Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG

Pracowałeś w firmie LG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
smierdiuszek kochajacy ludzi lg - 2015-05-16 19:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja wus koham!
zdjecie uzytkownika
mmm - 2015-05-17 11:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wy cioty piszecie,łoją was w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] barany a wy nic,dalej udajecie zadowolonych.
zdjecie uzytkownika
pracownik LG jeszcze - 2015-05-17 13:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALE LINIA JUSZ NIESZLA I TAK TO TERAZ WYGLĄDA,
WIADOMO TYLKO,ŻE SĄ ZAMÓWIENIA NA SAM PANEL,A CO NA ASEBRY,CO Z PRODUKCJĄ???.
NIKT NAWET NIEMÓWI ODGÓRNIE, NIEPRZEDSTAWI JASNO SYTUACJI TEJ FIRMY.
ZWYKŁY OPERATOR JEST POZOSTAWIONY SAM SOBIE,A CO NASZE ZWIĄZKI ZAWODOWE-CISZA.
KOMU SIĘ UDAJE ZNALEŹĆ PRACĘ TO SAM SIĘ ZWALNIA Z TEJ FIRMY A CO Z RESZTĄ???.
zdjecie uzytkownika
Luzia14 - 2015-05-17 22:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla polowy zakladu ta praca jest marzeniem!!!!!!! ale niestesty juz niedlugo :( ... ostatki ...
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-05-18 11:28:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej a co się dzieje na chamberach?małolata dostała opaskę i udaje boga:)gania sie po dziale z facetami ,nie wnosi nic dobrego tylko psychiczny mobbing,ludzie chodzą znerwicowani ,kazdy donosi na kazdego !!!!szok .ocena dobra za dobre podpieprzanie innych to norma.byłem tam niedługo i dzieki bogu juz nie muszę :)najgorsza zmiana na jakiej byłem .jezeli musicie pracowac w lg display to tylko nie na chamberach!!!!!
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-05-18 14:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik LG jeszcze - 2015-05-17 13:35:14]:
najwazniejsze ze placisz skladki zwiazkowe jak cie beda zwalniali to zwiazki moga ci najwyzej wspolczuc taka prawda
zdjecie uzytkownika
robo - 2015-05-18 14:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-05-18 11:28:57]:
ta malolata to Karolina?
zdjecie uzytkownika
pracownik LG - 2015-05-19 09:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda terz chyba taka,że po urlopie(jeżeli przeżyjemy)będziemy pracować na 2zmiany,oczywiście assy,a taby na 3zapewne,bo zamówienia są raczej na panel,a nie na moduły,bo ile można się szkolić i siedzieć w salce ,albo na przymusowym urlopie jak zmiana B,jedną brygadę napewno rozwiążą i kto wie czy to nie właśnie B,jusz teraz widać tą niezdrową atmosferę na zmianie B najbardziej to się odczówa(wybrani z ludu)mają pracę,a reszta operatorów na urlopach,albo jakiś szkoleniach,po co to nam zwykłym operatorom,ileż można wałkować MY WOLIMY PRACOWAĆ,po to tu przychodzimy,nikt nam nawet niepowiedział dlaczego,znowu mamy postój,właśnie zmiana B ???
Pozdrawiam tych którzy siedzą w domu,nie z własnej woli i zapewne nikt z tego powodu się specjalnie niecieszy,raczej martwi.
zdjecie uzytkownika
akuku - 2015-05-19 11:59:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [linia nr 5 - 2015-05-10 15:11:59]:
A co Ciebie to obchodzi.....
zdjecie uzytkownika
trzezwy - 2015-05-19 13:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [akuku - 2015-05-19 11:59:31]:
obchodzi bo ochrona powinna dawac przyklad a nie sami pija a innych balonuja nie majac do tego najmniejszego prawa
zdjecie uzytkownika
opc - 2015-05-20 16:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik LG - 2015-05-19 09:47:48]:
no to teraz zacznie sie prawdziwy wyscig szczurów...
zdjecie uzytkownika
pracownik LG jeszcze - 2015-05-20 17:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te osoby które z Asembry przeszły na Taby na tak zwane szkło,noszą się teraz,zadowolone że one mają cały czas pracę,a resztę z Asembry operatorzy chodzą jak obłąkane,nikomu niepotrzebne,albo się ich na urlopy wysyła albo do administracyjnego na jakieś kolejne szkolenia i widać teraz jusz te podziały.
zdjecie uzytkownika
polak - 2015-05-21 11:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest super ludzi wywalaja na urlopy na glupie szkolenia 100 razy takie samo a ja na tym korzystam zwiedzam kazde stanowisko i sie ucze czegos nowego a nie tylko zawsze jedno i to samo robilem super aby tak dalej dziekuje lg
zdjecie uzytkownika
miodek - 2015-05-21 21:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik LG jeszcze - 2015-05-20 17:19:48]:
skorzystaj czasami ze słownika ortograficznego...
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-05-23 21:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karol Robaczewski to była zwykła kurwa ten człowiek to złodziej i kłamca zajmuje się głównie pierdoleniem farmazonów i podpierdalaniem i oczernianiem Przypisuje sobie zasługi innych
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-05-23 21:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem W LG 3 lata większej kaszany nie ma na ziemi szczególnie inżynierstwo to oszołomy co drug ćpa dopalacze potem pieprzy jakieś głupoty ludzie są inżynierami po 3 roku politechniki w opolu nie potrafią nic a najłupszy i najbardziej po ćpany jest Doryń
zdjecie uzytkownika
opc - 2015-05-24 18:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karol - 2015-05-23 21:39:35]:
jaka firma taka kadra...
어느 회사 직원
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2015-05-25 12:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepszą fuchę w tym zakładzie ma nasza wewnętrzna ochrona. Panowie siedzą sobie na etatach, po 8 godzin pracy, zgarniają premie i dodatki, rąk pracą sobie nie ubrudzą. Siedzą sobie na posterunkach w białych koszulach i spodniach w kancik, od czasu do czasu kogoś wezmą na alkomat, kogoś wylegitymują i spiszą, zaraportują do przełożonych za jakieś łamanie regulaminu, co skutkować będzie zabraniem, bądź obniżeniem premii, a może i zwolnieniem... czasem komuś szafkę przetrzepią, zaproszą na szczegółową kontrolę przy wyjściu z pracy.

Rewelacja - zyć , nie umierać, szare eminencje zakładu, kręcące się blisko biura, prezesa itp. Żadna prywatna agencja ochrony nie da im takich warunków jak mają tutaj. Zarabiają lepiej od nas, a fizycznie nie pracują. Jak będą zakład zamykać, to robotników produkcyjnych zwolnią w pierwszej kolejności, a ochrona ostatnia będzie światło gasić i drzwi zamykać w firmie.

Ponoć ostatnio szef ochrony i góra sprowadzili do firmy jakiegoś intruktora sztuk walki, nasi strażnicy szkolenia z samoobrony mieli...

Niektórzy to w życiu dobrze mają. Kiedyś za PRLu była taka zacna formacja jak Straż Przemysłowa-takie popłuczyny milicyjne. To jest dokładnie to samo w czasach współczesnych. Tacy rycerze prezesa...
zdjecie uzytkownika
abstynent - 2015-05-25 12:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szczygl - 2015-05-11 21:05:09]:
Ochronę wezwać, na alkomat zabrać, z pracy wyrzucić!!
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-05-25 12:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trzezwy - 2015-05-19 13:26:19]:
A tutaj szanowny Pan bardzo, ale to bardzo się myli. Sprawdzenie stanu trzeźwości może dokonać pracownik ochrony jeżeli jest do tego upoważniony przez pracodawcę, a zapewniam Pana, że jest.

Powyższe uprawnienie jest uprawnieniem pracodawcy, a nie pracownika ochrony bezpośrednio. Zapewniam że jest to w 100% zgodne z prawem, nie jest to nic nowego ani strasznego. Dzieje się tak od przeszło 25 lat w całej Polsce, w różnych zakładach pracy i nie ma w tym nic dziwnego. Tak samo jest w przypadku kontroli pracownika i jego bagażu czy szafki. Jest na to wyrok sądu najwyższego, jeżeli trzeba to podam i zacytuję. Powyżse oba uprawnienia względem pracownika należ do pracodawcy i mogą być i w praktyce najczęściej są wykonywane przez Służby Ochrony.

Co do szczegółowych uprawnień Pracowników Ochrony, zaiteresowanych odsyłam do przepisów ustawy z dn. 22.08.1997r. o ochronie osób i mienia. Tam w sposób dokładny opisane jest co wolno ochronie, jakie ma prawa i obowiązki i odrazu zaznaczę, że można sie zdziwić, bo całkiem nie małe - choćby mogą legitymować czy użyć w pewnych przypadkach siły typu kajdanki,pałki, paralizatory, gaz o ezwładniający, chwyty obezwładniające, psy służbowe,czasem nawet broń palna bojowa.

Czasem warto poczytać i wiedzieć,aniżeli później się zdziwić i żałować.
zdjecie uzytkownika
pijany - 2015-05-25 16:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr - 2015-05-25 12:41:06]:
a co to są te pewne przypadki ,ja się pytam
zdjecie uzytkownika
mimo - 2015-05-25 16:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy przyjście do pracy w krótkich spodenkach spowoduje użycie pałki lub gazu obezwładniającego przez ochronę ?
zdjecie uzytkownika
mloda - 2015-05-25 17:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś nowy jedzie na roz w środę ? Czy na rozmowie są te testy ciężkie ?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: molikm kazał mi robić loda dokłądnie tak powiedział :rób loda a ja będe pierdział to dostaniesz tą pracę
Pytania: przyszedł pijany
zdjecie uzytkownika
opc - 2015-05-25 18:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr - 2015-05-25 12:41:06]:
do tego trzeba mieć licencje pracownika ochrony a nie być zwykłym cieciem...
zdjecie uzytkownika
tech - 2015-05-26 01:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"do tego trzeba mieć licencje pracownika ochrony a nie być zwykłym cieciem.."
Dokładnie jak kolega pisze....ciekawe co to za Piotr napisał? i jeszcze cytuje ustawe z dnia i tego:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LG?
Zadaj pytanie
alert