Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Securitas Polska

Opinie o Securitas Polska

Pracowałeś w firmie Securitas Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
AN - 2015-03-17 17:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [AN - 2015-03-17 17:01:34]:
A jeśli i tam nic nie zrobią, to można napsuć im krwi w samej Szwecji...

;-)

zdjecie uzytkownika
Zdenek - 2015-03-18 11:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ochraniacz - 2015-03-09 23:49:58]:
Są różne metody ochrony mienia. Jedną z nich jest zapobieganie kradzieżom. Jeżeli ktoś podpisze regulamin, że przyjmuje do wiadomości że będzie poddawany kontroli przez ochronę przy wyjściu z obiektu to pracuje. Zdziwiłbyś ile było prób wyniesienia różnych przedmiotów. Ludzie są dziwni.
zdjecie uzytkownika
Zdenek - 2015-03-18 11:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bruce Lee - 2015-03-09 23:43:33]:
Imponujące. Umiesz ubliżać anonimowo. Pochwal się osiągnięciami, gdzie pracujesz? za jaką stawkę?
zdjecie uzytkownika
Zdenek - 2015-03-18 11:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MultifunctionWorker - 2015-03-10 05:45:11]:
Masz rację. Pracownik Ochrony może być wykorzystywany do wszystkiego. Byłem świadkiem jak ochroniarz dumnie jeździł po sklepie na wózku sprzątającym. Widziałem jakieś akcje z wózkami pod supermarketem. Słyszałem o odśnieżaniu terenu przez ochronę, rozładunku samochodów z towarem. Kwestia umowy jaka ktoś podpisze i kwestia zakresu obowiązków takiego ochroniarza. Rynek pracy jest popsuty, przez emerytów, rencistów i tzw "produkt uboczny" ustawy Gowina. Nasi menadżerowie podpiszą każde warunki żeby złapać klienta i dostać prowizję. W pracy nie ma kolegów, jest tylko konkurencja do miejsca pracy. Nie ma żadnego zgrania, żadnej solidarności. Jeden drugiego za byle co by podpierdo1ił żeby tylko dostać lepsze stanowisko, pochwałe od szefa albo żeby się pozbyć konkurencji. Nie znam innego zawodu gdzie można tak daleko odejść od człowieczeństwa. Forum ma dawać opinie o pracodawcach a tymczasem stało hyde parkiem gdzie jeden drugiemu może anonimowo nawtykać. Wróćmy do tematu. Piszmy o firmie, o menadżerach, przełożonych, warunkach na obiektach. Nie gryźmy się między sobą. Przynajmniej TU na forum. Menagery też to czytają.
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaaaaaa - 2015-03-19 14:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [AN - 2015-03-17 17:01:34]:
A w Sztokholmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobią bo dla nich liczy się tylko ZYSK KOSZTEM WYZYSKU, a jak będzie haracz za mały to zlikwidują oddział, tak było prawdopodobnie z Securitas w Czechach.
zdjecie uzytkownika
Bruce Lee - 2015-03-22 16:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zdenek - 2015-03-18 11:42:32]:
Gdzie pracuję i za jaką stawkę, nie twoja broszka.
Podstawa prawna: Ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997r, Dz.U z 2002r. Jakieś pytania jeszcze?
zdjecie uzytkownika
Zdenek - 2015-03-24 14:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bruce Lee - 2015-03-22 16:53:33]:
Myślałem, że skoro wiesz na pewno, że ja szuram nogami przez 12 godz w Amazonie za miskę ryżu to będziesz chciał pokazać że ty lepiej wylądowałeś. Nie wylądowałeś. W dodatku obnażyłeś się na forum jako kolejny pseudo-prawnik. (A może ty jesteś też lolem?) Skoro tak chętnie powołujesz się na Ustawę o ochronie danych to może podaj mi gdzie w ustawie jest informacja, że miejsce pracy i zarobki należą do chronionych danych osobowych. Albo sprawdź definicję danych osobowych i to zanim odpiszesz na ten post. Rozumiem, że nie masz czym się chwalić. Zarobki pewnie standard 6,5 zł za godzinę, umowa zlecenie, obiekt to pewnie jakiś magazyn albo przemysłówka. Nic szczególnego, zwykłe cieciowanie. Można tylko się powyżywać na kurierach i dostawcach pizzy i chińskiego żarcia. Nikt nie wymaga ani szkolenia ani znajomości procedur albo przepisów prawa związanych z ochroną. Można anonimowo kogoś zjechać w sieci. Ale to do czasu, dopóki się nie korzysta z komputera klienta, później może być problem. Zwłaszcza, że nie wiadomo na kogo się trafia.
zdjecie uzytkownika
lola90 - 2015-03-27 14:25:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to co mnie kusi żeby jednak pójśc do pracy do Securitas Polska to to że sa oni cześcią wielkiego międzynarodowego koncernu a ja doskonale odnajduję się w takich wielkich korporacjach bo lubię jak rzadzą twarde regulaminu których musze przestrzegać wszyscy, od ochroniarza po prezesa, ciekawe jak tutaj to wygląda
zdjecie uzytkownika
manuel89 - 2015-04-08 11:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A od kiedy w ochronie pracują mędrcy? A Securitasie zwłaszcza? W ciągu ponad 3 lat w Securitasie spotkałem naprawdę mało ludzi inteligentnych i mądrych. Ja też nie jestem członkiem Mensy ale nikt odemnie nie wymaga używania rozumu. Za rozum nikt nie płaci. W Securitasie liczy się lojalność wobec przełozonych, dyspozycyjność i brak kolegów. Kiedyś Securitas drukował Patrol i tam na ostatniej stronie byli ludzie miesiąca. Oczywiście sami swoi. Kiedyś Securitas robił kursy szefów ochrony i menadżerów. Oczywiście dla swoich. A regulaminy to jest bat na bydło (cieci) i nie widziałem żeby poganiacze bydła sami się biczowali.
zdjecie uzytkownika
Moherowy Ninja - 2015-04-09 16:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wystarczy znaleźć na internecie (lub gdzieś w szafce na obiekcie) stare gazetki PATROL, by naocznie przekonać się, czym zajmuje się tak naprawdę Securitas... Czym??? Zarabianiem pieniędzy. A jeśli tak- to ja, Ty i wszyscy inni czy stojący czy patrolujący, jeżdżący w jednoosobowych patrolach czy konwojach jesteśmy USŁUGĄ- nie osobą, nie człowiekiem- usługą, roboczogodziną, zyskiem netto czy brutto... Nie było numeru, który mając w rękach nie przyprawiał mnie o niezdrowy skurcz w żołądku... Kontakty biznesowe, zyski wypracowane, wdrażane innowacje, wyróżniani pracownicy, strategie, szkolenia (tylko Securitas wie ile są warte- bo na rynku niewiele)... Jesteśmy jak gigantyczy mak-donald, który kupuje surowce tam gdzie najtaniej (czyli z odzysku) i oferuje nawet apetyczne, kolorowe danie na widok którego cieknie ślina a w brzuchu słychać burczenie wywołane nadprodukcją soków trawiennych... Bo czy emeryci, inwalidzi i inni (intelektualnie niepełnosprytni) to nie surowiec z odzysku, jak wychodzące z daty mięso na kotlety???
Nikt nie musi za mną iść w ogień... Wystarczy, że w duchu przyzna mi rację, zacznie myśleć... Nie da się tego zmienić w ciągu nawet i kilku lat... Dewastacja naszych umysłów i naszej Ojczyzny trwa już od 1939r. Może i nie warto oglądać się wstecz i rozpatrywać co by było gdyby... ale wystarczy poczytać ile dokonali Polacy po odzyskaniu niepodległości... Szwedzi wtedy przyjeżdżali i podziwiali nasz COP... Polacy jako naród są obdarzeni wyjątkowym intelektem! Dziękujmy Bogu za wszystko co nam daje ale nie prośmy Go o cud w naszym życiu! Chcesz zmienić pracę??? Zacznij jej szukać!
zdjecie uzytkownika
Baba Jaga z Chatki na Kurzej Stopce - 2015-04-09 17:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [manuel89 - 2015-04-08 11:44:12]:
Manuel... Ty masz 25-26 lat... Młody jesteś i nie wiem, czy mądry czy wymądrzający się... Nie znasz zbyt ludzi, którzy pracują w firmie... Nie piszę tu o ludziach lansujących się w służbowych autach (przepraszam tych, którzy ciężko pracują na kierowniczych stanowiskach), ale o zwykłych szarych ludziach wśród których ja spotkałem i patologię ale i prawdziwe perełki... Wszystko co piszesz- ma rację bytu... Poczytaj choćby wcześniejsze wpisy co niektórych pracowników... Czujesz się na siłach, by podjąć z nimi polemikę? Podejmij... Ale nie zniżaj się do poziomu tego, któremu odpisałeś!
zdjecie uzytkownika
Luo Guang Yu - 2015-04-09 17:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bruce Lee - 2015-03-22 16:53:33]:
Hallo Bruce!
zdjecie uzytkownika
manuel89 - 2015-04-09 20:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Baba Jaga z Chatki na Kurzej Stopce - 2015-04-09 17:05:10]:
Hej Babo! Masz trochę racji z tym wymądrzaniem. Trochę się wymądrzam chociaż za głupiego też się nie uważam. Jak przyszedłem do pracy w ochronie zdziwił mnie, że tak sporo osób czyta książki. Przeróżne od klasyki, poprzez lektury, beletrystykę do podręczników. Można było z nimi porozmawiać na wiele tematów. Ale to w większości byli pracownicy liniowi. Osoby funkcyjne to inna bajka. Tam było więcej ambitnych, niemających czasu na czytanie, mający inne kręgi zainteresowań. I jedni i drudzy po pewnym czasie dostawali coś takiego do głowy, że następował jaiś przerost ambicji, wywyższanie, jakieś próby bezmyślnego rządzenia. "Bo to ja jestem dowódcą" Każdy powód był dobry do zmiany takiego człowieka. Zdjęcie w Patrolu, regulacja stawki lepszy posterunek czy pochwała od menadżera. Myślę, że wiecie o co mi chodzi. Nie chcę polemizować z innymi osobami (np z fłupcami tu na forum) Nie mam cierpliwości. Podzielam poglądy takich komentatorów jak "Moherowy" "VMultifunctionWorker" "Zdenek" czy "Mirecki" Ten ostatni dość szczegółowo opisał tę patologię. Ludzie jeśli macie jakąś szansę uciekajcie z tej roboty. Tu jesteśmy pozbawiani resztek człowieczeństwa. Warczymy na siebie bez powodu. Dopóki tak jest i prezes i dyrektorzy i menadżerowie mogą spać spokojnie. My wypracujemy ich marże, premie i pensje.
zdjecie uzytkownika
manuel89 - 2015-04-09 20:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam za literówki. Pisałem na kolanie.
zdjecie uzytkownika
dron - 2015-04-19 21:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie przypadkowo chyba securitas polska poszukuje aż tak wielu pracowników... Praktycznie w całej Polsce brak im jest obecnie pracowników ochrony na obiektach przemysłowych
zdjecie uzytkownika
stasio - 2015-04-28 18:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam emeryturke i podwyzke dostalem na zlecenie i umowe o prace haha w wy co ?
zdjecie uzytkownika
ctrl+delete - 2015-04-28 20:47:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [stasio - 2015-04-28 18:01:05]:
Wydasz to na leki ale i tak zdechniesz. Niedługo.
zdjecie uzytkownika
Pierdzący we Śnie - 2015-04-30 22:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [manuel89 - 2015-04-09 20:13:51]:
haha... Stasiu... Mam gdzieś Twoje sukcesy w postaci paru groszy więcej... Ty się skundliłeś... Bo pracujesz na emeryturce... co spłacasz??? Nowy samochód, którym pokazałeś sąsiadom czy rodzinie jaki to burżuj jesteś??? Synowi mieszkanie bo nie pracuje??? Czy swoje alimenty??? A co jesz na śniadanie??? Najtańsze parówki z dyskonu??? Pokaż swoje skarpetki...Słoma tam się nie przyczepiła jakaś czasem??? Czy Ty w walonkach nie pomykasz jak masz wolne??? Wiesz... Taki wiejski psycholog ze mnie więc wybacz mi, że tak Cię oceniam... Ja tam przynajmniej czasami myślę, a Ty co???
zdjecie uzytkownika
Pierdzący we Śnie - 2015-04-30 22:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [manuel89 - 2015-04-09 20:13:51]:
haha... Stasiu... Mam gdzieś Twoje sukcesy w postaci paru groszy więcej... Ty się skundliłeś... Bo pracujesz na emeryturce... co spłacasz??? Nowy samochód, którym pokazałeś sąsiadom czy rodzinie jaki to burżuj jesteś??? Synowi mieszkanie bo nie pracuje??? Czy swoje alimenty??? A co jesz na śniadanie??? Najtańsze parówki z dyskonu??? Pokaż swoje skarpetki...Słoma tam się nie przyczepiła jakaś czasem??? Czy Ty w walonkach nie pomykasz jak masz wolne??? Wiesz... Taki wiejski psycholog ze mnie więc wybacz mi, że tak Cię oceniam... Ja tam przynajmniej czasami myślę, a Ty co???
zdjecie uzytkownika
POSPOLITE RUSZENIE - 2015-04-30 22:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
10 V 2015
RAZEM ODZYSKAJMY NIEPODLEGŁOŚĆ PO 70 LATACH!
ZMIEŃ LOS SWOICH DZIECI!
NIE BĄDŹ MURZYNEM WE WŁASNYM KRAJU!
O B U D Ź S I Ę !!!
zdjecie uzytkownika
Leon - 2015-05-13 21:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Manuel.. Nie obraź się... Pisałem do Stasia a wyszło, że Tobie odpisuję jako Pierdzący... Ale fajnie, ze tacy ludzie jak Ty zglądają tu... Napisz coś czasem...
zdjecie uzytkownika
manuel89 - 2015-05-15 17:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leon - 2015-05-13 21:44:39]:
Nawet mi do łba nie przyszło żeby brać Twój wpis do siebie. Każdemu może się omsknąć. Takich Stasiów, Jasiów czy Józiów w naszej branży można spotkać na każdym kroku. Nic im się nie chce robić, bo mają rentę i zapasową robotę, mają spore oczekiwania i na każdym kroku byle pierdołę, podpierdalają do dowódcy albo nawet do inspektora. Za 2 zł każdy z nich byłby "pierdzącym w kościele" :-) Także,Leon spoko.
zdjecie uzytkownika
manuel89 - 2015-05-21 16:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leon - 2015-05-13 21:44:39]:
Stasio coś tak dziwnie umilkł. Czyżby podwyżka bokiem mu wyszła?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: szybko i bez ceregieli: przejrzenie dokumentów, wykład o polityce firmy (utopia)
Pytania: pierwsze pytanie to CZY MASZ GRUPĘ INWALIDZKĄ , RENTĘ LUB EMERYTURĘ
zdjecie uzytkownika
greg40 - 2015-05-27 06:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam na amazonie we wrocku na 1 dalej kazdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] partnerów ?
zdjecie uzytkownika
Zdenek - 2015-05-27 12:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [greg40 - 2015-05-27 06:58:45]:
Pewnie jak wszędzie. Ja nie jestem już pracownikiem Securitasu. Tu jest za dużo mądro-głupich. Na forum dali pokaz swoich mądrości. (Bruce Lee i lolo pracujecie jeszcze?) Nie będę się rozpisywał na temat Securitasu bo nie spaliłem za sobą mostów i może kiedyś wypadnie wrócić. Kto wie? Ostatnio tylu przyszło do Securitasu kwalifikowanych idiotów, ze w pale się to nie mieści. Licencji żaden nie miał bo tam były egzaminy a teraz z marszu są najmądrzejsi. Tu gdzie jestem, jednym z wymogów była książeczka osoby dopuszczone do posiadania broni chociaż z bronią nie pracuję. Taka weryfikacja kompetencji przez firmę. Żaden matoł takiej książeczki nigdy nie będzie miał bo ich przerasta. Wszystkim życzę powodzenia. Uważajcie na kretynów. W Securitasie jest ich więcej niż gdzieś indziej.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Securitas Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Securitas Polska?
Zadaj pytanie
alert