logo Securitas Polska

Securitas Polska

Warszawa

Opinie o Securitas Polska

from 2016-10-12 11:57
@tom ale skąd Ty możesz wiedzieć, jacy są wszyscy pracownicy tak dużej firmy, jaką jest właśnie Securitas Polska? Zaręczam Ci, że nie jest wcale tak, jak napisałeś.
2
tomasz 2016-11-01 13:15
warto pracowac w securitas czy nie a jak z umowami po jakim czasie sie je dostaje jak dlugo sie na nie czaka
cyryl66 2016-11-04 20:39
mam zamiar się zatrudnić w tej firmie od poniedziałku, pracowałem w 2 firmach ochroniarskich, odszedłem na własną prośbę- mam komornika na pensji i w tych firmach tylko umowa zlecenie, co mi się nie opłaca, a w SECURITAS dają mi na dzień dobry umowę stałą i 11/h - ( praca w ciepełku). W poprzedniej pracy miałem 7,50/h i 3 godziny posterunku na dworze w zimnie i deszczu ( w sumie 4 wyjścia po 3 h).
Były Securitasek 2016-11-19 01:47
Żyję i mam się dobrze ciecie. Pozdrawiam. BEEEEEEEEEEEE ! Ten prawdziwy Były Securitasek. Hahahahhhaaaahha.
KAMIKADZE 2016-11-24 10:18
źle zrobiłeś, teraz już wszystkie firmy zatrudniają na umowę o pracę a od nowego roku będzie to obowiązek.
Poza tym będziesz musiał ciągle upominać się o wynagrodzenie a co do ustalania zmian to będziesz musiał przychodzić w tedy kiedy ci karzą .
Co dostaniesz 14 zł na godzinę to tyle płacą już wszędzie a z nowym rokiem będzie lepiej.
Ja zastanawiam się już nad odejściem z tej firmy bo nie mam ochoty upominać się ciągle o swoje wynagrodzenie!
1
Nie jestem robotem 2016-12-28 06:56
Przeżyłaś te święta baryło???
JaNieOn 2016-12-29 22:40
Pracowałem w tej firmie czas jakiś.Oto plusy jakie mogę wymienić:
+kasa zawsze na czas(pomijając różne zlecenia na innych obiektach - tu bywało różnie)

+jak jesteś potrzebny to zrobią dla ciebie wszystko(sprzedasz urlop, dogadasz co do grafiku, nawet sprzątną ci ze zmiany ludzi, których nie lubisz albo wybitnie odseparują)
+ciuchy nowe i pachnące chińską wiskozą(pocisz się, marzniesz, nieistotne, nowe są choć rzadko na kogoś pasują)
+czasem w ekipie trafią się osoby, które mają IQ wyższe od przeciętnego robola, a na pewno od menago.I w robocie czas przyjemniej leci.
+nie wiem jak teraz ale były kiedyś karnety multisport.Do których musiałeś dokładać ale i tak nie dokładałeś, bo non stop siedziałeś w robocie a basen czy siłkę to mogłeś pooglądać na zdjęciach w necie

+fundusz socjalny czy tam pracowniczy(jak wypisałeś tonę papierów albo znalazłeś 2 żyrantów na nieoprocentowany kredycik-dawaj na RODOS)
Więcej nie pamiętam.No to lecimy z minusami:
-aby zarobić dla żony na waciki trzeba cisnąć i z 300h w miesiącu gdzie absolutnie nikogo nie interesuje, że już bredzisz i masz omamy.Najważniejsze, że jesteś w pracy i posterunki obstawione.
-patrzą na ciebie jak na kosmitę gdy stwierdzasz, że chcesz urlop by wyjechać na wakacje tylko po to by się wyspać
-pracujesz na 2 umowy(jeśli masz szczęście w nieszczęściu mieć orzeczenie)gdzie zlecenie i umowę o pracę odwalasz na tym samym obiekcie(za zlecenie płacą, rzecz jasna, mniej).Hmm, ciekawe co na to PIP i wszelakie sądy pracy.Czytałem, że jakiś nie lubiący dymania na sucho kozak z Solida pozwał firmę za walenie na zleceniu noszące znamiona umowy o pracę.Chłop wygrał.
