logo Euro RTV AGD

Euro RTV AGD

Ostrowiec Świętokrzyski

Opinie o Euro RTV AGD

mariusz_strzalkowski@vp.pl 2016-04-21 20:58:21
Informacja dla pracujących w neonecie: jeśli chceci dorobić piszcie na adres mailowy zawarty w nicku.
oooo 2016-05-20 12:14:00
Jeśli chodzi o słynne PCC w Lublinie którym tak zachwycały się gazety lubelskie gdy tylko je otwierano, to nikomu nie polecam.
Mobbing i poniżanie pracowników, mimo przerwy 5 min, która przysługuje po każdej godzinie pracy przy monitorze nie wolno na nią wyjść nawet przez kilka godzin. Co więcej jest nas prawie 100 osób, więc średnio uda się wyjść 10 - 20 osobom w trakcie godziny a i o to trzeba prosić lidera. Zwolnienia tutaj są na porządku dziennym, rano jeszcze pracujesz ale popołudniu już nie. Targety są celowo zawyżane a zasada i tak jest prosta - jeśli zrobisz target dostaniesz słabą jakość rozmów, żeby firma nie musiała Ci zapłacić większej premii.
Kilka razy dziennie potrafią wysyłać e-maile "Jedyny akceptowany status - Dostępny" - bo klienci akurat dzwonią i nie wolno Ci zrobić nic innego jak tylko odbierać - możesz siedzieć 4 - 5 godzin, po czym łaskawca lider, czy kierownik pozwoli Ci wyjść na przerwę - oczywiście 5 min, bo niezależnie od czasu masz jedną taką. Przerwa obiadowa jest 15 min, z czego jeśli jest ruch na linii to nie można Ci wyjść również na nią. Często zmiany są po 10 godzin, a pół godziny przed końcem pracy dostajesz e-mail. Zapraszam do korzystania z przerwy obiadowej, bo jest spokojnie.
Prawo do preferencji w grafiku mają jedynie osoby które w połowie miesiąca idą na 100% zgodnie z planem wykonania celu - i to mogą być 3 dni.
Pani dyrektor nie widzi nic co się dzieje - ją interesuje wynik. Kierownicy patrzą jedynie na cyferki i nie raz słyszy się że będą wyciągane konsekwencje wobec osób które nie robią na 100% planu, bądź chodzą na przerwę wtedy gdy jest ruch, bo przecież sikać można pod siebie.
Poniżanie przez osoby mające służyć pomocą również jest na porządku dziennym. Potrzebujesz wolnego, bądź urlopu - zamień się z kimś a Ty dzień wolny odrobisz w innym dniu. Ewentualnie firma może zaproponować Ci ekwiwalent za zaległy urlop, bo akurat im nie pasuje żebyś na niego poszedł mimo, że zgłoszony był pół roku wcześniej.
Zarobki ok. 1400 - 1800 - ale system rozliczania pracy jest 3 miesięczny, więc jeden miesiąc pracujesz 190 godzin, drugi np. 178, a trzeci 160 - cyferki muszą się zgadzać.
Odradzam każdemu!
14
et 2016-05-20 22:45:48
Po to przenieśli PCC do Lublina bo w Warszawie by to nie przeszło.
2
Dział Personalny Euro 2016-05-25 11:26:26
Jako przedstawiciel Działu Personalnego, chciałam sprostować, że w Oddziale Kraków w ostatnim czasie nie była prowadzona rekrutacja na stanowisko Specjalisty ds. Personalnych. Również informujemy, że w Oddziale Kraków nie pracowała i nie pracuje osoba o podanym rysopisie. Informujemy również, że zgodnie z obowiązującym standardami firmy Euro-Net Sp. z o.o. (marka RTV Euro AGD), po każdym spotkaniu rekrutacyjnym jest przekazywana informacja zwrotna.
1
sadvfg 2016-05-26 23:39:39
Cieszy, że Dział Personalny czyta te opinie. Ale wniosków wciąż brak !
junior 2016-06-05 16:34:57
pracuje na infolinii w Lublinie.
Firma jest nastawiona na sprzedaż i system prowizyjny jest mocno uzależniony od wyników - jak to w sprzedazy.
jezeli ktos jest nastawiony na zarabianie to praca jest ok. Zmiany sa elastyczne i nie ma problemu z dogadaniem sie jezeli cos wypadnie niespodziewanego.
2
@włóczykij 2016-06-07 20:04:27
moja koleżanka ciągnie mnie tam do pracy i się waham nie narzeka na godziny pracy i warunki alwe wiadomo za darmo nic nie ma i to jest sprzedaż i tyle, sprzedajesz to zarabiasz
miesiące są różne ale jak się przyłoży to ponad 2 tyśki wyciągnie
się zastanawiam:) w dodatku umowa o prace
1
młoda 2016-06-17 23:26:55
u mnie w oddziale tyle sie zarabia, min około 2 tys
1
ooooo 2016-08-10 10:20:00
2 tysiące? Chyba raz w roku w styczniu :)
2 tysięcy się tutaj nie przekracza.
Masz płaconą pensję - podstawową + zasadniczą = 1750 zł brutto.
Do tego masz płacone za każdą grupę asortymentową sprzedaży różne stawki i tak dla przykładu.... Przy ocenie jakości pracy (masz 4 odsłuchy miesięcznie, jak rozmawiasz z klientami) "A" masz za każde 100 zł ubezpieczenia na sprzęt (dodatkowa gwarancja) np. 1 zł brutto, ale.... żeby dostać ocenę "A" musisz mieć średnią z jakości min. 36 pkt. jeśli tego nie masz - bo nikt nie ma oceny A, stawka spada na "B" - 0,75 brutto, i na "C" - jeszcze niżej - na ogół ocena jest B lub C - inaczej firma musiałaby zapłacić Ci za dużo a to im się nie kalkuluje. Dlatego dla firmy kręcisz zysk bo i tak sprzedajesz miesięcznie ok 300 - 400 tys. zł na osobę ale dostajesz tak jak wspomniałem do podstawy premię brutto - średnio 200 - 300 zł. Jeśli koleżanka mówi że zarabia ponad 2.000 niech pokaże Ci wpływy na konto.... Za wysłuchiwanie wyzwisk od klientów którym spóźniła się dostawa, bądź coś jest nie tak - myślę że nie warto, tym bardziej, że reklamujesz firmę własnym nazwiskiem.
3
Tomek 2016-08-10 23:59:14
Ciekawe ile zarabiają kierownicy sklepu?
1
Tomek 2016-08-11 13:28:24
Doradca klienta, zarabiam 2000 brutto? To ile może w przybliżeniu zarobić kierownik? Pytam nie po to by wiedzieć ile zarabia mój kierownik sklepu ale po to by wiedzieć czy warto mążyć o posadzie kierownika np. w innej lokalizacji sklepu (nowy sklep)?
grześko 2016-08-11 20:20:31
Najgorszy kołchoz w jakim pracowałem - dobrze że mnie zwolnili za struktury ( byłem sprzedawcą który robi największe obroty w sklepie )
4
wa 2016-08-13 20:52:27
Zarobki to najniższa krajowa. Zniżyli się do tego, że szukają jeleni wśród znajomych lub rodziny pracowników już zatrudnionych. SOK SOK SOK SOK SOK SOK
Sebb94 2016-08-29 10:14:46
Witam ja osobiście nie polecam tej firmy ...Jestem z Łodzi , zostałem potraktowany jak zwykły klient tego sklepu ( osoba która stara się u nich o prace ) ... wszystko w moim CV spełniało zasady itp ... Czekam ponad gruby miesiąc , zero telefonu , zero e-maila ... Bardzo śmieszna firma , najwidoczniej wolą zatrudnia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez podstawówki itp ... Ahhh szkoda gadać
Sebb94 2016-08-29 12:23:57
Średnie wykształcenie to jest minimum praktycznie do każdej pracy ... ;)
Sebb94 2016-08-29 12:27:59
Hah ja właśnie byłem na rozmowie w tej sprawie ... ( doradca klienta ) w Łodzi :) ... śmieszne pieniądze 1400 zł z kawałkiem na rękę :) lol
Sebb94 2016-08-29 12:33:32
I to nie jest tak że jako ten doradca klienta np.. oooo wiem coś o telewizorach itp i idziesz na ten dział .. nie nie łazisz wszędzie , pralki , lodówki , kuchenki itp .. kurww co ja wiem o tym , że które jest lepsze od tego itp .. NIC NIC NIC .. ich dużym błędem jest to że RTV nie przeprowadza takich szkoleń ..
1
Sebb94 2016-08-29 13:40:42
Też racja , ale ja osobiście nie polecam tej firmy :( , robią z Ciebie głupka ...
1
Sebb94 2016-08-29 13:45:11
Ale no wierz te 1400 zł to śmiech na sali , to więcej przez agencje pracy postaniesz lol :D .. a to jest firma , nie jakaś agencja lol :D min. powinno być tak na start 1700zl
Sebb94 2016-08-30 20:50:18
Hmm dzisiaj do mnie odezwało się Media Expert na stanowisko Magazyniera .. Powiesz szczerze jestem zadowolony , rozmowę przeszedłem bez żadnych aluzji itp ( jak to miałem w RTV AGD ) lol ., druga rozmowa to już będą same formalności i papiery :) . NO ale nie ukrywajmy jeżeli chcesz wyciągać koło 2500 klocka na miecha z takich firm , to trzeba Zapier-papier :) .. Doradca klienta to bardzo złodziejskie stanowisko ( stoisz po 8-10 h i nic nie robisz , to wiadomo dostaniesz te 1400 może 1500 max lol ) .. Ogólnie nie polecam RTV AGD
2
Sebb94 2016-08-31 12:10:15
hmmm to chyba po 5-6 latach , można tyle zarobić . Bo najpierw zaczynasz jako Doradca klienta za te 1300-1400 zl , naprawdę rtv to złodziejska firma , potraktowali mnie jak zwykłego klienta , czytaj wyżej moje posty ;) . a Media Expert wszystko jest ok w czwartek mam drugą rozmowę to już pewnie formalności . hmm Jako magazynier na początek 2500 brutto plus te soboty i nadgodziny itp to dodatkowe 500-600 brutto , to całkiem nieźle na początek , i wiesz wiadomo 3 miechy okres próbny itp , po tym podpisuje umowę , czyli wiadomo wynagrodzenie wzrośnie :) ..
Sebb94 2016-09-01 19:30:02
Bardzo polecam Media Expert , w przeciągu tygodnia dostałem prace po przez wynajętą Agencje Pracy przez firme na stanowisko magazynier . Jestem zadowolony , zarobki całkiem całkiem jak na początek . RTV AGD to złodziejska firma ,wyzysk ludzi itp czytajcie moje posty wyżej .
2
Johny 2016-09-03 10:58:56
Wszystko zalezy od obrotu sklepu . Srednia z 12 msc. Z pitu 2015. 5300zl kier. Sprzed. A kierownik sklepu srednio tysiac wiecej. Takze warto.

Sa u nas doradcy co zarabiaja ci lepsi okolo 4000 kilka osob okolo 3000 , reszta w granicach 2000zl
Kwoty netto.
Jak sie starasz i masz ochote pracowac a nie siedzisz z tylkiem na socjalu czy na fajce to zarobisz
Sklep w kujawsko pomorskim
Nowy 2016-09-18 00:13:12
Napisze ze swojego doswiadczenia. Moze trafilem po prostu lepiej, oddzial w duzym miescie. Kierownik sklepu faktycznie, czepia sie o wszystko, nawet slady palcow na ekranie telefonow. Za to kierownicy sprzedazy sa bardzo w porzadku. Miesiac pracy to 12 h i okolo 13/14 dni wolnych. Towar przyjmuje zawsze krtorys z managerow. Cenki sa upierdliwe, bo nieraz trzeba zmienic cene kabli ok 30szt o 50gr. Od 9 do 10 zmieniane sa te co podrozaly. W miedzyczasie te co stanialy. Wiele towaru mamy tylko na zamowienie z centrali. Jest to wygodniejsze dla nas jak i klienta jesli to wielogabarytowy sprzet. Doradcow jest zawsze tyle ile komputerow, wiec zawsze jeden jest wolny. Ciezka praca? Zalezy dla kogo, ja samodzielny na sklepie zrobilem sie po tygodniu, trzeba jednak w tym czasie ogarnac asortyment i podstawowa wiedze nt oferowanego sprzetu. Podstawa to dobre kontakty z promotorami, ktorzy maja naprawde duza wiedze w swoich dziedzinach. W miesiac gdzie sprzedawalem codziennie1 duza gwarancje plus oczywiscie inne towary,dostalem na reke ok 2500netto. A to byl moj 2 miesic pracy. Do tego kwestia przerw. Zasada jest jedna, w kuchni moga byc max 3 osoby, a ile przerw sb zrobisz zalezy od cb, po prostu nie zarobisz. Na 12h pracy kilka przerw, i po problemie,jak czuje sie zmeczony ide usiasc. Podstawa jest chec pracy i szybkie uczenie sie
1
Warsaw 2016-09-20 17:10:21
ile zarabia kierownik sklepu? Podobno jest podstawa + prowizja?
