logo Kimball Electronics Poland

Kimball Electronics Poland

Poznań

Opinie o Kimball Electronics Poland

basia 2016-09-09 18:00:37
Jak takie kwoty sa podane tak mniej więcej to dlaczego ludzie twierdza co w tym zakładzie pracują ze zarobki sa fatalne to chyba jeszcze wypłat nie widzieli fatalnych bo jak na realia polskie to w miare płaca to zarobki podobne do tych zakładow co w Poznaniu się mieszcza a fatalny zarobek to jest powiedzmy 3 zmiany i dostać 1400zł na reke a nie 2 tys zł i powyżej a ktoś jeszcze wspomniał o premiach czyli dodatkowej kasie .
1
Rocco 2016-09-09 21:04:04
No np. w Bridgestone za miesiąc pracy w czterobrygadówce można wyciągnąć 3-3,2K...
pkl 2016-09-11 12:40:42
Na produkcji 3 tys zł na reke to chyba mechanik operatoer ale nie zwykły pracownik produkcyjny zarobki na produkcji zwykłego pracownika to w granicach 2 tys zł na reke do 2500zł na reke tak zarabiają dziewczyny sa rozbieznosci i nikt nikomu nie mówi ile kto ma bo jest to tajemnica a niektórzy nawet 2 tys nie maja bo niektóre osoby niecałe 2 tys zł na reke i tyle wiec zarobki sa srednie zresztą niech się każdy zatrudni jak jest taki ciekawy i zobaczy jak się w tym zakładzie pracuje na pewno szybko stad ucieknie.
pzn 2016-09-11 16:23:00
No moje znajome pracują siostry f ta starsza to trzon ten firmy i jest więcej takich pracowników z tak długoletnim starzem wiec czegos nie rozumiem skoro ktoś opisuje tutaj ze ta firma to syf zarobki fatalne to czemu takie osoby tam jeszcze pracują a nie poszukają sobie lepszej pracy i płacy .
nick 2016-09-11 19:22:08
To prawda, że zarobki nie są najgorsze a już na pewno nie można mówić i jakiejś "masakrze".
Jednak narzekania biorą się z tego, że w wielu zakładach produkcyjnych płacą więcej.
Ludzie, po prostu chcieliby zarabiać podobnie jak ich znajomi i krewni w innych firmach.
kimbalowa 2016-09-11 19:24:51
Ja w kimbalu pracuje 20 lat prawie zatrudniałam się w wieku 23 teraz mam ponad 40 sci każdy jest taki madry ze zmienić prace a gdzie ja mam isc mam pracować przez agencje tymbardziej ze teraz nie ma przyjęć bezpośrednich do innych zakładów pracy nie mówie tez ze wszystko mi odpowiada i tez nie narzekam az tak zarobki sa porównywalne do zarobków zakładów co mieszcza się w Poznaniu a poza tym każdy zakład produkcyjny to nie ma idealnego gdzie się lezy.
2
nick 2016-09-11 20:11:30
Ludzie, pracujący w tej firmie od lat raczej nie narzekają na zarobki. Wypracowali swoje i chwała im za to.
kimbalowa 2016-09-13 10:57:13
Niech się każdy zatrudni chętny bądź ciekawy jak jest w kimbalu bo te kwoty co tutaj pisza ludzie to chyba nie maja pojęcia jak jest w rzeczewistosci gdyby były takie super zarobki to każdy by trzymał się tej pracy a tutaj średnio co tydzień sa nowe osoby niestety taka jest prawda na produkcji ludzie przychodzą i odchodzą nawet w ostatnim czasie osoby się pozwalniały co pares lat tu pracowali do innych firm wiec jak ktoś chce cos napisac to niech napisze prawde bo w granicach od 2 tys zł tak mniej więcej i cos z hakiem to w Poznaniu się znajdzie prace a u nas jeszcze sa rozbieznosci jeden przed drugim prawdy nie powie ile kto ma bo możemy robic to samo a ja mogę mieć o 200zł więcej wypłaty na przykład i jest to duza niesprawiedliwość i tak naprawdę nie ma znaczenia czy nowy bądź stary pracownik tej firmy i tyle w temacie a co do podwyżek to ich brak takich normalnych bo nie pamiętam ile lat minęło .
1
ala 2016-09-13 17:17:10
A kimbal jeszcze się miesci w Poznaniu czy tylko w Tarnowie podgórnym .
Rocco 2016-09-14 01:49:27
Google Maps pokazuje jeszcze starą lokalizację, Poznań - Marcelińska...niestety aktualna i jedyna siedziba firmy, to Tarnowo Podgórne.
madzia 2016-09-14 18:05:25
Z tego co wiem firma się przeniosła do Tarnowa a widziałam ze potrzebują do pracy pracowników produkcyjnych i to bez pośrednio przez kimbal jak widziałam w ogłoszeniu to widocznie z kimbala ludzie odchodzą skoro sa przyjęcia widocznie musza być zarobki nieciekawe i warunki pracy tez bo sadzac po opiniach to nie wiem czy warto było by mi zmienić prace do kimballa jak pracuje w Poznaniu na produkcji i do reki dostaje 2700zł na czysto tylko ze w czterobrygadówce a tu może sa podobne zarobki albo mniejsze trochę ale ten dojazd mnie przeraza .
kimbalowy 2016-09-14 20:56:17
Lepiej siedz w tej firmie co pracujesz jak masz już takie pieniazki i na pewno w miare masz warunki nie przychodz tu bo będziesz tego załowac na maxa nie wiem dokładnie ile tak dziewczyny zarabiają bo sa rozbieznosci ale na pewno nie maja 2700zł na reke tylko mniej cos 2 tys lub troszkę więcej.Chetnie się dowiem jaka firma tak płaci .
Poznaniak 2016-09-15 04:10:17
A na magazynie ile zarabiaja magazynierzy?
lpo 2016-09-17 19:37:48
Niech się każdy ciekawy zatrudni i zobaczy jak jest albo niech zadzwoni do działu finansowego ile zarobi bo każdy ma inna stawke każdy ma inna wypłatę i niezależnie od stazu bo to nie gra roli bo można to samo robic jedna osoba ma więcej druga mniej a na przyjęciu może mieć najwięcej bo prawda jest taka ze swiezakom dawaja wyższe stawki niż ludzie co tu długo pracują wiec trudno stwierdzić ale poziom amazoński jest trzeba popiepszac kokosów nie ma.
pp 2016-09-18 23:15:03
Jak widać po negatywnych opiniach to czemu ludzie jeszcze tam pracują w tym kimbalu macie okazje odejść jak uważacie ze tak zle macie itp. wasz sąsiad amazon przyjmuje do pracy chce przyjąć 12 tys ludzi bo słyszałam a jakos nie widze żeby masowo ludzie stad się zwalniali zwłaszcza osoby które maja umowy na stałe i długo tu pracujące.
iza 2016-09-19 17:43:48
Może ktoś podpowie czy warto zmienić prace i przejść do was jak w Poznaniu zarabia się 2500zł na reke jako dziewczyna również na produkcji.
KS 2016-09-20 15:27:51
TYLKO JAK WIECEJ BEDZIE SIE ZARABIAC TO WARTO ZMIENIC A JAK KTOS JUZ W POZNANIU ZARABIA 2500ZŁ I TO DZIEWCZYNA TO LEPIEJ ZEBY TU NIE PRZYCHODZIŁA BO MOZE SIE ROZCZAROWAC BO TU MOZE MIEC MNIEJ NA PRODUKCJI BO DZIEWCZYNY MAJA COS 2 TYS COS Z HAKIEM NA REKE SA ROZBIEZNOSCI TAKA PRAWDA LUDZIE MYSLA ZE KIMBAL TO SUPER ZAROBEK TO NIECH SIE ZATRUDNIA I PRZEKONAJA JAK JEST A KAZDE WYJSCIE NA KAWE CZY DO TOALETY JEST MONITOROWANE BEDA WIEDZIEC ILE RAZY KTO WYSZEDŁ I NA ILE CZASU.
yzn 2016-09-25 13:41:52
JAKBY tak było super to każdy by trzymal ta robote a jednak dużo osób odeszlo do innych firm no niektórzy pracują bo wiadomo wszyscy nie odejda bo takie długoletnie pracownice pracują cały czas a co do pełen kont to niektórzy maja oszczednosci jak jest się singlem mieszkającym z rodzicami i nie rozrzutnym to się ma a jak ktoś rozwali na ciuchy i kosmetyki wszystko to się nie ma .
opn 2016-09-25 14:05:14
Popieram zarobki sa srednie nie sa jakies super sa normalne porównywalne do innych firm produkcyjnych gdzies płaca mniej gdzies więcej ale za ta kase to w Poznaniu idzie już znalesc prace i na miejscu a tu na dojazd trzeba więcej liczyc pieniążków bo to za Poznaniem.
tzn 2016-09-28 14:55:59
SAma prawda a niektóre laski to spodnie z markami nosza na wierzchu wrangler itp.jak przychodzą do pracy pewnie żeby pokazac ze ich stać na takie markowe spodnie a miała dziś na sobie singielka po 40sce gwiazda kimbala tak naprawdę to ludzie sa tu porąbani wśród kobiet bo jedna lepsza od drugiej żeby się popisac tak jakby wygląd czy ubior był najważniejszy no ok kazda kobieta lubi się ubrać ale bez przesady z napisami na wierzchu dobrze ze jeszcze ceny sobie nie przyczepia.
wkb 2016-09-28 15:18:07
No a każdy narzeka ze tak mało płaca ze maja tak mało pieniążków a na ciuchy markowe stać i do tego jeszcze samochody bo prawie każdy tu ma samochód bo gdyby się nie opłacało jezdzic tam toby nie jeździł taka prawda.
wrk 2016-09-29 17:00:18
NO ok ale jak ktoś twierdzi ze a mało zarabia i chce więcej to niech się zwolni i poszuka sobie pracy gdzie dadza mu więcej wypłaty i lepsze warunki pracy skoro uważa ze w kimbalu ma zle.
ikl 2016-10-01 14:18:39
Jeszcze trochę to się przestanie opłacać jezdzic autem bo oc podrożało o połowe i prad gaz woda a wypłata w miejscu .
nika 2016-10-06 12:07:17
Ostatnimi czasy bardzo dużo ludzi odchodzi z kimballa a to za sprawą nowego kierownictwa i ich restrykcyjnych zasad.Podobno czasy obozów minęły ale jeśli się przyjrzeć bliżej nowe kierownictwo nie dba o pracowników i atmosfera robi się coraz gorsza.Starsi stażem pracownicy pracują bo kto zwolni się przed pójściem na emeryturę.Może kiedyś kimball był konkurencyjny ale na dziś już tak nie jest-zarobki podobne jak w Poznaniu i po odliczeniu kosztów dojazdu do Tarnowa wypłata jest przeciętna.A to że ludzie jeżdżą samochodami zapakowani po pięć osób nie dziwi bo średnią przyjemnością jest fakt że dotarcie do Poznania zajmuje około godziny czasu zważywszy na fakt że idzie zima.Praca do najcięższych nie należy ale jest odpowiedzialna.Dla kierownictwa liczą się słupki,wydajność i monitorowanie czasu wyjść pracowników na przerwy czy do toalety.
kimbalowy 2016-10-06 23:06:20
A takie siostry f cały czas pracują i jest takich więcej dziewczyn co tak długo pracują w tym zakładzie wiec widocznie zle nie jest jak pracują albo wszystko odpowiada albo obawa ze w innym zakładzie zaczynam od zera.
kzn 2016-10-07 18:49:51
No ok ale niektóre dziewczyny maja niektóre 30 lat 40 lat jeśli chodzi o wiek i co jakos pracują i jeszcze dużo do emerytury i maja na stałe umowę i nie widze żeby składały wypowiedzenia masowo .
oli 2016-10-09 20:30:22
TO CZEMU JESZCZE LUDZIE JESZCZE PRACUJA I WCALE STAZY NIE SA bo niektórzy maja 30 40 lat itp. WIEC MUSI SIE OPŁACAC JEZDZIC Z POZNANIA do kimbala jak tak opisujesz ze zarobki sa przeciętne to mniej więcej po ile ludzie zarabiają .
asdews 2016-10-11 05:10:50
Faktem jest, że pracy coraz więcej. Zarobki trochę lepsze jak w markecie więc ludzie masowo nie uciekają. Ci zwalniający się, młodzi często liczą na to, że w innej firmie , być może nie będą potrzebowali znajomości , układów by ktoś docenił ich pracę. Poza tym obecna sytuacja na rynku pracy sprzyja rotacji pracowników..
