brak logo

MICE Poland

Warszawa

Opinie o MICE Poland

Stażysta 2011-01-24 01:04:41
Warto spróbować , chociaż z etatami kiepsko
Dżunior 2011-01-24 01:10:54
Ale to nie jest normalna gazeta . Tylko płatna ! Wiec znajdziesz Klienta-temat płatnego- masz kase !
Taki sponsoring
Alex 2011-01-24 01:12:13
Lipa , pełna amatorszczyzna !
Ksenia 2011-01-24 01:14:32
Ja tam działam , fakt że bez Umowy . Ale jest OK. I tak nigdzie etatu nie znajdziesz bez nazwiska !
Dżunior 2011-01-24 01:16:13
Czyli jak masz zlecenie płatne - to masz robote ! A tak normalnie to pisać nie można ???
Frank 2011-01-24 01:17:20
To znaczy że wszyscy tam działają na czarno ?? czy chociaż jakieś umowy dają ???
Ksenia 2011-01-24 01:19:26
No nie, nie aż tak . Kilka starszych stażem ma jakieś o dzieło !
A reszta to jak masz płatnika - to i kase dostaniesz .
Jak złapiesz temat z którego można coś wyciągnąć - to szefowa nie żałuje !
anonim 2011-01-24 01:29:29
Żenada !! A Ty Kseniu to się zastanów i szukaj jakiejś lepszej pracy. Z tego co piszesz to w dziennikarstwie jesteś niezła !!
TTG Travel 2011-02-06 23:45:17
Masz już dość swojej firmy? Marzysz o tym aby zmienić pracodawcę? Codziennie ci sami ludzie, te same obowiązki, no i niestety wypłata ciągle taka sama. Jeśli czujesz, że w twojej firmie nie ma już dla Ciebie miejsca koniecznie zmień zawód. Poszerz swoje kwalifikacje, wzbogać swoje CV o nowe umiejętności. Pytanie tylko jak to zrobić? Z GoWork.pl jest to bardzo proste. Zapisz się do Szkoły Policealnej GoWork.pl. więcej>>
Anna 2011-02-13 23:59:15
Mam dość! Paranoja-pełna amatorszczyzna i oszukują na kasie!
anonim 2011-06-21 21:49:45
rzeczywiście oferta tej gazety jest żenująca, umowa zlecenie i same, nie stałe wierszówki. szkoda czasu i nerwów dla poważnych dziennikarzy.
Frank J 2011-07-24 18:56:18
Tylko płatne - sponsorowane teskty mają szanse . Tak jak [usunięte przez moderatora] z Californii albo innych frajerów
Mrek 2011-07-25 18:12:18
Masz już dość swojej firmy? Marzysz o tym aby zmienić pracodawcę? Codziennie ci sami ludzie, te same obowiązki, no i niestety wypłata ciągle taka sama. Jeśli czujesz, że w twojej firmie nie ma już dla Ciebie miejsca koniecznie zmień zawód. Poszerz swoje kwalifikacje, wzbogać swoje CV o nowe umiejętności. Pytanie tylko jak to zrobić? Z GoWork.pl jest to bardzo proste. Zapisz się do Szkoły Policealnej GoWork.pl. więcej>>
feliks 2014-04-15 18:59:16
czy aby aplikować do MICE trzeba być koniecznie po dziennikarstwie? czy może talent jest wystarczającym kryterium oceny?
Pracownik 2014-09-27 18:02:05
Przestrzegam wszystkich dziennikarzy przed pracą w tym quasi-wydawnictwie. Jeszcze nigdy w życiu nie spotkałem się z takim wyzyskiem, bezczelnością i brakiem poszanowania pracownika. Za dziewięciodniową pracę (5,5 godziny dziennie) w miesięczniku „MICE Poland” otrzymałem kwotę 120 zł netto, zatem wynagrodzenie za godzinę wyniosło ok. 2,50 zł!!! Dla ścisłości zaznaczam, że nie byłem tam jako student ani praktykant, lecz jako profesjonalny dziennikarz – mam ukończone dwa fakultety. Mój przypadek nie jest odosobniony, a podobne „pensje” są tam na porządku dziennym. W trakcie mojej pracy zwolniła się jedna z dziewczyn z innego czasopisma należącego do „Eurosysu”, kiedy dowiedziała się, że za 2 tygodnie pracy (po 8 godzin dziennie) otrzyma 200 złotych. Właśnie wtedy zdecydowałem, że również zwolnię się z „MICE`a”. Wielokrotnie pytałem wcześniej redaktorki naczelnej, jaką orientacyjnie sumę dostanę za teksty, jednak za każdym razem byłem zbywany: osoba ta mówiła, że nie wie albo że nie ma czasu, by się tym zajmować (!). W efekcie po dwóch tygodniach zakończyłem współpracę z „Eurosysem”, bardzo żałuję, że tak późno. Na tym problemy się nie skończyły – musiałem kilkakrotnie dzwonić i mailować, żeby przesłali mi w końcu umowę, co zrobili po upływie ponad półtora miesiąca od zakończenia przeze mnie pracy. Jest to zresztą umowa dość specyficzna, ponieważ pojawiają się w niej daty wyssane z palca. Jeżeli chodzi o samą pracę w „Eurosysie”, powtórzę tylko to, co powiedzieli przedmówcy: wyzysk, brud, fatalne warunki pracy. Świadectwem tego ostatniego niech będzie fakt, że kiedy przyszedłem raz na umówioną godzinę do pracy, redaktorka odesłała mnie do domu, „bo nie ma wolnych komputerów”. Obecna naczelna jest zresztą osobą wyjątkowo niekompetentną: nerwowo reagowała na wszelkie pytania, ponieważ – jak często się później okazywało – nie znała na nie odpowiedzi. Sama nieustannie indagowała natomiast dziennikarzy „MICE`a”, którzy pracują tam dłużej od niej (to chyba jedyne osoby, które są stałymi współpracownikami wydawnictwa, ponieważ rotacja jest tam ogromna). Niestety w „Eurosysie” pracuje dużo inteligentnych i sympatycznych osób, które z niewiadomych przyczyn dają się bezwzględnie wykorzystywać „pracodawcom”. Nadszedł czas, aby położyć kres nieludzkiemu wyzyskowi tego quasi-wydawnictwa. Sprawę zgłosiłem już do PIP-u, przygotowuję też większy artykuł do portalu natemat
1
specjalista87 2015-02-04 18:08:12
jestem specjalistą od eventów z kilkuletnim dobrym doświadczeniem więc wpasowuję się chyba idealnie w profil firmy MICE Poland, prawda? mam tez talent i wykształcenie dziennikarskie co powinno znacznie zwiększyć moja szanse na zatrudnienie u nich. wiecie może czy nie poszukują teraz jakichś nowych ludzi?
marta 2016-05-15 13:48:13
musisz aplikowac do nich, podany maja adres mailowy do biura wiec wyslij cv i napisz zapytanie w temacie
Zostaw swoją opinię o MICE Poland - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MICE Poland