brak logo

LG

Biskupice

Opinie o LG

Niewiem 2016-10-04 13:07
Oczywiście, tym bardziej, że dopiero zaczynasz, więc gdzieś warto nabyć to doświadczenie, chyba że masz dużo lepszą propozycję :) Tylko widzisz, jak nie spróbujesz, nie będziesz wiedział ;)

Pozdrawiam
babaluu 2016-10-11 12:39
Taa 1800, chciałoby się. Operator produkcji zarabia ok. 1600 włącznie z premiami.
Jeśli idziesz na L4 lub bierzesz chociaż jeden dzień urlopu na żądanie premia przepada. Zarówno ta uznaniowa jak i frekwencyjna. Ogólnie atmosfera do kitu. Jeśli jesteś podpierdalaczem, lubisz lizać d*py liderom to praca w sam raz dla Ciebie. Coroczne podwyżki są, ale od razu następują zmiany w przyznawaniu premii. Po łącznych podwyżkach 400zł wypłata taka sama jak na początku ponieważ obniżają premię. Wysyłanie ludzi na przymusowe urlopy wypoczynkowe bo pracy nie ma. Socjal jest, ale robią wszystko aby dać go jak najmniej. Obecnie do firmy są przyjmowani ukraińcy więc zaczynają zwalniać polaków. Ogólnie coraz więcej ludzi ucieka z tego burdelu.
7
bbbbb 2016-10-12 13:12
o jakiej firmie piszesz ?
nothing 2016-10-14 20:44
dokładnie, to jest dno.... pracujecie jak beduini, którzy proszą się o wyjście nawet do toalety. powodzenia
4
kilko 2016-10-15 10:14
Monika S. specjalistka z DDZ fajna dupka z niej :P
1
Kandydat 2016-10-22 15:47
Nie rozumiem za bardzo, dlaczego firma z jednej strony zatrudnia ludzi,a z drugiej zwalnia
Czy są może na forum osoby pracujące w kadrach i płacach? Jak wygląda tam sytuacja?
fakty wrocław 2016-10-30 15:57
to tak po 200 osób beda zwalniac ?
3
mido 2016-11-03 16:19
Czy firma bmc a lg to jest ta sama firma,pytam bo w chojnowie otwiera sie cos nowego z bmc a nigdzie nie moge znalesc kontaktu jakiegos!z gory dzieki za ewentualne info!
fakty wrocław 2016-11-08 18:29
nowe PDO twój autobus jezdzi na 3 zmiany zapomnij o PDO a Z.M w telewizij mówi ze 200 osob do zwolnienia czytaj PDO ;)
1
Dawny pracownik 2016-11-09 21:00
Halo jakie 1600? To zależy od brutta i premi najmniej zarobisz 1700. Jak jesteś taki mądry to idź do innego zakładu na tej strefie np. Nestle czy inne lg to dostaniesz najniższą krajowa to będzie jeszcze mniej. Więc nienarzekaj na ten zakład bo są firmy dużo gorsze
Mati 2016-11-14 08:31
W zyciu opetator ni zarobi wiecej od inzyniera! Nawet z kwartalna. Mlodszy inzynier dostaje 3.200 a oprator przy najwyzszej stawce 2.600 sorry ale jest różnica. Ewentualnie shift moze przebic inz.
1
Roman 2016-11-18 06:49
Brutto czy netto? Technik dostaje 3000 brutto na start więc coś sciemniasz
milena 2016-11-20 00:27
Generalnie jak to czytam to niedobrze mi się robi Ludzie tyle ile zarabiacie to jest śmieszne. Pracowałam w Lg i wiem,że to jest masakra.Pracując za granica mam 6 tyś.na rękę.Teraz wiem ,co to znaczy wyplata a nie lg nie pracuje po nocach,nie dostaje jalmuzny.Podejrzewam,ze teraz ukraincy będą przyjmowani ,więc pracodawca będzie zadowolony z taniej sily roboczej,nie będzie mialo znaczenia czy pracujesz długo,ważne,że będzie ktoś kto chętnie popracuje za mniej i będzie jeszcze do tego szczęśliwy.
4
Anja 2016-11-20 01:23
Zgadzam się,tylko niedouki używają wyżywania się na innych bo w ten sposób zastraszają innych,nie mając pojęcia o pracy oraz odpowiedniej wiedzy w jej dziedzinie.Najlepszy sposób to grupowo wystąpić z wnioskiem o mobbing.To utrze jej nosa i skończy ten proceder .Pozdrawiam.
6
były_pracownik 2016-11-26 22:37
Potrzebuję numer telefonu do biura lg display w Biskupicach. Zgubiłem świadectwo pracy i muszę do nich zadzwonić.
3
Niezadowolony 2016-11-27 00:49
Może niech Pani z Solidarności powie za co dostala S/L chyba zeby na wszystko się zgadzala i cicho siedziała tak działają związki w Lg. Ona jedynie z biura to tylko na palarnie chodzi A nie interesuje się losem swoich ludzi.
15
Habit 2016-11-27 15:36
Witam , czy wiadomo cos o bonach na swiaeta
pati89 2016-11-28 08:58
Bonów nie będzie. ....cała kasa pójdzie na odprawy;-P
