Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LG

Pracowałeś w firmie LG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
leopold - 2015-04-15 18:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lop - 2015-04-14 20:19:34]:
do wakacji 3 miesie zostaly jeszcze
zdjecie uzytkownika
,,,,, - 2015-04-19 11:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ocena roczna,niech nikt nie pierdoli że nalicza to H/R ,podstawą tej oceny są kwartalne wyniki jakie wystawia S/L,a to są już kurwa jaja niesamowite.
Długoletni koledzy,kumple z poprzednich firm,dupowłazy,rodzina ,doradcy budowlani dostają najwyższe oceny.jak to mówią kurwa kurwie łba nie urwie .
Huj w dupę tym jebanym ciotą .
zdjecie uzytkownika
mały - 2015-04-19 20:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

W Polsce nadal bardziej ceni się biedę, przeciętność, nijakość niż bogactwo i przedsiębiorczość. Nie potępia się u nas życia na cudzy rachunek, stereotypem stała się aprobata nędzy i pogarda dla przedsiębiorczości. Na meneli patrzymy z tolerancją graniczącą z przyzwoleniem, potępiając ludzi czynu za to, że się zbytnio bogacą.
Antybogacki



To, że prof. Tadeusz Kowalik, Ryszard Bujak czy Zygmunt Wrzodak dopatrują się w bogactwie i przedsiębiorczości braku moralności można od biedy zrozumieć. Lewica, której panowie ci są zwolennikami, jest tradycyjnie przeciwnikiem ludzi bogatych. Nie tylko zresztą w Polsce. Gorzej jednak, gdy przeciw ludzkiej inicjatywie, bogactwu i przedsiębiorczości występują politycy uchodzący za prawicowych i konserwatywnych. Jan Krzysztof Bielecki, premier kraju, polityk wywodzący się z ugrupowania, które miało w Polsce tworzyć wolny rynek opowiada pół żartem (w wywiadzie dla Gazety Wyborczej), że „pierwszy milion trzeba ukraść". Czy trudno się dziwić, że mniej prorynkowo zorientowany Lech Kaczyński (PiS) czy nawet Jan Maria Rokita (PO) prowadzą krucjaty przeciwko przedsiębiorcom — jedną przeciwko Janowi Kulczykowi, drugą przeciwko Aleksandrowi Gudzowatemu — o to, że walczą o swoje interesy i nie godzą się na niekorzystne dla nich decyzje polityczne? Prof. Jerzy Osiatyński, w czasach gdy tworzył polskie prawo podatkowe podkreślał wielokrotnie, że musi mieć ono wbudowaną komponentę „sprawiedliwości społecznej". Waldemar Pawlak, w czasach gdy był premierem żartował sobie, i to na zjeździe Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego w 1993 roku, z prywatnych przedsiębiorców, że gdyby byli tacy dobrzy, to by przecież nie bankrutowali. Jak tu nie bankrutować jeśli ma się przeciwko sobie takiego premiera i ekonomistów, którzy tolerują takie wypowiedzi.
W rezultacie antywolnorynkowego nastawienia kolejnych ekip, wyuczonego siłą rzeczy w czasach realnego socjalizmu, przykręcanie śruby wolności gospodarczej stało się po 1989 roku głównym motywem władzy, traktującej przedsiębiorczość i ludzką inicjatywę jako zło konieczne. Każdy kolejny rząd dokładał przedsiębiorcom swój haracz i dlatego mamy dzisiaj więcej bezrobotnych i mniej przedsiębiorców niż mieliśmy ich lat temu 15. Zresztą walka z ludźmi, którym się powiodło jest wdzięcznym motywem politycznym. Przynosi politykowi popularność i głosy tych, którym brakuje inicjatywy, pomysłu, albo chęci do pracy. Marek Belka został premierem tylko dlatego, że zamiast ciąć podatki, z cięć się wycofał. Jerzy Hausner, który podatki obniżał, został odsunięty na boczny tor. Znany ekonomista amerykański, Thomas Sowell, uważa, że gdyby bezrobocie i bieda były karane czy choćby napiętnowane, liczba ludzi żyjących w biedzie i bezrobotnych zmalałaby co najmniej o połowę. W Polsce na razie jednak maleje liczba ludzi bogatych, co nic dobrego (dla biednych i bezrobotnych) nie wróży. „Mimo ewidentnych dowodów — mówi Andrzej Sadowski z Centrum im. Adama Smitha — rządzący polską politycy (co wyznał przed paroma laty jeden z braci Kaczyńskich — przyp. JMF) nie rozumieją zasad ładu gospodarczego". Dlatego np. ekonomista Waldemar Kuczyński uważa, że postęp jaki się w Polsce dokonał po 1989 roku nie należy zawdzięczać wolności gospodarczej i przedsiębiorczości Polaków, lecz raczej korzystnej koniunkturze globalnej.
Medialny bicz

W żmudnej pracy nad utrwalaniem antyprzedsiębiorczego stereotypu, dzielnie sekundują politykom media, które — zamiast uczyć ludzi przedsiębiorczości i ukazywać płynące z niej korzyści — chętniej zajmują się nagonką na ludzi bogatych, aktywnych, przedsiębiorczych. W prasie czy w radio częściej napotkać można porady o tym „jak otrzymać pomoc społeczną" czy inny zasiłek niż „jak założyć własną firmę czy zwiększyć produkcję". Tylko nieliczne pisma głównego nurtu (NCzas, Dziennik Polski, Gazeta Polska i Wprost) i dziennikarze (Rafał Ziemkiewicz, Bogusław Wasztyl) programowo bronią ludzi interesu, których pozycja w rankingu hierarchii medialnej znajduje się zwykle daleko za związkami zawodowymi, emerytami, chłopami, a nawet marginesem społecznym. Nędza, upadłość, zło to medialne hity wpływające skuteczniej na poprawę czytelnictwa czy wzrost oglądalności niż opisy czyichś zmagań z biurokracją, konkurencją czy z własnymi słabościami. Chętniej więc robi się program ubolewający nad losem biedaka z okolic Tarnowa (TVP2), któremu okrutny wicher powalił drzewo demolując skromną stodółkę (n.b. wiatrołom leżał na niej 16 lat, aż spróchniał.) niż o ciężko pracującym stolarzu czy właścicielu ciężarówki, którzy od rana do nocy uganiają się za klientami. I słusznie; kto by takiego gniota chciał oglądać?!
Coraz więcej programów telewizji komercyjnej utwierdza widzów w przekonaniu, że źródłem bogactwa narodu jest czujny celnik (program TVN „Granica") rzucający się do rwącej rzeki w lutym b.r. za ukraińskim „przemytnikiem" wiozącym ze sobą kilka kartonów papierosów p
zdjecie uzytkownika
diana - 2015-04-19 20:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)

Witam Koleżanko ;-)
Nie wydaje mi się, że ten zakład/fabryka zostanie zamknięty/a.
Najpierw trzeba zlikwidować Donalda półTuska, a do tego potrzeba niezrównoważonego idioty, który puści to wszystko z dymem ;-)
Kultura organizacyjna jest na najniższym poziomie, bo takie osoby są tam zatrudnione, co poradzisz...
Wiedziałam, że prędzej czy później uciekniesz z tego koreańskiego syfu ;)
Co człowiek w naszej Polsce zarobi?
Podawanie pensji brutto jest jak podawanie długości penisa z kręgosłupem!
zdjecie uzytkownika
operator - 2015-04-19 21:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [,,,,, - 2015-04-19 11:14:02]:
CHWDLGD
zdjecie uzytkownika
Lilka - 2015-04-20 11:27:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na dwie zmiany od maja?
zdjecie uzytkownika
cygan - 2015-04-20 11:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadza się,po długim ,, łygendzie ''.
zdjecie uzytkownika
lopek - 2015-04-20 14:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cygan - 2015-04-20 11:53:59]:
a co z trzecia zmiana beda zwalniac?
zdjecie uzytkownika
willi - 2015-04-20 15:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc pewnie pozwalniaja a reszte poupychaja po katach
zdjecie uzytkownika
aswa - 2015-04-20 17:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto takie rzeczy pisze idiota o małpim rozumie tylko o sprawach piszecie które się nie sprawdzają może trochę prawdy a nie wiecznie bajki
zdjecie uzytkownika
HR - 2015-04-20 18:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Display od maja przechodzi na dwie zmiany.FAKT.
zdjecie uzytkownika
RFN - 2015-04-20 18:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HR - 2015-04-20 18:12:32]:
To teraz zacznie sie wyscig szczurów !!!
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2015-04-20 21:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta od jakiego maja cioto jedna
zdjecie uzytkownika
mono - 2015-04-21 07:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czystki powinny się zacząć od cDMS dlaczego pozostał menager SL iSubL
zdjecie uzytkownika
opc - 2015-04-21 12:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mono - 2015-04-21 07:24:49]:
od tych osób nie zaczna czystek bo ściemniacze ,nieroby ,wazeliniarze i donosiciele zawsze mieli w tej firmie fory
zdjecie uzytkownika
pracownik LG jeszcze - 2015-04-22 09:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
czy to naprawdę prawdą jest,że my terz jak Hesung przechodzimy od maja na 2 zmiany???bo tu jak czytałam wyżej coś o tym terz piszą.
zdjecie uzytkownika
opc - 2015-04-22 13:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik LG jeszcze - 2015-04-22 09:03:04]:
TERZ!!!!!
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-04-22 17:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Analfabeci do szkoły
zdjecie uzytkownika
dfs - 2015-04-23 19:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak beda 2 zmiany ale praca bedzie po 12 godzin tydzien na rano i tydzien na nocki w razie potrzeby praca w soboty, a po urlopie wakacyjnym przechodzimy tylko na jedna zmiane ale pracujemy szesc dni w tygodniu po 12 godz. to sa pewne informacje; niestety duzo ludzi poleci juz przyjeli nowych na ich miejsce



zdjecie uzytkownika
op - 2015-04-23 19:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dfs - 2015-04-23 19:03:57]:
czyli amazon nr.2
zdjecie uzytkownika
macie kulturę? - 2015-04-23 23:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
sami analfabeci się tu wypowiadają, trudno znaleźć chociaż jedną wypowiedź bez błędu. Cóź jaka firma tacy pracownicy.
zdjecie uzytkownika
tttt - 2015-04-25 22:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najpierw sprawdź i dopiero pisz
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-04-26 13:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LG to mafia inżynierowie tamtejsi to złodzieje i kłamcy nic nie potrafią tylko kapować żółtym najgorszy jest fyk który zleca pobicia niedopasowanych ludzi za pieniądze firmy i lata wciąż do Rosji nie wiadomo po co jest to mafia przestępcza grupa
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: molikm kazał mi robić loda dokłądnie tak powiedział :rób loda a ja będe pierdział to dostaniesz tą pracę
Pytania: przyszedł pijany
zdjecie uzytkownika
Tadek - 2015-04-26 16:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [karol - 2015-04-26 13:25:10]:
ALELUJA I DO PSZODU !!!
zdjecie uzytkownika
nun - 2015-04-26 18:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czystki to wy macie w glowach :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy LG?
Zadaj pytanie