię usprawiedliwić. Na ich miejsce przyszli tzw. gamonie, którzy (fakt autentyczny) jadąc na robote w sobote o godz 6 rano uderzają dźwigiem w śmieciarke. Powód.....gamoń zapomniał że z przodu wystaje ramie. Własnie takich operatorów ma na tą chwile podnosimy.pl
Wypłaty są terminowo co do dnia i godziny. Kto nie boi się pracować moze zarobić 4-5tys. Myśle że to nie źle. Lenie którym wiecznie nic nie odpowiada zarabiają ok.2tys przez 2-3 miesiaca po czym nie zadowoleni odchodzą z firmy.
Taka jest prawda o firmie.
1
asd 2016-01-03 00:17
Witam

proszę o informacje jaka stawkę godzinową proponują na początek na stanowisku operatora żurawia ?
1
asd 2016-01-09 18:06
Witam
Drogi trgf - ogłoszenie na okrągło jest na olx .
Chciałbym orientacyjnie wiedzieć czego można sie spodziewać.. Skoro są tak złe opinie są na temat firmy to może możecie kogoś polecić na rynku warszawskim? może ktoś pracuje u konkurencji - w końcu nie jest aż tak dużo firm w stolicy w tej branży i podpowie gdzie warto uderzyć ?
robson 2016-01-20 07:40
W firmie podnosimy można jedynie nabawić się nerwicy szkoda czasu. Konkurencja nie wisi z ogłoszeniami przez okrągły rok ze szuka operatorów to tylko świadczy ze w firmie podnosimy ludzie bardzo szybko rezygnują. Operatorzy z doświadczenie z warszawy i okolic unikają tej firmy jak ognia nie bez powodu.
3
Dźwigerro 2016-09-08 11:54
Pracowałem u Darka pół roku i zrezygnowałem z powodu wyjazdu za granicę z małżonką.
Na pracę nie narzekam. Nigdy nie spóźniono mi się z wypłatą, zleceń było na tyle dużo, że dało się zarobić na utrzymanie i jakieś drobne przyjemności i odłożyć około 200 zł miesięcznie.
Dobre narzędzia do pracy. Inni pracownicy w firmie - różni. Jedni chcący pracować a drudzy chcący jedynie dostawać wynagrodzenie.
1
AgaBe 2016-09-17 15:22
Z firmą Podnosimy.com.pl współpracuję od 7 lat.
Nie mam powodów do narzekań. Co prawda nie zajmuję się pracami dźwigowymi/podnośnikowymi, ale innymi obowiązkami w firmie, ale bardzo wysoko oceniam poziom współpracy. Zawsze terminowe wynagrodzenie, zawsze dobra współpraca z szefem, to co jest mi potrzebne do pracy - mam zapewnione. Współpracuję z wieloma firmami, ale tylko z Panem Kujawa współpracuję tak długo - szanujemy się wzajemnie i chyba dlatego ta współpraca jest satysfakcjonująca dla obu stron.
Jeżeli wszystkich pracowników Pan Kujawa traktuje tak jak mnie - nic tylko pracować w branży dźwigów w Warszawie :)
2
Marcin 2016-09-26 18:26
Pracowałem w firmie przez 2 lata. Pracowałbym nadal ale zmieniła mi się sytuacja w życiu prywatnym.
Co mogę powiedzieć o pracy w firmie Darka?
Terminowe wypłaty, bez problemu z urlopami (chyba że pracy dużo to trochę gorzej) i generalnie bez żadnych starć z szefem.
Kasa mogłaby być większa, ale jak na 2 lata pracy to i tak miałem bardzo dobre wypłaty.
2
Piotr 2016-10-18 20:20
Terminowe wypłaty wręcz ze szwajcarską dokładnością - to na pewno na duży plus.
Duża flota maszyn, dobrze zabezpieczonych przed upływem czasu, dbałość o regularne przeglądy.

Na minus konieczność wyjazdu niekiedy w środku nocy do zlecenia, ale taka specyfika pracy i usług całodobowych.
Można przyczepić się też do niektórych współpracowników, którzy mają olewczy stosunek do pracy.
2
OPR-DAM 2016-10-20 21:32
...i to jest bardzo smutne. Piszesz, że twój Daruś to "bizmesmen", a następnie stwierdzasz, że nie docenia ludzi którzy dobrze pracują (fachowców) i nie stosuje wobec nich żadnuch motywacji. To ja ci powiem. Z tego co napisałeś wywnioskowałem, że twój Daruś to żaden biznesmen a do tego ma węża w kieszeni. Nie zna się na ludziach, nie odrużnia fachowców od tzw. flachowców i nie umie motywować pracowników. I to na tyle, bo nie mam zamiaru pisać instrukcji dla twojego "biznesmena".
1
Demag 2016-11-06 19:31
Praca u Darka ma swoje plusy i minusy.
Plus jest taki, że dostajesz wypłatę.
Minus jest taki, że musisz chodzić do pracy.
Żadna nowość.

A tak serio, to praca jest wymagająca i trzeba wiedzieć, że dźwig czy podnośnik to nie jest zabawka.
Ja pracę u Darka polecam, bo jeśli ktoś podchodzi odpowiedzialnie i przykłada się do swojej pracy to długo zagrzeje miejsce w firmie i będzie uczciwie traktowany.
zxc 2016-11-25 21:04
do Demag

Na jaką stawkę godzinową można liczyć na małych , i na dużych żurawiach?
Ile mniej więcej godzin pracy w miesiącu . Praca sezonowa czy przez cały rok ?
Zostaw swoją opinię o Dźwigi i Podnośniki Podnosimy.com.pl Krzysztof Kujawa - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dźwigi i Podnośniki Podnosimy.com.pl Krzysztof Kujawa