logo F.H. Sfinks Wydawnictwo

F.H. Sfinks Wydawnictwo

Częstochowa

Opinie o F.H. Sfinks Wydawnictwo

Obiektywny 2015-02-28 13:54:13
Do Pani Małgorzaty,
Tak jak kilka postów wyżej, ktoś słusznie napisał Hejty byłych pracowników, lub osób które się nie sprawdziły były i będą nie ma sensu tego czytać nawet.

95% osób, które się tu wypowiadają zapominają, że jest to praca w "sprzedaży" nie sprzedajesz, nie zarabiasz. Warunki jak na Call Center są uczciwe, sam miałem kilka epizodów w różnych firmach zarówno na Call Center jak i sprzedaży D2D, tam dopiero była presja, nie liczył się człowiek tylko cyferki.

Systematyczna praca, zrozumienie podstawowych reguł daje satysfakcjonującą pracę , jak ktoś się chce sprawdzić w pierwszych krokach w sprzedaży ciekawe doświadczenie, jak ktoś nie ma odwagi nawet spróbować to niech nie mąci w głowie chętnym.
1
Małgorzata Majcher 2015-02-28 14:15:39
Dziękuję bardzo za odpowiedź:) Moim zdaniem praca to nie szkoła, dlatego w sumie sama nie rozumiem "hejtów" niektórych osób. Widocznie zostali zwolnieni lub sami odeszli bo nie dawali sobie rady... Mam nadzieję, że ja dam:)
Pozdrawiam Pana serdecznie:)
2
Pracujący 2015-03-03 09:39:37
Pracuję tam już trzeci tydzień, atmosfera jest naprawdę dobra, na nic nie narzekam, chociaz jestem chyba jedyna osoba, ktora nie pali ;). Generalnie polecam, jak ktos chce szybko dorobić parę groszy.
1
Pracownik 2015-03-03 12:38:25
Robota jest fajna. A sprzedaż książek tym bardziej. Owszem, jak to w sprzedaży -trafić można na różnych ludzi po drugiej stronie telefonu ale to element tej pracy. 1500 zł na rękę + premie to całkiem nieźle. :-)
Aśka:) 2015-03-07 22:54:21
Ja również pracowałam więc się wypowiem: Pracowałam, nie sprawdziłam się (miałam małą sprzedaż), odeszłam ale mimo to polecam :) Polecam osobom, które mają zacięcie w sprzedaży i potrafią na własną rękę zdobywać klientów. Tam dają karty klientów i mało która osoba zdobędzie nowego klienta bo zazwyczaj na wstępie mówią że nie chcą, wyzywają lub się wyłączają i nic się na to nie poradzi... Ludzie są nieufni. Liderki są moim zdaniem ok... Przynajmniej jak będzie sprzedaż to jest ok. Jak nie będzie sprzedaży to w sumie też jest ok, nie wyzywają, nie znęcają się ale mimo to dążą do celu, motywują jak mogą np. "dziś jest bardzo słabo, ale jutro będzie lepiej" a w ostateczności mówią wprost po tygodniu że wylatujesz. Wóz albo przewóz. Więc do kierownictwa nie mam żadnego "ale" a to już bardzo dużo :) Jeżeli chodzi o starszych pracowników to zostawię to bez komentarza ponieważ wypowiadamy się tu na temat pracodawcy a nie pracowników. Napiszę tylko tyle aby uważać co się do kogo mówi:)
Pozdrawiam i życzę powodzenia nowym osobom:)
2
Wydygany kolarz 2015-03-10 09:37:04
Woah, nawet dla młodych maja miejsce, mi pasuje!!!111111 ;)
Kowalski - Malinowski 2015-03-11 11:09:44
Tak, zapraszamy ludzi w każdym wieku. I tych z doświadczeniem i tych bez. Wszystkiego jesteśmy w stanie nauczyć. Z tego co widzę teraz jest kilku managerów na sali sprzedaży więc wsparcie i wdrożenie jest naprawdę super a i atmosfera jest nieporównywalnie lepsza niż w innych firmach sprzedażowych czy telemarketingowych.

Dla nas nie ma znaczenia czy jesteś świeżo po studiach, w okresie dojrzałej kariery czy jesteś emerytem. Witamy wszystkich z otwartymi rękami.

Tak jak wcześniej pisałem, przed laty zaczynałem w Call Center więc moja osoba jest przykładem, że po pierwsze firma stawia na stabilność i na dłuższe związanie się z wydawnictwem a po drugie możliwość awansu jest prawdziwa a nie tylko deklarowana jak to wygląda w bardzo wielu innych przedsiębiorstwach.



Kowalski-Malinowski
1
Kowalski - Malinowski 2015-03-12 10:15:27
- ANONIMIE, TWÓJ POST JEST O TYLE SŁABY I O TYLE NIEWIARYGODNY, ŻE CHOWASZ SIĘ JAKO HEJTER ZA OSŁONĄ JAKA DAJE CI ANONIMOWOŚĆ WSPÓŁCZESNEGO INTERNETU. NIE MASZ ODWAGI PODPISAĆ SIĘ POD TYM CO PISZESZ CO POWODUJE, ŻE SŁOWA TWE DALEKIE SĄ OD PRAWDY.


"Przepraszam, ale muszę się Ciebie o coś zapytać... To co napisałeś - jest prawdą. Pracuję tam już jakiś czas... Przyjmujecie każdego - fakt"
- MASZ RACJĘ. BAZUJĘ NA STANIE FAKTYCZNYM, TO CO PISZĘ JEST PRAWDĄ. DOBRZE, ŻE MASZ TEGO ŚWIADOMOŚĆ.


"Jest kilka managerów - fakt bo za miesiąc idziemy na górę. Atmosfera - okej. O niebo lepiej niż w prawdziwym CCIG"
- TAK. ATMOSFERA JEST BARDZO DOBRA. MIESIĄC TEMU, PONAD MIESIĄC PRZYSZŁA DO PRACY MOJA SĄSIADKA, UMOWĘ DOSTAŁA I PODPISAŁA W TYM SAMYM DNIU PRACY, CZTERY DNI TEMU ZNAJOMA Z BLACHOWNI PO GODZINIE PRACY POPROSZONA ZOSTAŁA DO SEKRETARIATU I WYSZŁA STAMTĄD Z UMOWĄ. O CZYM TY MÓWISZ.
DRUGI TEMAT JEST TAKI, ZE NA PRZESTRZENI OSTATNICH KILKU LAT ODKĄD PRACUJĘ NIKT NIE ZOSTAŁ W ŻADEN SPOSÓB POKRZYWDZONY CZY ODSZEDŁ BEZ WYPŁACENIA PROWIZJI. JEST ZUPEŁNIE ODWROTNIE BO SAM PAMIĘTAM DWA PRZYPADKI GDY FIRMA POMAGAŁA FINANSOWO SWOIM PRACOWNIKOM CHOCIAŻ NIE MUSIAŁA.

"nie dostaną prowizji jak miesięcznie nie osiągną 7.000 tyś sprzedaży. Czy uczciwa firma nie powinna o tym poinformować? Hm ?"
- MOJA ZNAJOMA PROWADZI SZKOLENIA I WIEM, ZE KAŻDA OSOBA JEST INFORMOWANA PODCZAS ROZMOWY I DRUGI RAZ PODCZAS SZKOLENIA, ZE PROWIZJA JEST POWIĄZANA Z WYNIKIEM. ZRESZTĄ O CZYM MÓWIMY. PRÓG 7.000 PLN SPRZEDAŻY MIESIĘCZNIE JEST DO WYKONANIA W 8-14 DNI PRZEZ ŚREDNIEGO KONSULTANTA.

JA NIE JESTEM HEJTEREM, JESTEM UŚMIECHNIĘTYM, ENTUZJASTYCZNIE NASTAWIONYM DO ŚWIATA I LUDZI, PEŁNYM ŻYCIA MŁODYM CZŁOWIEKIEM, KTÓRY WIERZY W TO, ŻE SZKLANKA JEST DO POŁOWY PEŁNA ;)

MIMO WSZYSTKO ŻYCZĘ POWODZENIA I SUKCESÓW W PRACY ! :) LOVE & PEACE 2 THA WORLD
Anonim... 2015-03-12 11:53:08
Ha ha ha :D Ja w tej chwili wypowiadam się w imieniu osób, które zostały OSZUKANE i nie było żadnej wzmianki o prowizji że jest uzależniona od wyników. Po co tak kłamać? Umowy również nie mają - od pierwszej ZATWIERDZONEJ sprzedaży. Mogę to łatwo udowodnić to DZIŚ w firmie jak i tutaj :) Mam nagraną rozmowę z Moniką :) I nie tylko z nią :) Jestem zbyt cwana na takie numery...
1
Anonim... 2015-03-12 11:57:27
Z resztą bardzo chętnie powiem Ci prosto w twarz co myślę o Tobie, o Twoich postach i wytknę Ci kłamstwa jakimi łaskawie obdarzasz ludzi wchodzących tu. Mam dziś na 16:00 czekaj koło bramy. Chętnie sobie z Tobą porozmawiam a wierz mi, że wytknę Ci wszystko.
2
moda_na_sukces 2015-03-16 11:34:40
dajcie spokoj z tymi hejtami. wiem co pisze bo przyszlam tu z innego c.center (nie pisze nazwy by nie robic krypto reklamy) gdzie jak ledwo miesiac wytrzymalam. wporownaniu do innych cal center tutaj to idyla i raj na ziemi!!!!!!

nie wie co mowi ten kto nigdy w zadnym innym telemarketingu nie pracowal. tam to dopiero jest tak jak pisze hardkorowy koksu niema op**@*@*@!&&!!&!&&!, WIEEEELCCCYYYYY tim liderzy po 18 czy 19 lat biegaja i sie czepiaja czlowieka i zawsze jest wszysto zle. moze dlatego jedna taka firma c.center juz upadła w czewie.

teraz jestem tu w sfinksie i nie narzekam bo wreszcie jest normalna praca i czlowieka z szacunkiem traktuja. jak nie wiem to pytam i od razu ktos podchodzi do mnie i pomaga. wszystko jest oki kasa na czas i ludzakie traktowanie. jak mam z dzieciakiem wizyte u lekarza to mowie i nie ma problemu dostaje normalny dzien wolnego.
Pracownik 2015-03-17 11:44:09
Praca nie jest łatwa, ale z drugiej strony to jednak tylko telefony żeby sprzedawać książki. Jeśli się złapie swoją metodę -sprzedaż idzie. Lepsze książki niż garnki.
Piotr 2015-03-29 16:01:00
Ile wynosi stawka godzinowa ? Czy można łatwo zrezygnować z pracy czy trzeba składać wcześniejsze wypowiedzenie ???
Bogactwosmakuizapachu 2015-03-31 14:49:00
Pracuje tam juz jakis czas, troche to jest roboty, ale nie za duzo, jak sie uwaza, to spokojnie mozna siedziec i nic nie robic, a 1500 zł wpadnie. Jasne, musi byc jakis obrot, ale mozna cos tam posciemniac i zrobic troche sprzedazy. Do tego robota jest o tyle dobra, ze w trakcie rozmowy mozna robic inne rzeczy - ja np. czesze sie i odpada mi fryzjer (mam wyksztalcenie fryzjerskie, ale nie moglem znalezc pracy w zawodzie)
1
ogactwosmakuizapachu 2015-03-31 14:50:22
nie, można wybiec machając rękami i drąc się ;).
2
Mijajkaliszpowoli 2015-04-07 20:45:39
Pracuje sie fajnie, tylko niektorzy ludzie to sie jednak umyc powinni! Jedna kobieta chodzi z psikaczem i nawala nim, bo niektore z tych babek sie chyba nie myja! Ale juz cos idzie ku lepszemu, bo niektore zaczely uzywac mydla!!! W kazdym razie polecam, przy czym nastawcie sie, ze mozecie pracowac z niechlujami!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Boniek 2015-04-08 11:41:23
Wg mnie to nie prawda! Pracuje tam ok. miesiąc i nie zauwazylem jakiś przykrych zapachów, normalne miejsce pracy!
1
Max 2015-04-08 16:09:17
Ogólnie atmosfera jest w porządku. Trzeba dużo dzwonić i tyle. Czasami trafia się na różnych ludzi ale na to się nie poradzi. Ja tam nie narzekam. 1500 zł to podstawa a można spokojnie wyciągnąć dwójkę.
buhaha 2015-04-18 09:47:53
źrudła piszemy ó.
Prukurator 2015-04-19 20:25:43
Wczoraj do prokuratury wpłyneły zawiadomienie i podejmiemy stosowne działania prawdopodobnie od czwartku firma Sfinsks zwinie Zagle nie możemy tego odpuścić bo zawiadomienie poszło do prokuratury generalnej i w-wwa naciska będziemy musieli ich zamknąć
1
martha stewart 2015-04-20 11:12:28
typowe forum jakichś frustratów i hejterów. Ludzie, znajdźcie sobie pracę, partnerkę lub partnera i jakieś zajęcie.

