Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: F.H. Sfinks Wydawnictwo


Oceniono 30 razy
stwórz własny profil firmy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
F.H. Sfinks Wydawnictwo
Mirowska 35
42-200 Częstochowa
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-23 11:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ceny jakie w sfinksach sa teraz drogo jest? Jak sie pójdzie we 2 osoby na kolacje ile trzeba wydać?
zdjecie uzytkownika
pokahontas - 2013-09-27 08:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spokojna robota i spoko kaska.polecam!
zdjecie uzytkownika
EAT ME - 2013-09-27 15:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZEŚĆ:)KIEDYŚ MÓJ KOLEGA PRACOWAŁ I MÓWIŁ ŻEBY NIE JEŚĆ W SFINKSIE -TAK ON MÓWIŁ ALE NIGDY NIE POWIEDZIAŁ DLACZEGO-DO TEJ PORY SIE ZASTANAWIAM!MOŻE WY WIECIE?JA JADŁEM I BYŁO OK?
zdjecie uzytkownika
murzyn - 2013-10-11 19:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale [usunięte przez moderatora] jak można być tak bezmyślnym żeby pomylić wydawnictwo z restauracją.ludzie myślcie co piszecie!!!
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2013-10-12 10:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spokojna robota.Nie trzeba się specjalnie narobić i mają eksluzywne książki.produkkty są rozpoznawalne na rynku a ludzie często sami dzwonią i domawiają-to jest fajne.to nie korporacja ,relacje dobre.szef rozdaje wszystkim zaliczki chpoć mówi że już nikomu nie da.i tak mi mija dzień za dniem
zdjecie uzytkownika
gadget - 2014-02-01 10:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz rozdają dodatkowo prezenty na koniec każdego miesiąca za pierwsze 3 miejsca.Jak ktoś ma dobre wyniki i jest wporzo może dostać np tablet lub robot kuchenny. Noigdy nie ma problemów z zaliczkami.W ostatniej mojej pracy żeby dostać 100 zł musiałam pisac podania do zarzadu i czekałam na rozpatrzenie 2 tyg.,więc nie jest tu źle...
zdjecie uzytkownika
lula - 2014-02-18 10:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajne jest to że można się indywidualnie dogadać i pracowac np po kilka godzin dziennie alobo w innych konfiguracjach,dla mnie jest to bardzo istotne bo nie moge być codziennie 8 h.Tylko dlatego jeszcze pracuje.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-09-16 08:05:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz szukają nowych pracowników. Jak tam jest? Warto się zdecydować? Łatwo osiągnąć cele i dostać premię? Jak atmosfera? Naciskają na pracowników? Chodzi o stanowisko "obsługa klienta". I czy łatwo awansować?
zdjecie uzytkownika
gębacz - 2014-09-25 14:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nikt tu jeszcze nie wspominał o wysokości zarobków na jakie liczyć można w Sfinksie. A z tego co wyczytałem to już parę osób o nie pytało . W końcu to wydawnictwo , a nie jakaś państwowa robota , więc chyba nie ma jakiegoś zakazu wyjawiania swoich zarobków. A byłaby to pewnie dla wielu najistotniejsza wiadomość
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-10-09 20:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Farma rozwijajaca sie coraz prezniej, co gwarantuje nie tylko godne zarobki, ale i szanse na rozwój. Atmosfera jezt bardzo dobra, a ludzie zyczliwi. Zniechrcony pracownik nie da oczekiwanych obrotow i oni to wiedza, dlatego stwarza sie tam doskonale warunki pracy. Kamil.
zdjecie uzytkownika
poster - 2014-10-10 11:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wnagrodzenie 1680 brutto startowe startowe na umowę,jak jestes dobry potem premie $.Jak nie mozesz pracowac na umowe o prace z różnych powodów mozesz mieć zlecenie lub o dzieło.Nie muszisz też pracowac od 8-16.Są tacy co pracują kilka godzin dziennie.Firmie Farmie będą potrzebni ludzie bo otwiera kolejne 300 m2.
zdjecie uzytkownika
garou - 2014-10-22 02:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [poster - 2014-10-10 11:21:11]:
ale to już wiadomo kiedy otwierają ? bo chyba jeżeli otwierają już w najbliższym czasie to najwyższa pora żeby składać tutaj swoje CV. Szkoda , że ta kasa jednak trochę mizerna , bo to w sumie najniższa krajowa. Ale z drugiej strony skoro piszesz , że to tylko na start... może potem uda się coś wyciułać
zdjecie uzytkownika
hochland - 2014-10-24 19:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Samosiu,coś Ci się chyba firmy pomyliły,trochę Twoja wypowiedź jest nie spójna,gdyż szkolenie jest na samym początku,więc albo od razu odeszłaś albo pracowałaś tam 2 tygodnie.Ja pracuję tam już ponad 3 lata,nie jestem na żadnym kierowniczym stanowisku więc nie jest też w mojej kwestii bronić firmy za wszelką cenę,ale na wypisywanie takich bzdur też nie pozwolę,nikt na nikogo bezpodstawnie nie chodzi skarżyć,a jedynie są zgłaszane sytuacje gdy ktoś faktycznie próbuje oszukać ludzi byle jak najwięcej sprzedać.Nikt nikogo też nie zmusza do pracy w domu,jeżeli ktoś ma to czas i ochotę to może sobie tak robić,atmosfera jest jak najbardziej ok,ludzie dla siebie życzliwi,jest pomoc w sprzedaży,a uśmiech towarzyszy nam od rana do końca pracy,wiadomo że jak w każdej firmie są lepsze i gorsze dni i nastroje,ale ogólnie jest ok,porównując z innymi firmami i etatami w Cz-wie nie ma co narzekać,jak się mówi wszędzie dobrze gdzie nas nie ma,fakt trzeba mieć duszę handlowca po części żeby sobie poradzić ale dużo też można się nauczyć.Nikt nikogo nie oszukuje,nikt nikomu na siłę nie sprzedaje,ani nie wciska,jest po prostu forma reklamy i marketingu jak w całym handlu,a ostateczna decyzja należy do klienta czy decyduje się na zakup.
zdjecie uzytkownika
elwira - 2014-10-25 09:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hochland - 2014-10-24 19:04:19]:
chyba od stycznia,podobno 80 osób.Adres do wysłania CV sprawdź na stronie.Co do startowej kasy to lepszy rydz niż nic :-)Jak się naprawdę chce zarobić to się w każdej pracy zarobi ,w tej czy w innej.
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-10-31 11:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem i nie byłem ani pracownikiem ,współpracownikiem,czy kierownikiem w tej firmie.Badam jedynie zachowania zwolnionych pracowników.Prawda jest taka że każdy BYŁY pracownik jest niezadowolony bo jest sfrustrowany ze nie umie zarobić uczciwie grosza.Zastanawiam się po co są takie portale.Wiadomo że nie będą tu pisać ludzie którzy z powodzenie pracują od wielu lat w różnych firmach.Ci z reguły nie mają czasu na wylewanie kubłów pomyj na kogokolwiek bo mają rodziny i są zajęci ich utrzymywaniem .Jeżeli nie da się kraść i kombinować to firma jest be,kierownik jest be,inni współpracownicy są be.Lepiej myć kible w Anglii ,a tu przyjeżdżać i szpanować oplem corsą za 500 funciaków po dachowaniu z kierownicą po prawej stronie.Ciężko jest pracować uczciwie,mieć kulturę osobistą,nie żywić nienawiści i zazdrości.Ciężko w tych czasach mieć wartości.A już nie być podłym jak Ci co tu wypisują to mission impasible.W tej kwestii my Polacy musimy się jeszcze dużo nauczyć.Żeby sąsiad miał aidsa i raka oto modlitwa Polaka.Jeżeli nakradłeś ,zrobiłeś czarny pijar,podszywałeś się pod kogoś kim nie jesteś drżyj bo ręka sprawiedliwości i tak Cię dopadnie.Będąc katolikiem wiem że każde zło wraca z podwojoną siłą.Bądźmy więc dla siebie dobrzy i w sercach niewinni.I rada dla wszystkich pracowników świata-czas galerników się skończył,Luter wywalczył co miał wywalczyć więc jeżeli nie chcesz być galernikiem a tak się czujesz ,ruszaj do pracy za morze na Wyspy zjednoczonego królestwa bądź gdziekolwiek indziej byle z dala od godnych,honorowych,wychowanych w tradycji i uczciwie pracujących ludzi.
zdjecie uzytkownika
sąsiadka z ulicy Mocarta - 2014-10-31 11:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przecież to pisze "brat" rozdygotana "parówa".Namierzyć IP i po sprawie.Ja bym sobie na taki kłamliwy hejt nie pozwoliła
zdjecie uzytkownika
obiektywna - 2014-11-01 00:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam sobie tak te opinie i pewne wnioski mi się nasuwają...
Może najpierw troszkę na temat tego, jak to tam jest źle i jak wszyscy wszystkich oszukują - Sfinks to wydawnictwo, z działem call center. Na czym polega praca w call center nie wszyscy wiedzą, choć wydaje się niektórym, że doskonale wiedzą. W Sfinksie polega to na wykonywaniu połączeń i dążeniu do sprzedaży naprawdę dobrych, eleganckich wydań książkowych.Nie polega na wysiadywaniu godzin i pogawędkach ze współpracownikami.
Z całym szacunkiem do wszystkich ale...
Pracuję w tej firmie kilka lat, mam umowę o pracę (wcale nie jest to nierealne jak niektórzy piszą),owszem,jest to uzależnione od osiąganych wyników, ale o tym podczas rozmów kwalifikacyjnych jest mówione bo sama słyszę. Przecież to logiczne, że w firmach call center liczą się zyski bo takie firmy z tego się utrzymują,z tego co pracownicy zarobią dla firmy jest na ich wypłaty, opłaty rachunków firmy etc.
Bardzo dużo osób, które przychodzą jako kandydaci do pracy się zwyczajnie nie nadają. Jest wymagana m.in. dobra dykcja, wykształcenie jakiś poziom kultury osobiste, a przychodzą ludzie, którzy nie potrafią dobrze czytać! mają mały zasób słownictwa itp. A na pytanie managera czy czytają książki odpowiadają "nie, a po co czytać książki, ja nie lubię" Bądźmy rozsądni proszę was.
Co do oszukiwania i nie wypłacania wypłat moje zdanie jest takie - jeśli ktoś przychodzi na kilka dni, później po prostu nie przychodzi bez podania przyczyny, a następnie w okolicach 1-go dzwoni i mówi "a bo ja tu pracowałam/pracowałem X dni i chciałbym/abym wypłatę" no to sorry, ale istnieje coś takiego jak porzucenie pracy.
Klienci coraz bardziej firmę kojarzą i znają i naprawdę są zadowoleni z jakości otrzymanych publikacji o czym świadczą tel, gdzie sami dzwonią i zamawiają nowości,czy domawiają coś co im się spodobało.
Od siebie szczerze mogę powiedzieć tyle. Obserwując dzisiejszy rynek pracy nie znalazłam niestety oferty, gdzie zarobię więcej niż w Sfinksie. Jestem po studiach, ale nawet praca w zawodzie jeśli by już się znalazła nie da mi takiej wypłaty jaką mam tam. Nikt mi tam nie płaci za darmo. To jest owoc mojego czasu poświęconego na tworzenie bazy, owoc rzetelnej pracy, budowania relacji z klientem. I myślę, że kilkanaście osób, moich współpracowników zgodzi się ze mną.Jasne, że czasem są gorsze dni,że się wkurzam, mam dość tej pracy, wkurzy mnie szef,czy manager, ale pokażcie mi taką pracę gdzie zawsze jest idealnie i super a zaraz tam pójdę. Każdy jest tylko człowiekiem, ma gorszy dzień, nerwy mu puszczą ale zawsze można się dogadać. Z szefem też.
To nie jest praca dla tych którzy chcą się poobijać, powysiadywać godziny. To nie jest i nie będzie tolerowane i ja się z tym absolutnie zgadzam.
Konkludując
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-11-21 13:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i to jest naprawdę obiektywna opinia osoby wypowiadającej się powyżej. Na rozmowie kwalifikacyjnej ma się przedstawione jasno warunki pracy, zatrudnienia, co masz zagwarantowane na 100%, a co możesz sam zyskać np, jak duża jest wysokość pensji w ogóle, a takie firmy z call center zarabiają sporo naprawdę.
zdjecie uzytkownika
pajenczarka - 2014-11-25 13:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest okej fajny pracodawca i wsumie mi sie dobrze pracuje przynajmniej pieniadze sa na czas i fajne odnoszenie od kierownikow to sie ceni

