Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Piekarnia Pod Telegrafem

Pracowałeś w firmie Piekarnia Pod Telegrafem i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pomidorowa - 2015-12-15 21:58:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd miałam wiedzieć, ze nie świeża ? Dopiero zauważyłam jak odeszłam i zjadłam.ale jak zobaczyłam czarny worek to dało do myślenia...
zdjecie uzytkownika
Kcin - 2015-12-19 16:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przykro m bardzo, ale została zgłoszona skarga na jedną z pracownic z jednego punktu. Mam nadzieję, że to tej osobie coś do myślenia.
zdjecie uzytkownika
slimak - 2015-12-29 18:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dlaczego?
zdjecie uzytkownika
rpoa - 2015-12-31 00:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobze, z enadal prowadza rekrutacje, to dobze o nich swiadczy. Jest też na pewno możliwośc rozwoju na stanowisku takim jak Asystent w Dziale Controllingu.
zdjecie uzytkownika
Blabla - 2016-01-06 13:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A myslisz ze kogos to ruszy ze jakas jedza zlozyla skarge? Kobieto w jakim swiecie zyjesz mwahahahahaha
zdjecie uzytkownika
Nowa tearz - 2016-01-06 13:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hm wg mnie najmniej kompetentna jest D.Kaleta wieele osob na sllepach sie z niej smieje. Nie radzi sb z obowiazkami i nie jest w stanie doradzic pracownikom. Taka osoba w firmie to wstyd... ale jak sie ma z kolezanke renie to nic dziwnego. Pracuje tam dwa miesiace ale mowie wam uciekac stamtad
zdjecie uzytkownika
kolmel - 2016-01-07 22:26:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piekarnia jak piekarnia, do wielu rzeczy doczepić się nie można, nie każdemu jednak pasują godziny pracy i intensywność zadań jakie się wykonuje, no ale dostać się łatwo.
zdjecie uzytkownika
lesio - 2016-01-09 01:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kcin - 2015-12-19 16:49:24]:
a kim jesteś? L może?
zdjecie uzytkownika
jolka - 2016-01-11 00:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ja wiem, czy tak łatwo dostać się do pracy w piekarni, szczególnie takiej jak ta pod Telegrafem. Mają własne wyroby, torty, to na pewno wymaga dużego doświadczenia i umiejętności pracownika.
zdjecie uzytkownika
siwy - 2016-01-21 16:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jolka, dostac jest się trudno, bo jednak obecnie wszystkie etaty obstawione. To nawet dobra praca prawie 2000 się zarobi, a i czasem mozna liczyć na dodatkowe benefity.
zdjecie uzytkownika
Sklepowa - 2016-01-22 19:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siwy - 2016-01-21 16:58:17]:
Siwy a na jakim stanowisku Ty pracujesz, że 2 koła wyciągasz, bo chyba nie w sklepie???
zdjecie uzytkownika
gawi - 2016-01-23 19:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sklepowa - 2016-01-22 19:39:34]:
no z tego co wiem to pracujac na sklepie również można liczyć na takie właśnie pieniadze. Niemniej ostatnio szukali chyba kontrolerów finansowych - moze tam
zdjecie uzytkownika
małpka - 2016-01-23 23:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na którym sklepie tyle się zarabia?Z tego co wiem to panie na sklepach mają najniższą krajową.A teraz jeszcze zabiorą im 10% pensji.
zdjecie uzytkownika
studentka - 2016-01-24 17:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem zarabia się najniższą krajową, kierowniczki biorą niewiele więcej. Niestety prawdą jest że będą zabierać 10% z pensji, ja już dostałam taką informacje. Nie będzie żadnych premii ani targetów. oczywiście wymagania nadal są względem pracowników. Ja już szukam innej pracy, bo teraz jak mam zarabiać jeszcze mniej to mi się nie uśmiecha tam pracować.
zdjecie uzytkownika
bla bnl - 2016-01-25 10:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piekarnia pod telegrafem...hmmm..pracowałam dość długo .Wspominam ją dość dobrze . Pracowałam pod dwoma Menagerkami. jedna prawie wykończyła mnie psychicznie . Bardzo dobrze współpracowało mi się z A.C .Bardzo miło wspominam ten okres,kobieta do rany przyłóż ,nie powiem złego słowa na tą Panią . Natomiast na dzień dzisiejszy sytuacja w firmie jest tragiczna. Nic tylko uciekać!! chaos .. zwolnienia..potrącenia z pensji. Nikt nie chce pracować w takiej presji .
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-01-25 11:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co się dzieje na tej firmie,ludzie odchodzą,gdzie aneks z podniesioną najniższą krajową. Gdzie prawo że nam potrącą 10% z najniższej krajowej,przecież tak nie wolno. Zawsze jest wyrównanie do najniższej krajowej . Do sądu z tym. Nikt nie może nam zabrać tak małych już pieniędzy. To się kwalifikuje do Inspekcji Pracy w Warszawie. Nikt nie może nas zwolnić jeśli nie podpiszemy, bo tak nie wolno,to niedopuszczalne.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-01-25 11:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasiu, musisz podpisać oświadczenie że się zgadzasz na potrącenie,bo jak nie to znajdą jakis powod aby cię zwolnić,poradzą sobie tez z tym
zdjecie uzytkownika
studentka - 2016-01-25 11:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej dziewczyny co się tam dzieje na tej firmie? jakie potrącenia? Bo ja chciałam się tam zatrudnić
zdjecie uzytkownika
studentka - 2016-01-25 11:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że w dużo punktach juz są zamykane niedziele, wszędzie zamkną niedziele? to nawet lepiej.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-01-25 11:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nikogo nie może zwolnić . Na jakiej podstawie niby?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-01-25 11:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobieto na jakim świecie żyjesz. Zawsze się znajdzie powód do zwolnienia
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-01-25 11:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś ma kredyty i trudną sytuacje finansową to zostanie ale jak długo. Z czasem i tak się nie polepszy trzeba sobie szukać czegoś lepszego chociaż z normalną pensją. Ucięcia z pensji aż w końcu zostanie to cały czas i nie wróci do normy. a my przeciez ciezko pracujemy
zdjecie uzytkownika
studentka - 2016-01-25 11:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no co wy mówicie przecież ta firma tak dobrze prosperuje, jakie ucięcia?
zdjecie uzytkownika
Józia - 2016-01-25 11:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wszystko ładnie pięknie wygląda z zewnątrz a rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej. Wiadomo,że nikt nigdzie nas nie posadzi,wszędzie są wymagania wszędzie trzeba pracować. Ale chociaż nie takie taktyki z nami. Niech pensja będzie nornmalna bez żadnych cięć. I trzeba szanować pracowników a nie traktować jak tanią siłę roboczą. Szacunek bo tak naprawdę to my wkładamy dużo,żeby ta firma dobrze działała. A menadżerką radzę lepiej nas traktować albo niech każda z nich sama stanie na sklepie za takie pieniądze jak my.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2016-01-25 11:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dajmy się. jak wszystkie będziemy się trzymac razem to nikt nas wszystkich nie zwolni
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-01-25 11:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma takiej opcji ze wszystkie będą trzymac się razem,nie przejdzie to. Niektórzy nie mogą sobie pozwolic na zwolnienie z pracy
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-01-25 11:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny nie podpisujcie żadnych oświdczen, nikt nie ma takiego prawa żeby nas do tego zmusic.
zdjecie uzytkownika
wwwwwwwwwwwww - 2016-01-25 11:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno ucięcia mają byc ale u studentek i kierowniczek a sprzedawcy nie zabiorą najniższej krajowej według kodeksu pracy jest to niemożliwe
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-01-25 11:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierowniczki będą zarabiać najniższą krajową a studentką mogą obciąć ile chcą bo to zlecenie więc innymi prawami się rządzi
zdjecie uzytkownika
edyta - 2016-01-25 11:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zwolnienia teraz od stycznia są dwa razy większe. Umowę można wypowiedzieć zawsze znajdzie się jakiś powód . Pracowników się nie szanuje(tania siła robocza). Sklepy zamykane..potrącenia z pensji,presja na pracownikach bo ciągle za mało, utargi małe. Owszem jeśli ktoś ma ciężką sytuację finansową podpiszę to całe oświadczenie i jak długo? a później dalej w dół nie 10% a 15% czy 20 %?.. jesteś w tej firmie a za dzień może cię nie być!
zdjecie uzytkownika
studentka - 2016-01-25 11:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe która studentka pojdzie na taki układ, nikt nie jest głupi
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-01-25 11:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda ciągle te zwolnienia,coraz wiecej. Pracowników ubywa a my pracuje większą liczbę godzin ale czy tak naprawde ktos nam za te nadgodziny zapłaci,nie ma takiej opcji. Menadzerki dużo nie powiedzą bo jak ludzie masowo będą odchodzic to kto stanie na sklepach?
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-01-25 11:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli są już potrącenia na firmie,to nie oszukujmy się sytuacja nie jest za wesoła w firmie i szczerze wątpie Ze tak szybko sie poprawi . to potrzeba na to kilka lat a nie 3 miesiące
zdjecie uzytkownika
edyta - 2016-01-25 12:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie potracenia już są . Potrącenia dotyczyć będą również pracowników którzy mają umowę o pracę. Sytuacja jest fatalna i mówię wam będzie jeszcze gorzej. Firma musi się podnieść a to wymaga lat.Z dnia na dzień nie będzie wielkiego woow. Menadzerki już nie mają kogo dawać na zastępstwa.Tak dużo osób się zwalnia
zdjecie uzytkownika
dżon - 2016-01-29 20:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
edyta, a Tobie się zdarzylo? Nie słyszałem, żeby aż tak hardcoreowo było w jakiejkolwiek konkurencyjnej piekarni. Plus dla nich jest taki, że mają sporo wyrobów, których nie mają inni np. duży wybór bułek
zdjecie uzytkownika
Nickajdj - 2016-01-30 07:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Blabla - 2016-01-06 13:13:39]:
Jedza to była ta co sprzedawała.
zdjecie uzytkownika
kobyła - 2016-02-02 14:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Nickajdj rozumiem że nie ma już tej sprzedawczyni? Takie osoby mogą popsuć renomę całego sklepu. Wszyscy się starają żeby produkt był najwyższej jakości to i obsługa musi być miła żeby z przyjemnością wracać
zdjecie uzytkownika
Blabla - 2016-02-02 20:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest i super sie ma a opinie tej baby ma w nosie i splynelo to po niej. A i dla jasnosci nawet nikt sie skarga nie przejal tylko to glupie babsko olal mwahahhahaahah
zdjecie uzytkownika
przyjezdny... - 2016-02-03 21:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze ktos usunął mój poprzedni post ale bede to powtarzał cały czas ze piekarnia pod telegrefem sprzedaje stare chleby z poprzednich dni. Naprawde nie warto tam iść do pracy bo tylko człowiek sie nadenerwuje i nic wiecej z tego nie bedzie kierowniczki są leniwe nic nie robią stają za kasą dopiero gdy przyjdzie ich przyjaciółka badz ktos znajomy. JEstem przekonany że ta piekarnia powinna powinna odpowiedzieć za to ze nas trują o czym swiadczą m.in. to ze w jednej z piekarni sprzedawano odmrażane pączki. To naprawde jest chore... Oby odpowiednie placówki sie tym zajeły bo to naprawdę jest karygodne. A niedość ze przyjmują studentki ktore przez 2 tyg pracują za darmo i obiecują ze po roku pracy oddadzą im pieniądze za te dni przepracowane to jeszcze teraz zaproponowali ciecia obowiazkowe jak ktos tego nie podpisze to zwalniają. Zastanawiam sie czy nie zawiadomic odpowiednich służb zeby to sprawdzily...
zdjecie uzytkownika
łąka - 2016-02-04 20:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie chce mi się wierzyć, że piekarnia sprzedaje stare pieczywo. Chleb po jednym dniu jest średni do spożycia, ludzie by to dawno wyczuli i nie kupowali, a jest jednak odwrotnie :)
zdjecie uzytkownika
Przyjezdny.... - 2016-02-05 10:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To widzę że masz słabe informacje ale nie raz już widziałem jak Panie pakują chleb bułki zapiekanki pączki itd. Do czarnych worków na śmieci a na zwroty zostaje może 5 chlebów... ta piekarnia to oszuści... Powiem tak może w galeriach i większych sklepach jest wszystko ok ale te małe sklepy to tragedia brud i smród...
zdjecie uzytkownika
zła - 2016-02-11 11:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja miałam bardzo nieprzyjemną sytuacje z jedną ze sprzedawczyn starsza,była bardzo niesympatyczna. Zadzwoniłam na nią do menadzerki,numer znalazłam na ogłoszeniu,które wisiało na szybie na oknie piekarni odnośnie przyjęcia do pracy studentek. I niestety to był błąd menadżerka nic z tym nie zrobiła, pracownica dalej w stosunku do mnie i do innych jest niesympatyczna.Dowiedziałam się z dobrego żródła że odnośnie takiej sprawy dzwoni się na firme,a nie do menadzerki.Numer znalazłam juz na internecie.
zdjecie uzytkownika
:( - 2016-02-11 19:36:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w takim obozie to szok. Jeszcze teraz potrącenia z pensji. Traktowanie człowieka jak śmiecia. Lepiej siedzieć na bezrobociu niż w takiej firmie pracować. Szczerze nie polecam...
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2016-02-25 17:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od dłuższego czasu śledzę opinie na temat pracy w telegrafie i szczerze mówiąc jestem w szoku. Legenda o czarnym worku, który pojawia się średnio, w co 5 komentarzu jest zaskakująca! Pracuję tutaj już 3 rok i w życiu nie widziałam, aby ktokolwiek zostawiał chleb na drugi dzień i co gorsza przechowywał go w czarnym worku... ? Istnieje tutaj coś takiego jak zwrot towaru i każdy bez wyjątku jest oddawany na firmę.
"Praca w takim obozie..." Hmmm...Wiadomo, że nikt za siedzenie nikomu nie zapłaci. Trzeba się trochę wysilić, bo jest co robić. Co nie zmienia faktu, że pracuje się przyjemnie, jeśli oczywiście ktoś lubi bezpośredni kontakt z ludźmi. A już najważniejszą rzeczą jest to, że o żadnych potrąceniach z pensji nie ma mowy, fantazja ludzka nie zna granic. Wszyscy dostali normalną wypłatę. Ale teraz żaden z awanturników nie ma odwagi napisać i przyznać, że informacje dotyczące potrąceń były wydmuchane z palca. Plotka narobiła jedynie sztucznego zamieszania, które ni jak nie miało potwierdzenia w rzeczywistości. Osobiście pracę polecam i zapraszam 
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-02-26 14:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuję w Piekarni Pod Telegrafem od dłuzszego czasu. Mam rozeznanie jak traktowani sa ludzie w innych firmach i jak traktuje się ich tutaj. Nie moge powiedziec zlego slowa na Piekarnie Pod Telegrafem. Prace tutaj przede wszystkim cenie za atmosfere i ludzi. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-02-27 11:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W echo jak kupowałam robioną kanapkę, to pani wyjmowała, właśnie bułkę z czarnego worka.
Bułka była bardziej twarda, w porównaniu do tej samej kanapki, którą kupiłam dzień wcześniej w innym punkcie sklepu.
zdjecie uzytkownika
alka - 2016-04-03 13:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przed laty pracowałam "Pod Telegrafem " jako sprzątaczka.Ze względu na to ,że miałam swoje zdanie np.na wynoszenie towaru czy środków czystości z Piekarni,brygadzistka wyżywała się podrzucając mi te artykuły do szafki.pecha miała,bo namierzyłam ją w takim momencie.Za jakiś czas byłam zmuszona iść na kilkudniową opiekę na 10 letnie wówczas dziecko. i ten moment wykorzystali na rozwiązanie umowy zawartej na 3 miesiące. kilka dni później spotkałam dziewczynę ,która w tym samym czasie była przyjęta do pracy na centralę ,podziękowali jej w ostatnim dniu pracy,bo powiedzieli że mają kolejną osobę na jej miejsce.Ona poszła do Sądu z pozwem o przywrócenie na stanowisko ,ale nic nie wskórała.Wtedy tam zatrudniali ludzi z grupą inwalidzką ,dostawali nie małe dotacje a i tak traktowali ludzi byle jak. Ze względu na to ,że pracowałam wewnątrz zakładu widziałam pewne rzeczy,które spowodowały to,że do dziś pieczywa w sklepach tej Firmy nie kupuję.także cist z masą śmietankową i budyniową, do pozostałych zastrzeżeń nie mam. Przez te lata ,kiedy już mnie tam nie ma ,miałam nadzieję,że sytuacja uległa zmianom na korzyść,a tu "ciekawe " informacje czytam. Obawiali się każdego ,kto znał choć trochę ,tylko przypadkowo okazjonalnie rodzinę szefa,jakby się bali że taki pracownik będzie miał zawyżone oczekiwania.
zdjecie uzytkownika
Lulu - 2016-04-05 19:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dużo zaległego urlopu, dużo nadgodzin do odbioru
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jaka rekrutacja? Większość ludzi przyjętych to znajome menadzęrek lub rodzina, zwłaszcza w Kielcach.
Pytania: A pytania? Czy możesz przyjść już jutro bo nie ma kto pracować?
zdjecie uzytkownika
oka - 2016-04-07 18:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro macie zastrzezenia co do pracy niektorych pan tam czy sieżych produktów dlaczego nie porozmawiacie o tym z paniami w piekarni czy z wlascicielem?
zdjecie uzytkownika
alka - 2016-04-07 22:32:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oka - 2016-04-07 18:24:00]:
Panie w sklepie powiedzą ,że sprzedają to ,co dostają.A ze kultury bycia niektórym brakuje,to tylko stwierdzić można czego w domu ich nie nauczono. Właściciel z nikim nie rozmawiał ,hyba że się to zmieniło

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Piekarnia Pod Telegrafem!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Pod Telegrafem
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert