logo CCC

CCC

Opole

Opinie o CCC

cila 2016-08-29 18:34
zaczęłam pracę w salonie dla mnie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak cyborgi rób nie gadaj bo regionalny napisze na ciebie skargę i cię zwolnią.
1
Gość 2016-08-30 17:22
U mnie pracownicy nie mają żadnych nadgodzin ani żadnych dopracowań, a i tak wiecznie narzekają... Mało godzin - żle. Dużo - też źle... Zastanówcie się, czy wogóle chcecie pracować? zróbcie sobie dwójeczkę dzieci i żyjcie za 500+, i dajcie pracować w spokoju normalnym ludziom...
7
agata 2016-09-08 23:57
Jesteś debilką i skrajną ignorantką, co jasno wynika z Twojej wypowiedzi. Ewidentnie jesteś kierownikiem,więc dziobaj póki możesz. Na Ciebie też przyjdzie czas i okaże się, że nie jesteś niezastąpiona, więc kształć się póki czas.....
22
nick 2016-09-09 13:01
średnią krajową? w ccc ? chyba sobie Pani żartuje :)
8
Wera 2016-10-21 09:10
Szacunku.....tylko tyle...
1
Katka 2016-10-22 22:48
Praca w CCC Auchan Gdańsk co 3 miesiące nowe dziewczyny kierowniczka spoko zastępcą i ss ciągle plotkuja po kątach uważają się za ważniejsze ss makijaż jak na dyskoteke. Wytrzymałam tam miesiąc wcale się nie dziwię że często są nowe w takiej atmosferze nie chce się pracować .
3
Katka 2016-10-22 22:50
Praca w CCC Auchan Gdańsk co 3 miesiące nowe dziewczyny kierowniczka spoko zastępcą i ss ciągle plotkuja po kątach uważają się za ważniejsze ss makijaż jak na dyskoteke. Wytrzymałam tam miesiąc wcale się nie dziwię że często są nowe w takiej atmosferze nie chce się pracować .
2
olaaaa 2016-10-27 09:18
A mnie przeszkadzają zupełnie inne rzeczy. Nie pracuje długo i to moja pierwsza praca, ale już mam dosyć. Na rozmowie kwalifikacyjnej zostałam wprowadzona w błąd, że teraz na 3-miesięcznym okresie próbnym będę pracowała po kilka godzin. Pracuje po 9-10. Nie mam do kogo mieć pretensji bo ta dziewczyna poszła na urlop macierzyński. Zaczęłam pracę od 10 ostatnich dni miesiąca, więc jakby na początku pracowałam 1/3 miesiąca. Okres próbny mam na 3/4. i już mam drugie tyle nadgodzin za ten okres. Muszę przyznać, że ta praca nie jest bardzo cięzka fizycznie, nie nosimy aż tak ciężkich pudełek. Ona jest bardziej monotonna i męcząca. To stanie 10 h na nogach, gzie nie można nie tylko usiąść jak nie ma ludzi, ale też nawet się oprzeć. Zespół niby miły ale widać jak chamsko obgadują za plecami. Kierowniczki są lepsze od zwykłych pracownic, które się mądrzą i zwracają mi uwagę. Każda mówi coś innego i już sama nie wiem co robić. Poza tym uważam, że dobrze wykonuję swoją pracę. Na początku wymagano ode mnie, żebym miała porządek, równo ustawione pudełka, po trzy buty na półce, jak poszłam na inny dział do dziewczyny która jest bardzo chwalona bo ona akurat poszła na przerwe to syf jakich mało, wymagają czegoś a same tego nie robią. I nie wiem do tej pory jak są wyliczane nadgodziny bo mam stała pensje za 3/4 , jak zapytałam kierowniczki powiedziała ze zobacze jak dostane pensje
3
zainteresowana Lębork 2016-11-06 08:52
A mnie interesuje Lębork.3/4 etatu wisi w ogłoszeniu,ale teraz po poczytaniu Waszych opinii zastanawiam si,ę czy to nie będzie z 6-ciu - 12-ście godzin.
Pieniądze..
Pensja minimalna w 2016 roku w Polsce wynosi 1850 zł brutto/ok. 1355 zł netto.
Przy części etatu: 1850 x 3/4 = 1387,50zł brutto/1038,52zł netto
ccc proponuje zapewne dodatek 20% do godzin nocnych.
