brak logo

Jobman Group Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Jobman Group Sp. z o.o.

eddie_pszczyna 2008-12-12 17:42:10
Pracuje na rtv w Bielsku z Tesco (pracownik promo-technika). Praca super, swietni ludzie, zarobki mam kiepskie ale i tak lepiej niz na odziezy tylko zal tego, ze na swieta nic nie dostane, ze pracownik tesco ma bony, obiadki swiateczne a ja fige z makiem ;). Na plus dodam, ze grafik elastyczny, ze kasa na konto.
kotoś 2009-07-16 09:33:06
bzdury... czyzby konkurencja się odezwała... kroci nie zarobisz ale bez przesad...
1
luis 2009-11-24 15:47:09
Trzeba czytać umowę :) pewnie odciągneli ci za koszulkę albo coś podobnego.
1
olaaaaa 2010-03-16 19:14:11
śmieszne pracowałam na dziale odzieżowym i jako osoba uczaca dostawałam 5.5 netto godzinowo tez niezle sama sobie ustalałam grafik wiec nie ma co narzekać
karolina 2012-01-03 18:22:20
pracowałam prawie rok na zlecenia biura promo w tesco bytom na dziale tekstylnym ;) ludzie w tesco bardzo przyjazni i mili, niestety osoby pracujące w biurze promo to osoby niekompetentne, które nie traktują swojej pracy na poważnie.. umowe miałam co 3 miesiące przedłuzaną automatycznie, ostatnia miala być do 31 grudnia, przyjezdzajac do pracy 1 grudnia, dowiaduje się, ze juz nie pracuje, bo nie ma wystarczającej ilości godzin.. dowiedziałam się tego od osób postronnych a nie najbardziej zainteresowanych.. NIGDY NIKOMU NIE POLECE tego biura. Przedstawicielka tego biura nie jest na bieżąco, jeżeli chodzi o wydarzenia związane z pracownikami a płaci puste godziny osobie, która nie robi kompletnie nic z racji tego, że jest tez pracownikiem tesco ! ;) Pozdrawiam Tesco Bytom Szombierki ;)
1
Wystawiony 2012-02-16 15:00:54
Witam

Nikomu nie polecam tej firmy. Pomijając fakt śmiesznej stawki (praca na 3 zmiany) stawka 6,40 brutto(usunięte przez administratora). Po rozmowie z miła Pania mówi mi ze wszystko ok i moge zaczac. kaze zrobic badania i ustala ze mna grafik. Umowe mieli przeslac emailem w tym samym dniu ( odczekalem 2 dni i cisza) dzwonie do firmy na 3 dzien bo mialem zaczac prace a oni sie pytaja kim jestem i ze nikt ze mna sie na nic nie umawial. Zero kompetencji, za nic maja swoich teoretyczncyh pracownikow nikomu nie polecam !!
3
Ja 2012-08-27 20:14:51
Pracowałem przez 3 miesiące w Tesco w Rzeszowie na dziale odzieżowym. Z racji, że studiuję praca na pół etatu (dokładnie 85h) była dobrym rozwiązaniem, grafik mogłem dostosować w miarę pod siebie, małym minusem było to, że pracowałem na nocne zmiany. Wynagrodzenie; wychodziło niecałe 7 zł na rękę.Wypłaty przychodziły regularnie tak jak było napisane w umowie. Ludzie bardzo w porządku, wszystkiego się można było dowiedzieć.
1
Ja 2012-08-27 20:18:37
Zapomniałem dodać. Dodatkowo co miesiąc dostaję bo zniżkowy na zakupy (10%), a na święta (Wielkanoc, Boże Narodzenie) bon zniżkowy na ubrania (15zł)
Nienaiwna 2012-10-02 10:50:03
Nie polecam ich wogóle. Umowa wyglądała jak spis kar pieniężnych za cokolwiek. W życiu bym nie podpisała takiej umowy! Takie ryzyko za 6zł/h? Ha ha ha dobre sobie....
4
nie doszły pracownik 2013-02-24 14:43:29
5,50 netto (usunięte przez administratora)umowa to czysta litania kar i grzywny
1
pluskwa 2013-10-02 20:37:21
Pracuję w Krakowie na odzieży. Fajni ludzi, grafik dostosowany do potrzeb, często idą na rękę. Tylko stawka mogła by wzrosnąć.
ktos 2013-12-09 11:17:51
hey pracowałam u nich to jedna masakra tylko kilka dni osoby wysyłane robia za innych dosłownie za 2a ciagle cos nie narzekam na ludzi ktorzy tam pracowali bo tez mieli [usunięte przez moderatora] ale co niektorzy wiecej chodzili niz robili masakra nigdy nie wież co z nastepnym miesiacu obiecuja ze do konca roku tak a potem pod dana firme a tu nic za pare dni ci mowia ze tak jeszcze 3miesiace i tak rok leci nie polecam
1
zatroskana 2014-03-22 17:45:19
Jestem pracownikiem Promo w Rzeszowie na stoisku odzieżowym juz 6msc. Studiuje na dwóch kierunkach. Nie dość ze umowa to spis kar i linczu jaki może Cię spotkać to jeszcze w TESCO pracownicy Promo są uważani za kogoś gorszej kategorii. Kierownik stoiska... tragedia. Niedoświadczony mężczyzna, który straszy umową, karą, zwolnieniem przy każdej okazji. Rotacja dziewczyn na stoisku ogromna, każda narzeka na niego, zwalniają się, jak trzeba isc na rękę z gafikiem? Pójdzie CI na rękę a potem powie ze kombinujesz bo masz sesje. Dziewczyny w większości fajne, niektóre? Donoszą, kłamią i lawirują. Nie polecam nikomu pracy może nie w promo ale w Promo dla Tesco. Kwestia wypłat i terminów jest jak najbardziej ok.
1
Ada 2014-06-12 19:54:34
Pracuję na dziale odzieżowym, 7 zł brutto, mimo podwyzszenia średniej krajowej firma złamanego grosza nie dodała, a wręcz przeciwnie odciągneli nam 3 gr! Żal i jezcze ci napisza maila, że jak ci ie cos nie podoba to nara, wiesz co bierzesz podpiujac 3mieieczna umowe! Rotacja tez niezła, bo jak kto przychodzi na rozmowe i łyzy tę stawkę to od razu dziękuję.
mała_kulka 2014-06-23 19:05:34
Pracowałam na odzieży w Tesco dla tej firmy przez kilka miesięcy w czasach, kiedy stawka wynosiła 6,43/h brutto. Ludzie z Promo są w porządku (bo i tak wszyscy jedziemy na jednym wózku...), wypłaty późno - zgodnie z umową, wiemy przecież, co podpisujemy - ale zawsze na czas. Uważam jednak, że stawka nawet teraz po podwyżce jest nieadekwatna do ilości wykonywanej pracy, ale ilość pracy zależy zapewne od zespołu Tesco, z jakim się pracuje. Nasze ,,panie tescowe" oprócz szukania nam na siłę zajęcia gdy nie było już nic do roboty (ok, trochę to logiczne) lubiły każdemu obrabiać d'pę. Szczególnie młoda pani kierownik. Podsumowując: samo Promo nie jest złe, ale jeśli kiedykolwiek dopadnie mnie bezrobocie i bieda, to nigdy nie wrócę do pracy w Tesco.
MF2 2014-07-02 13:22:08
Pracuje przez Biuro Promo w Tesco na dziale odzieżowym - zarobki mogłyby być większe, ale ile pracy - takie zarobki. Wypłata zawsze terminowo, grafik ustalamy same, ludzie w Tesco bardzo mili,a co do pracy to lekka i przyjemna. :)Polecam! Szczególnie studentom!
mańka 2014-07-08 23:31:09
PROMO ŁÓDŹ BAŁUTY
Nie polecam nikomu pracy w tym sklepie na dziale odzieżowym. Fajny koordynator jednak kierownik traktuje go jako przynies/wynies/pozamiataj, tak że dziewczyna nie może za bardzo się wykazać. Pracowalam trochę ponad miesiąc. Wieczne fochy lidera zespolu Eweliny, która swoje problemy przynosila do pracy i groźby, że nie dostaniemy wolnego w wakacje czy też olewczy stosunek do innych. Taka osoba nie powinna pracować w grupie. Umowa zlecenie za 6 zl a w niej napisane wyraznie ze musimy informowac o nieobecnosci 48 h wczesniej, a i tak tłumaczenie ze ma sie wazne egzamin nie skutkowalo i raz zmuszona bylam przyjsc do pracy zamiast na egzamin. Pracownicy promo traktowani są gorzej niż pracownicy tesco. Kierownik i lider zamiast wspierac osoby które studiuja i sie rozwijaja to podcina skrzydla. NIE POLECAM NIKOMU !!!
3
Meji 2014-09-19 23:16:11
a jak to wygląda od strony badań lekarskich do pracy na stoisku odzieżowym? Czy jest problem, jeżeli nie ma się książeczki sanepidu i poinformowało się o tym konsultantkę telefoniczną z biura Promo? Czy kierują na badanie, czy trzeba ją wyrobić? Czy jako pracownik odzieży nie jest się zobowiązaną do posiadania książeczki sanitarno-epidemiologicznej?
Druga sprawa: jak wygląda kwestia wypowiedzenia umowy? Robią jakieś problemy, np. z zapłatą lub z przyjęcie wypowiedzenia?
ewka 2014-11-14 14:22:41
hej preacuje 2 miesiąc w tarnowie w tesco..Czekam na swoja 1 wypłate większość mam nocki ( nie ucze się) więc lipa z kasą za godzinę ale co zrobić..Biedny tarnów to każda praca dobra...Dziewczyny spoko kierownictwo też.Praca ok :) ale jakby podnieśli stawkę to super by było

tarnów poleca tesco
1
szybki 2015-02-04 18:17:43
zgadzam się z Tobą, co do tego , że jest to uznana i godna zaufania firma. Sam dzięki nim pracowałem gdy naprawdę na gwałt potrzebowałem gotówki. Tak samo mieli moi znajomi. Muszę przyznać , że jeśli będę miał jeszcze kiedyś potrzebę to również skorzystam z ich usług bez chwili zastanowienia. polecam
Poszkodowany 2015-05-18 13:10:15
Jeśli widzicie ofertę Tesco odnośnie pracy omijajcie ją dalekim łukiem...
Biuro Promo jak ją tam zwą kupa oszustów... tydzień dojazdów do pracy każdego dnia po 4 godziny dziennie bo przecież więcej godzin nie ma... A jak nie przyjdziesz to kara 150 zł. Czyli cały tydzień pracy w plecy. Co za szajs!!! Jeszcze dołożysz do tej firmy niż zarobisz!!!
Poszkodowany 2015-05-18 13:11:50
Jeśli widzicie ofertę Tesco odnośnie pracy omijajcie ją dalekim łukiem...
Biuro Promo jak ją tam zwą kupa oszustów... tydzień dojazdów do pracy każdego dnia po 4 godziny dziennie bo przecież więcej godzin nie ma... A jak nie przyjdziesz to kara 150 zł. Czyli cały tydzień pracy w plecy. Co za szajs!!! Jeszcze dołożysz do tej firmy niż zarobisz!!!
Jobman.pl 2015-05-18 13:27:02
Prosilibyśmy o bardziej rzetelne przedstawianie informacji. Po pierwsze - wpisywanie się na grafiki jest dobrowolne (nie ma przymusu podejmowania pracy, nawet po podpisaniu umowy), a co za tym idzie - kary naliczane są tylko w wypadku, gdy osoba zapisana (dobrowolnie) na grafik, nie pojawi się w pracy. W związku z tym, prosilibyśmy o nieużywanie tego typu określeń w kierunku naszej firmy, gdyż jest to krzywdzące.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
xyz 2015-09-04 17:49:58
Pracuję przez promo i jeżeli chodzi o grafik to masakra, niby w umowie jest zapis, że to ja decyduje kiedy przychodzę w praktyce jest inaczej. Dostaję gotowy grafik (pod koniec miesiąca na cały następny) i mam być. Oczekują ode mnie, że będę na każde ich skinienie, jeżeli druga osoba ma w danym dniu wolne ja muszę przyjść do pracy. Robią problemy nawet jeżeli chodzi o przyjście 2 godziny później. Poza tym w czasie pracy jest raczej luz nikt za bardzo się nie czepia, robię swoje i tyle.
fhfg 2015-10-29 15:56:53
Prace w Promo czy w Jobman ogólnie nie polecam. Jeśli ktoś chce dorobić (kilka razy w miesiącu itp) to Jobbman nie jest złą alternatywą ale jeśli chodzi o Promo.. To cóż głęboko bym się zastanowiła nad tą pracę, chyba że kogoś sytuacja zmusi do takiego typu pracy. Pracownicy tymczasowi bo tak są nazywane pracownice w Tesco nawet przez same kierownictwo, zarabiają stanowczo za mało. Stawka nie jest adekwatna do pracy jaką wykonują. są zatrudnione najczęściej na odzież ale są wysyłane do pracy na innym dziale np. nabiał czy towar dla piesków. Zgodnie z przepisami Promo osoba na twz tex soft nie moze wykonywać innych czynności na innym dziale niż odzież. Ale cóż życie swoje. Jeśli chodzi o dziewczyny z odzieży spoko, gorzej z pracownicami tesco. Traktują promo delikatnie jak pracowników drugiej kategorii. Nie dziwie się, ze rekrutacja pracowników jest bardzo wysoka. Kierownictwo traktuje także z góry. Pracownicy dając wcześniej dyspozycje mają wpływ na grafik, ale jak im coś wypadnie w trakcie miesiąca to klops, albo się zamieniaj (jeśli ktoś się łaskawie zgodzi) albo przychodź. Były przypadki, że dziewczyny z gorączką przychodziły do pracy. Problemem jest także wyjście nawet 10 min wcześniej z pracy, jeśli ktoś ma sprawę do załatwienia od razu po pracy to ma problem. Kierownictwo nie wypuści i bierz taksówkę. Więcej na taksówkę się wyda niż tam nie zarobi. Po za tym biorąc pod uwagę, ze zatrudniają studentów mogli by podnieść tą stawkę. Sam fakt, że ciągle pojawiają się ogłoszenia o prace o czymś świadczy.
lark 2016-01-11 14:28:57
a czy ktos cos wie na temat likwidacji promo?slyszalam ze na ciuchach teraz naja pracowac pracownicy tesco od lutego
sylwia 2016-01-12 09:20:50
Właśnie ja też słyszałam o likwidacji, może wie ktoś coś wiecej??
xoxoxo 2016-01-12 16:50:42
Tak, to prawda. Osoby pracujące na dziale F&F są tylko do końca stycznia.
sylwia 2016-01-13 01:02:35
To kto teraz będzie wykonywał ich pracę?
Wiadomo jakies konkrety?
Xoxoxo 2016-01-13 04:35:05
Podobno pracownicy spod tesco...
Emilia 2016-01-23 09:53:14
Właśnie jak to jest z tą likwidacją, bo ja wczoraj dowiedziałam się że na luty przejmuje Jobman jest mniej godzin ale więcej płatne.
1
sylwia 2016-01-25 17:44:26
Jak zwykle nikt nic konkretnie nie wie :-( U nas tylko wielkie zamieszanie.
Emilia 2016-01-26 17:57:21
No właśnie nikt nic nie wie koniec miesiąca a tu nie wiadomo o co chodzi.
Jobman.pl 2016-01-27 09:13:33
Szanowni Państwo,

Wszelkich szczegółów związanych z usługą Personel Promo i dalszą współpracą udzielają nasze Biura Regionalne. Dane kontaktowe swojego biura znajdą Państwo na Koncie Pracownika. Lista wszystkich biur dostępna jest również na naszej stronie internetowej: www.jobman.pl/kontakt

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman.pl

Ada 2016-05-30 14:14:40
Cześć,
wlasnie zobaczylam oferte pracy na swiatowych dni mlodziezy w Krakowie na arenie. 11 zł netto za godzine, 10 h dziennie wiec dniowka 110 zł i tak przez 6 dni wiec łacznie 660 do zarobienia. Wydaje sie byc super oferta ale po tych opiniach teraz sie zastanawiam czy podejmowac prace czy nie. Jak sądzicie?
Obserwator 2016-08-25 09:34:19
Nie polecam zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarabiają więcej niż pracownik a że płacą ubezpieczenie to nie oni płacą sami na to pracownicy pracują bo z wypłaty odciagniete a z wypłaty za 160 h na rękę nie ma nawet 800 zł ponadto zaświadczenie płatne przelew płaci pracownik bo też z wypłaty odbijają nie polecam szukają jeleni i to wszystko na temat tej firmy
Zostaw swoją opinię o Jobman Group Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman Group Sp. z o.o.