brak logo

Piekarnia Pod Telegrafem

Kielce

Opinie o Piekarnia Pod Telegrafem

studentka 2016-01-25 11:47:18
ciekawe która studentka pojdzie na taki układ, nikt nie jest głupi
kasia 2016-01-25 11:51:40
to prawda ciągle te zwolnienia,coraz wiecej. Pracowników ubywa a my pracuje większą liczbę godzin ale czy tak naprawde ktos nam za te nadgodziny zapłaci,nie ma takiej opcji. Menadzerki dużo nie powiedzą bo jak ludzie masowo będą odchodzic to kto stanie na sklepach?
ewa 2016-01-25 11:54:38
jeśli są już potrącenia na firmie,to nie oszukujmy się sytuacja nie jest za wesoła w firmie i szczerze wątpie Ze tak szybko sie poprawi . to potrzeba na to kilka lat a nie 3 miesiące
edyta 2016-01-25 12:05:24
dokładnie potracenia już są . Potrącenia dotyczyć będą również pracowników którzy mają umowę o pracę. Sytuacja jest fatalna i mówię wam będzie jeszcze gorzej. Firma musi się podnieść a to wymaga lat.Z dnia na dzień nie będzie wielkiego woow. Menadzerki już nie mają kogo dawać na zastępstwa.Tak dużo osób się zwalnia
dżon 2016-01-29 20:56:13
edyta, a Tobie się zdarzylo? Nie słyszałem, żeby aż tak hardcoreowo było w jakiejkolwiek konkurencyjnej piekarni. Plus dla nich jest taki, że mają sporo wyrobów, których nie mają inni np. duży wybór bułek
Nickajdj 2016-01-30 07:53:32
Jedza to była ta co sprzedawała.
kobyła 2016-02-02 14:33:31
@Nickajdj rozumiem że nie ma już tej sprzedawczyni? Takie osoby mogą popsuć renomę całego sklepu. Wszyscy się starają żeby produkt był najwyższej jakości to i obsługa musi być miła żeby z przyjemnością wracać
Blabla 2016-02-02 20:51:27
Jest i super sie ma a opinie tej baby ma w nosie i splynelo to po niej. A i dla jasnosci nawet nikt sie skarga nie przejal tylko to glupie babsko olal mwahahhahaahah
przyjezdny... 2016-02-03 21:59:37
Widze ze ktos usunął mój poprzedni post ale bede to powtarzał cały czas ze piekarnia pod telegrefem sprzedaje stare chleby z poprzednich dni. Naprawde nie warto tam iść do pracy bo tylko człowiek sie nadenerwuje i nic wiecej z tego nie bedzie kierowniczki są leniwe nic nie robią stają za kasą dopiero gdy przyjdzie ich przyjaciółka badz ktos znajomy. JEstem przekonany że ta piekarnia powinna powinna odpowiedzieć za to ze nas trują o czym swiadczą m.in. to ze w jednej z piekarni sprzedawano odmrażane pączki. To naprawde jest chore... Oby odpowiednie placówki sie tym zajeły bo to naprawdę jest karygodne. A niedość ze przyjmują studentki ktore przez 2 tyg pracują za darmo i obiecują ze po roku pracy oddadzą im pieniądze za te dni przepracowane to jeszcze teraz zaproponowali ciecia obowiazkowe jak ktos tego nie podpisze to zwalniają. Zastanawiam sie czy nie zawiadomic odpowiednich służb zeby to sprawdzily...
1
łąka 2016-02-04 20:25:51
nie chce mi się wierzyć, że piekarnia sprzedaje stare pieczywo. Chleb po jednym dniu jest średni do spożycia, ludzie by to dawno wyczuli i nie kupowali, a jest jednak odwrotnie :)
Przyjezdny.... 2016-02-05 10:57:55
To widzę że masz słabe informacje ale nie raz już widziałem jak Panie pakują chleb bułki zapiekanki pączki itd. Do czarnych worków na śmieci a na zwroty zostaje może 5 chlebów... ta piekarnia to oszuści... Powiem tak może w galeriach i większych sklepach jest wszystko ok ale te małe sklepy to tragedia brud i smród...
2
zła 2016-02-11 11:29:34
ja miałam bardzo nieprzyjemną sytuacje z jedną ze sprzedawczyn starsza,była bardzo niesympatyczna. Zadzwoniłam na nią do menadzerki,numer znalazłam na ogłoszeniu,które wisiało na szybie na oknie piekarni odnośnie przyjęcia do pracy studentek. I niestety to był błąd menadżerka nic z tym nie zrobiła, pracownica dalej w stosunku do mnie i do innych jest niesympatyczna.Dowiedziałam się z dobrego żródła że odnośnie takiej sprawy dzwoni się na firme,a nie do menadzerki.Numer znalazłam juz na internecie.
3
:( 2016-02-11 19:36:39
Praca w takim obozie to szok. Jeszcze teraz potrącenia z pensji. Traktowanie człowieka jak śmiecia. Lepiej siedzieć na bezrobociu niż w takiej firmie pracować. Szczerze nie polecam...
2
pracuś 2016-02-25 17:40:22
Od dłuższego czasu śledzę opinie na temat pracy w telegrafie i szczerze mówiąc jestem w szoku. Legenda o czarnym worku, który pojawia się średnio, w co 5 komentarzu jest zaskakująca! Pracuję tutaj już 3 rok i w życiu nie widziałam, aby ktokolwiek zostawiał chleb na drugi dzień i co gorsza przechowywał go w czarnym worku... ? Istnieje tutaj coś takiego jak zwrot towaru i każdy bez wyjątku jest oddawany na firmę.
"Praca w takim obozie..." Hmmm...Wiadomo, że nikt za siedzenie nikomu nie zapłaci. Trzeba się trochę wysilić, bo jest co robić. Co nie zmienia faktu, że pracuje się przyjemnie, jeśli oczywiście ktoś lubi bezpośredni kontakt z ludźmi. A już najważniejszą rzeczą jest to, że o żadnych potrąceniach z pensji nie ma mowy, fantazja ludzka nie zna granic. Wszyscy dostali normalną wypłatę. Ale teraz żaden z awanturników nie ma odwagi napisać i przyznać, że informacje dotyczące potrąceń były wydmuchane z palca. Plotka narobiła jedynie sztucznego zamieszania, które ni jak nie miało potwierdzenia w rzeczywistości. Osobiście pracę polecam i zapraszam 
4
pracownica 2016-02-26 14:36:38
Pracuję w Piekarni Pod Telegrafem od dłuzszego czasu. Mam rozeznanie jak traktowani sa ludzie w innych firmach i jak traktuje się ich tutaj. Nie moge powiedziec zlego slowa na Piekarnie Pod Telegrafem. Prace tutaj przede wszystkim cenie za atmosfere i ludzi. pozdrawiam
3
nick 2016-02-27 11:13:59
W echo jak kupowałam robioną kanapkę, to pani wyjmowała, właśnie bułkę z czarnego worka.
Bułka była bardziej twarda, w porównaniu do tej samej kanapki, którą kupiłam dzień wcześniej w innym punkcie sklepu.
1
alka 2016-04-03 13:48:49
Przed laty pracowałam "Pod Telegrafem " jako sprzątaczka.Ze względu na to ,że miałam swoje zdanie np.na wynoszenie towaru czy środków czystości z Piekarni,brygadzistka wyżywała się podrzucając mi te artykuły do szafki.pecha miała,bo namierzyłam ją w takim momencie.Za jakiś czas byłam zmuszona iść na kilkudniową opiekę na 10 letnie wówczas dziecko. i ten moment wykorzystali na rozwiązanie umowy zawartej na 3 miesiące. kilka dni później spotkałam dziewczynę ,która w tym samym czasie była przyjęta do pracy na centralę ,podziękowali jej w ostatnim dniu pracy,bo powiedzieli że mają kolejną osobę na jej miejsce.Ona poszła do Sądu z pozwem o przywrócenie na stanowisko ,ale nic nie wskórała.Wtedy tam zatrudniali ludzi z grupą inwalidzką ,dostawali nie małe dotacje a i tak traktowali ludzi byle jak. Ze względu na to ,że pracowałam wewnątrz zakładu widziałam pewne rzeczy,które spowodowały to,że do dziś pieczywa w sklepach tej Firmy nie kupuję.także cist z masą śmietankową i budyniową, do pozostałych zastrzeżeń nie mam. Przez te lata ,kiedy już mnie tam nie ma ,miałam nadzieję,że sytuacja uległa zmianom na korzyść,a tu "ciekawe " informacje czytam. Obawiali się każdego ,kto znał choć trochę ,tylko przypadkowo okazjonalnie rodzinę szefa,jakby się bali że taki pracownik będzie miał zawyżone oczekiwania.
Lulu 2016-04-05 19:50:42
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dużo zaległego urlopu, dużo nadgodzin do odbioru
oka 2016-04-07 18:24:00
Skoro macie zastrzezenia co do pracy niektorych pan tam czy sieżych produktów dlaczego nie porozmawiacie o tym z paniami w piekarni czy z wlascicielem?
alka 2016-04-07 22:32:24
Panie w sklepie powiedzą ,że sprzedają to ,co dostają.A ze kultury bycia niektórym brakuje,to tylko stwierdzić można czego w domu ich nie nauczono. Właściciel z nikim nie rozmawiał ,hyba że się to zmieniło
1
bgn 2016-05-08 23:15:47
@alka może nie będzie aż tak źle jak mówisz :P mnie na chwile obecną interesuje czy pojawiła się może niedawno oferta pracy na technologa żywności? bo znajomy coś wspominał że było, ale nie jest pewien i żebym sie dowiadywała. Czy coś w takim razie przeoczyłam?
pracownik 2016-06-27 13:57:43
Osoba ztrudniona w charakteże technologa zajmuje się podczas pracy wpadającymi muchami na halę, jaskółkami, nie patrzy, że jest temperatura powyżej 30°C i towar kiśnie.Zamyka bramy, aby nie wpadało świeże powietsze.
oka 2016-06-28 12:55:16
poki co to maja rekrutacje na stanowisko Specjaisty ds. Kontroli Jakosci, wiec mozesz aplikowac, zobacz co oczekuja
Miś 2016-07-15 22:32:48
Ja pracuje w piekarni kilka lat uważam że teraz jest dramatycznie jeszcze tak źle nie było.Nie polecam pracy pod telegram brak zrozumienia poszanowania pracę wykonuje 1 osoba a powinny 2 czasami nie do ogarnięcia, przerw wogóle nie ma z toalety się nie korzysta .Warunki pracy fatalne szukajcie pracy gdzie indziej wiem co mówię sam szukam pracy bo już nie wyrabiam
5
oka 2016-07-16 09:11:31
a dlaczego tak jest? tyle pracy u tak ciezko? pracujesz w piekarni na produkcji bezposrednio czy gdzies w biurze? wczesniej wiele stanwosik mieli wolnych? teraz nikogo nie szukaja?
Mała 2016-07-29 07:41:51
Firma pod telegrafem, to ciągłe wmawianie, że najniższa krajowa to 1280zł.. No jak wg nich to tak jest bo przecież nikt nie dostał aneksu do umowy odkąd zmieniła się najniższa. Kpina i brak szacunku dla pracowników.
1
bang 2016-07-29 10:18:16
A jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Podobno dbają o pozytywne relacje między pracownikami, co jest dobrym znakiem.
luna 2016-08-06 15:28:52
w umowie jest dwu tygodniowe wypowiedzenie i cześć,tak zrobili ze mną.
luna 2016-08-06 15:32:13
Dla nich nie liczy się nic nawet jak masz kredyt
ach 2016-08-06 16:09:05
Dla mnie idealne jest to, że można u nich liczyć na dość stabilne zatrudnienie, bo umowa jest w pełni respektowana. W koncu dbałość o takie szczegóły sprawia, że lepiej się wypełnia swoje obowiązki. Dzięki
on 2016-08-29 17:15:16
Często kupuje chleb żytni w Galerii Ostrowieckiej w Piekarni Pod Telegrafem. Panie przemile ,zawsze usmiechniete az miło :) a i chleb przepyszny.
julka 2016-08-29 21:24:15
Miło czytać takie komentarze :) A słychać coś o rekrutacjach?
ja 2016-08-30 20:56:22
Nie przesadzajcie, że tak ciężko pracujecie - przerwa 0,5 h, zupa na stołówce, za każdą godzinę zapłacone. Pensje na czas. No ale narzekać trzeba...
Czy liczycie że pensja będzie jak w Londynie?
Stylisz 2016-08-31 11:53:33
Ja tam uwazam, że wszystko jest tutaj na swoim miejscu, całkowicie pochwalam wszystko to co się dzieje, naprawdę przyzwoita rzecz, więc generalnie jest na swoim miejscu to co powinno, Z tego co wiem to idą podwyżki, moim zdaniem jest na co czekać, bo duże
denis 2016-09-10 10:22:44
jakie podwyzki skad wiesz , jesteś z firmy czy cooo???
mera 2016-09-10 10:27:27
stylisz napisz konkretnie co wiesz o tych podwyżkach i najlepiej kto moze się jakich kwot spodziewać na jakich stanowiskach może napisz, no i przede wszystkim oczekuję infirmacji kto konkretnie może spodziewać czy może ewentualnie te podwyzki mają być dla wszystkich
Wrrrr 2016-09-11 20:46:25
podwyzki... hahaha bujdaaaa !!!
Wrrrr 2016-09-11 20:51:40
podwyzki... hahaha bujdaaaa !!!
erty 2016-09-11 21:59:35
Może właśnie też być tak że te podwyżki nie są jednak mimo wszystko oferowane na każdym stanowisku to jednak trzeba się tego po prostu dowiedzieć i tyle ;) ale tutaj w sumie widzę raczej jakieś sprzeczne informacje na ten temat na forum wiec nie wiem
Ostatni sprawiedliwy 2016-09-17 17:39:37
Telegraf drive to jakaś porażka... Złożyłem zamówienie odliczyłem pieniądze a tu niespodzianka .Podane ceny na ścianie piekarni wraz ze zdjęciami to ściema i trzeba zapłacić drożej. Dla zasady zwróciłem uwagę eksperymentuje z z tatuażem na nadgarstku /zamiast uczestniczyć w lekcjach matematyki pomyślałem że to pokolenie woli salon tatuażu/że widnieją tu inne ceny w odpowiedzi usłyszałem ze takie ceny obowiązują w lokalu a tu nie jest M'donald!Zapowiedziałem /nie chodzi o dodatkowe 3 zł tylko o zasady/ze to moja ostatnia wizyta w tej sieci do czego namawiam innych.
P.S. Podane kapuśniaku po 2,7 były zimne pomimo prośby o podgrzanie...:(
yola 2016-09-17 17:45:34
Mam wrażenie, że niektórzy zapominają, że to portal o pracy... :) Są rekrutacje?
Pracownik 2016-09-18 20:22:40
Są poszukiwane ekspedientki do sklepów :)
rpoa 2016-09-18 21:52:20
Na spokojnie zarobki są adekwatne do obowiązków teraz.
Kulka 2016-09-23 21:43:03
Praca jako sprzedawca to kpina, menagerki nic nie rozumieją co się mówi do nich tylko swoje i swoje. Żadnego wsparcia ani nic ciągle wyzwiska i poniżanie. Chleby są pakowane we worki na śmieci a na drugi dzień sprzedawane jako świeże. Drożdżówki już odpieczone te co nie pójdą sa mrożone a później sprzedawane, tak samo ciasta 2,3 a nawet 4 dniowe sa w sprzedaży jako świeże. Z czystym sumieniem i sercem tego dziadostwo dziadostwa nie polecam.
Armia 2016-09-23 22:10:38
Wiesz co, ogólnie bycie sprzedawcą nie jest tutaj trudne, może po prostu nie jesteś najlepszy w komunikacji?
ania 2016-09-28 20:41:16
Robię często zakupy w piekarni,nie mam nigdy zastrzeżeń do sprzedawczyń,czasem pod słyszę co mówią do siebie o firmie i o wymaganiach i naprawdę im współczuje. Ciągle poszukują studentek do pracy,które z tego co wiem nie mają najniższej krajowej nawet. Muszą się zmienic warunki,szacunek do drugiego bo ludzie zaczną odchodzić. Szefostwo do zmiany.
monia 2016-09-28 20:45:46
Pracowałam przez całe 5 lat studiów na zlecenie a później pomimo obietnic że dostane umowę o prace,nic się takiego nie stało. Dostałam odpowiedz,że jak się zapisze do szkoły to mogę dalej na zleceniu pracować. Ale podziękowałam za kolejne zlecenie.............................
oka 2016-09-28 21:03:08
ania ale tak narawde powiedz sama czego mozna wymagac od ekspedientek w piekarni? zeby były miłe? to chyba nie obowiazek a postawa wobec ludzi, żeby sprzatały wlasne miesjce pracy? to tez ich obowiazek, mysle, ze strasznie panie narzekaja a nie maja na co
kraksa 2016-09-30 21:48:55
Pracuję w Telegrafie już prawie rok i to właśnie na stanowisku ekspedientki, nigdy nie zdarzyło mi się zostać poniżoną czy też wyzwaną przez menadżerkę, albo którąkolwiek ze współpracownic. Menadżerka stara się jak może żeby nam pomóc, nie raz zdarzyło jej się nawet przyjść i pomagać dziewczyną w obsłudze, chociaż nie należy to do jej obowiązków.
W naszej placówce nie zdarzyło się sprzedawać wczorajszego chleba, wszystko co nie zejdzie danego dnia idzie na zwrot. A co do ciast, to tak, sprzedajemy 2-3 dniowe ciasta jeżeli nie zejdą (po tym czasie oczywiście trafiają na zwrot), ale nie znam nikogo normalnego kto ciasto które upiekł i nie zjadł następnego dnia wyrzucał do kosza.
Co do kanapek, to bułki są pakowane w worek (ale nie są to czarne worki na śmieci), tylko dlatego że tak łatwiej je przenieść z miejsca na miejsce. Kanapki codziennie robione są ze świeżych bułek.
A odnośnie zamrażania drożdżówek to faktycznie, jest coś takiego. Bułki w sobotę zaraz po upieczeniu i wystygnięciu chowane są do zamrażarki na niedzielę, gdyż wtedy nie ma dostawy towaru innego niż chleb. Ale klienci zawsze są o tym informowani.
Ja osobiście pracę bardzo polecam, fajna atmosfera, jeżeli oczywiście trafi się na fajną ekipę. Zarobki to najniższa krajowa, czyli 1380 zł, ale u nas jest też dużo premii, także da się wyżyć. A podwyżka ma być, faktycznie, od przyszłego roku zgodnie z nowym prawem polskim.
erty 2016-09-30 22:10:15
@oka oj ja mam do tego trochę inne pojdescie ja uważam ze w tkim miejsc trzeba jednak być milym dla klientów kto w przeciwym razie będzie chciał wrocic do takiego miesjca skoro jest dużo innych ? hm?
Zostaw swoją opinię o Piekarnia Pod Telegrafem - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Pod Telegrafem