brak logo

ORSK im. W. Degi

Poznań

Opinie o ORSK im. W. Degi

K.B. 2014-11-12 22:08:50
Ja mam ich wszystkich gdzieś ale to wszystko prawda a gotowanie na Izbie to niby co pacjenci czekaja a oni gotuja sobie jedzenie poprostu cyrk. Dyrektor super człowiek.
7
K.W. 2014-11-13 19:14:32
Dyrektor super człowiek ? w tej sprawie dużo do powiedzenia mają byli pracownicy (usunięte przez administratora)
5
sprawiedliwy 2014-11-17 13:14:17
cały szpital to jakaś paranoja, mobbing i jeszcze raz mobbing. niektóre oddziałowe to traktują pracowników jak swoją służbę
3
ktoś-coś 2014-11-17 19:05:37
Przykre to - bo to część naszej rzeczywistości - ale.... Miejsce pracy trochę przypomina obóz karny....Cieszcie się , że wypłata w terminie ???? Nie wiem , czy dostaniesz za "wczasy pod gruszą"? A może zabiorę premię!!! Dlaczego stoisz ??? Dlaczego siedzisz ??? Za dużo mówisz??? Po co rozmawiasz z pacjentem ??? Czy tak zachowuje się godny polecenia przełożony ??? Czy brak odpowiedzi na pisma wysyłane do Dyrekcji , tudzież opieszałość dotycząca tejże samej odpowiedzi na pismo wielkości słonia afrykańskiego jest normą ??? Cieszę się , że tam już nie pracuję :)
Ps.Proszę nie usuwać mojego wpisu - nie obrażam nikogo , nie używam imion ani nazwisk !!!Wolno nam w końcu móc się wypowiedzieć !!!Mamy demokrację !!!
10
Jerzyk 2014-11-19 11:51:27
Mam przeciek z samej góry . BĘDZIE POTOP!!
9
ktoś-coś 2014-11-19 18:37:27
A wiadomo , kto popłynie ;) ?
4
neo 2014-11-20 13:54:45
Ha,ha prawda!
2
anna 2014-11-20 14:05:36
Skąd to znam? Nie opieraj się o kozetkę,stój na baczność a teraz siadaj,co rozmawiasz z pacjentem! Skąd to znamy???
Nie wiesz co to jest ORSKA??? Nie znasz Dyrekcji? A kto mi ich przedstawił,skąd mam znać jak wygląda Pan Dyrektor????? LUDZIE!!!1
4
ola 2014-11-22 22:06:38
Zarobki marne głodowe
3
Marysia 2014-11-23 19:53:57
Stawki płacy dziadowskie , wymagania OLBRZYMIE , socjal pod psem. Poszanowanie pracownika równe ZERU :( Twoja decyzja ;)
5
Małgosia 2014-11-23 19:56:59
A co sądzą przełożeni ? Że wałkonie , że niekompetentni , że nie chodzą w szpilkach i na koturnach ???
5
ostatni sprawiedliwy 2014-11-23 23:18:55
Wszyscy co gadają źle o pracodawcy to gadają bzdury siedzicie w domu bez pracy i żalujecie że już Was nie ma w ORSK bo Was wylali za lenistwo i teraz zazdrościcie.
Małgosia 2014-11-24 14:20:53
Albo pracujemy we wspaniałych miejscach i żal nam tych co zostali ?
7
Przedostatni obiektywny 2014-12-01 15:20:29
Ostatni sprawiedliwy -dobre,dobre... Czegoś ty się napił ? W normalnym stanie umysłu nie można pisać takich bzdur.Wszyscy którzy odeszli ,żałują że zrobili to tak późno!
4
ktoś-coś 2014-12-01 20:41:05
Zgadzam się w 100% . Szkoda , że tyle czasu zmarnowałam w tym miejscu ....Można było wcześniej "zmykać" , ale miałam nadzieję , że coś "drgnie". Drgnęło , nie w tym rytmie niestety...
6
komu wolno :) 2014-12-10 19:25:39
Coś się cicho zrobiło...Czyżby wszyscy odpuścili ? A tam znowu będą potrzebne pielęgniarki na IP , bo się personel wykrusza.... Ktoś chętny do pracy ?
4
komu wolno 2014-12-14 08:23:01
Wszyscy odpuścili,znaleźli nową pracę bez stresów.Pracują tam gdzie kontakt z pacjentem jest atutem a nie wadą.Tam gdzie można pomóc pacjentowi np.dźwigając ciężką torbę i nie dostać reprymendy że to obowiązek rodziny.Cóż,tylko nie każdy posiada rodzinę!
Dobrze że kierownictwo ma rodzinę która jest w stanie im pomóc w potrzebie!
Ps.Będzie potop!
Znów potrzebują pielęgniarek do Izby Przyjęć?! Czyżby znów ktoś się wykruszył,nie spełniał poleceń przełożonych?!
Proszę nie usuwać tego postu,dziękuję!
4
zainteresowana pracą 2015-01-27 22:06:05
A jakie opinie odnośnie pracy w administracji szpitala? Zarobki,atmosfera?
ann 2015-01-30 11:13:36
a były ostatnio jakieś ogłoszenia w administracji szpitala? bo nie widziałam na stronie? pozdrawiam
zainteresowana pracą 2015-01-30 15:38:59
Się zatrudnij to będziesz wiedziała!!!
3
zainteresowana pracą 2015-01-30 19:59:35
