Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Securitas Polska

Pracowałeś w firmie Securitas Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
BLACKman - 2014-09-25 23:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Huo Yuen Jia - 2014-09-21 17:08:14]:
TAK! SECURITAS TO IDEALNE MIEJSCE DLA MNIE!
Bo:
1. Jestem tańszy niż Murzyn, i głupszy niż ustawa przewiduje
(Securitas w Afryce nie ma więc śmiało mogę stwierdzić, że jestem tańszy
niż Murzyn! A oficjalnie to słabo czytam więc przez Kodeks Pracy nie
przebrnę).
2. Nie muszę mieszkać w domu- czas wolny też spędzę w pracy
(240h? 320?? 400??? No problem...)
3. Jestem odporny na wiedzę i trudny do zajechania.
(myśleć nie muszę- mam instrukcję ochrony; zapomniałem, że mam ptaszka
i sikam na siedząco, ale mogę stać 12h bez ruchu żywiąc się wczorajszymi
resztkami z między zębów).
4. Podpierdzielam nawet samego siebie
(jak ktoś nie wie- to najwyżej punktowana forma podpierdzielania- trochę
ryzykowna ale ma największą siłę rażenia).
5. Otaczam każdego kierownika i wzwyż niemal boską czcią i uznaję
za wszechmocych, powierzając w ich ręce swój los.
(tylko ON wie, co jest dla mnie najlepsze-jak kto woli- arbeit macht frei)
6. Każdy głupek przy mnie ma szansę poczuć się kimś.
(a zwłaszcza kierownik, których ci u nas dostatek)
7. Stanowisko ciecia uważam za awans społeczny
(PRAWO TO JA! Wszyscy czują respekt widząc 3 czerwone kropki na mojej
tydzień nie pranej koszuli i schodzą mi z drogi)
8. tu szanowny czytelniku dopisz coś od siebie...
zdjecie uzytkownika
Lolo - 2014-09-26 21:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-09-01 17:30:45]:
Fachowcem to ja jestem, bez papierka potrafię więcej niż ty, śpiący po kątach w samochodzie, a jak przyjedziesz na obiekt, to tylko do załączonego alarmu z zapytaniem ''a co sie stało, a gdzie się włączył?''. A licencji nie robiłem, bo mi się zwyczajnie nie opłaca, bo dziś wiele firm płaci lepiej ludziom z doświadczeniem, niż tym, którzy po układach w Policji dostali papierek, a na dzień dobry krzyczą 15 zł/h. No i ktoś, kto ma licencję pisze''tą pracę'', chłopie-''fachowcu'', zakładaj gumiaki i spadaj do sołtysa na pole gnój przerzucać.
zdjecie uzytkownika
Lolo - 2014-09-26 21:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do lolo - 2014-09-02 16:11:22]:
Wiesz, szkoda z tym ''pseudointeligentem'' dyskutować. Dałbym go na jeden dzień do sklepu, typu Lidl, Żabka, gdzie pospolitymi klientami są zule, menele, osiedlowe męty z przeszłością kryminalną itp. Głowę dam, że max po tygodniu przyszedłbym do mnie i na kolanach skomlał, żeby go dać na inny obiekt, albo przenieść do interwencji, gdzie się jezdzi ''od alarmu do alarmu'', a w przerwach śpi po krzakach. Jako doświadczony pracownik z ponad 10-letnim stażem pozabierałbym połowie tych ''pseudkomandosów'' wpisy na kwalifikowanego i wysłał od nowa na kurs, a po kursie na praktykę do sklepu, żeby wiedział jeden z drugim, na czym polega prawdziwa ochrona.
zdjecie uzytkownika
Max - 2014-09-26 21:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-09-08 17:16:46]:
To, że bez licencji nie można awansować, wynika z chorych, polskich przepisów, tworzonych tak, jakby jeszcze trwał PRL, gdzie liczył się tylko papier, w każdej dziedzinie. Jeżeli pracodawca wymaga biegłej znajomości języka obcego i zgłasza się ktoś, kto rozmawia superpłynnie, to ma go nie zatrudnić, tylko dlatego, że nie ma na to papierka, np. w postaci certyfikatu? Puknij się w dekiel i nie wypisuj głupot... I nie obrazaj tego gościa, który lata spędził w sklepie, bo może w trakcie interwencji, czy wykrywania sprawców kradzieży, ty musiałbyś się od niego uczyć.
zdjecie uzytkownika
lucas - 2014-09-26 22:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sklep nie ma nic wspólnego z ochroną.
zdjecie uzytkownika
gmo - 2014-09-27 10:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lolo - 2014-09-26 21:38:23]:
"Specjalisto" ty żyjesz pracą w ochronie, ja nią gardzę - taka między nami różnica.
Do Żabki lub Lidla to wyślij swoją żonę lub matkę niech trochę popracują na kasie.
Ochrona to łajno a ty chciałbyś to zmienić ?
Mądry pracownik ochrony z takim stażem jak ty nie stoi na sklepie lecz pracuję na dobrym obiekcie.

Pchaj dalej wózki w sklepie,życzę ci wszystkiego dobrego.
zdjecie uzytkownika
wścibski - 2014-09-29 21:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AVE? da się tam na Dellu ukręcić coś na podzespołach??? Ram, hdd, ssd, jakieś procki lub grafiki? Przecież w pracy też można ,,dorabiać'' a wtedy nasz wysiłek nabiera innego wymiaru- bardziej namacalnego :) a my większej motywacji do pracy :)
zdjecie uzytkownika
NIE CHCEM ALE MUSZEM - 2014-10-01 16:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lucas - 2014-09-26 22:55:51]:
Lukas, mówisz prawdę... Kiedyś na sklepie stało 2 ludzi- jeden na kamerach, drugi na sali. Pałka , gaz, kajdanki, łączność radiowa ze wszystkimi i przycisk napadowy w kieszeni, przyjazd grupy- własnej a nie wynajmowanej z jakiegoś ZPCh- trwał max 10 min.(sprawdzano dojazd min.raz/m-c) I oni nie wchodzili- wbiegali, bo wiedzieli, że to nie żarty... To była ochrona. A teraz? Przyjazd grupy nikogo nie interesuje, nigdy nie sprawdzano czasu dojazdu... Nawet jak nie przyjechali to specjalnie nikt się tym nie martwił. A jak przyjechali? To po pół godzinie policja już swoje zrobiła..
A prawa? Jakie prawa? Co z tego, że ktoś jest kwalifikowany i ma więcej uprawnień niż dyrektor? Zrobią z niego sklepowego ciecia i będzie musiał przychodzić min. 20 dni w miesiącu po 12 lub więcej godzin... Portier w szpitalu ma większe prawa! Kierownik mówi, że nie mam prawa mieć gazu w kieszeni lub paralizatora... A Czym będę bronił swojego prywatnego zdrowia i życia? Wózki za to nie tylko mogę- ale wręcz muszę pchać, nosić koszyki...
I z pustymi rękamim, w białej koszuli z czarną obwódką od potu błyskać sprawnością i tężyzną fizyczną oraz dobrym humorem gdy kiero raz w m-cu zaszczyci nas swoją obecnością... Poza tym muszę czytać PATROL, by utwierdzać się w przekonaniu że firma dba o nas i dużo w tej kwestii robi... By mi tak czas ograniczyć, żebym nie mał czasu rozglądać się po rynku pracy. Ale ogólnie da się przeżyć... Po jakimś czasie człowiek jednak przyzwyczaja się do tej specyficznej ochrony...
zdjecie uzytkownika
Bezimienny - 2014-10-05 14:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uważnie patrząc na poczynania Zarządu firmy chciałoby się bić brawo za ten cały splendor, prężenie muskółów i samozachwyt... Ale Securitas tu w Polsce to tylko wydmuszka. Kolos na glinianych nogach, który słaniając się trzyma się jeszcze kupy dzięki cichej zmowie milczenia nas samych, naszym strachu przed utratą pracy i też braku czasu i możliwości rozejrzenia się po rynku pracy i szukania innych alternatyw. Czytając np. "Kodeks" zastanawiam się dlaczego tak często przewija się tam słowo "biznes" odmieniane na różne przypadki i sposoby... Nawet w definicji swoich 3 filarów tj. czujność...itd. pseudofilozofowie i pseudozarząd firmy wciskają w co drugi wers właśnie to słowo.... Biznes, kontakty biznesowe, biznesplan... Tak, tak... Jesteśmy kolejnym obozem pracy... McDonalds, Real, Makro, Securitas, Lidl- wszystko to można wrzucić do wspólnego wora z napisem CONTEMPORARY FORM OF SLAVERY, albo ARBEIT MACHT FREI... Securitas to nie firma pasjonatów jaką kiedyś były lokalne firmy wykupowane przez securitas- w każdym większym mieście taka się znalazła, by zaraz po wykupieniu tracić zlecenia. To jak wykupowanie polskiego przemysłu w celu jego likwidacji... Ludzie z branży pewno pamiętają o co chodzi- testy sprawnościowe, karnety do klubów sportowych, zajęcia z różnymi instruktorami były normalnością i firmy miały na to pieniądze ! Dziś Securitas to firma zatrudniająca sztab głów w przeważającej mierze nie mających pojęcia o ochronie, ale potrafiących wypracować duży zysk minimalnym kosztem. Stąd w ich statutach, kodeksach, zarządzeniach, nowych dyrektywach i coraz to innych- na własne potrzeby wymyślanych- kursach i szkoleniach, dominującym tematem jest właśnie PIENIĄDZ- mniej lub bardziej zakamuflowany w dziwacznych słowach... Czy ktoś zadał sobie trud przeczytania Zasad Ogólnych??? Ile znajduje się tam właściwej treści??? W punkcie np. o odszkodowaniach- o odszkodowaniach nie ma nic- ale słowo nic jest tu przesadą, bo tam jest coś napisane ale na inny temat!!! Mógłbym pisać przez całą noc i tak nie da się omówić wszystkiego... Nie dziwmy się, że firma zwalnia ludzi, którzy wnieśli dużo dobrego, bo tacy są nieekonomiczni- dbali o swoich ludzi... Jeszcze kilku takich w firmie zostało ale wg moich założeń po wykonaniu przez nich zadań niemożliwych do wykonania w ich miejsce zostaną zatrudnieni kolejni koledzy dyrektora, menadżera itd., by wkrótce potem dostac wyróżnienie i wysoką nagrodę pieniężną za niby przez siebie odniesiony sukces zawodowy...
zdjecie uzytkownika
M1 - 2014-10-06 17:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie zapomnijcie wziąć udziału w badaniu opinii pracowników hahaha.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-07 08:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pezecież oni to robią nie w celu poznania opinii ale w celu "zutylizowania" sporej sumy! Ciekawe, czy jakaś naprawdę niezależna firma to robi, czy zlecenie dostała żona lub inny członek rodziny kogoś z biura??? Byliście z pewnością na jednym z czasem wielodniowych zkoleń, co? Rzucili choć ciastka na stół? Albo najtańsza wode do picia? Nie! ale sami w nie najgorszych hotelach śpią... Piszta co chceta... Spłynie to po nich jak woda po kaczce...
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-09 07:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gmo - 2014-09-27 10:17:00]:
Widać, że twoje pojęcie o ochronie sięga poziomu kieliszka wódki. Po pierwsze od pchania wózków są wózkowi czy sprzątacze a nie ochrona, a po drugie już nie pracuję w sklepie, tylko na obiekcie, gdzie siedzę sobie w fotelu, patrzę w kamery i mam ponad 10 ludzi pod sobą,a ciebie z taką mentalnością to chyba nie zatrudniłbym do pchania wózków, bo jeszcze wykoleiłbyś je i była by katastrofa na parkingu.
zdjecie uzytkownika
gmo - 2014-10-10 20:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-10-09 07:33:41]:
W dawnej ochronie piło się szklankami:)ale ty jesteś tak zapatrzony w swój zawód że nie widzisz różnicy na jakim jesteś dnie (zawodowym) więc ogarnij się zrób jakieś kursy i szkolenia...zacznij normalną pracę .
To że masz pod sobą 10 osób o niczym nie świadczy.
Podejrzewam że zawód "ochroniarza" jest spełnieniem twoich młodzieńczych lat.
Tyraj dalej i patrz się w te swoje kamery (myślałem że w monitorY).
Ps
Na zatrudnienie mnie cię nie stać !
zdjecie uzytkownika
GMO - 2014-10-10 20:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-10-09 07:33:41]:
Pochwal się wszystkim ile zarabiasz za to rządzenie i patrzenie w kamery.
1680 brutto czy tylko zlecenie.
Pewnie dopłaty za niepełnosprawność też są haha.
Jeleniem gdzieś trzeba być albo w domu albo w pracy.
zdjecie uzytkownika
rafio - 2014-10-16 12:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A moze ktos sie orientuje jakie warunki panuja na obiekcie Amazon we Wroclawiu?
zdjecie uzytkownika
WOLEL - 2014-10-16 18:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafio - 2014-10-16 12:19:36]:
Warunki czy pensja cię interesują ?
Zapomniałem że ochrona pracuję za czapkę gruszek ale żeby były warunki - do spania.
Koleś ogarnij się i idź na budowę na pomocnika? - murarza.
zdjecie uzytkownika
rafio - 2014-10-17 09:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Akurat na obiekcie Amazon we Wrocławiu pensja znacznie przewyższa standardy panujace w branży. Pewnie byś się mocno zdziwił, że takie warunki finansowe sa wogóle możliwe w ochronie, która często przedstawia karykaturalno-patologiczny obraz tego czym powinna być. W myśl zasady ,,coś za coś,, zdaję sobie sprawę, że nie są to pieniądze za stwarzanie pozorów, spanie itp. Dlatego chciałbym się dowiedzieć jaka jest specyfika pracy w ochronie tego obiektu. Zależy mi na opinii kogoś z pracujących tam osób.
zdjecie uzytkownika
polx - 2014-10-19 13:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafio - 2014-10-17 09:43:48]:
Nie rozumiem porównania do pomocnika murarza.
Przecież taka osoba ma niejednokrotnie większe pojęcie w pracy niż niejeden pseudo-ochroniarz.
Poprzez warunki kolega miał na myśli nie spanie a np warunki socjalne.
Ale przecież głodnemu chleb na myśli.
zdjecie uzytkownika
Miro - 2014-10-19 20:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przypominamy o wypełnieniu ankiety badania opinii Securitas !
Ankieta jest całkowicie anonimowa.
:):):) hahaha.
zdjecie uzytkownika
Sławek - 2014-10-25 10:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miro - 2014-10-19 20:23:02]:
Na temat ankiety i całej firmy to mam jedno do powiedzenia- wielkie dno!
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-25 23:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gmo - 2014-10-10 20:00:30]:
Kiedyś nie było ochrony, tylko straz zakładowa, widać, żeś gimbus, nie siedz juz na tym forum, bo jutro zawalisz klasówkę z matmy. A o tym piciu szklankami to pewnie tatuś ci powiedział. Ale to nie te czasy chłopczyku, uświadom tatusia, że PRL już nie wróci... A co do kursów, dziękuję za dobrą radę, ale nie skorzystam, bo zarabiam więcej bez nich. Jeszcze jakies pytania?
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-25 23:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GMO - 2014-10-10 20:14:28]:
Za 1680 brutto może dla ciebie jest robota, bo ja nawet za taki szmal nie przyszedłbym na obiekt, żeby tylko listę podpisać. No ale cóż, jak się twierdzi, że praca w ochronie to dno, to zobaczymy kto pierwszy będzie na tym dnie w wieku 67 lat.
zdjecie uzytkownika
securitasik - 2014-10-27 21:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-10-09 07:33:41]:
Nie polecam podejmowania pracy w tej "firmie" :
1. Na awans możesz liczyć tylko jak będziesz kapował swoich
2. Obiecanki o etacie to już utopia - securitas pozbywa się etatowców i jak nie jesteś emerytem z grupą inwalidzką gotów do 400 i więcej godzin w miesiącu to jesteś ZBĘDNYM I UCIĄŻLIWYM BALASTEM.
3. Masz rodzinę i dzieci - zapomnij że szef, inspektor czy Menager zrozumie, że musisz po 24h w pracy jechać do domu bo twoja druga połowa też idzie do pracy - stajesz się wrogiem securitasu nr.1
4. chcesz iść na urlop - może 10-12 dni dostaniesz a resztę to z reguły w styczniu jesteś zmuszony do "sprzedania" bo menager premii nie dostanie jak będzie ci wisiało parę dni urlopu (choć wedle prawa możesz zaległy urlop wykożystać do września następnego roku)
zdjecie uzytkownika
kris 7676 - 2014-10-28 18:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BLACKman - 2014-09-25 23:16:15]:
Ja człowieku pracuję już 19 lat i ja coś mogę powiedzieć na temat firmy a nie ty po tygodniu pracy
zdjecie uzytkownika
darex - 2014-10-30 02:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris 7676 - 2014-10-28 18:21:09]:
To co Ty powiedziałbyś o pracy w Securitasie? Poleciłbyś? Ej i co te wszystkie ochroniarskie firmy mają do osób z kartą inwalidzką? Ja nic do nich nie mam ale nie na wszystkie placówki takie osoby się nadają....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x