logo Kimball Electronics Poland

Kimball Electronics Poland

Poznań

Opinie o Kimball Electronics Poland

Przemek 2016-12-06 16:49
Wiem, że narzekają... ale w Unilever jak dla mnie warunki są bardzo dobre. Przynajmniej ja nie narzekam. Elu jak ktoś ma ochotę robić za tyle jego wybór, ja wyrażam swoją opinie. W firmie jest straszna dysproporcja w zarobkach. Jak ktoś w d... dobrze wchodzi ma lepiej. Na przestrzeni ostatnich lat jest coraz gorzej. Ciągła rotacja.
Pozdrawiam
1
kimbalowa7 2016-12-07 18:59
Sama prawda tez nie wiem skad te 2500zł na reke ja chciałabym to mieć i wiele innych pracownic z tego zakładu na produkcji wiem ze sa rozbieznosci ale to chyba operator to ma ale nie zwykli produkcyjni w innym zakładzie np. w niwei to dziewczyny to maja nawet więcej cz w rpc bebo bądź unikever ale ni w kimbalu.
1
ewa 2016-12-09 10:34
No ale na czterobrygadówce jak niektóre dziewczyny chodza to cyba maja 2500zł na reke tak mniej więcej bo w opiniach czytałam ze koło 2 tys zł na reke się ma a jak się chodzi w systemie 4 brygadowym to 500zł dodatku na reke firma daje wiec najgorzej nie płaca tylko ze w Poznaniu we firmach już tak płaca na produkcjach bo sama pracuje w takim systemie i tyle mam tylko ze w Poznaniu a na swieta dostałam bony i 13 pensje a u was tez czytałam ze fajny macie socjal.
1
asia 2016-12-09 11:59
Niby się pogorszyło to dlaczego jeszcze ludzie tam pracują co maja koło 40 sci i po 40 sce a stażem maja koło 20 lat pracy powiedzmy to z czegos to wynika bo jeśli zarabiam koło 2 tys na reke i dojezdzam autem to się opłaca to lepiej zatrudnić się w takim lidlu na 2 zm i tez odbierać koło 2 tys na reke bo mnie by się nie opłacało tam jezdzic za 2 tys zł nawet z hakiem do Tarnowa podgórnego wiec podziwiam ze jeszcze tam ludzie jezdza .
1
kimbalowa 2016-12-18 16:11
Ja pracuje w 4 brygadowym systemie i mam 2500zł na reke .
1
sk 2016-12-25 14:24
Ile w ogóle płaca brutto wynosi (jeśli nie chcę chodzić na 4brygadówkę)? Agencje oferują jakieś 2500 brutto (3100 brutto jeśli 4brygadówka), a tu piszecie, że jakieś 2k zł na rękę...
1
yzn 2016-12-28 12:40
Tu ludzie pisza co długo tu pracują po ile zarabiają i sa przez zakład pozatrudniani a nie przez agencje .
1
ZAINTERESOWANY 2017-01-03 16:45
Ile sie zarabia na utrzymaniu ruchu i jak to wyglada z trybem pracy
1
Radek 2017-01-07 16:28
Najwięcej biadolą i stękają Ci co non stop albo papierosek albo kawka i pretensje do całego świata, że jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma lepsze spodnie, Po następne do jasnej chujni. KUPCIE SOBIE SŁOWNIK BO MI OCZY KRWAWIĄ JAK WIDZĘ TE BŁĘDY.
1
Kuba 2017-01-09 15:27
Sur odpuść sobie, nie zajmujesz się naprawami tylko konserwacją ;) niby obowiązek sur ale jednak tutaj to sprowadza się do latania ze szmatą praktycznie wchodzisz na zmian [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w rączkę i jazda :). To stanowisko powinno nazywać się czyściciel maszyn :), na naprawy nie masz czasu bo najważniejszy jest napięty plan konserwacji tzn czyszczenie maszyn na glanc a naprawy są na drugim miejscu, pieniądze nie warte zachodu praca w sur 4 brygady świątek piątek cała zmiana na nogach, jak już to lepiej idź na TTLA (to taki pod mechanik elektryk) gów... się robi w sumie i jak naprawa wymaga narzędzi to spycha się na mopa tzn sekcje SUR który nie wie gdzie ręce włożyć bo plan się liczy glanc glanc a jako TTL idziesz dalej siedzieć na pupie przy komputerze pieniądze takie same praktycznie :). Bez przyczyny nie mają tam wiecznej rotacji w sur
1
Washer 2017-01-10 16:18
To prawda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jazda. Uwalony od smaru i chemi. Urlop? Co to urlop. Weekend? Abstrakcja. Zarobki? Jak kogos zadawala leedwo 3000 na rękę i praca 7 dni w tygodniu to spoko
3
ooo 2017-01-11 00:13
Zasadniczo jak ja tam jeszcze pracowałem to nazywaliśmy się DUM. Dumnie brzmi ale masz racje że głownie latasz na szmacie i dbasz o to by piec albo jego szyba błyszczała jak..... . I racja że lepiej być ttlem, bo masz doczynienia z softem a nie smarem kurzem i pyłem w większości przypadków. Cóż mogę się tylko cieszyć że tą przygodę mam już za sobą i w sobotę mam czas dla rodziny a nie zasuwam jak dziki reks.
1
Kuba 2017-01-11 13:47
Dodaj jeszcze chore S5 i glancowanie warsztatu na każdym kroku na pokaz oraz wyrzucanie dorobionych narzędzi do śmietnika przez S5. Z mojej strony powiem tak jeżeli szukacie pracy gdzie będziecie zajmować się sprawami technicznymi to nie tutaj, mówię to bo widzę znowu szukają jelenia do tego działu nie wspominając w ogłoszeniu ani słowa o czyszczeniu i szmacie która jest tutaj priorytetem numer jeden, zresztą nie dziwi mnie to. Większe możliwości warsztatowe (szczególnie mechaniczne) ma zewnętrzna firma która znajduje się na terenie zakładu i zajmuje się ogólną konserwacją budynku oraz prostymi sprawami esd na produkcji, do tego nie mają nad sobą biurokratów od S5 i gdyby nie ich park mechaniczny który mimo wszystko nie jest zbyt bogaty to DUM był by głęboko w du... . Zresztą przez priorytet szmaty i S5 wszystkie naprawy to prowizorka prowizorek tutaj nie ma czasu na myślenie po prostu, a ci którzy myślą że w takiej firmie naprawa polega na wymianie modułów na małpę to rozczaruje z tym też jest wiecznie problem i trzeba naprawiać po prostu co się da (bo nie ma fizycznie części większości) ale przez szmatę nie ma kiedy zaklęte koło odechciewa się szybko przez wyżej wymienione fakty no i system 4 brygadowy, do tego dochodzi płaca gdzie z czasem jak jesteś chodź trochę kontaktowy dowiesz się że zarabiasz tyle samo albo 200zł więcej jak kontroler jakości który obejrzy co jakiś czas co którąś partie płytek i idzie sobie dalej gadać i nie jest przytyk do nich czy innych pracowników że za dużo zarabiają czy coś, to przytyk do firmy i ich chorej polityki. Jak potrzebują kogoś do czyszczenia to niech piszą w ogłoszeniu i rozdzielą te dwie sprawy fizycznie od mechaników i elektryków bo tak to nigdy nie znajdą fachowców, co mogę na koniec powiedzieć dla starych wyg w tym zawodzie szkoda czasu i ich wiedzy na ten dział aktualnie a dla młodych no cóż może dla papierka ale na pewno nie jakiejś wiedzy praktycznej z dziedziny elektryczno mechanicznej
5
m 2017-01-14 17:15
ciężko się dostać w ogóle na stanowisko pracownika produkcji albo technika przygotowania produkcji??
1
eMka 2017-01-20 17:58
Są ogłoszenia przez agencję pracy, ledwo wyślesz CV, a po 30 min masz telefon zwrotny z zaproszeniem na rozmowę.
Osobiście wysyłałam dzisiaj i w poniedziałek rozmowa. Oczywiście nie świadczy to jeszcze o przyjęciu do pracy, ale wygląda to tak jakby potrzebowali na gwałt pracowników...
1
ola 2017-01-21 17:56
Ale ludzie narzekają a takie dziewczyny pracują na produkcji z 15 lat bo moja znajoma tam pracuje z umowa na stałe na dziale elektronicznym i nie słyszałam od niej żeby szukała innej pracy bo pracuje.
1
japco 2017-01-25 21:01
To nieźle mi typek namaślił, że mam szansę dużo się u nich nauczyć i mogę liczyć na przeniesienie z produkcji na jakiś dział techniczny jak się obeznam z maszynami, żałuję że nie zapytałem ile konkretnie miesięcy. A teraz tu czytam o lataniu ze szmatą. Średnio rozgarnięta małpa by sobie poradziła na niektórych stanowiskach.
Co z tego, że nie mam doświadczenia jak widzę, że tłumaczą mi jakieś pierdoły i się zastanawiają czy dotarło do mnie LOL jakbym był niedorozwinięty, a człowiek po prostu mózg wyłącza. A ja głupi się zastanawiałem dlaczego przez agencję takie krótkie umowy haha.
Makaron na uszy nawijają, a człowiek robi sobie jakieś nadzieje, wstyd.
2
kasia 2017-01-30 15:12
Ja osobiście nie polecam pracy na produkcji ja pracuje na 3 zm i mam 22oozł na reke a pracuje z umowa na stałe wiec to już żadna rewelacja bo musze dojezdzac z Poznania to w Poznaniu się znajdzie prace za ta kase tak mniej więcej.
2
Imperialista 2017-02-02 00:01
Zapraszam do Imperial Logistic
2300 BRUTTO na dzień dobry, praca w systemie 17 zmianowym, co miesiąc okrajane premie, brak żadnych benefitów typu multisport albo opieka medyczna, przerzucanie z miejsca na miejsce, często okrojona załoga o kilka osób, brak perspektyw na przyszłość, tylko jeb*ć, jeb*ć i jeszcze raz jeb*ć...

P.S. Ile u was jest na START??
1
ftf 2017-02-02 15:29
To prawda. Kimbalowskie zarobki nie są najgorsze. Faktycznie znajdą się zakłady gdzie płacą parę stów więcej jednak "koszyk singla" to już od lat standard w większości firm i jak ktoś potrzebuje więcej pieniędzy to musi podjąć dodatkowa prace albo zatrudnić się w firmie gdzie jest dużo nadgodzin.
1
zosia 2017-02-02 15:41
na start pewnie dostaniesz tyle, ile piszą wyżej, pracownicy zatrudnieni od kilku lat plus 50-100pln
1
kimbalowa 2017-03-17 14:39
Ja pracuje z umowa na stałe na 3 zm i mam w granicy wypłatę 2500zł na reke wiec najgorzej nie jest tylko dużo odchodzi mi na dojazd bo z 400zł miesięcznie tak na paliwo trace a auto musze mieć żeby mieć czym dojechać.Pozdrawiam szału nie ma bo w marketach itp. placa 2 tys na reke i bez dojazdów.
kimbalowa 2017-04-05 12:21
A ja zarabiam 3 tys zł na reke na trzy zmiany .Pozdrawiam
kimbalowa7 2017-04-07 17:43
Chyba mechanik zarabia 3 tys zł na reke bądź operator ale nie kobiety co wy piszecie ludzie jakby były takie zarobki 3 tys zł to dziewczyny by się biły o ta prace a duza rotacja jest jak ktoś chce pisać kwotowo to niech napisze prawde bo ja mam 2 tys zł z hakiem na reke na 3 zmiany.
1
kimbl 2017-04-14 17:15
może są wyjątki, że ktoś ma jakimś cudem 2500 ale na pewno nie 3000.
Pracownik produkcyjny 2017-04-17 19:00
ZAPRASZAM DO UNILEVERKA ALBO DO BEBO TAM MAJA LASKI 2500ZŁ NA REKE I Z TEGO CO WIEM NA WIELKANOC MAJA BONY JAK I NA BOZE NARODZENIE I JESZCZE PREMIE STAZOWA NA KONIEC ROKU BO MAM KOLEZANKI CO W TYCH FIRMACH PRACUJA TYLKO CIEZKO SIE DOSTAC DO TYCH FIRM .
kimbbbb 2017-04-22 17:29
Prawda jest taka ze 2 tys zł z hakiem się ma i tak jak napisałaś ze ktoś cudem ma te 2500zł ale nikt się nie przyzna ze ktoś tyle ma na reke bo byłby krzyk czemu ja tyle nie mam a robie to samo bo rozbieznosci sa bo jak jest podwyzka inflacyjna jeden ma mniej drugi więcej dostanie .
pracownik produkcji 2017-05-07 21:23
Ciekawe ze większość kobiet zarabia mniej niż 2500zł to skad maja te samochody ludzie przecież na parkingu czasem nie ma miejsca bo cały parking samochodów i jakos biednych nie widze w tym zakładzie pod względem aut bo musi się komus opłacać ta jazda i utrzymywać samochod a to mało nie kosztuje .
słoneczko 2017-05-09 18:46
3500- 4000 na rękę i raz w miesiącu losowanie luksusowego auta . Zapraszamy :D
Na tym forum wypowiadają pracownicy produkcyjni . W tej firmie to ok. połowa zatrudnionych.
Poza tym sporo osób to młodzież bez zobowiązań mieszkających z rodzicami. Niektórzy dorabiają też w innych firmach.
kasia 2017-05-10 10:25
Co ty człowieku piszesz jakie 3500zł na reke na produkcji ja byłam na rozmowie w dziale personalnym bo chciałam zmienić prace bo tu gdzie pracuje w systemie 4 bryg mam niecałe 3 tys zł na reke i wydawało mi się ze mało nam płaca po dłuższej rozmowie jak się dowiedziałam jak kobiety zarabiają i to nieważne czy nowa osoba czy stażem pracuje już długo to łeb mi spadł kobieta chciała mnie zatrudnić przez zakład ale ze zarabiam w tej pracy więcej i to o jakies 600zł to nie zgodziłam się a poza tym pracuje w Poznaniu a tu bym musiała dojezdzac .
3
gwiazdka 2017-05-12 21:29
A ja się spytam czy w kimbalu pracownicy maja akcje pracownicze gdzie na tym mogą zarobić dodatkowe pieniazki oprócz wynagrodzenia bo sa zakłady pracy gdzie proponuje się pracownikom wykup .
PRACOWNICA KIMBALA 2017-05-15 19:08
I PARE OSÓB TO SINGIELKI PO 40 SCE MIESZKAJACE Z RODZICAMI I POTEM PRZEWRACA SIE W ŁBACH BO INACZEJ JEST JAK KTOS MA RODZINE IPA CO DO ZAROBKOW TO SA SREDNIE 2TYS ZŁ Z HAKIEM TAK JAK KTOS WYZEJ NAPISAŁ WIEKSZOSC ZARABIA BADZ KTOS JAKIMS CUDEM DOBIŁ 2500ZŁ NA REKE.
2
marek1618.90 2017-05-24 16:27
Jak jest na magazynie jakie zarobki jaka atmosfera bo mam oferte i nie wiem czy warto zaczynac prace
pracownik kimbala 2017-05-26 10:51
Dowiesz się na rozmowie jakie sa zarobki ale rewelacji nie ma jak kogos zadawala 2 tys zł z hakiem na reke to ok bo tak większość ludzi tu zarabia na produkcji a na magazynie mniej więcej tak samo sa rozbieznosci i tyle i nikt się nie przyzna ile kto ma.
1
Pracownik 2017-05-29 06:57
Dziwne, bo jestem nowym pracownikiem i moja 3-cia wyplata to +2500 na rękę...
PRACOWCA KIMBALA 2017-05-29 09:55
TYLKO KAZDY MA INACZEJ I TERAZ NOWY MOZEMIEC WIECEJ NIZ TAKI CO DŁUGO TU PRACUJE OBOJETNE JAKI DZIAŁ.
kimbalowa 2017-05-30 15:52
Z roku na rok jest coraz gorzej jeśli chodzi o prace w kimbalu płaca jest tak na srednim poziomie porównywalne kwoty do innych firm można powiedzieć ze miedzy marketem czy butikiem dużej roznicy nie ma a może taka sama kilka koleżanek zatrudniona w odzieżowym butiku zarabia ta sama kase co tu no niestety kimbal przestał być konkurencyjny pod względem płacowym do innych firm produkcjach a od lat podwyżek nie ma takich konkretnych np. o 300zł tylko jak sa to jakies 50zł lub 100zł to co to za podwyzka jakies grosze nic dziwnego ze młodzi stad uciekają bo każdy idzie tam gdzie lepiej płaca i sa lepsze warunki.
1
nika 2017-06-04 21:42
zapraszam kimbalowe do rpc bebo firma przyjmie przez zakład bo jest ogłoszenie ze oferuje stabilne warunki pracy na produkcje i co najlepsze zarobki sa wyższe niż u was i firma miesci się w POZNANIU i dojazd wam odejdzie wystarczy wysłać cv tylko i probowac się dostać bo rektuatacja jest .
iza 2017-06-05 21:18
Ja odeszłam z kimbala do unileverka i zarabiam więcej niż miałam w kimbalu nie załuje tego ze odeszłam bo mam teraz znacznie bliżej do pracy a o rpc bebo słyszałam ze jeszcze lepszym zakładem jest od innych pozostałych .
pracownik 2017-06-06 19:42
Ludzie tylko narzekają a nic z tym nie robia żeby sobie polepszyć prace tylko siedza i pracują bo ja uważam ze jeśli za mało zarabiam itp. to szukam pracy w innym zakładzie a nie siedze i narzekam .
kimbalowa 2017-06-06 20:14
No właśnie dziwne ja pracuje na produkcji i tez mam 2500zł na reke w 4 bryg systemie wiec nie wiem czemu ktoś pisze ze to ma ktoś jakims cidem.
alicja 2017-06-07 14:34
A ja słyszałam ze macie niezły socjal tzn czytałam jak kogos potrzebują do pracy ze macie karty multisport wczasowe bony swiateczne i pozyczki mieszkaniowe to chyba zle nie macie bo w niektórych jest ubogi pakiet socjalny.
była pracownica 2017-06-08 16:02
Jak kogos chcą przyjąć to znaczy ze ktoś odszedł do innej firmy bo jak ja pracowałam w kimbal nie mogę powiedzieć ze było az tak zle tylko pieniazki słabe jak na taka firme wtedy miałam koło 2 tys zł na reke a to było 3 lata temu wiec poszukałam pracy gdzie indziej i za więcej a poza tym dojazd był dla mnie koszmarem i widać po opiniach niewiele się zmieniło wiec nie dziwie się ze ciagła rotacja jest i się dziwie ze firma nie daje podwyżek bo żeby ludzie chcieli pracować w danym zakładzie to musza być odpowiednie wypłaty bo tu gdzie teraz ja pracuje nie odchodzi nikt bo firma dba o pracowników i nie ma ze ktoś ma jakims cudem 2500zł kobieta bo ma troszkę więcej na reke.
2
pracownik 2017-06-10 14:17
No dużo osób z kimbala pracuje w unilever itp.
pracownik2 2017-06-10 20:29
Wiecie dlaczego ludzie tak nie odchodzą tak dziewczyny które pracują tutaj z 10 lat i powyżej ogolnie z umowa na stałe bo się zasiedziały i boja się zmian bo w nowym zakładzie zaczynają od zera ale tez niektóre zmieniły prace .
kimbalowa8 2017-06-10 23:06
No ok może i masz trochę racji ale najgorszych zarobków nie ma bo ta 2 przed wypłata jest na reke i jakiś socjal a te osoby co maja powiedzieć co pracowały milano czy tam baron tam sa nizsze zarobki i to dużo nizsze a dużo osób teraz pracuje u nas i sa zadowoleni.
paula 2017-06-12 15:43
To jakias kpina ze większość dziewczyn ma jakies 2 tys z hakiem nie ma 2500zł na reke to w rosmanie seforze itp. dziewczyny zarabiają koło 2200zł na reke i bez nocek bez jakiegoś tyrania na produkcji i bez jakies harówki wiec lepiej olac taki kimbal i zatrudnić się w takim sklepie bądź butiku.
3
Słabo 2017-06-18 10:13
HR działa
Słabo 2017-06-18 10:22
HR działa
alicja 2017-06-19 20:01
Co to znaczy ze hr działa to mowi nieprawdę czy jak.
Zostaw swoją opinię o Kimball Electronics Poland - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kimball Electronics Poland