Byly pracownik 2016-11-29 19:58
W Nestle jako operator na start masz 2500 brutto takze nie pitol glupaot. A jezeli do tego masz uprawnienia na wozek widlowy to Twoja operatorska stawka wedruje do 2850 brutto ale nie polecam tam isc do pracy. Bylem zobaczylem i sie zwolnilem. Nawet za taka stawke to ni hu hu
obserwator 2016-11-30 20:51
to moze podziel sie linkami do tych filmow?
Joobb 2016-12-01 11:56
Wie ktos cos o dodatku na sw ?
2
kacper 2016-12-02 18:18
powinni wziasc sie za najwiekszych nierobow czyli tzw "ochrone'" ktora zupelnie nic nie robi, same kapusie i donosiciele, ktorzy totanie nic nie robia...
Pdo 2016-12-02 19:00
Właśnie byłem na kilku rozmowach o pracy w Legnicy i mogę smialo powiedzieć ze to co oferuję LG po 10 latach pracy to są ochlapy dla operatora tyle to teraz dostaje się na start jako młodszy operator tak więc wreszcie przejrzałem na oczy i zobaczylem jak LG docenilo nas przez te lata i limit 2600 śmiech na sali Tak więc dziękuję za Pdo:) jeśli jeszcze będzie pdo to korzystajcie i zobaczycie ze bendzie tylko lepiej :)
6
babaluu 2016-12-06 09:26
Zwolniłem się kilka tygodni temu wiec wiem jak tam jest. Brutto miałem 2050, rzadko kiedy się spotyka aby operator miał więcej. Kobieta która pracuje tam już 8 lat ma 2250 brutto, ja pracowałem niespełna 2 lata. Różnica w wypłacie znikoma. Teraz premie wszyscy dostają taką samą. Frekwencja 100 zł, za wykonany plan do niedawna było 50 obecnie jest 25zł- to jakaś kpina. Wypłatę średnio dostawałem 1500-1600 zł. Najwyższa moja wypłata to 1900 zł i to dlatego, że do wypłaty doliczone były "wczasy pod gruszą" około 280zł. Nowy pracownik dostaje na start 1950 zł brutto, najniższa krajowa to 1850zł. więc jak to możliwe, że wydzie tobie najmniej 1700zł?Państwo z biura na każdym kroku pokazuje, że są kimś lepszym i nie szanują ludzi z produkcji. Jak się odezwiesz, ze się coś tobie nie podoba dostajesz wypowiedzenie. Przykład z ostatnich dni: jeden z pracowników produkcji dotarł do informacji, że szycha z biura robi sobie wigilie w hotelu ( przy czym parobki z produkcji dostana 4 uszka w styropianowy pojemniku i kawałek śledzia) wydrukował owego maila,( który był rozsyłany miedzy biurowcami z ową poufną informacją) i rozwiesił to w toaletach aby inni pracownicy się dowiedzieli, ze nieroby z biura imprezują za pieniądze ludzi z produkcji. Tak sie wku**li, że skrupulatnie przeglądali kamery aby owego donosiciela złapać. Jeszcze tego samego dnia dostał wypowiedzenie. Z tego co wiem zakład staje już 20 grudnia. Wielu ludzi nie ma urlopów bo zostali z niego wycyckani(przymusowe urlopy) teraz muszą brać bezpłatne, co bardzo uderzy w ich wypłatę. Więc nie mów, że tu tak dobrze bo tak nie jest, a wręcz przeciwnie jest coraz gorzej. Jeśli tobie było tak dobrze to czemu już w tym syfie nie pracujesz? A co do innego LG to wiedz, że obecnie Innotek jest najmniej zarabiającym Lg na strefie ;-)
1
Stachu23 2016-12-06 11:39
Ej gosciu, cos Ci sie chyba poje**** bo to chyba nie ta firma... Czy ty w ogole wiesz w jakim LG pracowales? Bo to chyba nie w Displeju... Tu sa troche inne zasady a ostatnio w kiblach to tylko papier wisi... i to szary.... w sumie szkoda ze nic sie nie dzieje...
Operator_CP 2016-12-06 11:42
Ej a co z tymi bonami??? to beda czy nie??
Dziol... 2016-12-06 13:37
Niby bonow nie bd tylko przelew na konto
babaluu 2016-12-06 22:05
Pisałem o Innoteku a nie o Display
edukacja 89 2016-12-15 17:05
Kiedy będzie kasa na święta?
Grinch 2016-12-17 14:06
w tym roku kasy na święta nie będzie !!!
1
laki 2016-12-17 20:48
Kto tak powiedział ?ja słyszałam że będzie
Grinch 2016-12-18 20:34
W tym roku nie będzie świąt...
1
robcio 2016-12-18 20:36
Poważnie wiadomo coś czy nie?
ocho 2016-12-18 22:51
jak tam po wigili
2
Stachu23 2016-12-19 15:51
Wigilia była , kasa na śwęta też.
odi 2016-12-19 16:30
Do stałości kasę na konto?
piegus 2016-12-19 19:07
To teraz czas na moją opinię o LG. Przepracowałem tam kawał czasu. Były dobre i złe momenty.
Wszystko zaczęło iść w złym kierunku jak niektóre osoby szybko awansowały na menagera a później jeszcze wyżej. Pozycja menagera uderzyła im do głowy i nagle stracili szacunek dla człowieka jako jednostki. O szacunku za wykonaną pracę już nie wspomnę bo słowa pochwały zbierały osoby mylące się, robiące błędy i pracujące w firmie po 2-3 miesiące. W tym czasie pracownicy z dłuższym stażem pracy musieli poprawiać błędy "młodych" w ramach polecenia służbowego. Młody natomiast zgarniał pochwały, dodatki i nagrody i szybko awansował.
Najciekawiej robiło się w sytuacji gdy przełożony miał albo dobry humor albo zły. Jak miał zły to strzelał "focha" i nie odzywał się nawet po kilka miesięcy. W tym czasie zadania dostawał ktoś inny. A jak miał dobry humor to na Ciebie spadało tyle roboty że na kilka tygodni by wystarczyło.
Część przełożonych za bardzo próbowała ingerować w życie prywatne pracowników, wyciągając prywatne informacje a później wykorzystując je przy byle okazji jako szantaż służący do osiągnięcia zaplanowanych zadań lub celów.
Co do atmosfery to przełożeni psuli ją do takiego stopnia że nie można było nic powiedzieć na głos bo zwracali ci uwagę że takie opinie to można wygłaszać na forum. Natomiast sami potrafili rozmawiać w taki sposób o życiu prywatnym że ogół to słyszał.
Chcąc awansować musiałeś albo wypruć sobie żyły i zajechać się na maksa lub być przyjacielem menagera. Wówczas nawet jak nie miałeś pojęcia o robocie proponowali ci awans. Nie miało wtedy znaczenia osoba, której proponuje się awans ma mały staż pracy i są bardziej doświadczeni ludzie z wiedzą.
Było minęło. Cieszę się że mnie już tam nie ma.
Żałuję jednego, że tym co działali na granicy prawa nikt nie utarł nosa i nie ponieśli konsekwencji za system zarządzania i szacunku dla człowieka.
10
rixi 2016-12-20 15:30
Słuchajcie dostaliście kasę na święta?
Kazio_76 2016-12-21 11:05
Harówka po 8h dziennie przez kilka lat... Człowieku to dlacego byłeś tam tak długo?
2
Endifatguy 2016-12-22 19:56
Witam mam pytanie apropo pracy technika zaproponowali mi 3200 brutto na start po jkim czasie sa.jakies pdwyzki jak wyglada z rwozwojem szkoleniami wie ktos ?
sfw 2016-12-23 22:00
Jak juz otrzymasz pierwsza wyplate to zainwestuj w slownik jezyka polskiego
3
Endifatguy 2016-12-24 14:04
Dzieki za rade ale niejest mi to potrzebne ;) chcesz byc mistrzem.ortografi spoko :) zycze powodzenia
1
piegus 2016-12-28 20:35
Heheh chciałbyś po 8h to w normalne dni. A 12h albo 16h jak były zadania do wykonania. Z perspektywy czasu bardzo żałuję że spędziłem tam tyle czasu i uważam że zmarnowałem ten czas.
2
TROCHĘ WIDZIAŁEM 2016-12-30 20:45
Złodzieje mistrzowie, menadżerowie,brak kompetencji w zarządzaniu. Nie mówię o wszystkich. Ludzie zastraszeni przez przełożonych. Liczą się tylko zyski z fikcyjnych faktur wystawianych za pseudo wykonane prace. Korupcja, złodziejstwo i robienie świadomym pracownikom na złość. Dużo , mam na ten temat do opowiedzenia. Kiedyś,może napisze książkę z dokumentacją i wspomnieniami jak to się pracowało u Koreańczyka pod zarządzaniem polskiego pseudo zarządcy..
10
Von Mann 2017-01-04 01:44
Głupoty Gadasz w Chemie na ręke masz 2100-2300 po trzech miesiącach pracy na produkcji rzecz jasna
nieznany 2017-01-05 20:35
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzyskuja ludzi jak chca za jalmuzne pracownicy produkcyjni traktoani sa jak smieci maxpower nie daje premi paczek dla pracowników wiem bo dopiero sie zwolnilem z tego obozu
Były pracownik 2017-01-23 18:21
Czy ktoś wie kiedy będą PIT y ?
basia 2017-01-28 22:34
Czy to prawda, że koreańce mają male fiutki?
SFW 2017-01-29 13:09
za to maja duze EGO
2
Ooo 2017-02-19 19:51
Jeszcze nie zamknęli tej montowni?
1
Zostaw swoją opinię o LG - Biskupice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG