brak logo

Polmar Profil Sp. z o.o. Lubliniec

Lubliniec

Opinie o Polmar Profil Sp. z o.o. Lubliniec

rozżalony 2014-07-14 21:22:26
Pokrótce- Wyzysk, umowy śmieciowe, (usunięte przez administratora), ciągła rotacja pracowników, płaca uzależniona od nastroju "u góry",wymagania nieadekwatne do zarobków- raz jeszcze wyzysk!
8
Mastej 2015-05-18 21:06:12
A gdzie teraz kolego "rozżalony" nie trzeba pracować - wracaj do Mamy. Ja już 15 rok pracuję i nie zostaje bo jest stabilnie i sprawiedliwie.
1
almaro222 2015-05-26 17:57:21
No tak tak powyższy post, jak już 15 rok pracujesz to leci ci 15 rok z kolei umowa śmieciowa (podstawa pożal się boże i to co szefo D. ci doda albo odejmie na umowę zlecenie) niestety - emeryturki brak. Fakt faktem do Polmaru idą ci co nie maja wyjścia, albo chcą mieć jakiś papier - chociaż żadnego porządnego papieru się nie dostanie. Nie polecam stanowczo firmy, a faktem jest że w 1 miesiącu zwalnia się grafik i przedstawiciel handlowy? (nawiasem mówiąc ten przedstawiciel który obecnie był najdłużej w Polmarze robił z przedstawicieli- trafił coś lepszego i odszedł) ciekawe dlaczego? Na produkcji 1 wielki wyzysk ludzie pracują za grosze w tych szkodliwych oparach. To do mamusi to może idź ale ty po rozum do głowy.
8
ralfo git 2015-05-26 18:02:08
Stanowcza racja - 15 lat pracy będzie 75 rok życia i emerytury 800 pln. Mój kolega który zatrudnił się jako magazynier był 3 w ciągu 1.5 tygodnia i powiedział że takiego kołchozu to jeszcze w Lublińcu nie było chyba.
7
stary pracownik 2015-06-09 21:34:05
Widze że dalej się źle dzieje w firmie, szefowa dalej ma zero zaufania dla pracowników i udaje najmądrzejszą we wszystkim?
4
anonim 2015-10-08 17:21:06
praca jak każda inna ale muszę potwierdzić wcześniejsze wypowiedzi szefowa najmądrzejsza i ciężka współpraca jest z nią
1
Były pracownik 2015-11-27 19:55:53
Pewnego dnia nasz kolega grafik który był też sprzedawcą, został poproszony o przyjście do "wszystkowiedzącej" szefowej a ta mu powiedziała że jest niepotrzebny w firmie, ponieważ jest za dużo osób. Nikt się tego nie spodziewał, nie było żadnych ostrzeń, po prostu wypowiedzenie z dania na dzień. W tym samym czasie szukali ludzi do pracy na hali, w której doskonale by się sprawdził. Więc proszę nie pisać takich głupot że "pewna praca" i że "nie traci się jej z dnia na dzień" bo krew mnie zalewa. Szef jest naprawdę OK, ale szefowa powinna przejść już na emeryturę ponieważ niestety dusi tą firmę.
1
Trafo 2015-11-30 00:12:29
Okłamuja sami siebie że cokolwiek znaczaca firmą.Wyzysk ludzi przez niby Panią Dyrektor która każe sprzedawać a pojęcia o marketingu i sprzedaży nie ma żadnego.jeden gość tam się liczy ale i tak kazdego zjeb..ie wiec nie polecam.A D. nie jest jej się w stanie przeprzeciwstawić i ona mu niszczy opinie, nie daje mieć swoje zdanie.Powinna gotować obiady. Praca ok młodzi ludzie sami robią dobre wrażenie. Oni oszczedzaja na wszystkim nawet na szatniach. Nikt nie jest głupi jak oni sobie to wmawiali tam
1
Papa Smerf 2015-12-02 11:55:18
Niestety ale wszystkie negatywne opinie są pisane przez pracowników biura i są nieadekwatne do stanu faktycznego.
2
STIWEN 2016-02-10 23:17:55
Czytam i czytam i dalej się zastanawiam , w każdym razie jeśli chcecie zobaczyć jak wygląda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to idz jeden z drugim do inwalido (Invado) .. sajgon i robienie z ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robota uwsteczniająca ..
2
Ewa 2016-02-24 23:12:40
Czy w firmie jest stanowisko laboranta? jakaś kontrola jakości?
Kriss 2016-03-02 17:23:26
uch ale brednie!!!!!!!!!! kolejna osoba, za kolejną osobą. Nie długo pracowałem i bardzo dobrze nie wytrzymałbym za te jałmużne. Najlepiej odzwierciedla podejście firmy, opisy powyżej. Umowa to podstawa a to drugie to co łaska, nikt na nad godzinach nie zostaje bądź pod przymusem bo i tak trzeba iść do szefa kłócić się o swoje pieniądze. W zasadzie co tu pisać pracownicy 1 sortu w ciągu 4 miesięcy się ich trochę przewineło - żenada.
Praca biurowa - jaka praca biurowa robisz wszystko na co przyjdzie ochota szefowi, niejedna osoba z biura na produkcji pracowała więc lepiej się kogoś zapytać wpierw.

Kto do Polmaru zawita niech się zastanowi nad ulicą Grunwaldzką w lublińcu, bo chyba coś nie tak ma z głową.
3
Piter 2016-03-10 14:33:27
do Papa Smerf: sądzę iż ta opinia wypłynęła bezpośrednio od Sp. Szefa ps. dlaczego ludzie z biura się tak źle wypowiadają na temat firmy? naprawdę zastanawiające - rzecz biorąc samo mówi za siebie, a może wszyscy którzy dodali tutaj parę groszy od siebie nie mają racji "przy tak rotujących pracownikach biurowych" naprawdę dziwne jak na taką super i rozwojową firmę ("rozwojowa firma" to oczywiście dygresja).

do STIWEN: sądzę iż ta opinia wypłynęła bezpośrednio od pupila i poplecznika szefa "tzw. dyrektora produkcji" , nie wysilaj się bo i tak nic na tym nie zyskasz tylko pożałowanie w oczach załogi - nowego auta za takie komenty to raczej nie kupisz, chyba ze macie jakąś cichą umowę.

Ogólnikowo, każda wypowiedź ma trochę racji w zależność od punktu widzenia czy to piszę szef i jego poplecznicy, czy też piszą to niewolnicy pięknego i najwspanialszego POLMARU.

Jednak z tych wypowiedzi potwierdzę jedno, najbardziej adekwatna do obecnej sytuacji firmy jest wypowiedź:
almaro222 oraz ralfo git
4
Mike 2016-03-11 17:47:27
Ja chciałbym od siebie dodać też opinie. Po przepracowaniu 2 lat niby stanowisko techniczne i zarazem biurowe, "niby bo raczej to jak wyżej opisy na co ma kierownictwo ochotę to robisz" mam raczej pozytywne zdanie. Jak wyżej mankament to wypłaty, nie radzę się sugerować ogłoszeniami bo to bzdura płacą podstawę plus reszta zależna od humoru lecz wskoczy zawsze w terminie (nigdy się nie spóźnili bądź nie wypłacili). Co do szefowej nie wiem dlaczego ktoś tak ją szykanuje, jak dla mnie spoko babeczka jest chociaż miałem z nią mało wspólnego, przeważnie panie zrób to i tamto lecz rzadko, i toleruje zboczone kawały, ma bynajmniej poczucie humoru to najważniejsze. Szef jak szef musi zawsze mieć racje i mu się nie dziwie, jak dla mnie to taki dość spoko gość z małymi wyjątkami, jak nie ma humoru stara się pokazać jaki to on jest elokwentny i wszystkowiedzący tekst "to nie technologia kosmiczna" zapadł mi najbardziej w pamięć, a i tak na finito wychodzi po twojemu ale racja jest zawsze szefa.
Jednyny mankament firmy to rozwój, podobny do rozwoju papieru toaletowego, zero szkoleń adekwatnie do stanowiska, naucz się sam i rób. Na plus wychodzi to że jeżeli ktoś po godzinach robi dla innej firmy bądź w domu to można rozwinąć sobie niezłe kontakty z wieloma firmami i to jest na duży plus.
Ogólnie jak ktoś nie ma wyjścia to polecam iść zdobyć jakieś doświadczenie i się nie łamać.
2
Mike 2016-03-15 14:43:08
witam konrad

Sprawa wygląda tak jak już pisałem wcześniej, z polmaru to raczej nie wyżyjesz twój poprzednik "tzw dyrektor sprzedaży - to tylko jest nazwa - nie adekwatna do tego co będziesz robił w firmie, sam zobaczysz" z tego co wiem to miał mniej więcej 2000 pln - podstawa + tam mu do równego rachunku dodali, z resztą równy gość był. To chyba rozumiesz że musisz mieć inną prace ażeby wyżyć niestety i nie spodziewaj się więcej, ogłoszenie swoją drogą a reszta swoją drogą (wiem że na tym stanowisku od lat jest rotacja 2 albo 3 miechy i następny - popatrz w poprzednie ogłoszenia o pracę). Napisałem tak gdyż dzięki polmarowi i rzeczą technicznym które wykonywałem w firmie miałem przyjemność współpracować z kilkoma konkretnymi podwykonawcami np, byłą ekipą z Wykrometu Częstochowa - jedni z najlepszych specjalistów jeżeli chodzi o konstrukcje oraz zaplecze maszynowe, więc jak coś sam techniczne ogarniasz po godzinach zawsze kontakt ci pozostaje, i całkowicie wiesz na co możesz liczyć w przyszłości co są w stanie wykonać - "zaprzyjaźnione firmy. A swoją drogą to będąc w polmarze pracowałem po godzinach w innej firmie niedaleko mnie bo za niecałe 2000 to się nie pożyje i to niby wynagrodzenie technologa. Ale świat należy do odważnych idź i próbuj może będziesz pierwszym który przełamie w firmie barierę wypłat, życzę powodzenia.
2
Mike 2016-03-15 14:50:27
Do konrad

zapomniałbym o najważniejszej rzeczy cytuję twoją wypowiedź "bo można wdrażać własne pomysły" albo jesteś surrealistą albo naiwny że tak pozwolę sobie napisać , popracujesz zobaczysz, jak się dasz wytresować to popracujesz jak będziesz miał swoje zdanie niezgodne z ogólną wizją kierownictwa to max 1 - 2 miesiące i następne ogłoszenie zobaczymy w prasie "poszykujemy dyrektora sprzedaży".

życzę powodzenia
2
Mike 2016-03-18 19:15:25
Widzę żeby uratować miano i godność firmy ktoś bezpośrednio z zarządu tu sieje dobre miano. Szkoda gadać ażeby tak upaść i w ten sposób się bronić. Fakt faktem i tym razem zwięźle w temacie, ja innych uczulam jak jet naprawdę i zacytuję któregoś z poprzedników w komentarzach kołchoz w Lublińcu bez perspektyw i jak na razie przy tym podejściu nic tego nie zmieni!!!!!!!!!!!!!!!
Ps. całe szczęście ze jest zapotrzebowanie na rynku pracy i to dość spore bo drugi raz bym się nie skusił bankowo mając taką wiedzę na temat firmy.
2
Bezstronny 2016-03-31 19:38:41
W tym akurat chyba nic złego , że firma pomaga w zdobywaniu doświadczenia osobom często bez niego lub zaraz po studiach. Wszyscy narzekają że firmy wymagają doświadczenia przez co młodzi zdolni są bez szans, a tu się pojawia jakaś aluzja odnośnie wymagania doświadczenia pracownika na danym stanowisku.
fren 2016-03-31 23:15:57
Tak oczywiście zgodzę się z bezstronnym, miałem przyjemność pracować dla polmaru kilka lat temu i o jakim doświadczeniu tu piszemy? rozwiej moje wątpliwość bądź co bądź jakoś go nie zdobyłem u was, gdyż wszystko szło na decyzję szefowej?
Nad czym się tu wszyscy rozwodzą; oto jest pytanie? Jedno wiem teraz jestem niezależny i realizuje swoje pomysły. Polmar - znaczy ubezwłasnowolnienie i dobrze że się rozstaliśmy, teraz mam całkiem inne życie bardziej kreatywne.
1
jaja 2016-05-04 17:52:32
ja ja 7y6t w głowę się stuknij i tyla co napisza
Tobby 2016-05-05 14:58:30
Potwierdzam
Zarobki dla dyrektora to przedział 4000-8000 zł.
Zarobki wysokie ale wymagania też są niestety wysokie.
Mi się nieudała dostać bo średnio znam angielski
office 2016-05-20 17:51:09
Szanowny panie makao: powinien pan napisać wprost i zwięźle:

"zapraszamy, oferujemy pakiet kołchoźnika w to się wlicza minimalna krajowa - na emeryturę 900 pln, przy względnym wietrze + pakiet tynk ze ściany.
Co dalej pakiet szkoleń "TOTALNE ZERO" a i jeszcze mobing oraz poronione pomysły z prawa i lewa - szefowa rządzi i ma was za śmieci. Lecz ktoś zawsze się nada jako nowy niewolnik to nowe możliwości i perspektywy dla firmy. Życzę powodzenia. Ps biuro już ma dość więc zatrudnijcie kogoś normalnego i mu zapłaćcie jak należy.
PiS 2016-06-08 14:01:57
Szanowny panie office:

Starałem się o tą posadę ale nie dostałem odpowiedzi. Propozycja zarobków wynosiła 5500,-podstawy.Szukali Dyrektora a nie specjalisty....
Nick 2016-07-31 20:34:25
Wypłaty są terminowe.
PiS 2016-08-29 12:11:43
Do : ten który zawsze się spóźnia

Jak się coś umie to się zarabia !!! a 5500 to już nie jest kosmos w dzisiejszych czasach. Ja już znalazłem prace w innej firmie ale dla świadomości takie są stawki jak się jest dyrektorem lub wysokiej klasy specjalistą
nikt 2016-09-12 13:13:48
Witam,

Jakie zarobki w biurze?

Widzę że poszukują na stanowisko specjalisty ds Sprzedaży.

Pozdrawiam
bezstronny 2016-09-27 21:55:40
Jednak wszystkie pozytywne opinie i zapytania o prace wraz z odpowiedziami wypływają od jednej osoby. Jak ktoś ma trochę oleju w głowie to może się domyśleć że to jedna i ta sama osoba pisze. Jak dotąd było tak i jest dalej, a najlepiej było by jakby ludzie zarabiający w firmie tu się wypowiedzieli ile tak serio zarabiają i za ile i za co. Niestety rynek jest rozwijalny a tu ani zarobki w górę a warunki tragiczne praktycznie odnoszę takie wrażenie dziennie. Jedna rzecz mydlenie oczu opini nie przyniesie rezultatów, bo zatrudnić pracownika a po miesiącu go zwolnić i szukać następnego to nie sposób na rozwijającą się firmę - o ile się rozwija, wiadomo portfel szefa, szefowej i dyra.
1
makao 2016-10-01 21:39:40
@leszko szukaja tutaj takze pracownika dzialu kard i płac w Zabrzu nie wiecie moze na jakie zarobki mozna liczyc?
Zostaw swoją opinię o Polmar Profil Sp. z o.o. Lubliniec - Lubliniec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polmar Profil Sp. z o.o. Lubliniec