brak logo

CRUSAR

Wrocław

Opinie o CRUSAR

wieczorek 2012-11-30 21:39:16
nic dodać nic ująć w firmie tej pracują obiboki, żal żal żal...
cały czas zmieniają się tam osoby na coraz to nowsze jak to sie mówi, ale nie dziwie się kto chciałby robić za kilku, a pensje dostawać jedną? i to jeszcze taką ze ręce opadają.. jaka kadra taka firma i tutaj uważam,że firma długo nie pociągnie, bo w końcu jaka kadra taka firma....
5
fttt 2013-01-02 17:01:01
Ciekawa i mocno rozbudowana opinia jak na osobę, która w firmie przepracowała 4 (dosłownie cztery) dni...
Bez komentarza.
4
ftttttt 2013-04-29 20:17:33
jedyne auta jakie firma posiada to niby auta sportowe.nie maja z nimi totalnie nic wspolnego.zwykla metalowa klatka w srodku i tyle sportowosci.wabia nimi potencjalnych klientow tak by ich ladunki pojawialy sie na TRANSie lub TIMO.kilku klientow przekonalo sie-widzac swoje ladunki na owych gieldach
2
tttf 2013-05-14 18:50:49
dostaniesz tyle ile najnizsza krajowa,ewentualna reszte dostaniesz w nieopodatkowanej kopercie. cel wiadomy-odprawadzanie najnizszych skladek pracownikow.nie placz pozniej na Polske, ze dala Ci smieciowa emeryture! godzac sie na taka umowe - zgadzasz sie na brak emerytury. w czasie rozmowy zapytaj czy dadza Ci to chcesz na umowie!
2
marian 2013-05-15 12:18:14
No nie wiem, pracowałem u nich rok i 2 mce i było ok. Wiadomo, dużo pracy, sporo obowiązków, ale kasa przyzwoita i atmosfera w robocie spoko.
Nie jesteś czasem tym kolesiem co wyleciał dyscyplinarnie? Bo twoje komenty to same hejty.
7
wieczorek 2013-05-15 21:46:51
Szanowny Marianie,

dlaczego BYŁO ok? za dużo pracy, obowiązków? kasa przyzwoita i atmosfera w robocie spoko. nie żal BYŁO Ci opuszczać miejsca?
3
misiek 2013-05-28 15:30:52
w tej firmie szczesliwy jestes dwa razy ; gdy Cie zatrudniaja oraz gdy sie zwalniasz ;)
4
jeszua 2013-06-13 11:34:48
pod tym wzgledem jest ok - tzn umowa o prace jest . Ale jak nie czujesz branży , długo takiego tempa nie wytrzymasz . Poza tym nie jest źle , jak masz szanse startuj - nie odnajdziesz sie w temacie odejdziesz , ale zawsze to nowe doswiadczenie
2
Pysio 2014-03-10 18:12:33
Idea sponsoringu sportów rajdowych, poprzez ścinanie frachtów przewoźnikom ze względu na brak jakiegokolwiek własnego auta transportowego, jest ciekawym marketingiem tej firmy. Ale żeby zabierać sponsorowanego kierowce rajdowego na spotkania biznesowe do potencjalnych klientów, by później sprzedawać ich ładunki na giełdzie transportowej TRANS, TIMOCOM.. nie jest co najmniej komiczne?
2
janek 2014-05-20 13:39:55
podłaczam się do pytania @marcin. Jaki typ umowy, na jaki okres czasu i czy możecie napisać więcej szczegółów.
1
qwerty 2014-06-30 22:47:08
No umowę dostaniesz na czas określony na najniższą krajową a resztę po stołem. Jak waflujesz to popracujesz. Grunt o wazelina.
2
ludzik 2015-01-08 15:25:13
oszustwo i nic wiewcej!! pracowałem w firmie CRUSAR oddział w Wałbrzychu (TOYOTA) i co miesiąc oszustwo, pracodawca chyba nie potrafi napisac dobrze umowy bo z tej którą posiadałem nie potrafi się wywiązać. Ciągle wpisane jakieś zaliczki których na oczy nie widziałem i oczywiście mniej na wypłatę. ciekaw jestem co bedzie jak ktoś się w końcu za tą sprawe zabierze bo to na pewno nie jest zgodne z prawem
pozdrawiam ludzik
1
gość 2015-01-09 15:41:09
dokładnie praca w tej firmie to zwykłe oszukiwanie ludzi właśnie pracuję w oddziale w Wałbrzychu jak na razie nie mam innej pracy dlatego tu jestem zawsze jakaś kasa ale cały czas mniej na wypłatę i zawsze jest jakies bez sensu wytłumaczenie. A obietnice szefa koordynatora oooo wielkie tylko nigdy nie spełnione
decko 2015-01-19 20:40:17
Przybliże Ci to tak.... Dostaniesz umowe śmieciówke lub najniższą krajową
Multisport? ha ha dobre sobie A kase zarabiają ale Paniusie z biur....
8
Sid 2015-01-29 14:20:53
Co za bzdury gryzmolisz łe....... Otóż Crusar nie potrzebuje kart typu Multisport gdyż posiada własną profesjonalną siłownie do dyspozycji dla każdego pracownika wraz z trenerem i dietetykiem. Obudż sie ja tam byłem i widziałem a Ty pewnie pracowałeś tak krótko że nawet nie zdążyłeś do niej zajrzeć............ Pozdrawiam Cię ZWOLNIONY życzę powodzenia w innej firmie może...... odśnieżanie miasta.....
8
Żebrak 2015-02-17 11:01:05
Siłownia?Trener?Dietetyk?
5
Sid 2015-02-26 11:49:08
Tak dobrze przeczytałeś siłownia z trenerem i dietetykiem.
Zapraszam do siedziby firmy Wrocław Ul.Rdestowa 5. pozdrawiam
3
grymas 2015-03-12 09:20:30
Witam,

Wybieram się na rozmowę do tej firmy. Bardzo proszę o rzetelne opinie o firmie a nie własne niespełnione pragnienia czy żale bo komuś się nie udało albo nie był zadowolony ze współpracy z koleżanką czy kolegą. Ludzie jesteśmy dorośli a mam wrażenie, że przynajmniej 3/4 osób tutaj to hejterzy, którzy tylko pretensje zgłaszają. Umowa śmieciowa to żadna nowość nie tylko pewnie w tej firmie ją stosują! To dla mnie żadna informacja. Jakieś konkrety. Ktoś sprawdzał w ogóle czy są konkurencyjną firmą, czy są firmą z potencjałem? Można się rozwinąć?
Pozdrawiam
3
grymas 2015-03-13 15:14:57
Właśnie byłem na rozmowie w tej firmie. Informacja dla innych osób być moze w przyszłości mających okazję pracować w niej. Rozmowa na poziomie, konkretna bez bezsensownego maglowania ludzi i robienia im wody z mózgu. Pierwsze wrażenie pozytywne. Miałem okazję "przejsć się" po budynku i wydaje się, że warunki pracy są naprawdę spoko! Nie odniosłem wrażenia, że to oszuści. Umowa zlecenie z szansą na umowe o pracę. Młody zespół. Czekam na telefon od nich
Pozdrawiam
3
klasyk 2015-05-08 13:09:45
niezla reklama ;)
3
Patryk W. 2015-05-14 21:20:48
Dość krótko tam byłem (trafiła się oferta z wymarzonej branży), ale...
1. Praca ciężka - kto chce się obijać, to nie tam.
2. Kasę dostawałem terminowo, stosownie do umowy i swoich wyników/starań.
3. Rewelacyjny zespół.
4. Trochę problemów jak to zawsze w spedycjach bywa (przewoźnicy, terminy, nawał pracy itp.)

Generalnie dla kogoś kto lubi takie tematy - praca fajna, ze wszystkimi wadami i zaletami pracy w spedycji. Nie żałuję spędzonego tam czasu.
4
Wiking 2015-07-15 21:48:25
Pracuje w crusar odział Toyota Walbrzych i jak narazie nie narzekam,pracy dużo to fakt i ciężko sobie zaplanować wolny weekend:( ale za nadgodzinki kaska a nie wolne, więc niezły hajc wpada:) Nikt mnie nigdy nie oszukał.jak szukasz luzu w pracy niestety to nie miejsce dla ciebie.Poza tym ok i doplata do paliwa;)a to rzadkość.
6
Patryk W. 2015-07-22 14:46:26
Czy wysokie? Raczej jak wszędzie, gdzie wymagane jest doświadczenie, ale to efekt gospodarki, a nie firmy. Średnia krajowa raczej normą niż wyjątkiem. Wiedziałem na co się piszę - i naprawdę czas tam był cennym doświadczeniem. Praca była ciężka - i wiele mnie nauczyła.
3
Góraloo 2015-07-27 23:23:48
Racja Wiktor bo to pewnie Ty Wikingu z mazur! Też tam pracuję i to chyba najdłużej,dużo osób się przewineło ale chef pozbywa się tylko krętaczy albo tych co pracę pozorują.Teraz przynajmniej mamy spoko ekipe i atmosferę grill firmowy;) zapie...ol = dobre zarobki w sumie jest dobrze oby tak dalej!!
5
Mudzahedin 2015-08-14 23:55:10
Sa i minusy i plusy ja tam lubie:)
Plusy
-Fajna atmosfera
-fajni szefowie
-Fajna firma:)
-Spoko płaca
-dotrzymują slowa
-generalnie nie ma co narzekać
Minusy
- Czasem nie wiesz w co ręce włożyć najpierw:)
4
Dino 2015-08-29 22:34:56
Mam pytanie, wszyscy piszą o Wroclawiu czy Walbrzychu a ja słyszałem o rekrutacji w Boleslawcu czy ktoś może powiedzieć coś wiecej? Tylko konkrety proszę jakie zarobki jaki rodzaj umowy itp.. hejterom dziękuje sam ocenie sytuacje.
1
Balbinka 2015-09-22 14:57:12
Dziś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na pracownika administracyjnego. Miła i rzeczowa rozmowa, warunki pracy ok. Zobaczymy jak dalej
2
Garty 2015-09-23 14:12:40
Balbinka na czym dokładniej polegała taka rozmowa? Jakieś szczegóły?
2
oli 2015-09-23 19:32:45
Witam,
ja chętnie się dowiem jak wyglada rozmowa na stanowisko administracyjne? godziny pracy, zarobiki?
toytoy-ota 2015-10-14 13:53:23
Drodzy Państwo
firma Crusar świadczy swoje usługi wałbrzyskiemu oddziałowi koncernu Toyota i w tym temacie mogę powiedzieć sporo.
Warunki jakie są takie są firma Crusar jest chłopcem do kopania. Pracownicy, chociaż grupa stara się współpracować i tworzyć pozory profesjonalistów, przez tamtejszego koordynatora sprowadzana jest do wyrobników, którzy nie maja o niczym pojecia i swojego mozgu. Firma nastawiona, pazernie na zysk. Praca w sobote wg. dziwnie obliczanej stawki godzinowej (brak tzw. setek dla przykładu pracownik toyoty w sobote przychodzi za blisko 300zl pracownik Crusar ten sam czas i niejednokrotnie wieksze obowiązki wyrabia za ~88zl a Crusar pewnie bierze premie za prace w dni wolne. Nadgodziny niby dobrowolne a jednak nie do końca. Część obowiązków pracowników odbywa sie w systemi trzech zmian (nocki nie płatne dodatkowo). Dziwne jest tylko jedno. W tym zakładzie obowiązują umowy zelecenia przy obowiązkowym siedzeniu 8h ??? WTF??? z tego co wiem jeżeli umowa zlecenie ma charakter umowy o prace a tak ejst w przypadku Crusar na terenie toyoty to pracodawca powinien przejsc na umowe o prace.. Ja sie pytam gdzie jest PIP w tym wypadku???
Zdecydowanie odrazam chyba ze macie nerwy ze stali.
byłem, zobaczyłem, nie wróce.

pozdrowienia dla chłopaków z crusara
1
a ja zostaje 2015-10-27 23:07:11
Tak tak "byłem, zobaczyłem i .......wywalili mnie"
A dużo płaczesz po nocach chciało by sie darmo brać pieniążki hm....
4
orzeł 2015-10-28 11:34:49
Ja rozliczenia i stawki znałem przed podpisaniem umowy, więc wnioskuję że Ty również je znałeś a mimo to zgodziłeś się na nie a teraz agitujesz przeciwko,,,, pracuję u nich od kilku tygodni i owszem jak ktoś chce może przyjść w sobotę za normalną stawkę umowa zlecenie a w NSK gdzie pracowałem dawali dzień wolny którego i tak nigdy nie mogłem odebrać bo nie było kiedy,300ZŁ biorą pracownicy z Toyoty? może i tak ale jaki oni mają kapitał a jaki ma mała firma jak crusar zastanów sie a najlepiej przyjmij się do toyoty lub załóż firmę sam, i zmierz się z problemem a nie tylko narzekać
4
Henk 2015-11-09 17:42:21
Dobra riposta! :)
4
użytkownikkk 2015-12-01 17:07:50
jak nie potrafisz wyegzekwować należnego Ci dnia wolnego za pracę w sobotę to nie narzekaj że go nie miałeś i robiłeś sobotę za darmo bo ani dnia wolnego ani pieniędzy. nie pozdrawiam
orzeł 2015-12-18 13:03:31
Nie potrafisz czytać? przecież napisałem że mi za sobotę płacą! i mogę przyjść a nie muszę... czytaj ze zrozumieniem.Odebrać wolnego nie mogłem w NSK! zresztą w innych zakładach też taka praktyka jest stosowana.Tutaj jest w miarę normalnie płacą lub po prostu informujesz że nie możesz przyjść i tyle.nie pozdrawiam bo nie ma kogo
4
Paweł 2016-09-29 11:07:43
Jeśli jesteś dobry i rzetelny to od początku umowa o pracę. Wiadomo najpierw na okres próbny. Niemiecki albo angielski to podstawa. Tempo pracy jest duże i jak nie umiesz pracować pod presją czasu, to potem piszesz opinie, że cie oszukali. Jestem tu 1,5 roku i jest fajnie. Przyzwoici ludzie, na miejscu (Wrocław) jest tania siłownia dla pracowników, dopłacają do Medicovera itp. Pieniądze są niezłe i jeszcze sie nie zdarzyło żeby sie spóźnili z wyplatą.
2
Marcin 2016-09-29 11:55:46
Wypłata zawsze na czas. Przez 2 lata nie spotkałem się by było jakieś opóźnienie.
2
Jarecki 2016-09-29 12:07:59
Potwierdzam nigdy nie było żadnych opóźnień pilnowane jak w zegarku:) (staż półtora roku)
2
Iveco Dayli 2016-10-13 14:00:19
Witam. Pracuje w firmie CRUSAR, na terenie niemiec, siedziba w Diez. Osobiscie jestem zadowolony z pracy, po okresie probnym ktory trwal 3 miesiace dostalem umowe na stale, nie zadna smieciowka. Wynagrodzenie za prace terminowo. Jak najbardziej polecam i zachecam do wspolpracy z firma CRUSAR:)
1
edoo 2016-10-13 14:04:02
U nich obecnie poszukiwany jest tylko Asystent Działu Sprzedaży.
Zostaw swoją opinię o CRUSAR - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CRUSAR