Czy pracownikowi pozostaje wybór czy ma ochotę/możliwość pracy ponad część etatu,na który się zdecydował?

pozdrawiam
--- 2016-11-07 10:04
Ja własnie pracuje 3/4 etatu. Nie wiem ja jest z godzinami nocnymi, bo nie miałam. W każdym razie z nadgodzinami u mnie jest tak, że nikt mnie nie pyta, tzn. pytanie pro forma jest, ale odmówić nie można. Nadgodziny nadal nie wiadomo jak płatne. W niektórych sklepach są do odebrania, w nietórych płacone. Jeśli chodzi o godziny to dużo pewnie zależy od sklepu, ale ja się nie spotkałam, nawet czytając fora, że ktoś na 1/2 etatu pacuje po 4 godz. a na 3/4 po 6.
Lala 2016-11-15 11:31
Dodałam tutaj dosc obszerną opinie i widac, ze chyba niezbyt wygodną bo zniknęła :)
4
Dobra rada 2016-12-04 13:58
Nie rób tego,ratuj się !!!!!
Kula 2016-12-15 11:54
Dokładnie ja też pracowałam w ccc przez pół roku i u mnie dziewczyny były bardzo miło do siebie nastawione, raczej wszyscy na równi z kierowniczka obojętnie czy zwykły sprzedawca czy zastępca... z grafikiem wszystko było do dogadania, czasem się zamienialysmy jak coś nie pasowało ale wszystko bezkonfliktowo. Zarobki niskie, to prawda, ale gdyby nie to chętnie pracowałabym tam nadal (przerwałam że względu na edukacje)
3
Bluesky 2016-12-29 13:30
Również byłam pracownicą firmy CCC, nowa galeria, nowy sklep, a mnie akurat sytuacja zmusiła do takiej a nie innej pracy. Wytrzymałam....4 miesiące! Później dobrowolnie złożyłam rezygnację. Tak jak piszecie wszystko zależy od zespołu z jakim pracujecie. Ja akurat trafiłam na kierowniczkę, która traktowała mnie jak idiotkę i niedorozwiniętą osobę. Mimo, że moje zachowanie i wykształcenie na to nie wskazywało, kończyłam ciężki kierunek studiów i chciałam sobie na wakacjach dorobić, a później zostać w pracy na dłużej. Niestety tak się nie stało, bo jako, że nie miałam 40+ lat jak inne pracownice, nie miałam nic do powiedzenia w sprawie grafiku. Wypadało nawet, że miałam swoje 3 dni po 11 godzin pod rząd, a akurat któraś "koleżanka" wzięła sobie wolne to mi dochodził 1-2 dni znowu po 11 godzin. Za nadgodziny płatne miałam, zarobki przeciętne na 3/4 etatu z premią dostawałam około 1300-1400zł, więc narzekać nie mogę. Jednak w świetle prawa nie mogłam tak ciągnąć całego tygodnia po 11 godzin dziennie, ale gdy była kontrola kierownika regionalnego miałam mówić, że sama chciałam zamienić koleżankę. Dodam, że jako jedyna nie miałam przez cały czerwiec i lipiec wolnej ani jednej niedzieli. Kilka razy wypadła wolna sobota, ale cały weekend nigdy. Jak ktoś się decyduje na taką pracę to musi mieć kondycję fizyczną dobrą, ponieważ 10,5 godziny spędzi na nogach. W okresie dostaw, zmiany kolekcji było przykładanie sklepu i zdarzało się, że na przerwe nie szłam przez cały dzień, bo miałam być na dostawie,a później na wykładaniu towaru, bo akurat w pracy byłyśmy 4 zamiast 6. No cóż... tak jak piszecie-wszystko zależy od zespołu :)
7
sarcia 2017-02-01 18:00
a czy jest cos takiego jak karty rabatowe dla pracowników?jakie są te rabaty?
