logo Morele.net

Morele.net

Kraków

Opinie o Morele.net

zadowolona 2013-11-20 11:14
Pracuje w Morele - jest luźna atmosfera, pracuję na umowę o pracę, bo nie jestem już studentką (to nie prawda co napisano powyżej, że nie dostaje się umów o pracę jak się kończy studia), jest sporo rekrutacji wewnętrznych, także można awansować. Najważniejsze jest raczej to, że firma się rozwija i daje mnóstwo możliwości, wiadomo, że nie ma nic od razu, ale jeżeli jest ktoś zaangażowany w swoją pracę - może zdziałać wiele :) Poza tym co pewnie wszyscy lubią - są organizowane fajne imprezy integracyjne :) pozdrawiam :)
6
swiezak 2013-12-04 10:31
Spoko pracodawca - można wiele się nauczyć, swobodna atmosfera i młody zespół! Nie miałem dużego doświadczenia i zostałem przyjęty :)polecam firme !
6
prawda 2014-01-04 09:53
Nie polecam tego pracodawcy, wymagania z górnej pólki w niektórych działach a pensja jak w biedronce(tam nie trzeba studiować) Liczy się tylko umowa zlecenie i status studenta. Mega (usunięte przez administratora), na początku wszystko wydaję się cacy a później można zauważyć że pracownika mają za nic i liczy się tylko kasa. Traktują cię jak (usunięte przez administratora)dziś masz nową umowę jutro cię żegnają.
12
Jaro 2014-01-22 15:55
Firma poszukuje do pracy studentów, bo są tanią siłą roboczą (nie trzeba za nich opłacać składek). Ciągłe emitowanie ogłoszeń również nie pod swoją nazwą o czymś świadczy.
8
spoko 2014-05-12 23:27
Fajni, młodzi ludzie - atmosfera przyjemna, można zdobyć doświadczenie (np. moje pierwsze) - dają szanse rozwoju, jak się starasz to możesz wiele: awansować ale tez zmienić dział.. myślę, że mogę polecić. jest spoko !! ps.umowy zlecenie nie takie straszne- są odpowiednie benefity, co nie spotka sie w biedronce (dot. powyższej wypowiedzi :P) pozdro
4
yhy 2014-05-13 10:23
tak są :D że wiecznie zaczynasz od zera. Pomijać fakt, że mogą ci podziękować w każdej sekundzie i nic nie masz do powiedzenia. Nie polecam ale też nie odradzam jak ktoś chce spróbować takiej pracy to nikt mu nie zabroni :)
2
To takie suszone morele... 2014-07-08 14:01
Oj brzydko! Pieniążki są- w końcu sklep, a na pracownikach oszczędzać musicie.
2
Crow 2014-07-23 14:20
Super pracodawca. Atmosfera luźna, nikt się specjalnie nie rzuca. Kasa na koncie zawsze pierwszego (no chyba że wypada w niedzielę, to wcześniej:D). Poziom wynagrodzenia jest przyzwoity, ale pamiętajcie, że warto negocjować wyższe stawki; jak się sprawdzacie w pracy to dają podwyżkę bez problemu. Jak ktoś chce zmienić dział - też nie ma problemu. Obecni pracownicy zawsze mają pierwszeństwo w rekrutacji na otwierane stanowiska. Owszem, chętnie przyjmują studentów, ale nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza że po zakończeniu studiów od ręki dają umowę o pracę albo samozatrudnienie.
6
xxxx 2014-08-21 23:13
na jakie stanowiska??? piszecie opine bez podania stanowiska, jaki to ma sens?
dział handlowy, magazynier czy może call center? bo to jest spora różnica. okreslajcie to !
3
tomek 2014-10-15 14:27
Mało jest na rynku takich firm jak morele.. Zapewniają rozwój młodym ludziom, którzy chcą sie jeszcze uczyc np. zaocznie i zdobywać doświadczenie.. Dużo moich znajomych sobie chwali tą firmę. Słyszałem, że wynagrodzenie jest na czas, dobra atmosfera i pozytywne zmiany - bo firma jest na etapie dużego rozwoju! Myśle, że warto spróbować:) sam gdybym nie miał pracy z której jestem zadowolony, wysłał bym zgłoszenie! polecam!
2
tomek 2014-10-30 09:00
@radek jestem stałym klientem od wielu lat i znam kilku pracowników. Motyw wypowiedzi jest taki, że przeglądałem ten wątek i pomyślałem, że napisze coś. Wiele firm nie ma takich wątków, a przecież to pomocne jak ktoś szuka pracy i chciałby się dowiedzieć czegoś o firmie.
3
dfsfs 2015-01-09 05:08
Byłem jakiś czas temu na rozmowie na programistę... Niestety jeden z szefów - twórca jest też programistą. Niestety bo poziom jego wiedzy i wiary w kod, byłby odpowiedni 8 lat temu. Testy jednostkowe/integracyjne - brak i nie piszemy, monitoring - dane stat. z panelu sklepu tylko czyli tylko biznesowe, framework, 2 jeden jakiś stary modyfikowany na D(zgodny z php4) oraz autorski (php).

