Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Securitas Polska

Pracowałeś w firmie Securitas Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jeszcze ochroniarz ale nie długo - 2014-07-26 23:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-06-19 18:43:39]:
Wstydzę się że jestem pracownikiem tej firmy.
Podejmując prace w SECURITAS obiecano mi złote góry, warunki socjalne na najwyższym poziomie miały być, dotacje, zwroty kosztów itp.
Okazało się to wszystko fikcją i nie prawdą i wielkim kłamstwem.
Ta firma niczym się nie różni od innych firm co kłamią i oszukują aby mieć ciągle ludzi do wyboru i niemieć problemów kadrowych!
zdjecie uzytkownika
Del - 2014-08-19 19:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Securitas jest firmą międzynarodową i globalną nie przegap szansy i podejmij wyzwanie .
Zatrudnij się i bądź niewolnikiem.
zdjecie uzytkownika
chcący więcej - 2014-08-22 01:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie narzekam mam 7,5 zł netto w porównaniu z innymi firmami to na pewno lepiej, ale narzekam na ogromną liczbę godzin czasami przekraczającą 300h/ mies. i te setki kilometrów na butach a już mam ładne parę latek i siwy włos, ale ktoś powiedział po co dziadkowi więcej, na piwo i fajkę wystarczy. Ogólnie jest OK
zdjecie uzytkownika
1996 :-( - 2014-08-26 14:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby Securitas doliczał 1% rocznie do stawki godzinowej to bym miał przynajmniej 18% wyższą stawkę od nowych pracowników Securitasu. (dodam że jestem kwalifikowanym ) To jest moja opinia o Securitasie . Pozdrawiam prawdziwych pracowników Firmy.
zdjecie uzytkownika
mistrzu - 2014-08-26 23:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
BÓG HONOR SECURITAS !!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik obecny - 2014-08-27 16:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Panowie z grupy kontrolnej zwracam się do was ,jeździcie po tych lidlach to przestańcie straszyć pracowników paragrafem 52, bo wy nie jesteście od tego,poza tym wasze zachowanie jest zenujace i lepiej uważajcie co robicie bo wasze czyny i zachowanie zostnie zgłoszone do odpowiednich sluzb.
zdjecie uzytkownika
JJ - 2014-09-01 12:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [romek - 2014-05-16 15:02:38]:
No chyba , że musi być na nogach x godzin - wtedy się przemęcza. Szczególnie będąc po 40 - ce ze słabym zdrowiem ( np. stawy , kręgosłup ).
zdjecie uzytkownika
waldek - 2014-09-01 17:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [chcący więcej - 2014-08-22 01:39:17]:
Więcej pracujesz dajesz lepszy zysk firmie.
Tyraj dalej siwy aż padniesz.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-09-01 17:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-07-09 20:28:37]:
Bez licencji/kwalifikowany jesteś nikim.
Pewnie z jakiś powodów nim nie możesz być.
Więc się nie wypowiadaj i zostaw tą pracę fachowcom .
PS
Na takie obiekty jak napisałeś zawsze daję się takich "nieświadomaków"jak ty.
zdjecie uzytkownika
do lolo - 2014-09-02 16:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy kwalifikowany czy nie to i tak jesteś na najniższym poziomie zawodów tak zawód ochrona został zeszmacony, Ukończyłeś szkolenie zdałeś egzamin,przeszedłeś badania,wywiad środowiskowy jesteś kwalifikowanym i tak sprzątaczka czy śmieciarz ma większa stawkę od Ciebie .Kwalifikowany pracowniku (fachowcu) między narodowej firmy Securitas. Tylko upośledzony może o człowieku powiedzieć nikt- jak przeszedłeś badania?
zdjecie uzytkownika
Danzig - 2014-09-03 20:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W Gdańsku Securitas jest tragiczny, znajomości, łgarstwa i inwalidzi tylko to się liczy, wykorzystują, obiecują wiele. Ludzi jak papier toaletowy traktują, rok wytrwałem, chore godziny i nie ma że boli. Wojciech R i Insp. Paweł R to patologia kierowników, u nich na pewno będzie źle a z koryta szybko nie wyjdą. Pomyśl 2 razy zanim będziesz zmuszony tam pracować.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-09-08 17:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do lolo - 2014-09-02 16:11:22]:
Czytaj ze zrozumieniem- "nikim" miałem na myśli że bez kwalifikacji w ochronie nic nie osiągniesz i będziesz nikim , żadnym inspektorem , menedżerem lub może dyrektorem.
Zwykłym cieciem którym zapewne jesteś bez kwalifikacji.
PS
Międzynarodowej piszę się razem.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-09-12 19:57:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Masakra,lepiej mieć etat ciecia niż posadę w securitas.
Już wszędzie płacą lepiej niż oni .
Tematu organizacji, rozliczeń i innych już nie wspomnę .
Robota dla chorych z orzeczeniem.
zdjecie uzytkownika
Bodź - 2014-09-17 08:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie specjalnie rozumiem czego spodziewaliście się po pracy w ochronie? Gdzie nie spojrzycie to warunki są tak samo kiepski i tragiczne. Jest może 1-2 firmy gdzie na ochronie można dostać nieco lepsze pieniądze. Securitas Polska jest częścią większej światowej firmy - ale to w zasadzie nic nie zmienia dla pracownika.
zdjecie uzytkownika
SMOCZA PYTA - 2014-09-17 10:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
AL GORANSSON- SZEF SECURITAS- NIE WIE CO SIĘ WYPRAWIA W POLSCE! Od kilkunastu lat Securitas robi te same numery z nadgodzinami ksiegując je jako lipne godziny z umowy zlecenia. To fałszowanie dokumentacji czasu pracy. Każdy kiero za to by beknął i nie pomogą mu układy z kolegą- dyrektorem... Kolesiostwo jakby żywcem z poprzedniej epoki... Wszystkie sprawy w sądzie Securitas przegrywał i nie ma szans, żeby ktoś kto pójdzie do sądu nie uzyskał wypłaty za faktycznie przepracowane nadgodziny, dodatki, pranie, buty i tzw. wczasy pod grusza!!! BO NIE MOŻNA PRACOWAĆ W JEDNYM MIEJSCU NA KILKA UMÓW! To fakt, że jesteśmy po to, by tylko pracować... Ale żeby urlop sprzedawać?- jeżeli komuś się należy??? Wypadek w pracy??? Fikcja! Zrobią wszystko, żeby udowodnić brak kompetencji pracownika albo czasowe niedopełnienie formalności! (sam się pobił o głowę bandyty lub chodnik, chwyty judo mu się pomyliły z chwytami gitarowymi :) albo poczta dokumenty zgubiła... SECURITAS TO KRAINA CUDÓW! NIEMOŻLIWE STAJE SIĘ MOŻLIWE...
zdjecie uzytkownika
Huo Yuen Jia - 2014-09-21 17:08:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czas na zmiany! Nie można być Murzynem we własnym kraju! Wystarczy kilka anonimowych informacji tu gdzie trzeba i NSZZ Solidarność zajmie się tym co trzeba... Nie ta Solidarność z Securitas- bo oni to skłonni biegać po sądach ale jako oskarżyciele z ramienia firmy- ale prawdziwe Niezależne i Samożądne Związki Zawodowe... Oni mają czas i fundusze na to. Jedyne co im każe stać w miejscu to nasze milczenie i strach przed utratą pracy! NIE STÓJ W MIEJSCU! NIE PATRZ. OBÓDŹ SIĘ! WALCZ ZE ZŁEM!!!
zdjecie uzytkownika
dawid1994krk - 2014-09-23 21:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalem w seciritas przes tydzien i wiem ze ta firma ma zanic pracowników tylko dla nich kasa i dadz Ci 7:20 netto i mysla ze bd po 14 h dziennie a gdzie wolne i wgl. Nie polecam tej firmy ci kto tu beda pracowac to popelnia blad.
zdjecie uzytkownika
BLACKman - 2014-09-25 23:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Huo Yuen Jia - 2014-09-21 17:08:14]:
TAK! SECURITAS TO IDEALNE MIEJSCE DLA MNIE!
Bo:
1. Jestem tańszy niż Murzyn, i głupszy niż ustawa przewiduje
(Securitas w Afryce nie ma więc śmiało mogę stwierdzić, że jestem tańszy
niż Murzyn! A oficjalnie to słabo czytam więc przez Kodeks Pracy nie
przebrnę).
2. Nie muszę mieszkać w domu- czas wolny też spędzę w pracy
(240h? 320?? 400??? No problem...)
3. Jestem odporny na wiedzę i trudny do zajechania.
(myśleć nie muszę- mam instrukcję ochrony; zapomniałem, że mam ptaszka
i sikam na siedząco, ale mogę stać 12h bez ruchu żywiąc się wczorajszymi
resztkami z między zębów).
4. Podpierdzielam nawet samego siebie
(jak ktoś nie wie- to najwyżej punktowana forma podpierdzielania- trochę
ryzykowna ale ma największą siłę rażenia).
5. Otaczam każdego kierownika i wzwyż niemal boską czcią i uznaję
za wszechmocych, powierzając w ich ręce swój los.
(tylko ON wie, co jest dla mnie najlepsze-jak kto woli- arbeit macht frei)
6. Każdy głupek przy mnie ma szansę poczuć się kimś.
(a zwłaszcza kierownik, których ci u nas dostatek)
7. Stanowisko ciecia uważam za awans społeczny
(PRAWO TO JA! Wszyscy czują respekt widząc 3 czerwone kropki na mojej
tydzień nie pranej koszuli i schodzą mi z drogi)
8. tu szanowny czytelniku dopisz coś od siebie...
zdjecie uzytkownika
Lolo - 2014-09-26 21:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-09-01 17:30:45]:
Fachowcem to ja jestem, bez papierka potrafię więcej niż ty, śpiący po kątach w samochodzie, a jak przyjedziesz na obiekt, to tylko do załączonego alarmu z zapytaniem ''a co sie stało, a gdzie się włączył?''. A licencji nie robiłem, bo mi się zwyczajnie nie opłaca, bo dziś wiele firm płaci lepiej ludziom z doświadczeniem, niż tym, którzy po układach w Policji dostali papierek, a na dzień dobry krzyczą 15 zł/h. No i ktoś, kto ma licencję pisze''tą pracę'', chłopie-''fachowcu'', zakładaj gumiaki i spadaj do sołtysa na pole gnój przerzucać.
zdjecie uzytkownika
Lolo - 2014-09-26 21:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do lolo - 2014-09-02 16:11:22]:
Wiesz, szkoda z tym ''pseudointeligentem'' dyskutować. Dałbym go na jeden dzień do sklepu, typu Lidl, Żabka, gdzie pospolitymi klientami są zule, menele, osiedlowe męty z przeszłością kryminalną itp. Głowę dam, że max po tygodniu przyszedłbym do mnie i na kolanach skomlał, żeby go dać na inny obiekt, albo przenieść do interwencji, gdzie się jezdzi ''od alarmu do alarmu'', a w przerwach śpi po krzakach. Jako doświadczony pracownik z ponad 10-letnim stażem pozabierałbym połowie tych ''pseudkomandosów'' wpisy na kwalifikowanego i wysłał od nowa na kurs, a po kursie na praktykę do sklepu, żeby wiedział jeden z drugim, na czym polega prawdziwa ochrona.
zdjecie uzytkownika
Max - 2014-09-26 21:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lolo - 2014-09-08 17:16:46]:
To, że bez licencji nie można awansować, wynika z chorych, polskich przepisów, tworzonych tak, jakby jeszcze trwał PRL, gdzie liczył się tylko papier, w każdej dziedzinie. Jeżeli pracodawca wymaga biegłej znajomości języka obcego i zgłasza się ktoś, kto rozmawia superpłynnie, to ma go nie zatrudnić, tylko dlatego, że nie ma na to papierka, np. w postaci certyfikatu? Puknij się w dekiel i nie wypisuj głupot... I nie obrazaj tego gościa, który lata spędził w sklepie, bo może w trakcie interwencji, czy wykrywania sprawców kradzieży, ty musiałbyś się od niego uczyć.
zdjecie uzytkownika
lucas - 2014-09-26 22:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sklep nie ma nic wspólnego z ochroną.
zdjecie uzytkownika
gmo - 2014-09-27 10:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lolo - 2014-09-26 21:38:23]:
"Specjalisto" ty żyjesz pracą w ochronie, ja nią gardzę - taka między nami różnica.
Do Żabki lub Lidla to wyślij swoją żonę lub matkę niech trochę popracują na kasie.
Ochrona to łajno a ty chciałbyś to zmienić ?
Mądry pracownik ochrony z takim stażem jak ty nie stoi na sklepie lecz pracuję na dobrym obiekcie.

Pchaj dalej wózki w sklepie,życzę ci wszystkiego dobrego.
zdjecie uzytkownika
wścibski - 2014-09-29 21:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AVE? da się tam na Dellu ukręcić coś na podzespołach??? Ram, hdd, ssd, jakieś procki lub grafiki? Przecież w pracy też można ,,dorabiać'' a wtedy nasz wysiłek nabiera innego wymiaru- bardziej namacalnego :) a my większej motywacji do pracy :)
zdjecie uzytkownika
NIE CHCEM ALE MUSZEM - 2014-10-01 16:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lucas - 2014-09-26 22:55:51]:
Lukas, mówisz prawdę... Kiedyś na sklepie stało 2 ludzi- jeden na kamerach, drugi na sali. Pałka , gaz, kajdanki, łączność radiowa ze wszystkimi i przycisk napadowy w kieszeni, przyjazd grupy- własnej a nie wynajmowanej z jakiegoś ZPCh- trwał max 10 min.(sprawdzano dojazd min.raz/m-c) I oni nie wchodzili- wbiegali, bo wiedzieli, że to nie żarty... To była ochrona. A teraz? Przyjazd grupy nikogo nie interesuje, nigdy nie sprawdzano czasu dojazdu... Nawet jak nie przyjechali to specjalnie nikt się tym nie martwił. A jak przyjechali? To po pół godzinie policja już swoje zrobiła..
A prawa? Jakie prawa? Co z tego, że ktoś jest kwalifikowany i ma więcej uprawnień niż dyrektor? Zrobią z niego sklepowego ciecia i będzie musiał przychodzić min. 20 dni w miesiącu po 12 lub więcej godzin... Portier w szpitalu ma większe prawa! Kierownik mówi, że nie mam prawa mieć gazu w kieszeni lub paralizatora... A Czym będę bronił swojego prywatnego zdrowia i życia? Wózki za to nie tylko mogę- ale wręcz muszę pchać, nosić koszyki...
I z pustymi rękamim, w białej koszuli z czarną obwódką od potu błyskać sprawnością i tężyzną fizyczną oraz dobrym humorem gdy kiero raz w m-cu zaszczyci nas swoją obecnością... Poza tym muszę czytać PATROL, by utwierdzać się w przekonaniu że firma dba o nas i dużo w tej kwestii robi... By mi tak czas ograniczyć, żebym nie mał czasu rozglądać się po rynku pracy. Ale ogólnie da się przeżyć... Po jakimś czasie człowiek jednak przyzwyczaja się do tej specyficznej ochrony...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x