Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG

Pracowałeś w firmie LG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mysza - 2016-01-31 10:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy nasz pracodawca potwierdza zatrudnienie jak dzwoni bank do kredytu?
zdjecie uzytkownika
gey - 2016-01-31 10:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak do marca
zdjecie uzytkownika
grey - 2016-01-31 18:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zaden - 2016-01-30 15:24:37]:
zdegradowano 6-ciu sub/l na zm.B
zdjecie uzytkownika
pik - 2016-01-31 20:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
degradacja a więc zmniejszenie zakresu obowiązków i wydatków, tak to rozumiem @grey. Może to było spowodowane chęcią oszczędzania w firmie? sam nie wiem
zdjecie uzytkownika
Adam - 2016-02-01 11:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to jest w LG z PIT-11 ? Wysyłają do domu czy trzeba odebrać jakos ?
zdjecie uzytkownika
gosc z innej firmy - 2016-02-02 13:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda ze wasza firme zamykaja/likwiduja? Takie pogloski chodza po strefie...chyba juz w żadnej firmie z branzy tv sie nie powodzi
zdjecie uzytkownika
LG - 2016-02-02 17:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i Szymuś chyba zadowolony ze ma Katarzyne przy sobie :-)
zdjecie uzytkownika
ktos1 - 2016-02-02 18:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LG - 2016-02-02 17:22:21]:
No pewnie, chyba fajnie jest pracować z ukochaną osobą ;)
zdjecie uzytkownika
LG - 2016-02-02 21:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja bym sie cieszył..jak by moja pracowała ze mną
zdjecie uzytkownika
ktos1 - 2016-02-02 21:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LG - 2016-02-02 21:10:11]:
Nikt nie wierzył, że to przetrwa a tu niespodzianka i żyli długo i szczęśliwie :)
zdjecie uzytkownika
Gosc LG - 2016-02-02 22:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wescie przestancie patrzcie na siebie a nie na kogoś z tego co mi wiadomo to P.Szymon ma juz swoja wybranke i nie jest nia Katarzyna.......:P
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-02-03 11:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda, że na takim forum, szczególnie tak dużej firmy, można poczytać o takich głupotkach i mało istotnych sprawach. Sądziłem, że w LG są dużo ciekawsze obowiązki niż interesowanie się życiem innych :)
zdjecie uzytkownika
ekspert - 2016-02-03 19:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że firma aby jeszcze "trochę" pociągnęła musi obciąć koszty o 1/3 a co za tym idzie pozbyć (nie przedłużać umów) się 1/3 załogi. Do tego dodajemy oszczędności na transporcie + wyżej wymienione degradacje, ale i takie oszczędności związane z ogrzewaniem itd. itp. Po to między innymi powstał nowy TASK "oszczędnościowy". Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kleszcz - 2016-02-04 10:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [grey - 2016-01-31 18:10:16]:
warchlaka zapewne
zdjecie uzytkownika
ope lgd - 2016-02-05 01:35:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jednak Szymon Kasie ściągnął do siebie na zm B, ma ukochaną przy sobie, tak myślałem że tak się stanie.. . to już po pracy romans im nie wystarcza nawet na jednej zm muszą być?! zadowolony teraz chodzi
zdjecie uzytkownika
zzz - 2016-02-05 09:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ope lgd - 2016-02-05 01:35:29]:
Zadowolony bo dostał to co chciał. Ale to już chyba nie romans jak Kasia w ciąży?
zdjecie uzytkownika
Nara - 2016-02-05 12:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A możecie jakieś przydatne informacje napisac, jak warunki pracy i atmosfera? Chciałem aplikować na stanowisko technika utrzymania infrastruktury w Biskupicach Podgórnych. Wymagają rocznego doświadczenia ale oferują dobre wynagrodzenie i premie
zdjecie uzytkownika
ekspert - 2016-02-05 15:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nara - 2016-02-05 12:04:13]:
Jeżeli masz możliwość zatrudnienia się w LG Display na stanowisku o którym napisałeś to będziesz miał jak u Pana Boga za piecem. Zapraszamy !!!
zdjecie uzytkownika
Buziaczki - 2016-02-05 23:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda mi tego Szymona ze tak o nim plotkujecie ale skoro tak piszecie o nim to znaczy ze jego zycie jest bardziej ciekawsze od waszego.....i dalej przesylam mu buziaczki :* :* :* :*
zdjecie uzytkownika
Gosc LG - 2016-02-06 00:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestescie porabani..... zajmijcie sie swoim zyciem......
zdjecie uzytkownika
LG - 2016-02-06 00:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie Szymona decyzja ze Kaska jest na zm.B a to ze w ciazy jest....."jak jest" to raczej ze swoimi facetem a nie z Szymonem.......
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2016-02-06 00:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy będą wywozić tę 1/3 ludzi co siedzi na salce i są psychicznie wyczerpani,nikt nimi specjalnie się nie interesuje niema nawet wiatraków jest tak duszno Walka przychodzi tylko i się wydziera jak zawsze prostaczka żeby było cicho i takie zainteresowanie ludźmi którzy kiedyś zasuwali na produkcji w pocie czoła bili rekordy a teraz jak bydło się ich traktuje,kiedy tę ukrainkę zdegradują która poniża ludźmi nami Polakami wstyd żeby taka nieodpowiedzialna osoba zarządzała ludźmi a ta 2 Niemiła na lini wylądowała śrubki kręci taką Karierę robi w LGD .
zdjecie uzytkownika
nikt - 2016-02-06 09:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2016-02-06 00:41:33]:
Sami się zapytajcie,dlaczego Wala jest dalej na tej pozycji.Nie pisać tutaj,tylko działać.Sub/L to jest tylko funkcja,nie stanowisko,to jest taki sam operator jak Wy.Ale jeśli pozwalacie,żeby ktoś taki jak ona Was poniżał,to jest jak jest.Jeśli jest Was grupa to trzeba próbować zmienić.Razem wszyscy zgłaszać zło.Tylko rozumiem,że lepiej na forum się użalać.Wszyscy macie pretensje,ale jakby trzeba było się twarzą w twarz stawić z problemem,to od razu 3/4 z Was się wycofa.Bo jest obawa o wszystko,o prace itd.To rozumiem,a może warto spróbować?????Nikt nie ma prawa Was psychicznie gnębić,pozdrawiam,życzliwy.
zdjecie uzytkownika
operator - 2016-02-06 14:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy będą ludzi wywozić bo ile można siedzieć na salce ludzie są zdesperowani nikt o niczym nie informuje,jest haos i taka niepewność,co jutro?połowa tych co mają umowy do marca jest spakowana w szafkach,gotowa do wywózki.
zdjecie uzytkownika
operator - 2016-02-06 14:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy będą ludzi wywozić bo ile można siedzieć na salce ludzie są zdesperowani nikt o niczym nie informuje,jest haos i taka niepewność,co jutro?połowa tych co mają umowy do marca jest spakowana w szafkach,gotowa do wywózki.
zdjecie uzytkownika
operator - 2016-02-06 14:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy będą ludzi wywozić bo ile można siedzieć na salce ludzie są zdesperowani nikt o niczym nie informuje,jest haos i taka niepewność,co jutro?połowa tych co mają umowy do marca jest spakowana w szafkach,gotowa do wywózki.
zdjecie uzytkownika
ekspert - 2016-02-06 19:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wywózka odbędzie się w ostatnim tygodniu lutego.
zdjecie uzytkownika
5 - 2016-02-06 21:47:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i super juz sie nie moge doczekac mam nadzieje ze tak bedzie
zdjecie uzytkownika
były operator - 2016-02-06 21:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki ekspercie szkoda że tak długo do końca tego lutego,teraz robią ;kastingi; na linkach która lepsza teraz to każda się pcha jedna poprzez drugą dziwne żadna teraz nie chce niuski,urlopu a walka wybierze i tak tę która jej przypadnie do gustu,nie będzie patrzyła na umiejętności specjalnie u niej zawsze tak było to rozgrywane i wdzięczą się tam teraz jedna poprzez drugą jedna komedia jakie to żałosne wszystko,karierę każda chce zrobić .
zdjecie uzytkownika
Nok - 2016-02-07 16:03:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A zmiana B ciagle na tapecie... Co do sub/l to juz nie sa zwyklymi op lecz maja w umowie subl. Co oczywiscie nie daje im prawa znecania sie nad ludzmi tu masz racje. Ale nie kazdy jest zly
zdjecie uzytkownika
ptyś - 2016-02-07 19:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna specjalistę ds. księgowości? Posiadam odpowiednie wykształcenie i umiejętności analityczne, ale nie wiem czy jest jeszcze czas na złożenie papierów.
zdjecie uzytkownika
tamtio - 2016-02-07 20:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na CP nareszcie normaly shift, szkoda mi tylko tych sabów oprucz taktajmowego lizusa, szkoda ze pani sablider nie zdegradowali ona tez kazdemu lize pupe, mowemu shiftowi tez ;/ zal mi jej rodzyni między zębami :D powinni sie za nią wziąść.
zdjecie uzytkownika
ja;-) - 2016-02-07 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wala jest dobrą sub, jest za ludzmi, a ktos kto pisze o niej takie bzdety to chyba nie widział zrytego sublidera...
zdjecie uzytkownika
Nok - 2016-02-07 21:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto jest zrytym sub? Nie znam wszystkich;) moze oni poprostu boja sie o swoje? Co ta polska z nas robi:(
zdjecie uzytkownika
obserwator 2 - 2016-02-08 12:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Walka jest za ludźmi od kiedy?teraz jak się jej też grunt pod nogami pali,to za późno trochę ile ludzi zgnębiła traktowała niczym ile ludzi psychicznie nie wytrzymało i woleli się zwolnić,jest mściwa i pamiętliwa nie zapominaj ty patrioto OD SIEDMIU BOLEŚCI co ją tak bronisz ,ona nie jest Polką i ma taki podły charakter jak tam jej ziomale za wschodnia granicą.A walka obstaje za ludźmi tylko tymi którzy jej przypadną do gustu dobrze o tym wiesz i nie pisz głupot że jest inaczej.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-02-08 21:33:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za niedługo i tak Ja usuna i wszyscy spotkają się w Amazonie ,wtedy nie będzie już podziału bo tak samo będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
mimi - 2016-02-08 21:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2016-02-08 21:33:35]:
to prawda!ona nie nadaje się do zarządzania ludżmi!!!!!!!!!!to jest jakaś porażka,żeby taka osoba zajmowała takie stanowisko!!!!
zdjecie uzytkownika
Bazzz - 2016-02-08 22:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co te sub/l w ogole sa. Przeciez i tak wszystko jumperzy robia w szegolnosci ten ze 101. Przeciez widac ze zocha i wala [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umia i on za nie robi. Wszyscy widza ze jak cos sie dzieje to skoczka wolaja. Smiech na sali
zdjecie uzytkownika
Qwerty - 2016-02-08 22:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze kiedys sie nauczy zachowywac do ludzi z kultura.
zdjecie uzytkownika
Op - 2016-02-08 22:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wala niczego sie nie nauczy. Poprostu taka mentalnosc czlowieka. A teraz starch ze opaski po zabieraja to drą mordy na nas. Teraz to juz w ogole nastepna doszla na zmiane co sie wydziera. Kurde zero szacunku dla czlowieka
zdjecie uzytkownika
Zaz - 2016-02-08 23:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aby linia szla
zdjecie uzytkownika
Zaz - 2016-02-08 23:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aby linia szla
zdjecie uzytkownika
operatorka - 2016-02-08 23:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasia ma romans z naszym Shiftem ze zm B a to,że w ciąży to podobno 5 tydzień, tak mówiła do koleżanki z linii 101.
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2016-02-08 23:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A niech sobie bedzie ze shiftem i w ciazy. Co cie to obchodzi. Zazdroscisz? Czy tak bardzo cie czyjesz prywatne zycie obchodzi. Piszcie o waznych sprawach a nie o prywatnych sprawach kogo obchodzi co gdzie jak. Zaklad pada a wy o bzdurach piszecie
zdjecie uzytkownika
Lg - 2016-02-09 04:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj busy
zdjecie uzytkownika
Rąsia - 2016-02-09 14:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Technik (usunięte przez administratora) jeszcze pracuje ? Pozdrowienia dla tego łysego czuba !
zdjecie uzytkownika
Rąsia - 2016-02-09 14:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Technik Łukasz ze zmiany C. PCB jeszcze pracuje ? Pozdrowienia dla tego łysego czuba !
zdjecie uzytkownika
FanS - 2016-02-09 19:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co słyszałem to jeszcze pracuje, nie miał chyba jakichś wielkich problemów i nadal zdrowo ciśnie, więc wszystko jest po staremu @Rąsia, tylko kasa wyższa
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przeprowadzona w trzy osobowym gronie ze strony LG oraz interesant. Przedstawiono przełożonych z działu Security. Wszystko w miłej i kulturalnej atmosferze, bardzo profesjonalnie - krótko i zwięźle. Rozmowa bazuje przede wszystkim na podstawie CV kandydata. Pytania padają na temat poprzednich miejsc zatrudnienia i doświadczeń z tym związanych.

Rozmowa nastawiona głównie na mówieniu o osobie kandydata, jego oczekiwaniach, doświadczeniu i szczegółowym opisie stanowisk zajmowanych u poprzednich pracodawców.

Zauważalne jest, że bardzo istotna dla zakładu jest kultura, prezencja i wygląd kandydata na stanowiska biurowe i w Służbie Ochrony. Prezencję pracowników produkcji przemilczę ;-)

Generalnie rzeczowo, krótko, zwięźle i na temat. Rozmowa bardzo przyjemna, bez zbędnego ciśnienia. Ludzie nastawieni na wysłuchanie, co oferuje swoją osobą kandydat.
Pytania: Proszę powiedzieć coś o sobie (doświadczenie, poprzednie miejsca pracy, opis stanowisk, czym się zajmowałeś?).
Wymienić swoje zalety i wady.
Jakie są pańskie oczekiwania?
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-02-10 09:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu, jak zarabiaja elektrycy na zmianie? pytam bo chce zmienic obecda prace,
zdjecie uzytkownika
obserwator 2 - 2016-02-10 17:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawdą jest że na drugi tydzień mają wywozić ludzi od 17 lutego aż 350 osób.Mają zdegradować Sub/L.i Dżamper ma być tylko Szift.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie LG!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert