brak logo

Enter Air Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

Cris 2017-03-15 08:34
Ja dostałem.
Cris 2017-03-15 08:38
Ja jadę z okolic Krakowa.
Alex 2017-03-16 16:52
podaj jakieś namiary, to się ustawimy :)
agata 2017-03-16 17:09
Hej :) jest ktos moze zaproszony na rekrutacje,ale juz po 18 marca? :)
xxxx 2017-03-16 19:49
A robią jeszcze jakąś rekrutacje po tym terminie?
1
Nikt ważny 2017-03-19 10:02
Syf, kiła, mogiła. Czlowiek robi co moze, a komisja milczy..
Nawet nie wiadomo jakie kryteria biora pod uwage, bo wystrojonych gosci nie, ledwo dukajacych po angielsku tak... wtf...

W zyciu tam juz nie pójdę...
Az zaluje, ze w polowie maja z nimi lecę, a pitme jeszcze we wrzesniu...

Osobom ktore tam beda pracowac juz teraz współczuję.
5
Kati 2017-03-19 11:44
A dlaczego tak uważasz, możesz coś więcej powiedzieć? ;>
Kandydat 2017-03-19 21:58
Rozumiem, że gdybyś się dostał wtedy wszystko byłoby ok? ;-) To, że Cię nie przyjęli, nie świadczy o nich źle (a patrząc na Twoje dziecinne zachowanie dobrze zrobili). Musisz po prostu zrozumieć, że byli kandydaci lepsi od Ciebie. Ciekawi mnie tylko jak oceniłeś poziom angielskiego innych, skoro do 1 etapu podchodziło się pojedyńczo. Pozdrawiam i życzę więcej samokrytyki :-)
7
Kandydatka 2017-03-20 18:08
Nie pójdziesz, bo i tak Cię nie chcą, więc nie masz po co tam iść. Widać, że nie możesz się pogodzić, z tym, że byli lepsi od Ciebie. Ja się dostałam i bardzo miło wspominam rekrutację, jak i wiele innych osób. Z takim zachowaniem to do żadnej linii Cię nie przyjmą :)
3
Luiza 2017-03-21 00:09
Ja wysłałam, ale mnie nie wzięli
No trudno
Jak widać forma powinna się mocno zastanowić, kogo zatrudnia na stanowisko rekrutera, bo na rozmowy nierzadko zapraszają osoby, które kompletnie się do tego nie dodają a tych lepszych odwalają z niewiadomych przyczyn
2
Luiza 2017-03-21 00:25
Nikt ważny ja też uważam, że nikogo rozsądnego tam nie przyjmują
Ciebie przyjęli przynajmniej na rozmowy a mnie nawet nie, pomimo że wyraźnie zaznaczyłam w mailu, iż niedługo podchodzę do egzaminu z angielskiego na C1 plus dodatkowo umiem włoski (powiedzmy sobie szczerze, większość osób umie co najwyżej angielski). Brzydka też nie jestem, zdjęcie wysłałam w stroju formalnym, wysłałam list motywacyjny....
Ale nie ma tego złego. Znam osobę, która tam pracowała. Powiedziała, że praca tam to katastrofa. Większość z tych ludzi pracujących tam to studenci, którzy nie znają słowa odpowiedzialność a angielski znają na takim poziomie, że ja mogłabym ich uczyć. Poza tym większość idzie tam dla szpanu a nie z miłości do latania- słowa mojej koleżanki, która tam pracowała. Dodała też, że nikogo mądrego tam nie zatrudniają. Powiedziała, że podobno biodrą tych gorszych tylko dlatego, że nie chcą mieć w firmie lepszych od siebie
Także komentarze w stylu "....byli lepsi od ciebie..." są jak widać błędne
Przykładowo moja koleżanka: ładna, mądra, tak jak ja zna 2 języki (w tym angielski trochę gorzej ale B2 już ma), wysportowana, odpowiedzialna i co? Jej też nie zaprosili. Za to taką naszą znajomą, co na każdej imprezie piła do nieprzytomności, po angielsku umiała się co najwyżej przedstawić to ją zaprosili
Także to jest najlepszy dowód na to, że firma woli gorszych, których może potem wywalić, opieprzyć za najniższą krajową. Taki co umie więcej wymaga też więcej w tym szacunku. Niestety leciałam z tymi liniami kilkanaście razy i zawsze trafiały się jakieś dziwne stewardessy. Mało tego. Najgorsze stewardessy to stewardessy EnterAir. Także Nikt waży nie przejmuj się, powinnaś być dumna. Ja wysłałam cv do wielu linii i wszędzie mnie wzięli tylko nie enter. Także oni szukają gorszych niestety. I dziewczyny, które się dostały mogą mówić, że gadam bzdury bla bla, ale no niestety. Taka prawda. Żadna porządna linia nie odrzuca porządnego pracownika. Z resztą tylko enter ma takie głupie rekrutacje. Autoprezentacja po angielsku? Proszę ja to umiałam w podstawówce. W innych liniach CAŁA rekrutacja jest po angielsku. I tutaj poległoby 90% tych "słodkich" stewardess z enter. Bo angielski na podstawie to trochę mało jak na linie lotnicze
6
Luiza 2017-03-21 00:59
A tak w ogóle to co to za głupie stwierdzenie
Jakaś osoba najpierw pisze "są lepsi od ciebie...." a potem "z takim podejściem nie wezmą cię do żadnej linii..." no co za głupoty! Lepsi niby w czym?! O tym, że ktoś był lepszy można powiedzieć jeśli wygrał olimpiadę, dostał się na studia (dobre studia) czy wygrał zawody sportowe. Stewardessa to zawód uznaniowy. Ze niby to że kogoś przyjęli czyni go lepszym? Bzdura. Wcale nie zdziwiłabym się, gdyby tego co przyjęli był gorszy w każdej dziedzinie niż ten co odpadł tylko dlatego, że rekruter- idiota tak uznał
No ale jak widać najwięcej ta linia powinna wymienić rekruterów.
Ja nie wiem, jak można uznawać się za lepszego i się wyjeżdżać tylko dlatego, że przyjęli kogoś do pracy jako personel średni, który podaje napoje, sprząta toaletę i czyjeś wymiociny za najniższą krajową. Tak bo to właśnie robi stewardessa. Owszem przeszkolenie w razie sytuacji awaryjnych musi mieć ale podobne przeszkolenie miała moja ciocia pielęgniarka w razie ewakuacji szpitala, więc nie jest to żaden wyczyn. Stewardessa ma przeszkolenie podstawowe. Nie jest to nic wybitne trudnego. W dzisiejszych czasach od podstawówki dzieci tego uczą. Określić się lepszym można wtedy, kiedy wygra się jakaś ogólnopolską trudną olimpiadę, wygra zawody np sportowe, dostanie na prestiżowe studia, ale na pewno nie do takiego zawodu. I wypowiedź tej dziewczyny jest najlepszym dowodem na to, że na tym stanowisku pracują niewłaściwe osoby
W liniach zagranicznych nie miałyby czego szukać
I mogą mi tu wszystkie te święte pisać, że jestem wredna bla bla, ale niestety taka jest prawda i nie zmienicie tego
5
XYZ 2017-03-21 09:40
Robi się tutaj niepotrzebna "gównoburza". Skoro jesteście tacy dobrzy to polecam linie typu Emirates czy Qatar, a tym gorszym zostawcie Entera.
9
Kandydatka 2017-03-21 12:55
Uwierz mi, że w enterze w wakacje zarobimy o wiele więcej niż Ty w jakiejkolwiek innej europejskiej linii lotniczej, także daruj sobie te teksty o najniższej krajowej. Widać, że słabo się orientujesz w rynku lotniczym :) ja np. znam dodatkowo francuski i niemiecki, także nie mów, że wystarczy tylko angielski, bo dostały się osoby, które naprawdę znają dużo języków. PS rekruterzy nie lubią zbyt pewnych siebie osób, z przesadzonym mniemaniem o sobie, więc może to w Was leży problem :)
6
Luiza 2017-03-21 19:56
Luiza mnie nie zaprosili nawet na rozmowę, więc skąd mogą wiedzieć jaka jestem? Nie mogą
Ja sama prócz angielskiego znam francuski i niemiecki tak więc tu nie chodzi o to, kto zna więcej języków
Co do zarobków to na umowy studenckie z tego co mi mówiła znajoma- stewardessa enter ma najgorsze.
"W enter że zrobię więcej niż ty w jakiejś europejskiej linii" no niestety nie. Enter wypłaca 1500 zł bez podatku, a to jest najniższa krajowa. Inne linie nie mogą zejść poniżej, bo złamali by prawo. 1500 jest najniższe i na umowie studenckiej enter tak właśnie wypłaca (info sprawdzone). Studenci dla nich to tania siła robocza no cóż.... może i się nie orientuję w rynku lotniczym, ale dobrze się orientuję w rynku prawnym i wiem, że stwierdzenie, że inne linie płacą mniej to wypowiedź osoby, która chyba ma jakiś kompleks co do wypłaty, bo wątpię, by któraś linia ryzykowała łamaniem prawa aż tak (choć z tego co czytałam enter robi to bardzo często)
Nieważne
Faktycznie się zrobiła gównoburza
Lepiej skończmy dyskusję
Fajnie, że się dostaliście i oby warunki nie były tak złe w enterze , jak opisują to ludzie, którzy tam pracowali
Dajcie znać jak coś
2
Kandydatka 2017-03-21 21:02
Znam kilka osób, które tam pracują i zarobki we wakacje wahają się w okolicach 4-8 tys. więc naprawdę masz złe informacje... To oczywiste, że studenci podstawę wypłaty mają niższą, ale nadrabiają dietami i prowizją ze sprzedaży. Za 1500 zł to się nawet nie utrzymasz.. No ale okej, każdy ma swoje teorie na ten temat, najlepiej sprawdzić samemu :)
4
Luiza 2017-03-25 07:33
Kandydatka owszem masz rację
Zarobki wahają się między 4-8 (może bardziej między 5-6) ale w ciągu całej umowy, całych 4 miesięcy
Serio wierzysz w w to, że stewardessa, osoba robiąca-no nie oszukujmy się- za kelnerkę zarobi 4-8 tys na miesiąc, więcej niż jakikolwiek lekarz czy prawnik?
Otóż nie
Sama znam wiele osób, które tam pracowały i potwierdziły- 1.5 tys na umowę studencką na miesiąc a nie żadne 4 czy 8 bo to są sumy niewyobrażalne a stewardessa nie jest w tej chwili prestiżowym zawodem
Za 1500 nie da się przeżyć? Bzdura
Sama pracowałam przez ostatnie kilka miesięcy za 1500 miesięcznie i tak, spokojnie da się za to wyżyć, zapłacić czynsz i jeszcze odłożyć, więc ja nie wiem na co ty wydajesz....
Z resztą jak ktoś mi nie wierzy niech cofnie się do początku tej strony, to kilka osób pyta o zarobki i nie wiem jak na umowę stałą, ale wiele osób potwierdziło moją tezę- najniższa krajowa
Z resztą co się dziwić, przecież nikt na miesiąc studentowi nie da kilku tys no bez przesady. Studenci zawsze robią za mięso armaturę szczególnie w takiej linii.
Także masz złe informacje moja droga
Ale nie ważne. Skończmy tą dyskusję bo nie ma sensu
2
Kandydatka 2017-03-25 15:25
Śmieszna jesteś naprawdę :D powodzonka w życiu za 1500zł na miesiąc
2
Kandydatka 2017-03-25 15:28
Poza tym, jeśli uważasz że stewardessa jest "kelnerką" to najwyraźniej mało wiesz o tym zawodzie. Idź być kelnerką gdzie indziej, a tę pracę zostaw bardziej inteligentnym osobom. Pozdrawiam
2
Luiza 2017-03-26 22:24
"....A tę pracę pozostaw bardziej inteligentnym osobom..."- i tu proszę państwa widać, jakie osoby zatrudnia enter i dziwię im się na prawdę za taki wybór
Akurat ja w przeciwieństwie do ciebie bardzo dobrze wiem, jak wygląda ten zawód, bo pracowałam nie tak dawno jak stewardessa. Faktycznie, zawód ten jest strasznie lansowany, że bardzo trudny, że ciężki a to bzdura. Szkolenia są bardzo proste, podstawowe zasady obsługi samolotu, podstawa podstaw pierwszej pomocy. Powiedziałabym, że nie nauczą cię więcej, niż teraz umiesz. Pierwszą pomoc powinien znać dzisiaj każdy. Taka prawda. W całym tym zawodzie powiedziałabym, że najtrudniejsze jest rozdawanie kanapek. Sprzątanie wymiocin i toalet jest na porządku dziennym. Nie robią tego sprzątaczki pokładowe tylko stewardessy poza godzinami pracy.
Jeśli nie pracowałaś nigdy w tym zawodzie to może się on wydawać trudny, ale w rzeczywistości jest to jeden z przyjemniejszych zawodów, w jakich miałam okazję pracować. Przyjemniejszych jeśli chodzi o stres i ilość pracy (płaca jedna z gorszych).
Co do tej płacy to niestety cię rozczaruję. Moja znajoma pracowała tam w zeszłego wakacje na umowie studenckiej. Dostała 6 000 zł. To jeśli zdałaś podstawową maturę z matematyki powinnaś wiedzieć,.ile wynosi 6000 podzielone na 4 miesiące. I wszystko jasne
Na prawdę to nie jest ciężki zawód tym bardziej zastanawiam się, czemu enter wybiera nieodpowiednie osoby do tej pracy (tak leciałam z nimi kilka razy)
Nie ważne
Skończmy tą rozmowę, bo nie ma sensu. Jeśli faktycznie każda laska, która startuje na stewardessę myśli, że dostanie więcej pieniędzy niż ktoś z konkretnym zawodem po studiach a potem okazuje się, że praca nie taka ciekawa, bo zamiast walki o życie co dzień sprzątanie toalet, wymiocin a potem ocena pracodawcy enter air 2 na 6. Ale jeśli ktoś chce pracować w danym zawodzie, to uważam, że powinien najpierw się czegokolwiek o tym zawodzie dowiedzieć
Tyle w temacie
1
Latająca 2017-03-27 00:22
Kandydatka- piszesz, że zarobek waha się od 4- 8tys., ale to niemożliwe, bo przy 4 tys. wychodziłoby, że na miesiąc zarabiasz 1000 zł a jest to niemożliwe, bo najniższa krajowa to jak pisała Luzia to 1500
Chyba że piszesz, że na miesiąc no ale tyle to zarabia pilot a nie stewardessa niestety. Stewardessa może zarobić kilka tys złotych na miesiąc, ale w arabskich liniach lub jako szefowa pokładowa z dosyć dużym stażem. Niestety na umowę studencką jak ktoś dostanie 2000 tysiaki to powinien się cieszyć.
Powiedzcie mi, bo widzę, że są tu osoby po rekrutacjach, na jakie sposoby oni wybierają kandydatów?
Ja spełniałam wszystkie warunki- umiem pływać, uprawiam jeszcze inny sport od wielu lat, mówię w 2 językach (przy czym w liście motywacyjnym napisałam im, że w marcu zdaję B2 z angielskiego) plus drugi język romański, także dosyć popularny, uwielbiam pracę z ludźmi, kocham latać
Co prawda nie mam statusu studenta- uczę się w szkole policealnej na kierunku technik informatyk, ale czy to mogło być przeszkodą? Też przecież jestem osobą uczącą się.....
CV wysłałam w stroju formalnym, może to niezbyt profesjonalne zdjęcie, ale mimo wszystko wyglądało to elegancko....
Najgorsze jest to, że oni nawet nie zadzwonili, nie dali mi nawet szansy, żeby się przedstawić, pokazać. CV wraz ze zdjęciem i listem motywacyjnym wysłałam 2 razy, na wypadek, gdyby wpadło w spam
Nie orientuje się ktoś może, kogo oni w takim razie chcą do pracy? Czy to, że ktoś nie ma statusu studenta jest bardzo dyskryminujące? W wymogach mieli "wykształcenie średnie maturalne", ale jednak nie zadzwonili, więc jak to jest?
1
Luiza 2017-03-27 15:42
Nie mam bladego pojęcia jak oni to oceniają, ale mnie też nie zatrudnili a wątpię, by mieli lepszych
Możliwe, że oni zatrudniają na łapu capu, wiem że są firmy, w których otwierają np co dziesiątego maila, albo inna firma, gdzie kasują wszystkie maile wysłane w weekend, od jednego Pana niedawno słyszałam, że rekruter życia bardzo często szukają gorszych od siebie, żeby samemu się dowartościować
No bo nie wierzę, że ktoś z dwoma językami zostanie odrzucony które tak. Możliwe, że naszych maili nie otworzyli, bo nie otwierają wszystkiego, albo wpadło w spam
Ale oni też nie zatrudniają jakiś świetnych osób. W zeszłym roku na pokładzie była stewardessa (mówię o enterze), nie mogę powiedzieć, że nie była szczupła, ona miała 3 obwody moje i swoich koleżanek; była niemiła, sprawiała wrażenie, jakby pracowała na przymus, ja z koleżanką wchodzimy na pokład, uśmiechnięte powiedziałyśmy "dzień dobry" a pani spojrzała i nie reczylabym odpowiedzieć. Inna to anonimowa laska, która nie wiem nawet czy się faktycznie dostała czy tylko tak twierdzi, która myśli, że jako personel średni (bo stewardessa to tylko personel średni) zrobi 4 tysiące gdzie 4 tysiące zarabia ojciec mojego chłopaka po 20 latach pracy jako lekarz
Także wątpię, że ktoś, kto podaje napoje i ma przeszkolenie podstawowe (i zero pojęcia o tym zawodzie) zarobi więcej niż te 1500 no max 1700
Z resztą trzeba umieć czytać
Dziewczyna wyżej mówi, że za 1.5 tysiąca się nie wyżyje, zarobki są ogromne a niedawno sprawdziłam, że nawet na gowork kilka osób napisało, że jest najniższa krajowa
Czytanie nie boli
1
Kita 2017-03-28 09:32
Dlaczego jesteś tak sfrustrowana? Myślisz, że wszystko co ludzie piszą w internacie jest prawdą? Daj żyć, nie wyszło w Twoim przypadku u Enter Air to spróbuj w innej lini lotniczej:)
2
Ania 2017-03-28 11:00
Luiza nie bądź zła na linię i ten zawód. Pracuję w innej czarterowej linii operującej w Polsce, ale Entera też przerabiałam przez jeden sezon. 8 tys może mocno przesadzone, chyba że jest się ciągle na pobytach to wtedy diety podciągną wypłatę. Normą jest ok.5 tys. Nie wiem w jakiej linii pracowałaś, ale my toalet i wymiocin nie sprzątamy, tym faktycznie zajmuje się ekipa sprzątająca. Jedynie uzupełniamy papier w toaletach. I owszem uważam że jest to praca bardzo męcząca, mam na myśli kierunki dłuższe jak Wyspy Kanaryjskie, Oman, Emiraty. Po takim locie marzę jedynie o prysznicu i łóżku
3
xxx 2017-03-28 14:12
Wychodzi na, że niektórym za przeproszeniem żal du** ściska, że nawet nie zostali zaproszeni na rozmowę...naprawdę żałosne żeby za to wyżywać się i hejtować osoby, które się dostały. Jesteście żałośni i skończcie lepiej ten temat, bo ludzie potem czytają takie bzdury jak piszecie i ten zawód schodzi na psy. Cwani jesteście, bo każdy jest tu anonimowy i próbuje wylać wiadro pomyj na innych. Jestem super dumna, że dostałam się właśnie do Entera i każdy kogo tam poznałam również więc z łaski swojej dajcie sobie spokój i zajmijcie się składaniem papierów do prestiżowych linii i zarabiajcie tam więcej niż sobie wymarzycie. A jak chcecie się podzielić jakimiś wyssanymi z palca informacjami to może tak żeby innych nie zniechęcać. Ja z mojej strony trzymam kciuki za Was żeby gdzie indziej się udało. Pozdrawiam
3
AMM 2017-03-28 17:43
Zgadzam się z Tobą, zawsze jest tak, że najwięcej piszą ci, co są niezadowoleni i coś im nie pasuje, łatwiej pisać źle niż dobrze. Oczywistym jest, że nie każdy co się zgłosił mógł się dostać. Każda firma ma swoje wymagania, nie zawsze obiektywne i przy wyborze kierują się swoimi konkretnymi wytycznymi.
1
Ola 2017-03-28 21:38
Czy orientuje się ktoś czy jest jeszcze sens wysyłania CV do EnterAir na stanowisko stewardesy na okres wakacji ? Czy jest już za późno, czy może organizują jakiś drugi nabór? Wiem, że szkolenia zaczynają się od najbliższego weekendu.
Do narzekających 2017-03-28 23:18
A pytaliście się rekrutujących co było nie tak? Często w naszym mniemaniu byliśmy dużo lepsi od innych, a oceniający jednak zdecydowali inaczej. Nikt nie jest idealny ;) Zamiast się wkurzać i wylewać żale na internecie może warto spytać, nawet wysłać maila po jakimś czasie z pytanie co było nie tak, co poprawić, nad czym popracować? Można uzyskać cenne informacje, które pomogą w kolejnej takiej rekrutacji, aby wypaść lepiej i wpasować się w wymagania rekrutujących. Krytyka choć trudna często jest dla nas pomocna. Poza tym zawsze można próbować u konkurencji.
Kasia 2017-03-29 19:23
Do wakacji jest jeszcze chwila także jest szansa że coś się jeszcze pojawi :) póki co widziałam że świeżo pojawily się ogłoszenia na młodszego specjalistę w dziale crew control oraz specjalistę ds. koordynacji rejsów może ktoś będzie zainteresowany.
Damian 2017-03-30 23:33
A macie jakieś doświadczenie związane ze stanowiskami, o których napisała Kasia? Jestem ciekawy jak to wygląda w rzeczywistości?
Kalina5971 2017-03-31 14:15
No właśnie 8 tys jest troszkę przesadzone
No moja znajoma pracowała na sezon letni to dostała 6 kawałków plus może jakieś tam jeszcze jakieś drobniaki
Kalina5971 2017-03-31 14:26
Dziewczyny dajcie spokój Luizie
Dziewczyna wie, że jest dobra a się nie dostała to jest zła. Lepiej żeby się wyładowała tutaj niż pluła na wszystkich w rzeczywistości
Co do odpowiedzi latającej- nie nie chcą nikogo prócz studentów lub magistrów. Według mnie jest to idiotyczna wytyczna, bo nie wiem czy jakieś państwo ma taki wymóg prócz naszych polskich linii, ale tak, ktoś ostatnio na ich fb napisał komentarz, że ktoś był tam w studium i go nie wzięli i potwierdzili, że na razie chcą tylko tych że studiów lub ewentualnie mgr. Jakby ktoś ze statusem studenta miał być niby lepszy. No ale taki wymóg niestety. Trzeba się dostosować. Możesz próbować w innych liniach. Musisz jednak pamiętać, że zawód stewardessy to nie jest super prestiż, długie podróże czy wysoka płaca
Dzisiaj ten zawód niestety jest już bardziej popularny, coraz więcej ludzi lata, dlatego jest dosyć powszechny, jedynie gdzie możesz coś pozwiedzać to w liniach arabskich, bo one dają około 24h wypoczynku, reszta co najwyżej 3h na lotnisku (poprawcie mnie jeśli się mylę). Zarobki też nie są za duże. Moja znajoma ma 25 lat, od kilku lat pracuje dla różnych linii lotniczych i jako młoda osoba nie zarobiła dotychczas więcej niż 1800 miesięcznie. Także Latająca spokojnie, przemysł to wszystko
Ja sama się zastanawiam, czy za rok nie składać do EnterAir, ale przeczytałam chyba wszystkie opinie na gowork i 95% jest negatywna a 5% jest neutralna
Osobiście też nam kilka osób, które tam pracowały i też nie były zadowolone
Co się dzieje, że ta linia ma takie słabe opinie? Warto tam składać?
1
Juliette 2017-03-31 21:47
Kalina, na gowork zazwyczaj większość opinii jest negatywna, bo takie mamy społeczeństwo, że generalnie woli narzekać i mówić o tym co złe, a nie co dobre. Bardzo nad tym ubolewam, że jest tak a nie inaczej. Jest tutaj trochę osób, które mają dobre doświadczenia z tą Enterem i jest zadowolona, rekrutacje też się cieszą powodzeniem, wsporo ludzi tam pracuje, więc nie może być źle. Najlepiej zawsze się po prostu samemu przekonać :)
Milena 2017-04-08 22:22
Cześć, widzę, że większość pisze tutaj o pracy na pokładzie. Ale może jest tutaj ktoś kto miał doświadczenie albo wie jak wygląda praca Asystentki w dziale szkoleń personelu lotniczego. Przez kilka dni trwa jeszcze rekrutacja a ja szukam nowych wyzwań i zastanawiam się jak dokładnie taka praca wygląda. https://www.pracuj.pl/praca/asystent-ka-w-dziale-szkolen-personelu-lotniczego-warszawa,oferta,5207422
Janina 2017-04-26 22:19
A ja nie polecam, byłam na rekrutacji i to co tam się dzieje, to jakiś teatrzyk. Nie mam pojęcia, czym się kierują rekrutujący i jakie kryteria trzeba spełnić, ale na pewno nie tymi, których powinno się oczekiwać. Ponadto tak, jak ktoś już tu pisał, zarobki to porażka. W tym momencie już chyba lepiej szukać pracy w markecie na kasie niż w tej linii.
1
anan 2017-04-28 12:49
"zarobki porażka?" jak to? a co z tym 7000 o których ktoś wspominał??

























Mary 2017-04-30 23:46
Dla wielu osób zarobki nie są wyznacznikiem fajnej pracy, wiele młodych dziewczyn chce rozpocząć karierę jako stewardessa, bo to dla nich po prostu fajna przygoda, mogą podróżować, poznawać wielu nowych, ciekawy ludzi, mieć o czym opowiadać znajomym, a później dzieciom i wnukom, zwłaszcza, że taka praca wiele uczy, w tym mnóstwa cierpliwości i tolerancji. Poza tym nie wiem, co chciałaś osiągnąć swoim komentarzem, ale odnoszenie się do pracy na kasie jest tutaj moim zdaniem nie na miejscu.
dawid 2017-04-30 23:50
Może kogoś to zainteresuje, jest nowa rekrutacja tym razem na specjalistę ds. analizy parametrów lotu? Jest ktoś kto może podzielić się jakimś doświadczeniem?
Weronika 2017-05-01 13:22
Cześć- polecam udać się na rekrutację do linii lotniczych Ryanair. Bardzo rozwijają się teraz w Europie wschodniej i poprawili warunki pracy i często organizują teraz rekrutacje w Polsce. Wiem, że w maju najbliższe są 06.05 w Warszawie i 07.05 w Krakowie, ale wrzucają na bieżąco informację na stronę crewlink.ie o najbliższych dniach rekrutacyjnych.
Weronika 2017-05-01 13:22
Cześć- polecam udać się na rekrutację do linii lotniczych Ryanair. Bardzo rozwijają się teraz w Europie wschodniej i poprawili warunki pracy i często organizują teraz rekrutacje w Polsce. Wiem, że w maju najbliższe są 06.05 w Warszawie i 07.05 w Krakowie, ale wrzucają na bieżąco informację na stronę crewlink.ie o najbliższych dniach rekrutacyjnych.
Weronika 2017-05-01 13:24
Cześć- polecam udać się na rekrutację do linii lotniczych Ryanair. Bardzo rozwijają się teraz w Europie wschodniej i poprawili warunki pracy i często organizują teraz rekrutacje w Polsce. Wiem, że w maju najbliższe są 06.05 w Warszawie i 07.05 w Krakowie, ale wrzucają na bieżąco informację na stronę crewlink.ie o najbliższych dniach rekrutacyjnych.
Misia4 2017-05-23 14:33
Moi drodzy czy ktoś się orientuje jak wygląda ta prawda poza sezonem?
Jaki wymiar pracy czy zarobki?
Znam jedna dziewczynę, która powiedziała, że w lato jest 17 lotów na miesiąc (czyli nie jakoś bardzo dużo). Na jesień słyszałam że lotów jest tylko 3.
Jednak jak jest poza sezonem? Bo jestem po maturze, wiem że oni robią nabory na jesień, chciałam składać i sobie dorobić, ale nie wiem,czy dzienną psychologię da się połączyć z tą pracą? Podobno wymiar godzin nie jest tak duży. A jak z zarobkami? No bo wiem, że pracodawca musi wypłacić najniższą krajową, ale może to jakiś inny rodzaj umowy? Ma ktoś jakiś pomysł?
Dominika 2017-07-24 12:45
Aktualnie firma poszukuje kandydatów na stanowisko Asystent ds. logistyki. Ktoś z Was pracuje w Enter Air Sp. z o.o. właśnie w tym charakterze? Co możecie podpowiedzieć osobom, które są zainteresowane tą ofertą pracy? Co powinny wiedzieć przed przesłaniem swojej aplikacji?
Magda 2017-07-31 07:23
A jak praca w tym sezonie? Zadowolone jesteście dziewczyny? Coraz poważniej zastanawiam się nad pracą w enterze w kolejne wakacje i chciałabym poznać wasze opinie tak na gorąco - dajcie znać!
Emilka 2017-07-31 20:55
Tak na szybko, ale jeśli się zastanawiasz to mogę Ci powiedzieć, że jak najbardziej polecam! Śledź na bieżąco ogłoszenia i się zgłaszaj. Nawet gdyby to miało być tylko na wakacje to wierz mi, ta praca będzie dla Ciebie niezapomnianą przygodą :)
Minion 2017-07-31 23:08
Przydatne na pewno będzie tutaj wykształcenie kierunkowe, żeby wiedzieć co i jak i z czym, bo to jednak odpowiedzialna praca. Fajnie jakby kandydaci mieli ogólne pojęcia jak taka praca wygląda, doświadczenie w ogóle bardzo mile widziane! Co ważne, to znajomość angielskiego i prawo jazdy, ale to w sumie takie podstawowe rzeczy.
kukuku 2017-08-18 08:42
nie słyszałaś o czymś takim jak praca przede wszystkim dla ''pieniędzy''?
miałam okazje pracować tam przez dwa lata, zaczynając rok po otwarciu tej firmy. wiecie dlaczego zatrudniają studentów? a dlaczego się w wielu miejscach zatrudnia tylko studentów? :) to nie ma nic wspólnego z ''prestiżem'' bycia osobą na studiach. bulą na was mniejszy podatek, a sezon jest gorący i trzeba wielu osób w załogach, żeby wyrobić kontrakty z biurami ;) całą filozofia. jak im ktoś przypadnie do gustu to może przedłużą umowe, albo zaproponuja to samo rok później. ALE SZCZERZE NIE POLECAM. jeśli ci teskno do mobbingu to tam go znajdziesz :)
Sushhshs 2017-08-21 13:22
Ale firma w ogóle się z tym nie kryje, że jest sezon, że potrzebują więcej rąk do pracy, i dlaczego akurat studenci :) czasy się zmieniają, wszystko idzie do przodu, pracownicy się zmieniają, z tego co wiem to w firmie dzieje się lepiej.
Dominika 2017-08-21 13:32
@Sushhshs piszesz, że w firmie dzieje się lepiej. Możesz napisać o tym coś więcej? Jakie zmiany zaszły w Enter Air w ostatnim czasie?
Zostaw swoją opinię o Enter Air Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enter Air Sp. z o.o.