logo Arakel Group

Arakel Group

Wrocław

Opinie o Arakel Group

anonim 2012-11-13 11:32
fajna firma bardzo miło wspominam współpracę z nimi
kamil 2012-11-13 11:33
Robiłem dla nich kilka kursów krajowych i miedzynarodowych,pieniądze zawsze były na czas i mogłem liczyć na dobre frachty
kierowca 2012-11-16 12:06
Często dorabiam w tej firmie jako kierowca,firma ok,szefowa też w porządku, zawsze wszystko wytłumaczy wszystko spokojnie ze szczegółami,pracownicy też w porządku.Polecam.
marek 2012-12-04 13:00
Praca jest wporzadku zarobki opinie sa smieszne bo ludzie czesto narzekaja. chociaz gdzie tak nie jest . przeciez idziemy tam do pracy a nie sie bawic , czasami nie rozumiem ludzi...
tolek 2012-12-04 13:47
Pracuje parę dni ale jak na razie zajebbb ;)
spidi 2012-12-04 13:56
jakbym pocisnął na swojej trasie + 150% to miałbym budżety z głowy z powodu zapeklowania punktów na jakieś 6 miesięcy :]
pracownik 2012-12-05 09:00
Praca przyjemna, ale atmosfera między pracownikami taka sobie. Są osoby od których można się wiele nauczyć, ale też takie, które nic Ci nie pomogą. Zależy na kogo się trafi. Zarobki na wyjazdach dobre. Ogólnie polecam, ale proszę pamiętać, że praca raczej dla kawalerów
pzad 2012-12-09 23:13
zarobki przyzwoite i naprawde nie mozna narzekac.
alim 2012-12-17 18:20
ale ktoś ma fantazję :) ja tu pracuje i jakoś nie widzę takich uchybień. A poza tym to szef jest strasznie wyrozumiałą osobą oby więcej takich ludzi na tym świecie :)
panoramaled 2013-01-04 13:02
Witam
Jestem klientem Arakel Group, kupilismy ekran w pazdzierniku 2009 do tamtej pory nie mielismy zadnych problemow z ekranem, szczerze mowiac to nie wiem tak naprawde wyglada serwis, bo nie bylo zadnej awarii. Nie widac przez te pare miesiecy zuzycia czy pogorszenia jakosci.

