Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: F.H. Sfinks Wydawnictwo

zdjecie uzytkownika
Mirek - 2015-02-04 08:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szukałem roboty za minimum 1500 zł na rękę, zgłosiłem się do Sfinksa i spoko - robota jest fajna, można sobie pogadać - mam na myśli, że telefonuje się do klientów - a i atmosfera na przerwie fajna. Polecam!
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-02-04 08:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja osobiście mam pozytywna opinię. To praca z telefonem ale każdy kto przychodzi do call center musi to wiedzieć. Bardzo dobrzy trenerzy którzy wprowadzają nowych pracowników. Częste konkursy i nagrody dnia. Można zarobić. Polecam :-)
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-02-10 13:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca ciekawa, z książkami. Mnie się podoba, ale oczywiście trzeba się trochę postarać. Skrypty zawsze pomogą, choć trzeba oczywiście wypracować swój sposób dotarcia do klienta. A książki są wydawane na wysokim poziomie więc ludzie są zadowoleni, zwrotów prawie nie ma. Polecam.
zdjecie uzytkownika
Goniec - 2015-02-10 15:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od miesięcy szukałem pracy w Częstochowie, trafilem do Sfinksa i od razu mnie przyjęli, a robota naprawde dobra i niezle platna - jak poprawie sprzedaz na pewno bedzie jeszcze lepie.
zdjecie uzytkownika
fiona - 2015-02-11 11:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciepło,miło ,atmosfera fajna,nie ma spinki.Każdy robi swoje.Ewidentnie firma dostaje przyspieszenia atomowego.
zdjecie uzytkownika
malinka - 2015-02-15 13:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kocioł w firmie straszny, ale coraz lepsze warunki pracy i płacy. Oby tak dalej było bo teraz nareszcie jest ok.
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-17 15:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, od przyszłego tygodnia idziemy ze znajomymi na STAŻ do Sfinksa, ponoć później nas zatrudnią jednak mam pytanie czy po trzymiesięcznym stażu można liczyć na umowę o pracę? Od czego jest to zależne?
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 20:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na jakich warunkach to staż i do jakiego działu?
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 20:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piter. - 2015-02-17 15:35:14]:
na jakich warunkach staż (czy z UP) i do jakiego działu?
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-17 20:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Staż z Unii Europejskiej, jesteśmy po kursie obsługi biur, kadr, księgowości itp. kilkoro moich znajomych również tam idzie. (może 6 osób?) Dziś nasz Koordynator dostarczył tam nasze CV, ponoć są bardzo chętni na nas. Jeżeli chodzi o dział to niestety nie wiemy do końca, aczkolwiek obstawiamy ten nowy, które powstaje czyli bodajże telemarketing...
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 23:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piter. - 2015-02-17 20:46:13]:
Jeśli chodzi o telemarketing to są chętni na każdego, dają nawet ogłoszenia, że szukają do "pracy biurowej" a później dzwonią i mówią,że stanowisko już zajęte, ale mają inną propozycję, mianowicie konsultanta telefonicznego.....część osób zostaje, żeby spróbować, ale nie na długo, duża rotacja pracowników, bo w telemarketingu nie pracuje się łatwo....ludzie (klienci) do których się dzwoni odkładają słuchawki i zawsze znajdą wymówkę żeby nie zamawiać a trzeba ich umiejętnie przekonać do zakupu dość drogich książek...Proponuję się dokładnie dowiedzieć jak to ma wyglądać, bo jeśli chodzi o dział obsługi klienta - tak to się ładnie nazywa to szkoda marnować stażu tym bardziej jeśli macie na koncie kursy kadr i księgowości.

jeśli chodzi o perspektywę stałej pracy to jeśli ktoś ma dużą sprzedaż to może i szanse są na zatrudnienie, ale nikt nic nie zagwarantuje.
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-17 23:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tak myślałem... Jak to call center ;)
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 23:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piter. - 2015-02-17 23:16:36]:
Życzę powodzenia ;)
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-17 23:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaaaaa - 2015-02-17 23:21:22]:
Rozumiem, że tak pracowałaś/eś? Możesz coś więcej powiedzieć nt. ludzi, miejsca pracy, zarobków, premii, umów?
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 23:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jasne, że mogę więcej powiedzieć, ale na prv. Podaj proszę mejla lub gg to się odezwę
zdjecie uzytkownika
hope - 2015-02-18 08:02:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma zatrudnia ok 80 osób a potrzebuje 160.Gdyby można było zarobić tyle ludzi by nie pracowało.Ceny książek od 3 zł do 200 zĺTyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
kunegunda - 2015-02-18 08:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zatrudniają też osoby ze stopniem niepełnosprawności.Dla mnie to atut :-)
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-18 16:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaaaaa - 2015-02-17 23:35:34]:
Hej, podaje meila ;) piotr.szczepanik@o2.pl i czekam:)
zdjecie uzytkownika
ups - 2015-02-18 18:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bezsens.Każda opinia tutaj to hate byłych pracowników.Jak ktos nie wiedział to już uprzejmie informuję.To jasne ze większość bedzie skrzywdzona,oszukana,poniżona i upodlona.Zmobingowana i moze jeszcze zmolestowana.Takie wpisy nic nikomu nie dają.Wg mnie totalna pomyłka.Jak szukam pracy to idę i sam idę i jak bardzo chcę to dostaję.Tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata Majcher - 2015-02-19 23:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobry wieczor. Moja przyjaciólka kiedys pracowała w Sfinksie w telemarketingu i mowiła ze jest starszny rygor. Ze bardzo jest nacisk na sprzedaz, że sa ogromne wymogi od szefostwa, ze szantaze ze zwolnia jak bedzie mała sprzedaż itp? Powieszcie mi jak to sie ma w praktyce? Pytam poniewaz dostałam zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna i w sumie chciałabym isc...
Pozdrawiam, Gosia.
zdjecie uzytkownika
Joasia. - 2015-02-24 14:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z tym wszystkim o czym pisał przedmówca !!!
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2015-02-28 13:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Pani Małgorzaty,
Tak jak kilka postów wyżej, ktoś słusznie napisał Hejty byłych pracowników, lub osób które się nie sprawdziły były i będą nie ma sensu tego czytać nawet.

95% osób, które się tu wypowiadają zapominają, że jest to praca w "sprzedaży" nie sprzedajesz, nie zarabiasz. Warunki jak na Call Center są uczciwe, sam miałem kilka epizodów w różnych firmach zarówno na Call Center jak i sprzedaży D2D, tam dopiero była presja, nie liczył się człowiek tylko cyferki.

Systematyczna praca, zrozumienie podstawowych reguł daje satysfakcjonującą pracę , jak ktoś się chce sprawdzić w pierwszych krokach w sprzedaży ciekawe doświadczenie, jak ktoś nie ma odwagi nawet spróbować to niech nie mąci w głowie chętnym.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata Majcher - 2015-02-28 14:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Obiektywny - 2015-02-28 13:54:13]:
Dziękuję bardzo za odpowiedź:) Moim zdaniem praca to nie szkoła, dlatego w sumie sama nie rozumiem "hejtów" niektórych osób. Widocznie zostali zwolnieni lub sami odeszli bo nie dawali sobie rady... Mam nadzieję, że ja dam:)
Pozdrawiam Pana serdecznie:)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa bardzo pro, pani, która ją prowadziła niezwykle sympatyczna i do tego ładna, to jest to!
Pytania: Żadnych trudnych pytań nie było, bardziej wyjaśnianie, czego się oczekuje.
zdjecie uzytkownika
Pracujący - 2015-03-03 09:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję tam już trzeci tydzień, atmosfera jest naprawdę dobra, na nic nie narzekam, chociaz jestem chyba jedyna osoba, ktora nie pali ;). Generalnie polecam, jak ktos chce szybko dorobić parę groszy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-03 12:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robota jest fajna. A sprzedaż książek tym bardziej. Owszem, jak to w sprzedaży -trafić można na różnych ludzi po drugiej stronie telefonu ale to element tej pracy. 1500 zł na rękę + premie to całkiem nieźle. :-)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H. Sfinks Wydawnictwo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy F.H. Sfinks Wydawnictwo?
Zadaj pytanie