To, że sklep odnosi sukces (chyba), a szef "taki programista", nie liczyłbym na rozwój. Chociaż ekscytacje wprawia szefa słowa elasticsearch (o solr nie słyszał), SOA (to jest "najnowsza metodologia"), mongodb... chcą ponoć, ale oczywiście nie korzystają.

Pomijając to, po 2h rozmowy rekrutacyjnej (sic!) spędzone głównie na oświecaniu... Pan zaprasza mnie na dzień próbny, zapytał na ile godzin, odpowiedział koło 6, to podałem stawke no i to koniec... :)

Praca może w innych działach jest ok, natomiast programiści raczej nie powinni tutaj się pchać.
3
MT 2015-04-29 19:41
Hej, chciałem zapytać ile mniej więcej trwa rozmowa rekrutacyjna? :) I ile czasu trzeba czekać na odpowiedź czy dostało się pracę czy nie? W poniedziałek jestem umówiony i nie ukrywam, że bardzo mi zależy na pracy w morele :)
Daniel 2015-04-30 11:52
Jakie stanowisko?
1
edek 2015-04-30 13:36
Moja rozmowa trwała max 40 minut, czas na odpowiedź po spotkaniu zależy pewnie od tego ile się zgłosi kandydatów, bo informują, że mają rozmowy np. do określonego terminu i wtedy dają odpowiedź.. Powodzenia!
2
MT 2015-04-30 13:43
Specjalista ds. sprzedaży ;)
MT 2015-04-30 13:48
Staram się o pracę jako specjalista ds. sprzedaży. Ale czy się uda to nie wiem, nie poszczęściło mi się w x-komie, ale tam chyba sami nie wiedzą kogo chcą. Może tu pójdzie lepiej.
anonim 2016-01-08 16:45
hahah na umowe? a co to??
dejw 2016-03-23 18:12
Witam, a na jakie zarobki mogą liczyć u nich studenci? Na umowie zlecenie ile mniej więcej godzinówka wychodzi? Z góry dzięki za informację. Nie jestem z Krakowa i nie wiem czy mi się opłaca przyjeżdżać na rozmowę, żeby się później dowiedzieć, że to 6 zł na przykład... (nie starczyłoby na opłatę mieszkania)
2
artkl 2016-04-22 17:11
Jakie pieniadze oscylacyjnie za Analityka biznesowego mozna sie spodziewac?
taka se 2016-04-30 17:00
Doświadczenie w czym? W oszukiwaniu klientów? Czyli jak upaść etycznie... Super nauka.
Raczej marne doświadczenie ale już rozumiem czemu ta firma zatrudnia studentów...

1
taka se 2016-04-30 17:04
a po co im specjaliści w dziale reklamacji jak oni reklamacji nie uwzględniają?
by odpisać stałą regułkę "reklamacja rozpatrzona odmownie" nie potrzeba specjalisty, wystarczy jełop któremu zalezy na premii i tyle
1
ciekawy 2016-05-17 21:45
Czy to prawda, że na początek dają 4 tysiące brutto oraz 13stkę?
2
mirabel k 2016-06-11 17:00
ooo to bardzo interesująca informacja, a możesz konkretnie napisać na jakim stanowisku pracy w tej firmie mogę liczyć na starcie właśnie na takie wynagrodzenie?
3
Błażej 2016-11-07 18:56
Masakra!!!
Profesjonalizm pracowników to żenada..dział obsługi klienta i handlowy opanowany przez osoby merytorycznie i intelektualnie nieprzygotowane do tego rodzaju zadań
1
taki jeden 2017-01-02 00:20
świetnie się pracuje, przyjazna atmosfera, grube imprezy w IT
7
Weronika 2017-03-01 11:22
Teraz Morele.net bardzo się reklamują, co dobrze o nich świadczy! A wy co myślicie?
1
Paweł 2017-04-12 15:55
Czy ktoś wie ile tam pracuje wszystkich osób?
Weronika 2017-04-12 16:03
Na ich stronie możesz znaleźć listę zatrudnionych osób: https://www.morele.net/info/onas/
1
jakub 2017-05-29 21:13
Witam, na jakie zarobki w morele.net mozna liczyc na poczatek?
Fragles 2017-06-05 11:47
Zatrudniają prawdopodobnie samych studentów, żeby oszczędzić na składkach ZUS. Nieładnie.
3
NN 2017-06-06 12:08
Jakub: zależy na jakie stanowisko aplikujesz, zarobki są dość zróżnicowane, podstawa oscyluje około 2000, oczywiście na zleceniu, jak Fragles napisał: dla oszczędności...
2
Weronika 2017-06-06 12:32
@Fragles piszesz, że firma Morele.net prawdopodobnie zatrudnia samych studentów. Dlaczego tak uważasz? Czy naprawdę wszyscy pracownicy powyższej firmy mają status studenta? Uargumentuj swoją wypowiedź.
2
Monia 2017-06-06 17:46
Moja koleżanka pracowała w Morele normalnie na umowę o pracę więc to chyba zależy od stanowiska.. Mówiła mi że pracuje tam dużo studentów dziennych więc może dlatego mają umowy zlecenia.
3
xxxx 2017-06-21 13:33
Pracowałem tam dość długi okres czasu i dwoma słowami napiszę: NIE POLECAM. Owszem, atmosfera miła(tak, są tam praktycznie sami studenci oprócz kierownictwa) ale pomiatanie ze strony kierownictwa i fikcyjne zasady umowy o pracę na umowie zlecenie. Gdyby nie ten rażący fakt, wszystko by było ok.
1
mówię jak jest 2017-06-28 20:10
Imprezy integracyjne są ok ale każdy z nas tu pracujących wolalby co roku podwyżkę, pakiet medyczny, dofinansowanie do obiadów czy darmową kartę multisport o relax romie nie wspomnę. Niema żadnych paczek na święta tylko Wigilia na której jemy rzeczy przysyłane od Partnerów. Czy to dziadowanie nie wiem ale przy takim wzroście przychodów R/R firmę stać na więcej! Jest darmowa kawa bez ograniczeń i woda zrodlana. IT to inny świat i tam mają prawie wszystko:) ot takie państwo w państwie!
7
daniel 2017-07-20 15:37
Pracowałem w morele.net przez 2 lata i byłem bardzo zadowolony. Dwukrotnie zmieniałem stanowisko bo chciałem przejść do innego działu. Gdyby nie fakt, że musiałem się przeprowadzić do innego miasta, pracowałbym dalej. Ja nie mam większych zastrzeżeń, nawet jeżeli nie było relax roomu :D, w końcu przychodziłem tam do pracy...
3
Arni 2017-07-24 15:01
Ludziska co się dzieje w tym sklepie? Składam zamówienie produktu w fajnej cenie -20 procent (codzinnie inna cena, ciągłe wahania, w inne dni produkt w cenie +80 procent), przyjmują, biorą kase, zatwierdzają ponownie mailowo potwierdzają do realizacji, nawet pokakazuje się w systemie że część zamówienia gotowa i data wysyłki a potem nagle zmienia się na "oczekujące" że jest problem, piszesz maila odpisują by dzwonić na infolinię, dzwonie na infolinię w przerwie w pracy to wiszę 10 minut i nic nie załatwiłem, mailowo nie ma chętnego. Kiedyś to był dobry sklep a teraz coraz więcej skarg... jakieś problemy kadrowe czy co? Zamówiłem, zapłaciłem i nie wiem czy dostanę, podczas gdy gdzie indziej zamówiłem akcesoria do tego konkretnego przedmiotu wiedząc, że zamówienia czeka już na wysyłkę...
Nie odpuszczę. To nie laptop za 10 zł, tylko promocja, która skłoniła mnie do zmiany pierwotnych planów zakupowych i wzięcia innego modelu.
apas 2017-07-24 16:26
Arni to opinie o pracodawcy nie o sklepie :P Proponuje jak coś smarować na opineo.pl
4
Leo 2017-07-25 11:46
Jestem w procesie rekrutacyjnym i mam dostać zadanie do rozwiązania (programista PHP). Czego się mogę spodziewać???
Kmx 2017-07-26 12:32
Zadania z PHP, a po tym pytaniu to jeszcze trudniejszego zadania
5
Weronika 2017-08-09 14:05
A co możecie powiedzieć na temat stanowisk managerskich? Pojawiło się parę aktualnych ofert, w których gwarantują szybki awans. Czy ktoś z aktualnych pracowników może dać znać na temat tej pracy? Takie informacje na pewno będą dla innych szukających pracy bardzo pomocne.
Borys 2017-08-23 12:48
Wie ktoś cos na temat zadań z PHP jakie są do rozwiązania w procesie rekrutacyjnym? Leo?
Weronika 2017-08-23 13:16
Konkretnych zadań @borys raczej na forum się nie dowiesz, ale przydałby się jakieś ogólniki, mówiące o tym, jak do rozmowy się przygotować - tak jak pisałam wcześniej, to na pewno pomogłoby przyszłym pracownikom. Ktoś zatem może się do tego odnieść?
Ewa 2017-08-25 16:05
Zapraszam do zapoznania się z profilem morelowym na jednej ze stron pracodawców. Jest tam kilka wskazówek ;)

https://pracodawcy.pracuj.pl/morele-net-sp-z-o-o,22841/rekrutacja
3
Weronika 2017-09-02 15:19
Morele.net poszukują właśnie pracownika na stanowisko grafika. W ofercie pracy napisano, że firma oferuje dowolną formę współpracy - czy faktycznie można wybrać charakter zawiązywanej umowy?
brzoskwinia 2017-09-13 08:05
tak, mamy osoby zarówno na umowie o pracę, zleceniu, dziele jak i na własnej działalności
Weronika 2017-09-13 09:47
Dziękuję za odpowiedź @brzoskwinia, jest to w takim razie dość swobodne i przede wszystkim praktyczne rozwiązanie dla pracownika, w szczególności w tym zawodzie. Skoro już ktoś udzielił mi odpowiedzi, to dopytam jeszcze o inne warunki pracy, np. benefity, Morele.net organizuje coś dodatkowego dla zatrudnionych?
spoko_ludzie 2017-09-23 20:14
Hej! Atmosfera w pracy jest dla mnie bardzo ważna! W morele pracują super ludzie i to się ceni :)
Weronika 2017-09-30 12:21
@spoko_ludzie tak - to prawda. Atmosfera w pracy jest ważna, bo gdy jest dobra to umila nam pracę każdego dnia. A czy w Morele.net zespół jest młody wiekowo? Jak to się przedstawia? Możesz też napisać coś o benefitach, o które pytałam wyżej?
Zostaw swoją opinię o Morele.net - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Morele.net