brak logo

mega

Nysa

Opinie o mega

monter. 2011-01-23 09:00:47
Jeżeli szukasz pracy omijaj tą firmę ! Tutaj są straszne przekręty.Firmą kieruje straszny cwaniak.Pozornie wszystko jest zgodnie z prawem,a w rzeczywistości nic nie jest w porządku.Zarobki są nędzne,najniższa krajowa.Nieogrzewane hale,temperatura niższa niż na zewnątrz, za to dostajemy zupki chińskie za 90gr.i szczepionkę raz do roku,która ma cię uchronić przed L4.Pewnie cwaniak zakupuje je z funduszu socjalnego lub ma jakieś inne korzyści. Za nadgodziny brudne pieniądze do koperty oczywiście,ale nigdy sie w niej niezgadza.Za grudzień każdemu zabrano nawet po 300 zł. Uważam że jest to poprostu chamstwo.Nie chce użyc bardziej dosadnych określeń....
kopertówki 2011-01-28 17:17:08
Premie-kopertówki.
Awanse na zasadzie - dostają Ci co dobrze kapują i stosują włazo - du... stwo.
A cały ten bałagan zaczyna się na niekompetentnej "górze".

Jak tylko trafi się okazja to znikam z tej firmy.


ares 2011-02-27 16:52:14
Panie prezesie mam pytanie: kiedy odda mi pan ukradzione pieniądze za pobory w grudniu i w styczniu??? Myślę że w lutym nie dopuści sie pan do tak perfidnej kradziży !
NIE dla MEGI 2011-12-03 16:26:19
przestroga dla zainteresowanych podjęciem pracy w tej firmie...
GG 2011-12-08 15:56:01
NIE!
pracownik 2012-01-26 20:07:09
Największym kombinatorem jest prezes firmy .To ,że firma schyla sie ku upadkowi jest tylko jego zasługą. Stawki za godzine dochodzą nawet do 7 zł i jest to praca w akordzie.Dziwie się tylko właścicielowi firmy ,że trzyma takiego barana w zakładzie. chyba ,że chcą doprowadzić do upadku firmy i to co jest robione w zakładzie ma swój cel
1
PRACOWNIK 2012-03-16 18:35:28
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy dlaczego taki człowiek jak (usunięte przez administratora)(czyli obecny właściciel tej firmy) nie wy......bał zresztą przez siebie mianowanego prezesa (usunięte przez administratora) przecież ten człowiek poza wkręcaniem żarówek nie ma pojęcia o prowadzeniu takiej firmy.Pisze to ponieważ pracuję w tej firmie od początku i odkąd przybył (usunięte przez administratora) jako prezes czyli od 2009 zakład idzie ku upadłości i na obecną chwilę ten zakład to ruina.Pensja spawacza jest o 30 zł większa od pensji sprzątaczki
nikt sie nie pomylił - trzydzieści zł taka jest różnica.
Nie polecam tego zakładu. Pracownika mają za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie liczą się ze stażem pracy ,posiadanymi uprawnieniami wszystkich pakują do jednego wora i dzielą wypłate.(usunięte przez administratora) obecny kierownik wydziału PR-7 wraz z kilkoma swoimi pracownikami czyli ludżmi nienauczonymi pracy największy(usunięte przez administratora) główny monciciel zakładu (jeżeli rozchodzi się o stawki za godzine dla pracownika) on właśnie jet współodpowiedzialny za zarobki i atmosfere w pracy.Przecież ten człowiek za ZUP-u stał za tokarką i zbierał wióry a od 6 lat jest kierwnikem działu (zapomniał WÓŁ jak cielęciem był) Tak szczerze mówiąc, gdybym miał okazję przeczytać takiego posta przed 6 -ciu laty to bym sie naprawdę zastanowił czy warto iść do pracy w tym zakładzie .W każdym bądż razie pracowałem już w wielu zakładach ,ale takiego przytółku dla alkoholików ,nieudaczników życiowych takiej rozpiździochy to jeszcze nie widziałem.Podkreślam jeszcze raz odkąd Janusz.W olał nadzór nad Megą i powierzył prezesure (usunięte przez administratora) Wszystkim desperatom którzy mają zamiar podjąć prace w tym zakładzie i nie cenią samego siebie mają w du....ie godność człowieka życzę wszystkiergo najlepszego .Ja w każdym bądż razie po wielu latach pracy w tym burdelu tego nie wytrzymałem.
3
gość 2012-04-13 10:52:40
To, że ze stanowiska robotniczego awansuje się na kierownicze - to chyba w każdej firmie normalne... Nie rozumiem tylko jednego, wszyscy narzekają i pracują? To się zwolnijcie i chodźcie do transportu. U mnie w Firmie by was jako kierowców przyjęli, bo spawarki mamy, a nie ma kto ich obsługiwać. Jak by coś wam się urwało, to pospawiecie - bo potraficie. Wymagane tylko prawojazdy C+E, kwalifikacje i 10 godzin dziennie wolnego czasu. Płaca 2000zł.
1
Gość 2012-04-19 18:17:23
Może i masz racje w tym co piszesz odnośnie awansu w pracy,tylko po takim awansie nie należy się zmieniać o 100%.A wracając do 10 godzin za 2000 zł miesięcznie-ja rozumiem ,że są ciężkie czasy ale człowieku nie obrażaj innych zawodów.Z tego co słychać to większość spawaczy się zwolniła a wiesz dlaczego?? -bo szanują siebie i swoje umiejętności tak , że masz duże szanse na prace za 2000zł po 10 godz. dziennie.Powodzenia
prezes 2012-05-05 10:24:41
Masz rację,że trzeba mieć szacunek do samego siebie.Dlatego wszyscy
szanujący się powinni omijać z daleka takie firmy jak MEGA oraz takie w której trzeba pracować po 10 godzin dziennie.Pracować jako spawacz a przy tym jeździć ciężarówką,zamiatać warsztat a wieczorami stróżować.Do tego kwalifikacje trzeba zrobić sobie samemu i za własne pieniądze,trochę przypomina mi to humor o dobrze płatnej pracy jako palacz... ale trzeba mieć własny węgiel.Wracając do tej nieszczęsnej MEGI muszę przyznać że jest to firma w której naprawdę się oszukuje,kantuje i odstawia wałki o których pracownicy nie mają pojęcia zaczynając od wypłat dla nich poprzez wykorzystywanie porad oraz zaangażowanie ludzi z zewnątrz nie płacąc im za to aż po używanie maszyn,urządzeń i pomieszczeń które nie są dopuszczone do użytkowania.Polityka pana prezesa jest prosta: utrzymać się przy \"korycie\" ile się da i jak najmniejszą stratą gotówki bo jak wiadomo kasą dzieli prezes a prezesowi daje właściciel
dlatego w tym już jego głowa aby jego wypłata mimo cięć była taka sama.Nie mogę powiedzieć że je kradnie ale delikatnie stwierdzam ,że sukcesywnie uzupełnia swoje konto.Już niedługo będą wypłaty ,
co nowego za nimi przyjdzie ?....... cdn.
prezes 2012-05-06 10:34:25
Dodaję wpis kolegi mega niewolnik:
"Tak panie (usunięte przez administratora)najwyższa pora wziąść się do roboty! Dość tego tumaństwa! Ile czasu jeszcze będzie pan zatrudniał matołów i nierobów?
Ta firma dzięki panu przypomina plan filmowy i pastwisko, bo tyle w niej statystów i świętych krówek. Chyba już pora zatrudnić dyrektora z prawdziwego zdarzenia, a nie chłopczyka który nie ma jaj ani charyzmy do piastowania tego stanowiska! Jest pan jak rekin który łyka wszystka co mu do paszczy wpadnie, słucha pan to co mówią panu ludzie którzy nie mówią panu prawdy a pan w to wierzy i nie potrafi pan ukarać winnych
tylko karze pan tych ktorzy próbują walczyć z matołami w tej firmie których pan tak zaciekle broni. Na podstawie niezbitych dowodów i faktów nie potrafi pan ukarać ba nawet wskazać winnych. Kiedy się pan w końcu weżmie za dział konstrukcyjny? Wie pan jak na pana mówią w firmie? Ślepy niech się pan zastanowi dlaczego "
prezes 2012-05-12 15:21:48
I stało się! Pracownicy zakładu produkcji naczep MEGA otrzymali wynagrodzenia .... za pracę.O ile można nazwać to wynagrodzeniem? Głodowe pensje zostały rozdane dla pracowników, a dla statystów -normalnie! Jak gdyby nigdy nic, jakby oni nie byli częścią tego zakładu i kryzys ich nie dotyczył.Piszę kryzys - a może powinienem pisać nieudolność \"ślepego\" bo jak można nazwać kondycję finansową tego zakładu pod jego kierownictwem,co było przyczyną? : lenistwo,brak zaangażowania w rozwój zakładu,głupota,brak kompetencji w kierowaniu tak wielką firmą czy po prostu nie moc- wielka nie moc, która powaliła na kolana naszego prezesa. 1200 pln to średnia jaką dostali pracownicy na konta.Piszę na konta - bo zaczyna się matactwo poza kontem,czyli przekupstwo pracowników aby zostali, nie odchodzili do innych firm.Przez kilka miesięcy zabierasz pracownikom połowę wypłaty a teraz za kilka stówek chcesz wejść w ich łaski? Jesteś żałosny PREZESIE!!!! Walczyłeś aby nie było kopert,aby twój nieskazitelny autorytet(którego ci dzisiaj brak) nie został nadszarpany.Człowieku co ty robisz? Czy twoje słowa nie są nic warte?Chyba tak jest skoro w jeden dzień obiecujesz ludziom godne zarobki, normalne stawki, negocjujesz punkty za pracę które przekładają się na wypłaty, a za kilka dni wszystko odwołujesz. Kierowanie firmą nie polega tylko na własnym doświadczeniu ,ale także na kompromisach i słuchaniu osób trzecich. Nie jest to \"rozmowa między dwoma wilkami a owcą gdzie głosują co zjeść na obiad? Zdobywaj zaufanie i szacunek pracowników przez uczciwe kierowanie firmą.Rozmawiaj z pracownikami i słuchaj ich,oni nie chcą źle!!!Prezesie (usunięte przez administratora) niech się pan weźmie do zarządzania tą firmą ona ma wielki potanciał niech pan wykorzysta długoletnie istnienie zakładu ZUP,tylko broń BOŻE nie byłych pracowników, oni panu nie pomogą .Niech pan nie czeka aż manna spadnie z nieba, JW panu nie pomoże trzeba szukać rozwiązań,kontraktów a nie codziennych posiedzeń kierowników z\" chorym\" dyrektorkiem, a samemu jazda na smaczny obiadek.Może pan coś napisze w odzewie na ten post,wielu ludzi by się ucieszyło z takiej konfrontacji (już widzę pracowników którzy na ten widok zacierają ręce) może te utarczki na słowa wymagają większego wysiłku pana inteligencji albo trzeba zatrudnić prawnika by napisał lub zredagował pana wypowiedź. Zapraszam do dyskusji,myślę że pokusa jest wielka aby dokopać takiemu pionkowi jak ja.Aha - niech pan szczędzi słowa bo codziennie się pan ociera o mnie w pracy a mógłbym to wykorzystać.Jeszcze raz zapraszam do polemiki....cdn.
PS.Pozdrawiam pracowników (usunięte przez administratora)
1
abc 2012-05-13 17:14:17
Polską też raz rządził elektryk i nic z tego nie wyszło dobrego, Janusz zrobił ślepego dyrektorem bo nie miał czasu jeździć po sądach, a z Megi już nie przynosiła mu zysku więc zajął się Opoltransem. Ślepy zwalniał wszystkich kierowników co mu się przeciwstawili, został tylko Wojtuś bo jest grzeczny i nie podskakuje do niego. Ale moi koledzy nic z tej firmy nie będzie teraz ratuje się tym ze sprzedaje 70% za granice, a jeszcze rumuncy i ukraincy przyjadą i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ą mu za te naczepy. Bo pierwsze trzeba zrobić jakość a później podbijać rynki, no ale jak ma się 2 lewe ręce i ślepy wzrok to nic z tego nie będzie, niech jeszcze (usunięte przez administratora) zwolni twoich elektryków z Brzezia bo i tak to krętacze (usunięte przez administratora)
mega niewolnik 2012-05-13 17:17:27
Panie (usunięte przez administratora) niech pan wysupła resztki godności i niech pan sam zrezygnuje w końcu z prezesury w firmie Mega!!! Dość mamy pańskich nieporadnych rządów!!! Co nie którym jeszcze zależy na tej firmie nie tak jak panu. Niech pan lepiej zajmie się hodowlą pszczółek, a nie kierowanie taką firmą. Tu trzeba szybkich a przede wszystkim trafnych decyzji. Te pańskie roszady personalne to jedna wielka żenada, roszady rób pan sobie na szachownicy a nie na pracownikach i ich rodzinach. Za grosz wstydu i honoru człowieku nie masz!! Hańba!!! Panu (usunięte przez administratora)nie dorastasz pan do pięt. Pan (usunięte przez administratora)to GOŚĆ, a pan panie (usunięte przez administratora)to kawał dziada i tyle!
2
spoza zakładu 2013-09-04 11:47:50
Najzabawniejsze jest to, że od 2011 roku same negatywne opinie i obsmarowywanie kogo się da, a z tego, co mi wiadomo, to ani prezes, ani dyrektor się nie zmienili, a firma dalej stoi i podobno zwiększa obroty... Szkoda, że nie ma sensownych opinii z tego roku, bez personalnych wycieczek i wątpliwych sensacji...
2
meganiewolnik 2013-09-04 20:43:22
naprawde jest tak jak jest to opisywane w postach
powyzej prosze sie tu zatrudnic i przekonac na
własnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
alojz 2014-03-29 20:14:04
jest super warunki europejskie,zarobki jak w norwegi,wszyscy uśmiechnięci,w zimie ciepło w lecie klima,8 godzin bez sobót i niedziel,wszystkie pieniążki na konto(usunięte przez administratora)
erop 2015-02-23 23:59:38
ja natomiast zostałem zaproszony na rozmowe w sprawie pracy ale trochę już sie stresuje- zależy mi na podjęciu zatrudnienia a rozmowa rekrutacyjna to w wielu przypadkach stres, gonitwa myśli, chęć pokazania się z jak najlepszej strony, ogromna trema, setki celnych, trudnych pytań... Jak mam sobie poradzić, czy mogę liczyc na wasza pomoc w tej sprawie, może opiszecie swoje doświadczenia dot.rozmów w tej firmie..
1
ula 2015-03-12 14:52:14
nie wierzę w aż tyle negatywnych komentarzy, jakoiś firma z tego wiem ma się bardzo dobrze i podobno jest sporo pracowników chętnych na jedno miejsce - tak przynajmniej słyszałem. natomiast co miał na mysli jeden z użytkowników tutaj na forum pisząc że warunki są europejskie w tej firmie? to była prawda czy ironia?
flotek 2015-03-26 23:22:07
coś te wypowiedzi powyżej troszkę o niczym, chyba też taką tutaj napiszę, bo widzę, że i tak nikt nie odpisze ;) a tak serio mówiąc to chciałbym się dowiedzieć czy jeszcze istnieje szansa na zatrudnienie w tym miejscu. czy lepiej jak moze poszukam innego miejsca czy jakies inne porady macie dla mnie, czlowieka bez skazy
anonim 2015-09-24 16:33:24
Coś mi sie wydaje że twoja opinia jest sponsorowana!!!
1
Gall 2015-09-24 16:49:57
Tam tylko czekają na takich/e naiwnych.Na każdym wydziale jest grupa trzymająca władze a reszta to motłoch nic nie znaczący który przychodzi i odchodzi zobaczcie tylko jak często ukazują się ogłoszenia o pracy z megi na stronie pup nysa. Wlaśnie się ukazały więc proszę próbować ale pretensje proszę mieć tylko do siebie jak nie wierzycie w opinie o tej firmie.
meganiewolnik 2015-09-26 06:09:11
Atrakcyjne i stabilne warunki pracy w mega? To bardzo ciekawe stwierdzenie daleko idące w fantazje. Wynagrodzenie to najniższa krajowa plus spartańskie warunki pracy
Xyz 2015-11-16 18:26:10
Dział DT to świetni fachowcy, potrafią ogarnać szeroki zakres wyrobów i produkcję pod klienta. Brawo chłopaki!
trojan 2016-05-12 22:31:04
fado, może i są bardziej opłacalne ale tracisz mnóstwo zdrowia
Zostaw swoją opinię o mega - Nysa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mega