Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: F.H. Sfinks Wydawnictwo

zdjecie uzytkownika
garou - 2014-10-22 02:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [poster - 2014-10-10 11:21:11]:
ale to już wiadomo kiedy otwierają ? bo chyba jeżeli otwierają już w najbliższym czasie to najwyższa pora żeby składać tutaj swoje CV. Szkoda , że ta kasa jednak trochę mizerna , bo to w sumie najniższa krajowa. Ale z drugiej strony skoro piszesz , że to tylko na start... może potem uda się coś wyciułać
zdjecie uzytkownika
hochland - 2014-10-24 19:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Samosiu,coś Ci się chyba firmy pomyliły,trochę Twoja wypowiedź jest nie spójna,gdyż szkolenie jest na samym początku,więc albo od razu odeszłaś albo pracowałaś tam 2 tygodnie.Ja pracuję tam już ponad 3 lata,nie jestem na żadnym kierowniczym stanowisku więc nie jest też w mojej kwestii bronić firmy za wszelką cenę,ale na wypisywanie takich bzdur też nie pozwolę,nikt na nikogo bezpodstawnie nie chodzi skarżyć,a jedynie są zgłaszane sytuacje gdy ktoś faktycznie próbuje oszukać ludzi byle jak najwięcej sprzedać.Nikt nikogo też nie zmusza do pracy w domu,jeżeli ktoś ma to czas i ochotę to może sobie tak robić,atmosfera jest jak najbardziej ok,ludzie dla siebie życzliwi,jest pomoc w sprzedaży,a uśmiech towarzyszy nam od rana do końca pracy,wiadomo że jak w każdej firmie są lepsze i gorsze dni i nastroje,ale ogólnie jest ok,porównując z innymi firmami i etatami w Cz-wie nie ma co narzekać,jak się mówi wszędzie dobrze gdzie nas nie ma,fakt trzeba mieć duszę handlowca po części żeby sobie poradzić ale dużo też można się nauczyć.Nikt nikogo nie oszukuje,nikt nikomu na siłę nie sprzedaje,ani nie wciska,jest po prostu forma reklamy i marketingu jak w całym handlu,a ostateczna decyzja należy do klienta czy decyduje się na zakup.
zdjecie uzytkownika
elwira - 2014-10-25 09:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hochland - 2014-10-24 19:04:19]:
chyba od stycznia,podobno 80 osób.Adres do wysłania CV sprawdź na stronie.Co do startowej kasy to lepszy rydz niż nic :-)Jak się naprawdę chce zarobić to się w każdej pracy zarobi ,w tej czy w innej.
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-10-31 11:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem i nie byłem ani pracownikiem ,współpracownikiem,czy kierownikiem w tej firmie.Badam jedynie zachowania zwolnionych pracowników.Prawda jest taka że każdy BYŁY pracownik jest niezadowolony bo jest sfrustrowany ze nie umie zarobić uczciwie grosza.Zastanawiam się po co są takie portale.Wiadomo że nie będą tu pisać ludzie którzy z powodzenie pracują od wielu lat w różnych firmach.Ci z reguły nie mają czasu na wylewanie kubłów pomyj na kogokolwiek bo mają rodziny i są zajęci ich utrzymywaniem .Jeżeli nie da się kraść i kombinować to firma jest be,kierownik jest be,inni współpracownicy są be.Lepiej myć kible w Anglii ,a tu przyjeżdżać i szpanować oplem corsą za 500 funciaków po dachowaniu z kierownicą po prawej stronie.Ciężko jest pracować uczciwie,mieć kulturę osobistą,nie żywić nienawiści i zazdrości.Ciężko w tych czasach mieć wartości.A już nie być podłym jak Ci co tu wypisują to mission impasible.W tej kwestii my Polacy musimy się jeszcze dużo nauczyć.Żeby sąsiad miał aidsa i raka oto modlitwa Polaka.Jeżeli nakradłeś ,zrobiłeś czarny pijar,podszywałeś się pod kogoś kim nie jesteś drżyj bo ręka sprawiedliwości i tak Cię dopadnie.Będąc katolikiem wiem że każde zło wraca z podwojoną siłą.Bądźmy więc dla siebie dobrzy i w sercach niewinni.I rada dla wszystkich pracowników świata-czas galerników się skończył,Luter wywalczył co miał wywalczyć więc jeżeli nie chcesz być galernikiem a tak się czujesz ,ruszaj do pracy za morze na Wyspy zjednoczonego królestwa bądź gdziekolwiek indziej byle z dala od godnych,honorowych,wychowanych w tradycji i uczciwie pracujących ludzi.