INGA 2016-10-11 12:54:01
W NIEKTORYCH MARKETACH JUZ PŁACA LEPIEJ NIZ NA PRODUKCJI NP LIDL TAM JUZ PRACOWNICY ZARABIAJA 2 TYS ZŁ I COS Z HAKIEM NA REKE I BEZ NOCEK A W NIEKTORYCH BUTKIKACH TYCH LEPSZYCH MARKOWYCH KOŁO 3 TYS ZŁ NA REKE TYLKO TRZEBA SZUKAC PYTAC I BYC OGARNIETYM ZEBY MÓC TAM PRACOWAC WIEC DUZYCH RÓZNIC JUZ NIE MA MIEDZY PRODUKCJA A PRACA W SKLEPIE WE WYPŁACIE AZ TAKIEJ I FAKT ZE PRACA NA MIEJSCU A NIE POZA POZNANIEM.
Ja 2016-10-15 10:22:20
Praca jak każda inna, rękawów nie powyrywasz, choć zależy na jaki dział się trafi. Monitorowanie czasu wyjscia i wejscia na hale, prawda jest. Zatrudnianie pracownikow to roznie bywa, sa przez Kimbala i przez agencje, z tego co wiem to przyjmuja caly czas. Jesli chodzi o zarobki, to wiadomo ze każdy chciałby zarabiać miliony, ale rzeczywistość jest inna. Starszy stazem pracownik ma wiecej z racji podwyzek inflacyjnych i wiekszego obeznania w dzialaniach firmy: nadgodziny, zglaszanie OPL, premie, czterobrygadowka itp., nowy pracownik dostaje gola pensje do momentu wdrozenia sie w firmie, choc ostatnio doszly mnie sluchy ze czasami nowy na start dostaje wiecej niz obecnie pracujacy. Nikt o zarobkach w firmie nie mowi, bo jest to surowo zabronione, a po za tym nikt nie chce zeby ktos kolo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mu narobil jakby okazalo sie ze wiecej zarabia od kolegi ktory robi to samo. Jak komus bardzo zalezy na wiedzy o zarobkach, wystarczy zadzwonic do agencji i zapytac jaka jest stawka.
pola 2016-10-15 10:47:41
Jak przyjęcia sa to znaczy ze pracownicy się pozwalniali w takich zakładach jak rpc bebo czy nivea sa nikt nie odchodzi czy z wrigleya ze starych pracowników bo dobrze zarabiają i w Poznaniu się mieszcza .
iza 2016-10-16 09:39:46
To głupi zakład bo jak można pracować np. na tym samym stanowisku i tyle samo lat w tej firmie i mieć inna wypłatę w sensie tym ze jeden powiedzmy ma 2 tys zł a drugi o 100zł więcej ja rozumiem ze nowa osoba ma mniejsza wypłatę ale roznice na tych samych stanowiskach wiec nic dziwnego ze wsród ludzi jest obłuda itp. jak ktoś wyżej tak napisał i ze ze sobą nie rozmawiają ludzie .
aga 2016-10-17 20:53:18
Pracowałam tam ponad rok przez agencję, i w końcu zrezygnowałam bo ile można tak ?
Zależy na jaką zmianę i gdzie się trafi, dochodzi do tego ze np jedni siedzą i nie robią nic a inni zapierdzielają,nie wypominając o pracownikach którzy pracują tam już x lat, oni na legalu siedzą na krzesłach i sciemniają. i wiadome jest,że nie zostaną zwolnieni bo jak to sam grupowy mi powiedział na pierwszy ogień idą ci z agencji i nie ważne że sie strają. Co do zarobków tak jak już ktos tu pisał, zawsze wielka tajemnica niby robi sie tyle samo albo nawet więcej a zarabia sie mniej, coż taka tu polityka.Nie wspominając o dawaniu umów o prace,jeśli masz spoko grupowego ok dostaniesz tą umowe średnio po roku, jeśli grupowy ma to "gdzieś" możesz tak robic nawet 1,5 roku i nic.
Jeśli praca na chwile polecam, jeśli stała.. no cóż kwestia szcześcia.
była pracownica 2016-10-19 18:15:38
Ja odeszłam również z kimballa jako stały pracownik tzn miałam umowę na stałe itp. i pracowałam koło z 8 lat w tej firmie i nie załuje bo pracuje w Poznaniu również na produkcji i zarabiam więcej o jakies 300zł na wypłacie i tez mam co roku podwyzke inflacyjna tylko ze u mnie jest to o 100zł i nie ma takiego czegos ze robimy to samo i inna wypłatę mamy w mojej firmie jest równo na początku miałam mniej bo nowa byłam ale już mi wyrównali zarobek do starej pracownicy i pracuje mi się o wiele lepiej niż w kimbalu i nikt mi nie wylicza czasu na kawe itp.
pracownica 2016-10-19 19:51:06
W każdej firmie sa jakies plusy i minusy idealnego zakładu pracy już nie ma produkcyjnego a kimball najgorszy nie jest ale kiedyś było lepiej niż teraz tamte czasy już nie wróca trzeba przywyknąć do tych czasów najbardziej wkurzajace sa wypłaty bo robimy to samo a jedni maja więcej drudzy mniej i wyliczanie ile razy kto wyszedł np. do toalety ok może nie którzy przeginają z tym wyjsciem na papieroska i ze za często ktoś wychodzi.
kimbalowa 2016-10-24 18:27:20
Praca nie jest az tak zła i zarobki nienajgorsze bo ja mam 2 tys zł z hakiem na reke na 3 zm ktoś ma więcej ktoś ma mniej tu nikt ci nie powie ile kto ma kokosów nie ma tylko ze tu atmosfera wród dziewczyn jest porabana niektóre to łeb do góry nosza i cie obgadują jak ta wygląda itp i po co ta zarozumiałość jak dziewczyny pracują na produkcji a niektórym wydaje się ze w biurze pracują .
werty 2016-10-30 09:21:17
Witam a zarobki jakie są interesuje mnie praca w kimbalu
kimbalowa 2016-10-30 18:54:29
To sobie zadzwon do kadr i się dowiedz bo tu prawdy się nie dowiesz jakie sa zarobki a poza tym tu ma każdy inna wypłatę i niezależne to od stanowiska bo ja z kolezanka robie to samo i tyle samo lat pracujemy i ona ma więcej o pare zł bo porównywałyśmy kartki nie mam o to zalu do niej tylko to firma zrobiła sobie rozbierznosci ale fakt jest taki poziom amazoński wypłaty przeciętne z tego nie utrzymasz rodziny siebie tak .
pracownik kimbala 2016-11-05 16:22:23
Ciekawe ZE ktoś wyjdzie na 5 minut chyba pracownik taki który długo tu nie pracuje bo stali pracownicy którzy pracują x lat to siedza na stołówce na kawce a niektórzy sciemniaja i nikt im nic nie powie takim dziewczynom bo to zauważyłam a niektóre to sa takie damy zarozumiałe jakby były tu kierownikami a tak naprawdę robia na produkcji wiec się dziwie ze w ogóle robia na produkcji a nie gdzies w biurze itp. jak uwazaja się za takie wszystko wiedzące i za takie madre i piękne z wyglądu .
uzv 2016-11-05 16:41:20
SAMA PRAWDA jak chodzi o zwolnienia to to jest niesprawiedliwe te damy stare wyzeraczki powinni zwolnic które sciemniaja ja na niektóre to patrzeć nie mogę bo niby się usmiechaja a tyłek ci zrobia i ciekawe czy tez byłaby taka madra taka osoba a poza tym zależy na jaka zm się trafi i do kogo ja już pracuje tutaj z 7 lat i trochę ludzi poznałam.
123kalk 2016-11-06 23:39:49
Oho!!! Kolejny weekend i nowe opinie:) - mało nadgodzin ostatnio
Robert 2016-11-10 23:29:01
Ucieklem z tej firmy jako pracownik Kimballa z umową na czas nieokreslony i nie żałuję. W nastepny dzień poszedłem do firmy tez w Tarnowie Podg gdzie otrzymalem na dzień dobry 3900 brutto. Szkoda czasu na pracę w tej firmie, szczególnie na wydziale medycznym. A ten mistrz co jest od pół roku jest zajebisty !!!
EWA 2016-11-12 10:53:45
ALE TO TWOJA PODSTAWA 3900ZŁ BRUTTO CZY TO CAŁOSC TO DOBRZE ZROBIŁES I FAJNIE ZE SIE TAK UDAŁO A W KIMBALU ROZUMIEMIEM ZE TEGO NIE MIAŁES A ILE W KIMBALU MOZNA MIEC MAX TAKI NA PRODUKCJI BO JAK CZYTAŁAM TO 2 Z HAKIEM MAJA NA REKE DZIEWCZYNY JA MAM 3700ZŁ BRUTTO TEZ NA PRODUKCJI TYLKO ZE W POZNANIU W FIRMIE.
tzn 2016-11-12 11:53:34
No ale gwiazdy kimbala cały czas pracują nie zmieniają pracy ciekawe dlaczego największe damulki nie szukają sobie innej pracy z czegos to chyba wynika .
kps 2016-11-13 23:05:51
NO ja pozdrawiam wszystkie piękne damy koleżanki z pracy szczególne piekna Anitke bym wyróżniła no akurat takimi osobami pracuje na zmianie .
kimbalowa 2016-11-14 12:48:52
A ja pozdrawiam wszystkich pracowników co odeszli do innych zakładów bo na pewno maja lepiej niż w kimbalu bo w kimbalu nie ma poszanowania pracowników co dobrze pracują liczy się lizanie tyłka i kablowanie na kogos tacy maja najlepiej i do tego jedni robia się starają a drudzy sciemniaja i nikt tego nie widzi z liderów grupowych i się nie dziwie ze ludzie odchodzą bo jak się robi coraz gorzej to ludzie będą szukac innej pracy bo ja sama się już rozglądam choć długo już tu pracuje.
korpoludek 2016-11-16 03:03:03
To jest korporacja i każdy chce jak najwięcej, przede wszystkim dla SIEBIE! Kto miałby doceniać Twoją dobrze wykonywaną pracę jeśli sam na tym nie skorzysta?
kimbalowa2 2016-11-25 16:50:51
A ja jestem zadowolona z wypłaty bo pracuje na produkcji jako zwykła pracownica na zmiany i mam 2500zł na reke i z tego co wiem większość dziewczyn tak zarabia w tym zakładzie a facaci maja więcej mechanicy czy operatorzy wiec nie wiem dlaczego w opiniach ktoś pisze ze zarobki sa masakra a teraz na swieta dostaniemy bony.
ola 2016-11-25 18:50:53
No to nie sa złe zarobki ja w granicach 2500zł na reke i to bez nadgodzin tylko to ze trzeba dojezdzac za Poznań to jakies w granicach 3600zł brutto to jest jak na reke tak się zarabia 2500zł to nie wiem skad się biora te złe opinie no wiadomo ze na produkcji kolorowo nie ma pracuje dużo ludzi w takim zakładzie itp.
kimbalowa5 2016-12-02 19:33:28
Tak tylko ze każdy jest pracownikiem i powinien być równo traktowany a nie robic podział lepszych i gorszych bo niektórzy sciemniaja i nikt im nic nie powie a drudzy musza zapiepszac i nic z tego nie maja bo maja mniej wypłaty ja osobiście nie polecam pracy na produkcji w tej firmie od lat nie ma podwyżek tylko jakies grosze ciekawe po ile dadza na swieta.
Zostaw swoją opinię o Kimball Electronics Poland - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kimball Electronics Poland