logo ROTOMAT Sp. z o.o.

ROTOMAT Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o ROTOMAT Sp. z o.o.

Admin 2009-12-12 00:40:03
Nie idźcie tam do pracy!!!
(usunięte przez administratora)
olo 2009-12-12 10:39:21
Nie polecam atmosfera wywołana przez dyrekje powoduje brak motywacji do pracy .
Niezadowolony Pracownik 2009-12-12 16:46:03
Slabe zarobki,w stosunku wyrabianych godzin pracy i ogulnie pracy jaka sie wykonuje na drogach!!!!!!!!!!!!!! nie polecam nikomu zatrudniac sie w rotomacie
Masta-Blasta 2009-12-15 20:37:06
Nie idzcie tam!!!!!!! Placa marne grosze.Wiecej dostaniecie za sprzatanie klatek schodowych. zastraszaja ludzi i zmuszaja do pracy po godzinach i wekeendy. Sa wszedzie kamery nawet w toalecie i socjalu. Ludzi maja za cytuje slowa "bialych murzynow"
były pracownik 2010-01-09 15:28:32
służba drogowa sama nazwa dość interesująca jest to praca dla ludzi którzy nie lubią siedzieć w miejscu dla posiadaczy prawa jazdy kategorii B lub C możliwość nabycia doświadczenia za kółkiem gdyż jezdzi się dużo sama praca lub to co się z nią wiąże jest bardzo ciekawa i daje dużo zadowolenia z jej wykonywania zmusza do działania i podejmowania decyzji realizowania projektów pracy w grupie praca jest godna polecenia jest to praca na drodze co wiąże się z duża odpowiedzialnością i sumiennością gdyż zabezpiecza się ludzi wykonujących prace na drodze jak i uczestników tzn robotników kierowców i pieszych wszystko co przyjemne tu się kończy praca w zależności od działu trójzmianowa czyli rano popołudnie noc praca na zewnątrz czyli wiatr deszcz śnieg błoto ciężko o sobotę i niedzielę wolną kiedyś były wyjazdy w delegacje co łączy się z rozłąką jak ktoś posiada rodzinę teraz nie wiem jak jest atmosfera w pracy kierownictwo do bani nie liczy się z pracownikami ludzie w pracy jak wszędzie paru może się znajdzie pozytywnych to raczej ze starej ekipy jak jeszcze ktoś się tam ostał nowych nie znam ludzie którzy za wszelką cenę chcą utrzymać tą posadę lub co chcą się przebić dalej unikajcie zazwyczaj kablują co do możliwości rozwoju hehehehe czyli podniesienia kwalifikacji awansem zapomnijcie chyba ze kabel za to może dostaniecie parę zloty więcej do premii jedynym rozwojem dla was będzie robić jak najwięcej godzin doszliśmy do tematu płaca podstawa jak się nie mylę to około 1200 pln na rączkę i od trzech lat się nie zmienia premia uznaniowa jest albo jej nie ma nie jest określona od czego ona jest wiec nie bardzo wiadomo co ja kształtuje decyduje o tym dyrektor ps twierdza że od nadgodzin bo nadgodziny w tej firmie są po normalnej płacy czyli nie ma 50siatek 100ek czy lepiej płatne za soboty niedziele czy święta zapomnijcie czyli jak chcesz zarobić ok 3000 pln to musisz zrobić ok 360 godzin w miesiącu rekordu nie pamiętam ale ktoś tam zrobił o wiele więcej godzin ehehehehehe podsumowanie daleko nam do europy gdyż tam nawet za zmywak jesteś wstanie zarobić ponad 3000 pln bez problemu za 168 godzin w miesiącu lub za 4 godziny pracy nocnej w jakimś magazynie bez żadnych odpowiedzialności wiec kwestie ubiegania się o tą postawę pozostawiam wam .
ja 2010-01-18 21:04:07
wszystko potwierdzam niestety jeszcze tam pracuje ale chwilowo nie mam nic lepszego
ADMINEK 2010-02-07 14:42:57
Było piękne forum w którym była cała prawda o firmie. Niestety prawda w oczy kole. Jest nowe forum (usunięte przez administratora) Nie idźcie tam do pracy!!! Od nowego roku jest jeszcze gorzej!
burbin 2010-06-22 17:30:25
w biurze docelowo zaproponowali 2200, na początku można liczyć na 1500
pracownik 2010-09-29 20:05:48
nie ma co gadać że nie wiadomo co tam się dzieje. Kto chce pracować i zarabiać to nie narzeka, a niestety nieroby, które widzą tylko problemy zawsze będą mieć problem. Praca odpowiedzialna jako monter oznakowania i niebezpieczna, ale uczy pokory i pozwala zdobyć doświadczenie na drodze. Jeżeli chodzi o atmosferę to jak w każdej firmie są napięcia między ludźmi, ale to normalne jak trzeba zrobić kupe roboty w jeden dzień.
1
Kilof 2010-10-03 21:08:33
Pracowałem - nie polecam, ciągłe wodzenie pracowników za nos aby ich zatrzymać w firmie - ale jeżeli coś się nie podoba i dajesz o tym znać starając się to zmienić to usłyszysz "Jeżeli ci się nie podoba to do widzenia, na twoje miejsce jest tysiąc innych chętnych" .Śmieszne wynagrodzenia za pracę nocną i ogolnie za nadgodziny. Lekceważące podejście kadry kierowniczej do pracownika. Mistrzem lekceważenia pracowników jest Sz.P dyrektor.
Kierownik działu oznakowania tymczasowego non stop próbujący podbudować swoje ego, poprzez poniżanie pracowników.
Nie tędy droga panie (usunięte przez administratora) Nie jest pan taki super fajny jak panu sie wydaje
Co do atmosfery w firmie powiem tylko że istnieją w miejscu pracy poszczególne (usunięte przez administratora) których członkowie sprzedali by swoich "przeciwników" za miske ryżu.
Warunki socjalne? BRAK. często bywało że nawet rękawiczek "wampirek" brakowało przez miesiąc.
Wykonywane obowiązki - nie powiem, praca bardzo ciekawa i dają dużo satysfakcji.
Kilka lat juz tam nie pracuje, może coś się rzeczywiscie zmieniło choć wątpie w to.
tpal 2010-11-17 18:25:03
Panowie szukam osób pracujących bezpośrednio przy oznakowaniu, kosztorysowaniu etc. w celu zasięgnięcia cennych rad - otwieram podobną firmę - może jakiś wspólnik?
2
kola 2010-12-22 21:42:07
podaj jakiś namiar na siebie kolego
0 2012-03-30 22:47:11
opinia: Kilof - 2010-10-03 21:08:33 nadal aktualna, na normalną umowę o pracę nie ma co liczyć, to co proponują to umowa o dzieło, ewentualnie zlecenie i to przedłużana co miesiąc... Bardzo nie polecam
Zombie 2012-05-16 19:32:33
Potwierdzam to co napisał kolega na umowę o pracę można liczyć po roku albo i więcej, niby firma nie ma kasy na korzystniejsze dla pracowników wynagrodzenia(wypowiedź prezesa) a tu masz ci los kupują nową koparkę i ciężarówkę to chyba reakcja na prośby pracowników o podwyżkę.
pracownik 2012-08-05 12:49:16
Jak się chce to się zarobi, trzeba tylko robić a nie gadać i marudzić. Nierobom (patrz wyżej) zawsze będzie pod górę. Polecam.
2
robol 2012-08-05 12:53:10
Robić a nie (usunięte przez administratora) to swoje zarobicie. Mi tam się dobrze pracuje.
1
zapierdalacz 2012-09-01 13:37:36
pracuję 2 miesiące, bez szału ale większych zastrzeżeń nie mam
1
zapieprzacz 2012-09-18 14:25:36
Jak się chce to się zarobi. Potwierdzam powyższą wypowiedź, bez większych zarzutów.
1
mmm:) 2013-02-17 23:00:49
mam takie pytanie do tych co tam pracują od niedawna ile mają na umowie i jaką mają tą umowę czy o dzieło ,zlecenie , albo umowę o prace ??
obecny pracownik 2013-08-02 13:34:35
Witam!
Czytam te opinie o rotomacie i szczeże powiem że i może jest w niektórych trochę prawdy ale opinie typu:"nie idzcie tam do pracy "to żenada
Dla zainteresowanych-firma jest podzielona na działy
rózne- budowlane,malarze,elektrycy,oznakowanie
ale w sumie i tak się robi wszystko:P
np pracując w dziale 05(elektrycy)nie ominie cię(przyszły pracowniku)
np budowa sygnalizacji
zarobki są uzaleznione od tego w jakim dziale sie pracuje i co sie wykonuje
Pierwsze mc przyjmują na umowe zlecenie i wcale sie nie dziwie wszak trzeba przesiać plewy(bez urazy)
ale na takiej umowie mozna dobrze zarobic płatna jest kazda godzina
Atmosfera jest fakt dziwna troche ale to moje subiektywne zdanie
Pracownicy tak jak w wojsku-róznie:)
szefowie-nie mam zdania(chociaz wszyscy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzęsą przed nimi)
kierownicy-kazdy inny co "dział"to obyczaj :D



1
obecny pracownik 2013-08-02 20:58:10
No nie da sie napisac to prawda
mysle ze jak sie cos umie robic to stawke ok 12-15zł na umowe zlecenie mozna osiągnąc
w sumie jak pracowałem na umowe zlecenie zarabiałem wiecej niz teraz
:)
bo płacili wszystkie godziny teraz jest taka polityka firmy ze płacą tulko 18 do wypłaty
1
zadowolony 2013-11-18 23:07:11
Dobra. Ale trzeba pracować. Doceniam fakt że martwym sezonie (zima) płacą umowną podstawę wynagrodzenia a nie kombinują jak tu nie zapłacić. Niektórzy do tej pory pracujący są chyba niańczeni......Mi się dobrze pracuje bo nigdzie nie ma lekko.
1
gandalfszary 2014-11-28 22:15:51
Witam, a czy Rotomat w ogóle prowadzi teraz jakies rekrutacje? Bowiem słyszałem trochę pozytywnych komentarzy na temat firmy, ale obawiam sie, ze mogły byc one już nieaktualne. Zależałoby mi na informacjach od aktualnie zatrudnionych, czy pieniądze sa wypłacane na czas, czy istnieje jakis system socjalny?
tabu 2015-01-31 22:55:03
tematem tabu w polsce to sa jak zawsze wyplaty a raczej ich wysokosc - nikt nie chce nigdy poweidziecile zarabia, nie rozumiem tego zupelnie bo wiem ze sa rozne stawki ale jakludzie by rozmawiali na takie tematy to vy nie byli az tak zawistni moze powiecie cos wiece moze w takim temacie bo zaczne dyskusje chociaz na taki temat
staszek 2015-02-16 14:56:37
no to też prawa, raczej ludzie nie chwala się wysokością wypłatbo albo nie chcą, żeby wyszło, ze zarabiają więcje niż ich znajomi, albo, że za mało.. no różnie to wygląda tak naprawde, wiec nie wiem już sam jak mam na to zaregować. ale jakby ktoś nawet anonimowo napisał jak sprawa wygląda, to miałbym już rozeznanie.
janek 2015-03-05 14:49:43
każdy może zachowac dla siebie taką informacje ile zarabia, za co i kiedy dostał podwyżke w pracy. Ja też nie chwale się zrobkami przed rodziną czy przed znajomymi ile konkretnie dosatje, rozliczam się tylko z ZUSem i to mi wystarczy w zupełności. Ale napisac komuś kto szuka pracy ile można zarobić na forum to już co innego.
mario 2016-02-23 14:19:53
Jaką proponują stawkę i ogólnie warunki na stonowisku monter oznakowania drogowego ?
Waldek12 2016-03-02 20:18:02
Ta firma to niewypał pracowałem tam jako kierowca z kategoriom prawa jazdy : B,C,E uprawnienia HDS i wiele innych uprawnień ( ale że nie mają etatu kierowcy
zatrudnili mnie jako ,, montera " harówa że głowa boli jak wyżej pisali koledzy.
Dali łopatę i haruj jako robol, kop doły pod słupki ładuj i rozładuj samochody ,noś ciężkie rury itp. Nie polecam mądrym ludziom tej pracy.
Były pracownik.
1
pracownik 2016-03-04 16:31:37
Witam wszystkich chętnych do podjęcia pracy w ROTOMACIE .
Kilka sprostowań
Pakiet socjalny to zależy kto co rozumie pod tym pojęciem.Nie zauważyłem żadnej opieki medycznej,a za kartę mulitosportu (dodam że nie z pełną ofertą) dopłacić trzeba z własnej kieszeni około 130zł,no może chodzi o tzw dofinansowanie na święta to owszem jest raz w roku 200-300 złotych.Oczywiście są ludzie przy korycie ale to inna historia.
Umowa o pracę? oczywiście zlecenie jak wytrzymasz 3 lata to dostaniesz na stałe hahaah jak wszędzie pis o to zadbał
Nie ważne jakie masz uprawnienia,kategorie praw jazdy,dziadka z wernachtu,itp zostaniesz wrzucony do jednego wora jak to opisał Waldek 12
2500 oczywiście ze tak BRUTTO!!!
Kariera-fakt jest kilku karierowiczy którzy podje.....ą cię za sam fakt że mogą to zrobić
Plusy jak sobie przypomnę to dodam
1
obecny pracownik 2016-03-06 08:50:20
Pracuję w Rotomacie od jakiegos czasu.
Nowy pracownik zatrudniany jest na zlecenie
Jak sie szybko wykaże umowa na czas okreslony jak dalej bedzie sie wykazywał na czas nieokreslony.WYKAZYWAĆ(definicja)-nie mieć własnego zdania,nie marudzić,150%dyspozycyjności,np jako monter oznakowania 3 zmiany
Płaca na początek tyle jakbyś dostał od rządu na 4 dzieci no prawie czyli obliczcie sobie(dla pocieszenia dodam że netto)
Kogoś interesują benefity są odpłatne ahahahhaha
Urlop płatny-chyba juz odpowiedziałem
socjal-szeroko pojete słowo-opieki medycznej nie ma,łazienki brryyyyy szok ze jeszcze są odwazni zeby sie tam kąpać (jednego widziałem)
Waldek 12 dobrze napisał wszyscy wrzuceni do jednego wora i łopata nie ma zlituj
2
obecny pracownik 2016-03-06 10:39:53
....byłbym zapomniał :)
ktoś pisze o awansie powiam tak stołki są obsadzone kierowników,brygadzistów itp i te osoby trzymaja sie kurczowo swoich stanowisk są juz na tyle sprawdzeni zarabiaja o tyle wiecej,i są pokorni że trudno jest awansowac chodz ostatnio jakis pomocnik kierownika bo i takie funkcje są sam zrezygnował z funkcji pracownik to tzw "gorszy sort" przykład:spotkania typu wigilia-zaproszeni tylko kierownicy,spotkania typu wyjazdy integracyjne-kierownicy pracownicy w własnym zakresie spotykają sie po pracy na piwko nawet duzymi grupami,ale ostatnie spotkanie (w firmie)nie wyszło im na zdrowie nie pytajcie na formum co i jak bo nie napisze dodam ze bylo to spotkanie wigilijne które pracownicy sami sobie zorganizowali bo nie zostali zaproszeni na spotkanie z zarządem
pracownik 2016-04-16 19:42:41
Zapomniałeś jednak dodać że nie było to "spotkanie", tylko libacja alkoholowa połączona z bijatyką bez kultury i jakichkolwiek zasad.
pracownik 2016-06-30 16:47:37
Praca w tej Firmie NIE JEST GODNA POLECENIA , ludzie przychodzą na dwa dni i na trzeci dzień ich nie ma ... Wynagrodzenie nie adekwatne do pracy , a dobre zarobki mama osoby które podpierdalaja , i donoszą do kierownika , na to miast co do kierowników co nie którzy dużo obiecuje na tym tylko się to konczy .... jednym słowem uciekaj jak naj dalej i omijaj ta frme z daleka
2
Mariusz 2016-07-14 12:22:58
Widzę że Rotomat dalej ogłasza się na znanym portalu społecznościowym.W związku z tym mam pytanie do ludzi pracujących w tej firmie.
Ile powinien(zarabia) zarabiać Majster Robót Elektrycznych?
i CZY PRAWDĄ JEST TO ŻE JEST TO PODSTAWA KTÓRA WYNOSI 1900 netto?,bo jeśli tak to się nie dziwię że ogłoszenie widnieje już z 3 mc :)
Chodzi mi tu o podstawę bez premii nadgodzin nagród obiecanek i zapewnień że "będzie dobrze"
Pozdrawiam
Ps.Swoją drogą strona internetowa firmy która istnieje na rynku od 1992 roku bez zakładki "kariera"?
Mariusz 2016-07-14 18:08:05
Seba ogłoszenie jest dodawane oczywiście w zmiennej treści od około kwietnia wiec nie wal farmazonów i nie broń tak tej firmy.Zakładam że jesteś trochę wyżej niż szeregowy zjadacz chleba w tej firmie.
Fik 2016-08-29 18:48:55
Nie narobisz się,tylko warunki atmosferyczne przeszkadzają. Spoko ludzie,nie wszyscy.
Fik 2016-08-29 18:49:20
Nie narobisz się,tylko warunki atmosferyczne przeszkadzają. Spoko ludzie,nie wszyscy.
rftgr 2016-08-29 22:28:45
ale oby to była rawda bo akurat amtosfera w pracy przynajmniej dla mnie jest bardzo istotna wręcz bym powidizla ze idzie w parze z tym jakie sa zarobki oferowane i jakie warunki sa w firmie ne wiem jak u was
Zostaw swoją opinię o ROTOMAT Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROTOMAT Sp. z o.o.