Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lg Display

Pracowałeś w firmie Lg Display i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
operator - 2014-08-30 14:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie ile wy macie lat? 15? jak się przynosi parasolkę czy cokolwiek innego od siebie z domu to się tego PILNUJE. Jak wiecie kto zabrał parasolkę to należy zwrócić uwagę bezposrednio w pracy a nie płakać teraz w internecie, nie ośmieszajcie się. Kradzieże były w tym zakładzie np buty ESD są kradzione notorycznie z szatni. Podobnie tyczy się to alkoholu, piją operatorzy bo taki przykład dają im ich przełożeni, dodać trzeba że ochrona wcale z tym nie walczy a przymyka na to oko, czesto pomaga przechować alkohol, podobnie kierowcy autobusów są w komitywie z operatorami i przywożą im alkohol na parking. Piją też manadzerowie na spotkaniach służbowych. Dobrze ktoś napisał że aby awansować w tej firmie trzeba pić i to jest 100% prawdy. Alkohol nie zniknie stąd to walka z wiatrakami.
zdjecie uzytkownika
adasd - 2014-08-30 20:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gdyby ktos z zewnatrz przeczytal ten post pomyslal by tylko jedno - PATOLOGIA
zdjecie uzytkownika
qqq - 2014-08-31 19:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
inny ile masz lat mam nadzieje ze nie jestes ze zmiany a
zdjecie uzytkownika
inny - 2014-08-31 23:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [qqq - 2014-08-31 19:58:17]:
jestem ze zmiany A
zdjecie uzytkownika
tofik - 2014-09-04 18:03:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Wszystkim chcącym się zatrudnić w LGD mogę powiedzieć jedno - Omijajcie szerokim łukiem to miejce z daleka. Człowieka mają za nic, zero poszanowania pracownika, kodeks pracy naginany jest do granic możliwości. Stojąc przy lince jestes uwiązany jak pies na łańcuchu, o wyjściu do toalety zapomnij bo zazwyczaj nie chcą zmieniać ludzi, potrafią w oczy powiedzieć "lej w słoik". Jeśli w ogóle chcą puścić do toalety to powiedzą ci: "idziesz teraz albo wcale" - człowiek idzie do toalety chociaż wcale mu się nie chce. Ogólnie rzecz biorąc inni decydują za ciebie kiedy masz iść do toalety. Urlop masz ale tylko na papierze i dostajesz jak jest postój z winy zakładu (firma nie płaci postojowego!!) na swoje potrzeby nie dostaniesz raczej urlopu, ciężko się o niego doprosić nawet gdy twoja linka ma postój. W weekend nic nie zaplanujesz bo w czwartek lub w piątek dowiadujesz się czy w ogóle masz wolną sobotę, po przepracowanej sobocie zastanawiasz się cały miesiąc czy ci za nią w ogóle zapłacą. Grafiki są zmieniane po kilka razy w miesiącu!!! Kumpli nie znajdziesz tu bo każdy czeka na twój najmniejszy błąd i donosi na ciebie przełożonemu, zrzucanie winy za powstałe defekty na inne osoby jest codziennością - jeśli się nie wykłucisz to bedziesz ponosił odpowiedzialność za błędy innych. Wszędzie układy i ukłdziki, jeśli cukrujesz przełożonym automatycznie masz lepsze stanowisko lub wyższą ocenę pracowniczą. Ocena pracownicza - kwartalna przyznawana wg. "widzi mi się" przełożonego, często bez rzeczowych argumentów - dostajesz gorszą ocenę i nie wiesz do końca za co bo najczęściej przełożony mówi ci " jest pan dobrym pracownikiem ale dostał pan "C" bo tak musiałem komuś dać taką ocenę". Jeśli jest zmiana przełożonego to nawet nie dowiesz się który z nich wystawił Ci ocenę, tak samo nie dostaniesz żadnego uzasadnienia. Kwestia wynagradzania za wyniki wydajnościowe: operator za rekord dostaje darmowy obiad w kantynie a jego przełożony kopertę - to chyba najlepiej obrazuje jak traktuje się pracownika, masowe upodlenie ludzi, niestety sami sobie ludzie na to pozwolili. Posyłanie ludzi do pracy w dni wolne od pracy to stała praktyka tej firmy, nie dostaje się za do żadnych dodatkowych pieniądzy bo najczęściej mówi się pracowmikom że "odrabiamy dzień X" np.11 listopada produkcja szła pełną parą, nikt nie dostał za to nic.Ostatnio w jednym miesięcu zapłacili nam za nadgodziny by miesiąc później odebrać nam zapłaconą już setkę!! Czesto za ważne święta dostaje się odbiór nadgodzin co jest sprzeczne z kodeksem pracy. Na obiadach czwartkowych jednak uśmiechają się i powtarzają jak mantrę jak to wspaniale jest u nas w firmie, jak bardzo się szanuje pracownika tu itp. Pewna pani która to czesto powtarza sama chyba nie wierzy w to co mówi, a może z biura trzeba przesiąść się na linię aby dostrzeć pewne rzeczy proszę pani?? Sama atmosfera to traedia, nigdzie gorszej nie spotkałem wcześniej, z problemem nie masz do kogo się zgłosić bo od przełożonego zero wsparcia, do tego pełno konfliktowych ludzi, często na linkach wybuchają awantury - osoba słaba psychicznie sobie nie poradzi w tym środowisku. Będąc na lince najczęściej co możesz usłyszeć to "szybciej, szybciej" - wydajność najważniejsza, nie daj Boże zatrzymać linkę na chwilę bo zaraz pretensje i awantura. W firmie tej brak jakiej kolwiek ścieżki rozwoju zawodowego - za wiedzę, umiejętności nie awansujesz. Ważne jest kogo znasz i z kim pijesz. Żeby zaistnieć tutaj trzeba po pić na parkingu, wtedy będziesz pod protekcją, z czasem dostaniesz lepsze stanowisko. Osoby funkcyjne najczęściej dostają opaski "po koleżeńsku" - są to "pupilki" przełożonego pierwsze do donosów na innych ludzi - zazwyczaj bez wykształcenia, ale mniemanie o sobie nie z tej ziemi.
Odradzam to miejsce każdemu.
zdjecie uzytkownika
opb - 2014-09-04 18:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Przeczytajcie bo to esencja prawdy o LG Display!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
sas - 2014-09-06 14:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przechodzimy na 4 brygadowke w styczniu
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-09-06 16:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sas - 2014-09-06 14:04:45]:
To dobrze ...:-D
zdjecie uzytkownika
:-) - 2014-09-06 17:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
4 brygadówka jest lepsza :-)
zdjecie uzytkownika
PRACUŚ - 2014-09-06 18:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sas - 2014-09-06 14:04:45]:
BBBBBZZDDDDUUUUUUUURRRRRRRRRRAAAAAA!!!
zdjecie uzytkownika
gg - 2014-09-06 23:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeszcze ktos mysli ze ludzie sie zlapia na haslo 4 brygadowka:-) nie mozemy wrocic, poniewaz prawo unijne zabrania tego i lg placilo by kary. wiec nie ma sensu. informatorku z koziej dupki:-)
zdjecie uzytkownika
sas - 2014-09-07 13:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra sory to wyczytalem na forum heesunga tylko chcialem zapytac czy to prawda b o mi tez sie to glupie wydawalo
zdjecie uzytkownika
op - 2014-09-07 21:28:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oddam wszystko za stary grafik 2,2,2,
zdjecie uzytkownika
opka - 2014-09-08 12:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [op - 2014-09-07 21:28:24]:
tez bym chciala stary grafik 2,2,2
zdjecie uzytkownika
BoRys - 2014-09-08 15:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hmmm...

Ludzie!

Nie widzicie, że sami staliśmy się niewolnikami w naszym własnym kraju???
Ja nie chwalę komuny - broń Boże! - ale w tamtych czasach tego nie było. Wszystkie firmy były Polski, państwowe i takiego chamstwa w żaden sposób nie było. Ludzie wzajemnie się szanowali, i nie było aż takiego rygoru jak w tym LG. Czy naprawdę nie potrafimy wziąć się w garść? jakoś się zjednoczyć wszyscy razem i wprowadzić jakąś etykę??? Do końca świata my Polacy chcemy być niewolnikami? O Zgrozo!!!

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
lucio - 2014-09-09 11:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BoRys - 2014-09-08 15:48:12]:
lekko sie pisze i mowi, ale wiekszość z nas boi sie o prace, nie licz na jakies protesty czy strajki
zdjecie uzytkownika
stach - 2014-09-09 15:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z luciem, teraz na prawdę wiele osób boi się strajkować, bo przecież musi mieć jak opłacić swoje mieszkanko i mieć na życie, a bawienie się w awanturnictwo chyba jeszcze nikomu w takiej firmie niczego dobrego nie przyniosło. Chyba, że macie jakieś inne zdanie ? chętnie podyskutuje na ten temat.
zdjecie uzytkownika
toto - 2014-09-10 14:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LG a ja widzę te rodziny koreańskie co tam pracują i generalnie jeśli się nie izolują tylko zaczynają tu żyć gadać z ludźmi opowiadać o sobie to jak ten zakład się o tym dowiaduje to wywala takich do Kolumbii. Jeden kiedyś mówił, że firma ( w sensie centrala) uważa, że pensje w Polsce są za wysokie tzn, że niby najbardziej optymalnie jakby koszta pracownicze zamykały się w tys pln czyli około 500 zł na rękę, ale cóż mają pecha bo w Polsce tak się nie da. Toteż wyzysk zapewne macie przez takowe naciski. A co do awansów przez łóżko to chyba nasz"polski" wynalazek. Nie wiem czemu tym koreańcom wpajają taką nienawiść do nas u niektórych to nawet dzieciaki pokazują gesty typu poderżnięcia gardła itp. Moim zdaniem tu jakaś polityka państwowo zakładowa jest nie przychylna nam. Co do weekendów to w Azji w sensie w Korei ponoć też tak mają. Jak ktoś z was liczy na awans u nich to chyba nie da się ewentualnie jeśli znasz koreański perfect ale wtedy są możliwości pracy w lepszych zakładach np Kia na Litwie czy Doosan w Gliwicach. Znajomy robił w Electronic u i niby sobie chwalił ale nie wiem jak tam robił może się z kimś skumał.
zdjecie uzytkownika
operator - 2014-09-13 13:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrawiam Kasie i Renate - skoczków z linek 1 i 2 ze zmiany C - fajne dziewczyny.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-09-13 17:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakas fajna laska??????????
zdjecie uzytkownika
żaden - 2014-09-14 18:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie ,ludziom zgotowali ten los
zdjecie uzytkownika
comebacktome - 2014-09-14 20:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ktora zmiana i ktorej subL ?:D
zdjecie uzytkownika
111111 - 2014-09-19 20:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jkl - 2014-08-29 16:10:39]:
tak narzekacie na tom prace a tu nie jest tak tragicznie a co wy myślicie ze lepiej jest w innych zakładach pracy popracujcie w takich miejscach jak Electrolux itp to się przekonacie tak było i będzie w tych zakładach nie podoba się praca zmieńcie idźcie gdzie indziej czy ktoś was tu trzyma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wam wozom do pracy i z pracy praca czysta po 8 godzin nie dźwigasz itp ludzie albo tu pracuj om same cioty którym niechce się pracować albo to jest pierwsza wasza praca bo mamusia kazała noz kur... mac dajcie spokój
zdjecie uzytkownika
vvv - 2014-09-20 18:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [111111 - 2014-09-19 20:26:19]:
jesteś tępy albo ślepy bezmózgu zryty.
zdjecie uzytkownika
ONA - 2014-09-20 20:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vvv - 2014-09-20 18:45:41]:
Jak sie komus nie podoba praca w tym zakladzie to poco tu siedz.Zwolnij sie i nie nazekaj
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lg Display
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x