Wydawnictwo Sfinks

Częstochowa

Opinie o Wydawnictwo Sfinks

obiektywna 2015-08-05 21:53
Sfinks poszukuje osób do pracy przy telefonie -tak każdy zaczyna a od ciebie zależy co sobą zaprezentujesz i czy osiągniesz więcej. Zadzwoń i się umów na rozmowę :)
2
micia 2015-11-19 19:14
@tomek, jezeli sie postarasz to na pewno mozna tyle wyciagnac lub wiecej, ale trzeba posiadac dobre gadane nie oszukujmy sie
2
mjut 2015-11-24 02:45
kurcze ja mam 2letnie doświadczenie na słuchawce i wiem, że pracują tam ludzie, którzy pokończyli ekonomie itp. ale ta praca może dać satysfakcję też
3
hgf 2016-03-03 16:11
to dobrze jak ludzie sa zadowoleni ze swojej pracy przeciez @gębacz wymagana jest nienaganna dykcja, komunikatywność, mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku
2
jager 2016-03-06 12:36
Doświadczenie w tym przypadku @hgf jest opcjonalne. Miło by było gdybyś posiadał, ale i tak najpierw przechodzisz przez szkolenie. Więc z tym problemu nie ma.
1
automat 2016-03-09 20:58
Super, że są odpowiednie szkolenia. Wbrew pozorom nie każda firma jest w stanie je zapewnić, ale takie przygotowanie do pracy sprawia że pracownik wie jak wypełniać obowiązki. A jakie są zarobki? Dzięki za odpowiedź
2
tomek 2016-05-07 16:48
Dla mnie to jest zrozumiałe, że poszukując osoby na telefon jako Sprzedawca przy Telefonie to musisz wyraznie mowic o tym co chcesz sprzedać i musosz zaprezentować swoj produkt, wyraznie by klient rozmawiał i słuszał z kim rozmawia poważnym, do sierpnia maja rekrutacje.
2
kaja 2016-09-30 14:39
@Wic oni wlasnie caly czas szukaja inzyniera do spraw robotyzacji procesow spawania we Wrocławiu tutaj musisz miec na pewno wykształcenie wyższe, preferowane studia z zakresu inżynierii procesów spawaniu samodzielności i inicjatywy w działaniu
1
Jacek 2016-11-23 08:39
Witam
Może ktoś powiedzieć o pracy na magazynie ?
Bo jedynie czytam o call center ?
1
Marcin 2016-11-23 12:33
Ja swego czasu pracowałem tam na magazynie, praca jest bardzo fajna, bo nietrudna. Masz np. 150 kolorowanek, musisz policzyć, czy faktycznie ich tyle jest i odrzucić te uszkodzone prosta robota.

Ja wyjechałem do Anglii, ale ceniłem sobie to, że dobrze płacą!
3
rubel 2016-12-21 19:57
Fajna praca fajni ludzie a to chyba bardzo ważne uważam,żeby być obiektywnym trzeba poznać dobrze firmę w której się pracuje , ja mam o niej dobre zdanie jest ok !
3
K. 2017-01-19 13:32
Ja tam nie mam zastrzeżeń :)
2
D. 2017-01-19 17:39
To nieprawda!To firma handlowa gdzie praca polega na sprzedaży.Jeżeli osiągasz zadowalające wyniki wszyscy są zadowoleni.Nikt nikogo nie szantażuje.W firmie są pracownicy którzy pamietają jej początki 16 lat temu.Atmosfera jest zdrowa.To praca a nie spotkania integracyjne.Ludzie rzetelnie pracują i zarabiają na chleb.Nie ma dużej rotacji.Fakt ze rekrutacja jest wciąż prowadzona bowiem po remoncie są jeszcze wolne miejsca.Przyjdz i zobacz jak jest.To najlepsza weryfikacja.Na pewno mozesz liczyc na życzliwosc i dużą pomoc wdrożeniową.Pz
4
MM's 2017-01-23 10:31
Tak działa biznes. Jak się wykonuje swoją pracę prawidłowo i sumiennie, to nikt nie będzie miał do Ciebie prestensji. Ja uważam, że praca jest normalna i uczciwa - jak pracujesz to zarabiasz. Polecam tego pracodawcę.
3
Justa 2017-01-26 10:19
Nie ma mocy, żeby wszystkim dogodzić. Ja się nie sprawdziłam w CC to znaleźli mi obowiązki w innym dziale. I jakoś lepiej idzie. Nie ma tak,ze mówią Ci WON.

Z powodów osobistych musiałam zrezygnować, ale jak tylko poukładam swoje to wiem, że mosty nie są popalone.

Polecam spróbować, bo ekipa super!
4
Doris 2017-02-02 11:58
Każdy ma czasem lepszy/gorszy dzień, ale co? Taka praca - jako sprzedawca książek - masz sprzedawać książki. Tyle w temacie. Ja nie narzekam
2
Piotr. 2017-02-07 13:20
Polecam pracodawcę, z Panem Prezesem można wszystko załatwić. Trzeba tylko być szczerym i uczciwym.
4
Marek 2017-02-10 11:20
Widziałem u nich na profilu na Facebooku - https://www.facebook.com/pracujwSF/?fref=ts, że obchodzą urodziny każdego z pracowników. To prawda? Bo brzmi to bardzo ciekawie i tak... rodzinnie!
4
Jacenty 2017-02-20 13:49
No a dzisiaj kolejne urodziny! :D
3
Ula. 2017-02-23 15:28
Super firma! Gorąco polecam!
4
SANTA MONICA 2017-02-24 08:45
Najlepsi zarabiają ponad 5 tysia wiec nie jest tak ze nie mozna zarobic.To bardzo duzo pieniedzy.Najnizsza kasa za miesiac solidnej pracy to 2 300 brutto.Reszta zalezy od wilelkosci sprzedazy.Na realia naszego miasta to sami sobie odpowiedzcie czy to duźo czy malo.Ja dostaję ok 2 300 ale netto na rękę o nie narzekam
4
Maja 2017-03-15 15:44
Jakie wymagania stawiają Państwo przed swoimi pracownikami?
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Z ilu składa się etapów?
Jaka atmosfera panuje w firmie?
Na te i więcej pytań odpowiedz znajdziecie w wywiadzie udzielonym specjalnie dla nas przez Prezesa Wydawnictwa Sfinks. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,403552,wywiad-filip-topczewski
Która z informacji w nim zawartych była dla Ciebie najbardziej interesująca?
1
AgaRe 2017-04-04 10:05
Byłam niedawno na rozmowie, jestem mile zaskoczona: krótkie i zwięzłe info, wizualizacja wypłaty a do tego gadżet na wyjście z przypominajką, na kiedy szkolenie! Plus za to!
3
Maja 2017-04-04 11:01
@AgaRe rozumiem, że dostałaś pracę w Wydawnictwie Sfinks? Gratulacje! Chętnie usłyszymy więcej o szkoleniu, które Cię czeka.
1
Kuba 2017-04-09 21:47
widzę że dali ogłoszenie na Magazyniera, pracował ktoś z was w tej firmie lub pracuje na magazynie? Ktoś coś może powiedzieć w tym temacie? zarobi się chociaż 3tys?
4
Helmut 2017-04-10 09:35
Na pewno nie na początku.startowe 2 koła i umowa
3
Maja 2017-04-10 11:52
@Helmut po jakim czasie można liczyć na podwyżkę? A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
1
Helmut 2017-04-10 13:27
Na jakim stanowisku? Mają z 10 działów.
1
Kuba 2017-04-10 22:28
Pracujesz na magazynie, możesz coś więcej powiedzieć, ile osób pracuje, jak duży magazyn , ile godzin i jakie obowiązki?
1
Helmut 2017-04-11 08:21
Jestem konsultantem klienta.Są 3 magazyny, z tego co wiem 8-16 pon -pt i jedna wybrana sobota 9-15.Przygotowujesz książki pod zamówienia.Konstrukcja cepa :-)
2
Maja 2017-04-11 12:01
@Helmut myślę, że każdy z użytkowników może najlepiej wypowiedzieć się jak to wygląda w ich przypadku. A Ty jakie stanowisko zajmujesz? Możesz opowiedzieć o benefitach, które otrzymujesz?
1
janek 2017-04-24 11:40
Jak chodzi o bycie konsultantem to fajnie. 8-16, masz podstawę i premię za wyniki, można całkiem fajnie zarobić. Wiadomo, że nie ma nic za darmo, ale - jak w każdej pracy - dajesz coś z siebie - dostajesz w zamian :)
3
Marta 2017-04-24 14:26
Fajnie czyli ile? Konsultant tzn odbieranie telefonów od klentów czy natarczywe dzwonienie po starszych ludziach i wciskanie im książek na siłe??, bo to ma ogromne znaczenie.
5
Ania 2017-04-26 09:24
Praca super, wprawdzie dużo obowiązków, ale przecież do pracy nie chodzi się po to żeby się obijać :P Zarobki całkiem spoko, atmosfera wręcz genialna, ludzie są niesamowici. Polecam!
3
Olga 2017-04-26 09:36
Wcale nie na siłę. Ludzie przyzwyczajeni do jakości książek sami proszą o telefony z nowościami. Rozpiętość wiekowa klientów jest bardzo duża, a i asortyment tematycznie szeroki. Dla każdego coś się znajdzie, więc o pchaniu na siłę nie może być mowy.
1
Maja 2017-04-26 09:44
@Olga to ważne pracować na produkcie, który warto polecać i można dopasować do potrzeb klienta.
@Ania z czego wynika tak dobra atmosfera, o której wspominasz? Chętnie dowiemy się więcej o Tym jak wygląda praca w Wydawnictwie Sfinks.
1
Ania 2017-04-26 09:50
Dobra atmosfera wynika z tego, że w Wydawnictwie pracują wspaniali, energiczni i wyluzowani ludzie. Zawsze pomocni i motywujący!
3
m 2017-04-26 10:10
Pracodawca ok, klimat ok, warunki ok. Nie ma żadnych negatywnych uwag. Jak w każdej pracy trzeba robić swoje.
5
Dorota 2017-05-15 18:34
Ja tam pracowałam wcześniej, teraz po ułożeniu swoich osobistych tematów wróciłam. Zaznaczam, że wróciłam CAŁKOWICIE DOBROWOLNIE! :)
4
Martyna 2017-05-25 08:42
Bardzo fajna firma, dobrze się pracuje, miła atmosfera, super ludzie. Raczej żadnych większych zastrzeżeń :)
4
Noemi 2017-06-08 13:02
Nie pracowałam w tym wydawnictwie bo dopiero złożyłam CV i nawet nie wiem czy dostanę możliwość pracy, ale jak czytam komentarze niektórych osób to dochodzę do wniosku, że jesteście za mało krytyczni wobec siebie natomiast o wiele bardziej wobec innych ( oczywiście nie o wszystkich stąd ten komentarz ) Może z dwie osoby tylko napisały, że miały niską sprzedaż i nie mają pretensji do pracodawców bo same wiedzą, że nie dały rady a reszta? Najlepiej pretensje do wszystkich wokół o wszystko. Bo trzeba dzwonić, bo mało kasy, bo brak umowy i nie wiadomo co jeszcze. Ludzie jeżeli jest oferta pracy jako konsultant telefoniczny to wiadomo,że praca polega na telefonicznych rozmowach z klientem ( tu się kłania czytanie ze zrozumieniem) i będąc na rozmowie wstępnej zapewne taką informację otrzymaliście, że praca polega właśnie na tym. Mało kasy? Jeżeli Ci mało kasy ( a prawda jest taka, że niektórym zawsze będzie mało) to jedź za granicę, tyraj jak wół i zarabiaj 'więcej' skoro tutaj tak Ci źle. A jeśli chodzi o umowę to nie wiem jak to z nią jest naprawdę bo widziałam komentarze,że jednak są ludzie, którzy ją dostają już na początku nawet. Zanim napiszecie jakieś hejty na jakimkolwiek forum czy portalu to się zastanówcie jak one mają się do rzeczywistości bo w internecie każdy odważny a jak przyjdzie co do czego to wszystkim wszystko pasuje i nikt nic złego nie powie. A na koniec dziękuję tym osobom, które napisały tyle pozytywnych rzeczy o pracy w tym wydawnictwie.
3
Helmut 2017-06-08 15:52
Juz nie pracuję w wyd.sfinks.Teraz pracuję w drugim ich wyd.świętego filipa.Praktycznie nic sie nie zmieniło poza tym ze sprzedaję książki religijne.Dla mnie ok ale jest kilku pracowników co jedno mowią do mnie a co innwgo za plecami.Olewam to.
2
Ula 2017-06-10 13:04
A ja pracuję i jest ok. Ostatnio na przykład tak po prostu zakupiono jabłka, tak po prostu. Jak w każdej pracy (i dziedzinie życia) są lepsze i gorsze dni, ale to normalne :) Jakby było źle jak piszą niektórzy (a mam wrażenie, że po prostu się sami nie sprawdzili) to ludzie nie pracowaliby ileś lat... Jest OK.
2
N 2017-06-15 11:10
Witam mam pytanie jak wygląda wypowiedzenie z pracy przy umowie zleceniu? Pozdraiwam:)
Adam 2017-06-22 15:34
Pracuję i polecam
1
paulina0628 2017-06-28 16:13
Czy jest możliwość pracy tylko na wakacje?
1
Iza 2017-06-29 10:18
Pracowałam tam, chociaż nie wyszło. Widocznie nie mam zacięcia handlowca. Ale pomoc otrzymywałam ze wszystkich stron. Jak nie tak to inaczej, chcieli, żebym dała radę :) Bardzo polecam i chętnie bym tam została :) POZDRAWIAM EKIPĘ!!!
2
Kornelia 2017-06-29 13:47
Tak tylko musisz to jasno zaznaczyć na rozmowie.
2
Ewa K. 2017-07-11 08:27
Pracujesz - zarabiasz. To logiczne i proste. Bez zaangażowania nic się nie osiągnie w żadnej pracy...
2
BZW-bk 2017-07-25 08:43
No właśnie. Jak się człowiek przykłada do pracy to prędzej czy później ma efekty i uznanie Szefa. Klimat za to taki, jakiego nie miałam chyba w żadnym z dotychczasowych miejsc zatrudnienia :) Pozdrawiam!
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Sfinks - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Sfinks