brak logo

Enter Air Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

Basia 2016-02-21 19:03:30
Cześć, dostałeś może zaproszenie na rozmowę 27.02? Ja właśnie tak, ale po przeczytaniu powyższych opinii zaczęłam się zastanawiać czy to w ogóle ma sens..
2
Bartosz 2016-02-21 19:46:47
Tak, właśnie na 27.02
Tzn. ja też się trochę przeraziłem...
Wgl. to się zaczynam zastanawiać czy ktoś te aplikacje analizował - czy nie jest tak, że każdy kto wysłał aplikacje to dostał zaproszenie i dopiero sito będzie w Sobotę...
2
Bartosz 2016-02-22 11:25:19
Tak : ) Też czytałem te opinie jednak mimo wszystko chcę spróbować.
Bartosz 2016-02-22 12:57:50
Tak - dostałem zaproszenie na 27.02 - czytałem te opinie jednak i tak chcę spróbować : )
xxy 2016-02-23 11:53:51
Hej,

bardzo proszę o informację czy weekendowe szkolenia rzeczywiście muszą być opłacone przez uczestnika oraz ile średnio godzin miesięcznie w wakacje można 'wylatać'. Z góry dziekuję
kinia 2016-02-23 22:49:06
w tamtym roku mówili, ze szkolenie bezpłatne,chyba że nie zdasz.czekam na maila.tym razem moze sie uda
Michał 2016-02-25 00:27:47
Stek bzdur. Wszystko wyolbrzymione i przesadzone.
Bartosz 2016-02-25 07:35:37
Michał - mówiąc stek bzdur masz na myśli wyżej wymienionej opinie nt. Entera? Czy stekiem bzdur nazywasz to co Enter obiecuje przyszłym pracownikom?
WV 2016-02-26 16:57:48
nic mnie w tej firmie nie zdziwi, nawet to, że jakiś pędrak z biura wchodzi co jakiś czas na te portale chronić ''dobrego imienia''. także śledzenie ludzi poprzez ich profile fb miało i ma miejsce, a każdy nieprzychylny komentarz na ich firmowym profilu jest kasowany ;)
5
Magdalena 2016-02-27 18:46:49
Hej !
Rozmawiałam z przedstawicielami na Dniach Kariery i mówili że szkolenie bezpłatne. Jest się jednak potem związanym koniecznością pracy dla nich. Umowa dla studentów (na te 4 miesiące ) jest UMOWĄ ZLECENIE, NIE UMOWĄ O PRACĘ !
Czy ktoś już z pracujących może powiedzieć jak to wygląda z zamienianiem się dniami, np. jeśli masz jakąś ważną uroczystość czy cos? Czy możesz na początku miesiąca powiedzieć, w które dni nie chcesz pracować? I czy da się opuścić 2 dzień szkolenia ?
baboo 2016-03-01 10:53:38
raczej nie pozwolą Ci opuścić jakiegokolwiek dnia szkolenia. odnośnie uroczystości to musisz dać znać z przynajmniej dwumiesięcznym wyprzedzeniem. mogą uwzględnić ci dni wolne, ale nie muszą. sezon letni to dosyć napięty grafik, więc całkiem możliwe, że bedziesz miała mało wolnych dni.
1
Kinga 2016-03-02 10:28:14
Żadnego dnia szkolenia nie opuścisz, przynajmniej nie za ich zgodą. Z dniami wolnymi, jak wyżej - musisz prosić conajmniej 2 miesiące do przodu, a i tak do końca nie wiesz czy się zgodzą, sezon wiąże się z dużą ilością lotów, więc bardzo prawdopodobne, że "zapomną" o Twojej prośbie.
2
Meg 2016-03-03 22:12:47
Hej! I jak na rekrutacji? Jak wam poszło? Ja zostałam zaproszona na rozmowę na następny tydzień i zastanawiam się czego mogę się spodziewać :)
Wioleta 2016-03-04 12:01:22
Hey! Podbijam pytanie Bartosza...Też dostałam zaproszenie na rozmowę na następny tydzień i byłabym wdzięczna za informacje.
Wioleta 2016-03-04 12:02:30
* pytanie Meg
(przepraszam za pomyłkę)
2
lostessa 2016-03-13 22:06:50
A czy jest tu ktoś, kto aplikował na normalną umowę (nie tę studencką na wakacje) i pamięta, kiedy jest ten dwutygodniowy termin szkolenia?
Z 2016-03-16 21:43:21
hej, a jak wygląda kwestia zarobków?
ff 2016-03-23 21:27:41
Pamiętaj, że członek personelu latającego może pracować miesięcznie max 90h i wynika to z ogólnie obowiązujących przepisów lotniczych.
stud90 2016-03-29 22:02:51
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak wygląda tam rekrutacja krok po kroku i jak długo to trwa??
LOT002 2016-03-31 18:38:32
ja dostałem zaproszenie na rozmowę. Jak myślicie jaka musi być znajomość angielskiego, biegła?
DobraRada 2016-03-31 19:49:12
Z tego co wiem to wcale nie musi byc perfect, wiec nie martw sie
Ruda 2016-04-25 15:25:19
Pracę w Enterze można podsumować następująco: jeśli szukasz czegoś dorywczego, nie masz parcia na wielką karierę w korporacji, ale chcesz podróżować, poznawać ludzi i przeżyć przygodę, to będziesz zadowolony.

Swoją przygodę z Enterem wspominam różnie. Atmosfera może i faktycznie pozostawia wiele do życzenia ( zwłaszcza "górę" - szefową personelu latającego), ale same podróże, szkolenia to niewątpliwy plus. CC to typowa praca dla studenciaków, zarabiasz grosze, ale liczy się przygoda.
Dużym minusem jest jednak żydzenie na noclegi w podróżach (musisz spać z kimś w pokoju), młode stewardessy są traktowane często jako podludzie (kablowanie, zero reakcji na seksistowskie komentarze klientów itd)

Czyli najlepiej na krótko i nie dla każdego.
1
Ruda 2016-04-25 15:25:43
Pracę w Enterze można podsumować następująco: jeśli szukasz czegoś dorywczego, nie masz parcia na wielką karierę w korporacji, ale chcesz podróżować, poznawać ludzi i przeżyć przygodę, to będziesz zadowolony.

Swoją przygodę z Enterem wspominam różnie. Atmosfera może i faktycznie pozostawia wiele do życzenia ( zwłaszcza "górę" - szefową personelu latającego), ale same podróże, szkolenia to niewątpliwy plus. CC to typowa praca dla studenciaków, zarabiasz grosze, ale liczy się przygoda.
Dużym minusem jest jednak żydzenie na noclegi w podróżach (musisz spać z kimś w pokoju), młode stewardessy są traktowane często jako podludzie (kablowanie, zero reakcji na seksistowskie komentarze klientów itd)

Czyli najlepiej na krótko i nie dla każdego.
3
baboon 2016-04-27 17:39:52
100 h max, nie 90
baboon 2016-05-11 06:28:03
owszem, nie jest to ''tragedia'' dopóki 3/4 m-ca nie spędzisz na pobytach w trakcie sezonu. wtedy może taka sytuacja przeszkadzać.
3
Matii 2016-07-01 18:38:24
Bardzo dobrze qwert mówi. linie padają bo przewożą ludzi na wakacje w sytuacji kiedy większość kierunków padła a ich rotacje we Wrocławiu przejął Small nic dziwnego ze tak sie ratuje...pozwalniali większość ludzi, redukując straty druga cześć zaś przeszła do Lotu to im innego pozostaje..( usunięte przez administratora )l mamy w to gra - odcinek 308
10
maria 2016-07-08 17:04:53
Według mnie to porządna linia dbająca o pasażerów i pracowników. Miałam z nimi do czynienia kilka razy i wszystko mi pasowało. Personel zawsze bardzo w porządku. Cały czas sprawdzał czy wszystko się zgadza.
grzywka 2016-09-04 00:56:07
Orientuje się ktoś jakie są wymagania co do wyglądu na stanowisko stewardessy?akceptowane są grzywki?
zainteresowany 2016-09-21 22:10:03
czy w to 4500 wchodzi też dieta z pobytów? Słyszałem, że ludzie na pobytach często oszczędzają, żeby jak najwięcej kasy mieć na czysto. Parę takich wyjazdów i chyba z 6 koła można wyciągnąć jak nie więcej! Prawda to?
bajo 2016-09-22 14:07:33
somer ale jestes pewna że dasz radę przejść rekrutację i dostać się na to stanowisko?Warszawa wymaga. chociażby jest potrzebne w obszarze finansów/księgowości wykształcenie
Sil 2016-11-16 09:17:18
Hej, dostałam zaproszenie na rekrutacje z informacja o zarezerwowaniu całego dnia. Zaczyna sie od 9.30, do której mniej wiecej trwa taki "casting" ? :P
5
Gigi15 2016-11-28 15:16:30
Byłam na rekrutacji i przeszłam wszystkie etapy. Wiecie może ile czeka się na telefon? o ile wgl ktoś zadzwoni..;D
Poli 2016-12-10 00:32:17
Jak wyglądała rekrutacja ?
olaacola 2016-12-10 14:39:39
Dziewczyny! Rekrutacja odbywa się w bardzo milej atmosferze. Jesli pierwszy raz przechodzicie przez taka rekrutacje to jak najbardziej polecam!! Bardzo mili stewardzi, ktorzy przeprowadzili nas przez cale trzy etapy. Pierwszy etap- trzeba sie przedstawic po angielsku, drugi- odgrywanie scenek z kolezanka i trzeci rozmowa indywidualna. Jesli uwazasz ze to jest Twoj wymarzony zawod to nie zwlekaj!! Poinformowali mnie ze rekrutacje odbywaja sie co dwa tygodnie. Powodzenia ;))
Latająca 2016-12-12 18:21:35
Kochani!
Chciałabym pracować tam dorywczo w te wakacje właśnie w tej linii
Czy mógłby mi ktoś pomóc w rozwijaniu wątpliwości?
1. Jak wygląda proces rekrutacji? Jakby można było opisać krok po kroku
2. Ile czekaliście na telefon od momentu wysłania CV
3. Ile wynosi zarobek takiego początkującego studenta?
4. Jak atmosfera? Czy faktycznie jest tak strasznie jak tu piszą?
Latająca 2016-12-12 18:27:05
A i jeszcze jedno pytanie
5. Ogólnie całe wakacje będę dyspozycyjna, ale jeśli ktoś jest np.chory i dzwoni kilka godzin przed wylotem "na następny lot mnie nie będzie bo jestem chory" i mam dodatkowo zwolnienie lekarskie to będzie to uwzględnione?
Może głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak działają takie linie lotnicze
lula 2016-12-21 09:51:19
Czy do kogoś z Was już dzwonili w sprawie spotkania?
Stewardessa 2016-12-28 09:40:47
Sama praca w Enter Air jest przyjemna, ale dużo też zależy od bazy, do której sie trafi.
Plusy:
Zarobki i możliwość zwiedzania.
Minusy?
Busy, którymi wleczesz sie do Gdańska, Pragi czy Budapesztu, a czas w nich spędzony to Twój odpoczynek, wiec nikt Ci za to nie płaci.
Mudury, które w miarę zużycia trzeba kupować samemu za kosmiczne pieniądze - koszula z poliestru za 180 zł to jest naprawdę przesada. Dlatego też personel chodzi w starych, połatanych mundurach.
Pobyty. Dają możliwość zwiedzania, ale stanowią formę niewolnictwa. Chodź od niedawna nie ma już dwuosobowych pokoi, to codziennością są trzy albo dwugwiazdkowe hotele na głębokiej prowincji. Nikogo też nie dziwi, kiedy okazuje się, że rezerwacja nie została opłacona, a firmowa karta nie działa.
Szefowa. Nielubiana przez wszystkich - otwarcie i potajemnie. Złośliwa, jątrząca, kochająca donosicielstwo. W swojej latającej karierze nie doszła nawet do stanowiska szefa pokładu. Faworyzuje podobnych sobie - przy rozdawaniu awansów liczy się polityka brązowego noska, a nie doświadczenie czy kompetencje.
Stan samolotów. Stare, brudne, posklejane taśma. Zepsute i śmierdzące toalety. Na zagranicznych rotacjach brak możliwości naprawy czegokolwiek.
Brak socjalu, przymusowe urlopy, mobbing.
Praca w ENT polega na wstydzeniu się, przepraszaniu i tuszowaniu tego, na co pracodawca ma wywalone, a świadczy o jakości jego usług.
Warto spróbować chociażby dlatego, że opłacają badania, z którymi można czmychnąć do innej linii.
5
pati 2016-12-28 11:12:59
Cześć Dziewczyny! niedawno wysłalam swoje zgłoszenie. Po jakim czasie zwykle jest odpowiedź z ich strony? czy rzeczywiście mają tylu chętnych ze mogą "przebierać"?
humm latanie starymi samolotami nie brzmi kusząco....
iza 2016-12-30 20:52:32
na takie nagłe przypadki są tzw stand by`e, wtedy osoba która ma w danym dniu stb zostaje wydzwoniona na lot
iza 2016-12-30 20:57:02
starych samolotów coraz mniej, właśnie odeszły 4x 400, nowe samoloty mają przyjść w 2018. donosicielstwo jest straszne, słaba atmosfera w pracy, części posklejane taśmą, jest więcej minusów niż plusów, więc nie rozumiem czemu niektóre dziewczyny tam pracujące zadzierają nosa. Nie można być dumnym z pracy w takiej linii
2
Zuzanna_20 2017-01-03 01:15:26
Czy osoby zatrudnione na okres wakacyjny zaczynały pracę równo od początku czerwca i pracowały do końca września?
stewka 2017-01-11 20:35:16
Niestety duzym minusem pracy w Enterze sa zarobki. W okresie zimowym sa one bardzo niskie, majac tylko jeden lot w miesiacu trudno jest zaplacic rachunki, niestety taka jest specyfika linii czerterowych. Dlatego raczej odradzam osobom, które daza do niezaleznosci finansowej i stabilnych zarobkow miesiac w miesiac. W przez wieksza czesc roku zarobki tutaj radzilabym traktowac raczej dorywczo. To co mnie sie nie podoba w tej firmie to traktowanie czlowieka. Brak ludzkiego podejscia, mobbing, wykorzystywanie ludzi i niedocenianie tego ze wkladamy serce w te prace i bardzo sie staramy. Subiektywnie o wiele lepsza atmosfera panuje w innych czarterach takich jak: Small Planet czy Travel Service, byli pracownicy Entera równiez zwracaja uwage nie tylko na lepsza atmosfere pracy, stosunek do pracownika ale tez wyzsze zarobki. Dla osob, które dopiero zaczynają - jest jeszcze LOT, który ma przyjazna polityke rekrutacyjna i mozecie tutaj zwiedzac mnostwo cudownych miejsc na swiecie jak Malediwy, Tokio czy Nowy Jork. Enter niestety nie oferuje takiej mozliwosci.
Beti 2017-01-13 11:40:20
mam pytanie odnośnie rekrutacji, czy zadanie w grupie i odgrywanie scenek odbywa się w języku polskim czy angielskim? w pary dobieramy sie sami czy wg ustaleń komisji?
Meg 2017-01-14 19:32:27
Scenki odgrywane są w języku polskim i sami dobieraliśmy się w pary :-)
Ula 2017-01-19 16:07:13
Witam! Czy ktos z Was dostal telefoniczne zaproszenie na kolejną rozmowę do Enter do Warszawy? :-)
Karo 2017-01-21 22:25:43
Hej ja dostałam :)
.,., 2017-01-22 16:06:32
WSPÓŁCZUJĘ ;)
Karo 2017-01-23 17:54:54
Dlaczego?;
Karo 2017-01-23 18:06:06
Mogłabym prosić o jakieś konkretne uzasadnienie?;)
Zostaw swoją opinię o Enter Air Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enter Air Sp. z o.o.