Polecam
Panorama LED
Pażdzioch 2013-01-24 12:35
Nierzetelna firma , (usunięte przez administratora) ludzi , kaza wracac na wlasny koszt z zagranicy , na wyjezdzie koczujesz jak bezdomny w aucie , nie interesuje ich czy ogrzewanie dziala czy nie dziala , nie interesuja sie pracownikiem na wyjezdzie , na umowie zlecenie kaza samemu sie utrzymywac zagranica , nie daja zadnych diet !!!!!!!!!!!!! Uwazajcie , bo ja wczoraj stopem musialem wracac z Berlina do Wrocławia ( padlo webasto w aucie )
xxx 2013-01-24 12:56
Firma grosza nie warta. Firma zatrudnia jako giełda a nie bezposrednio pod siebie. Wysyłają ludzi za granice i każą czekać w niesprawdzonych autach. Utrzymanie na wlasny koszt przez miesiąc. Po zakończeniu pracy powrót z buta na stopa. Nie informują o tym przed podpisaniem umowy. Wprowadzają w błąd na dzień dobry straszą karami za zerwanie umowy. Firma śmiechu warta. Jedynie co to należałoby ją zgłosić do inspekcji pracy. Nip na który została wystawiona umowa nie figuruje nawet w GUS
Xyz 2013-01-28 15:58
Moze napiszesz prawde kim jestes i jaki masz interes w tym co piszesz?
ABC 2013-03-03 11:24
Witam wszystkich którzy chcą pracować jako kierowcy w transporcie międzynarodowym w firmie arakel group, Po mojej rezygnacji z tej pracy widzę że firma znów opublikowała ogłoszenie że pilnie zatrudni kierowców.
W ogłoszeniu nie jest podana nazwa firmy tylko adres ul. Krzywoustego 87/10 we Wrocławiu. Omijajcie ten adres i tą firmę szerokim łukiem bo napracujecie się jak woły, wykręcicie kilka tysięcy km a na koniec nie zobaczycie nawet grosza za tą pracę albo będziecie musieli jeszcze dopłacić. To jest firma która rządzi się własnymi prawami nie licząc się z żadnymi zasadami moralnymi.
Takich osób jak ja jest wiele i naprawdę nie chciałbym żeby ktoś jeszcze dołaczył do grona osób poszkodowanych przez tą firmę.
Całą sytuację bardzo fajnie i dokładnie opisał mój poprzednik na swoim blogu, podaję link: http://interestrada.wordpress.com/2013/02/09/praca-w-arakel-group-a-emocje/#more-8.
Proszę was, przeczytajcie dokładnie tą stronę i nie dajcie się omamić przez pracowników tej firmy, bo to akurat wychodzi im najlepiej
kierowca 2013-03-10 23:00
Pracuje w tej firmie już drugi miesiąc nie wyszedłem mniej niż 2400 na ręke. Mi tu pasuje. Dbam o auto traktuje swoją prace poważnie.
Spotykam rożnych ludzi na trasie. Zdarza mi się również z mojej firmy. Są tacy co robią dla kasy a są tacy co (usunięte przez administratora)się, kombinują psując tym samym opinie tych uczciwych kierowców. Jeśli komuś nie pasuje niech sobie szuka innej pracy mi tu jest dobrze i nie mogę narzekać choć mógłbym znaleźć ku temu powody. To o czym powyżej wspomniałeś akurat jest bardzo znanym tematem wśród pracowników. Koleś był mocno nieogarnięty, na dodatek miał problemy ze swoimi nałogami w pracy.Z tego co wiem sprawa trafiła do sądu Skasował samochód jeździł rozbitym autem po klientach, wydawał firmowe pieniądze na swoje widzi mi się bez uzgadniania ... takie zachowanie psuje mocno opinie innych kierowców z firmy. Co tu więcej gadać ...
wrocek2013 2013-03-20 16:37
Witaj
Jeśli można prosić, podaj jakieś namiary na siebie. Jestem zainteresowany praca w Arakel jako kierowca i chciałbym uzyskać jakies informacje z "pierwszej ręki". Jeśli możesz, pisz na adres: (usunięte przez administratora). Pozdrawiam
ragaz 2013-03-21 14:02
jak jestes slimok to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobisz i nie dziw sie ze nie masz expresow. zal mi was pseudokierowcow ktorzy wiecej czasu spedzaja na forach niz za kolkiem. ja miesiac w miesiac nie schodze 15000km
kraniec 2013-03-23 00:39
hehe dokładnie (usunięte przez administratora)do mamusiek a nie na kierowców.
kraniec 2013-03-23 00:42
a prawda jest taka ze narzeka ten co przekombinował i go (usunięte przez administratora) i nie wypłacili mu kasy a teraz robi z siebie kozła moze nie robi bo juz był hahaha
kierowca 4 2013-04-09 22:53
Witam jeździłem u nich i powiem, że pieniądze w porównaniu do konkurencji to liche. Aby zarobić 3500zł musisz przejeździć 20 tyś. km.
fakt jest to całkiem możliwe, ale u konkurencji za tyle kilometrów dostaniesz śmiało 6 tyś. więc nie dajcie się złudzić. tygodniowo robiłem ponad 7 tyś.km ale o spaniu nie ma mowy. często zarywałem nocki aby być na czas i najbardziej denerwowało mnie czekanie na pieniądze na paliwo. wręcz trzeba było się prosić.. a później trzeba gnać na zbity pysk aby zdążyć. Więc tylko uprzedzam dobrze się rozglądajcie..konkurencja czasami ma więcej do zaoferowania.
byly pracownik 2013-07-11 17:51
ja pracuje teraz w firmie ktora naciaga klientow i tez maja certyfikat rzetelnej firmy. Jednego dnia dostajemy maila z Rzetelnej firmy że mamy długi a za godzine oferte ze proponują nam certyfikat. Rzetelna firma to taki sam szajs jak Arakel.
Sprawy są w prokuraturze i tylko czekac az sie noga powinie Panu Samwelowi i oszustce zonie.
Był pomysł na biznes ale nie wyszło. Tylko trzeba umiec z gdnoscia sie przyznc. A ci co jeszcze daja pozytywne opinie i tak powroca na ta strone tak jak ja powrocilem.
Oszukaja kazdego bez mrugniecia okiem
Jacek 2013-09-27 20:55
Jeśli jesteś zainteresowany, to akurat mam sprawę w sądzie przeciwko tej firmie i przydałby się świadek tego, co tam się dzieje.
kolega 2013-11-21 13:02
z tego co mi wiadomo kolega Jacek przegrał sprawe w sądzie z firmą Arakel.
Maniek 2013-11-25 14:42
robiłem dwa lata temu w Arakel i miło wspominam czasy w tej firmie
byly pracownik 2014-03-19 14:51
ja chetne sie podłacze. do teraz nie otrzymałem wynagrodzenia
byly pracownik 2014-03-19 14:54
Moja nowa firma tez otrzymala certyfikat i uwierz ze to nic nie znaczy. Trzeba zapłacic za to i tyle w temacie. (usunięte przez administratora)
marek 2014-05-07 00:01
większość osób, które udzielają się pod wpisem Arakel Group nie mają nic wspólnego z tą marką i biją tylko pianę.
Serwisant 2014-10-12 12:19
Współpracuje z tą firmą od 4 lat i jestem bardzo zadowolony. Płacą mi zawsze w terminie i nie ma z nimi żadnych problemów. Polecam
mito 2015-01-28 03:12
no mnie też trochę to dziwi, bo myślałem że jest podobnie jak wspomniał kolega wyżej @tomek, że na okres próbny w arakel group dostaje się właśnie umowę zlecenie na przykład, a po okresie próbnym jeśli uważają że się ktoś nadaje i zostawiają go to dostaje o pracę i tyle. Jest tak czy inaczej jakoś? mógłby ktoś zorientowany nam powiedzieć?
johny 2015-03-30 12:57
każdy o coś pyta ale tak naprawdę to nie wiadomo o co.. o warunki płacowe a ja w ogóle nie widzę na ich stronie żadnych ofert pracy, więc skąd wiecie że zatrudniają.. żeby się dostać to co trzeba mieć znajomości czy też pójść do nich bezpośrednio.. firma jest duża i ma też międzynarodowy zasięg więc dziwne że nie ma na stronie ofert
były kierowca 2015-06-25 15:05
Firma jest duża? co wy piszecie. 3 małe busy i strona internetowa z podrasowanymi zdjęciami plus opłacona pieczątka rzetelnej firmy.
były pracownik 2016-09-20 10:02
wreszcie ktoś prawde powiedział...
Telebimy wysokiej jakosci? linia produkcyjna w Szwecji... jaka linia? jakie labolatoria?
hjjkl 2016-09-23 23:16
@ były pracownik - no to może oświeć nas jak to jest?
Zostaw swoją opinię o Arakel Group - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arakel Group