Nie macie co robić tylko po ósmej wysiadywać i wylewać swoją żółć?
4
Pan Wo 2015-04-20 11:29:20
A ja powiem tak. Zastanówcie się co piszą niektórzy... Przyjmują się jako sprzedawcy telefoniczni książek i... narzekają, że mają sprzedawać telefonicznie... książki. Dobranoc. Ja nie narzekam tylko robię a po 16.00 mam poczucie że uczciwie zarobiłem na swoje, a książki dostali Ci których to zainteresowało i je chcieli, ci co nie chcieli po prostu ich nie kupili (jedni byli uprzejmi inni nie, trudno).
Obiektywny 2015-04-23 11:24:50
Podszywać się pod prokuratora ciekawe, z tego co mi wiadomo podszywanie się pod instytucję oraz osoby prawne u nas w kraju jest karalne, ale jak widać czarusiów nie brakuje.

SFINKS się zamyka? Z tego co wiem to dobudowują całe piętro aby zatrudniać jeszcze więcej ludzi, serio to dopiero afera :D

Praca to praca , a internet to internet. Jak widać cała Polska powinna protestować , Pani Zosia sprzątaczka powinna na internecie ukarać swojego pracodawcę za to że zmiotka jest krzywa, Zenek elektryk powinien pobić szefa bo kombinerki są za stare itp.

Poszukajcie lepiej konstruktywnego zajęcia, a chętnych normalnych ludzi zapraszam do zapoznania się z warunkami pracy/płacy w SFINKS.
1
Jelcyn Jelcyn 2015-04-23 13:23:17
ktoś kto podszywa się pod prokuratora jest głupi jak ślepe kocięta
1
Stary-Nowy 2015-04-25 09:28:37
Pracuję pół roku tam. Ale wczoraj mialem polewek!!!! Muahahahah, jakis typ napisal, że 24 miały byc 3 kontrole naraz! Az trzy! A tutaj wszyscy zadowoleni, na przerwie super atmosfera, az glupio mi było pytać, czy coś wiedzą o jakiś kontrolach! Muahahahahaha - teraz widzicie, ze te wszystkie posty pisza hejterzy i ludzie, ktorzy po prostu NIE UMIEJA pracowac?
1
Mało lepszy 2015-04-26 21:06:38
Stary nowy - pełna racja !!!! Mądrze piszesz
Olać hejterow i siepaczy

Czy ty ziomek nie miałeś ze mna szkolenia?????? Jak ci w ogóle idzie?


Maks
1
wilk 2015-04-29 15:25:36
takie tam
bronka 2015-04-29 21:45:12
A dajta Wy mi swięty spokój.Niech se każdy robi co chce byle nie krzywdzić ludzi.
wilk 2015-04-30 08:15:07
najlepiej odeslac wilka do lasu tam skad przyszed
Dużopieniędzy 2015-05-05 08:19:29
Pracuje tam, jezdze dobrym samochodem, popatrzcie se na parking - jak nie chceta, nie pracujta, ale takiej furki jak ja na pewno miec nie bedziecie, lasek tak samo ;).
1
Kaj 2015-05-06 08:17:52
Trzeba dużo dzwonić i tyle. Ja sobie chwalę. 1500 podstawy + premia, sprzedawanie książek nie jest łatwe ale na tym polega ta praca. Ja tam nie narzekam, bywało gorzej ;-)
zblazowany smutas :( 2015-05-08 11:54:23
jak czytam sobie niektore komentarze ludzi na forach co to nic nie wiedza i sie wyzywaja na forach to mysle sobie


O BI O BA KONIEC CYWILIZACJI !!! :(
amanda 2015-05-19 01:24:21
ej tam.ludzie cieszcie się,życie jest piękne,zaszłam w ciążę w tej firmie...zawsze będę miała sentyment
1
Norbi 2015-07-22 02:56:05
W ogóle może ktos napisać, czy obecnie sfinks poszukuje tutaj ludzi do pracy, bo jak tak patrze, to kiedyś czesto pojawiały sie ogloszenia, czy to jako sprzedaż przy telefonie, czy jako przedstawiciel handlowy wydawnictwa, a teraz cisza. Mnie by interesowała posada PH, może ktoś słyszał o przyjęciach?
1
obiektywna 2015-08-05 21:53:06
Sfinks poszukuje osób do pracy przy telefonie -tak każdy zaczyna a od ciebie zależy co sobą zaprezentujesz i czy osiągniesz więcej. Zadzwoń i się umów na rozmowę :)
pawci 2015-08-21 13:26:03
Też widziałem tą ofertą na sprzedaż przy telefonie. Potrzebują 3 osoby do telefonicznego biura obsługi klienta - jest to kontakt z klientem, prezentacja i sprzedaż produktów, wiec można powiedzieć, że takie call center. Płaca to stała pensja i prowizja od sprzedaży. Trzeba mieć nienaganną dykcję i być komunikatywnym.
sk92632 2015-11-17 13:38:51
Do cesarza.Proszę o natychniastowe usuniecie kłamliwego posta lub podparcie się dowodami.W przeciwnym razie skladamy doniesienie do prokuratury o sciganie i ustalenie IP komputera osoby podejrzanej o popelnienie przestępstwa z art.212 kodeksu postępowania karnego.
tomek 2015-11-17 16:13:03
ofert jako sprzedawca przy telefonie naprawde niewiele jest, ale ta nie jest zła, bo w wymaganiach jest nienaganna dykcja, komunikatywność, mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku .A kasa się opłaca bo przecież jest nie tylko podstawa a jeszcze prowizja za to dodatkowo, wiec na pewno powyzej 2500 wyjdzie.
micia 2015-11-19 19:14:10
@tomek, jezeli sie postarasz to na pewno mozna tyle wyciagnac lub wiecej, ale trzeba posiadac dobre gadane nie oszukujmy sie
igrek 2015-11-21 22:42:32
Bywa różnie, oczywiście jest to możliwe, ale pamiętajmy, że praca na słuchawce jest głównie dla studentów, by dorobić.
mjut 2015-11-24 02:45:27
kurcze ja mam 2letnie doświadczenie na słuchawce i wiem, że pracują tam ludzie, którzy pokończyli ekonomie itp. ale ta praca może dać satysfakcję też
gębacz 2016-02-15 20:48:37
nie wiem komu może te satsfkacje dać. Raczej Ci z wyzszyym wykształceniem nie są jacyś mega zadowoleni z tego że zarabiają sprzedażą telefoniczną tutaj
hgf 2016-03-03 16:11:07
to dobrze jak ludzie sa zadowoleni ze swojej pracy przeciez @gębacz wymagana jest nienaganna dykcja, komunikatywność, mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku
jager 2016-03-06 12:36:52
Doświadczenie w tym przypadku @hgf jest opcjonalne. Miło by było gdybyś posiadał, ale i tak najpierw przechodzisz przez szkolenie. Więc z tym problemu nie ma.
automat 2016-03-09 20:58:17
Super, że są odpowiednie szkolenia. Wbrew pozorom nie każda firma jest w stanie je zapewnić, ale takie przygotowanie do pracy sprawia że pracownik wie jak wypełniać obowiązki. A jakie są zarobki? Dzięki za odpowiedź
gina 2016-03-11 21:08:39
AUTOMAT, czy aby na pewno każdy pracownik w trakcie swojej pracy jest w stanie skorzystać z takich szkoleń czy nie mówisz bardziej o zapoznaniu z produktami ? Według mnie u nich nie gwarantują nic ponad podstawę.
jezyk 2016-03-13 21:16:38
czytam to ogłoszenie Automat już drugi raz i nie mogę znaleźć tych szkoleń o których piszesz. Wymagają po prostu idealnej dykcji, komunikatywności i doświadczenia
tomek 2016-05-07 16:48:04
Dla mnie to jest zrozumiałe, że poszukując osoby na telefon jako Sprzedawca przy Telefonie to musisz wyraznie mowic o tym co chcesz sprzedać i musosz zaprezentować swoj produkt, wyraznie by klient rozmawiał i słuszał z kim rozmawia poważnym, do sierpnia maja rekrutacje.
tom78 2016-09-30 12:58:27
Tragiczna praca, szef oszukuje pracowników z wypłatą. Naciąganie starszych ludzi. Omijać szerokim łukiem
kaja 2016-09-30 14:39:54
@Wic oni wlasnie caly czas szukaja inzyniera do spraw robotyzacji procesow spawania we Wrocławiu tutaj musisz miec na pewno wykształcenie wyższe, preferowane studia z zakresu inżynierii procesów spawaniu samodzielności i inicjatywy w działaniu
Zostaw swoją opinię o F.H. Sfinks Wydawnictwo - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H. Sfinks Wydawnictwo