brak logo

Piekarnia Pod Telegrafem

Kielce

Opinie o Piekarnia Pod Telegrafem

kasia 2016-01-25 11:46:19
kierowniczki będą zarabiać najniższą krajową a studentką mogą obciąć ile chcą bo to zlecenie więc innymi prawami się rządzi
edyta 2016-01-25 11:47:09
Zwolnienia teraz od stycznia są dwa razy większe. Umowę można wypowiedzieć zawsze znajdzie się jakiś powód . Pracowników się nie szanuje(tania siła robocza). Sklepy zamykane..potrącenia z pensji,presja na pracownikach bo ciągle za mało, utargi małe. Owszem jeśli ktoś ma ciężką sytuację finansową podpiszę to całe oświadczenie i jak długo? a później dalej w dół nie 10% a 15% czy 20 %?.. jesteś w tej firmie a za dzień może cię nie być!
1
studentka 2016-01-25 11:47:18
ciekawe która studentka pojdzie na taki układ, nikt nie jest głupi
kasia 2016-01-25 11:51:40
to prawda ciągle te zwolnienia,coraz wiecej. Pracowników ubywa a my pracuje większą liczbę godzin ale czy tak naprawde ktos nam za te nadgodziny zapłaci,nie ma takiej opcji. Menadzerki dużo nie powiedzą bo jak ludzie masowo będą odchodzic to kto stanie na sklepach?
ewa 2016-01-25 11:54:38
jeśli są już potrącenia na firmie,to nie oszukujmy się sytuacja nie jest za wesoła w firmie i szczerze wątpie Ze tak szybko sie poprawi . to potrzeba na to kilka lat a nie 3 miesiące
edyta 2016-01-25 12:05:24
dokładnie potracenia już są . Potrącenia dotyczyć będą również pracowników którzy mają umowę o pracę. Sytuacja jest fatalna i mówię wam będzie jeszcze gorzej. Firma musi się podnieść a to wymaga lat.Z dnia na dzień nie będzie wielkiego woow. Menadzerki już nie mają kogo dawać na zastępstwa.Tak dużo osób się zwalnia
Nickajdj 2016-01-30 07:53:32
Jedza to była ta co sprzedawała.
Blabla 2016-02-02 20:51:27
Jest i super sie ma a opinie tej baby ma w nosie i splynelo to po niej. A i dla jasnosci nawet nikt sie skarga nie przejal tylko to glupie babsko olal mwahahhahaahah
przyjezdny... 2016-02-03 21:59:37
Widze ze ktos usunął mój poprzedni post ale bede to powtarzał cały czas ze piekarnia pod telegrefem sprzedaje stare chleby z poprzednich dni. Naprawde nie warto tam iść do pracy bo tylko człowiek sie nadenerwuje i nic wiecej z tego nie bedzie kierowniczki są leniwe nic nie robią stają za kasą dopiero gdy przyjdzie ich przyjaciółka badz ktos znajomy. JEstem przekonany że ta piekarnia powinna powinna odpowiedzieć za to ze nas trują o czym swiadczą m.in. to ze w jednej z piekarni sprzedawano odmrażane pączki. To naprawde jest chore... Oby odpowiednie placówki sie tym zajeły bo to naprawdę jest karygodne. A niedość ze przyjmują studentki ktore przez 2 tyg pracują za darmo i obiecują ze po roku pracy oddadzą im pieniądze za te dni przepracowane to jeszcze teraz zaproponowali ciecia obowiazkowe jak ktos tego nie podpisze to zwalniają. Zastanawiam sie czy nie zawiadomic odpowiednich służb zeby to sprawdzily...
1
Przyjezdny.... 2016-02-05 10:57:55
To widzę że masz słabe informacje ale nie raz już widziałem jak Panie pakują chleb bułki zapiekanki pączki itd. Do czarnych worków na śmieci a na zwroty zostaje może 5 chlebów... ta piekarnia to oszuści... Powiem tak może w galeriach i większych sklepach jest wszystko ok ale te małe sklepy to tragedia brud i smród...
2
zła 2016-02-11 11:29:34
ja miałam bardzo nieprzyjemną sytuacje z jedną ze sprzedawczyn starsza,była bardzo niesympatyczna. Zadzwoniłam na nią do menadzerki,numer znalazłam na ogłoszeniu,które wisiało na szybie na oknie piekarni odnośnie przyjęcia do pracy studentek. I niestety to był błąd menadżerka nic z tym nie zrobiła, pracownica dalej w stosunku do mnie i do innych jest niesympatyczna.Dowiedziałam się z dobrego żródła że odnośnie takiej sprawy dzwoni się na firme,a nie do menadzerki.Numer znalazłam juz na internecie.
3
:( 2016-02-11 19:36:39
Praca w takim obozie to szok. Jeszcze teraz potrącenia z pensji. Traktowanie człowieka jak śmiecia. Lepiej siedzieć na bezrobociu niż w takiej firmie pracować. Szczerze nie polecam...
2
pracuś 2016-02-25 17:40:22
Od dłuższego czasu śledzę opinie na temat pracy w telegrafie i szczerze mówiąc jestem w szoku. Legenda o czarnym worku, który pojawia się średnio, w co 5 komentarzu jest zaskakująca! Pracuję tutaj już 3 rok i w życiu nie widziałam, aby ktokolwiek zostawiał chleb na drugi dzień i co gorsza przechowywał go w czarnym worku... ? Istnieje tutaj coś takiego jak zwrot towaru i każdy bez wyjątku jest oddawany na firmę.
"Praca w takim obozie..." Hmmm...Wiadomo, że nikt za siedzenie nikomu nie zapłaci. Trzeba się trochę wysilić, bo jest co robić. Co nie zmienia faktu, że pracuje się przyjemnie, jeśli oczywiście ktoś lubi bezpośredni kontakt z ludźmi. A już najważniejszą rzeczą jest to, że o żadnych potrąceniach z pensji nie ma mowy, fantazja ludzka nie zna granic. Wszyscy dostali normalną wypłatę. Ale teraz żaden z awanturników nie ma odwagi napisać i przyznać, że informacje dotyczące potrąceń były wydmuchane z palca. Plotka narobiła jedynie sztucznego zamieszania, które ni jak nie miało potwierdzenia w rzeczywistości. Osobiście pracę polecam i zapraszam 
7
pracownica 2016-02-26 14:36:38
Pracuję w Piekarni Pod Telegrafem od dłuzszego czasu. Mam rozeznanie jak traktowani sa ludzie w innych firmach i jak traktuje się ich tutaj. Nie moge powiedziec zlego slowa na Piekarnie Pod Telegrafem. Prace tutaj przede wszystkim cenie za atmosfere i ludzi. pozdrawiam
4
nick 2016-02-27 11:13:59
W echo jak kupowałam robioną kanapkę, to pani wyjmowała, właśnie bułkę z czarnego worka.
Bułka była bardziej twarda, w porównaniu do tej samej kanapki, którą kupiłam dzień wcześniej w innym punkcie sklepu.
1
alka 2016-04-03 13:48:49
Przed laty pracowałam "Pod Telegrafem " jako sprzątaczka.Ze względu na to ,że miałam swoje zdanie np.na wynoszenie towaru czy środków czystości z Piekarni,brygadzistka wyżywała się podrzucając mi te artykuły do szafki.pecha miała,bo namierzyłam ją w takim momencie.Za jakiś czas byłam zmuszona iść na kilkudniową opiekę na 10 letnie wówczas dziecko. i ten moment wykorzystali na rozwiązanie umowy zawartej na 3 miesiące. kilka dni później spotkałam dziewczynę ,która w tym samym czasie była przyjęta do pracy na centralę ,podziękowali jej w ostatnim dniu pracy,bo powiedzieli że mają kolejną osobę na jej miejsce.Ona poszła do Sądu z pozwem o przywrócenie na stanowisko ,ale nic nie wskórała.Wtedy tam zatrudniali ludzi z grupą inwalidzką ,dostawali nie małe dotacje a i tak traktowali ludzi byle jak. Ze względu na to ,że pracowałam wewnątrz zakładu widziałam pewne rzeczy,które spowodowały to,że do dziś pieczywa w sklepach tej Firmy nie kupuję.także cist z masą śmietankową i budyniową, do pozostałych zastrzeżeń nie mam. Przez te lata ,kiedy już mnie tam nie ma ,miałam nadzieję,że sytuacja uległa zmianom na korzyść,a tu "ciekawe " informacje czytam. Obawiali się każdego ,kto znał choć trochę ,tylko przypadkowo okazjonalnie rodzinę szefa,jakby się bali że taki pracownik będzie miał zawyżone oczekiwania.
Lulu 2016-04-05 19:50:42
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dużo zaległego urlopu, dużo nadgodzin do odbioru
alka 2016-04-07 22:32:24
Panie w sklepie powiedzą ,że sprzedają to ,co dostają.A ze kultury bycia niektórym brakuje,to tylko stwierdzić można czego w domu ich nie nauczono. Właściciel z nikim nie rozmawiał ,hyba że się to zmieniło
1
pracownik 2016-06-27 13:57:43
Osoba ztrudniona w charakteże technologa zajmuje się podczas pracy wpadającymi muchami na halę, jaskółkami, nie patrzy, że jest temperatura powyżej 30°C i towar kiśnie.Zamyka bramy, aby nie wpadało świeże powietsze.
Miś 2016-07-15 22:32:48
Ja pracuje w piekarni kilka lat uważam że teraz jest dramatycznie jeszcze tak źle nie było.Nie polecam pracy pod telegram brak zrozumienia poszanowania pracę wykonuje 1 osoba a powinny 2 czasami nie do ogarnięcia, przerw wogóle nie ma z toalety się nie korzysta .Warunki pracy fatalne szukajcie pracy gdzie indziej wiem co mówię sam szukam pracy bo już nie wyrabiam
6
Mała 2016-07-29 07:41:51
Firma pod telegrafem, to ciągłe wmawianie, że najniższa krajowa to 1280zł.. No jak wg nich to tak jest bo przecież nikt nie dostał aneksu do umowy odkąd zmieniła się najniższa. Kpina i brak szacunku dla pracowników.
2
luna 2016-08-06 15:28:52
w umowie jest dwu tygodniowe wypowiedzenie i cześć,tak zrobili ze mną.
luna 2016-08-06 15:32:13
Dla nich nie liczy się nic nawet jak masz kredyt
on 2016-08-29 17:15:16
Często kupuje chleb żytni w Galerii Ostrowieckiej w Piekarni Pod Telegrafem. Panie przemile ,zawsze usmiechniete az miło :) a i chleb przepyszny.
ja 2016-08-30 20:56:22
Nie przesadzajcie, że tak ciężko pracujecie - przerwa 0,5 h, zupa na stołówce, za każdą godzinę zapłacone. Pensje na czas. No ale narzekać trzeba...
Czy liczycie że pensja będzie jak w Londynie?
denis 2016-09-10 10:22:44
jakie podwyzki skad wiesz , jesteś z firmy czy cooo???
Wrrrr 2016-09-11 20:46:25
podwyzki... hahaha bujdaaaa !!!
Wrrrr 2016-09-11 20:51:40
podwyzki... hahaha bujdaaaa !!!
Ostatni sprawiedliwy 2016-09-17 17:39:37
Telegraf drive to jakaś porażka... Złożyłem zamówienie odliczyłem pieniądze a tu niespodzianka .Podane ceny na ścianie piekarni wraz ze zdjęciami to ściema i trzeba zapłacić drożej. Dla zasady zwróciłem uwagę eksperymentuje z z tatuażem na nadgarstku /zamiast uczestniczyć w lekcjach matematyki pomyślałem że to pokolenie woli salon tatuażu/że widnieją tu inne ceny w odpowiedzi usłyszałem ze takie ceny obowiązują w lokalu a tu nie jest M'donald!Zapowiedziałem /nie chodzi o dodatkowe 3 zł tylko o zasady/ze to moja ostatnia wizyta w tej sieci do czego namawiam innych.
P.S. Podane kapuśniaku po 2,7 były zimne pomimo prośby o podgrzanie...:(
Pracownik 2016-09-18 20:22:40
Są poszukiwane ekspedientki do sklepów :)
Kulka 2016-09-23 21:43:03
Praca jako sprzedawca to kpina, menagerki nic nie rozumieją co się mówi do nich tylko swoje i swoje. Żadnego wsparcia ani nic ciągle wyzwiska i poniżanie. Chleby są pakowane we worki na śmieci a na drugi dzień sprzedawane jako świeże. Drożdżówki już odpieczone te co nie pójdą sa mrożone a później sprzedawane, tak samo ciasta 2,3 a nawet 4 dniowe sa w sprzedaży jako świeże. Z czystym sumieniem i sercem tego dziadostwo dziadostwa nie polecam.
ania 2016-09-28 20:41:16
Robię często zakupy w piekarni,nie mam nigdy zastrzeżeń do sprzedawczyń,czasem pod słyszę co mówią do siebie o firmie i o wymaganiach i naprawdę im współczuje. Ciągle poszukują studentek do pracy,które z tego co wiem nie mają najniższej krajowej nawet. Muszą się zmienic warunki,szacunek do drugiego bo ludzie zaczną odchodzić. Szefostwo do zmiany.
monia 2016-09-28 20:45:46
Pracowałam przez całe 5 lat studiów na zlecenie a później pomimo obietnic że dostane umowę o prace,nic się takiego nie stało. Dostałam odpowiedz,że jak się zapisze do szkoły to mogę dalej na zleceniu pracować. Ale podziękowałam za kolejne zlecenie.............................
kraksa 2016-09-30 21:48:55
Pracuję w Telegrafie już prawie rok i to właśnie na stanowisku ekspedientki, nigdy nie zdarzyło mi się zostać poniżoną czy też wyzwaną przez menadżerkę, albo którąkolwiek ze współpracownic. Menadżerka stara się jak może żeby nam pomóc, nie raz zdarzyło jej się nawet przyjść i pomagać dziewczyną w obsłudze, chociaż nie należy to do jej obowiązków.
W naszej placówce nie zdarzyło się sprzedawać wczorajszego chleba, wszystko co nie zejdzie danego dnia idzie na zwrot. A co do ciast, to tak, sprzedajemy 2-3 dniowe ciasta jeżeli nie zejdą (po tym czasie oczywiście trafiają na zwrot), ale nie znam nikogo normalnego kto ciasto które upiekł i nie zjadł następnego dnia wyrzucał do kosza.
Co do kanapek, to bułki są pakowane w worek (ale nie są to czarne worki na śmieci), tylko dlatego że tak łatwiej je przenieść z miejsca na miejsce. Kanapki codziennie robione są ze świeżych bułek.
A odnośnie zamrażania drożdżówek to faktycznie, jest coś takiego. Bułki w sobotę zaraz po upieczeniu i wystygnięciu chowane są do zamrażarki na niedzielę, gdyż wtedy nie ma dostawy towaru innego niż chleb. Ale klienci zawsze są o tym informowani.
Ja osobiście pracę bardzo polecam, fajna atmosfera, jeżeli oczywiście trafi się na fajną ekipę. Zarobki to najniższa krajowa, czyli 1380 zł, ale u nas jest też dużo premii, także da się wyżyć. A podwyżka ma być, faktycznie, od przyszłego roku zgodnie z nowym prawem polskim.
Pracownik 2016-10-01 22:49:48
Kij ma dwa końce.. Wielu klientów przychodzi i stara się nas poniżyć.. Robią z nas idiotki, bądź wymagania mają z kosmosu. My też jesteśmy ludźmi, też mamy prawo się pomylić.. Niestety przyjęło się, że klient ma zawsze racje.. Ciężko każdemu dogodzić. My też pracujemy u kogoś, musimy się dostosować.. Proszę szanujmy się.. :(
kraksa 2016-10-02 13:39:08
U nas premie głównie są za wyrobiony target, dodatkowo co miesiąc dostajemy premię za nieprzekroczenie liczby godzin, w galeriach jest też dodatkowo premia za pracę w galerii właśnie oraz jakieś dodatkowe premie sprzedażowe od menadżera, bądź też za ładne udekorowanie sklepu, ale to już akurat ocenia menadżer :)
kraksa 2016-10-02 15:50:04
Takie premie faktycznie są, bo swego czasu, a zdarzył się taki miesiąc raz, dostałam wszystkie i wypłata wtedy jak na moje standardy była bardzo fajna. A co do rekrutacji to z tego co wiem telegraf cały czas poszukuje pracowników :)
Niemampremii 2016-10-04 20:17:13
Premie za udekorowanie sklepu -pierwsze słysze .
Pracuje w małej miejscowości, jesli wyrobimy target cztery razy w roku to jest sukces .
Menadzerak widzi ze spadają utargi a ona i tak z miesiaca na miesiąc daje targety z kosmosu .
Szkoda , ze to dziala na takiej zasadzie w wigilie , sylwestra , wielkanoc i inne świata zapieprzamy do 15 jak w zadnym innym sklepie . .
Ja osobiscie nis polecam nikomu pracy , chyba ze ktos ma jakąś wspanialą panią menadzer ktora umie sie z nimi porozumiec i doradzic w kilku kwestiach .
Niemampremii 2016-10-05 12:54:33
Moze dlatego ze pracuje juz kilka lat i nic o tym noe wiem !!!
Niemampremii 2016-10-05 17:51:52
To znajdz mi lepsza pracę , to sie zwolnie bez zastanowienia . Dziwi mnie to ze w miesiacy przepracuje 176 godzin po 8 zl z groszami , a wyplata to i tak najniższa krajowa .
Niemampremii 2016-10-07 06:46:51
Nie nie masz racji . Myslisz ze znalezienie nowej pracy jest takie proste , jesli tak to chyba jestes w błedzie !!
allo22 2016-10-10 23:27:24
Wszędzie brakuje pracowników wiele firm szuka rąk do pracy. Można iść spróbować swoich sił gdzie indziej. Pracuje w tej firmie 13 lat i póki co nie zamierzam odejść. Wiele osób odchodzi a później wraca z podkulonym ogonem bo wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!!!
allo22 2016-10-10 23:28:04
Wszędzie brakuje pracowników wiele firm szuka rąk do pracy. Można iść spróbować swoich sił gdzie indziej. Pracuje w tej firmie 13 lat i póki co nie zamierzam odejść. Wiele osób odchodzi a później wraca z podkulonym ogonem bo wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!!!
Iga 2016-10-11 20:51:01
Te pozytywne opinie są chyba pisane przez osoby pracujące obok prezesa chyba....
Skąd wy bierzecie pozytywy w ogóle tej pracy, ludzie?

Zatrudnianie nowych studentek które pracują za 1280 zł - najniższą krajową, do tego co chwile się zmieniają bo nie jest normalne pracować kilka lat na zlecenie bez żadnych składek...

od 26 roku życia umowa o pracę? śmieszne

Praca jest ciężka. Z zewnątrz wydaje się że to tylko piekarnia.
Uwaga! Pani ekspedientki są nie tylko ekspedientkami, ale także: sprzątaczkami, księgowymi, piekarzami, psychologami... a wynagrodzenie? brak słów

Do tego premie za ładnie udekorowany sklep? hahahaha, tego to jeszcze nie słyszałam. Premia zdarzy się raz, dwa razy na rok w wysokości gorszy!

Podsumowując: Nie polecam pracy za takie gorsze i naprawdę ciężką prace. I jeszcze za te zlecenia. Szukajcie pracy gdzieś indziej. Pozdrawiam i powodzenia wszystkim...


kaksa 2016-10-14 17:46:11
Nie pracuję obok prezesa, a baaaaaaardzo daleko od niego, a jestem jedną z osób która poleca tą pracę.
Co do premii za dekoracje. Nie napisałam, że takie premie zdarzają się co miesiąc, ale napisałam, że w ogóle istnieją.
Ja pracuję tam już rok, na zlecenie właśnie i nie zamierzam odchodzić, lubię tą pracę.
Ale masz rację, na stanowisku ekspedientki jestem też piekarzem, sprzątaczką, a czasem i księgową (psychologiem raczej nie (: ). No ale tego się w tej pracy wymaga, jak w każdej innej piekarni, czy też sklepie.
U nas najniższą dziewczyny dostają 1380 zł i nie zmieniają się cały czas, mamy raczej stały skład, ale to akurat od człowieka zależy, jeżeli przychodzi do nas ktoś kto pracować nie lubi to u nas długo nie zabawi, bo zawsze jest coś do zrobienia (co ja akurat lubię, bo wtedy szybko mija czas).
Iga 2016-10-17 15:01:44
@kaksa
Serio dostałaś kiedyś premie za udekorowany sklep? Ciekawe....
Za targety nie dostaje się premii w każdym sklepie, a co dopiero za udekorowany sklep...

Jak pracujesz na zlecenie bez żadnych składek to pracuj dalej... Życzę powodzenia, a na umowę o pracę jeszcze pewnie trochę poczekasz... jeżeli w ogóle ją dostaniesz.

Innym polecam szukania pracy na umowę, albo przynajmniej za jakieś konkretne pieniążki. Bo mając rodzinę i dzieciaki nie da się wyżyć za te 1350 zł... a cena chleba rośnie...
kraksa 2016-10-17 17:28:21
Nie, nie dostałam nigdy takiej premii, ale wiem, że za jakąś swoją własną inicjatywę która pomoże w lepszej sprzedaży, możesz dostać od menadżerki dodatkowe pieniążki, ale tak jak mówię, to nie zdarza się co miesiąc, co nie oznacza, że takie coś nie istnieje, więc nie wiem po co roztrząsasz tak bardzo ten temat.
Tak, pracuję na zlecenie i nie, nie będę pewnie tam pracowała wiecznie, więc póki co o żadna umowę o pracę się nie ubiegam.
A ja jednak pracę polecam dalej, fajna atmosfera i pieniążki też fajne ;)
komon 2016-10-17 22:59:28
Takie ogłoszenie to się chyba tylko jedno pokazało @MM, ale zobacz, że jak atmosfera u nich odpowiada to jeszcze lepiej o nich świadczy. W końcu dbanie o przyjacielskie stosunki z pracownikami przyczynia się odpowiednio do sukcesu całej firmy. A socjal?
sympatyczna 2016-10-27 10:34:28
Ja zostałam zeolniona z pracy bo skargę napisałam na menadzerke
6
sympatyczna 2016-10-27 10:34:56
Ja zostałam zeolniona z pracy bo skargę napisałam na menadzerke
Zostaw swoją opinię o Piekarnia Pod Telegrafem - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Pod Telegrafem