logo DHL

DHL

Wrocław

Opinie o DHL

Pracownik DHL 2011-03-07 21:03:30
DHL Graniczna - firma powiązana z TK Maxx. Nie polecam tej pracy najgorszemu wrogowi. Zimą temperatura na hali wynosi 9 stopni a czasami mniej. Wówczas z wielką łaską możesz napić się herbaty (ale jeżeli temperatura jest troche wyższa niż 12 stopni to już nie wolno). Przerwa 20 minut i ani minuty dłużej. Chcesz wyjść do WC to musisz napisac dokładnie o której wychodzisz i wracasz na liście. Oczywiście wszystko co do minuty bo inaczej pan z ochrony, który przeszukuje czy czasami nie wynosisz breloczka czy innej pierdoły sprawdzi czy godzina została poprawnie zanotowana. Jeżeli jesteś donosicielem i dupowłazem to jest praca idealna dla Ciebie a jeżeli nie to Cie wyrzucą. Liczy sie WAZELINA i DONOSICIELSTWO na kolegów. Podczas zatrudniania mydlą oczy, że to rodzinna atmosfera. Rodzinna firma czyli układy, układziki. Na wyższe stanowisko awansuja członków rodziny lub ludzi, którzy byli wtyczkami w uprzejmym "informowaniu" managera o czym sie mowi i robi. W tej firmie gdy ktos awansuje to cytuje: "nie wolno mu sie zadawac bliżej z pospólstwem" tak właśnie wypowiadaja sie na temat "zwyklych pracowników" ludzie, ktorzy sa wyzej. DHL - obóz pracy. To samo dzieje sie w Sochaczewie, mozna poczytac wiele komentarzy na forum DHL Sochaczew :-)
2
Była pracowniczka DHL 2011-03-08 13:53:58
Powyższa opinia w 100% opisuje to co działo się w magazynie DHL. Na początku mojej pracy było spoko, ludzie byli życzliwi a atmosfera na prawdę ok, po dłuższym okresie pracy w DHL zaczęło dziać się nie ciekawie, dokładnie tak jak opisane jest w poprzedniej opinii więc po nie całym roku pracy w magazynie DHL zrezygnowałam i nie żałuje. Nie polecam pracy w tym miejscu, chyba, że w ostateczności. Pozdrawiam!
1
anty-dhl 2011-03-11 21:02:31
Zgadzam sie z powyzszymi opiniami. Dodam tez, ze nie wolno chorowac i isc na zwolnienie lekarskie tylko trzeba brac urlop :) Bo w przypadku zwolnienia lekarskiego pracownik jest brany do "kanciapy" na rozmowe dlaczego sie choruje, na co i oczywiscie jak to zle wyglada w statystykach. Takie delikatne zastraszanie i bezprawne dopytywanie sie o tajemnice lekarskie. Wiele sytuacji panujacych w tym magazynie nadaje sie do inspekcji pracy. Nawet gdy zdarzy sie wypadek ludzie sa zastraszani, ze utnie sie im premie wiec boja sie cokolwiek zglaszac. NIE POLECAM NIKOMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2011-03-17 18:11:15
Ja również zgadzam się z tymi opiniami,pracowałam w DHL-u 8 miesięcy ani razu nie byłam na zwolnieniu,nie brałam urlopu na żądanie,sami mnie wysyłali na urlop wypoczynkowy i to 3 razy. Atmosfera wcale nie była rodzinna a jeśli chodzi o awans to oczywiście członkowie rodziny,przerzucali mnie z działu na dział żeby w końcu obwieścić mi że jednak nie przedłużą mi umowy ponieważ nie wyrabiam normy w dodatku bardzo\"chorej\". Nie żałuję że mnie zwolnili a z tego co wiem to mają prawdopodobnie przenieść się gdzieś na Bielany.
anonim 2011-03-17 18:12:15
Ja również zgadzam się z tymi opiniami,pracowałam w DHL-u 8 miesięcy ani razu nie byłam na zwolnieniu,nie brałam urlopu na żądanie,sami mnie wysyłali na urlop wypoczynkowy i to 3 razy. Atmosfera wcale nie była rodzinna a jeśli chodzi o awans to oczywiście członkowie rodziny,przerzucali mnie z działu na dział żeby w końcu obwieścić mi że jednak nie przedłużą mi umowy ponieważ nie wyrabiam normy w dodatku bardzo\\\\\\\"chorej\\\\\\\". Nie żałuję że mnie zwolnili a z tego co wiem to mają prawdopodobnie przenieść się gdzieś na Bielany.
1
gaduła 2011-03-19 19:42:37
A jakie są zarobki ?
1
szczera 2011-03-20 11:29:52
Witam,
az strach pomyslec ale w tej firmie naprawde dzieja sie takie rzeczy o ktorych juz pisano.Rodzinna atmosfera ......... fakt znacie to przyslowie z rodzina lepiej na zdjeciu ...........strzal w 10-tke. Mało tego powinna sie tym zajac jakas instytucja moze PIP bo o mobingu mozna smialo napisac. Osoby na stanowiskach "menager" - smiech na sali a przynajmniej czesc z tych osob ktora nawet nie zna sie na podstawowych swiadczeniach pracownika. Zastraszanie oczywiscie ale bez swiadkow, a tak zwana "kanapka" czyli troche ci poslodze ale opr.. tez zgarniesz to juz norma. Piszecie, ze na poczatku atmosfera jest ok a po dluzszym czasie zaczynacie dostrzegac rzeczy dziejace sie na hali , nie trzeba dlugo czekac tylko dostrzec wlasnie ta kanpke ktora juz na dzien dobry nam serwuja. Nie dajcie sie oszukac! Kasa fakt nie jest strasznie mala i to trzeba przyznac ale pomyslcie ile trzeba sie nameczyc psychicznie. Tendencja polakow - dam sie gnoic bo mi placa ludzie zacznijmy cos z tym robic zacznijmy sie szanowac!!! Jak w kazdym wiekszym zakladzie pracy duza czesc zalogi to matki corki synowie kuzyni przyjaciele koledzy i to wlasnie na ta czesc trzeba najbardziej uwarzac sa to tak zwane krety powiedz cos w ich towarzystwie co ci sie nie podoba a dlugo nie trzeba czekac na rezultaty. Oszustwa i tylko oszustwa tego nauczysz sie tam w pierwszej kolejnosci. Chesz cos im udowodnic BUHAHA wez tu sie bron czlowieku jak oni stoja za soba murem zaparci. Tak wiec zeby sie uwolnic od tego syfu sa dwa wyjscia byc zwolnionym lub samemu odejsc i tym ktorych bylo na to stac gratuluje a myslami jestem z tymi ktorych uprzedzono. Nie pracuje tam juz od dluzszego czasu ale sledze rzeczy dziejace sie w tym zakladzie. Coz moge wiecej dodac a moglabym jeszcze duzo ale szkoda mi czasu i nerwow, trzymajcie sie i nie dajcie ponizac a i jeszcze cos zawsze jest warto rozgladnac sie za czyms innym - tak na wszelki wypadek ;)
anonim 2011-03-28 21:26:12
[usunięte przez moderatora] Najgrosza firma ze wszystkich w jakich robilem Nie polecam!!!!
anonim 2011-03-31 10:47:44
Witam. tak jak mowicie wszystko sie zgadza. Powiem tak ludzie z ktorymi robilem wporzadku i tesknie troszke za nimi.[usunięte przez moderatora] nazatrudniali,naobiecywali i zwalniaja.[usunięte przez moderatora]
nastka 2011-03-31 19:49:57
Otrzymałam propozycję pracy w tej firmie.Jakie są naprawdę zarobki??????????????????????
heh... 2011-04-04 13:39:54
Jeżeli masz odrobine honoru to nie idz tam do pracy... Beda Cie mieszczac z blotem, obrazac na forum a Ty bedziesz jak smiec, ktorym mozna pomiatac.
anonim 2011-04-05 07:14:20
Taka mała ciekawostka,jak to jest możliwe ze zwalniają ludzi,a Ty dostałaś propozycje pracy jak nie ma naboru???;)Powiedz kto Ci dał taka propozycje??;)A tak na marginesie dziewczyno to co jest napisane o tym pracodawcy to w 100 procentach rzeczywistość,z którą się zmierzysz jeśli podejmiesz tą śmieszną prace.Nie rozumiem ludzi którzy mimo wszystko sami na własną prośbę zatrudniają się tam gdzie jest mobbing,brak szacunku,nie ma możliwości wyrażania własnego zdania,bo przecież jesteś tylko zwykłym szarym polaczkiem.Posrana polityka tej firmy zaczynając od Angoli kończąc na naszym pożal się boże dc menagerze panu M......:D Wystrzegajcie się idiotów,którzy sądzą że miano menagera pozwala na wszystko TO NIE PRAWDA!!!
Ja 2013-08-27 19:41:27
Usługi DHLu były wynajmowane przez firmę TJX, stąd nazwa pracodawcy DHL. Dhlu na Granicznej już nie ma. Firma TJX wybudowała swój magazyn na Psim Polu - polecam opinie o tej firmie - z tego, co widziałam jest już 53 "wspaniałych" komentarzy.
czopik 2015-03-11 19:40:44
Mnie ta firma zainteresowała z powodu ich współpracy z absolwentami studiów. DHL oferuje absolwentom rozpoczynającym pracę różne możliwości uczestnictwa w interesujących przedsięwzięciach i wyzwaniach. Uczestniczą podobno w programach tj. Aiesec internships , Supply chain czy DHL Grow. Kształcą sobie nową młodą kadrę
kandydat 2015-03-19 18:35:24
jak wygląda sytuacja na stanowisku specjalista ds. handlowych? jaka podstawa? Jakie premie? plany realne? z góry dzięki za info. pozdr.
dge 2015-05-05 23:33:06
panie i panowie, nie bede sie dlugo rozpisywal, nie wiem jakie macie przejscia z dhlem na granicznej czy gdzies tam ale to co piszecie jest chore, ja pracuje w dhlu na bierutowskiej, atmosfera jest bardzo wporzadku, koordynatorzy ok i kierownik waldek tez spoko. jak sie robi swoje to nikt cie nie traktuje jak smiecia, przynajmniej tutaj tak jest. z czystym sumieniem moge polecic ta prace
3
telewizor 2016-01-05 07:42:52
Potwierdzam miałem okazje pracować na bierutowskiej, Waldek faktycznie ok
Maruda 2016-08-20 09:17:18
Pracowałam w DHL Wrocław ponad rok w biurze. Po czasie tam spędzonym, mogę stwierdzić, że praca w tym miejscu jest strata czasu dla człowieka który ceni swój czas i rozwój. Ludzie którzy tam pracują na kierowniczych lub nadzorujących stanowiskach, są skrajnie niekompetentni, dostali te stanowiska gdyż pracuja tam już naście lat i mają tak zlasowany mózg, że dostali awans. Praca nie jest dla ludzi z życiem rodzinnym gdyz większość załogi biurowej to ludzie na poziomie intelektualnym gimnazjalistów , spędzający wolny czas na piciu i paleniu zioła w swoim gronie. Na magazynie zatrudniani sa ludzie z przeszłością kryminalną, którzy po wszczęciu bójki na oczach przełożonego, dalej pracują.
Jeśli jesteś gotowa/ wy przyłączyć się do życia i pracy w towarzystwie gimnazjallistów, serdecznie polecam !
Kurier 2016-08-27 08:58:39
Jestem obecnie kurierem we Wrocławiu i moge się zgodzić z częścią opinii. Pracownicy operacyjni magazynu i kurierów wydają się kompetentni, ale dział rozliczeń to katastrofa. Opinia o "gimnazjalistach" to raczej stan umysłu a nie wiek czy doświadczenie, bo pracują tam też starsi ... Można by przytoczyć wiele opowieści o "wydajnej pracy" tych ludzi, ale kablowanie na fajce szefowi istnieje chyba w każdej firmie. DHL płaci mniej niż w Biedronce, czego dowodem może być pazerność jednego z szefów który w pogoni za 500+ spodziewa się chyba 7 dzieciaka ... Pozdrawiam
Zyzio 2016-09-26 12:08:06
Praca w DHL taka sobie jeśli o kurierke chodzi, dawniej można było więcej zarobić niż dotychczas,
Pracowałem także na magazynie w DHL S.C. początkowe wynagrodzenie sięgało 1500zł/ m-sc na rękę, oczywiście agencyjne, po roku umowa o pracę na 2 lata. Co roku w kwietniu-maju śmieszna podwyżka w granicach 20-80zł zależnie wyników. Po trzech latach pracy w tej firmie osiągnąłem coś niecoś ponad 1850 zł/m-sc. Ale, że byłem ledwo co po szkole to chciałem nabrać doświadczenia i to się bardziej liczyło niż kasa, lecz wszystko drożeje z dużym impetem, a zarobki stoją w miejscu.
Kierownik regionalny zarabia tu coś niecoś koło 8 tys, zł plus premie i inne świadczenia, czyli lekko ponad tą dyszke ma za siedzenie przy biurku i klepanie często nie potrzebnych e-maili do całego projektu oraz ewentualne kursy do stolicy od czasu do czasu oczywiście służbówką i za to też ma zapłacone.
Zyzio 2016-09-27 20:05:20
premię? 12 % od wyników indywidualnych i firmy
nie chciało mi sie pisac to skopiowalem 2016-09-27 20:07:32
- na jakim stanowisku zostałeś przyjęty na takim zostaniesz (brak awansów stanowiskowych)
- podwyżki w kwietniu równe 5% podstawy (tylko raz w roku - chyba, że masz układy i troszczysz się tylko o własny tyłek i liżesz przełożonym 4 litery to przełożony po cichaczu załatwi Ci podwyżkę 300 zł brutto - tylko nikomu nie mów na takiej zasadzie)
- jedno może dwa szkolenia przez cały okres trwania umowy, reszta to samokształcenie się poprzez skype - konferencje, ewentualnie przeczytasz sobie pliczek pdf i takie to szkolenia
- marne pieniądze (wg mnie lepiej robić, a zarobić; niż nic nie robić i nic z tego nie mieć) co to za robota gdzie idziesz się przespać? posiedzieć sobie? równie dobrze mógłbym w innej robocie być i mieć z tego jeszcze raz takie pieniądze co tu w DHL S.C.
- Wy w tej Warszawie to i tak macie dobre stawki, nie zależnie od stanowiska bo się zbulwersowaliście, ale spójrzcie na inne regiony gdzie zarabiają 1700 zł na rączkę bo wokoło nie ma pracy to siedzą tu
- są równi i równiejsi
- jeden na drugiego kabluje do przełożonych, żadnego zaufania - przełożeni nie muszą kontroli robić na magazynach bo wszystko wiedzą to po jakiego ch** będą się fatygować i przyjeżdżać
- brygadziści kierownicy menagerowie mogą Was oczerniać przed swoimi przełożonymi i Wy w ich oczach jak wychodzicie? hmm... daje dużo do myślenia
- chociaż miałbyś dobry pomysł co do ułatwienia pracy to nie przejdzie albo przełożony sam zgłosi to do swojego przełożonego i jeszcze dostanie pochwałę, a co za tym idzie podwyżkę, a Wy jesteście dalej w czarnej 4 litery
- po 3-4 latach pracy może zarobisz te 2000-2070 zł na rękę na miesiąc jako robol (nie licząc tych co liżą tyłek, ewentualni koledzy 2400-2700zł tacy mają, troszkę różnica - tak jak pisałem wcześniej są równi i równiejsi)
- jako TL 3600 zł na rękę
- nie wspomnę o kierowniku regionalnym, który ma ponad dychę na miesiąc, jego zastępca od 5530 - 7780 zł na m-sc
- a ludzie odchodzą bo nerwowo nie wytrzymują, bądź także szukają innej lepiej płatnej roboty
- supply chain to po prostu tam nie robi się nic kompletnie: dostawa przyjeżdża - ładujecie max 2h a dalej co ? kłaść się i spać do tej 6 - pograć w ciula przez 1h i do domu spadać, ewentualnie vana przeliczyć max 8 minut w 2 osoby i co dalej robić, dajmy na to że wszyscy ph zjadą na łeb na szyję w jednym czasie i po 2h nie ma się już co robić tylko się siedzi w innych wypadkach leci się do domu a 4 czy tam 8h i tak jest w listę wpisane - burdel bałagan w tej firmie jest i tyle - nie ma kto tego kontrolować
er 2016-09-29 21:01:49
@brave wiesz taka jest prawda ze na każdym stanowisku maja rozne zarobki wiec musisz doprecyzować o prace na jakim Ci chodzi i będzie można cos ustalic
Zostaw swoją opinię o DHL - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL