brak logo

Enter Air Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

olkaaa 2017-02-15 16:13
Nie ma testu z angielskiego. Są trzy etapy: 1) minuta na przedstawienie się, powiedzenie czemu chce się pracowac jako personel pokładowy, czemu linia ma wybrać akurat Ciebie itd. i to jest po angielsku. 2) scenki w parach i 3) rozmowa z komisja. Jak Lila pisała, dwa ostatnie etapy są ponoć po polsku.
Lila 2017-02-15 16:23
Dokładnie! Ja tam wyżej pisałam o teście z angielskiego, ale on jest dopiero na szkoleniu, na rekrutacji nie ma :)
olkaaa 2017-02-15 16:28
Dziewczyny, któraś z Was była kiedyś na jakiejś rekrutacji do linii lotniczych? Czy to Wasz pierwszy raz? :)
Em 2017-02-15 16:36
@olkaaa 2017-02-15 16:13 @Lila 2017-02-15 16:23
właśnie chodzi mi o ten test na szkoleniu :) czy jeśli się okaże, że angielski jest niewystarczający to się kończy szkolenie w tym momencie?
Lila 2017-02-15 17:26
Mój pierwszy :)
A na test na szkoleniu chyba są 2 podejścia.
Alina 2017-02-15 21:12
Dziewczyny, czy któraś z Was ma rozmowę 4 marca i będzie nocowała 3 marca w Warszawie w jakimś hotelu?
Magda 2017-02-15 22:10
Prawdopodobnie ja :)
Em 2017-02-15 22:25
Dzięki ! :-)
Lila 2017-02-16 12:52
Pisałam wcześniej, ale chyba się coś usunęło...ja jadę do B&B Hotel na Okęciu. Jest blisko Entera więc może i któraś z Was się skusi :)
Lila 2017-02-16 18:53
Byłeś po prostu za miły i pewnie nie trafiłeś w gusta współpracowników. Słyszałam, że tam jest straszna rywalizacja i każdy pod każdym kopie dołki więc jakoś mnie to nie dziwi co napisałeś. Pewnie jeszcze baza w waw gdzie wszyscy lecą od razu do biura :)

Tak z innej beczki, skoro pracowałeś tam, to w Twojej opinii jaka baza jest najlepsza?
Ell 2017-02-16 19:16
Nie rozumiem takiej rywalizacji...ludzie pracują razem, dbają o bezpieczeństwo i zamiast się wspierać i pomagai jeden na drugiego patrzy wilkiem...
funplan 2017-02-17 11:04
Cześć wszystkim!

Zastanawiam się nad złożeniem CV do Enter air na stanowisko stewardesy...
Może ktoś z Was będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi na następujące pytania:
- czy są ograniczenia wiekowe (np. 30+)
- widoczne tatuaże

Z góry bardzo dziękuję
Latająca 2017-02-17 14:07
Funplan w ogłoszeniu zaznaczyli brak widocznego piercingu oraz tatuaży a co do wieku to nie mam pojęcia
Po ilu dniach się odzywają? Wysłałam maila z CV i zdjęciem sylwetki 14.02 na okres letni. Kiedy zazwyczaj zapraszają na rozmowy?
Czy jak przychodzi mail zwrotny to przychodzi z tego samego adresu, na który wysyłamy cv? Bo mam co dzień sporo różnych maili na skrzynce i obawiam się, że mogę tego nawet nie zauważyć (chyba że wysyłają maila i dzwonią dodatkowo)
A czy jak wysłaliście maila z plikacją to przyszedł jakiś e-mail zwrotny w stylu "dziękujemy za złożenie aplikacji...." bo do mnie nic takiego nie przyszło i zastanawiam się, czy ten mail w ogóle dotarł
olkaaa 2017-02-17 14:49
Do mnie odezwali się po ponad dwóch tygodniach. Nie przyszedl email zwrotny z podziękowaniem wysłania aplikacji :)
Zuza 2017-02-18 10:23
Cześć dziewczyny, ja też będę 4 marca. Od siebie mogę dodać że koleżanka mojej przyjaciółki pracowała na wakacje w tych liniach lotniczy i z tego co wiem to potem tam została i jest zadowolona.
Latająca 2017-02-18 17:49
@olkaaa dziękuję za odpowiedź
Zastanawiam się, na co oni patrzą przy wyborze kandydatów. Wie ktoś może?
Mam znajomą, która również aplikowałam teraz na sezon letni. Wysłała cv, zdjęcie sylwetki jakoś tydzień po wstawieniu ogłoszenia (to od niej dowiedziałam się o tej ofercie). Przy czym dziewczyna zna dobrze angielski (zdaje B2 za kilka miesięcy), uczy się dodatkowo niemieckiego, pływa dobrze, trenuje siatkę od kilku lat, jest ładna. Ogólnie bardzo ogarnięta laska. Dziwię się, bo nie zadzwonili do niej jeszcze, nie wysłali maila, nic. Spekulujemy czy oni bardzo patrzą na status studenta? Obie jesteśmy w studium (zaoczna policealna) na fizjoterapii i obawiamy się, że właśnie przez brak statusu studenta mogą nas odwalić (ja dodatkowo wysłałam później CV)
Wiecie jak to z tym jest?
Alina 2017-02-19 01:06
Możliwe, że przejrzeli jej facebooka i coś im się nie spodobało :) słyszałam, że tak robią, ale nie wiem, czy w każdym przypadku
ania 2017-02-19 12:08
no właśnie taki jest enter, wiele fałszywych osób. u mnie było dokładnie tak samo jak w przypadku CC3, po locie wszystko super, dzięki i usmiechy , a później raport... żałosna jest ta linia, ale jakoś się utrzymuje na rynku
lotka 2017-02-19 12:13
Enter woli studentów bo im mniej się płaci niż na normalnej umowie, a potem po sezonie wypad. Taka forma zatrudnienia, i umowy cypryjskie w Smallu bez składek, albo własna działalność w Lotniku bardzo osłabiają tę branżę. Jedynie Travel daje normalne umowy o pracę i jest chyba najlepiej oceniany przez pracowników. Jutro jadę na rekrutację do Katowic do Travela więc trzymajcie kciuki :))
Latająca 2017-02-19 13:36
Ja rozumiem, ale wiem jak wyglądają umowy o pracę dla studentów. Otóż pracodawca za osoby uczące się płacą mniejsze składki i osoba uczącą się to zarówno licealista (ale w tym wypadku licealiści nie mają wolnego września) jak i student czy słuchacz w studium. Za wszystkich płacą tyle samo.
Latająca 2017-02-19 13:44
Wiesz co też tak myślałam, ale to nie to. Moja koleżanka na fb ma zdjęcie profilowe, ładne zdjęcie portretowe, zrobiła jej kolezanka fotografka,zdjęcie w tle to krajobraz, dziewczyna nie korzysta za często z Facebooka przez co nic nie udostępnia, nie komentuje, postow tez nie pisze. Nie ma też za dużo oznaczeń na zdjęciach, o wulgarnych zdjęciach nie wspomnę. Ja mam z resztą podobnie.
Za to jak enter wstawiać kilka razy zdjęcie na swojej stronie z jakąś stewardessą to wielokrotnie była ona oznaczana czy to w komentarzu czy to przez pracodawcę i co? Jedna laska ma zdjęcie w tle jak siedzi z koleżanką pod ścianą, z wulgarną miną typu "nie podchodź, bo ugryzę " razem palą papierosy albo coś gorszego
Inna zaś miała zdjęcie profilowe jak siedzi w wannie i się śmieje do rozpuku. Serio, laska leży w wannie, b ez stanika ale kadr obejmował ją od biustu w górę i się śmieje jakby ją łaskotali
Byłam w szoku jak zobaczyłam, że oni zatrudniają takie osoby. Jakbym ja spojrzała na czyiś profil i zobaczyła takie zdjęcia odwaliłabym na dzień dobry
Ale może oni właśnie takie coś wolą, niż bycie grzecznym i ułożonym?
Kasia 2017-02-19 16:14
Dziewczyny po.jakim czasie od złożenia aplikacji odezwali się do Was? ☺
1
Kasia 2017-02-19 16:17
Chodzi mi o aplikację na okres wakacji ☺
olkaaa 2017-02-19 16:23
Do mnie odezwali się po ponad dwóch tygodniach :)
1
Alina 2017-02-19 16:59
Wiem, o których dziewczynach mówisz. A co do Twojej koleżanki, może po prostu mieli taki kaprys... Moją koleżankę również tak potraktowali, a też jej niczego nie brakuje.
Latająca 2017-02-19 20:30
Kurcze szkoda, ale ciebie zaprosili?
Nie mam pojęcia na jakich zasadach oni robią selekcję, bo tracą przez to wiele odpowiednich osób (takich jak moja czy twoja koleżanka). Ja też się zaczynam bać, pomimo że aplikowałam we wtorek
Ale skoro wiesz, o których dziewczynach mówię to świetne, ale gdy zobaczyłam ich profilowe to na prawdę się mocno zastanowiłam, a oni te profile na bank widzieli, gdyż oznaczali w postach te dziewczyny
Ale wbrew pozorom leciałam z nimi już kilkanaście razy i uważam, że dużo lepsze osoby rekrutowały na to miejsce
Ciekawe, na jakich zasadach rekrutują
Latająca 2017-02-19 20:33
A pragnę zaznaczyć, że oni bardzo dziwne osoby wybierają, bo z mojego miasta zaprosili na rozmowę dziewczynę, co po angielsku mówi średnio, o sporcie coś tam kiedyś słyszała, a sama ją widywałam pod budynkiem gimnazjum na wagarach z gromadą kumpli i papierosem w ręku. I taka osoba ma latać
kate93 2017-02-20 11:45
wiecie czy są jacyś chętni mezczyzni na rozmowy w marcu? i wgl kiedy dokladnie jest ta rozmowa i o ktorej godzinie?
Sebix2000 2017-02-20 13:24
28/02 o 13:00. A co? Szukasz bolca? Poza tym, jak ktos pisze "wgl" to oznacze biede umyslowa i "szlachta nie pracuje", wiec nie wiem czego tu "wgl" szukasz Karynko.
Ewa 2017-02-20 13:52
Wygląd to akurat sprawa gustu dziewczyny, komisja wybiera ładne ich zdaniem osoby po prostu.
Komisja tez nie ma pojęcia o tym, kto chodził na wagary w gimnazjum i z kim
... 2017-02-20 18:27
Mówicie o zawiści w liniach, a potem czytam komentarze typu

Sebix2000 2017-02-20 13:24 @kate93 - 2017-02-20 11:45 28/02 o 13:00. A co? Szukasz bolca? Poza tym, jak ktos pisze "wgl" to oznacze biede umyslowa i "szlachta nie pracuje", wiec nie wiem czego tu "wgl" szukasz Karynko.

zastanówcie się dwa razy zanim coś powiedzie
Latająca 2017-02-20 23:56
Wiesz co nie jestem pewna jak oni wybierają cabin crew
Bardzo dużo razy laralam tą linią i owszem były ładne, ale były też przeciętne dziewczyny
Poza tym jak oni patrzą na CV to raczej nie zwracają uwagi wyłącznie na wygląd, bo- powiedzmy sobie szczerze- większość osób jest ładnych. Rzadko kiedy trafia się ktoś brzydki
Tak więc oni muszą patrzeć na jeszcze inne aspekty
Tylko na co?
Czy tak ważny jest dla nich status studenta? Bo obawiam się, że przez niego jeszcze nie dzwonili. Ale to, że ktoś nie jest studentem czyni go gorszym?
Xyz 2017-02-21 07:36
Może nie chodzi o status studenta, ale po prostu o osoby starsze...
Piotrek 2017-02-21 13:39
Ja będę 4 marca :-)
jakob1995 2017-02-21 13:43
Piotrek, ile masz lat, masz jakies doswidczenie, jak stoisz z jezykami i wgl dlugo czekales az sie do Cb odezwa?
Lila 2017-02-21 13:44
Ja będę trzeciego jakoś wieczorem, to można się spotkać chociaż na chwile gdzieś :) fajnie byłoby się poznać wcześniej niż na rekrutacji :)
Piotrek 2017-02-21 22:52
@jakob
23
2 tyg
Brak doświadczenia ,studiuje kierunek lotniczy po ang
Angielski zaawansowanie
Niemiecki podstawa

@Lila
Jestem za , ja będę stacjonował w b&b hotel zaraz obok entera :)
Lila 2017-02-22 11:31
No to ekstra! Ja też B&B także jakoś się spiszemy :). Może ktoś jeszcze? :)
Latająca 2017-02-22 14:45
Powodzenia Wam życzę na rekrutacji :)
Dajcie znać jak wam poszło
Alina 2017-02-22 15:23
Ja również nocuję w b&b :)
Lila 2017-02-22 15:56
Świetnie! Dobrze, że spotkamy się wcześniej, może troche mniej stresu będzie na rekrutacji haha :)
Qwerty 2017-02-24 15:20
Czy drugi etap, czyli scenki są na pewno po polsku? Bo słyszałam różne opinie....
Lila 2017-02-24 21:52
Ja nie słyszałam żeby były po angielsku.
poczatkujaca 2017-02-25 01:05
jak myslicie jak wysłałam swoja kandydature tydzien temu to jeszcze sie do mnie odezwa?
I w ogóle na ktora godzine macie rozmowe?
Lila 2017-02-26 12:41
Kurcze, ciężko powiedzieć ile jeszcze będzie rozmów. Wszystko zależy od tego czy znajdą na tyle odpowiednich ludzi na stanowiska :) musisz cierpliwie czekać. Dla pocieszenia, ja czekałam bardzo długo :). A rozmowa jest na 10 :)
Qwerty 2017-02-26 13:41
Ja właśnie czytalam na cabin crew ze robia roznie...raz po polsku, raz po angielsku
Benia 2017-02-26 14:37
Ktoś może orientuje się, czy nabór cabin crew na sezon letni obejmuje również osoby zdające w tym roku maturę, czy wyłącznie tych, którzy w chwili nadsyłania CV posiadają już świadectwo dojrzałości? :)
Lila 2017-02-26 14:47
Na CC24 są chyba dane ze starszych lat, w zeszłym roku wszystkie scenki były po polsku, te na normalną umowę i na studencką :)
Latająca 2017-02-26 18:27
W wymaganiach jest niestety zaznaczone wykształcenie średnie maturalne. Ogłoszenie pojawiło się w styczniu, więc skoro zdajesz maturę w tym roku to nie masz jeszcze wykształcenia średniego. Będziesz je miała dopiero w kwietniu, kiedy zaczną się szkolenia
Sylwia 2017-02-27 10:20
Jedzie ktoś może w sobotę rano z Krakowa?
Zostaw swoją opinię o Enter Air Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enter Air Sp. z o.o.