hmm czy mogę prosić o jakieś szczegóły? czyżby ostatni komentarz sugerował mobbing? jestem ciekawa opinii osób faktycznie tam zatrudnionych właśnie w dziale administracyjnym, bo opinie pewnie są podzielone jak wszędzie (jak to mówią nie ma pracy idealnej czy idealnego pracodawcy...)
1
zainteresowana pracą 2015-01-31 19:26:23
czy może wypowiedzieć się ktoś pracujący lub ktoś kto pracował w administracji szpitala?
zgagulka 2015-02-02 16:39:47
Odradzam no chyba że jesteś mobingerem ponieważ tam mobing jest podstawą na co dzień w pracy-poniżanie,obrażanie,ignorowanie,zastraszanie postawne i słowne,życie prywatne to podstawa.Dyrekcja i przełożeni także mobingują swoich pracowników nie dając im żadnej ochrony.A skoro już mowa o ochronie to uważaj szczególnie na ochronę ponieważ tam pracują sami zboczeńcy,ćpuny i alkoholicy a dyrekcja choć o tym wie to nic z tym nie robi bo to jedna klika.Pracuja tam całymi rodzinami a jak ktoś z zewnątrz przyjdzie do pracy to musiał by chodzić w zbroi aby nic mu się nie stało.Dochodzi nawet do szarpaniny z rękoczynem a dyrekcja jak by nie widzi problemu.I co ty na to Pani chętna do pracy w szpitalu Degi???? MOBING...MOBING... I JESZCZE RAZ MOBING i nic nikt z tym nie robi.A może czekają aż w ochronie któregoś na nocce powieszą w parku na gałęzi i uznają że popełnił samobójstwo.Zapewne tak by to było.No bo przeciez problemu nie ma!!!!??? Może ta informacja dojdzie do Dyrektora i coś z tym zrobi ponieważ wszystko jest zamiatane pod dywan a poszkodowaną osobę zwalnia się bez powodu i zatrudnia nowa i tak w kółko.Ciekawe co z tym zrobi PIP ponieważ szykują się na nich od dłuższego czasu.Zaczekamy i powalczymy-NIE ODPUŚCIMY. MOBINGEROM ŻYCZYMY POWODZENIA. NIE ODPUSCIMY -SUCHEJ NITKI NA NICH NIE ZOSTAWIMY. PRACOWNICY ( JESZCZE ) Wiadomo że służba zdrowia jest chora ale tutaj jest ZWYRODNIAŁA.PROSZĘ NIE USUWAĆ MOJEGO WPISU PONIEWAŻ TO CZYSTA PRAWDA A ZA ZŁO UCZYNIONE NALEŻY SIĘ KARA
7
zainteresowana pracą 2015-02-02 19:14:43
Dziękuję za odpowiedź,więc może jednak daruję sobie aplikowanie... Myślę że takie wypowiedzi jeśli są obiektywne,to są potrzebne. Dziwne że jeszcze nikt z tym nic nie zrobił.
6
Gal-Anonim 2015-02-03 09:57:17
Obiektywna ocena to jedno a nie wywiązywanie się z obowiązków służbowych to drugie. Jak ktoś zaczyna sapać bo go zwolnili za 'nic nierobienie' to potem takie świerszczyki na forum wypisuje. Nie ma nic pewniejszego niż przekonać się na własnej skórze ;-)
zainteresowana pracą 2015-02-03 13:35:48
No ja raczej do leniwych osób nie należę. Dziwi mnie to,że skoro niby jest taka sytuacja w szpitalu i tyle osób ją opisuje,to dlaczego nic z tym nie jest robione? Przecież można to gdzieś zgłosić,nie tylko do PIP? I czy konflikt dotyczy pielęgniarek czy tez administracji.
1
Gal-Anonim 2015-02-03 16:59:40
Nie wiem jaka sytuacja była akurat w twoim przypadku ale chciałem tylko zaznaczyć iż wiele osób podobne opisy publikuje w celu tkz. 'ZEMSTY' za uniemożliwienie poprawy stanu na drodze awansu i kariery. W ostatnich czasach jest to plaga internetu traktowana najczęściej jako zwykły SPAM. Ewentualne roszczenia proszę rozwinąć ... ubrać w szczegóły (bądź też prawdziwe sytuacje). Liczy się siła argumentu. Pamiętajmy że nasze NIESPEŁNIONE ambicje często bywają podstawą naszych roszczeń ;-)
zainteresowana pracą 2015-02-03 18:30:04
Nie o to mi chodzilo - ja zastanawiam sie nad aplikowaniem dopiero, a to ze nie jestem leniwa to mialam na mysli ze rzetelnie podchodze do pracy. Nie mam nic wspolnego ze szpitalem. Zastanawia mnie to ze skoro takie sytuacje sa niby na porzadku dziennym i dotyczy to niby tylu osob,ze jeszcze nic nie zostalo z tym zrobione,skoro nie sa to niby pomowienia?
1
ann 2015-02-07 21:00:11
a ja nadal zastanawiam się jak zdobyć pracę w administracji
tego szpitala? czy możliwy jest nabór bez tzw. pleców?
zainteresowana pracą 2015-02-08 14:24:21
a sugerujesz że tam można się dostać tylko przez tzw.plecy???
1
ann 2015-02-10 14:36:08
hej,
nie sugeruje tego - po prostu szukam teraz pracy, a nigdy nie widziałam
na ich stronie internetowej/BIP ofert pracy.

Takze nie wiem czy np. można u nich w kadrach złożyć podanie i czekać na telefon... ale zazwyczaj aplikuje się na konkretne stanowisko czy ds. kadr czy finansowych czy rejestratorki a takiego ogłoszenia u nich nigdy nie widziałam

Pozdrawiam
zainteresowana pracą 2015-02-13 16:10:40
Dostać się można tylko przez plecy,a jak normalnie to wylecisz w try miga!
3
Smiechu warte,tak się nisko cemić!!!!1 2015-02-13 16:26:39
Tak,na pewno nie! Musisz mieć plecy,mamę,tatę ,teścia...itp. Jak nie masz to wylot-za nie wykonywanie poleceń przełożonej! I to bez dyskusji,bez tłumaczeń etc. Tam jest wielka klika,pracują całymi rodzinami,nie wiadomo kto z kim jest spokrewniony....Trzeba bardzo uważać co się mówi i do kogo.Dobrych pracowników ma się gdzieś,liczą się koneksje,latanie z prezencikami do szefowej np.w rocznicę zatrudnienia.Tak było na izbie przyjęć,byłam tego świadkiem.Szefowa była szczęśliwa że dostała od pracownicy,której matka też pracuje w ORSK,czekoladki i kawusię.Śmiechu warte tak się nisko cenić!!!! A fuuuuj!
6
ann 2015-02-14 16:15:30
hej,
dzięki za odp. Jeżeli pojawi się kiedyś jakaś oferta(i spełnie wymagania) to wyśle, co mi tam;-)

dostałam kiedyś pracę w urzędzie(najmniej ,,lubianym'' przez ludzi.na zastepstwo, bez znajomości -i muszę powiedzieć, że w urzędach stwarza się chociaż pozory(a znam też kilka osób, które dostały się bez znajomości do pracy a adm. publicznej), ale jak chodzi o POZOSTAŁE PANSTWOWE INSTYTUCJE(właśnie np. szpitale, uczelnie, szkoły) to ....eh:(
a przecież te podmioty też są finansowane przez podatników:-(
5
ann 2015-02-15 08:17:17
Powodzenia !!!!
1
ann 2015-02-15 08:20:31
Nie ma i nie będzie !!! Wszystko załatwia się w rodzinie !!!!
2
hmmm 2015-02-23 23:05:42
jakiego konkretnie działu administracji dotyczą te opinie?
1
hmmm 2015-02-27 16:19:43
Nie działu administracji ale całego szpitala.Ten zna tego,ten jest rodziną tego....administracja jest powiązana z innymi jednostkami szpitala.Ale to już nie mój problem.....niech się kotłują,niech im dobrze będzie....
2
hmmmmmm 2015-02-27 16:23:26
Kto pyta? Dyrektor czy kadrowa?
1
hmmm 2015-03-08 19:46:29
nie jestem pracownikiem szpitala. pytam o rzetelną opinię, bo myślę o złożeniu dokumentów.
marekwie 2015-05-04 11:03:38
Mam pytanie gdzie przyjmuje(oczywiście prywatnie) lekarz ,który rządzi listą oczekujących na oddział II a ,chcę wrócić na swoją kolejkę .W dniu 27. 04.2015 W miałem być przyjęty na oddział-przybyłem w wyznaczonym terminie i co? i się dowiedziałem ,że przesunięto mnie na sierpień 2016 roku.Niełaskaw było mnie nawet powiadomić o tym telefonicznie.Czekałem półtora roku na operacje stawu skokowego i każą czekać kolejne 16 miesięcy,mało tego na kolano zapisywałem się w tym samym czasie co ze stawem skokowym i na kolano mam termin 14.10.2019. Obawiam się że jeśli tak będę przesuwany to może być to rok 2030 .Proszę o namiary do lekarza ,który pomoże mi wrócić do kolejki.Na prywatne leczenie mnie nie stać,1 kwietnia zostałem zwolniony z pracy-a planowałem wziąć kredyt aby się ratować w razie czego w Rehasport -Clinic. Panie z pokoju 53 wejście G -mistrzynie świata w kłamaniu ,wszystkie trzy podały inną wersje tego co mnie spotkało.Co jest grane w tym szpitalu?? .Lekarz rodzinny nie chcę dawać mi zwolnienia L4 -proponuje mi rejestrować się na bezrobocie.POWIEM TYLE -WKU....NIE MOJE SIĘGA ZENITU.(W środę jestem umówiony z prof.Jankowskim w sprawie operacji kręgosłupa)
hmmm 2015-05-19 21:52:04
to jest forum z opiniami o pracodawcach... takie problemy to proszę kierować do NFZ oddział w Poznaniu na Piekarach, a jak nie pomogą to do rzecznika praw pacjenta, podadzą namiary
marekwie 2015-05-20 10:03:12
Wiem że to jest forum o pracodawcach ,ale kto jak nie pracownicy mogą wiedzieć który z lekarzy jest odpowiedzialny za listę oczekujących-ja tylko chcę wrócić do swojej kolejki.Pisałem już gdzie się dało ,ale wiem że to nic nie da.A może inaczej -czy to jest któryś z dorabiających w Rehasport-Clinic na Góreckiej-wystarcz mi odpowiedz tak/nie -ze stawem skokowym męczę się od 1999 roku!!!
A tak poza tym szpitale to jedna wielka mafia !!!
kosmos 2016-02-18 22:23:40
W szpitalu zła atmosfera,korupcja i kolesiostwo, metody komunistyczne,prosto z więzienia,KGB,latające czarownice,niektóre są już na emeryturze i zabierają młodym pracę.Takich osób jest dużo.Układy i układziki.Aktorstwo co niektórych wyśmienite od pierwszych chwil w ORSK.Nie polecam pracy w tym szpitalu,szkoda zdrowia i czasu.
1
Piotrek Ferens. 2016-07-16 16:44:11
Najlepszy szpital ze wszystkich, W których byłem dotychczas. Zalety to: dobra opieka medyczna (badania, życzliwość, uprzejmość, zainteresowanie pacjentem, informowanie pacjenta. Czasami zdarzy się ze któryś pracownik ma trudny dzień, czy trudną chwilę, ale zazwyczaj to nie trwa długo.), życzliwość i uprzejmość, i delikatność pracowników (od pani sprzątające czy podające jedzenie - po profesora), tv bezpłatne w sali, łazienka z prysznicem w sali, pielęgniarki interesujące się stanem pacjentów, stołówka (gdzie można normalnie usiąść i zjeść a nie garbić się i gimnastykować siedząc na łóżku - jak w innych szpitalach), w tym samym budynku są: kaplica + Msze Św., bufet ofiarami, sklepik, fryzjer, sala operacyjna, badania typu np. rtg, usg. Jestem tutaj pierwszy raz w życiu i polecam
2
ORSK-zdycha 2016-07-26 20:03:02
no widzę, że ORSK PR-owca zatrudniło! Pracuję ponad 5 lat i negatywne opinie są tu i tak delikatne!
Marzena 2016-08-20 22:26:33
Dzień dobry, obecnie poszukują pracownika na stanowisko salowej. Mam pytanie warto spróbować? Prosze o szczere porady
ewka 2016-09-15 18:19:46
hej a jakie macie opinie o pracy w administracji szpitala - kadry, działa finansowy, prawny, sekcja ruchu chorych?
chodzi o atmosferę i zarobki?
kazik 2016-09-16 20:35:36
zapewne pytasz z tej okazji, że pracownika administracyjnego teraz poszukują i jak widzę wisi ogłoszenie
Ira 2016-10-31 02:16:32
Pracował ktoś tam jako pielęgniarka na oddziale? Jak było? Jak Was traktowano?
Zostaw swoją opinię o ORSK im. W. Degi - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ORSK im. W. Degi