Candellux Lighting Sp. z o.o.

Wołomin

Opinie o Candellux Lighting Sp. z o.o.

karol 2013-09-19 19:34:24
Ale to jest tak że wogóle nie płacą za pracę czy może jest płacone ale z dość dużym opóźnieniem? Dzięki
2013-09-26 16:21:23
pracowałem tam niecałe dwa miesiące i sam nie wiem jak wytrzymałem.
ze wszystkimi opiniami jak najbardziej sie zgodzę.
odradzam
pokorny 2013-10-06 17:51:10
Macie do wyboru wolność,albo pracę w Candellux,często przypłaconą zdrowiem a nawet kalectwem umysłowym.Czytam te wszystkie wpisy i utwierdzam się w przekonaniu,że moje dwa najszczęśliwsze dni w tej firmie to dzień pierwszy i dzień ostatni,przy założeniu pierwszego dnia bez świadomości tego co mnie czek[usunięte przez administratora]
1
były pracownik 2014-03-05 10:12:23
i to jest komentarz jednego z podpierdalaczy w tej firmie
Eryk 2014-05-30 03:08:54
Candellux poszukuje do pracy ludzi na stanowisko przedstawicieli handlowych, nie wiecie, jakie narzędzia do pracy dają?
candellux 2014-06-11 23:02:54
Witam.
To pracownicy tworzą pracodawców, więc nie czytaj tych obelg.
Ale pamietaj jeśli nie zatrudnią cie w candellux to spytaj sie u nich o janka i romka, może oni cie zatrudnią. (usunięte przez administratora)
Jacek 2014-07-25 11:52:27
Witam,
Przeczytałem jakiś czas temu ogłoszenie na magazyniera i po jakimś czasie (pzez przypadek) u znajomych spotkałem pracownika magazynu który wszystko mi ładnie opisał. Tak "dobrze prosperująca firma" sądząc po ogłoszeniach nie ma w tej chwili kadrowej, dyrektora, kierownika magazynu już nie mówiąc o zwykłych robolach. Ogólnie ( usunięte przez administratora ) pozwalniali kadrę zarządzającą i teraz pracownik magazynu kieruje całym zespołem:(. Moje CV do tej firmy na bank nie zostanie złożone. Kolega z którym się spotkałem, nadmienił o nagminnym zwalnianiu się pracowników. Wielokrotnie usłyszałem negatywne opinie na temat ( usunięte przez administratora )w okół której wszystko się kręci, tak jak ona zagra tak wszyscy tańczą włącznie z szefostwem.
Pisze to wszystko bo dawno nie widziałem tak sfrustrowanego i zniechęconego do pracy człowieka i jeszcze na temat tej firmy wysłuchiwałem pół wieczora.
Proszę o wiarygodną wypowiedź czy tak jest w rzeczywistości? Może zmienię decyzję co do składania CV do tej firmy.
blues 2014-07-25 14:27:18
No ale chyba to, ze awansowali swojego pracownika, to dobrze świadczy?
3
Trzymać sie z dala! 2014-09-02 20:45:51
Tak. Nadal tak jest. A jak mają zły humorek to i po premii lecą :)
maru 2014-09-03 15:36:15
Masz poziom kultury, faktycznie
1
były prac. 2014-10-09 21:19:34
Proszę piszcie co chcecie wiedzieć na temat tej firmy to wam opisze co będę mógł. Mam taki wstręt do tej firmy, że chętnie się podzielę informacjami na temat każdego działu i każdej osoby którą udało mi się poznać.
ciekawy 2014-10-16 19:15:27
to napisz cos na temat mafii która jest w środku, która podchrzania wszystkich ma duży wpływ na rotacje pracowników a sam przy tym mocno łoi szefostwo ( z towaru )
Święta prawda 2014-10-17 16:48:37
No bardzo to logiczne! Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma jak to mówią. Ale, że się ludziom tak chce wylewać na innych pomyje to się dziwię. Zakańczam etap i już, po co pluć jadem?
1
pracownik 2014-10-23 13:38:45
Pracuję w Candeluxie dość krótko ale ja uważam że nie jest źle. Na kasę się zgodziłem nie ma kokosów ale stawki na rynku są podobne wiec ok.wypłata w terminie ludzie też w sumie ok (zawsze się tam znajdzie pare osob z którymi nie ma o czym gadać-normalka) więc ja nie narzekam.a tu wymyślają mafie,spiski.ludzie opanujcie się.
4
lopcik 2014-10-27 09:17:37
witam
podstawa + premia średnio ok 2,5 na rękę a może być lepiej, nie pracowałem tam ale słyszałem od znajomego. Masz auto, telefon i laptopa z netem. Codziennie raporty, dostajesz też listę sklepów które masz odwiedzić a nie z buta do każdego i uda się albo się nie uda, wiadomo jak złapiesz nowego klienta to zawsze plus ale to chyba jest zdrowe i normalne?? jesteś handlowcem a nie kadrową i siedzisz na tyłku. Wszędzie są niesnaski i ludzie którzy są niestety niemili albo którzy strzelają z ucha:( kadra zarządzająca podobno była masakra teraz pani kierownik jest podobno ciężka no ale to jest praca. w której pracy jest cudownie i słodko, dostaje się pln za nic? z opowiadań i własnego doświadczenia powiem tak nie jest źle normalna firma może maja problem z doborem kierowników ale tak to jest ok. Pracuje w tej samej branży mam więcej pln niż w tej firmie ale jest nas 3 na całą firmę a tutaj ok 8. nie pójdziesz nie spróbujesz nie przekonasz się ale chyba trzeba wiedzieć po co się idzie do pracy.
pozdrawiam
3
canek 2015-01-15 11:31:08
jak wygląda praca w biurze?
1
tik 2015-02-05 21:01:18
Jak dla mnie jest ok. Piszą pewnie ci którzy zostali zwolnieni bo tak jest że jak się nie powiedzie to trzeba bluzgi siać na prawo i lewo...robię swoje,mam za to płacone w terminie z ludźmi się dogaduję,praca od do i do domku.ja uważam, że nie ma powodów do narzekań.
3
bolo 2015-02-08 16:35:22
Ja też uważam że jest spoko.może nie wszystkich się lubi jak to w pracy ale ogólnie jest ok.jest sporo pracy ale w fajnej atmosferze więc dzień szybko mija.Była fajna impreza przed świętami,prezenty dla wszystkich i jeszcze dodatkowe dla tych co pracują dłuzej i dla tych co przykładają się do pracy.w poprzedniej firmie na święta nawet opłatka nie dali więc popieram-jest ok.
1
t 2015-04-14 12:30:38
Spoko troche opinii usunieto, haha
tesa 2015-04-21 17:07:32
Widzę,nawet 2 moje.
Pani M.R. znowu musiała mocno nakłamać, albo którys z zaprzyjaźnionych informatyków je usunął, w końcu jest co ukryć ( kilka przekrętów by sie znalazło, a Państwo K. by byli niezadowoleni).
lala 2015-04-22 08:34:54
piszę krótko nie polecam tej firmy jako źródła dochodu KATEGORYCZNIE ODRADZAM tyle powinno wystarczyć bo dużo by pisać jeszcze raz odradzam!!!!!!!
wola 2015-04-22 17:50:11
He he . I panu R.B. by się urwało.
Oni nigdy nie pozwolą by ta firma normalnie funkcjonowała. Za dużo by stracili i Pani M.R. i Pan R.B.,J.M. Bez Pani M.R. i ich interesy by sie pourywały.

bolo 2015-04-22 18:30:32
bzdety.
pracuje juz dłuższy czas w tej firmie.
znajdzcie mi firmę gdzie zimą na magazynie jest włączone ogrzewanie, pracujemy na krótki rękawek, gdzie w okolicach świąt jest dużo wolnego ( to że z urlopu to już inna sprawa, ale nie pracuje w wigilie do 16 ), ogólnie nie jest źle, szefostwo O.K.
Prawda jest taka że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, wszędzie są jakieś układy.
Tu w Candellux też są, ja mam swoją zasadę nie wnikasz nie znikasz, a kilka osób juz z pracą sie tu pożegnało pośrednio z powodu wnikania w interesy pana sklepowego i jego kliki.
Ogólnie zapraszam do pracy - przekonacie się sami, przecież nikt paktu na całe życie nie podpisuje.
3
dziwne 2015-04-23 11:20:21
to jak się tak dzieje, to dlaczego nie zgłaszacie do szefostwa tylko na forach piszecie????
2
wola 2015-04-23 22:41:03
A może juz w niej nie pracuje.
A dzisiejsi moi prezesi nawet nie wiedza co to candellux.
a gdy pracowałam i tak nie słuchaliście co kto ma do powiedzenia, klika była najważniejsza i jej zdanie też
czy rotacja w tej firmie jeszcze was nie zastanowiła?
1
bialy 2015-05-29 22:18:45
odpowiedź masz prostą: czymś innym przecież warunki finansowe znasz przed rozpoczeciem pracy.

1
anik 2015-05-29 22:24:44
Te ich interesy to dziwny układ.
Niby wszyscy o nich wiedzą a nikt nic nie wie.
Towar wyjeżdża na prawo i na lewo, sprzedawali tego nawet spore ilości.
Albo się ich boją albo to naprawdę dziwny układ.
LOL 2015-05-30 13:59:06
No i szefostwo sie nie orientuje,że są przekręty?
Prac. 2015-05-31 09:14:00
Jestem pracownikiem firmy Candellux. Moim zdaniem jest naprawde fajnie.Z pracownikami się rozmawia, nie ma traktowania ludzi jak roboty.Pracy jest sporo ale po to się idzie do pracy żeby pracować.Ludzie są fajni, szefostwo ok. Płacą na czas i czasem wskoczy wyższa premia jak zrobię więcej. Ja polecam
sic! 2015-05-31 21:03:52
Jak dla mnie i firma i ludzie są ok. tyle w temacie
kkk 2015-07-26 20:32:46
(usunięte przez administratora) . chcieli zrobić nowoczesną firmę w Wołominku z godzinnymi przerwami na lunch....a jak nie ma cię równą godzinę to jesteś pod obserwacją, bo przecież mogłeś ten czas przepracować (usunięte przez administratora) .
spotlover 2015-07-30 01:47:46
jestem pracownikiem firmy candellux, moim zdaniem jest naprawdę fajnie :D kadrowa to wpisuje? moja opinia: Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu Tęcza. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! (...) To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.
2
benzi 2015-08-03 12:57:14
Zastanawiałem się czy składać aplikacje bo słaba ocena firmy ale jak patrzę na poziom ludzi którzy wpisują swoje opinie, to spoko mogę wysyłać CV, bo co osoba z takim podejściem z taką kulturą może mieć w głowie? prawidłowo napisał ktoś powyżej- wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!
1
Ja 2015-10-21 22:02:39
U nich mogą zaopatrzac się tylko firmy. Trzeba zgłosić się np. Do Obi lub Praktikera
Ja 2015-10-21 22:02:40
U nich mogą zaopatrzac się tylko firmy. Trzeba zgłosić się np. Do Obi lub Praktikera
Jurek 2016-01-12 19:12:12
Nie polecam tej firmy!! Wyzysk pracownika ostatnio zabronili nawet muzyki słuchać na magazynie ponieważ rozkojarza pracownikow trzeba chodzić jak w zegarku.. Ucinają premie z byle powodu. (usunięte przez administratora) Nie kasujcie opini oczywiście tu sie zwracam do szefostwa- niech ludzie wiedza jak w tej firmie jest a co do opini ze ktoś napisał przedstawiciele handlowi mogą zazdrości sporo kasy to jeśli dla Ciebie 2500 to sporo kasy to powodzenia jak pójdziesz na chorobowe i dostaniesz pensji tylko podstawę to zobaczysz 1300
Marcin 2016-01-12 19:19:09
A jednak opinie są dalej kasowane !!!!!
Gratulacje tylko szkoda ze te negatywne
sic 2016-01-16 19:53:32
Na zwolnieniu lekarskim liczy się i podstawę i premię do wypłaty. To jest narzucone przez prawo i firma nie może ingerować w wysokość wynagrodzenia, więc to co piszesz o wypłacie podczas L4 jest bzdurą.
1
komi 2016-01-18 17:13:23
A nawet więcej niektóre się wogóle nie ukazują , muszą mieć sporo do ukrycia ( mowa o Candellux )
sanek 2016-01-18 17:15:00
Chyba pomyliłaś firmy . Tu jakosc jest słaba.
magazyn 2016-01-18 23:07:33
pracuję w candellux dłuższy czas. podejrzewam kto mógl napisać tą opinię i jesli mam rację to powiem ci że może lepiej weź się za robotę,zamiast chować się po alejkach-bo inni muszą pracować za ciebie!też pracuje na magazynie i nikt mi premi nie obcina bo robię swoje! mi też się nie podoba że nie ma radia ale w firmach w których pracowałem też ich nie było i jakoś ludzie robili bez spiny!jak jest tak strasznie to może zmień pracę to zobaczysz jak jest u innych (żebyś sie nie zdziwił ).pracujemy na krótki rękawek, roboty dużo ale wszędzie tak jest-pójdź to sie przekonasz. siejesz ferment w necie i bohater! jak dla mnie robota i firma ok.
