Wydawnictwo Sfinks

Częstochowa

Opinie o Wydawnictwo Sfinks

Pan Wo 2015-04-20 11:29
A ja powiem tak. Zastanówcie się co piszą niektórzy... Przyjmują się jako sprzedawcy telefoniczni książek i... narzekają, że mają sprzedawać telefonicznie... książki. Dobranoc. Ja nie narzekam tylko robię a po 16.00 mam poczucie że uczciwie zarobiłem na swoje, a książki dostali Ci których to zainteresowało i je chcieli, ci co nie chcieli po prostu ich nie kupili (jedni byli uprzejmi inni nie, trudno).
Stary-Nowy 2015-04-25 09:28
Pracuję pół roku tam. Ale wczoraj mialem polewek!!!! Muahahahah, jakis typ napisal, że 24 miały byc 3 kontrole naraz! Az trzy! A tutaj wszyscy zadowoleni, na przerwie super atmosfera, az glupio mi było pytać, czy coś wiedzą o jakiś kontrolach! Muahahahahaha - teraz widzicie, ze te wszystkie posty pisza hejterzy i ludzie, ktorzy po prostu NIE UMIEJA pracowac?
1
Mało lepszy 2015-04-26 21:06
Stary nowy - pełna racja !!!! Mądrze piszesz
Olać hejterow i siepaczy

Czy ty ziomek nie miałeś ze mna szkolenia?????? Jak ci w ogóle idzie?


Maks
1
wilk 2015-04-29 15:25
takie tam
bronka 2015-04-29 21:45
A dajta Wy mi swięty spokój.Niech se każdy robi co chce byle nie krzywdzić ludzi.
wilk 2015-04-30 08:15
najlepiej odeslac wilka do lasu tam skad przyszed
Dużopieniędzy 2015-05-05 08:19
Pracuje tam, jezdze dobrym samochodem, popatrzcie se na parking - jak nie chceta, nie pracujta, ale takiej furki jak ja na pewno miec nie bedziecie, lasek tak samo ;).
1
Kaj 2015-05-06 08:17
Trzeba dużo dzwonić i tyle. Ja sobie chwalę. 1500 podstawy + premia, sprzedawanie książek nie jest łatwe ale na tym polega ta praca. Ja tam nie narzekam, bywało gorzej ;-)
1
zblazowany smutas :( 2015-05-08 11:54
jak czytam sobie niektore komentarze ludzi na forach co to nic nie wiedza i sie wyzywaja na forach to mysle sobie


O BI O BA KONIEC CYWILIZACJI !!! :(
amanda 2015-05-19 01:24
ej tam.ludzie cieszcie się,życie jest piękne,zaszłam w ciążę w tej firmie...zawsze będę miała sentyment
2
obiektywna 2015-08-05 21:53
Sfinks poszukuje osób do pracy przy telefonie -tak każdy zaczyna a od ciebie zależy co sobą zaprezentujesz i czy osiągniesz więcej. Zadzwoń i się umów na rozmowę :)
1
micia 2015-11-19 19:14
@tomek, jezeli sie postarasz to na pewno mozna tyle wyciagnac lub wiecej, ale trzeba posiadac dobre gadane nie oszukujmy sie
1
mjut 2015-11-24 02:45
kurcze ja mam 2letnie doświadczenie na słuchawce i wiem, że pracują tam ludzie, którzy pokończyli ekonomie itp. ale ta praca może dać satysfakcję też
1
hgf 2016-03-03 16:11
to dobrze jak ludzie sa zadowoleni ze swojej pracy przeciez @gębacz wymagana jest nienaganna dykcja, komunikatywność, mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku
1
jager 2016-03-06 12:36
Doświadczenie w tym przypadku @hgf jest opcjonalne. Miło by było gdybyś posiadał, ale i tak najpierw przechodzisz przez szkolenie. Więc z tym problemu nie ma.
automat 2016-03-09 20:58
Super, że są odpowiednie szkolenia. Wbrew pozorom nie każda firma jest w stanie je zapewnić, ale takie przygotowanie do pracy sprawia że pracownik wie jak wypełniać obowiązki. A jakie są zarobki? Dzięki za odpowiedź
1
tomek 2016-05-07 16:48
Dla mnie to jest zrozumiałe, że poszukując osoby na telefon jako Sprzedawca przy Telefonie to musisz wyraznie mowic o tym co chcesz sprzedać i musosz zaprezentować swoj produkt, wyraznie by klient rozmawiał i słuszał z kim rozmawia poważnym, do sierpnia maja rekrutacje.
1
kaja 2016-09-30 14:39
@Wic oni wlasnie caly czas szukaja inzyniera do spraw robotyzacji procesow spawania we Wrocławiu tutaj musisz miec na pewno wykształcenie wyższe, preferowane studia z zakresu inżynierii procesów spawaniu samodzielności i inicjatywy w działaniu
Jacek 2016-11-23 08:39
Witam
Może ktoś powiedzieć o pracy na magazynie ?
Bo jedynie czytam o call center ?
Marcin 2016-11-23 12:33
Ja swego czasu pracowałem tam na magazynie, praca jest bardzo fajna, bo nietrudna. Masz np. 150 kolorowanek, musisz policzyć, czy faktycznie ich tyle jest i odrzucić te uszkodzone prosta robota.

Ja wyjechałem do Anglii, ale ceniłem sobie to, że dobrze płacą!
2
rubel 2016-12-21 19:57
Fajna praca fajni ludzie a to chyba bardzo ważne uważam,żeby być obiektywnym trzeba poznać dobrze firmę w której się pracuje , ja mam o niej dobre zdanie jest ok !
2
K. 2017-01-19 13:32
Ja tam nie mam zastrzeżeń :)
1
D. 2017-01-19 17:39
To nieprawda!To firma handlowa gdzie praca polega na sprzedaży.Jeżeli osiągasz zadowalające wyniki wszyscy są zadowoleni.Nikt nikogo nie szantażuje.W firmie są pracownicy którzy pamietają jej początki 16 lat temu.Atmosfera jest zdrowa.To praca a nie spotkania integracyjne.Ludzie rzetelnie pracują i zarabiają na chleb.Nie ma dużej rotacji.Fakt ze rekrutacja jest wciąż prowadzona bowiem po remoncie są jeszcze wolne miejsca.Przyjdz i zobacz jak jest.To najlepsza weryfikacja.Na pewno mozesz liczyc na życzliwosc i dużą pomoc wdrożeniową.Pz
3
MM's 2017-01-23 10:31
Tak działa biznes. Jak się wykonuje swoją pracę prawidłowo i sumiennie, to nikt nie będzie miał do Ciebie prestensji. Ja uważam, że praca jest normalna i uczciwa - jak pracujesz to zarabiasz. Polecam tego pracodawcę.
2
Justa 2017-01-26 10:19
Nie ma mocy, żeby wszystkim dogodzić. Ja się nie sprawdziłam w CC to znaleźli mi obowiązki w innym dziale. I jakoś lepiej idzie. Nie ma tak,ze mówią Ci WON.

Z powodów osobistych musiałam zrezygnować, ale jak tylko poukładam swoje to wiem, że mosty nie są popalone.

Polecam spróbować, bo ekipa super!
3
Doris 2017-02-02 11:58
Każdy ma czasem lepszy/gorszy dzień, ale co? Taka praca - jako sprzedawca książek - masz sprzedawać książki. Tyle w temacie. Ja nie narzekam
1
Piotr. 2017-02-07 13:20
Polecam pracodawcę, z Panem Prezesem można wszystko załatwić. Trzeba tylko być szczerym i uczciwym.
3
Marek 2017-02-10 11:20
Widziałem u nich na profilu na Facebooku - https://www.facebook.com/pracujwSF/?fref=ts, że obchodzą urodziny każdego z pracowników. To prawda? Bo brzmi to bardzo ciekawie i tak... rodzinnie!
3
Jacenty 2017-02-20 13:49
No a dzisiaj kolejne urodziny! :D
2
Ula. 2017-02-23 15:28
Super firma! Gorąco polecam!
3
SANTA MONICA 2017-02-24 08:45
Najlepsi zarabiają ponad 5 tysia wiec nie jest tak ze nie mozna zarobic.To bardzo duzo pieniedzy.Najnizsza kasa za miesiac solidnej pracy to 2 300 brutto.Reszta zalezy od wilelkosci sprzedazy.Na realia naszego miasta to sami sobie odpowiedzcie czy to duźo czy malo.Ja dostaję ok 2 300 ale netto na rękę o nie narzekam
3
Maja 2017-03-15 15:44
Jakie wymagania stawiają Państwo przed swoimi pracownikami?
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Z ilu składa się etapów?
Jaka atmosfera panuje w firmie?
Na te i więcej pytań odpowiedz znajdziecie w wywiadzie udzielonym specjalnie dla nas przez Prezesa Wydawnictwa Sfinks. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,403552,wywiad-filip-topczewski
Która z informacji w nim zawartych była dla Ciebie najbardziej interesująca?
AgaRe 2017-04-04 10:05
Byłam niedawno na rozmowie, jestem mile zaskoczona: krótkie i zwięzłe info, wizualizacja wypłaty a do tego gadżet na wyjście z przypominajką, na kiedy szkolenie! Plus za to!
2
Maja 2017-04-04 11:01
@AgaRe rozumiem, że dostałaś pracę w Wydawnictwie Sfinks? Gratulacje! Chętnie usłyszymy więcej o szkoleniu, które Cię czeka.
Kuba 2017-04-09 21:47
widzę że dali ogłoszenie na Magazyniera, pracował ktoś z was w tej firmie lub pracuje na magazynie? Ktoś coś może powiedzieć w tym temacie? zarobi się chociaż 3tys?
4
Helmut 2017-04-10 09:35
Na pewno nie na początku.startowe 2 koła i umowa
2
Maja 2017-04-10 11:52
@Helmut po jakim czasie można liczyć na podwyżkę? A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
Helmut 2017-04-10 13:27
Na jakim stanowisku? Mają z 10 działów.
Kuba 2017-04-10 22:28
Pracujesz na magazynie, możesz coś więcej powiedzieć, ile osób pracuje, jak duży magazyn , ile godzin i jakie obowiązki?
Helmut 2017-04-11 08:21
Jestem konsultantem klienta.Są 3 magazyny, z tego co wiem 8-16 pon -pt i jedna wybrana sobota 9-15.Przygotowujesz książki pod zamówienia.Konstrukcja cepa :-)
1
Maja 2017-04-11 12:01
@Helmut myślę, że każdy z użytkowników może najlepiej wypowiedzieć się jak to wygląda w ich przypadku. A Ty jakie stanowisko zajmujesz? Możesz opowiedzieć o benefitach, które otrzymujesz?
janek 2017-04-24 11:40
Jak chodzi o bycie konsultantem to fajnie. 8-16, masz podstawę i premię za wyniki, można całkiem fajnie zarobić. Wiadomo, że nie ma nic za darmo, ale - jak w każdej pracy - dajesz coś z siebie - dostajesz w zamian :)
2
Marta 2017-04-24 14:26
Fajnie czyli ile? Konsultant tzn odbieranie telefonów od klentów czy natarczywe dzwonienie po starszych ludziach i wciskanie im książek na siłe??, bo to ma ogromne znaczenie.
3
Ania 2017-04-26 09:24
Praca super, wprawdzie dużo obowiązków, ale przecież do pracy nie chodzi się po to żeby się obijać :P Zarobki całkiem spoko, atmosfera wręcz genialna, ludzie są niesamowici. Polecam!
3
Olga 2017-04-26 09:36
Wcale nie na siłę. Ludzie przyzwyczajeni do jakości książek sami proszą o telefony z nowościami. Rozpiętość wiekowa klientów jest bardzo duża, a i asortyment tematycznie szeroki. Dla każdego coś się znajdzie, więc o pchaniu na siłę nie może być mowy.
1
Maja 2017-04-26 09:44
@Olga to ważne pracować na produkcie, który warto polecać i można dopasować do potrzeb klienta.
@Ania z czego wynika tak dobra atmosfera, o której wspominasz? Chętnie dowiemy się więcej o Tym jak wygląda praca w Wydawnictwie Sfinks.
Ania 2017-04-26 09:50
Dobra atmosfera wynika z tego, że w Wydawnictwie pracują wspaniali, energiczni i wyluzowani ludzie. Zawsze pomocni i motywujący!
2
m 2017-04-26 10:10
Pracodawca ok, klimat ok, warunki ok. Nie ma żadnych negatywnych uwag. Jak w każdej pracy trzeba robić swoje.
3
Dorota 2017-05-15 18:34
Ja tam pracowałam wcześniej, teraz po ułożeniu swoich osobistych tematów wróciłam. Zaznaczam, że wróciłam CAŁKOWICIE DOBROWOLNIE! :)
2
Martyna 2017-05-25 08:42
Bardzo fajna firma, dobrze się pracuje, miła atmosfera, super ludzie. Raczej żadnych większych zastrzeżeń :)
1
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Sfinks - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Sfinks