-jak cię nie lubią albo jesteś niepotrzebny to biedny twój los
-możliwości awansu to jak bajka o różowych jednorożcach
-zero talonów czy paczek dla dzieci na święta.W święta i tak siedzisz w robocie.
-w większości pracujesz ze stadem średnio rozgarniętych emerytów czy rozbuchanymi kozakami"co są ochroniarzami!
-dość często zdarza się tak, że nawet jeśli jesteś optymistą i masz bardzo wysoki zakres tolerancji i tak wychodzi w praniu, iż twój przełożony jest kompletnym debilem.Niezrealizowanym cieciem z kompleksem Boga
-wstydziłem się mówić gdzie pracuję(ale to już moja wybitnie subiektywna uwaga).Dlatego już tam nie pracuję.
Moi mili, pozostaje mi tylko życzyć wyższych stawek, mniej roboty i więcej pogody ducha.
Ahoj!
12
Były Securitasek 2017-01-02 19:59
Sumienie mnie męczy. Sorry za to BEEEEEEEEEEEEEEEE. Więcej nie będę. Pracujecie sobie jak chcecie. Poważnie. Janieon prawdę piszesz,bo mam kontakt z kilkoma osobami i wiem że tak jest. Ten prawdziwy Securitasek.
1
Stefanek 2017-01-06 07:42
Elo ziomki cicie pozdro od stefanka... jak idzie wam ta cieciowa robota grzejecie się w ciepełku i olewacie spacery albo śpicie na nockach jeśli tak to w porządku wypisujcie więcej minusów tej cieciowej roboty niech lud czyta jaka krzywda się dzieje i olewactwo roboty
1
securitaska była 2017-01-13 18:58
powiedzcie coś o oszukiwaniu przez Securitas East w Łomży oddział morliny, wpisują mniej godzin a na koniec zabierają Ci z Urlopu , Nie możesz siąść przez 12 godzin aby odpocząć musisz cały czas stać bo jaśnie Panowie się obrażają jak człowiek z orzeczeniem o niepełnosprawnośći sobie siądzie.
2
Marcin 2017-01-19 13:00
Witam,
czy ktoś w firmie dostał już nowe umowy/
4
Juras 2017-01-21 09:46
Ja też pracuje w Securitas i też jeszcze nie dostaliśmy nowych umów ani aneksów do umów.Z tego co wiem to jeszcze nikt nie otrzymał,podobno jeszcze Warszawa nie wysyłała nowych umów.
1
ceter 2017-01-27 08:11
Umowy? i tak bedą na najniższą krajową hahaha.
1
Guardi 2017-01-30 20:11
Wydaje się że firma jest profesjonalna ale wszystko tam leży Procedury którymi się chwalą żenada odradzam nie ufajcie tej firmie to gniot zapakowany w papierek zero profesjonalizu.
Bieda Bieda tylko samochodziki kadra zarządzająca ma ładne i do prywatnego urzytku.
amam 2017-01-31 18:10
Securitas przegrał kolejny przetarg i stracił najwieksza fabryke. Pogratulowac panu dyrektorowi trzymanie takich managerów. A może komus o to chodziło?
Mac 2017-01-31 19:25
W jakim Regionie ta fabryka ?
amam 2017-01-31 20:37
zapytaj dyrektora gdzie manager stracił kolejn 1 milion dochodu
2
monia 2017-02-01 22:36
aż żal mi Was czytać,za takie świnie które podkładacie kasjerkom to kokosy musicie zarabiać,bo nie wierze że robicie tak z własnej przyjemności,kim trzeba być żeby człowiek czlowiekowi tak robił?i nie odpisujcie że taka praca,bo ,,, bo już mi się nie chce pisac co,,świnie i tyle i to do Was wróci,to zło,
1
Gruby Zenek 2017-02-10 09:29
Ale o co chodzi? Na forum nie znalazłem nic takiego. Możesz podać jakiś przykład?
makczupikczu 2017-02-12 11:03
na marketach są od czasu do czasu robione tzw. zakupy kontrolowane ,sprawdzanie wybranych operacji kasjerskich.Domniemuję że na polecenie przełożonych ordynarnych ,,kołordynatorów" ochrona podkłada świnie jak pisze Monia,specjalnie żeby się do czegoś przypier....ć,że niby ochrona jest skuteczna.Za te grosze co dostają robią dziewczynom z którymi pracują na co dzień takie rzeczy...A jak trzeba zareagować to ochrona robiła właśnie co innego,pożałowania godnego. Jeżeli komuś chce się pracować i lepiej zarabiać,to szkoda życia na ślepnięcie na monitorach i zdeptywanie się po 12 godzin,pozdrawiam.
2
oleole 2017-02-12 14:29
Bardzo ale to bardzo ciekawi mnie jak zarzad zareagował na kolejna porażkę i traceniem pozycji na rynku,
juz niedlugo po Securitasie nie pozostanie nawet wspominienie. No ja gratuluje utrzymywaniem takich managerów i inspektorów co tylko potrafią tracic obiekty.
4
Gruby Zenek 2017-02-13 14:32
Ciekawe kto im nadał takie uprawnienia? Słyszałem, że ABW robi jakieś zakupy kontrolowane ale ochrona? No cóż, Securitas schodzi na psy. Ludzie wartościowi poodchodzili gdzie indziej a w firmie został same dzięcioły, nieuki, kaleki pod takimi samymi inspektorami. Smutne, firma traci obiekty i brzydko się chwyta.
makczupikczu 2017-02-13 16:59
siema Gruby Zenku! Prawdę piszesz,firma traci obiekty ,dziś kolega z branży powiedział że kolejną fabrykę Sekuritas ma opuścić do kwietnia,wchodzi solid.Niezmienną wartościa są nadal ludzie i ich ,,kaliber'' ,a to co się dzieje to owoce i cena zatrudniania na ,,kołordynatorów'' i managierów nadąsanych i napompowanych buców co jak dać im władzę to kał spod siebie by zjedli i oblizali za to żeby być na stołku,nie licząc z nikim.W tym miejscu chciałbym (nie )pozdrowić jednego z takich z Białegostoku,wkrótce będzie szukał roboty......Pozdrawiam.
konsi 2017-02-15 01:14
solid ? o jessu znowu po kiju firma
4
im pip na kark!!!! 2017-02-19 13:28
A ty konsalnecik?
1
skorpion 2017-02-26 10:10
jeśli chce się pracować w tej firmie, to trzeba siedzieć cicho, o swoje nie walczyć, tańczyć jak zagrają, dać się z błotem zmieszać
1
pol1 2017-02-27 20:30
nie jesteś funkcjonariuszem i nigdy nie bedziesz miał takich uprawnien jakn policjant, jak tak cię szkolili to jacys gamonie!!!!!!!!!!!!!!!!!! człowieku o jakich upoawnieniach mówiswz czytałeś kiedyś ustawe o ochronie osób i mirnia na tym twoim szkoleniu, a czytałeś może ustawę o Policji , pewnie nie to polecam!!!!!!!!!!!!
1
Zaix 2017-03-07 12:51
Witam. Może mi ktoś napisać jaka jest stawka na obiektach biurowych? Bo podobno jest umowa o pracę
oli 2017-03-08 07:19
Mam 12,5 zł/h na umowę o pracę.
Minimalne minimum.
Ktoś ma mniej???
Ktoś ni podpisał umowy zlecenia lub z niej zrezygnował??
Stawka wtedy wzrosła za roboczogodzinę??
Semafor 2017-03-08 07:34
Kradzież sklepowa- wykroczenie- nikła szkodliwość społeczna.
Poza tym obiekty zabezpieczone są systemem CCTV.
Złodziej chce kraść- niech kradnie- są osoby upoważnione do przekazywania materiału z miejsca zdarzenia organom ścigania!
Jeśli przestępstwo- ustawowo zobligowane!
Zatajanie przestępstwa jest przestępstwem!
Dlatego praca na sklepie jest cieciowaniem i szukaniem sensacji w małych, błachych rzeczach!
Pamiętajcie, że dobro poświęcane, nie może być więcej warte niż chronione!
Nie stawaj na drodze złodziejom lub przestępcom!
Potem możesz nawet wypadku w pracy nie mieć uznanego bo inspektor bhp stwierdzi np., że biegłeś... a miałeś przecież iść a nie biegać!
Wpracy nie wolno biegać!- każdy powinien to wiedzieć!
2
Leszek Flak 2017-03-08 22:09
Świń raczej nikt nikomu nie podkłada- zbyt dużo czasu spędza się na handlówkach-więcej niż z rodziną w domu... Towarzystwo rozumie się bez słów...
Chyba,że robią to ludzie z tzw grupy kontrolnej na zasadzie audytu...
im też trzeba patrzeć na ręce.
Dyrekcji i kierownikom nic nie robią, chociaż mają materiały obciążające niejednego starego pracownika wyższego szczebla...
Ot, takie trochę może koleżeńskie stare układziki...
Zdarza się, że ktoś sam bezceremonialnie ładuje się na minę... Wtedy albo rżniesz głupa, albo nie masz wyjścia..
Kolega po fachu- koledze minę- owszem tak.
Stąd dziwne premie dla ludzi, którzy złodziei nie widzą u siebie a lepiej wiedzą co dzieje się na drugim końcu miasta, i ich brak dla wyróżniających się pracowników...
Kiedyś były jasne zasady- jak jest dwóch- lepszy dostaje premię..
Można było pokusić się o staranie...
Teraz nawet jak jest 2 dobrych, to premia idzie do trzeciego lub siódmego w kolejce...
Podwyżka niby była... i co z tego...
i tak ochrona będzie najsłabiej zarabiającą grupą społeczną.


1
priwiet 2017-03-10 04:20
przyjnuja kierownikow, koordynatora, inspektora, ktorzy mysla o niebieskich migdalach i jednorozcach - to jest dopiero powazne! w zespole twarze ktorych juz dawno nie ma, pozarastali na tych stolkach z pasibrzuchami, parodia - HBO na stojaka!!!
1
A ja się zesrałem przez sen 2017-03-13 16:06
A ja się zesrałem przez sen... zaschło i przyspawało mnie do stołka..
teraz ani rusz z tej ochronki
:-)
A ja się zesrałem przez sen 2017-03-13 16:06
A ja się zesrałem przez sen... zaschło i przyspawało mnie do stołka..
teraz ani rusz z tej ochronki
:-)
КАТЮША 2017-03-13 16:10
кот вы??? говорите!!!
koordynator securitas 2017-03-15 01:44
po godzinach pracy prosze o wyłaczenie telefonów lub nie odbieranie rozmów z securitas zalecenie odgórne
2
do koordynatora securitasa 2017-03-16 21:50
nie rozumiem...
jak kożystam s telefonu sekuritasa w domu bo go biore czsem to jusz teras nie moge czy jak?
Były securitasek 2017-03-19 23:30
To ja. Były Securitasek. Pozdrawiam wszystkich. Beee... A sorki,miałem tak nie robić. Tak wiec inaczej... Do roboty ciecie! Gonić bandytów! Hahahaha.
dobra rada 2017-03-21 11:19
to go nie bierz do domu w domu masz odpoczywać a nie pod telefonem być
2
JEZUS NADCHODZI 2017-03-25 23:42
BLISKIE JEST KRÓLESTWO BOŻE!
NAWRACAJCIE SIĘ I WIERZCIE W EWANGELIĘ.
Były securitasek. 2017-04-01 15:35
Buuuuhhhahhaaa !!!!!!!!!!!!!! Beeeeeee !!!!!!
Cicia Klocia 2017-04-03 11:57
Ja nie pracuje w securitas ale napatrzę się jak patrole interwencyjne są na każde zawołanie jednego kierownika z Grodziska Mazowieckiego. Trzeba zawieść córeczki na zajęcia dodatkowe, przyjeżdża patrol i wiezie, jak trzeba zawieść babcię lub przywieść też przyjeżdża patrol i wiezie. Jak zawieść na imprezę żeby Pan S mógł się napić bo żona nie bardzo lubi wozić... to też patrol wiezie. Człowiek jak tak się napatrzy to ręce opadają...
darex 2017-04-03 18:49
Witaj,
kwota 12,5 zł, to stawka netto czy brutto?
oli 2017-04-04 17:18
Brutto. ochrona fizyczna stała. Kwalifikowany.
lajk dla mnie 2017-04-21 08:41
sams obie dam lajka.
A co?
2
Jezabell 2017-05-09 12:59
RECEPCJA - nie polecam. Niby praca biurowa a traktują jak cieci. Ciężki kontakt z managerem. Nowy inspektor chce się wykazać za wszelką cenę. Atmosfera Kijowa.
2
Gwiazdka 2017-05-23 22:33
Dokladnie! Tak wlasnie jest w tej firmie! Najlepiej wejsc pod stol i nie miec wlasnego zdania a malolatki - dziewczynki na recepcji zbiorowej kazda druga chce rzadzic i wygryzc jesli widza zagrozenie ze strony doswiadczonej z umiejetnosciami nowej pracownicy.Katastrofa z j.angielskim u niektorych pan:( Chyba tylko na ladna buzke zatrudniane sa te malo3latki...;/W kadrach pytaja czy doswiadczenie sie ma na recepcji, najlepiej roczne lub kilkuletnie, a potem okazuje sie, ze niektore dziewczyny z recepcji w ogole nie maja doswiadczenia na takim stanowisku.Uklady, ukladziki i powiazania, recepcjonistki jak male dzieci w przedszkolu za plecami glupoty opowiadaja i skarza bez powodu jak maja dobre stosunki z szefem lub szefowymi ;p Ja dziekuje za takie ponizanie i zabawy w piaskownicy kogo bedzie wiaderko z lopatka ;p Powodzenia dziewczyny przyszle recepcjonistki! Badzcie soba zawsze mimo wszystko!
1
xyz 2017-06-01 15:00
Firma , w ktorej zwalnia się za to, ze się komus nie spodobało. Warunki socjalne pracy - kuchnie , szatnie i toalety w piwnicach i lochach. "Szef "ochrony w placowce rondo onz Izabela Majkowska stosuje mobbing w stosunku do pracownikow, na co przelozeni nie zwracaja uwagi. Wydawany ubior sluzbowy w ilosci niewystarczajacej.
3
opinia 2017-06-12 10:52
W tej firmie można trafić na fajnych, sympatycznych ludzi dzięki, którym praca na zmianie mija szybko i przyjemnie. Tak jak napisano wyżej- niestety za mała ilość ubioru- wystarczyłoby dać pracownikom chociaż 2 koszule na zmianę a nie jedną przy pracy praktycznie 7 dni w tygodniu- w zależności od obiektu oraz grafiku, bo posiadając jedną nawet nie ma jej kiedy wziąć do domu i wyprać. Plusem jest wypłata zawsze zgodna i na czas, a zazwyczaj dostaje się ją nawet przed czasem - np jeśli 10 wypada w weekend. Gdy brakuje ludzi na obiekcie niestety ale wypełniane są luki pracownikami który już mają ogromne sumy przepracowanych godzin co w rezultacie odpowiada nawet 300h pracy lub więcej (a byli tacy) - czyli zostaje zbyt mały czas na odpoczynek. Największy minus i najpoważniejszy to umowa zlecenie z okresem wypowiedzenia 3 dni- czyli jeśli się komuś nie spodobasz to zostajesz odrazu zwolniony i na lodzie bez podania powodu.
1
Afe 2017-06-14 19:50
Na rozmowie kwalifikacyjnej pytają o angielski, doświadczenie i ... studia. Obiecują nie wiadomo co. W rezultacie człowiek siada na recepcji w śmiesznym mundurku z logo securitas i wszyscy zwracają sie per pani z ochrony...
1
Zostaw swoją opinię o Securitas Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Polska