Dorota 2016-01-22 07:31:58
Łukasz masz racje w innych firmach o wiele lepiej- sa normalne warunki pracy. Nie chowam sie po alejkach tylko wybieram towar, w końcu takie mam zadanie. Firmy nie polecam !!!!
1
wojtek 2016-02-22 22:42:06
dobre ceny ma ich filia w sulejówku, kolega kupywał duże ilości lamp, zrobili takie ceny że nikt ich nie przebił , nie dali paieru ale co po tym jak różnica była duża
Radek 2016-08-14 12:52:04
Hej,pojawiają się ostatnio ogłoszenia ,że poszukują pracowników na magazyn. Jest tu ktoś kto tam pracuje
albo pracował?Jaka jest tam praca? Warto składać CV?Czy coś się zmieniło, bo tak czytam te wcześniejsze wpisy i się zastanawiam.
Pipi 2016-08-17 19:40:38
Ta praca to TRAGEDIA
1
Kamil 2016-08-21 20:16:33
Radek,jak dostaniesz się na magazyn na DPT to możesz tam pościemniać,gorzej jest jak musisz wybierać towar, tu siedzisz i wybierasz dotąd aż wszystkie zamówienia zrobisz, chyba, że się dobrze sprężysz i szybko wybierzesz. Wiem bo trochę tam popracowałem ale znalazłem coś innego
3
Kamil 2016-08-23 13:07:36
Nie zatrudniajcie się w tej chwili połowa magazynu chce odejść
1
Kamil 2016-08-23 16:21:24
A to napewno pani z kadr pisała. To więc ja rozwine. Pracownicy magazynu są traktowani jak śmieci w porównaniu z handlowcami,na magazynie nie można się wody do picia doprosic gdzie han. mają wszelkiego rodzaju picia pod dostatkiem. Premie gwarantowane w umowach na magazynie są zabierane bezpodstawnie, bilety do kina były obiecane ale tylko handlowcy je dostają. Ile wiele więcej by się znalazło na temat magazynu więc proszę panią K. Żeby nie pisała że niema kto rozwinąć
4
Kaśka 2016-08-24 08:54:47

Witam. Na wstępnie bardzo proszę o rzetelne sprawdzanie informacji przed publikacją ich w Internecie. Zacznę od tego, że nie napisałam powyższej opinii, a gdybym to zrobiła podpisałabym się swoim imieniem, a nie cudzym- jak zrobił to Pan wpisując powyższe informacje, które nawiasem mówiąc mocno mijają się z prawdą. W biurze pracownicy sami przynoszą sobie napoje, wodę firma kupuje tylko dla pracowników magazynu- w razie wątpliwości może Pan podpytać pracowników biurowych. Bilety do kina przekazywane są pracownikom na podstawie rekomendacji kierowników- dotychczas największa ilość została przekazana pracownikom magazynu, stwierdzenie, że tylko handlowcy je otrzymują to już nie mijanie się z prawdą, tylko zwykłe kłamstwo ( proponuję spytać u źródła, Dział Handlowy z pewnością rozwieje wątpliwości). Premie są przyznawane na wniosek Brygadzistów oraz Kierownika Magazynu, którzy oceniają pracę swoich podwładnych. Uważam, że wpisywanie informacji do publicznej wiadomości bez ich potwierdzenia jest, co najmniej niestosowne, posądzanie mnie o kryptoreklamę na takim poziomie- również. Ja mam odwagę podpisać swoją wypowiedź i nie muszę się uciekać do takich działań. Proponuję zmianę informatora, bo obecny kłamie (nazwijmy rzecz po imieniu). Nie wiem, czemu mają służyć takie działania, ale zapraszam do dyskusji osobistej, bo ta strona służy innym celom. Pokój Działu Kadr jest zawsze otwarty, a porozmawiać możemy o wszystkich zastrzeżeniach. Pozdrawiam
5
danse 2016-10-14 21:53:37
Dla mnie najważniejsze jest to, że kazdy dba o prawidłowe stosunki z pracownikami, co znacznie urozmaica pracę. W końcu najwazniejsza jest teraz atmosfera.
1
Zostaw swoją opinię o Candellux Lighting Sp. z o.o. - Wołomin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Candellux Lighting Sp. z o.o.