Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Securitas Polska

Opinie o Securitas Polska

Pracowałeś w firmie Securitas Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
manuel89 - 2015-07-02 17:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu tak nudno? Zdenek wyniósł się forum, menager dochodzi do siebie. A inni? sami niepiśmienni?
zdjecie uzytkownika
stasio - 2015-07-05 23:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spytajcie o stawki ochrony w Amazonie
zdjecie uzytkownika
sebastiansadowski - 2015-07-11 13:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli chodzi o Wrocław, to żal się wypowiadać. "Menadżerowie"- porażka, pan "inspektor"- porażka. Jedyny ich plus, to to że dają umowy o pracę, a tak to takie same zarobki jak w innych firmach.
zdjecie uzytkownika
manuel89 - 2015-07-12 12:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mirecki - 2014-12-16 20:22:11]:
Mirecki- możesz napisać coś więcej o tym twoim szefie? Gdzie jest ten obiekt? coś mi kiedyś wpadło do ucha i chcę się przekonać czy to nie jest ten sam człowiek na tym samym obiekcie.
zdjecie uzytkownika
Grześ - 2015-07-13 11:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te wypowiedzi i nie dziwie się że firma zaczyna schodzić na psy.
Jeśli w żywe oczy zaprzeczacie sobie sami i zaniżacie swoje wynagrodzenie.
Ja pracuje już 10lat i stawki dla pracowników są zróżnicowane przez was samych,w żywe oczy wam wpierają że trzeba pracować poniżej godności.
Faktycznie u nas w firmie płacą 5zł na godzinę ale też płacą i 12zł na godzinę, i to zwykłemu ochroniarzowi, taka jest prawda!
I to dotyczy wszystkich agencji ochrony drodzy koledzy, nie tylko naszej firmy.
Jeśli zaproponowano mi mniej niż 10zł na godzinę to firma by mnie na oczy nie widziała, trzeba umieć walczyć o swoje a jak nie potraficie to zapiszcie się do związków zawodowych.
zdjecie uzytkownika
Mirecki - 2015-07-16 19:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [manuel89 - 2015-07-12 12:26:47]:
Jak coś ci wpadło do ucha to sam napisz. Dla mnie temat zamknięty. Swoją drogą to gdzie pracujesz? Napisz chociaż województwo.
zdjecie uzytkownika
Pracownik od 3-miesięcy - 2015-07-17 10:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje od niedawna i słyszałem że w firmie są związki zawodowe, czy to prawda i czy w ogóle są oni skuteczni w tej firmie, czekam na odzew i jakąś opinię na ten temat?
zdjecie uzytkownika
mareczek86 - 2015-07-20 11:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego, ty się na samym początku związkami zawodowymi nie przejmuj, weź się lepiej za robotę a nie już na starcie kombinujesz. idąc na stanowisko pracownika ochrony w międzynarodowej firmie to masz przede wszystkim perfekcyjnie wykonywać swoje obowiązki. podejrzewam że jesteś pracownikiem ochrony bo najwięcej jest teraz takich ofert pracy od nich chociuaz lepsze się trafiają
zdjecie uzytkownika
Baba Yaga - 2015-07-22 00:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdenek - 2015-06-09 08:07:00]:
Gościu wez się już tak nie napinaj z tymi kwalifikacjami, bo są ludzie, którzy studiowali na Sorbonie, czy Harwardzie i są dużo skromniejsi od ciebie. Ty naprzeciw nich, to masz kwalifikacje na poziomie kieliszka wódki i to do połowy pełnego. A jak chcesz się powymądrzać o ochronie, to nie tu na forum, tylko face to face z ludzmi, którzy kończyli O^Hikarę, albo Wyższą Szkołę Bezpieczeństwa w Poznaniu, którzy służyli w BOR, albo innych jednostkach. Zapewniam cię, że to oni jak by cię posłuchali, to dwa dni nie mogli by powstrzymać łez ze śmiechu, choć to prawdziwe chłopaki z krwi i kości
zdjecie uzytkownika
Baba Yaga - 2015-07-22 00:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdenek - 2015-06-09 08:07:00]:
Gościu wez się już tak nie napinaj z tymi kwalifikacjami, bo są ludzie, którzy studiowali na Sorbonie, czy Harwardzie i są dużo skromniejsi od ciebie. Ty naprzeciw nich, to masz kwalifikacje na poziomie kieliszka wódki i to do połowy pełnego. A jak chcesz się powymądrzać o ochronie, to nie tu na forum, tylko face to face z ludzmi, którzy kończyli O^Hikarę, albo Wyższą Szkołę Bezpieczeństwa w Poznaniu, którzy służyli w BOR, albo innych jednostkach. Zapewniam cię, że to oni jak by cię posłuchali, to dwa dni nie mogli by powstrzymać łez ze śmiechu, choć to prawdziwe chłopaki z krwi i kości
zdjecie uzytkownika
Baba Yaga - 2015-07-22 00:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdenek - 2015-06-09 08:07:00]:
Gościu wez się już tak nie napinaj z tymi kwalifikacjami, bo są ludzie, którzy studiowali na Sorbonie, czy Harwardzie i są dużo skromniejsi od ciebie. Ty naprzeciw nich, to masz kwalifikacje na poziomie kieliszka wódki i to do połowy pełnego. A jak chcesz się powymądrzać o ochronie, to nie tu na forum, tylko face to face z ludzmi, którzy kończyli O^Hikarę, albo Wyższą Szkołę Bezpieczeństwa w Poznaniu, którzy służyli w BOR, albo innych jednostkach. Zapewniam cię, że to oni jak by cię posłuchali, to dwa dni nie mogli by powstrzymać łez ze śmiechu, choć to prawdziwe chłopaki z krwi i kości
zdjecie uzytkownika
Manager ochrony - 2015-07-22 00:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [to do menagera z galerii handlowej - 2015-06-11 11:06:49]:
Mam propozycję. Jak chcesz pisać esej, to zapisz się do Klubu Literatów, bo to forum dla pracowników ochrony, i w zasadzie z jednej konkretnie firmy. No cóż współczuję, pomyliłeś adres, podobnie jak pijany, który pomylił drzwi mieszkania. Dobranoc!
zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-07-22 00:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [manuel89 - 2015-06-13 01:41:43]:
Skąd to założenie, że koleś z licencją byłby lepszy? Skoro nie wiadomo nawet, co sobą reprezentował. A może siedziałby na Sexfotce, albo innym forum dla ''spragnionych miłości''. Przecież w ochronie tak pracuje większość ludzi, kiedy się nudzi... Ale mi się rymło:. Typowy męski szowinizm.
zdjecie uzytkownika
Piter - 2015-07-22 00:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [AREK z R. - 2015-06-17 12:02:46]:
Ciekawe, to co piszesz, bo ja na obiekcie spółki kolejowej mam 7,50 brutto/h!!!. Chyba żyjesz w matrixie,a stawki godzinowe, które podajesz, pasują do jakiegoś kierownika, czy inspektora, a nie zwykłego pracownika. Moja firma ma głęboko w d--ie, że brakuje ludzi, choć przyznam, że jakoś tego zbytnio nie zauważam.
zdjecie uzytkownika
andy - 2015-07-24 19:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Baba Yaga - 2015-06-08 21:52:46]:
czy ktoś z securitas to czyta ?pracuje u nich 8 lat w jednej koszuli na obiekcie handlowym,po przejeciu od purzeczki obnizyli stawke do 7 zl brutto, nic nie dbaja o człowieka a chcą wyników bo godziny obcinaja i firma za mało zarobi, ich strona w necie to jedna wielka sciema, jak czytałem jak dbaja o pracownika co oferuja to jedno wielkie HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, w szwcji tak ludzi nie doją
zdjecie uzytkownika
manuel89 - 2015-07-24 19:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Monia - 2015-07-22 00:39:26]:
Monia wyluzuj. Wiem że ta dowódca jest słaba i się nie nadaje. O Maćku nic nie wiemy. Aty od razu wiesz ogląda seksfoty. Zaangażuj się w inne sprawy. O tych nic nie wiesz.
zdjecie uzytkownika
FireMan SAM - 2015-07-25 08:17:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ufff...
Niedługo będzie gorąco! Widzę w moim wypitym do połowy kuflu mętnej księżycówki kilka przewróconych stołków z których spadli jacyś elegancko ubrani- jakby modele z witryny Cottonfielda- ludzie... Bezradnie jak żuczki ruszaja nogami i rękami nie mogąc wstać... Widzę coś dziwnego... jakieś gów-o... Straszny smród, który bije od wszystkich a w dodatku ktoś rusza jak pudełkiem tym domkiem w którym oni wszyscy są...
W Securitas niedługo będzie się działo...
Kto ma uszy, niechaj słucha...
zdjecie uzytkownika
Red Face - 2015-07-25 08:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kontrole przeprowadzone przez PIP w pierwszym półroczu 2008 roku wykazały szereg nagannych
praktyk stosowanych przez firmy ochrony. Należy do nich m.in. nieprzestrzeganie przepisów
dotyczących wymiaru godzin pracy i stosowanie "podwójnych umów". - Jedną z nagminnych patologii
w sektorze ochrony, wykazaną w raporcie PIP, jest zawieranie umów cywilnoprawnych w
przypadkach, kiedy system świadczonej pracy powinien być uregulowany umową o pracę -
podkreślają związkowcy. Kolejne nieprawidłowości, to nieprzestrzeganie przepisów dotyczących czasu
pracy i brak dodatkowego wynagrodzenia za godziny nadliczbowe. Agencje ochrony mienia zatrudniają
za mało pracowników, co prowadzi do przekraczania maksymalnej liczby 48 godzin pracy, łącznie z
liczbą godzin nadliczbowych. Konsekwencją pracy w godzinach nadliczbowych jest brak
nieprzerwanego 11-godzinnego odpoczynku. Z raportu PIP wynika również, że pracownicy ochrony nie
mają aktualnych profilaktycznych badań lekarskich oraz nie są szkoleni w zakresie przepisów o
bezpieczeństwie i higienie pracy. "Solidarność" podkreśla, że ochroniarze to jedna z najgorzej
wynagradzanych grup zawodowych, gdzie stawki za godzinę wynoszą ok. 5-6 zł netto, pomimo
"ogromnej odpowiedzialności, jaka na nich spoczywa". Zdaniam związkowców, pracownicy ochrony
żeby uchronić swoje rodziny przed ubóstwem, godzą się na pracę po 300-400 godzin w miesiącu,
okupując to utratą życia codziennego i zdrowia. NSZZ "Solidarność" chce, aby stawka wynagrodzenia
dla tych pracowników wynosiła 10 zł netto za godzinę oraz 14 zł za godzinę w patrolach
interwencyjnych i konwojach...


To dawno temu...
Coś się zmieniło od tamtej pory???
Tak!
Stawki za roboczogodzinę wzrosły!
:-)
Ale tylko kontrahentom a nie pracownikom!
A to znaczy, że firma zarabia jeszcze więcej- wydając jeszcze mniej!
Ostatnia lipna impreza integracyjna (kogo i po co???) w jakimś tanim przybytku naprędce skleconym jak dyskont by jak najszybciej zarabiać na takich właśnie przedsięwzięciach- dobitnie informuje mnie, że żyję w czasach propagandy sukcesu niczym mój dziadek!
Dlaczego?
Bo:
Co ulica to cichy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co druga- lombard!
Orientację w terenie zapewniają zaś hale marketów lub dyskonty- oczywiście OBCE!
Nawet radio i tv też są obce!

To są wyznaczniki naszego dobrze prosperującego państwa???
Żegnam wszystkich, bo niedobrze mi się robi jak czytam te Wasze farmazony i widzę, że tylko marudzeniem się zajmujecie!
Pokój niech będzie z Wami!
Howgh!
zdjecie uzytkownika
Melepeta - 2015-07-27 20:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu tak cicho?
Czy my kierownicy sami mamy pisać o sobie?
Czy o Was???
No dobra...
Ten się śmieje, kto się śmieje z siebie :-)
Wymyśliłem na poczekaniu piosenkę :-) (na nutę melodii lud. ,,Krakowiaczek jeden'')
Oto ona:
Do wielkiego domu na Cybernetyki
wiozłem kiedyś pizzę, wódkę i szaszłyki.
Ślepy mnie zobaczył
grożnie się rozkraczył
wezwał też groźnego
Rambo kulawego!
Pogrzebał se w d...e,
wskazując na nogę,
szepnął coś o grupie
i pokazł drogę!

Spodobało się???
To dawać mi tu swoje patenty na rozweselenie tego ponurego towarzystwa!
zdjecie uzytkownika
Tata nie pojechał za granicę! Pracuje tyle w ochro - 2015-07-28 23:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze mieć w pracy internet
:-)


Czym się różni Securitas od Caritas?
(nie pytam idiotów- o różnicę w pisowni mi nie chodzi)

- ten pierwszy za dużo płaci, żeby umrzeć!
- drugi zaś za mało, żeby normalnie żyć...

:-)
zdjecie uzytkownika
lalamido - 2015-07-30 19:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mogę tu pisać różne rzeczy za doładowania heyah kontk pod numerem (szyfrem :-)


..... ... dziewięćzerodziewięćdwa 1 pięć 7
zdjecie uzytkownika
Zdenek - 2015-08-01 18:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Baba Yaga - 2015-07-22 00:21:23]:
Internet ma taką zaletą, że każdy może wszystko napisać a jego wadą jest, że każdy może wszystko napisać. Zrozumiałeś to "menagerze ochrony", "lolu" "Babo Yago" Ty i te wszystkie twoje nicki jakie sobie wymyśliłeś? Jak ty możesz się w tym połapać? Nie zdziwiłbym się gdybyś zaczął sam sobie odpisywać. Ale wiesz co ty masz poważny problem, Utrata własnej tożsamości. Gowin załatwił ci uprawnienia he he a kto załatwia ci badania? Dajesz psychiatrze w łapę? Pewnie sporo cię to kosztuje? he he. Masz za to taką fajną robotę. Komputer klienta, z dostępem do internetu, masz sporo czasu na służbie. Inspektorzy Securitasu możecie sprawdzić kto miał służbę w nocy 21/22 lipca. Na jakim obiekcie i nie miał obchodu. Zawęźcie to do poznańskich handlówek, do pracowników kwalifikowanych przez Gowina. A jeśli możecie sprawdzić kto miał problem z ukończeniem siódmej klasy szkoły podstawowej i ma IQ na poziomie tępego ołówka to już macie tego menagera ochrony, który ma na obiekcie "dwóch chłopaczków z krwi o kości, z licencją po Sorbonie i Harwardzie" Ale nie zwalniajcie go z roboty. Taki błazen czasem jest potrzebny.
zdjecie uzytkownika
Baba Yaga - 2015-08-01 21:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aleś ty głupi Zdenek jak para butów, ale oba z lewej nogi. Jak przeczytałem twoje wypociny to serio omal z krzesła nie spadłem ze smiechu. Ale powiem ci jedno- zarówno ochroniarz z ciebie do ..upy, jak i wrózka. A twoje IQ mieści się bardzo, bardzo wysoko, ale... na skali ujemnej. Miłego łykendu życzę!
PS. Napisałbym sprostowanie do tych ''prawd i mądrości'', ale mi się po prostu nie chce.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: szybko i bez ceregieli: przejrzenie dokumentów, wykład o polityce firmy (utopia)
Pytania: pierwsze pytanie to CZY MASZ GRUPĘ INWALIDZKĄ , RENTĘ LUB EMERYTURĘ
zdjecie uzytkownika
Baba Yaga - 2015-08-01 22:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
''Internet ma taką zaletą, że każdy może wszystko napisać a jego wadą jest, że każdy może wszystko napisać''. Oto najpoprawniejsze stylistycznie zdanie, jakie udało mi się odnalezc na tym forum. Autor -Zdenek-eksochroniarz z Securitasu. Szefów firmy prosiłbym na przyszłość o większy szacunek i uznanie dla tego typu talentów.
zdjecie uzytkownika
Zdenek - 2015-08-02 08:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Baba Yaga - 2015-08-01 22:04:28]:
Tak jak się obawiałem, pierwsze zdanie z mojego poprzedniego posta może sprawić pewne trudności w jego zrozumieniu, dlatego od razu pytałem czy zrozumiałeś. Gdybyś się nie pośpieszył z odpisywaniem to może w końcu byś je zrozumiał a tak po raz kolejny wyszedłeś na głupka. Mam nadzieję, że nie po raz ostatni i jeszcze coś napiszesz.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Securitas Polska?
Zadaj pytanie
alert