brak logo

grast mtb

Warszawa

Opinie o grast mtb

firma do niczego 2010-09-24 14:40:01
nie wiem, jak oni wygladaja jako pracodawca ale jako sklep sa do niczego. Zamowilem kaloryfer ktory mial dojechac w srode. Ze srody zrobil sie czwartek bo w srode towar dotarl na magazyn. Z czwartku zrobil sie piatek bo nie bylo transportu z magazynu na sklep. Udalo mi sie zalatwic ze sam pojade na magazyn i go odbiore. Wtedy okazalo sie ze kaloryfer w ogole nie dotarl do warszawy i nadal lezy we Wroclawiu
4
frycek 2013-09-05 08:39:19
syf syf i jeszcze raz kiła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziadostwo jakie tam jest przekracza wszelakie granice ! zero szacunku do pracownika! najniższa krajowa,kradną premi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i szmaciarstwo.(usunięte przez administratora)
3
OSZUKANY!!!!!! 2014-03-05 12:53:57
Grast%MTb nie ma nic wspólnego z firmą handlową zatrudniają na najniższą krajową obiecują premie których nie płacą.
Jest to najgorsza hurtownia branży sanitarnej z którą miałem do czynienia dlatego maja tylko dwa oddziały i więcej już nie będzie bo nie mają pojęcia o handlu lepiej iść na bezrobocie niż tam pracować!!!!!!!!!
10
pluto 2015-03-24 20:58:27
Kompletny brak profesjonalizmu. Ktoś pytał o szkolenia - zapomnij. Wiek na pewno nie jest w tej firmie przeszkodą, kwestia tylko za ile się zgodzisz u nich pracować. Duża rotacja pracowników: albo odchodzą sami, albo są zwalniani (częste powody to alkohol, kradzieże). Ja zmarnowałem tam kilka miesięcy. W swojej karierze zawodowej pierwszy i ostatni raz z taką "organizacją" się spotkałem. Pracowałem jakiś czas temu i jestem zaskoczony, że jeszcze istnieją. Kultura organizacyjna, poszanowanie pracownika to pojęcia obce w tej firmie.
1
nogal 2015-11-30 00:46:55
zgadzam się z przedmówcami dziwna organizacja inaczej się tego nie da określić,zero poszanowania dla pracowników,premie to dziwna historia niby są a nikt ich nie widział nie wiadomo jak liczone i czy się dostanie,praca na magazynie za najniższą krajową, myślą o sobie ,że są wielkim graczem na rynku,może kiedyś jak zarząd był inny, przy takim podejściu do ludzi i handlu ciekawe kiedy się zwiną z rynku
3
mieyak 2015-12-08 09:10:54
Witam,
Wykańczałem w tej firmie mieszkanie,proszę państwa ,,DNO" nie radze nikomu popełnić tego samego błędu co ja,dosyć że się przepłaca podwójnie to w ogóle zero szacunku dla klienta.Wszystko jest super przed podpisaniem umowy,później zaczyna się koszmar,przestrzegam przed tą firmą.
6
BASTER 2015-12-24 14:57:01
Chciałbym się podzielić opinia na temat mojej przygody z firma GRAST@MTB.
Pierwsze spotkanie z przedstawicielem firmy, z koordynatorem projektu zrobiło na mnie i żonie bardzo dobre wrażenie.
Nie ukrywaliśmy, ze względów rodzinnych bardzo nam zależy na czasie. Obiecywano nam, że firma zajmie się wykończeniem profesjonalnie i kompleksowo, nie będziemy musieli się o nic martwic, wszystko przebiegnie sprawnie. Jednak czas pokazał, że stało się zupełnie inaczej.
Obiecywano nam, ze jeśli szybko podpiszemy umowę i wybierzemy materiały do wykończenia mieszkania to firma wykończy je w około 5 tygodni, po wybraniu materiałów mieliśmy czekać na wejście ekipy około tygodnia. Jednak w umowie był zawarty termin 10 tygodni od zdania mieszkania.
Jednak koordynator projektu, (szef ekipy) obiecywał że mieszkanie będzie znacznie wcześniej gotowe. Uwierzyliśmy w te zapewnienia i to był nasz ogromny błąd.
Z naszej strony dokładaliśmy starań, żeby jak najszybciej dopełnić swoich zobowiązań( umowa podpisana 14.09.2015, materiały, model drzwi wybrany najszybciej jak to możliwe), wszystkie płatności w terminie.
Po wyborze materiałów, mieliśmy czekać około tygodnia na wejście ekipy, ale tak się nie stało, odbiór mieszkania nastąpił 15.10.2015-czyli ponad miesiąc od podpisania umowy. Na nasze pytania dlaczego tak długo ekipa nie rozpoczyna prac otrzymaliśmy informacje, ze nie ma wszystkich materiałów, później ekipy….A czas płynął.
Przy odbiorze mieszkania dowiedzieliśmy się, że drzwi nie zostały zamówione, razem z innymi materiałami , pomiar do zamówienia drzwi został zrobiony dopiero 15.10.2015;
Nie kryliśmy niezadowolenia z tego faktu, ponieważ od Pani architekt otrzymaliśmy informacje, iż na drzwi czeka się około 6 tygodni.
Szef ekipy obiecywał, ze wykończenie mieszkania potrwa około 3, 4 tygodnie( licząc od 15.10.2015), jednak tak się nie stało. Żadne terminy słowne czy mailowe nie zostały spełnione, o czym napiszę poniżej. Na nasze pytania o to kiedy wejdą pracownicy szef ekipy przekładał terminy z dnia na dzień, tygodnia na tydzień.
Ekipa zaczęła prace dopiero w trzecim tygodniu października, pod koniec tygodnia.
W następnych tygodniach ekipa pracowała 1, 2 lub maksymalnie 3 dni w tygodniu.
W ostatnim tygodniu października i pierwszym tygodniu listopada nikt się zjawił w mieszkaniu.(2 tygodnie). W sumie ekipa od października do końca listopada była 9 dni.
Nasze skargi i prośby i prośby były lekceważone, ponadto szef ekipy zabronił nam kontaktować się z Panią manager.
Pani manager w odpowiedzi na nasze skargi obiecała osobiście monitorować naszą sprawę, ale to były tylko czcze obietnice.
Następny obiecywany termin wykończenia mieszkania to połowa listopada( potwierdzony mailowo), oczywiście nie dotrzymany.
Mieszkanie częściowo wykończone( bez drzwi i listw przypodłogowych) zostało oddane 24 listopada.
Podczas odbioru mieszkania szef ekipy zauważył wszystkie niedociągnięcia dewelopera, a po zdaniu mieszkania zdawał się nie zauważyć żadnych niedociągnięć, mimo że miał odpowiadać za jakość wykończenia i nad wszystkim czuwać.(niedociągnięcia malarskie, uszkodzona klamka, rysa na lustrze).
Okazało się, że drzwi które przyjechały to nie te które zamawialiśmy.
Złożono reklamacje, i mieliśmy czekać na nasze około 3 tygodni. Znowu pojawiły się problemy, awaria u producenta…Prawidłowe drzwi miały być zamontowane 23 grudnia, ale zostały zamontowane tylko łazienkowe, jedne zostały źle zmierzone, jedne nie przyjechały….
Więc na święta zostaliśmy z jedną parą drzwi i z niedoklejonymi listwami.
24 grudnia minął termin 10 tygodni od odbioru mieszkania, więc firma nie wywiązała się z terminu zawartego w umowie.
Sprawa drzwi świadczy o wyjątkowej nieudolności firmy GRAST@MTB.
Zdecydowaliśmy się na wybór tej firmy, ponieważ obiecywano nam pełen profesjonalizm, że nie będziemy się musieli się o nic martwić…
Wiedzieliśmy, że płacimy wyższą cenę niż na innych porównywalnych firm, jednak wierzyliśmy że oszczędzony będzie nam czas i nerwy, jednak tak się nie stało. Przepłaciliśmy, straciliśmy dużo czasu i mnóstwo nerwów.
Nasze poirytowanie sięgnęło zenitu dlatego postanowiliśmy zgłosić sprawę Pani Prezes.( również zostaliśmy zlekceważeni).
Tak jak wyżej wspomniałem, mieszkanie zostało oddane nam bez częściowo zamontowanych i przyklejonych listew przypodłogowych. Złożyłem reklamacje na te listwy i odpowiedzi otrzymałem informacje, że reklamacja nie została uznana, ponieważ jakoby miałem kopać te listwy( świadkowie –pracownicy montujący lustro), co jest absurdalnym kłamstwem.
Wydaje się, że jest odpowiedź szefa ekipy na nasze skargi do Pani Prezes.

Bardzo żałujemy, że zdecydowaliśmy się na wybór tej firmy, przestrzegamy przed wyborem firmy GRAST@MTB.
7
LEWY 2016-01-20 14:25:05
z tego co przeczytałem to faktycznie w graście nie dzieje się dobrze najbardziej mnie zastanawia Pan Kierownik z Jagiellońskiej wszystko Mu uchodzie płazem nie ponosi żadnych konsekwencji czy Pani Prezes tego nie widzi
OBY 2016-03-08 13:14:02
Najwieksza szuja w Grast-mtb to właśnie Pan Kowalczyk
3
Inwestor 2016-03-08 16:28:31
Osobiście mam bardzo dobrą opinie o Firmie w kwestii wykończenia wnętrz obsługi oraz doradztwa , nic do zarzucenia :) ...
4
Marki 2016-03-08 20:30:13
Jeśli chodzi o Kowalczyka to właśnie On wszystko na Jagiellońskiej ogarnia i radzi sobie bardzo dobrze, zawsze doradzi i poleci właściwy produkt.
1
OBY 2016-03-09 09:21:38
Marki chyba nieźle popiłeś z Kowalczykiem że go tak bronisz hehhe
Marki 2016-03-09 15:23:53
Czy piłem to Moja sprawa. Nigdy na Jagiellońskiej nie miałem z niczym i z nikim problemu. A jeśli taki się pojawia to się wyjaśnia na miejscu.
1
nogal 2016-05-10 19:51:51
Że jeszcze się komuś chce pisać o tej syfiastej pseudo firmie, niech się zamkną i znikną z rynku będzie najlepiej
3
GrastMTB 2016-05-25 11:03:53
Tak, szukamy przedstawiciela ds inwestycji na województwo mazowieckie.
len 2016-06-02 09:21:22
OBY skoro taki kozak z Ciebie to się przedstaw. Łatwo szargać czyimś nazwiskiem ale sam to tylko nickiem się podpisujesz, pewnie zalegasz firmie kasę albo chciałeś wyłudzić towar. eh... jak łatwo teraz pluć w twarz jak się jest anonimowym ...
3
jurek 2016-06-17 13:43:43
Witam, będę aplikował na stanowisko przedstawiciela do oddz. w piasecznie na jakie zarobki na początku można liczyć , jakie jest szefostwo itd. Za każdą informację dzięki
nogal 2016-06-19 23:17:46
z 3000 brutto powinni Tobie dać i po okresie próbnym bardzo dziwna premie nie doliczane do podstawy o ile ja wypracujesz, szefostwo chamskie i aroganckie zadufane w sobie mające pracowników za nic...odradzam zdecydowanie
1
jurek 2016-06-23 17:34:32
dzięki i pozdrawiam
kandydat 2016-06-23 17:41:13
byłem na rozmowie wstępnej , mam doświadczenie itd ale pan "szef" z którym rozmawiałem w firmie być może się mylę ale raczej stwarza wrażenie że jest alfą i omegą,zjadł wszystkie rozumy itp.Widzę już że współpracy na pewno by nie było.Pozdrawiam wszystkich szanujących siebie i innych bez względu na stołek.
4
Sekretariat 2016-08-09 15:40:28
Witam.
Zostałam zaproszona na rozmowę jako pracownik biurowy do sekretariatu (oddział Piaseczno).
Na jakie wynagrodzenie można liczyć? Jaka atmosfera itp?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
DD 2016-08-17 17:22:04
I jak wrażenia po rozmowie ?
H 2016-08-17 19:39:52
Właśnie @DD ja też chciałbym wiedzieć, jak to wyszło po rozmowie?
kicia 2016-11-28 20:56:37
sami idioci


ULA 8 2016-12-01 06:28:12
Nie polecam.
Mała podstawa.
Dziwny system premiowy (ZMOTYWOWANI).
Nigdy nie wiesz ile dostaniesz premii
1
Zostaw swoją opinię o grast mtb - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie grast mtb