brak logo

paptrans

Siedlce

Opinie o paptrans

anonim 2011-01-25 15:50
Skandaliczne warunki pracy a właściwie to ich brak.Firma nastawiona jest na DUUŻY zysk czyimś zdrowiem.Świadczy o tym rotacja ludzi (codziennie).Zresztą, bez przerwy potrzebują tam ludzi do pracy, a to już świadczy o firmie.Zarobki (ok. 1100 zł) za taki wyzysk i w przyszłości pylicę płuc wydają się kpiną.
Takim pracodawcom powinno się zabierać możliwość prowadzenia działalności na 20 lat.
JEDEN Z WIELU PRACOWNIKÓW 2012-12-08 22:09
Niestety nie mam nic dobrego do powiedzenia na temat tej firmy. Pracowałem w tej firmie kilkanaście dni jako kierowca-wystarczy.
Fakty:
-Nie przestrzegany czas pracy kierowcy. ( najwidoczniej to norma w Polsce.
-Każda firma od której odbierałem makulaturę upominała się o zaległe pieniądze.
-Bezsensowna oszczędność na stanie technicznym pojazdów.
-WYSYŁANIE KIEROWCY W TRASĘ SAMOCHODEM RENAULT, KTÓRY MA ZABRANY DOWÓD REJESTRACYJNY!!!!!!!!
ITD- DO ROBOTY
Kolejny ex 2013-04-09 14:51
No ja potweirdzam poprzedników. Syf kiła i mogiła. Nikomu nie polecam tam trafic. Obiecuja stała + kilometry a przy spoznionej wyplacie okazuje sie ze to nie tak, ze mialy byc tylko kilometry. Zero poszanowania dla czasu pracy kierowcy. Trasy dlugie i maja byc na raz robione bez zadnych dluzszych przerw. Sypialek w samochodach brak, o hotelach to nawet nie ma mowy, oszczednosc na samochodach maksymalna, pieniadze na tankowanie w trasie oczywiscie marne ze trzeba ze swoich dokladac:/ Platnosci sporo opoznione:/
Bizz 2014-12-17 17:00
Już wszystko rozumiem. Jako klient na papier toaletowy czekałem prawie miesiąc. Cholera nie te czasy myślę, ale teraz już jest jasne. Nie polecam do współpracy.
Artemis Fowl 2015-01-11 16:06
Pracowałem w kilku lepiej płatnych firmach, praca też mi odpowiadała ale zwalniałem się z jednego powodu : Pracodawcy! Znaleźć dobrego szefa który nie użyje wulgaryzmów na dzień dobry pod Twoim adresem, znaleźć ciężko.
Szef /Szefowa, kultura osobista wysoka, porozmawiać z nimi można zawsze o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] marynie w miarę granic rzecz jasna, więcej nauczyłem się w tej firmie i poznałem swoje możliwości niż mógłbym znaleźć gdziekolwiek indziej. Fakt, szef tutaj = kierownik. Ciągłe kontrole potrafią denerwować ludzi lecz jak mu się daje pretekst, to i Ciebie przywróci w kilku słowach do myślenia. Złościć się możesz, ale po co na niego? duma zabrania przyznać się do własnej winy!
(ale podziwiam cierpliwość do ludzi, a różni przychodzili)
Czytam Wasze komentarze, mógłbym się przyznać rację do złych warunków pracy lecz wina leży w wygodzie. Maski przeciwpyłkowe są, rękawiczki ubranie robocze kupione (nigdy w życiu lepszego nie miał, szyte na miarę!=). Więc jeśli twierdzi ktoś "duży zysk kosztem zdrowia pracownika", to spójrz na te gadżety i może mógłbyś sobie założyć w końcu maskę na pysk? Oczywiście, zamiast tego wygodniej bez maski i dzięki Waszym płucom jest tak system filtrujący, niedługo będziecie chcieli dodatku za taki filtry.
"wymiana pracowników "? Praca akordowa wymaga dopasowania sobie kogoś do grupy z iloraz IQ nie wyższym od małpy, minimalne wymagania. Odchodzą ludzie dlatego, że sami pracownicy im dziękują za pracę. Do biura dochodzi info, że nie nadajesz się i BAJO! A koleś nie zdążył nawet szefa na oczy zobaczyć..
Ktoś pisal, że czekał miesiąc na towar. Skończę to maglowanie o tej robocie w paru zdaniach. Gdyby pracownik zaczął myśleć, nie produkował syfu oraz przestałby sabotaż prowadzić, firma o niskich warunkach sanitarnych etc. mogłaby donieść dochód a podejrzewam, że choćby nawet pazerny pracodawca mógłby i tak podnieść poziom. Płaca jest niska ale mało wymagająca. Jaka płaca taka praca pytasz? Nie, człowiek prosta maszyna z głupią wadą, ma emocje i robi problemy innym zabierając Ci kasę bo jest zły na tego X a Pan Y ma to gdzieś.. Niewiele zależy zarobek od pracy Twoich rąk a firmę polecam jako trening cierpliwości do współpracowników. Gdy spróbujesz normalnie doping dać, zostaniesz skutecznie olany bądź dopniesz celu, do końca zmiany a jutro znowu rutyna z ludźmi którzy nie pasują chyba głównie tylko mi w większej mierze, każdy ma "mniejsze" zastrzeżenia do nich.
Wypisałem to co myślę z punktu widzenia pracownika i będę zawsze twierdził, że dalszy rozwój zależy od pracowników, pracodawca powinien tylko się pokazać, że żyje i nie porwali do Talibowie. Maci ludzie zdolności, bardzo duże wiecie? Do utrudnienia sobie życia ;)
Zwroty towaru, brak zamówień = urlopy bezpłatne z jakiej winy? Mógłbym zwalić to na szefa, że listka nie ma ale po co? Ktoś go musiał uszkodzić, bo nie potrafił posługiwać się prostym narzędziem pracy.
Narka załoga i nie róbcie smrodu gdzie go nie ma, myć się trzeba a nie wąchać innych! xD
"wilka dla wilka bardziej jest człowiekiem ".
2
xxx 2015-04-15 10:13
Dzięki wszystkim za ich opinie
ps. jak fajnie że jest ten internet he he he
Tomasz 2016-05-17 10:01
Hej! Podpowie mi ktoś, ile mniej więcej zarobić tu może kierowca C+E? :)
Maaxxx 2017-07-12 14:22
Jakie warunki płacowe podstawa+premia w firmie na stanowisku Przedstawiciel Handlowy?
Ile wizyt dziennie?
Jakie auto?
Geniexxxx 2017-08-10 17:10
Pracowałem w tej firmie przez dłuższy czas i z tego co się orientuje firma ma wszystkie papiery i przeszła wszystkie kontrole typu bhp, sanepid itd. Warunki pracy przez ostatni czas bardzo się poprawiły - firma zwyczajnie musi spełniać wymogi! Jeśli masz szczęście i trafiłeś do dobrej ekipy, to możesz zarobić porządne pieniądze - to ile zarobisz zależy tylko od ciebie - nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć jak działa praca na akord;)
Do Szefa/Szwfowej nie mam ŻADNYCH zastrzeżeń - wysoka kultura osobista i chętni do rozmowy.
Karolina 2017-08-22 12:49
@Geniexxxx rozumiem, że poleciłbyś innym pracę w paptrans. To ważne, że można liczyć na dobry kontakt z szefostwem. Piszesz też, że warunki pracy bardzo się poprawiły. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Co konkretnie uległo zmianie? Dodatkowe rzetelne informacje będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy. Co byś im doradzić?
handlowiec 2017-10-02 17:02
Pracowałam na stanowisku przedstawiciela handlowego i nie mogę powiedzieć złego słowa. Bardzo dobry system premii i prowizji - także jak się dobrze pracuje mozna dobrze zarabiać. Miło wspominam:)
2
Karolina 2017-10-03 09:30
@handlowiec rozumiem, że polecasz innym pracę w tym dziale paptrans. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy? Czy zaraz po jej rozpoczęciu można liczyć na szkolenie wprowadzające? Czy oprócz wynagrodzenia oraz systemu premii i prowizji pracownicy mogą również liczyć na dodatkowe benefity, czy też pakiet socjalny? Takie informacje mogą być bardzo pomocne.
Stary pracownik 2017-10-10 12:08
Na przedstawiciela handlowego z doswiadczeniem nie polecam (organizacyjnie beznadziejnie, pensja jak sie dobrze dogadasz i bedziesz miec na papierze to ok na slowo nie ma co liczyc premie mozna zapomniec polecam dla nowicjuszy albo szukac dalej
Zostaw swoją opinię o paptrans - Siedlce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie paptrans