Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Securitas Polska

Pracowałeś w firmie Securitas Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bezimienny - 2014-10-05 14:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uważnie patrząc na poczynania Zarządu firmy chciałoby się bić brawo za ten cały splendor, prężenie muskółów i samozachwyt... Ale Securitas tu w Polsce to tylko wydmuszka. Kolos na glinianych nogach, który słaniając się trzyma się jeszcze kupy dzięki cichej zmowie milczenia nas samych, naszym strachu przed utratą pracy i też braku czasu i możliwości rozejrzenia się po rynku pracy i szukania innych alternatyw. Czytając np. "Kodeks" zastanawiam się dlaczego tak często przewija się tam słowo "biznes" odmieniane na różne przypadki i sposoby... Nawet w definicji swoich 3 filarów tj. czujność...itd. pseudofilozofowie i pseudozarząd firmy wciskają w co drugi wers właśnie to słowo.... Biznes, kontakty biznesowe, biznesplan... Tak, tak... Jesteśmy kolejnym obozem pracy... McDonalds, Real, Makro, Securitas, Lidl- wszystko to można wrzucić do wspólnego wora z napisem CONTEMPORARY FORM OF SLAVERY, albo ARBEIT MACHT FREI... Securitas to nie firma pasjonatów jaką kiedyś były lokalne firmy wykupowane przez securitas- w każdym większym mieście taka się znalazła, by zaraz po wykupieniu tracić zlecenia. To jak wykupowanie polskiego przemysłu w celu jego likwidacji... Ludzie z branży pewno pamiętają o co chodzi- testy sprawnościowe, karnety do klubów sportowych, zajęcia z różnymi instruktorami były normalnością i firmy miały na to pieniądze ! Dziś Securitas to firma zatrudniająca sztab głów w przeważającej mierze nie mających pojęcia o ochronie, ale potrafiących wypracować duży zysk minimalnym kosztem. Stąd w ich statutach, kodeksach, zarządzeniach, nowych dyrektywach i coraz to innych- na własne potrzeby wymyślanych- kursach i szkoleniach, dominującym tematem jest właśnie PIENIĄDZ- mniej lub bardziej zakamuflowany w dziwacznych słowach... Czy ktoś zadał sobie trud przeczytania Zasad Ogólnych??? Ile znajduje się tam właściwej treści??? W punkcie np. o odszkodowaniach- o odszkodowaniach nie ma nic- ale słowo nic jest tu przesadą, bo tam jest coś napisane ale na inny temat!!! Mógłbym pisać przez całą noc i tak nie da się omówić wszystkiego... Nie dziwmy się, że firma zwalnia ludzi, którzy wnieśli dużo dobrego, bo tacy są nieekonomiczni- dbali o swoich ludzi... Jeszcze kilku takich w firmie zostało ale wg moich założeń po wykonaniu przez nich zadań niemożliwych do wykonania w ich miejsce zostaną zatrudnieni kolejni koledzy dyrektora, menadżera itd., by wkrótce potem dostac wyróżnienie i wysoką nagrodę pieniężną za niby przez siebie odniesiony sukces zawodowy...
zdjecie uzytkownika
M1 - 2014-10-06 17:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie zapomnijcie wziąć udziału w badaniu opinii pracowników hahaha.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-07 08:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pezecież oni to robią nie w celu poznania opinii ale w celu "zutylizowania" sporej sumy! Ciekawe, czy jakaś naprawdę niezależna firma to robi, czy zlecenie dostała żona lub inny członek rodziny kogoś z biura??? Byliście z pewnością na jednym z czasem wielodniowych zkoleń, co? Rzucili choć ciastka na stół? Albo najtańsza wode do picia? Nie! ale sami w nie najgorszych hotelach śpią... Piszta co chceta... Spłynie to po nich jak woda po kaczce...
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-09 07:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gmo - 2014-09-27 10:17:00]:
Widać, że twoje pojęcie o ochronie sięga poziomu kieliszka wódki. Po pierwsze od pchania wózków są wózkowi czy sprzątacze a nie ochrona, a po drugie już nie pracuję w sklepie, tylko na obiekcie, gdzie siedzę sobie w fotelu, patrzę w kamery i mam ponad 10 ludzi pod sobą,a ciebie z taką mentalnością to chyba nie zatrudniłbym do pchania wózków, bo jeszcze wykoleiłbyś je i była by katastrofa na parkingu.
zdjecie uzytkownika
gmo - 2014-10-10 20:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-10-09 07:33:41]:
W dawnej ochronie piło się szklankami:)ale ty jesteś tak zapatrzony w swój zawód że nie widzisz różnicy na jakim jesteś dnie (zawodowym) więc ogarnij się zrób jakieś kursy i szkolenia...zacznij normalną pracę .
To że masz pod sobą 10 osób o niczym nie świadczy.
Podejrzewam że zawód "ochroniarza" jest spełnieniem twoich młodzieńczych lat.
Tyraj dalej i patrz się w te swoje kamery (myślałem że w monitorY).
Ps
Na zatrudnienie mnie cię nie stać !
zdjecie uzytkownika
GMO - 2014-10-10 20:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-10-09 07:33:41]:
Pochwal się wszystkim ile zarabiasz za to rządzenie i patrzenie w kamery.
1680 brutto czy tylko zlecenie.
Pewnie dopłaty za niepełnosprawność też są haha.
Jeleniem gdzieś trzeba być albo w domu albo w pracy.
zdjecie uzytkownika
rafio - 2014-10-16 12:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A moze ktos sie orientuje jakie warunki panuja na obiekcie Amazon we Wroclawiu?
zdjecie uzytkownika
WOLEL - 2014-10-16 18:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafio - 2014-10-16 12:19:36]:
Warunki czy pensja cię interesują ?
Zapomniałem że ochrona pracuję za czapkę gruszek ale żeby były warunki - do spania.
Koleś ogarnij się i idź na budowę na pomocnika? - murarza.
zdjecie uzytkownika
rafio - 2014-10-17 09:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Akurat na obiekcie Amazon we Wrocławiu pensja znacznie przewyższa standardy panujace w branży. Pewnie byś się mocno zdziwił, że takie warunki finansowe sa wogóle możliwe w ochronie, która często przedstawia karykaturalno-patologiczny obraz tego czym powinna być. W myśl zasady ,,coś za coś,, zdaję sobie sprawę, że nie są to pieniądze za stwarzanie pozorów, spanie itp. Dlatego chciałbym się dowiedzieć jaka jest specyfika pracy w ochronie tego obiektu. Zależy mi na opinii kogoś z pracujących tam osób.
zdjecie uzytkownika
polx - 2014-10-19 13:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafio - 2014-10-17 09:43:48]:
Nie rozumiem porównania do pomocnika murarza.
Przecież taka osoba ma niejednokrotnie większe pojęcie w pracy niż niejeden pseudo-ochroniarz.
Poprzez warunki kolega miał na myśli nie spanie a np warunki socjalne.
Ale przecież głodnemu chleb na myśli.
zdjecie uzytkownika
Miro - 2014-10-19 20:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przypominamy o wypełnieniu ankiety badania opinii Securitas !
Ankieta jest całkowicie anonimowa.
:):):) hahaha.
zdjecie uzytkownika
Sławek - 2014-10-25 10:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miro - 2014-10-19 20:23:02]:
Na temat ankiety i całej firmy to mam jedno do powiedzenia- wielkie dno!
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-25 23:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gmo - 2014-10-10 20:00:30]:
Kiedyś nie było ochrony, tylko straz zakładowa, widać, żeś gimbus, nie siedz juz na tym forum, bo jutro zawalisz klasówkę z matmy. A o tym piciu szklankami to pewnie tatuś ci powiedział. Ale to nie te czasy chłopczyku, uświadom tatusia, że PRL już nie wróci... A co do kursów, dziękuję za dobrą radę, ale nie skorzystam, bo zarabiam więcej bez nich. Jeszcze jakies pytania?
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-25 23:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GMO - 2014-10-10 20:14:28]:
Za 1680 brutto może dla ciebie jest robota, bo ja nawet za taki szmal nie przyszedłbym na obiekt, żeby tylko listę podpisać. No ale cóż, jak się twierdzi, że praca w ochronie to dno, to zobaczymy kto pierwszy będzie na tym dnie w wieku 67 lat.
zdjecie uzytkownika
securitasik - 2014-10-27 21:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-10-09 07:33:41]:
Nie polecam podejmowania pracy w tej "firmie" :
1. Na awans możesz liczyć tylko jak będziesz kapował swoich
2. Obiecanki o etacie to już utopia - securitas pozbywa się etatowców i jak nie jesteś emerytem z grupą inwalidzką gotów do 400 i więcej godzin w miesiącu to jesteś ZBĘDNYM I UCIĄŻLIWYM BALASTEM.
3. Masz rodzinę i dzieci - zapomnij że szef, inspektor czy Menager zrozumie, że musisz po 24h w pracy jechać do domu bo twoja druga połowa też idzie do pracy - stajesz się wrogiem securitasu nr.1
4. chcesz iść na urlop - może 10-12 dni dostaniesz a resztę to z reguły w styczniu jesteś zmuszony do "sprzedania" bo menager premii nie dostanie jak będzie ci wisiało parę dni urlopu (choć wedle prawa możesz zaległy urlop wykożystać do września następnego roku)
zdjecie uzytkownika
kris 7676 - 2014-10-28 18:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BLACKman - 2014-09-25 23:16:15]:
Ja człowieku pracuję już 19 lat i ja coś mogę powiedzieć na temat firmy a nie ty po tygodniu pracy
zdjecie uzytkownika
darex - 2014-10-30 02:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris 7676 - 2014-10-28 18:21:09]:
To co Ty powiedziałbyś o pracy w Securitasie? Poleciłbyś? Ej i co te wszystkie ochroniarskie firmy mają do osób z kartą inwalidzką? Ja nic do nich nie mam ale nie na wszystkie placówki takie osoby się nadają....
zdjecie uzytkownika
Ryyyyyyy - 2014-10-31 19:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lolo - 2014-09-26 21:26:13]:
Kolego 9 lat w syfie gdybyś to recytował gdzieś na obiekcie na głos to jeśli ktoś pierwszy klaszcze to ja.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
quti1973 - 2014-11-04 21:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponował bym "podziękować" naszemu rządowi za tak wspaniałomyslne przepisy by najnizsze wynagrodzenie było na poziomie 1300zł netto dodatkowo za nie zlikwidowanie umów śmieciowych oraz za tak absurdalnie wysokie opłaty i podatki kierowane na pracodawców,nie po to się biznes otwiera by dopłacać do interesu
zdjecie uzytkownika
seccur - 2014-11-07 13:09:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [quti1973 - 2014-11-04 21:56:28]:
Ja osobiście polecam prace w ochronie w aamazonie bo tam jestem i nie narzekam
w razie pytań zawsze można zadzwonić na kobierzycka. ..
zdjecie uzytkownika
bylbas - 2014-11-13 12:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem że kwalifikowany pracownik ochrony w aamazon zarabia 15zł. netto na godzine.Czy to prawda.
zdjecie uzytkownika
V - 2014-11-13 16:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nicodym dyzma - 2009-12-22 21:03:53]:
LUDZIE NAUCZCIE SIE PISAC JAK UDZIELACIE SIE A FORUM!!!!!!!!!!! NIE MAM NIC OSOBIŚCIE DO CIEBIE CZŁOWIEKU ALE PEŁNO TU TAKICH WYPOWIEDZI GDZIE NÓZ SIE OTWIERA JAK WIDZE ORTOGRAFIĘ
zdjecie uzytkownika
malizna - 2014-11-13 17:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [V - 2014-11-13 16:35:48]:
CAPS LOCK OUT
zdjecie uzytkownika
Blackman do Krisa: - 2014-11-18 20:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris 7676 - 2014-10-28 18:21:09]:
Piszesz, że 19 lat??? Zdiwiłbyś się, gdybyś mój numer zobaczył...
Założę się że mam niższy :)
Odrobinę dystansu zalecam... Humor to jedyna rzecz, która nas może uratować w tym realnie nierealnym świecie... Czytając Twoje słowa mam wrażenie, że jesteś krową, która cieszy się, że ktoś jej siana rzucił i łba nie podniesie, żeby zerknąć za zieloną trawą... Pozdrawiam! Trzymaj się Stara Gwardio!
zdjecie uzytkownika
white wolfP - 2014-11-19 15:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bylbas - 2014-11-13 12:42:14]:
Pracownicy ochrony na amazonie to buractwo i nie doswiadczene jednostki. Naduzywaja swoich uprawnien ( szarpanie pracownikow) prowokacje ,napinanie sie do nich. Co niektorzy to juz maja przypisane fo siebie mozliwosc zwalniania haha.jeszcze inny zachowuja sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak by na bramce stala. Jak dla mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] porazka z poziomu jak prezentuja. Po tym jak sie zachowuja brakuje iskierka do bezposredniej konfrontacji na terenie zakladu prac
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x