1
myszka 2017-02-21 22:21
Jak wygląda praca w ccc we Włocławku?
bllllll 2017-04-05 11:29
witam ja pisze ze sklepu w (usunięte przez administratora) to jest jedno wielkie nieporozumienie praca tam to jak obóz kierowniczka sklepu Dorota nie nadaje się zupełnie na to stanowisko to jakiś cud ze jeszcze pełni tą funkcje zastepca jest super można się z nia dogadać i zawodowo i prywatnie zycze jej aby jak najszybciej objela stanowisko głównego kierownika sklepu bo w innym przypadku wszystkie dziewczyny się pozwalniaja a i tak już nie ma za dużo chetnych do pracy bo opinia się rozeszla jak tam jest . Pracuje bo musze i az zazdroszczę tym mądrym które albo już się pozwalnialy albo sa w trakcie wypowiedzenia .Wszystko jest dobrze do momentu jak się jest na kazde pierdniecie Doroty później zaczynają się schody masz być dyspozycyjny nie w 100% a 100000000% bo inaczej z byka patrzy blagam nie zatrudniajcie się tam
3
Kindzior 2017-04-07 06:26
Ja pracowałam sporo czasu,więc mogę coś napisać na ten temat.Jedno wielkie łamanie praw pracowniczych.Praca po 60 godzin w tygodniu,bo nie ma nigdy całej obsady na sklepie.Przymuszanie do pracy ponad 12 godzin na dobę,bez płaconych nadgodzin,tylko godziny do odbioru.Często dzwigalysmy paczki ponad 20kg,nie mowiąc juz o tym ile wazyly paczki po zwózkach.I nie chodzi o to że musiałam się narobić,ale o to że za darmo...
7
aaaa 2017-04-07 15:20
witam, pracowałam w ccc 2,5 na szczescie od poniedziałku ide do innej pracy:). pracowalam w małym parku handlowym 3 sklepy a krzyz ale fakt klientow bywało sporo a my standardowo na zmianie tylko we 3. Owszem pracuje sie po 12 godzin ale w moim przypadku były to maksymalnie dwa dni pod rząd, grafik tragedia wiecznie sie zmieniał nie zawsze z powodu braku jakies osoby ale z niedopatrzenie przez kierowniczke ze źle ułożyła grafik. nie zawsze jest tak ciezko jak piszecie sa dni ze nie ma co robic ale tak samo w druga strone czasami nie wiesz w co ręce wsadzic. kwestia ulozenia sklepu nalażla do mnie. fakt tak długo pracowała ze wiedziałam wszystko o firmie jak czytac vm iwgl ale kierownik jest od tego aby decydowac ostatenie a nie "zrob tak zeby było dobrze" . najgorsze jest to ze pracowałam tam na 3/4 etatu i zarabiałam 1500 brutto. kazdy nowo zatrudniony otrzymałby ta sama pensje, dostałam propozycje podwyzki aż 75 zł /BRUTTO !!! ale musiałam nauczyc sie otiwerania zamykania skleu bedac kasjerem sprzedawca ... żal po prostu żal ...
5
Lola 2017-04-23 21:34
A kto tam jest zastępcą że taka dobra jest
Karla 2017-05-05 07:30
Jak tam podwyżki?Zadowoleni wszyscy,że wysrali parę groszy?Te plany,które mamy zrobić są nie do zrobienia!Zobaczcie sobie jak wygląda porównywalna....masakra.
Polka 2017-05-08 13:38
A ty to pewnie jakąś kierowniczką jesteś...współczuję twoim pracownikom...
pracownica 2017-05-12 08:23
Plany porównywalne sa duże i ciężko będzie wyrobić ta max premie
won 2017-06-03 21:00
CCC OPole ul. Sosnkowskiego Pani Adrianna bardzo nie miła, obsługuje z wielką łaską i szydercza. Stosuje głupie uwagi wobec klienta. Zero profesjonalizmu, wstyd że taka osoba pracuje w takiej firmie - odstrasza swoja osobowością i zachowaniem klientów. Bylem stałym klientem, ale po dzisiejszej obsłudze uciekam od marki CCCna odległość !!!!!!!!!!!!!
2
Elżbieta 2017-06-07 18:05
strasznie nie miła obsługa zero zainteresowania wobec klienta właściciel powinnien przyjrzeć się swoim sklepom i bardziej zainteresować się jakich pracowników zatrudnia wielokrotnie są wpisywane opinie na temat pracowników jak i składających reklamacje ludzi.Jako taka duża sieć Ccc powinni być bardziej wyrozumieni dla klientów wejherowo
billl 2017-06-08 21:22
Kornelia jest zastepca doroty w kluczborku
Joanna 2017-06-10 08:47
Szczerze, nie polecam tej pracy ,w Szczytnie to samo sie dzieje ,co w innych ccc i jestem w szoku że prezes jeszcze z tym nic nie zrobił, być może nie obchodzi go to że w krótce na sklepie zostaną sami kierownicy , brawo za takie podejście
2
nikolet 2017-06-12 19:12
Wypłaty piękne!!!:)
Eg 2017-06-14 21:02
Jeżeli 1100 zl można nazwać piękną wypłatą
Anna 2017-06-14 22:48
Może mi ktoś napisać czy to prawda , że były podwyżki ? I ile w końcu tak mniej - więcej zarabia osoba zatrudniona na 3/4 etatu w dużym mieście ( w galerii o niezbyt dużym ruchu ) ? Napiszcie , plis.
Gosc 2017-06-16 02:22
Jak jest z urlopami jesli jestem zatrudniona na 3/4 etatu od marca? Co miesiąc należy mi się 2 dni czy jak? Bo kierowniczka cos kreci mi się wydaję..
Bdbd 2017-06-17 13:17
Dwa dni uropu za każdy przepracowany miesiąc. Jeżeli pracujesz od marca to w tej chwili należy Ci się 8 dni urlopu. A jak kierowniczka kręci to zadzwoń do kadr . Twój stan urlopu widnieje również na odcinku z wypłaty który otrzymujesz co miesiąc.
nicka 2017-06-21 18:42
A kto go czyta...? Lepiej spytac na forum, hehehe
Happy 2017-06-23 21:53
Ona może dobra jest w przeciwieństwie do ciebie. Fałsz obłuda zakłamanie to twoje drugie imię. Gardzę takimi jak ty a twoje koleżanki po dachu nie lepsze
Nan 2017-06-24 13:56
1600 zł za taki zapieprz?
masakra jakaś szukajcie lepszej roboty i dziwić się że ludzie z kraju uciekają za pracą
Dg 2017-06-25 23:08
Jeszcze rzeczoznawca od nieszczesnych reklamacji...
aabbcc 2017-07-14 12:05
Podwyżki? Super, super, tyle że moja pensja nadal nie dorasta do minimalnej krajowej, bo pracuję na 3/4 etatu a gdy umowa zostanie rozwiązana, to nawet zasiłek przysługiwać nie będzie.
Pracownik 2017-07-14 19:56
U mnie po podwyżce na 3/4 etatu 1100zl na rękę. A zapiepsz straszny. Całe weekendy w pracy po 11 godzin. I po weekendzie dalej. A te nocki to człowieka wykoncza. I kto to widział aby po 12 godzinach nocki iść na drugi dzień do pracy na 11 ponad godzin.
pu 2017-07-14 21:00
Wyzysk jak pieron praca po nocach bez dodatku nocnego zadnego.zostawanie po godzinach.Wieczne telefony w dniu wolnym.praca po 12 godzin albo i więcej odradzam
smaklyk 2017-07-21 16:04
pięknie Cię kapitalizm wytresował niczym pies Pawłowa przeszkadza Ci nawet że ktoś oczekuje godnego wynagrodzenia pozwalającego żyć a nie tylko wegetować lubisz chyba jak Ci system bardziej śrubę przykręca spodobałoby Ci sie w Chinach pewnie.Fachowo to się nazywa Syndrom Sztoholmski.
1
Anna. 2017-07-23 11:02
Da się wyrobić premię na spokojnie, ale pewnie tylko przez rok, później będzie ciężko. Od maja wyrabiamy najwyższe premie i z nadgodzinami dopracowanymi do pełnego etatu pensji mam zawsze około 2,5k. Źle nie jest ale roboty masa, szczególnie jak są ludzie a do przełożenia cały sklep, czyli co drugi dzień właściwie. Bez premii na 3/4 etatu wychodzi jakieś 1350 zl.
blabla bla 2017-07-24 10:08
A skad ty wiesz jaka ja jestem na szczescie juz nie musze tam pracowac sa inne miejsca pracy gdzie potrafia traktowac ludzi normalnie bo wynagrodzenie to jedna sprawa,ale inna to podejscie do pracownika I wydaje mi sie ze to jest nawet wazniejsze . A ja chcialabym tylko wiedziec czy ty wiesz o kim pisalas . Bo napisalas ze falsz obluda I zaklamanie to moje drugie imie chcialabym poznac pierwsze .
Chch 2017-07-26 17:27
Jaka premia? Byłam na urlopie to mi zabrali premię. Pracuje w tej zasranej firmie pół roku. Premii na oczy nie widzialam. Na 3/4 etatu mam 1150zl na rękę za taki zapiepsz. A miały być bony dla pracowników. Również do tej pory nie dostałam . Banda oszustów !!!!!
Aga 2017-08-16 12:09
A czy Pani wie ile wynosi średnia krajowa??chyba nie bo nie było by tej wypowiedzi.
Kira 2017-08-25 21:03
Wszystko zależy od salonu i ludzi,którzy zarządzają zmianą.U mnie w salonie kierowniczka tyran...spróbuj się sprzeciwić to grafik masz zmieniany co chwila i będzie się czepiać o wszystko.Zastępca wiecznie opowiada wszystkim o swoich romansach i zwraca uwagę innym jak zamienią słowo z koleżanką a sama najwięcej gada.Lider sprzedaży nie umie się normalnie odezwać do pracowników i wydaje się jej,że ma prawo nie szanować innych.Ale to się dla nich źle skończy,bo znajdzie się ktoś,kto zrobi raban!
Wyga 2017-08-29 12:06
Owszem..zgdzam się.Kierownik bardzo nie miły.Kadra pracuje jak im się podoba i grafiki pod siebie ukada.Okropnie traktowanie pracownika ..zapier...i nic więcej..i poganianie do pracy ponad siły.Dobrze że szybko się zwinęłam z tego syfu
1
były 2017-09-06 15:02
Najgorsza praca jaka miałam do tej pory to ta w CCC. A mam porównanie, bo pracowałam już w kilku miejscach. Wyzysk na maksa i tak zawsze jest żle co by się nie zrobiło. Aby chociaż zarobić dali to też nie. Jakieś 1100zł dadzą za taką harówke jaka tam jest. Kpina. Donosicielstwo przez pracowników starszych stażem, jakby to oni byli idealni. A prawda jest taka, że najmniej robia i wykorzystują nowy narybek. Kto mądrzejszy zwalnia się w ciagu pół roku i nie tkwi w tym chorym środowisku. A tak to jest jak osoby spokrewnione ze sobą pracują razem i jedna drugiej chroni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a podobno nie mogą osoby spokrewnione ze sobą pracować. Nie polecam tej pracy nikomu, ale kto chce nie próbuje. Takiej rotacji pracowników to chyba w żadnej firmie nie ma. Jestem szczęsliwa, że juz Mnie tam nie ma i bez najmniejszego problemu znalazłam pracę gdzie indziej, gdzie człowieka szanują za doświadczenie i wiedzę, a nie za wchodzenie do tyłka innym.
1
Kasia 2017-09-10 08:48
Troche szacunku do pracownikow ,bo jeszcze troche firma bedzie miala problem ze znalezieniem ludzi do pracy . Nie polecam nikomu tam pracy no chyba ze ktos lubi jak sie nim pomiata i chce sie nabawic nerwicy.
1
Kira 2017-09-14 10:23
Wieczne łamanie praw pracowniczych,kierownicy są bezkarni pomimo skarg pracowników.Brak szacunku ze strony kadry zarządzającej.Praca po 12 godzin bardzo ciężkiej pracy fizycznej a i tak wiecznie jest źle,nikt nie zwraca uwagi na to jak jesteśmy wykorzystywani do pracy ponad siły.Pracujesz czasami po 48 lub 60 godzin w jednym tygodniu i do tego jeszcze zwózka na zakończenie tygodnia pracy,gdzie poganiają Cię stojąc za kasą,żeby wycisnąć z Ciebie ostatnie siły.Na następny dzień masz telefon że musisz przyjść do pracy,bo salon trzeba przełożyć i jeszcze regionalna wchodzi i pyta dlaczego całej nocki nie robiłyście?Gdzie jest dyrektor i inspekcja pracy ja się pytam!
1
Maja 2017-09-22 20:53
Czy ktoś pracuje w sklepie PREMIUM? Są różne klasy sklepów i różne podstawy mają sprzedawcy w zależności na jakim sklepie pracują. Ile sprzedawca na pełnym etacie ma? Jestem ciekawa, bo mój salon niebawem będzie się przekształcał w PREMIUM..
Zostaw swoją opinię o CCC - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC