EMPOL S.A.

Miękinia

Opinie o EMPOL S.A.

buba 2012-03-14 16:45:24
A ja ciągle pracuję... Paliwo poszło kilkakrotnie do góry wypłata zaś stoi w miejscu. Zarabia się słabo czyli powiedzmy fachowiec może liczyć na 2000 z premią na rękę. Młodszy pracownik od 1400 do 1700 i nie ma raczej szans na podwyżkę. Sporo nauki, duża odpowiedzialność i raczej nie polecam. Jeśli ktoś ma możliwość iść do pracy gdzie będzie naciskał guziczki i do tego zarobi 2000 na rękę to nie ma co się zastanawiać. W EM-Pol-u możesz liczyć na to co napisałem wyżej plus przymus jeśli chodzi o nadgodziny, żadnych dodatkowych premii swiatecznych, żadnych wczasów pod gruszą ewentualnie dwie imprezy w roku na otarcie łez.
abc 2012-03-14 16:55:30
A czy nadgodziny są płatne? Czy "wypłacane" w ramach dni wolnych?
obserwator 2012-03-14 17:32:24
chyba sporą tam macie rotację bo cały czas pojawiają się nowe ogłoszenia z pracą w tej firmie
rozczarowany 2012-03-15 15:21:27
Rotacja to mało powiedziane, przyjmują się i odchodzą, na początku jest pięknie, obiecanki , perspektywy, uśmiechnięta p. prezes , w tak naprawdę, oszczędności , oszczędności , dojdzie jeszcze do tego, ze sekretarka będzie nam wyliczać , papier toaletowy, szkoda gadać, jak się nie ma nic na oku innego , to pracować trzeba. Produkcja bubli idzie na całego, a nas klient opiernicza dość często i aż wstyd się przyznać ma rację. Normalni ludzie już odeszli , zostali Ci co chętnie śpiewają do szafy w pokoju p. prezesów, albo Ci co nie mają wyjścia ...... Bardzo przykre, żadnych bonusów o przepraszam paczka na święta za jakieś 80 zł. Pozdrawiam i serdecznie nie zapraszam .
ciekawy 2012-03-15 15:36:13
a gdzie to teraz bawi Wasz ostatni dyrektor cooo???
banita 2012-03-15 18:52:39
Za nadgodziny płacą. Ostatnio nie ma nadgodzin ponieważ jest mało roboty i większość idzie co piatek na przymusowy urlop płatny, zabierany z wypoczynkowego co nie jest zgodne z prawem. Jeśli jednak ktoś odważy się zaprotestować to jakby go już nie było...No cóż nikt nie lubi podrzegaczy i oportunistów. Poza tym normy, normy, i stado posłusznych bezmyślnych bawołów którzy w głowach maja tylko piłke nożna, dziwki i wódę. Ale za to są to nieliczni fachowcy dzięki którym o czym zapomina prezes ten zakład sie kręci. Co się tyczy jakości to pozwolę sobie zaprotestować, zapraszam na dół tak na jeden dzień, prosze włożyć ubranko robocze i popracować chodzby po godzince na każdym stanowisku i wtedy pogadamy o jakości.
abc 2012-03-16 12:04:54
No to jak to - co piątek urlop przymusowy? Przecież w takim razie pod koniec roku nie ma prawa wtedy do urlopu wypoczynkowego!!??
Kiciu 2012-03-18 14:30:00
Nie polecam.W żaden sposób nie docenia się pracownika i nie ma znaczenia czy przynosi zyski czy nie, liczą się osoby które meldują do "szafy", jak już ktoś wspominał.To nie firma która bazuje na rentowności tylko rodzinny grajdołek, której daleko do profesjonalizmu.Rozliczanie ,wypłaty tu nie ma co pisać,mrzonki, a realia wyglądają zgoła inaczej.Nie wiem czemu obwinia się ostatniego dyrektora skoro wszyscy dobrze wiedzą , którzy pracują, że mógł mieć do powiedzenia tyle co każdy,czyli nic.Jeszcze raz nie polecam ani ze względu na kasę ani atmosferę idącą z góry.
były pracownik 2013-08-12 13:56:22
Jak masz własny samochód to tak.
qpa 2013-08-29 22:59:41
nie licz na to, że ktoś Ci tutaj to oficjalnie napisze
cezar 2013-08-31 15:40:24
Witam.
Jakość pracy w empol zależy tylko i wyłącznie od
rodzaju wykonywanej pracy ( zajmowanego stanowiska)
Jakości relacji z szefostwem
Czy potrafimy mieć na pewne aspekty pracy wyrabane

To zależy od tego czy potrafimy pracować w stresie i być asertywni.
DHA 2014-03-26 23:40:25
Nie wiecie czy w najbliższych miesiącach będą przeprowadzać jakieś rekrutacje? Z chęcią bym się załapał, a nie wiem czy czekać czy nie..
rokko 2014-04-01 16:24:14
chodzi o zwykły empol z końcówką .pl. zauważ, że mają przypisane miasto Wrocław - a tak właśnie jest z tym empolem od okien
rat 2014-04-14 23:40:15
Empol szuka na 4 stanowiska pracy, mnie zainteresowała ta oferta pracownika produkcji, wymagania chyba spełniam, myslicie, że warto?
jaka atmosfera? 2014-05-26 17:43:54
ale to jakiego miasta dotyczy w końcu ten wątek? :) bo jak ten właściwy Empol to póście parę z ust na temat zarobków, atmosfery itd.
2
sebastian 2014-05-31 00:23:07
Co to za pytanie w ogóle, przecież masz napisane, obok tematu Empol miasto Wrocław, także mam nadzieje, że odpowiedziałem Ci na pytanie.
sebastian 2014-06-23 20:40:48
Czy ktos wie jak obecnie pracuje sie w empolu, bo szukam od jakiegoś czasu informacji o firmie, ale za wyjątkiem tego forum nic nie znalazłem. Kasa na czas, szefostwo ok?
sebastian 2014-06-26 00:16:25
W jakim charakterze chcesz pracować
sebastian 2014-07-19 18:20:47
A to Ci nic nie podpowiem - z doświadczenia wiem - że obaj kierownicy produkcji zarówno Alu jak i PCV - to bardzo w porządku goście - o ile nie nabroisz i masz się na baczności
kenzol 2014-09-17 21:45:54
Czy w Epolu zatrudniają też konstruktorów CAD? Jakie warunki oferują?
HaHa 2014-12-06 23:11:28
Kolego!
Coś lejesz wodę - bardzo nieskładnie to napisane!
Opinie pisane o firmie Empol - to sama prawda - kto tam pracuje, lub pracował - może śmiało to zweryfikować, pozatym jeśli jest tych komentarze trochę - to znaczy, że jest coś na rzeczy prawda? Przecież nie ma tutaj rozbierzności opinii?!
fotograf 2014-12-18 23:33:38
1.Dla przyszłych pracowników młodych i niedoświadczonych: można dużo się nauczyć, posługiwania się narzędziami pneumatycznymi, okuwania okien, zgrzewania, cięcia, praca na maszynach sterowanych komputerowo, wdrożenia się w proces produkcyjny-przydatne w przyszłości.Zarobki dla młodych jak gdzie indziej-nie ma rewelacji-bo i dlaczego. Słabszych fizycznie przestrzegam przed pracą na szkleniu okien-tam można uszkodzić sobie kręgosłup-szacunek dla tych którzy tam już długo pracują-jeśli ktoś wie ile waży szyba 2-komorowa i jakie ma rozmiary do dużej witryny to zrozumie o czym mówię.Jeśli ktoś miał do czynienia ze stolarką okien nawet drewnianych, ślusarstwem,wstępne doświadczenie na produkcji, cięcie stali,wkrętarki to się nadaje lub jeśli ma do tego predyspozycje, to szybko się nauczy. Koledzy są pomocni, tutaj na tym poziomie atmosfera jest dobra-po prosu inni pomogą.
Jeśli chodzi o logistyków to naprawdę trzeba znać j.niemiecki, a nie jakieś bąkanie, bo trzeba codziennie z kimś z "tamtąd" porozmawiać.Praca stresująca, ale w logistyce taka jest zawsze.Jeśli chodzi o handlowców to wiadomo, że tutaj trzeba pracować na wynik- a to nie każdy potrafi-jeśli jesteś miernym handlowcem to nie szukaj tutaj pracy. Empol nie byłby dzisiaj taką firmą gdyby miał miernych handlowców.Prawda jest taka,że produkować to potrafią prawie wszyscy, ale tylko najlepsi to potrafią sprzedać.
2.Atmosfera:mówiąc o atmosferze w pracy trzeba powiedzieć o tych co dłużej pracują, włącznie z „górą” . Przykładowo na listwach p.1jest dobry, szklarzy pilnuje i statystyki w zeszycie-ma swoje zdanie o atmosferze, ale jest mądry i opinie zachowuje dla najbliższych. Podobnie p.2 od drzwi-zresztą doskonały fachowiec. Podobnie inni mniej lub bardziej fachowi. Są zdystansowani względem kierownika pr.,który jest kompletnie poddany szefowi, oraz paru innych, którzy już gdzie indziej próbowali pracować, ale im nie wyszło. Czy to żle-„życie to walka”, a każdy chce mieć co do garnka włożyć. Takie jest po prostu życie, i rzadko kiedy spotyka nas coś lepszego. A spotykało wielu coś lepszego w tym zakładzie wcześniej: i to pod względem atmosfery i finansów. Ale później p.10 zauważył, że można płacić mniej, a w nowoczesnym procesie produkcji, można szybko nauczyć nowego pracownika obsługi maszyn, więc go można szybko zwolnić jak nie pasuje i zastąpić nowym, tańszym i na wstępie b. podporządkowanym. Ale to po prostu wybór szefa,że robi jak robi. Więc tu dopatruję się fundamentu atmosfery i finansów.
P.E-szacunek, to czym jest dzisiaj Empol jako przedsiębiorstwo na rynku to moim zdaniem tej Pani zasługa, naprawdę olbrzymi sukces przy olbrzymiej pracy. To jest prawdziwa „lokomotywa” tej firmy.
Jeśli p.10 włożyłby podobny wysiłek w zmianę podejścia do pracowników to firma byłaby prawie idealna. Zawsze jest to możliwe…proszę się zastanowić, bo warto- nic Pan nie straci, wręcz zyska.
A okazja zawsze jest dobra na imprezie firmowej:uważam je za duży plus, kiedy produkcja,pracownicy z biura (z piętra) i pracownicy z biur handlowych
mogą razem bez skrępowania pobiesiadować. Olbrzymi plus za dowóz na imprezę i z powrotem autobusem. Nikt nie musi "po spożyciu" kierować.
Ponieważ wystawiłem oceny 4 i 2:średnia wyszła 3.
nos 2015-03-08 16:52:29
Hm..Przeczytałem z ciekawości i prawdą jest że można wylecieć z dnia na dzień. Prawdą jest że można się sporo nauczyć lecz wiedza ta nie jest nikomu potrzebna jeśli nie będzie pracował w tej branży. Jeśli chodzi o kierownictwo też prawda jeden całkowicie oddany mamonie bez zasad wobedz pracownika produkcji, jesteś parą dwóch rąk. Drugi zaś to fascynat spokoju ale za to mściwy mający wysokie mniemanie o sobie bardzo nie lubi sprzeciwu, szuja. No cóż trzeba poczekać na niemiecką firmę i się tam przenieść jeśli da się zarobić bez nadgodzin 2200 zł to nie ma się co zastanawiać. To jeśli chodzi o zarobki. No i produkcja ogólnie da się wytrzymać jak wszędzie. Ludzie są różni jedni lepsi inni gorsi. Pozytywem jest brak kamer i możliwość rozmów miedzy pracownikami.
tomek 2015-05-06 22:09:40
ile zarabia sie na starcie(pracownik produkcji)
kapeć 2015-06-17 15:47:03
ciekawe kto pisze teraz te posty, po tym jak zwolnili tego, kto je wcześniej dla nich produkował :)
Dlaczego tam macie ciągle takie rotacje?
Czy prawdą jest, że nowa fabryka bliżej Środy Śląskiej spowoduje kolejne odejścia, a może rosnący w siłę konkurent z Leszna?
Hmmm, ale tam się fajnie u was dzieje, wasi chlebodawcy są ślepi chyba.
Szkoda, ale cóż nie martwcie się pracy nie brakuje w innych firmach.
1
JT 2015-06-20 18:20:18
Praca Handlowca - owszem jest ciekawa tylko jest parę minusów:
- Partnerstwo i koleżeństwo kończy się w momencie jak zauważysz, że ktoś robi totalnie pod siebie i podkrada Tobie klientów (wtedy zaczyna się podkładanie świń itp)
- Bogaty pakiet szkoleń: jak się doprosisz i pomizdrzysz - to owszem będzie przeprowadzone przez pracownika firmy Empol - na palcach jednej ręki można policzyć szkolenia PROFESJONALNE przeprowadzane przez zewnętrzne firmy partnerskie, szkoleń które odbyły się w ostatnich dwóch trzech latach
- żeby zarobić więcej niż 3kzł na rękę trzeba na prawdę dostać "niezłe biuro" - a to konkretne ogłoszenie na handlowca = pewnie tyczy się handlowca "na zastępstwo" - czyli dostaniesz podstawę + marną prowizję od ZAINSTALOWANEGO OKNA I ROLETY (lub roletki) - jeśli sobie przypilnujesz rozliczenia - jeśli nie - pójdzie ono na konto "rezydenta" biura

Kapeć - a kto odszedł? Przecież posty pisały dwie może osoby. "Fotograf" i Nie PowiemKto - wątpie żeby te osoby zostały zwolnione :/

REasumując - firma na prawdę świetna jeśli chodzi o atmosfere - jeśli ma się mentalność chomika laboratoryjnego i nie obce jest Ci rzucanie pochwalnych pamfletów w kierunku wiadomo kogo :]
W firmie można owszem bardzo dużo się nauczyć - przede wszystkim praca z klientem. Klientów bardzo dużo i różnych. Dzięki Empolowi nie mam już fobii społecznej, a komunikacja z klientem jest dla mnie przyjemnością.
Bardzo Ważne - jeśli chcecie być handlowcem, albo pomiarowcem - między bajki możecie włożyć zapewnienia regularnych zarobkach rzędu średniej krajowej netto (lub więcej) - zdarza się owszem - ale bardzo rzadko. W firmie istnieje nienormowany czas pracy - nie da się pracować od 9 do 17 - że o 17 kończysz pracę i nic Cię nie obchodzi - nie nie nie - często pracę kończy się o 19 zaczynając ją o 8 (szczególnie w sezonie letnim) - na pytanie - ok - a czy dostanę za to dodatkowe wynagrodzenie przewidziane jako nadgodziny - otóż nie! Nadgodziny w firmie Empol rozumiane są jako czas na poszukiwanie klienta i to właśnie prowizja z tego klienta jest twoją zapłatą za nadgodziny.

Mimo wszystko polecam - jeśli ktoś chce nauczyć się etosu pracy. Nie polecam komuś kto chce się w firmie rozwijać - szansa na awans zawodowy w firmie Empol jest prawie żadna.
JT` 2015-08-23 15:17:27
Dina - przeczytaj post wyżej - jeśli jesteś tak małosprytny, że tego nie potrafisz - to długo nie zagrzejesz miejsca w Empolu. To firma bardzo wymagająca i niesprawiedliwość kierownictwa aż bije po oczach - no ale gdzie tego nie ma :
ciekawy janek 2015-10-29 14:59:03
a gdzie jest słynny kolega Kryspin aa?
miejscowy 2015-11-07 21:55:02
rotacja pracowników jak na karuzeli, znowu szukają na te same 5 stanowisk, na które szukali pół roku temu, ludzie masowo wieją do sąsiedniej niemieckiej firmy BASF, która lepiej płaci
jarząbek wacław 2015-11-08 18:56:53
"Empol to największy producent okien PCV na Dolnym Śląsku, oferuja najlepsze okna i drzwi z PCW, stolarkę aluminiową, rolety zewnętrzne i ogrody zimowe a także fasady aluminiowe. Dokładnie oferują okna PCW (PCV) w oparciu o system profili niemieckiej firmy Schüco, cenionej na rynkach całego świata za technicznie zaawansowane produkty, dostosowane do wymogów współczesnego, wymagającego rynku."

To pisałem ja Jarząbek Wacław, trener drugiej kategorii buhahaha
kółko różańcowe 2015-11-16 16:03:25
towarzystwo wzajemnej adoracji biurowej!
kulfon 2016-04-02 06:20:58
Praca tutaj jest super. W dowód uznania najlepsi mieli okazję pojechać na targi do Niemiec pod koniec marca.

Dziękujemy - zadowoleni z pracy i siebie :)
zaasu 2016-04-09 00:02:29
Dobra firma
ukulele 2016-04-17 01:48:05
szkoda, że w Schweiker lepiej płaci...
muszę tam przejść, tak jak moi koledzy z produkcji.
marcin 2016-05-15 21:05:11
Jest ogłoszenie na pracownika produkcji. Gdzie lepiej próbować: do pcv czy aluminium?
miruś w. 2016-05-16 00:49:30
Idź na aluminium, będziesz dalej od głównego syfu, bo Komornikach.
W Żródłach źle się dzieje Panie Dobrodzieju...
marcin 2016-05-16 12:05:23
Dzięki miruś. A wiesz jaka atmosfera na aluminium panuje? Współpracownicy są ok? Jak kierownik? Da się z nim żyć?
amelinium 2016-05-16 15:44:44
niech żyje nam Rezerwa...!!!
Miruś 2016-05-17 11:22:28
Kierownik jest spoko, chłopaki też. Wiadomo na początku każdy nowy jest traktowany inaczej. Tak jak wszędzie, ale Ci pomogą, jakby co.
Nie idź na plastik do Źródeł, bo tam kierownik jest spoko, ale jest tam jeszcze taki jeden czopek i on bardzo miesza.
Pl 2016-07-09 22:37:22
2500 zł netto jest możliwe do osiągnięcia w tej firmie jako doradca handlowy mający własne biuro ale. Poza tym regulamin pracy nie jest już taki fajny. Targety sprzedażowe jakie trzeba osiągnąć są beznadziejne. Mam nadzieję, że zniknął już zapis w regulaminie że trzeba tyle a tyle napraw serwisowych sprzedać. Mimo wszystko firma ta to dobry początek dla ludzi szukających wrażeń w sprzedaży BB.
Anka 2016-07-10 12:52:12
Córka mojej sąsiadki pracuje jako handlowiec w Empolu od 10 lat. Z tego co wiem, to ma co miesiąc prowizję ma od wartości podpisanych umów ale dopiero jak zostanie to zamontowane u klienta. Jeżeli sprzeda za 50tys to ma prowizję od 50tys, jak sprzeda za 300tys to ma prowizję od 300tys. Nie ma dolnej ani górnej granicy - i to duży plus. Można mieć jeszcze dodatkową kasę za sprzedaż wyznaczonego towaru (coś tam wypłacane jest w danym miesiącu a coś w rozliczeniu kwartalnym - zbiera się jakieś punkty i to przelicza się za kasę). No i co najważniejsze pracuje na umowę o pracę i prowizja jest tylko dodatkiem. Gdyby było tak źle nie siedziałaby tam tyle lat.
dawid 2016-07-10 13:05:16
A czy wymagają założenia wlasnej zdziałanosci gospodarczej czy zatrudniają cie na umowe o pracę? Jak to wygląda.
Anka 2016-07-10 13:27:35
Zatrudniają na umowę o pracę.
kamT 2016-07-10 14:14:47
Z tego co wiem to na stanowisku technologa oprócz tej umowo o pracę można się nieźle podszkolić bo firma gwarantuje różne szkolenia
rererere 2016-10-05 18:46:11
@Anka super ze wlasnie oferowana jest tutaj taka umowa o prace bo akurat w dzisijesyzch czasach to nie jest takie oczywse tak na prawde wiecie o co mi chodiz
1
Były pracownik 2016-10-06 11:19:29
Smutno się czyta narzekania byłych pracowników, przecież nie ma obowiązku pracy, i można sobie poszukać roboty lepszej, jak ta nie odpowiada.
Ja przepracowałem wiele lat i zawsze się kasa zgadzała, szefowie zawsze znaleźli czas na rozmowę, co do atmosfery to jak w każdej firmie. Jak się dużo dzieje to i ludzie poddenerwowani chodzą, a jak nerwówka się kończy to wszystkim nerwy odpuszczają :)
Ale na miłość boską, to jest praca a nie kółko zainteresowań...
posk 2016-10-06 11:20:23
hej hej no ale to przecież wlasni wszystko zależy od tego na jakas się oferte pracy trafi prawda?> bo przecież nie oszukujmy się na każdym stanowisku się inne wynagrodzenie przecież oferowane prawda? no i to tez od wielu czynnikow tak samo zależy..
tort 2016-11-17 07:19:11
Dość dużo znasz szczegółów jak na pracę córki sąsiadki hehehhe
Jaca 2016-11-17 07:40:03
Jak na razie jest spox, póki co najlepiej z wszystkich firm w jakich robiłem tutaj w okolicy
Zostaw swoją opinię o EMPOL S.A. - Miękinia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMPOL S.A.