brak logo

topeex

Bytom

Opinie o topeex

buahahah 2014-01-02 14:11:44
02.11.2013-do 26.11.2013 dlugo pracowales :) pewno juz pół Europy zwiedziłeś i wszedzie bylo zle. Radze pozostac u Mamy na garnuszku. Sklep jest na miejscu , a co do domku* , kto jak dba tak ma. Ludzie przepracuja 3 tyg (02.11.2013-do 26.11.2013) zostawia syf i kto to ma sprzatac? 1300 zl za 3 tyg + 2 bilety + zaliczki to sobie policz ile zarobiles. Nie dotrzymanie umowy ma swoje konsekwencje.
Pozdrawiam
1
MELON 2014-01-02 16:04:06
dwa komentarze nademną to wypowiedż pracowników biura tej firmy
1
MELON 2014-01-02 16:06:40
NA SZCZĘSCIE JUZ SĄD ROZSTRZYGNIE W TEJ SPRAWIE TERAZ W DWÓCH SPRAWACH MOJEJ I KOLEGI
MELON 2014-01-02 16:19:56
biorą samochód i jadą do najbliższego sklepu lub kupują w tym sparze najdroższym,niewymagają francuskiego,musisz mieć tylko stalowe nerwy i być ostro pijącym:)
MELON 2014-01-02 16:31:29
a tak mówiąc zobacz pierwszy wpis u samej góry:)
MELON 2014-01-03 10:06:09
NIE ROZCHOROWAŁEM SIĘ I ZJECHAŁEM I DOSTARCZYŁEM ZWOLNIENIE
MELON 2014-01-04 08:57:59
OCZYWISCIE ZJECHAŁEM ZA SWOJE PIENIADZE
melon 2014-01-05 07:48:31
25.11 zachorowałem a 25.12 wyzdrowiałem lekarza na miejscu nie mają
ruby 2014-01-05 13:09:46
mają lekarza, sam u niego byłech ino trzeba dać znać majstrowi abo topexowi i wtedy ci powiedzą na jako godzina, bo ta pani z francji tlumaczy
MELON 2014-01-05 19:57:01
JEŻELI TOBIE ODPOWIADA PRACA W CHLEWIE O NAZWIE STE GENEVIEVE SUR AGENCE TO POWODZENIA.
MELON 2014-01-06 07:26:07
NIE POLECAM(usunięte przez administratora) A JEŻELI CHCESZ PRZEKONAĆ SIĘ NA WŁASNEJ SKÓRZE TO POPROSTU JEDŹ I POROZMAWIAMY PO TWOIM POWROCIE JAK WIDZISZ I POCZYTASZ KOMENTARZE STARSZE NA TYM FORUM TO NIEJEST TYLKO MOJE ZDANIE.A Pozytywne komentarze masz wystawiane przez biuro topeexu.
Pracownik 2014-01-28 14:06:51
widzę, że kilka osób interesuje się wyjazdem przez tą firmę do pracy we Francji, więc dobrze żebyście wiedzieli, że w Saint Genevieve sur Argence wynagrodzenie na start płacone jest tylko z liczby przepracowanych godzin razy 5 euro minus podstawa tj. 1181 zl z groszami i 20 euro za mieszkanie, żadnych dodatków delegacyjnych nie płacą, ponad to aktualnie wg. mnie w SG jest najgorzej, ponieważ poprzedni właściciel firmy "Poujol" sprzedał ją firmie "Arcadie" i jest ciężko z podwyżkami, wcześniej mniej więcej co 3 przepracowane miesiące można było liczyć na podwyżkę, a teraz praktycznie ich nie dają. Premii w Saint nie ma w ogóle i NIKT nigdy premii nie dostał, pracować trzeba tyle ile będziesz potrzebny (zdarzało się że pracowałem po 14 h z tylko jedna przerwą 30 min) lekarz? ktoś tutaj napisał, że jest... oczywiście jak w każdym miasteczku we Francji z tym, że nie mamy francuskiego ubezpieczenia, więc za leki i wizyty płacimy z własnej kieszeni, jest możliwość odzyskania tych pieniędzy na podstawie karty EKUZ z NFZ, ale nie zwracają 100 %. Warunki mieszkaniowe są mocno średnie, właściwie dobrze jest tylko na 2 mieszkaniach wynajmowanych przez merostwo (choć i w nich francuzi ZAPOMINALI grzać...) do dyspozycji pracowników jest jeszcze hotel na około 8 osób, ale dla Topeexu to nie problem, bo w okresie miedzy październikiem, a listopadem zeszłego roku mieszkało tam okolo 12-13 osob(w pokoju 12 m2 mieszkaly 3 osoby...). Domku nawet nie warto opisywać bo to ruina mimo, że po ostatnich kontrolach wzięli się trochę za niego tzn. zmienili dach, (usunięte przez administratora) ("prezez" topeexu z Paryża) nawet złożyła jednemu z pracowników ofertę za podjęcie się generalnego remontu górnego piętra tego domku (rury przeciekaja, grzyby, odpadajacy sufit i tynki itp.) za UWAGA 500 euro (z kwoty tej musi kupic materialy ;) ) Z grubsza to chyba wszystkie najważniejsze infromacje, jednak dotyczą one tylko i wyłącznie Saint Genevieve sur Argence.
1
melon 2014-01-29 09:38:56
nie muszę pisać praciwnik potwierdził tylko moje słowa o (usunięte przez administratora) w topexie
1
adam 2014-02-04 21:41:45
Niestety to prawda , pracowałem w tej firmie pol roku i mieszkałem w tym domku , chlew niesamowity , grzyby i ogolna ruina , nie wiem jak wytrzymałem tam aż pol roku ale jakoś dałem rade , ale nigdy więcej i nikomu nie polecam. Przedemna mieszkał chyba tam jakiś kibic Zagłębia Sosnowiec , bo pelno naklejek było klubowych hehe , to tak dla potwierdzenia jakby ktoś nie wierzył bo może też je widział.
patryki 2014-02-19 11:09:23
to właściwie ile wychodzi na rękę po miesiącu pracy ? licząc że 168 h masz bardzo proszę o info i jak wygląda sprawa z internetem tam jest jakiś zasięg czy coś aby podpiąć się? lodówki jakieś są ? co dokładnie robisz jako pomocnik? jakie masz obowiązki i czy tyrać jak wół trzeba czy na spokojnie się pracuje ? z góry dzięki
nowy 2014-02-21 17:33:31
5 euro na godzine i podstawa która jest wliczona w te godziny np 5eu*168daje 840 w tym jest ta podstawa wienc rewelacji nie ma praca ćiężka wyzysk totalny brak szacunku do ludzi pracowałem tam około roku musiałem bo nie miałem wyjscia na szczescie wytrzymałem ale nigdy więcej warunki mieszkalne w skali 1do 5 daje 2 ogólna ocena jak ktoś morze niech poszuka czegos innego wyjazd na 2,3 mieśiące naprawde sie nie opłaca minimum 6 ale to tylko nieliczni wytrzymują A (usunięte przez administratora) to skonczony alkoholik i kawał H..poz dla tych którzy wytrzymali
introwertyk 2014-02-22 14:36:54
praca bardzo ciezka nie adekwatna do zarobków. Polacy niestety tam sami sobie szkodzą i wchodzą w droge , bójki po alkoholu i awantury . A Francuzi tylko sie z nas śmieją z tego powodu . Byly przypadki powaznych pobić , gdzie ludzie musieli wracac do kraju bądź długi okres lezeli w szpitalu . Co do pracy to robi sie za 5 euro /h , ale gdzie trafisz do jakiego dzialu to nie wiadomo , mozesz isc na ekspedycje rozładowywac mieso - praca ciezka , mozesz isc pakowac steki gdzie musisz byc bardzo szybki i nadazac za tasma , to samo na magazynie gdzie robisz i wieszasz kartony na haki - trzeba byc naprawde szybkim zeby sie wyrabiac - to niepowazne a niekiedy wrecz niemozliwe . Ogolnie mowiac kazdy dział jest bardzo ciezki , jesli mialbym cos doradzic to nie polecam wyjazdu z tej firmy . Co do internetu to ciezko z nim tam , mozesz isc do baru na rynku ale to kosztuje 2euro /h ...
1
ciekawy 2014-02-25 21:25:42
o ile wiem to kryminaliści i alkoholicy do pracy raczej się nie palą, szczególnie jak trzeba szybko pracować. A co w pracy pozwalają pić, bo z tego co wiem to patrzą na ręce i nie można w niczym się mylić.Nie rozumiem tylko jednego po co jadą tam ludzie którzy już kiedyś tam pracowali i znowu chcą pracować (i pracują) w tym samym miejscu skoro jest tam tak źle?
żal 2014-02-26 08:19:39
widać do tej pracy się palą :) a pić piją wież mi i cuda się tam dzieją mam zresztą to upamiętnione ;) ta praca polega na tym że chcesz pracować to dawaj kasę i pij a jak nie to cię z nożem pogonie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bolek i lolek 2014-04-10 21:48:50
Jestes z biura czy palisz ziolo?
bolek i lolek 2014-04-10 22:02:25
Kolega "Dalej" napisal Ci co wyżywają się na forach nad Topeexem lub innymi firmami to nieroby i nieudacznicy, którzy w życiu uczciwe jeszcze nie pracowali.

Wyżej napisalem czy gośćiu jest z biura czy jara ziolo...
Ciekawi mnie ile "Dalej" przepracowal w Topex i czy ma dalej czy blizej do rozumu...
1
melon 2014-06-19 12:11:39
mikolaj radze ci dobrze tam są picie awantury z użyciem noża i oszustwa na kasie i totalny [usunięte przez moderatora] z mieszkaniem w chlewie niepolecam jeszcze raz nikomu ja własnie toczę cały czas batalię o wypłatę za delegację w sądzie niepolecam tej firmy i radzę omijać ją szerokim łukiem jak tylko uda mi się uzyskać wyrok to napewno będę wnioskował o odebranie im certyfikatu rzetelnej firmy
melon 2014-06-30 18:32:25
mikołaj bosciemnaja ana miejscu okazuje sie co innego
mikolaj 2014-06-30 18:35:20
napisz mi email to wysle ci filmik z miejsca zamieszkania jak mieszkałem
melon 2014-08-06 20:45:52
daj mi email mikołaj to ci wysle
melon 2014-10-01 08:16:17
Pozniej wstawie i wam podesle link
tomasz 2014-10-27 19:42:57
witam wlasnie dzis dostalem tel w sprawie wyjazdu do francji na produkcje i z babkom gadalem i wszstko super pieknie i czy ty kolego mugl bys mnie jakos uswiadomic jak to naprawde tam wszystko wygląda z góry dzieki.
1
melon 2014-11-14 08:27:27
po rocznej batali udało mi się wygrać w sądzie kwotę 500zł którą mi ukradli na podstawie lipnych dokumentów ze wsteczną datą dobre i to
2
rrrrrrrrrrr 2014-12-05 22:26:06
czy ta firma jeszcze istnieje ponoc w bytomiu juz jej niema
1
MELON 2014-12-06 07:20:43
NO WŁASNIE NIEWIEM BO STRONY NIEMA,POWIEM WAM JAK ZACHWILE ZLECE EGZEKUCJE U KOMORNIKA
alealealeksandra 2014-12-08 13:04:31
Bo to firma kogucik
dzik 2014-12-08 13:19:40
Dlaczego usówacie prawde?bez wulgaryzmów co to wogóle za forum ?
andrzej 2015-01-04 20:51:27
pracowałem tam 5 lat temu mieszkało się w budynku żandarmerii przerobionym na kwatery ogólnie syf ..ale to zalezy od ludzi którzy tam mieszkają...
ale dało się przezyc...
melon 2015-01-10 20:36:49
czy wie ktoś gdzie ta śmierdząca firma się ukryła?po ucieczce z bytomia
melon 2015-02-27 07:58:13
A gdzie kazali ci sie zgłosic na rozmowe o prace?daj mi adres jak możesz
1
byly pracownik 2015-03-11 12:24:12
stracilem 5 lat w tej firmie, znalazlem cos lepszego , szkoda ze nie szukalem wczesniej , teraz lepsza kasa lepsza praca , odradzam wam te firme
yyyuui 2015-03-26 07:44:45
witam czy może z was ktoś wie jak się teraz skontaktować z tą firmą ? bo stary adres nie aktualny a telefonu nikt nie odbiera a mi pita nie przysłali a musze sie rozliczyć proszę o jakies namiary
yyyyuui 2015-03-26 09:36:59
Jak będziesz wiedział to daj mi znać ja zlece komornikowi poszukiwania może on poblokuje im konta i znajdzie
jwp 2015-03-27 17:38:56
Dzięki topexowi dostałem francuski kontrakt a więc lamusy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieroby zadupiac w pl za 1200zl
jwp 2015-03-27 17:56:37
A dropowa daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] francuzowi topex juz nie istnieje chyba że pod inną nazwą JESZCZE RAZ JEBAC MADAM DROPOWA
MELON 2015-03-28 02:40:17
niemogłeś dzieki temu syfowi dostać francuskiego kontraktu bo taką mają umowę z tym syfem,cały czas jakby ktoś wiedział pod jaką nazwą te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się ukrywają to prosze dajcie znać
jwp 2015-03-30 23:08:24
I tu się mylisz śmigam na francuskim kontrakcie wszyscy co zostają go maja...nie mam pojęcia jak nazywa sie nowa firma ale raczej napewno znajduje się w polsce
chetny 2015-04-21 08:43:55
to znaczy ze ci co tam jada dostają kontrakt francuski ?
melon 2015-05-22 08:49:31
moze wiecie gdzie te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się przeniosły bo musze wskazać adres komornikowi?
pilot 2015-05-24 18:44:29
Najprawdopodobniej wyszukują przez agencję pracy i zatrudniają przez jakąś polską firmę. Jak się ktoś dowie przez jaką, to dojdziemy do tych złodziei !!!
KillBill 2015-09-28 21:27:03
A psychopata tłumacz to pracuje tam jeszcze?. Odradzam wyjazd!!!! Dajcie sobie spokój
Melon 2015-09-29 09:36:02
Masz namiary na obecna siedzibe tej firmy?poniewaz mam wyrok sadowy na nich do egzekucji
Melon 2015-10-17 07:15:25
Jakby sie nie ukrywali to moj komornik moglby smiało mi wyegzekwowac należnosci .
MELON 2015-12-08 10:56:42
TAK OBECNIE SPRAWE EGZEKUCJI OD KOMORNIKA PRZEJĄŁ ZUS KTÓRY TEZ ICH SCIGA WIEC JA SOBIE POCZEKAM JAK ICH ZNAJDĄ WISZĄ ZUSOWI 70TYS ZŁ czyli wiadomo ze niepłacili ubezpieczenia za wszystkich
kusy 2016-05-15 15:27:09
jeśli chodzi o praktyki to pewnie chętnie cię przyjmą
1
Zostaw swoją opinię o topeex - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie topeex