zdjecie uzytkownika
sąsiadka z ulicy Mocarta - 2014-10-31 11:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przecież to pisze "brat" rozdygotana "parówa".Namierzyć IP i po sprawie.Ja bym sobie na taki kłamliwy hejt nie pozwoliła
zdjecie uzytkownika
obiektywna - 2014-11-01 00:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam sobie tak te opinie i pewne wnioski mi się nasuwają...
Może najpierw troszkę na temat tego, jak to tam jest źle i jak wszyscy wszystkich oszukują - Sfinks to wydawnictwo, z działem call center. Na czym polega praca w call center nie wszyscy wiedzą, choć wydaje się niektórym, że doskonale wiedzą. W Sfinksie polega to na wykonywaniu połączeń i dążeniu do sprzedaży naprawdę dobrych, eleganckich wydań książkowych.Nie polega na wysiadywaniu godzin i pogawędkach ze współpracownikami.
Z całym szacunkiem do wszystkich ale...
Pracuję w tej firmie kilka lat, mam umowę o pracę (wcale nie jest to nierealne jak niektórzy piszą),owszem,jest to uzależnione od osiąganych wyników, ale o tym podczas rozmów kwalifikacyjnych jest mówione bo sama słyszę. Przecież to logiczne, że w firmach call center liczą się zyski bo takie firmy z tego się utrzymują,z tego co pracownicy zarobią dla firmy jest na ich wypłaty, opłaty rachunków firmy etc.
Bardzo dużo osób, które przychodzą jako kandydaci do pracy się zwyczajnie nie nadają. Jest wymagana m.in. dobra dykcja, wykształcenie jakiś poziom kultury osobiste, a przychodzą ludzie, którzy nie potrafią dobrze czytać! mają mały zasób słownictwa itp. A na pytanie managera czy czytają książki odpowiadają "nie, a po co czytać książki, ja nie lubię" Bądźmy rozsądni proszę was.
Co do oszukiwania i nie wypłacania wypłat moje zdanie jest takie - jeśli ktoś przychodzi na kilka dni, później po prostu nie przychodzi bez podania przyczyny, a następnie w okolicach 1-go dzwoni i mówi "a bo ja tu pracowałam/pracowałem X dni i chciałbym/abym wypłatę" no to sorry, ale istnieje coś takiego jak porzucenie pracy.
Klienci coraz bardziej firmę kojarzą i znają i naprawdę są zadowoleni z jakości otrzymanych publikacji o czym świadczą tel, gdzie sami dzwonią i zamawiają nowości,czy domawiają coś co im się spodobało.
Od siebie szczerze mogę powiedzieć tyle. Obserwując dzisiejszy rynek pracy nie znalazłam niestety oferty, gdzie zarobię więcej niż w Sfinksie. Jestem po studiach, ale nawet praca w zawodzie jeśli by już się znalazła nie da mi takiej wypłaty jaką mam tam. Nikt mi tam nie płaci za darmo. To jest owoc mojego czasu poświęconego na tworzenie bazy, owoc rzetelnej pracy, budowania relacji z klientem. I myślę, że kilkanaście osób, moich współpracowników zgodzi się ze mną.Jasne, że czasem są gorsze dni,że się wkurzam, mam dość tej pracy, wkurzy mnie szef,czy manager, ale pokażcie mi taką pracę gdzie zawsze jest idealnie i super a zaraz tam pójdę. Każdy jest tylko człowiekiem, ma gorszy dzień, nerwy mu puszczą ale zawsze można się dogadać. Z szefem też.
To nie jest praca dla tych którzy chcą się poobijać, powysiadywać godziny. To nie jest i nie będzie tolerowane i ja się z tym absolutnie zgadzam.
Konkludując
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-11-21 13:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i to jest naprawdę obiektywna opinia osoby wypowiadającej się powyżej. Na rozmowie kwalifikacyjnej ma się przedstawione jasno warunki pracy, zatrudnienia, co masz zagwarantowane na 100%, a co możesz sam zyskać np, jak duża jest wysokość pensji w ogóle, a takie firmy z call center zarabiają sporo naprawdę.
zdjecie uzytkownika
pajenczarka - 2014-11-25 13:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest okej fajny pracodawca i wsumie mi sie dobrze pracuje przynajmniej pieniadze sa na czas i fajne odnoszenie od kierownikow to sie ceni

