brak logo

Brökelmann

Milicz

Opinie o Brökelmann

PKR 2009-12-29 10:58
po 10 latach pracy- niskie zarobki, brak szacunku dla pracownika, nieterminowe wypłaty,zero socjalu,złe zarządzanie firmą,jednym słowem porażka!!
6
obserwator 2011-01-24 12:11
Słabe zarobki, ciągła kontrola i podwyższanie wyrabianych norm, duże braki z działu bhp, na stanowiskach rządzących pseudo fachowcy, problemy z terminowymi wypłatami, ideał pracownika człowiek maszyna.
7
xdsdw 2015-01-12 22:15
totalne matoly w glownym zarzadzie i tyle popieram kolegow
5
hhh 2015-10-19 12:17
- wykorzystywanie pracownika
- podział zarobków i pracy między klasę rodziny i szaraków robiących na rodzinę
- fundowanie dojazdów wybranym osobom
6
Norbert 2016-01-13 21:33
Wszystkie te opinie z palca wyssane. Gdzie znajdziecie w Miliczu firmę która tak jak ta zapłaci w terminie, zapłaci za nadgodziny oficjalnie a nie pod stołem, poza tym w każdej prywatnej firmie a takajest ta każdy stawia najpierw swoich więc albo trzeba się z tym Pogodzić albo założyć własną firme
3
jeszcze pracownik 2016-08-11 20:08
Wyzysk czlowieka.Pracownik traktowany jest gorzej niz zwierze.Przez pseudo pana prezesa I dyrektora.Zero szacunku dla ludzi maja chodzic jak maszyny zero socjalu narzedzi do pracy itd...Ostatni wymysl pana pseudo prezesa Grzeszczuka zdemontowane toalety I zamontoeane tzw skocznie czyli otwor w plytkach I zalatwianie swoich potrzeb na tzw.malysza.Dno dno I jeszcze raz dni
11
BYŁY pracownik 2016-12-08 00:52
12,50 zł brutto na start. Premia od 200 do 400 zł netto. Moja największa wypłata to marne 2,400(9godzin dziennie i wszystkie soboty po 6) . Włazisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez 10 lat to wskoczysz na 15 brutto szał!! Atmosfera w pracy ? Obgadywanie wyśmiewanie poniżanie głównie przez mistrzów . A Norbert to jakiś cieć z biura albo piąta woda po kisielu dyrektora . Moja opinia jest taka że zakład beznadziejny a Norbert to pierdoła .Poza Norbertem wszystkie opinie trafne i te dziury zamiast tronu (Jeszcze pracownik) ehhhh
10
Ufo 2017-05-31 16:12
I ty nazekasz 2400zł na ręke przyjdz do pomu za te same godziny dostaniesz 1500zł
gadasz pierdoły i nazekasz popracuj w innej firmie w miliczu to bedziesz chwalił tą firmę
Zal 2017-06-06 13:27
Ostatnie wypłaty szału nie zrobiły żaków jak ktoś miał 2000 zł, kupili kolejna firmę i okradli pracowników, ludzie zaczynają się zwalniać, ciekawe jak to będzie po tej wypłacie.
4
Paweł 2017-06-26 18:52
Ludzie się zwalniają hurtowo , podwyżek nie ma właśnie odeszła 13 osoba w ciągu dwóch miesięcy, nic się nie zmienia na lepsze , firma schodzi na psy już całkiem , wypłaty coraz gorsze .
2
Daro 2017-07-31 09:15
W zeszlym tygodniu odeszło 4 ludzi , czyli prawie codziennie ktos , nikt nowy nie przychodzi pomimo ogloszen , ludzie ewakuja sie na potege , nic sie nie zmienia na lepsze , wszyscy czekaja na wyplaty z nadzieja ze beda jakies normalne w koncu , jak ktos chce podejmowac prace to wszedzie byle nie w tym zakladzie , bo mozna przejsc zalamanie nerwowe po wyplacie .
3
G. W 2017-08-19 03:35
Chyba Kolega jest bardzo zaślepiony w firmie, gdzie robi się wpierw na biuro i dostaje się wypłaty, gdzie samemu nie jest się w stanie utrzymać a co dopiero rodzinę. A w Miliczu lub w bliskich okolicach można dużo więcej zarobić ;)
2
MaloWasToObchodzi 2017-08-22 10:35
-zero podwyżek
-zero BHP
-stary i zepsuty sprzęt do pracy
-traktowanie pracownika jak robota
-ciągły niedosyt od strony dyrektorstwa
-zero szacunku do pracownika
-toalety jak dla zwierząt
2
Wstydmizawas 2017-08-22 18:38
Ogółem nic sie nie zmienia na lepsze , ludzie odchodza odzeszlo z 25 osob . Nikt nowy nie przychodzi na te miejsca pracy pomimo ze mlodzi pokonczyli szkoly , pomimo licznych ogłoszen w obrebie 50 km , nawet ukraincy wyjechali i nie wrocili bo nie chca miec nic wspolnego z ta firma . Jak tak dalej wszystko pojdzie w tym kierunku , to nie bedzie mial kto pracowac , nie wiadomo czy Ci z biura udaja ze tego nie widza czy maja wylewke na to , ale robi sie bieda z pracownikami pracy coraz wiecej a ludzi coraz mniej , o kasie lepiej nie mowic bo wyplaty kiepskie sa , tak jest przykra prawda . Wiec jak ktos to czyta z biura to obudzcie sie bo ludzi zostaje garstka ...
5
Nikomunieznany 2017-08-22 20:34
Tak jest... A na dwójce k. skarbówki jest nie LEPIEJ... co prawda nikt na razie się nie zwalnia ale też pracownika mają za nic, traktują jak robota, wymuszają, wyśmiewają się jeden z drugiego obgadują a co najlepsze jest to że dla wchodzenia w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;UCHOWI" kapują !! I to jeden na drugiego byle tylko zaplusować u Ucha a ucho wykorzystuję to i się wyśmiewa a co do premii to naliczane jest wedle tzw. WIDZI MI SIĘ.. Tylko elita ma po 450 500 zł premii a reszta to 200 250 300 zł i lekko w zwyż bo reszta dla siebie! A z wolnym żeby wziąść to trzeba zebrać i się prosić i oczywiście jak ucho ma chumor do da 1, 2 dni
Cyfrowy Polsat 2017-08-24 16:24
Na dwójce też gonią jak psa... Elita może sobie postać-pogadać śmiechy chihy z ukraińcami a zwłaszcza fałszywy HOFMAN... sam stoi i chichocze z ukraińcami a innych goni nawet do kibla jak się pójdzie odlać to leci sprawdzić czy aby napewno odlać. Też powoli robi się obóz pracy na dwójce !! W ogóle jest rozpiździaj!
1
007 bond 2017-08-24 16:32
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za soboty i za te dodatkową godzinę pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 200 zł premii.. a są tacy co w ogóle nie chodzą w soboty mają 300 350 zł premii i gdzie tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest sprawiedliwość? Liczą sobie premie jak chcą chamy zaropiałe
Legionista 2017-08-24 21:05
W zakładzie nr. 2 mam kilku znajomych i każdy z nich mówi że jest nie lepiej niż na jedynce tyle że na razie nikt się nie zwalnia... Też robią w ch. uja z kasą za soboty i premiami, są cwaniaczki a zwłaszcza Hofman się rządzi jakby ch.uj wie kim tam cwaniaczek był, też nie jest święty sam stoi gada śmieje się hihy hehy z ukraińcami a sam goni innych ludzi jak psów jak się idzie do kibla to zaraz zap.ierdala i patrzy czy aby na pewno do kibla to trzeba być chorym... Dostanie trochę władzy i zaraz rządzi jak był tam najważniejszy
Nowyty 2017-08-25 17:41
Uwaga uwaga były podwyżki o dwa złote brutto czyli jakieś 1,4 na reke , ale tez niektorzy dostali po 0,50 zl podwyzki brutto czyli 0,30 zl na reke netto , jesli ktos sie zastanawia czy podjac prace w tej firmie to jest jego wybor , ale jesli ktos mysli ze bedzie zarabial nie wiadomo ile to sie myli , stawka godzinowa jest brutto wiec netto odleca 4 zl , nowi pracownicy na spawalni dostaja 16 zł brutto wiec 12 na h netto , a na slusarni 14,5 brutto czyli 10,30 netto . Srednio pracujemy po 9 h , sa premie od tkzw przerobu ile wyprodukujemy towaru tyle bedzie premi , premia jest według uznania i tyle . Godzin nigdy sie nie doliczycie wg stawki sobot i nadgodzin , oni licza po swojemu wyplate , kazdego 10 tego to loteria jest ile wplynie na konto . Co do psychozy na jedynce nie ma az takiej nagonki na pracownika zeby ktos cie gnoil itd , swoje trzeba zrobic . Kible to porazka na ukucku do dziury trzeba zalatwiac potrzeby , sprzet do pracy zuzyty i malo go jest . Kierownik sie boi drektora i milczy , majstrowie maja swoje odpały ale idzie sie z nimi dogadać . Praca jak to praca kazdy ma wybor jakis .
3
anonim 2017-08-28 12:13
Nie jestem pracownikiem tej firmy , ale jeżeli Hofman o którym tu mowa to Maciek Hofman to podpisuję się pod opiniami o nim. Facet nie grzeszy inteligencją ani kulturą. Po prostu dzban jakich mało.
1
nik 2017-09-20 20:56
Dziadostwo jakich mało
Braz 2017-10-04 18:48
Były zmiany kadrowe , z 4 brygadzistow zrobiono 2 co w rzeczywistosci nic nie zmienilo poza tym ze jeden na zmiane to za malo , kierownika zmieniono , po miesiacu tej zmiany smie stwierdzic ze na lepsze sie nic nie zmienilo , byly podwyzki zmiany majstrow a ludzie nadal odchodza w piatek jedna osoba w poniedzialek kolejna a nikt nowy nie chce przyjsc pracowac za 2200 na start . Niedlugo grudzien beda paczki na swieta jak co roku , stare mieso ktore trzeba szybko zjesc bo pozniej juz moze sie nie nadawac do niczego , te oto paczki dostana wybrani ktorzy nie byli na l4 , ktorzy chodzili w soboty do pracy , wiec paczki dla wybranych , pomijajac fakt ze biuro dostanie gruba kase bez wyjatkow . Dalibyscie lepiej jakies bony na zakupy w supermarkecie za min 200 zl albo cos w tym stylu i dla wszystkich . Czasami mam wrazenie ze ta firma to upodlenie człowieka ...
Zostaw swoją opinię o Brökelmann - Milicz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brökelmann