brak logo

Enter Air Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

nowa 2015-03-17 20:56:29
Ja też mam zaproszenie na rozmowę, a co z opłatą za szkolenie ? Bo domyślam się, że jakaś jest ? Nikt nie poruszał wcześniej tego wątku.
Paula 2015-03-18 14:44:27
Zacznę od tego, że wszystko co tutaj przeczytałaś to prawda... Niestety atmosfera jest beznadziejna przez zasady wprowadzane przez szefową personelu pokładowego - donosy, kłamstwa w raportach i niskie oceny... Nastawienie do pracownika, jak już ktoś wyżej napisał, na początku super - chwalą Cię, życzą jak najlepiej, lecz to nastawienie kończy się wraz z sezonem, stajesz się niepotrzebna i dowiadujesz się o sobie niestworzonych rzeczy, porażka. Zarobki na umowach studenckich są kiepskie.
5
mirulec 2015-03-19 07:41:08
STUDENT tez dostalam zaproszenie na rozmowe 21/03. troche ziechecily mnie te negatywne opinie tutaj ;/ ale sprobuje, a Ty?
mirulec 2015-03-19 08:02:24
widzimy sie w sobote? :)
tez dostalam zaproszenie i tez zastanawiam sie nad oplata za szkolenie...
1
nowa 2015-03-19 16:05:31
Ja jadę, z czystej ciekawości :) Opinie opiniami
Do zobaczenia dziewczyny !
1
kkk 2015-03-20 11:22:15
I ja dostałam zaproszenie ;). Nie sądziłam, że będzie trzeba ponosić opłaty za szkolenie... to widzimy się juto.
monia 2015-03-20 12:58:44
na ktora dostalyscie zaproszenie?
mirulec 2015-03-20 17:37:23
na 11:30

z tymi oplatami za szkolenie to chyba nie jest pewne... mam nadzieje!
OLA25 2015-06-18 21:07:25
Hej :) chciałabym sie zapisać na kurs do EnterAir i chciałam Was zapytać o opinie? Jak jest tam teraz? jestem studentka i chciałbym procować tylko na sezon wakacyjny.
enterka 2015-12-07 19:34:58
Nie bądźcie żałośnie stewka zarabiająca 12zl/h?? przez takich jak wy traktują nas jak krowy orne bo przyjdą takie i za 5zł latać będą. Opinie niestety w pełni oddają pracę w firmie...zwalnianie 4 miesiące przed końcem umowy i bezpłatne podróże służbowe po 3 godziny dziennie to standard.System anonimowego, obowiązkowego donoszenia po każdym locie na młodszych stażem pracowników. Co do stanu samolotów jak nie chcecie kleić siedzenia foteli taśmą i plastrami i wmawiać pasażerom że to taka ozdoba to od początku dajcie z tą firmą spokój. Szkoda waszych nerwów
2
Pracownik 2015-12-28 23:23:46
Witam, wszystkie powyższe opinie dotyczą bardziej pracy pilotów stewardów/stewardess - pracy na pokładzie samolotu. A czy ktoś ma jakieś doświadczenia bądź posiada wiedzę jak wygląda sprawa pracy w biurze? Widziałem niedawno oferty pracy do działu logistyki. Pozdrawiam
Artur 2016-01-18 23:21:19
Mam pytanie, czy ktoś mógłby mi właśnie odpowiedzieć jak wygląda tam praca na stanowisku młodszego specjalisty do spraw logistyki? Jaka jest tam atmosfera i jak postępują z ludźmi? Proszę o odpowiedź.
trrryt 2016-01-23 19:54:27
zgadzam sie w 100%. byłam pracownikiem wyłonionym podczas jednej z pierwszych rektutacji w 2011 roku. okropna atmosfera i donosicielstwo zaczęło się, gdy obecna szefowa personelu pokładowego wkroczyla na swoje stanowisko. jej poprzedniczka była bardzo fajna kobieta, ale straciła posade ponieważ nie miała szwagra w zarządzie. obecna szefowa personelu nie ma nawet doświadzczenia, które zezwalałoby jej na wykonywanie tegoż stanowiska. łamanie prawa lotniczego zdarzało sie nagminnie - byle tylko samolot poleciał. przekraczanie godzin pracy na porządku dziennym - nie wychodziło to w audytach, gdyż część pracowników biurowych miała jednocześnie posady w urzędzie lotnictwa cywilnego.
jeżeli cenisz swoje zdrowie psychiczne to stanowczo odradzam. są naprawde lepsze miejsca niz enter ;)
6
trrryt 2016-01-27 13:57:29
donosicielstwo było od samego początku i wierz mi - nie trzeba było specjalnie doszukiwać się powodu, ponieważ zawsze się jakiś znalazł. podam przykład: ''podwijała jej się rajstopa przy bucie''. za takie rzeczy ludzie szli na dywanik, a bardzo dużo zależało od prywatnych sympatii i znajomości. uczciwość nie miała z tym nic wspólnego. jeśli któryś z szefów pokładu cie nie lubił to sadził na ciebie raport :)
3
Laura 2016-02-02 16:55:42
Ludzie bardzo schludni też czytali o sobie w raportach niestworzone rzeczy, ponieważ każdy może nawypisywać na Ciebie co tylko zechce, a niektórzy mają bardzo bujną wyobraźnię. trrryt ma 100% rację, tylko ktoś, kto pracował dla tej firmy i widział na własne oczy co tam się dzieje, wie że w opiniach na temat firmy o kłamstwach, donosicielstwie i mobbingu nie ma grama przesady...
3
Kinga 2016-02-02 17:06:27
Dokładnie tak jest..."najazd" jest czasem w tej firmie niewiele mniejszy niż nalot, podróże busem do Pragi, Gdańska czy Budapesztu to norma, zresztą zmiany godziny meldowań np. Na 10.00 rano, kiedy siedzisz na lotnisku/w samolocie od 4.00 rano, bo coś się zepsuło też jest normalne w tej firmie.
2
trrryt 2016-02-04 14:03:31
oczywiście, że rozdają, bo zazwyczaj potrzebują większej ilości pracowników na sezon - sezon zaczyna sie od kwietnia, a kończy w październiku. przy czym największy ruch jest oczywiście w okresie wakacyjnym, dlatego potrzebują na ten czas pracowników. najwygodniej oczywiście mieć pracowników sezonowych, najczęściej studentów. nie oznacza to jednak, że umowa zostanie przedłużona, najprawdopodobniej nie zostanie :) mogą ewentualnie zadzwonić wraz z rozpoczęciem kolejnego sezonu ;)
1
Bartosz 2016-02-21 08:15:42
Witajcie,
Dostałem zaproszenie na najbliższą rozmowę rekrutacyjną. Praca oczywiście na sezon letni 2016. Jak wygląda rekrutacja? Czy weekendowe szkolenia są płatne? Na co mam uważać?
Basia 2016-02-21 19:03:30
Cześć, dostałeś może zaproszenie na rozmowę 27.02? Ja właśnie tak, ale po przeczytaniu powyższych opinii zaczęłam się zastanawiać czy to w ogóle ma sens..
1
Bartosz 2016-02-21 19:46:47
Tak, właśnie na 27.02
Tzn. ja też się trochę przeraziłem...
Wgl. to się zaczynam zastanawiać czy ktoś te aplikacje analizował - czy nie jest tak, że każdy kto wysłał aplikacje to dostał zaproszenie i dopiero sito będzie w Sobotę...
1
Bartosz 2016-02-22 11:25:19
Tak : ) Też czytałem te opinie jednak mimo wszystko chcę spróbować.
Bartosz 2016-02-22 12:57:50
Tak - dostałem zaproszenie na 27.02 - czytałem te opinie jednak i tak chcę spróbować : )
xxy 2016-02-23 11:53:51
Hej,

bardzo proszę o informację czy weekendowe szkolenia rzeczywiście muszą być opłacone przez uczestnika oraz ile średnio godzin miesięcznie w wakacje można 'wylatać'. Z góry dziekuję
kinia 2016-02-23 22:49:06
w tamtym roku mówili, ze szkolenie bezpłatne,chyba że nie zdasz.czekam na maila.tym razem moze sie uda
Michał 2016-02-25 00:27:47
Stek bzdur. Wszystko wyolbrzymione i przesadzone.
Bartosz 2016-02-25 07:35:37
Michał - mówiąc stek bzdur masz na myśli wyżej wymienionej opinie nt. Entera? Czy stekiem bzdur nazywasz to co Enter obiecuje przyszłym pracownikom?
WV 2016-02-26 16:57:48
nic mnie w tej firmie nie zdziwi, nawet to, że jakiś pędrak z biura wchodzi co jakiś czas na te portale chronić ''dobrego imienia''. także śledzenie ludzi poprzez ich profile fb miało i ma miejsce, a każdy nieprzychylny komentarz na ich firmowym profilu jest kasowany ;)
4
Magdalena 2016-02-27 18:46:49
Hej !
Rozmawiałam z przedstawicielami na Dniach Kariery i mówili że szkolenie bezpłatne. Jest się jednak potem związanym koniecznością pracy dla nich. Umowa dla studentów (na te 4 miesiące ) jest UMOWĄ ZLECENIE, NIE UMOWĄ O PRACĘ !
Czy ktoś już z pracujących może powiedzieć jak to wygląda z zamienianiem się dniami, np. jeśli masz jakąś ważną uroczystość czy cos? Czy możesz na początku miesiąca powiedzieć, w które dni nie chcesz pracować? I czy da się opuścić 2 dzień szkolenia ?
baboo 2016-03-01 10:53:38
raczej nie pozwolą Ci opuścić jakiegokolwiek dnia szkolenia. odnośnie uroczystości to musisz dać znać z przynajmniej dwumiesięcznym wyprzedzeniem. mogą uwzględnić ci dni wolne, ale nie muszą. sezon letni to dosyć napięty grafik, więc całkiem możliwe, że bedziesz miała mało wolnych dni.
1
Kinga 2016-03-02 10:28:14
Żadnego dnia szkolenia nie opuścisz, przynajmniej nie za ich zgodą. Z dniami wolnymi, jak wyżej - musisz prosić conajmniej 2 miesiące do przodu, a i tak do końca nie wiesz czy się zgodzą, sezon wiąże się z dużą ilością lotów, więc bardzo prawdopodobne, że "zapomną" o Twojej prośbie.
2
Meg 2016-03-03 22:12:47
Hej! I jak na rekrutacji? Jak wam poszło? Ja zostałam zaproszona na rozmowę na następny tydzień i zastanawiam się czego mogę się spodziewać :)
Wioleta 2016-03-04 12:01:22
Hey! Podbijam pytanie Bartosza...Też dostałam zaproszenie na rozmowę na następny tydzień i byłabym wdzięczna za informacje.
Wioleta 2016-03-04 12:02:30
* pytanie Meg
(przepraszam za pomyłkę)
1
lostessa 2016-03-13 22:06:50
A czy jest tu ktoś, kto aplikował na normalną umowę (nie tę studencką na wakacje) i pamięta, kiedy jest ten dwutygodniowy termin szkolenia?
Z 2016-03-16 21:43:21
hej, a jak wygląda kwestia zarobków?
ff 2016-03-23 21:27:41
Pamiętaj, że członek personelu latającego może pracować miesięcznie max 90h i wynika to z ogólnie obowiązujących przepisów lotniczych.
stud90 2016-03-29 22:02:51
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak wygląda tam rekrutacja krok po kroku i jak długo to trwa??
LOT002 2016-03-31 18:38:32
ja dostałem zaproszenie na rozmowę. Jak myślicie jaka musi być znajomość angielskiego, biegła?
DobraRada 2016-03-31 19:49:12
Z tego co wiem to wcale nie musi byc perfect, wiec nie martw sie
Ruda 2016-04-25 15:25:19
Pracę w Enterze można podsumować następująco: jeśli szukasz czegoś dorywczego, nie masz parcia na wielką karierę w korporacji, ale chcesz podróżować, poznawać ludzi i przeżyć przygodę, to będziesz zadowolony.

Swoją przygodę z Enterem wspominam różnie. Atmosfera może i faktycznie pozostawia wiele do życzenia ( zwłaszcza "górę" - szefową personelu latającego), ale same podróże, szkolenia to niewątpliwy plus. CC to typowa praca dla studenciaków, zarabiasz grosze, ale liczy się przygoda.
Dużym minusem jest jednak żydzenie na noclegi w podróżach (musisz spać z kimś w pokoju), młode stewardessy są traktowane często jako podludzie (kablowanie, zero reakcji na seksistowskie komentarze klientów itd)

Czyli najlepiej na krótko i nie dla każdego.
Ruda 2016-04-25 15:25:43
Pracę w Enterze można podsumować następująco: jeśli szukasz czegoś dorywczego, nie masz parcia na wielką karierę w korporacji, ale chcesz podróżować, poznawać ludzi i przeżyć przygodę, to będziesz zadowolony.

Swoją przygodę z Enterem wspominam różnie. Atmosfera może i faktycznie pozostawia wiele do życzenia ( zwłaszcza "górę" - szefową personelu latającego), ale same podróże, szkolenia to niewątpliwy plus. CC to typowa praca dla studenciaków, zarabiasz grosze, ale liczy się przygoda.
Dużym minusem jest jednak żydzenie na noclegi w podróżach (musisz spać z kimś w pokoju), młode stewardessy są traktowane często jako podludzie (kablowanie, zero reakcji na seksistowskie komentarze klientów itd)

Czyli najlepiej na krótko i nie dla każdego.
2
baboon 2016-04-27 17:39:52
100 h max, nie 90
baboon 2016-05-11 06:28:03
owszem, nie jest to ''tragedia'' dopóki 3/4 m-ca nie spędzisz na pobytach w trakcie sezonu. wtedy może taka sytuacja przeszkadzać.
2
Matii 2016-07-01 18:38:24
Bardzo dobrze qwert mówi. linie padają bo przewożą ludzi na wakacje w sytuacji kiedy większość kierunków padła a ich rotacje we Wrocławiu przejął Small nic dziwnego ze tak sie ratuje...pozwalniali większość ludzi, redukując straty druga cześć zaś przeszła do Lotu to im innego pozostaje..( usunięte przez administratora )l mamy w to gra - odcinek 308
7
maria 2016-07-08 17:04:53
Według mnie to porządna linia dbająca o pasażerów i pracowników. Miałam z nimi do czynienia kilka razy i wszystko mi pasowało. Personel zawsze bardzo w porządku. Cały czas sprawdzał czy wszystko się zgadza.
grzywka 2016-09-04 00:56:07
Orientuje się ktoś jakie są wymagania co do wyglądu na stanowisko stewardessy?akceptowane są grzywki?
zainteresowany 2016-09-21 22:10:03
czy w to 4500 wchodzi też dieta z pobytów? Słyszałem, że ludzie na pobytach często oszczędzają, żeby jak najwięcej kasy mieć na czysto. Parę takich wyjazdów i chyba z 6 koła można wyciągnąć jak nie więcej! Prawda to?
bajo 2016-09-22 14:07:33
somer ale jestes pewna że dasz radę przejść rekrutację i dostać się na to stanowisko?Warszawa wymaga. chociażby jest potrzebne w obszarze finansów/księgowości wykształcenie
Sil 2016-11-16 09:17:18
Hej, dostałam zaproszenie na rekrutacje z informacja o zarezerwowaniu całego dnia. Zaczyna sie od 9.30, do której mniej wiecej trwa taki "casting" ? :P
4
Gigi15 2016-11-28 15:16:30
Byłam na rekrutacji i przeszłam wszystkie etapy. Wiecie może ile czeka się na telefon? o ile wgl ktoś zadzwoni..;D
Zostaw swoją opinię o Enter Air Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enter Air Sp. z o.o.