brak logo

POL-ELEKTRA

Łochowice

Opinie o POL-ELEKTRA

julia 2012-02-16 18:23
wolan - 2012-02-09 08:44:51

tej hmmmm za te stare purchawice mozesz dostac sprawke w sadzie.Nie obrażaj nikogo takimi tekstami!Pozatym jak wiadomo trzeba drzeć ryja bo nie mozna opuscic swojego stanowiska tak jest w przepisach.Prawda jest taka ze brygadzisci leca sobie w [usunięte przez administratora]Stoi przy tobie wolasz go 3 razy a on nie reaguje.Tak to wyglada.Jakby tak chłopakom poobcinali pensje do najnizszej to może wtedy zaczeli by sie starać.Poza tym zdajmy sobie sprawe ,ze wiekszość panów jest tutaj nie potrzebna.Nie jedna kobieta jest na tyle obrotna i bystra, ze sama ustawi sobie maszyne.Panowie powinny być tylko do noszenia palet....pozdrawiam Wolan
witajcie mam pytanie czy firma pol elektra potrzebuje na dzień dzisiejszy pracownikow produkcji
Zafira 2012-02-18 20:15
hala nr 4 przyjmuje.A wczesniej hala nr 1.pozdrawiam
wujek sam 2012-02-23 09:37
Fajnie że jest ta stronka. Przynajmniej można się pośmiać :D Próżnymi żalami na innych się swojej pensji i tak nie podniesie. Jeśli masz jakąś stawkę to przez wpis tutaj i tak jej nie podniesiesz, ani nie sprawisz, że dana osoba nie dostanie mniejszą. Czy jest więc sens wypisywania głupot i oczerniania kolegów i koleżanek z własnej firmy? Ktoś kto wchodzi wyciąga odpowiednie wnioski zarówno o Panach jak i Paniach pracujących w firmie.
gal anonim 2012-03-30 11:33
czytając niektóre opinie mam wrażenie jakbyśmy mówili o innej firmie...jak można wychwalać ten okropny zakład?! atmosfera jest straszna na halach tylko pierdoły, ploty, obgadywania i nic więcej najlepiej rozmawiać tylko o pogodzie bo jak czasem powie się dwa słowa za dużo to zaraz cała hala o tym huczy!!!mistrzowie hal to nie wiem po co są skoro i tak nie mają kompletnie nic do powiedzenia.\"Góra\" robi co chce,zwalnia kogo chce i najlepsze jest to jak traktuję się pracowników a mianowicie zwalnia się osoby z paroletnim stażem pracy, [usunięte przez administratora]traktują ludzi jak śmieci! ale wiem dlaczego...\"starzy\" pracownicy są im widocznie za bardzo wydajni i za dużo zarabiają więc lepiej taką osobę zwolnić a na jej miejsce przyjąć kogoś mniej obrotnego kto ledwie zrobi normę i dostanie najniższą krajową hehe przecież to jest śmiechu warte! no ale cóż tam tak było jest i zawsze już będzie nikt się nie odezwie bo każdy gaciami trzęsie o swoją posadę tak jest prawda! nie polecam nikomu pracy [usunięte przez administratora]
pola 2013-01-08 15:26
az boje sie cv zanies czy ktos by mogł na pisac jak jest na prawde
dads 2013-01-18 13:20
a jak tam z dzialem jakosci?
mistrz 2013-03-22 15:54
taka sobie - 2011-12-20 10:16:53

Swiete słowa!Dodam jeszcze że jest brak organizacji pracy na pewnej hali.Pracuje tam pewien matoł ,ktory oprocz rzucania skrzynkami i paletami nie potrafi nic!Do maszyny dośiada sie po kilka razy a i tak nie umie jej naprawic.Brak kompetencji i fachu z jego strony jest porażająco rażący.A teraz sie zapytam za co zgarnia te cyfry na kwitku??Mistrz hali nie ma pojecia jakiego ma pracownika,ale skarzyc nie ma co na tego błazna bo bedzie zemsta typu \\\"wpis\\\"na tyle go stac.Pozatym chodzi jakby miał buty na spreżynach..Jak mnie [usunięte przez administratora]to pojade jego śmiesznym nazwiskiem!
śmieszne nazwisko? chyba Twoje [usunięte przez administratora] wiem kim jestes i mozesz juz zaczac sie pakowac.
1
po co komu 2013-07-11 12:32
Nie narzekajcie tak na tą prace bo nie jest aż tak źle. Fakt płace są małe bo są bardzo wysokie normy. tylko zadajcie sobie pytanie dlaczego?? bo jak ktoś jest wstanie zrobić na pond 12 godz. to nie dziwcie się ze norma jest podniesiona i nie idzie zarobić a wiadomo każdy chce zarobić bo po to idzie do pracy tylko trzeba to robić z głową. ponieważ są takie stanowiska pracy gdzie panie robią na 10 godz. i nie narzekają. Organizacji pracy to dosłownie brak!! ponieważ np. popołudniówka wyrobi rannej zmianie i ranna zmiana nie ma co robić albo odwrotnie. brygadzistów lub pomocników brygadzisty trzeba nieraz bardzo długo wołać i jeszcze nie ustawi jej jak powinien i to są bardzo kompetentni pracownicy. a na hali to ba być cisza spokój i się nikt do siebie nie odzywać o radiu żeby grało to można zapomnieć jedynie w słuchawkach a na każdej hali jest tak samo.
uuuuuuuu 2013-08-10 21:26
To prawda, że można dostać wypowiedzenie lub rozwiązanie umowy bez podania przyczyny. Kręci się wtedy, że za dużo chorowałeś lub coś tam.... (tym czasem twoje chorobowe wyniosło 10 dni na cały rok!) A i nikt nie wspomniał o tym, że zatrudniają ludzi, których kiedyś zwolnili dyscyplinarnie hahaha. Śmiechu warte. A tym czasem jak uczciwy pracownik (zwolniony pod pretekstem kryzysu) chciał wrócić po kryzysie do pracy to go mylą z kimś innym albo słuchają złych podszeptów, (kręcą coś przez telefon bo wprost nie powiedzą, że cię nie chcą) i tylko dlatego porządna i zdyscyplinowana osoba nie mogła wrócić do pracy choć bardzo jej potrzebowała. Na szczęście na tym "zakładzie" świat się nie kończy!
1
pracownik 2013-09-08 14:47
Nikomu nie życzę pracy [usunięte przez administratora]. Nawet największemu wrogowi. To co się tam dzieje przekracza ludzkie pojęcie. Zmienić dyrektora i wicedyrektora to może coś się zmieni. [usunięte przez administratora]
iwona 2013-11-23 13:21
Witam wszystkich pracuje tu już 5 lat i sa dni lepsze i gorsze lecz niepodoba mi się zachowanie niekturych pań chodzi o plotki czyli o romanse niekturych pań z mistrzami i brygadzistami sama słyszałam na swuj temat i omało co niestraciłam rodziny znam kilka pań co mają czy miały teraz też chodzą plotki o 2 paniach pani (usunięte przez administratora)z nakła i pani (usunięte przez administratora) z potulic jak niemacie konkretów to nieplotkować a zająć sie pracą bo zniszczyc komuś rodzine i opinie jest łatwo więc mniej plotkowania a wiecej pracowania Iwona
3
Graform 2013-12-14 07:40
Witam
Czy możecie powiedzieć coś o panu L[usunięte przez moderatora]?? został kierownikiem w Graformie w kruszynie i większej tragedii ta firma nie widziała, co on u was robił ??
3
bunia 2014-01-11 17:54
Brygadzista się tam nigdy nie napracuje,wiem co mówie.Potrafią tylko robić wpisy w kartach albo pisząc notatki służbowe na te niby purchawice.
3
SARA 2014-03-17 23:08
Witam od jakiegoś czasu obserwóje wpisy bo zastanawiam się czy zanieść CV.Mam koleżanki na h2 i h4.Bardzo dużo słysze opowiadań o niby romansach jakie tam niby istnieją lub nie.Jestem
mężatką i gdyby mój dowiedział się no to szok.Dlatego takich ludzi powinni odrazu zwalniać,i niebyłoby gadania za plecami tylko praca tak kierownictwo zrobiło w byłym moim zakładzie i spokuj,niema pierdolenia,może też by się przydało wprowadzić poco jakaś rodzina ma cierpieć lub się rozpaść.Czy są osoby które mogą coś na ten temat powiedzieć bo niemam zamiaru pracować ze śliniącymi sie brygadzistami lub kierownikami.PROSZE O ODPOWIEDŻ
Nauczycielka 2014-03-19 12:36
Czytam opinie i widzę, że poziom ortografii niektórych wypowiadających się jest porażający! Radzę również po napisaniu przeczytać to co naskrobaliście bo niektóre zdania w Waszych wypowiedziach są nielogicznie i całość wypowiedzi jest pozbawiona sensu!
3
pol-elektranka 2014-03-19 21:46
Tak to prawda że w tej firmie pod względem plotek dzieje się żle ponieważ są panie co specjalnie sieją ploty by być na fali.Znam panią z h2 i jej męża z Potulic co niby pani i pan kierownik od Oktawi mają ku sobie,lecz mało było komuś i polewał oliwą aż małżeństwo się rozpada.Takimi i innymi plotkami powinna zająć się Dyrekcja bo kogoś można wpędzić w kompleksy.Panie co gadają na inne osoby poprostu chcą być na fali w zakładzie,żal tylko tych rodzin,a praca jest ok tylko z zarobkami jest troche kiepsko(małe) ale jak niemasz zazdrosnego chłopa i jesteś silna psychicznie to składaj CV.Pozdrawiam
Taka Sobie 2014-03-20 17:58
Kobieto ty na innym portalu powinnaś uczyć ortografi nie tu gdzie ludzie pod wpływem emocji piszą to co czują lub co myślą
1
a co poza plotkami? 2014-05-26 18:39
na razie przeczytalem same plotki, szkoda. A poza tym w Elektra widac jakies plusy? napiszcie coś. dzieki.
2
bunia 2014-08-30 19:34
Ta pani z Potulic to już od dawna prowadza się z innym co dowodzi że w każdej plotce jest ziarenko prawdy!
polpol 2014-09-13 11:27
a w jakiej branży masz 3 lata doświadczenia, latałeś z paleciakiem?
polpol 2014-10-08 03:37
firma zła nie jest brakuje tylko ludzi już nie super specjalistów ale ludzi z jajami takich z "doświadczeniem" których trzeba poprowadzić za rączkę i paluszkiem pokazać mamy aż za nadto przynajmniej na H gdzie jestem
Mario 2014-12-14 12:44
Składałem do Polelektry papiery kilka razy będąc bezrobotnym do strażnika na wartowni. Nie chciał wpuścić do kadr CV kazał wrzucić w skrzynkę. Pewnie CVkami palą w piecu co? Na szczęście znalazłem lepszą pracę bo jak czytam wasze wypowiedzi to widzę tutaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dziwi mnie jedno dlaczego nawet nie zaproponowali mi rozmowy, przyszedłbym nawet za małe pieniądze pracować, ale skoro inżynierów mają w poważaniu to im też dziękuje bardzo.
gość 2014-12-18 14:51
Kołchoz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za psie grosze.
Mają człowieka za nic. W akcie desperacji można tam pracować.
Stary 2015-09-08 07:46
Ja tam do do pracy chodzę żeby zarobić, a nie na kawę. Prawda taka że tam nie da się zarobić nawet nadgodzin nie można zbyt wiele mieć jeśli w ogóle. Bazyl jedna rzecz proponuję zejść na hale porobić miesiąc i czekam na ponowną opinie tutaj.
pracownik 2015-09-22 21:16
To jak chcesz się później leczyć psychicznie to idź, a najlepiej jeszcze na pewną halę gdzie rządzą brygadziści a nie mistrz, który jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wołowa nie ma swojego zdania, tylko najlepiej by podnosił normy, i zajmował się plotkami, bo na tym się zna najlepiej, a niestety kobiety tam dają się poniżać,nikt nie ma odwagi im się przeciwstawić, tylko ciekawe czy dyrektor o tym wie a udaje,że nic nie widzi, Mo.... trzeba tak to nazwać, no cóż jeśli masz ochotę to składaj tam papiery
1
bunia 2015-09-26 19:19
To po jaką cholere tam robisz zwolnij się i będziesz mieć spokój proste!
kghrk 2015-10-01 13:40
w pol-elektrze zle sie nie pracowało...robiłam to co do mnie nalezało a reszte miałam gdzies....nie bawiłam sie w jakies "grupy plotkarskie" żal mi było tych którzy obrabiali komus [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a za chwile do tej osoby z wielkim usmiechem jak to "cie lubie" . Plotki tam byly zawsze i to chyba nigdy sie nie zmieni. co do brygadzistow i pomocnikow to leniwcy jak cholera... (no nie do konca wszyscy jakas 1/4 z nich wypełnia swoje obowiazki heheh)...pracowałam tam prawie dwa lata jestem na urlopie wychowawczym i nie sadze ze wroce spowrotem....bo widze po opiniach ze z roku na rok coraz gorzej. Ploty, flirty i walenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jednym ....no coż to ludzie do tego doprowadzaja.
Ciekawski 2016-03-18 13:42
O widzę że rozglądacie się za nową pracą. Co czujecie brak kasy?
Pbfree 2016-04-10 12:14
Widzę, że powyższe wpisy to jakaś cwana zagrywka "PR" w celu przykrycia negatywnych wpisów. Niestety rzeczywistość jest zupełnie inna nie dajcie się nabrać!
Realista 2016-10-08 08:24
Widzę że Pol- Elektra szuka pracowników po szkole podstawowej do montażu. Uważam że po wprowadzeniu przez rząd 500+ to takich pracowników nie znajdziecie - to jest szukanie igły w stogu siana. Proponuję pisać w ogłoszeniach wymagane wykształcenie min. średnie - w tym przedziale chyba są większe szanse pozyskania pracownika.
1
rysiek 2016-10-09 17:56
Ale to @realista tak mało płacą dlatego uważasz to za nierealne czy o co chodzi? Nie wiem czy jest to związane z rodzajem pracy może tak więc napisze, że szukają też technologa i elektrotechnika może tutaj płace i świadczenia są w pewien sposób większe?
clik 2016-11-19 18:01
Powiedzcie o jakiej kwocie wynagrodzenia mówicie bo myślę o pracy tutaj (mam nadzieję że nie najniższa krajowa,dają jakieś premie napiszcie konkrety )
Adolf 2017-02-03 22:45
@clik a co chcesz wiedzieć ?
1
Aneta 2017-04-03 12:18
Pracujesz w POL-ELEKTRA? Chętnie dowiemy się na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć pracownicy. Jakie benefity zapewnia pracodawca?
Dance 2017-05-04 19:23
A co ty myslisz ze po szkole podstawowej to jakies osły są?? Jeszcze lepiej sobie radzą niz te co mają wykształcenie wyższe!!
Hania 2017-05-05 16:47
Aneta jak bedziesz z pokrewiona z mistrzem z hali nr.2 to bedziesz miec super benefity.......
4
Aneta 2017-05-09 18:53
A co muszę zrobić jerzeli nie jestem spokrewniona? Jestem skłonna do poświenceń rzeby zdobyć pracę tam podobno to super firma i super ludzie i płacą na czas to mi wystarczy. Jak tam się aplikuje słyszałam, że czeba wypełnić jakś ankietę podobno na cv nie patrzą. Czy jeżeli jestem osobom paląncom to muszę się do tego pżyznawać w ankiecie, słyszałam że można ich oszukać i tego nie wpisywać a potem wychodzi sie na jakieś lewe fajki. Pomurzcie mi podpowiedzieć co mam zrobić jeszcze raz jak mam zrobić żeby sie tam dostać!
6
HR Manager 2017-05-16 21:08
Hola Hola! W zakładzie jest wiele Benefitów oto najpopularniejsze:
- Komfort dojazdu - Miejsca parkingowe.
- Zajęcia relaksujące - Ośmiogodzinne ćwiczenia rąk i wzroku.
- Zajęcia umysłowe - Nawet 20% czasu pracy na rozwijanie wspólnych pomysłów pod nadzorem technologów i mistrzów.
- Przyjazne miejsce pracy - miła i przyjazna atmosfera.
- Stabilność zatrudnienia - Możliwość zawarcia umowy o pracę na czas określony a potem na czas określony a potem...
- Biznesowy czas pracy - Możliwość pracy w sobotę, niedzielę etc. lub 24/24 jak kto woli.
- Komfort dojazdu - Możliwość dojazdu do pracy autobusem po bardzo atrakcyjnej cenie. Autokary są wyposażone w sprzęt Audio wysokiej klasy, w którym rozbrzmiewa muzyka od tranetecho do bisiady weselnej atmosferę taką zapewnia kierowca. Dynamiczna jazda sprawia, że do pracy jedzie się 15 minut a z pracy 30 minut mimo, że droga ta sama. Autokary mają przegląd techniczny i siedzenia, czasami tylko od nadmiaru koni mechanicznych i dynamicznej jazy występuję "pocenie się" silników olejem co skutkuje licznymi plamami na super posadzce parkingowej firmy PEL. Pan Kierowca potrafi podgrzać atmosferę palącymi się zablokowanymi hamulcami lub ogrzewaniem postojowym. Bez względu na usterki i warunki pogodowe zawsze dojedziesz na czas do pracy!
- Posiłek - 15 minutowa przerwa na śniadanie niewliczana do akordu i dwie pięciominutowe na papierosa tyle wystarcza w zupełności aby wrócić z chęcią na stanowisko pracy.
- Spa - Możliwość skorzystania w czasie pracy z toalety o wysokim standardzie.
- Spa - Nieograniczona ilość papieru toaletowego i mydła w płynie do umycia rąk.(wysokiej klasy)
- Zajęcia relaksujące - Możliwość słuchania radia z własnych odbiorników radiowych przy wykorzystaniu słuchawek po opłaceniu indywidualnie abonamentu RTV.
- Zajęcia relaksujące - Możliwość przeglądnięcia FB i 4 Like/osoba/zmiana.
- Posiłek - Napoje chłodzące latem za darmo w ilości 3x1,5l / tydzień.
- Komfort pracy - Klimatyzowane hale produkcyjne wiatrakami przenośnymi. Samopoczucie latem jak na wakacjach w Egipcie temperatura w dzień jak i w nocy nie spada poniżej 35 w niektórych obszarach wysokostandardowych hal.
- Opieka medyczna - Apteczki znajdujące się na każdej z hal w razie potrzeby.
- Wypoczynek - Możliwość skorzystania z urlopu wypoczynkowego nawet 2 tyg!
- Stabilność - Wynagrodzenie na czas.
- Ochrona - Ubranie ochronnie w miejscu wykonywania pracy.
- Ekwiwalent/zwrot kosztów - Dodatek w wysokości 3 zł za pranie/mc ww. ubrań.
Jeszcze jakieś?
5
Rybka 2017-05-17 15:33
Lepszych nieznajdziesz nigdzie
Ciekawski 2017-05-17 21:21
Hej HR Manager a gruszki z socjalu na wypoczynek wakacyjny już nie ma? Firma zatrudnia multum pracowników to na wypoczynek powinna być gruba kasa.
HR Manager 2017-05-18 21:43
Tak są wakacje na RODOS
Rybak 2017-05-19 21:19
Moze kasa sie znajdzie bo Niemcy polelektre odwiedziły...
Technolog z Bydgoszczy 2017-05-20 08:34
W swoim sprawozdaniu wspominasz o systemie akordowym. Czy ten system jest w pol-elektrze również na wtryskarkach? Jeśli tak to napisz proszę jak to działa.
Co to naprawdę za system i czy to nie jest czasami jakaś ściema?
HR Manager 2017-05-24 21:35
System akordowy to żadna ściema! Działa doskonale i w dodatku sam się koryguje do tego stopnia, że pracownicy praktycznie przestali chodzić na śniadanie żeby w pocie czoła wyrobić normę na 8 h - chwała im za to! Nasz niemiecki właściciel jest z faktu bardzo zadowolony, że tak dużo dało się wycisnąć z pracowników, praktycznie robią więcej a zarabiają tyle samo.
2
HR Manager 2017-05-24 22:14
Kolejne benefity:
Prywatny telefon do celów służbowych - bez limitu połączeń.
Prywatny samochód do celów służbowych - bez limitu kilometrów.
Szkolenia specjalistyczne - nawet do 3 dziennie po reklamacji.
Możliwość zatrudnienia członków rodziny, znajomych, znajomych znajomych.
Nauka europejskich języków - w tym francuski! W przypadku ukończenia szkolenia odpowiednim certyfikatem następuję szybkie otwarcie drogi do awansu poziomego lub pionowego!
Możliwość wykupienia po atrakcyjnej cenie przekąsek i napojów wysokokalorycznych o niskiej temperaturze własnej.
3
Bunia 2017-06-02 21:22
Czy pol-elektra poszukuje pracownikuw?
ktoś 2017-06-06 14:51
Tak, poszukują pracowników produkcji.
Bunia 2017-06-15 22:03
Jestem hentna co mosze zrobic?
Qwert 2017-06-16 16:25
Po pierwsze naucz sie polskiego Bunia
2
Aneta 2017-07-12 15:05
@Bunia
na stronie internetowej firmy znajdziesz formularz kontaktowy. Jeśli dostaniesz się, daj znać! Chętnie dowiemy się jakie będą Twoje wrażenia z pracy w POL-ELEKTRA.
Zostaw swoją opinię o POL-ELEKTRA - Łochowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POL-ELEKTRA