Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o F.H. Sfinks Wydawnictwo

Pracowałeś w firmie F.H. Sfinks Wydawnictwo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 20:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piter. - 2015-02-17 15:35:14]:
na jakich warunkach staż (czy z UP) i do jakiego działu?
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-17 20:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Staż z Unii Europejskiej, jesteśmy po kursie obsługi biur, kadr, księgowości itp. kilkoro moich znajomych również tam idzie. (może 6 osób?) Dziś nasz Koordynator dostarczył tam nasze CV, ponoć są bardzo chętni na nas. Jeżeli chodzi o dział to niestety nie wiemy do końca, aczkolwiek obstawiamy ten nowy, które powstaje czyli bodajże telemarketing...
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 23:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piter. - 2015-02-17 20:46:13]:
Jeśli chodzi o telemarketing to są chętni na każdego, dają nawet ogłoszenia, że szukają do "pracy biurowej" a później dzwonią i mówią,że stanowisko już zajęte, ale mają inną propozycję, mianowicie konsultanta telefonicznego.....część osób zostaje, żeby spróbować, ale nie na długo, duża rotacja pracowników, bo w telemarketingu nie pracuje się łatwo....ludzie (klienci) do których się dzwoni odkładają słuchawki i zawsze znajdą wymówkę żeby nie zamawiać a trzeba ich umiejętnie przekonać do zakupu dość drogich książek...Proponuję się dokładnie dowiedzieć jak to ma wyglądać, bo jeśli chodzi o dział obsługi klienta - tak to się ładnie nazywa to szkoda marnować stażu tym bardziej jeśli macie na koncie kursy kadr i księgowości.

jeśli chodzi o perspektywę stałej pracy to jeśli ktoś ma dużą sprzedaż to może i szanse są na zatrudnienie, ale nikt nic nie zagwarantuje.
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-17 23:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tak myślałem... Jak to call center ;)
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 23:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piter. - 2015-02-17 23:16:36]:
Życzę powodzenia ;)
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-17 23:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaaaaa - 2015-02-17 23:21:22]:
Rozumiem, że tak pracowałaś/eś? Możesz coś więcej powiedzieć nt. ludzi, miejsca pracy, zarobków, premii, umów?
zdjecie uzytkownika
jaaaaa - 2015-02-17 23:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jasne, że mogę więcej powiedzieć, ale na prv. Podaj proszę mejla lub gg to się odezwę
zdjecie uzytkownika
hope - 2015-02-18 08:02:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma zatrudnia ok 80 osób a potrzebuje 160.Gdyby można było zarobić tyle ludzi by nie pracowało.Ceny książek od 3 zł do 200 zĺTyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
kunegunda - 2015-02-18 08:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zatrudniają też osoby ze stopniem niepełnosprawności.Dla mnie to atut :-)
zdjecie uzytkownika
Piter. - 2015-02-18 16:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaaaaa - 2015-02-17 23:35:34]:
Hej, podaje meila ;) piotr.szczepanik@o2.pl i czekam:)
zdjecie uzytkownika
ups - 2015-02-18 18:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bezsens.Każda opinia tutaj to hate byłych pracowników.Jak ktos nie wiedział to już uprzejmie informuję.To jasne ze większość bedzie skrzywdzona,oszukana,poniżona i upodlona.Zmobingowana i moze jeszcze zmolestowana.Takie wpisy nic nikomu nie dają.Wg mnie totalna pomyłka.Jak szukam pracy to idę i sam idę i jak bardzo chcę to dostaję.Tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata Majcher - 2015-02-19 23:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobry wieczor. Moja przyjaciólka kiedys pracowała w Sfinksie w telemarketingu i mowiła ze jest starszny rygor. Ze bardzo jest nacisk na sprzedaz, że sa ogromne wymogi od szefostwa, ze szantaze ze zwolnia jak bedzie mała sprzedaż itp? Powieszcie mi jak to sie ma w praktyce? Pytam poniewaz dostałam zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna i w sumie chciałabym isc...
Pozdrawiam, Gosia.
zdjecie uzytkownika
Joasia. - 2015-02-24 14:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z tym wszystkim o czym pisał przedmówca !!!
zdjecie uzytkownika
Obiektywny - 2015-02-28 13:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Pani Małgorzaty,
Tak jak kilka postów wyżej, ktoś słusznie napisał Hejty byłych pracowników, lub osób które się nie sprawdziły były i będą nie ma sensu tego czytać nawet.

95% osób, które się tu wypowiadają zapominają, że jest to praca w "sprzedaży" nie sprzedajesz, nie zarabiasz. Warunki jak na Call Center są uczciwe, sam miałem kilka epizodów w różnych firmach zarówno na Call Center jak i sprzedaży D2D, tam dopiero była presja, nie liczył się człowiek tylko cyferki.

Systematyczna praca, zrozumienie podstawowych reguł daje satysfakcjonującą pracę , jak ktoś się chce sprawdzić w pierwszych krokach w sprzedaży ciekawe doświadczenie, jak ktoś nie ma odwagi nawet spróbować to niech nie mąci w głowie chętnym.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata Majcher - 2015-02-28 14:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Obiektywny - 2015-02-28 13:54:13]:
Dziękuję bardzo za odpowiedź:) Moim zdaniem praca to nie szkoła, dlatego w sumie sama nie rozumiem "hejtów" niektórych osób. Widocznie zostali zwolnieni lub sami odeszli bo nie dawali sobie rady... Mam nadzieję, że ja dam:)
Pozdrawiam Pana serdecznie:)
zdjecie uzytkownika
Pracujący - 2015-03-03 09:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję tam już trzeci tydzień, atmosfera jest naprawdę dobra, na nic nie narzekam, chociaz jestem chyba jedyna osoba, ktora nie pali ;). Generalnie polecam, jak ktos chce szybko dorobić parę groszy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-03 12:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robota jest fajna. A sprzedaż książek tym bardziej. Owszem, jak to w sprzedaży -trafić można na różnych ludzi po drugiej stronie telefonu ale to element tej pracy. 1500 zł na rękę + premie to całkiem nieźle. :-)
zdjecie uzytkownika
Aśka:) - 2015-03-07 22:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również pracowałam więc się wypowiem: Pracowałam, nie sprawdziłam się (miałam małą sprzedaż), odeszłam ale mimo to polecam :) Polecam osobom, które mają zacięcie w sprzedaży i potrafią na własną rękę zdobywać klientów. Tam dają karty klientów i mało która osoba zdobędzie nowego klienta bo zazwyczaj na wstępie mówią że nie chcą, wyzywają lub się wyłączają i nic się na to nie poradzi... Ludzie są nieufni. Liderki są moim zdaniem ok... Przynajmniej jak będzie sprzedaż to jest ok. Jak nie będzie sprzedaży to w sumie też jest ok, nie wyzywają, nie znęcają się ale mimo to dążą do celu, motywują jak mogą np. "dziś jest bardzo słabo, ale jutro będzie lepiej" a w ostateczności mówią wprost po tygodniu że wylatujesz. Wóz albo przewóz. Więc do kierownictwa nie mam żadnego "ale" a to już bardzo dużo :) Jeżeli chodzi o starszych pracowników to zostawię to bez komentarza ponieważ wypowiadamy się tu na temat pracodawcy a nie pracowników. Napiszę tylko tyle aby uważać co się do kogo mówi:)
Pozdrawiam i życzę powodzenia nowym osobom:)
zdjecie uzytkownika
Wydygany kolarz - 2015-03-10 09:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Woah, nawet dla młodych maja miejsce, mi pasuje!!!111111 ;)
zdjecie uzytkownika
Kowalski - Malinowski - 2015-03-11 11:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak, zapraszamy ludzi w każdym wieku. I tych z doświadczeniem i tych bez. Wszystkiego jesteśmy w stanie nauczyć. Z tego co widzę teraz jest kilku managerów na sali sprzedaży więc wsparcie i wdrożenie jest naprawdę super a i atmosfera jest nieporównywalnie lepsza niż w innych firmach sprzedażowych czy telemarketingowych.

Dla nas nie ma znaczenia czy jesteś świeżo po studiach, w okresie dojrzałej kariery czy jesteś emerytem. Witamy wszystkich z otwartymi rękami.

Tak jak wcześniej pisałem, przed laty zaczynałem w Call Center więc moja osoba jest przykładem, że po pierwsze firma stawia na stabilność i na dłuższe związanie się z wydawnictwem a po drugie możliwość awansu jest prawdziwa a nie tylko deklarowana jak to wygląda w bardzo wielu innych przedsiębiorstwach.



Kowalski-Malinowski
zdjecie uzytkownika
Kowalski - Malinowski - 2015-03-12 10:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- ANONIMIE, TWÓJ POST JEST O TYLE SŁABY I O TYLE NIEWIARYGODNY, ŻE CHOWASZ SIĘ JAKO HEJTER ZA OSŁONĄ JAKA DAJE CI ANONIMOWOŚĆ WSPÓŁCZESNEGO INTERNETU. NIE MASZ ODWAGI PODPISAĆ SIĘ POD TYM CO PISZESZ CO POWODUJE, ŻE SŁOWA TWE DALEKIE SĄ OD PRAWDY.


"Przepraszam, ale muszę się Ciebie o coś zapytać... To co napisałeś - jest prawdą. Pracuję tam już jakiś czas... Przyjmujecie każdego - fakt"
- MASZ RACJĘ. BAZUJĘ NA STANIE FAKTYCZNYM, TO CO PISZĘ JEST PRAWDĄ. DOBRZE, ŻE MASZ TEGO ŚWIADOMOŚĆ.


"Jest kilka managerów - fakt bo za miesiąc idziemy na górę. Atmosfera - okej. O niebo lepiej niż w prawdziwym CCIG"
- TAK. ATMOSFERA JEST BARDZO DOBRA. MIESIĄC TEMU, PONAD MIESIĄC PRZYSZŁA DO PRACY MOJA SĄSIADKA, UMOWĘ DOSTAŁA I PODPISAŁA W TYM SAMYM DNIU PRACY, CZTERY DNI TEMU ZNAJOMA Z BLACHOWNI PO GODZINIE PRACY POPROSZONA ZOSTAŁA DO SEKRETARIATU I WYSZŁA STAMTĄD Z UMOWĄ. O CZYM TY MÓWISZ.
DRUGI TEMAT JEST TAKI, ZE NA PRZESTRZENI OSTATNICH KILKU LAT ODKĄD PRACUJĘ NIKT NIE ZOSTAŁ W ŻADEN SPOSÓB POKRZYWDZONY CZY ODSZEDŁ BEZ WYPŁACENIA PROWIZJI. JEST ZUPEŁNIE ODWROTNIE BO SAM PAMIĘTAM DWA PRZYPADKI GDY FIRMA POMAGAŁA FINANSOWO SWOIM PRACOWNIKOM CHOCIAŻ NIE MUSIAŁA.

"nie dostaną prowizji jak miesięcznie nie osiągną 7.000 tyś sprzedaży. Czy uczciwa firma nie powinna o tym poinformować? Hm ?"
- MOJA ZNAJOMA PROWADZI SZKOLENIA I WIEM, ZE KAŻDA OSOBA JEST INFORMOWANA PODCZAS ROZMOWY I DRUGI RAZ PODCZAS SZKOLENIA, ZE PROWIZJA JEST POWIĄZANA Z WYNIKIEM. ZRESZTĄ O CZYM MÓWIMY. PRÓG 7.000 PLN SPRZEDAŻY MIESIĘCZNIE JEST DO WYKONANIA W 8-14 DNI PRZEZ ŚREDNIEGO KONSULTANTA.

JA NIE JESTEM HEJTEREM, JESTEM UŚMIECHNIĘTYM, ENTUZJASTYCZNIE NASTAWIONYM DO ŚWIATA I LUDZI, PEŁNYM ŻYCIA MŁODYM CZŁOWIEKIEM, KTÓRY WIERZY W TO, ŻE SZKLANKA JEST DO POŁOWY PEŁNA ;)

MIMO WSZYSTKO ŻYCZĘ POWODZENIA I SUKCESÓW W PRACY ! :) LOVE & PEACE 2 THA WORLD
zdjecie uzytkownika
Anonim... - 2015-03-12 11:53:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ha ha ha :D Ja w tej chwili wypowiadam się w imieniu osób, które zostały OSZUKANE i nie było żadnej wzmianki o prowizji że jest uzależniona od wyników. Po co tak kłamać? Umowy również nie mają - od pierwszej ZATWIERDZONEJ sprzedaży. Mogę to łatwo udowodnić to DZIŚ w firmie jak i tutaj :) Mam nagraną rozmowę z Moniką :) I nie tylko z nią :) Jestem zbyt cwana na takie numery...
zdjecie uzytkownika
Anonim... - 2015-03-12 11:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z resztą bardzo chętnie powiem Ci prosto w twarz co myślę o Tobie, o Twoich postach i wytknę Ci kłamstwa jakimi łaskawie obdarzasz ludzi wchodzących tu. Mam dziś na 16:00 czekaj koło bramy. Chętnie sobie z Tobą porozmawiam a wierz mi, że wytknę Ci wszystko.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa bardzo pro, pani, która ją prowadziła niezwykle sympatyczna i do tego ładna, to jest to!
Pytania: Żadnych trudnych pytań nie było, bardziej wyjaśnianie, czego się oczekuje.
zdjecie uzytkownika
moda_na_sukces - 2015-03-16 11:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dajcie spokoj z tymi hejtami. wiem co pisze bo przyszlam tu z innego c.center (nie pisze nazwy by nie robic krypto reklamy) gdzie jak ledwo miesiac wytrzymalam. wporownaniu do innych cal center tutaj to idyla i raj na ziemi!!!!!!

nie wie co mowi ten kto nigdy w zadnym innym telemarketingu nie pracowal. tam to dopiero jest tak jak pisze hardkorowy koksu niema op**@*@*@!&&!!&!&&!, WIEEEELCCCYYYYY tim liderzy po 18 czy 19 lat biegaja i sie czepiaja czlowieka i zawsze jest wszysto zle. moze dlatego jedna taka firma c.center juz upadła w czewie.

teraz jestem tu w sfinksie i nie narzekam bo wreszcie jest normalna praca i czlowieka z szacunkiem traktuja. jak nie wiem to pytam i od razu ktos podchodzi do mnie i pomaga. wszystko jest oki kasa na czas i ludzakie traktowanie. jak mam z dzieciakiem wizyte u lekarza to mowie i nie ma problemu dostaje normalny dzien wolnego.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-17 11:44:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie jest łatwa, ale z drugiej strony to jednak tylko telefony żeby sprzedawać książki. Jeśli się złapie swoją metodę -sprzedaż idzie. Lepsze książki niż garnki.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H. Sfinks Wydawnictwo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy F.H. Sfinks Wydawnictwo?
Zadaj pytanie