Wydawnictwo Sfinks

Częstochowa

Opinie o Wydawnictwo Sfinks

K. 2017-01-19 13:32
Ja tam nie mam zastrzeżeń :)
2
D. 2017-01-19 17:39
To nieprawda!To firma handlowa gdzie praca polega na sprzedaży.Jeżeli osiągasz zadowalające wyniki wszyscy są zadowoleni.Nikt nikogo nie szantażuje.W firmie są pracownicy którzy pamietają jej początki 16 lat temu.Atmosfera jest zdrowa.To praca a nie spotkania integracyjne.Ludzie rzetelnie pracują i zarabiają na chleb.Nie ma dużej rotacji.Fakt ze rekrutacja jest wciąż prowadzona bowiem po remoncie są jeszcze wolne miejsca.Przyjdz i zobacz jak jest.To najlepsza weryfikacja.Na pewno mozesz liczyc na życzliwosc i dużą pomoc wdrożeniową.Pz
6
MM's 2017-01-23 10:31
Tak działa biznes. Jak się wykonuje swoją pracę prawidłowo i sumiennie, to nikt nie będzie miał do Ciebie prestensji. Ja uważam, że praca jest normalna i uczciwa - jak pracujesz to zarabiasz. Polecam tego pracodawcę.
4
Justa 2017-01-26 10:19
Nie ma mocy, żeby wszystkim dogodzić. Ja się nie sprawdziłam w CC to znaleźli mi obowiązki w innym dziale. I jakoś lepiej idzie. Nie ma tak,ze mówią Ci WON.

Z powodów osobistych musiałam zrezygnować, ale jak tylko poukładam swoje to wiem, że mosty nie są popalone.

Polecam spróbować, bo ekipa super!
4
Doris 2017-02-02 11:58
Każdy ma czasem lepszy/gorszy dzień, ale co? Taka praca - jako sprzedawca książek - masz sprzedawać książki. Tyle w temacie. Ja nie narzekam
3
Piotr. 2017-02-07 13:20
Polecam pracodawcę, z Panem Prezesem można wszystko załatwić. Trzeba tylko być szczerym i uczciwym.
4
Marek 2017-02-10 11:20
Widziałem u nich na profilu na Facebooku - https://www.facebook.com/pracujwSF/?fref=ts, że obchodzą urodziny każdego z pracowników. To prawda? Bo brzmi to bardzo ciekawie i tak... rodzinnie!
5
Jacenty 2017-02-20 13:49
No a dzisiaj kolejne urodziny! :D
3
Ula. 2017-02-23 15:28
Super firma! Gorąco polecam!
4
SANTA MONICA 2017-02-24 08:45
Najlepsi zarabiają ponad 5 tysia wiec nie jest tak ze nie mozna zarobic.To bardzo duzo pieniedzy.Najnizsza kasa za miesiac solidnej pracy to 2 300 brutto.Reszta zalezy od wilelkosci sprzedazy.Na realia naszego miasta to sami sobie odpowiedzcie czy to duźo czy malo.Ja dostaję ok 2 300 ale netto na rękę o nie narzekam
6
Maja 2017-03-15 15:44
Jakie wymagania stawiają Państwo przed swoimi pracownikami?
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Z ilu składa się etapów?
Jaka atmosfera panuje w firmie?
Na te i więcej pytań odpowiedz znajdziecie w wywiadzie udzielonym specjalnie dla nas przez Prezesa Wydawnictwa Sfinks. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,403552,wywiad-filip-topczewski
Która z informacji w nim zawartych była dla Ciebie najbardziej interesująca?
1
AgaRe 2017-04-04 10:05
Byłam niedawno na rozmowie, jestem mile zaskoczona: krótkie i zwięzłe info, wizualizacja wypłaty a do tego gadżet na wyjście z przypominajką, na kiedy szkolenie! Plus za to!
4
Maja 2017-04-04 11:01
@AgaRe rozumiem, że dostałaś pracę w Wydawnictwie Sfinks? Gratulacje! Chętnie usłyszymy więcej o szkoleniu, które Cię czeka.
1
Kuba 2017-04-09 21:47
widzę że dali ogłoszenie na Magazyniera, pracował ktoś z was w tej firmie lub pracuje na magazynie? Ktoś coś może powiedzieć w tym temacie? zarobi się chociaż 3tys?
4
Helmut 2017-04-10 09:35
Na pewno nie na początku.startowe 2 koła i umowa
3
Maja 2017-04-10 11:52
@Helmut po jakim czasie można liczyć na podwyżkę? A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
1
Helmut 2017-04-10 13:27
Na jakim stanowisku? Mają z 10 działów.
1
Kuba 2017-04-10 22:28
Pracujesz na magazynie, możesz coś więcej powiedzieć, ile osób pracuje, jak duży magazyn , ile godzin i jakie obowiązki?
1
Helmut 2017-04-11 08:21
Jestem konsultantem klienta.Są 3 magazyny, z tego co wiem 8-16 pon -pt i jedna wybrana sobota 9-15.Przygotowujesz książki pod zamówienia.Konstrukcja cepa :-)
2
Maja 2017-04-11 12:01
@Helmut myślę, że każdy z użytkowników może najlepiej wypowiedzieć się jak to wygląda w ich przypadku. A Ty jakie stanowisko zajmujesz? Możesz opowiedzieć o benefitach, które otrzymujesz?
1
janek 2017-04-24 11:40
Jak chodzi o bycie konsultantem to fajnie. 8-16, masz podstawę i premię za wyniki, można całkiem fajnie zarobić. Wiadomo, że nie ma nic za darmo, ale - jak w każdej pracy - dajesz coś z siebie - dostajesz w zamian :)
4
Marta 2017-04-24 14:26
Fajnie czyli ile? Konsultant tzn odbieranie telefonów od klentów czy natarczywe dzwonienie po starszych ludziach i wciskanie im książek na siłe??, bo to ma ogromne znaczenie.
5
Ania 2017-04-26 09:24
Praca super, wprawdzie dużo obowiązków, ale przecież do pracy nie chodzi się po to żeby się obijać :P Zarobki całkiem spoko, atmosfera wręcz genialna, ludzie są niesamowici. Polecam!
3
Olga 2017-04-26 09:36
Wcale nie na siłę. Ludzie przyzwyczajeni do jakości książek sami proszą o telefony z nowościami. Rozpiętość wiekowa klientów jest bardzo duża, a i asortyment tematycznie szeroki. Dla każdego coś się znajdzie, więc o pchaniu na siłę nie może być mowy.
1
Maja 2017-04-26 09:44
@Olga to ważne pracować na produkcie, który warto polecać i można dopasować do potrzeb klienta.
@Ania z czego wynika tak dobra atmosfera, o której wspominasz? Chętnie dowiemy się więcej o Tym jak wygląda praca w Wydawnictwie Sfinks.
1
Ania 2017-04-26 09:50
Dobra atmosfera wynika z tego, że w Wydawnictwie pracują wspaniali, energiczni i wyluzowani ludzie. Zawsze pomocni i motywujący!
3
m 2017-04-26 10:10
Pracodawca ok, klimat ok, warunki ok. Nie ma żadnych negatywnych uwag. Jak w każdej pracy trzeba robić swoje.
5
Dorota 2017-05-15 18:34
Ja tam pracowałam wcześniej, teraz po ułożeniu swoich osobistych tematów wróciłam. Zaznaczam, że wróciłam CAŁKOWICIE DOBROWOLNIE! :)
4
Martyna 2017-05-25 08:42
Bardzo fajna firma, dobrze się pracuje, miła atmosfera, super ludzie. Raczej żadnych większych zastrzeżeń :)
5
Noemi 2017-06-08 13:02
Nie pracowałam w tym wydawnictwie bo dopiero złożyłam CV i nawet nie wiem czy dostanę możliwość pracy, ale jak czytam komentarze niektórych osób to dochodzę do wniosku, że jesteście za mało krytyczni wobec siebie natomiast o wiele bardziej wobec innych ( oczywiście nie o wszystkich stąd ten komentarz ) Może z dwie osoby tylko napisały, że miały niską sprzedaż i nie mają pretensji do pracodawców bo same wiedzą, że nie dały rady a reszta? Najlepiej pretensje do wszystkich wokół o wszystko. Bo trzeba dzwonić, bo mało kasy, bo brak umowy i nie wiadomo co jeszcze. Ludzie jeżeli jest oferta pracy jako konsultant telefoniczny to wiadomo,że praca polega na telefonicznych rozmowach z klientem ( tu się kłania czytanie ze zrozumieniem) i będąc na rozmowie wstępnej zapewne taką informację otrzymaliście, że praca polega właśnie na tym. Mało kasy? Jeżeli Ci mało kasy ( a prawda jest taka, że niektórym zawsze będzie mało) to jedź za granicę, tyraj jak wół i zarabiaj 'więcej' skoro tutaj tak Ci źle. A jeśli chodzi o umowę to nie wiem jak to z nią jest naprawdę bo widziałam komentarze,że jednak są ludzie, którzy ją dostają już na początku nawet. Zanim napiszecie jakieś hejty na jakimkolwiek forum czy portalu to się zastanówcie jak one mają się do rzeczywistości bo w internecie każdy odważny a jak przyjdzie co do czego to wszystkim wszystko pasuje i nikt nic złego nie powie. A na koniec dziękuję tym osobom, które napisały tyle pozytywnych rzeczy o pracy w tym wydawnictwie.
3
Helmut 2017-06-08 15:52
Juz nie pracuję w wyd.sfinks.Teraz pracuję w drugim ich wyd.świętego filipa.Praktycznie nic sie nie zmieniło poza tym ze sprzedaję książki religijne.Dla mnie ok ale jest kilku pracowników co jedno mowią do mnie a co innwgo za plecami.Olewam to.
2
Ula 2017-06-10 13:04
A ja pracuję i jest ok. Ostatnio na przykład tak po prostu zakupiono jabłka, tak po prostu. Jak w każdej pracy (i dziedzinie życia) są lepsze i gorsze dni, ale to normalne :) Jakby było źle jak piszą niektórzy (a mam wrażenie, że po prostu się sami nie sprawdzili) to ludzie nie pracowaliby ileś lat... Jest OK.
2
N 2017-06-15 11:10
Witam mam pytanie jak wygląda wypowiedzenie z pracy przy umowie zleceniu? Pozdraiwam:)
Adam 2017-06-22 15:34
Pracuję i polecam
1
paulina0628 2017-06-28 16:13
Czy jest możliwość pracy tylko na wakacje?
1
Iza 2017-06-29 10:18
Pracowałam tam, chociaż nie wyszło. Widocznie nie mam zacięcia handlowca. Ale pomoc otrzymywałam ze wszystkich stron. Jak nie tak to inaczej, chcieli, żebym dała radę :) Bardzo polecam i chętnie bym tam została :) POZDRAWIAM EKIPĘ!!!
2
Kornelia 2017-06-29 13:47
Tak tylko musisz to jasno zaznaczyć na rozmowie.
2
Ewa K. 2017-07-11 08:27
Pracujesz - zarabiasz. To logiczne i proste. Bez zaangażowania nic się nie osiągnie w żadnej pracy...
2
BZW-bk 2017-07-25 08:43
No właśnie. Jak się człowiek przykłada do pracy to prędzej czy później ma efekty i uznanie Szefa. Klimat za to taki, jakiego nie miałam chyba w żadnym z dotychczasowych miejsc zatrudnienia :) Pozdrawiam!
1
K.P. 2017-08-12 14:45
Pracowałam jakis czas temu kilka miesięcy. Wszystko było ok. Wypłata na czas, ludzie mili.
1
Maja 2017-08-21 14:33
@K.P. - dobrze to słyszeć. A czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Wydawnictwie Sfinks? Na jakim stanowisku pracowałeś? Wspominasz, że pracodawca regularnie wypłaca wynagrodzenie - to istotna informacja. A czy firma zapewnia dodatkowe benefity, na przykład prywatne ubezpieczenie medyczne? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
2
Kinia 2017-08-23 13:44
Najpierw umowa na okres próbny, jak się sprawdzisz (czyli po prostu nie olewasz roboty tylko się starasz) to potem dostajesz normalną umowę. Czasem były owoce, ciastka albo jakieś napoje :) bardzo sympatycznie.
ZDZIWIONY 2017-08-23 20:04
Jestem bardzo zdziwiony samymi super opiniami tutaj. Coś naciągane to jest bardzo. Mam mniej miłe doświadczenie z tym pracodawcom.
2
ZDZIWIONY 2017-08-23 20:06
Jestem zdziwiony samymi miłymi opiniami tutaj. Coś tu naciągane jest bardzo. Mam inne zdanie na ten temat tego pracodawcy.
2
Ania 2017-08-24 14:03
A co dziwnego w tym, że ludzie dobrze piszą? Jak się człowiek nie sprawdzi, a umie rozstać w normalny sposób to po co ma pisać głupoty? Tobie się nie podobało, masz prawo do swojego zdania i to jest proste. Ale chyba nie jest tak źle, skoro niektórzy (czyt. trzon firmy) pracuje tam ileś lat? Jak się jest pazernym to się dwa razy traci... a jak się ciężko zachrzania to się ma efekty i pozytywną opinię... Pozdrawiam
2
Ula 2017-08-25 14:38
Dziś znowu były jabłka dla wszystkich pracowników :D
1
Jan 2017-08-28 11:41
Jabłkami nie wykarmie rodziny :-)
Chociaż fjny pomysł.
1
samantha 2017-08-31 09:58
Pracowałem w TRW. Tam nie tylko były jabłka. Ale także: soki, kawa, herbata, woda, poczęstunki na święta, itp. I co z tego? Jak poza tym były tylko: rygor, wyzysk, mobbing, kolesiostwo, nienawiść, zazdrość, pomiatanie, niszczenie psychiczne i fizyczne, ......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Wystarczy
3
NICK 2017-09-10 16:31
Dzięki za informację
Maja 2017-09-22 16:08
@Kinia - dziękuję za Twoją odpowiedź. A czy oprócz podstawowego wynagrodzenia Wydawnictwo Sfinks zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnej opieki medycznej? Wspominasz też, że firma zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę - jest to kluczowa informacja dla osób zainteresowanych podjęciem pracy. Często rodzaj zawieranej umowy decyduje o podjęciu pracy w danej firmie.
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Sfinks - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Sfinks