tylko troche mam dojazd utrudniony bo mieszkam po za czestochowa ale u mnie w miescie trudno z praca wiec sie zdecydowalam dojezdzac do czewy

pozdrawiam moja wspaniala super ekipe
zdjecie uzytkownika
MISTER MARUDER - 2014-11-25 13:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SLYSZALEM ZE MOZNA U WAS ZAROBIC NA SLUCHAWCE Z DWA KAWALKI ALBO TRZY??????????????? ZNAJOMA PRACOWALA I MUWILA ZE DOSC LATWO DWOJKE MOZNA WYCIAGNAC JAK SIE TYLKO PRZYCHODZI DO PRACY I JAK SIE TYLKO PRACUJE
zdjecie uzytkownika
topola1967 - 2014-11-26 08:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mister Maruder, tak. To prawda. Zarobki w Call Center są na poziomie ponad dwóch tysięcy na miesiąc, oczywiście do ręki. Starsi stażem pracownicy tacy jak ja (ponad trzy lata) zarabiają około trzech tysięcy.

Co do atmosfery w pracy to nie narzekam. Na początku było mi się trudno przyzwyczaić, przyznaję, bo przez ponad dwadzieścia lat pracowałam w państwowej firmie ale z czasem się tutaj zaaklimatyzowałam.

Praca nie jest najłatwiejsza bo to kontakt z klientem ale z drugiej strony chyba w dzisiejszych czasach nie ma pracy, która byłaby łatwa.

Jeśli szukasz kontaktu to po prostu zadzwoń do Wydawnictwa, wiem że będą przyjęcia bo otwiera się dodatkowa sala i lada dzień firma będzie przyjmować a zresztą są już ogłoszenia na internecie, że poszukiwani są pracownicy.

Nie musisz mieć własnej bazy klientów, pani Kierownik daje wszystko od bazy klientów aż do pełnego przeszkolenia.
zdjecie uzytkownika
the man from kucelin łąki - 2014-11-28 09:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no hejka



(usunięte przez administratora)tutaj mozna dzwonic do nich zeby sie umowic na spotkanie o prace albo można wysłać im na łaptopie maile z życiorysem i też odpisują jak sie im wyśle rekrutacja@sfinks.info



ja jestem juz po rozmowie mialem wczoraj




daja dobra kase ja zaczynam od pierszego grudnia do zobaczonka
zdjecie uzytkownika
2PAC SHAKUR - 2014-12-02 15:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co pytajom na rozmowie bo jutro mam??????????????????????????????????????????????????????????
zdjecie uzytkownika
mi - 2014-12-04 15:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przyjmuja jak leci :)
zdjecie uzytkownika
the man from kucelin łąki - 2014-12-08 08:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no hejka "MI" siemanko
a ty juz pracujesz tam?????
moze sie blizej poznamy co nie?
zdjecie uzytkownika
this is not america - 2014-12-23 08:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
standardowe pytania takie jak na rozmowach rekrutacyjnych
rozmowa jak rozmowa
jak chcesz wiedziec wiecej to pisz na priv
zdjecie uzytkownika
the man from kucelin łąki - 2014-12-30 12:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
juz jestem po miesiacu pracy u nich wiec pisze jak jest, sa fajne dziewczyny rozne i ogolnie praca jest bardzo wporzo wyplata jak na telemarketing duza bo napewno wyjdzie ponad dwa z hakiem jak sadze bo prowizje mam dobra no bo wyniki mam niezle a tu poza stałką jest tez spora kasa z prowizji jak ktoś dobrze sprzedaje

w calej czestochowie raczej tak nie placa na sluchawce wiec luz. bedzie dobrze!!!! bo pracuje sie dla kasy prawda????
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-01-05 19:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A wypłaty są jak tygodniówki czy miesięczne
zdjecie uzytkownika
nikodemka - 2015-01-07 15:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LUDZIE!!!! DO CHOLERY JASNEJ, NAPISZTA JASNO I WYRAZNIE, FAJNIE CZY NIE WARTO CZY NIE. A NIE PIEPRZYCIE TRZY PO TRZY, KURRRRRRRRRRRRRRRDE
zdjecie uzytkownika
nikodemka - 2015-01-07 15:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pytania chore zadajecie jakie wypłaty jaka atmosfera, przecież możecie to sprawdzic osobiście, iść na rozmowę i zostac tam przyjętym, czegio sie boicie, przecież was tam nikt nie zje a Wy pdchodzice jak do g...na
zdjecie uzytkownika
AABRAKADABRA - 2015-01-07 18:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak jest? powiem, nie boje sie, przez pierwsze 3 m-ce umowa o dzieło za 749 zł mowa o umowe na pól etatu. fury przed wydawnictwem stoją jak z bajki a Ty robolu zapierniczasz na ich wakacje, samochody, drogie ubrania.
zdjecie uzytkownika
Marcin Kucharczyk - 2015-01-14 16:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja pracowałem ponad 3 miesiące i nie mogę narzekać.
Szkoliłem, nie dzwoniłem, ale mogę uczciwie powiedzieć, że komu się chce pracować to będzie pracował i zarabiał dobre pieniądze. Spokojnie 2-3 tysiące, a nawet 5-6 tysięcy, jak będzie SPECJALISTĄ w swoim fachu, a nie tylko znudzonym, zmęczonym, narzekającym i zdegustowanym wszystkim i wszystkimi telemarketerem.
Jak w każdej firmie są niedogodności i nie zawsze się otrzymuje to co się chce.
Co do umów...
Z każdej pracy są pieniądze, można je dać pracownikowi lub "państwu"
Kto chce, niech idzie do Prezesa i się dogada na indywidualne warunki, tak żeby większość kasy zabierało mu "państwo".
Uwierzcie mi, że Pan Filip się zgodzi.
zdjecie uzytkownika
Kowalski - Malinowski - 2015-01-15 10:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [AABRAKADABRA - 2015-01-07 18:27:07]:
"jak jest?"
- Twoja opinia jest lakoniczna i co ważniejsze całkowicie bezwartościowa. Jej wartość jest równa zeru. By móc cokolwiek ocenić, warto popracować w firmie dłużej. Pracuję tutaj od ponad czterech lat a zaczynałem na słuchawce czyli zakładam, że na stanowisku o które Ty się ubiegałeś. Dziś jestem wyżej i mam świadomość, że zawdzięczam to swojej ciężkiej pracy. Te kilka lat w Wydawnictwie oraz fakt, że jest to mój piąty pracodawca pozwalają mi obiektywnie popatrzeć na Twój wpis ale co więcej podzielić się rzetelnymi i obiektywnymi spostrzeżeniami co do warunków płacy i pracy.


"powiem, nie boje sie, przez pierwsze 3 m-ce umowa o dzieło za 749 zł mowa o umowe na pól etatu"
- Zawsze warto pomyśleć zanim cokolwiek się napisze. Ty najwidoczniej nie pomyślałeś. 1000 złotych za pracę po kilka godzin dziennie to mało według Ciebie?!?! (750 złotych za pół etatu czyli cztery godziny plus premia około 250 złotych). Gdybyś przekalkulował - ale widzę, że to dla Ciebie zbyt trudne - wyszłoby około 2000 złotych netto za pełen etat licząc 1500 złotych podstawy i ponad 500 złotych premii. To najwyższe stawki w branży jeśli chodzi o Częstochowę! Nikt inny tyle nie płaci w branży Call Center. Przypominam, że jesteśmy w Częstochowie a dwa tysiące na rękę tutaj...na początek w dodatku, to dobre stawki. Z czasem pieniądze są większe. Cały czas mówimy o stawce początkowej.
A umowa o dzieło? Pierwsze słyszę. Osoby przychodzące z innych Call Center, z tego co wiem mogą sobie wynegocjować umowę o pracę, umowę zlecenia. Jeśli dopiero zaczynasz, nie masz doświadczenia i tak oceniono Twoje kompetencje zawodowe, to faktycznie nic dziwnego, że zaproponowano Ci umowę o dzieło.