Warsaw 2016-09-22 10:27:33
@Min 2300, nie 23 000? :) Mówimy o 2300 zł netto? Jak to wygląda średnio? Czy są miesiące, w których nie dostaje się premii, bo są to miesiące martwe?
Warsaw 2016-09-22 12:33:49
Ja tam nie pracuje, ale staram się o pracę, dlatego pytam. Na pewno ktoś wie ile wynosi przeciętne realne wynagrodzenie kierownika salonu, dlatego proszę o odpowiedź, czy warto dreptać za tą pracą?
Warsaw 2016-09-22 14:16:04
bez premii? :)
Warsaw 2016-09-22 15:17:37
Chodzi mi o konkret. Ile zarabia KIEROWNIK SALONU? Jaka jest podstawa i jak to jest z premiami?
Warsaw 2016-09-22 15:36:07
Chodzi mi o konkret. Ile zarabia KIEROWNIK SALONU? Jaka jest podstawa i jak to jest z premiami?
Warsaw 2016-10-03 15:04:29
Nie wierzę, że nikt nie wie jaka jest podstawa kierownika sklepu i ile % od obrotu dostaje.
BaBartkowski 2016-10-12 17:28:05
Ktoś pracował w Euro jak dostawca sprzętu? Moze napisać ile godzin się pracuje i ile można zarobić?
Diddl 2016-10-18 20:37:42
Nie polecam pracy w tym badziewiu. Pracowałem niecały miesiąc. Początkujący doradcy klienta nie uczą się niczego prócz przekładania towaru na półkach i sprzątaniu regałów innych doradców bo im się sprzątać nie chce. Początkujący kasjer. Trochę go uczą. Nawet jeżeli nie ma klienta do skasowania go nie może usiąść bo siedzieć mogą kierownicy i panie z rat. Całe 12 godz według nich musisz stać. Niskie zarobki. Jako doradca. Liczy się tylko sprzedaż i wciskanie ludziom przedłużnych gwarancji akcesorii i usług bo za to najwięcej się dostaje punktów i zarabia się. Doradcy walczą między sobą jak koguty w nielegalnych walkach kogutów w Meksyku o klienta.
2
olo 2016-10-24 11:44:25
tak przy 200 godz.pracy
qa 2016-10-24 22:10:32
mają teraz problemy NIKT ne chce w tym gównie pracować
6
vivi 2016-11-03 21:38:49
Jak mają kierowcy w Euro AGD? Szukają kierowców w Gdańsku ale nie ma żadnych opinii,
pracownik 2016-11-04 13:49:24
Witam byłem w dziale personalnym na rozmowie było ok potem kierownik miał dzwonić przedstawić ofertę pracy okazało rekrutacja wstrzymana nie polecam
Pracownik 2016-11-13 19:31:10
Pracuję w tej firmie od kilku miesięcy jako doradca klienta/sprzedawca i wszystkie komentarze które można znaleźć w internecie to prawda, sam myślałem, że to może ludzie przesadzają albo im się nie chce pracować ale niestety, to nie wina pracowników tylko pracodawcy i to w 100%. W większych miastach ogromna rotacja pracowników, nikt nie chce tam pracować, pracują po kilka miesięcy i się zwalniają bo w RTV EURO AGD wyzyskują pracowników. Szkolenia fatalnej jakości. Nowi pracownicy najczęściej są od czarnej roboty, po to żeby porobili łudzili się, że to tylko tak na początku, ale niestety nic się nie zmienia, później wygląda to tak, że jedni są od czarnej roboty a drudzy od handlowania czyli dosłownie zarabiania pieniędzy bo od tego pensja jest liczona. W pomieszczeniach socjalnych są wywieszane co miesiąc kartki kto ile gwarancji sprzedał i Ci którzy mają mało są podkreśleni. Ciągła presja i naciskanie ze strony kierownictwa to norma. No i na koniec pensja, jeszcze jakiś czas temu było 1100 zł podstawy i trzeba było sobie z premii dorobić do minimalnej, oczywiscie jak nie dorobimy to z godnie z prawem wypłacą minimalną, ale jest to złodziejstwo ponieważ premia powinna być liczona od pensji minimalnej tak jak w normalnych firmach a nie poniżej minimalnej. Teraz zmieniło się tylko tyle, że premię liczymy od 1400zł czyli nadal 450zł musimy sobie sami z premii wypracować. Stanowczo odradzam.
3
pani zaskoczka 2016-11-15 14:00:54
a może zrobić oddzielny wątek dla Contact Center w Lublinie.
Ciągle rekrutują i ciągle zwalniają- niezły młyn :) zastanawiam się czy chociaż 50% osób z którymi podpisują umowę i zaczynają najpierw szkolenia wytrzymuje okres próbny , tj. 3 m-ce.
5
OSZUKANY 2016-11-16 21:13:24
Lubiałem ten sklep do czasu aż kupiłem telefon który nie łapie sieci.
Napisałem opinie która usuneli.
NIE POLECAM KUPOWAĆ U NICH, A TYMBARDZIEJ COŚ TAM KUPOWAĆ.
Pracus 2016-11-18 23:50:38
Praca dobra. Sa obowiazki, ale to jak wszedzie. Za cos wkoncu placa. Jesli potrafiaz rozmawiac z ludzmi znasz sie na sprzecie i umiesz polecic produkt i inne akcesoria to praca dla Ciebie. Parametrow co prawda teoche jest, ale wprowadzili nowe umowy z wyzszymi podstawami . pensja co mc 4500-3500 na koncie jako DK.
takitam 2016-11-19 14:00:29
negatywne opinie to tylko ludzie ktorzy trafili po prostu na slabe kierownictwo ale w wiekszosci to tacy ktorym sie nie chce pracowac i slabo sie angazuja, dzis nikt nic za darmo nie da a znam osoby ktore pracuja i zarabiaja ponad 3k wiec skonczcie pisac brednie i wezcie sie za robote:)
1
q 2016-11-19 15:52:01
wyzsza podstawa to ciągle nie jest najniższa krajowa
1
Mezzo 2016-11-19 16:21:45
A co macie napisać :-)
we 2016-11-19 17:36:26
znasz osoby a sam tyle nie zarabiasz?
takitam 2016-11-20 16:26:51
ja dopiero zaczalem ziomus:) przestancie ludze byc pesymistami i podchodzic do wszystkiego w ten sposob ze wszystko jest zle, za siedzenie pieniedzy nikt nikomu nie da, niestety wiekszosc ludzi jest leniwa i im sie po prostu nie chce co w efekcie skutkuje kiepska postawa w pracy a nastepnie nie przedluzeniem umowy, potem taka osoba idzie i pisze jaka to firma jest zla, zauwazcie, ze w internecie na 20 komentarzy nt jakiejs firmy jest 15 zlych i 5 dobrych (przyklad), przestancie sie sugerowac komentarzami z neta, idzicie sami, zobaczcie, ale dajcie z siebie serio te 100% a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaja i tyle
1
Polska firma-Polskie dno 2016-11-30 17:49:09
Z tego co widzę to Dział Personalny Euro działa i kontratakuje pisząc, że ludzie są leniwi i nie chce im się pracować ;)
2
Kasia 2016-11-30 18:08:21
Nie polecam pracy w CC w Lublinie w tym badziewiu. Rekrutacje są non-stop szkolą non -stop, samo szkolenie chaotyczne, po łebkach i po trupach do celu...i tak wymieniają ciągle ludzi...na odchodne każą oddać wszystkie swoje notatki...rano pracujesz, a wieczorem już nie, mydlą oczy nie podając powodu dlaczego. Krótko mówiąc jeden wielki chaos...rozmowy odsłuchują.Na koniec szantażując Cie albo kończysz umowę za porozumieniem stron albo z wypowiedzeniem 14 dniowym. Jako epizod może, ale jako stała pracę odradzam,.
4
xxx 2016-11-30 20:25:28
Firma Krzak ich działania nadają się jedynie do sądu ...i nie zmienia fakt ich darmowa kawa w jadalnii niby sa oni wszyscy milusinscy, wszyscy po imieniu...po imieniu po chamsku milutko ordynarnie wypierdalaja ludzi na okrągło :)
6
wwwwwwwwwww 2016-12-02 00:42:25
darmowa kawa ? to tylko chyba w siedzibie "firmy" w sklepach nie ma niczego
2
Zostaw swoją opinię o Euro RTV AGD - Ostrowiec Świętokrzyski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro RTV AGD