tylko troche mam dojazd utrudniony bo mieszkam po za czestochowa ale u mnie w miescie trudno z praca wiec sie zdecydowalam dojezdzac do czewy

pozdrawiam moja wspaniala super ekipe
zdjecie uzytkownika
MISTER MARUDER - 2014-11-25 13:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SLYSZALEM ZE MOZNA U WAS ZAROBIC NA SLUCHAWCE Z DWA KAWALKI ALBO TRZY??????????????? ZNAJOMA PRACOWALA I MUWILA ZE DOSC LATWO DWOJKE MOZNA WYCIAGNAC JAK SIE TYLKO PRZYCHODZI DO PRACY I JAK SIE TYLKO PRACUJE
zdjecie uzytkownika
topola1967 - 2014-11-26 08:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mister Maruder, tak. To prawda. Zarobki w Call Center są na poziomie ponad dwóch tysięcy na miesiąc, oczywiście do ręki. Starsi stażem pracownicy tacy jak ja (ponad trzy lata) zarabiają około trzech tysięcy.

Co do atmosfery w pracy to nie narzekam. Na początku było mi się trudno przyzwyczaić, przyznaję, bo przez ponad dwadzieścia lat pracowałam w państwowej firmie ale z czasem się tutaj zaaklimatyzowałam.

Praca nie jest najłatwiejsza bo to kontakt z klientem ale z drugiej strony chyba w dzisiejszych czasach nie ma pracy, która byłaby łatwa.

Jeśli szukasz kontaktu to po prostu zadzwoń do Wydawnictwa, wiem że będą przyjęcia bo otwiera się dodatkowa sala i lada dzień firma będzie przyjmować a zresztą są już ogłoszenia na internecie, że poszukiwani są pracownicy.

Nie musisz mieć własnej bazy klientów, pani Kierownik daje wszystko od bazy klientów aż do pełnego przeszkolenia.
zdjecie uzytkownika
the man from kucelin łąki - 2014-11-28 09:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no hejka



(usunięte przez administratora)tutaj mozna dzwonic do nich zeby sie umowic na spotkanie o prace albo można wysłać im na łaptopie maile z życiorysem i też odpisują jak sie im wyśle rekrutacja@sfinks.info



ja jestem juz po rozmowie mialem wczoraj




daja dobra kase ja zaczynam od pierszego grudnia do zobaczonka
zdjecie uzytkownika
2PAC SHAKUR - 2014-12-02 15:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co pytajom na rozmowie bo jutro mam??????????????????????????????????????????????????????????
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Tylko 5 min spóźnienia rekrutera.Rozmowa bardzo profesjonalna,na koniec zapytano mnie czy mam jakieś pytania,odpowiedziałam że nie bo wszystko zostało powiedziane.Myślę że rozmowa trwała ok 20 m.Najpierw rekruter się przedstawił i podzielił rozmowę na 3 częsci.Dużo specjalistycznych pytań względem wcześniejszego zatrudnienia,potem opowieść o firmie ,określenie celów,kompetencje,obowiązki,wynagrodzenie i sprawy prawne.Dobra atmosfera rozmowy odstajaca od typowych rozmów korporacyjnych,firma raczej rodzinna,indywidualne podejście do każdego człowieka.Umówiono się ze mną na odp tel ws mojego cv w przypadku zainteresowania.tak też się stało.Osoba z sekretariatu zadzwoniła do mnie w wyznaczonym wcześniej terminie z informacją o przyjęciu mnie do pracy.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
mi - 2014-12-04 15:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przyjmuja jak leci :)
zdjecie uzytkownika
the man from kucelin łąki - 2014-12-08 08:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no hejka "MI" siemanko
a ty juz pracujesz tam?????
moze sie blizej poznamy co nie?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H. Sfinks Wydawnictwo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy F.H. Sfinks Wydawnictwo?
Zadaj pytanie
x