"fury przed wydawnictwem stoją jak z bajki"
- jakie to "polskie" co napisałeś. Popracuj trochę. Niewykluczone, że za X lat, ciężką pracą dorobisz się samochodu. Rozumiem, że jesteś z pokolenia, któremu wszystko się należy, za sam fakt bycia. Państwo ma Cię utrzymać, Premier dać powinien dobrą pracę i mieszkanie za samo Twoje "jestestwo". Myślę, że z takim podejściem będziesz się odbijać od ściany u każdego Pracodawcy bez wyjątku. Ostatnią rzeczą na jaką pozwolę jest plucie na mojego Pracodawcę, kogoś kto daje na chleb pięćdziesięciu pracownikom. Krytykę zacznij od samego siebie, dopiero wówczas gdy dokonałeś rozsądnej analizy dlaczego znajdujesz się w takim a nie innym miejscu swojego życia, zacznij zwracać się w stronę innych. Winy poszukaj raczej w sobie.


"a Ty robolu zapierniczasz na ich wakacje, samochody, drogie ubrania"
- mam dla Ciebie propozycję. Załóż firmę, najmij jak Ty to mówisz "roboli" i ktoś będzie zapierniczał na Twoje wakacje, Twoje samochody i Twoje ubrania.
Gdzie leży problem? Śmiało. Pisać potrafisz, wylewać swoje niepowodzenia i swoje frustracje, bezzasadne i żenujące ale jednak. Chcesz wyższego stanowiska, zdobądź kwalifikacje, uzupełnij wykształcenie i aplikuj na stanowisko kierownika.


z poważaniem
Kowalski - Malinowski
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2015-01-17 10:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szybko i konkretnie bez zbędnych rozwodzeń się żalów itp.

Praca ok. na call center przynosisz zysk możesz negocjować lepsze warunki, wszystko do dogadania.

Biuro, typowa praca biurowa wynagrodzenie sam sobie negocjujesz stawki normalne praca jak praca plusy i minusy są.

Dział sprzedaży , jak to w sprzedaży raz lepiej raz gorzej intensywnie się pracuje są profity, obijasz się, nie przynosisz zysku, nie ma co startować

Ogólnie praca ok wszystko zależy od tego jak "nam" się chce pracować, to nie jest państwowa firma, jak pracownik na siebie nie zarabia niech nie myśli, że będzie kokosy zbijał.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: szybko treściwie grzecznie ale nie interesuje ich twoja kariera zawodowa czego tu wymagać jesli chodzi o stanowisko telemrketera.
Pytania: własciwie zadnych pytań tylko ogólna informacja o zatrudnieniu.
zdjecie uzytkownika
zuz - 2015-01-23 20:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, praca jest tylko umowy brak ,nawet jeśli ktoś pracuje tam 3 lata to ma tylko umowę o dzieło. Stawka podstawowa i godzinowa też leci w dół,bo trzeba wykazać się jak najwyższą sprzedażą,a właściwie jest to wciskanie książek przez telefon -ŻENADA.
zdjecie uzytkownika
obiektywna - 2015-01-24 00:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zuz - 2015-01-23 20:39:22]:
A ja tam pracuję i mam umowę o pracę więc nie mów, że nie ma umów o pracę, bo jak ktoś chce to umowę dostanie.Kwestia rozmowy z szefem.Są osoby, które pracują tylko na umowę zlecenie bądź o dzieło bo mają zasiłki,za porejestrowane w UP i grają na dwa fronty bo tam im pasuje akurat/odpowiada/tak potrzebują.Co w tym dziwnego, że trzeba się wykazać jak największą sprzedażą? Przecież im większa twoja sprzedaż tym większa wypłata - to coś złego?To jest firma z rodzaju call-center więc,żeby mieć na wypłaty, rachunki itp skądś te pieniądze muszą się brać,czyli z jak najwyższych sprzedaży konsultantów.Widocznie nie dla wszystkich jest to logiczne...
Nikt nikomu na siłę nie wciska książek przez tel.Jak klient nie chce kupić to go nikt nie zmusza, bo nikomu nie zależy na tym,żeby zaliczyć zwrot.
Jakie to "polskie" nie pasuje mi coś, nie radzę sobie, nie chce mi się to skrytykuję żeby obrzydzić innym...
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H. Sfinks Wydawnictwo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy F.H. Sfinks Wydawnictwo?
Zadaj pytanie
x