brak logo

BIG InfoMonitor S.A.

Warszawa

Opinie o BIG InfoMonitor S.A.

Adam 2012-02-28 13:25:29
Witam
Jestem bardzo niezadowolony z działalności firmy BIG infomonitor.
( usunięte przez administratora )
LexMar 2012-03-02 09:18:35
co do niekorzystnej umowy, to bym się nie zgodził, umowa daje sporo możliwości

też dzięki umowie Biurem Informacji Gospodarczej odzyskałem kilka zaległosci, a niektóre spłaty bo wysłaniu wezwanie zostały przyśpieszone. DŁużników nie wpisywałem, bo na ten moment nie mam takiej potrzeby. W innym biugu za kwotę 150 zł miałem jedno sprawdzenie tutaj za 125 mam klika i wpisuje dłużników bez limitów.


co do ludzi, którzy tam pracują to się zgodzę i powiem, że są nieodpowiedzialni. Rok temu wyraziłem chec wspołpracy,umówiłem się z Przedstawicielem na spotkanie-(określiłem termin godzinę )Ku mojemu zaskoczeniu przedstawiciel nie przyjechał, co wiecej nie poinformował mnie o odwolanym spotkaniu. Kiedy dzwoniłem ze swojego telefonu nie odbierał, jak zadzwoniłem od zony odebrał zaskoczony, tłumaczył że jego dyrektor narzucił mu spotkania z bankami. I to jest priorytet. Powiedziałem sobie nigdy więcej. Pol roku póżniej zadzwoniono do mnie z Call Center i dałem się jednak przekonac( usunięte przez administratora )z Warszawy, która w przeciwieństwie do swojego kolegi wykazała się profesjonalizmem i duzą wiedzą z tej dziedziny.

Bądz co bądż niesmak pozostal
megi 2012-05-08 15:58:09
Praca w Infomonitorze Wrocław fajna? pytam bo mam traume po KRD, jakie zarobki, atmosfera itp
EDWARD 2012-07-31 10:02:41
Również jestem niezadowolony z współpracy z tą instytucją.Zatrudnieni tam pracownicy to totalna porażka, bez kultury, obycia, mam wrażenie, że na targu kupując ziemniaki, jestem lepiej obsłużony niż w Big. Współpracuję również z KRD, gdzie kultura, jakość obsługi jest rewelacyjna.
sss 2012-07-31 23:14:13
no cóż KRD nie próżnuje, jak ma się słaby produkt to trzeba oczerniać konkurencję
EDWARD 2012-08-01 13:00:05
Proszę mnie nie obrażać, nie jestem pracownikiem KRD tylko klientem, jak widać krytyka boli.
stan 2012-08-27 14:11:33
Infomonitor kojarzy mi się tylko i wyłącznie z Wrocławiem, sprzedaż prowadzi dziewczyna, we Wrocławiu raczej znana , bo kilka lat temu założyła pierwszy klub nocy, z wieczorami kawalerskimi, imprezami dla firm, zorganizowane to było na cacy, dobrze rozkręcone sprzedała jakiemuś gostkowi i kasę przeznaczyła na rozwój własnej firmy.

Duzo ludzi odchodzi z KRD do pracy do Centrum, zresztą nic dziwnego, z tego co mówią pracuje się w centrum znacznie lepiej
wojtas 2012-10-02 21:00:41
Big InfoMonitor to jedna wielka porażka.Kto chce to płaci a jak się znajdzie spryciarz i cwaniak to nawet big ci nie pomoże .totalna klapa
;) 2012-10-04 11:45:58
zgadzam się :)
Rafał B 2012-11-16 00:48:01
Pracuję w BIG InfoMonitor już ponad dwa lata i nie narzekam. InfoMonitor spodoba się na pewno tym, którzy nie lubią korporacyjnego trybu pracy ... atmosfera jest raczej luźna, każdy się zna. Jeśli chodzi o zarobki to wiele zależy od poziomu umiejętności co wiąże się głównie z doświadczeniem (BIG jest specyficzną instytucją) moim zdaniem standardowe zarobki jak na rynek warszawski ... plus premie, fit-profit ... jak korzystasz to telefon, laptop.
chłopiec taki zwykły o 2013-01-21 16:04:03
Tak, tak wszystko się zgadza atmosfera jest faktycznie luźna bo tam się nic sie nie dzieje, nie ma sprzedazy na konto w sfa czeka się 20 godzin, pracuje się cięzko we Wrocławiu, gdzie ludzie faktycznie zapieprzają, jest cisnienie na wynik, między innymi na to, żeby inni mogli się obijac.

telemarketer- 8h na telefonie dziennie.
średnia sprzedaż 2000 miesięcznie.
Z wyrazami szacunku.
1
wojtek 2013-01-22 20:06:11
Tą kwotę 125 podajesz w euro????? Ja płacę 230 zł i mam 2 wpisy i 10 sprawdzeń więc nie pisz takich bzdur! ,i jak do tej pory żadnej kasy nie odzyskałem.Umowa na 12 miesięcy ,z możliwością 3 miesięcznego wypowiedzenia ale jak zerwiesz wcześniej płacisz karę.(usunięte przez administratora)
Lula 2013-02-10 09:14:53
A gdzie się mieści ten Infomonitor we wrocławiu?? Miałam ofertę pracy z KRD , ale fatalny dojazd, wiec dałam sobie spokój. Mieszkam an Gaju.
lenorka 2013-02-24 23:48:52
armii krajowej gdzies,
Kriss 2013-05-07 11:59:46
Ten cały BIG Info Monitor to jeden pic na wodę. Zwykły marketing do zarabiania pieniędzy. Mój kolega właśnie szykuje pozew przeciwko tej spółce jak widać ma powody. Ja z ciekawości chciałem zobaczyć jakie możliwości daje ta spółka i pożal się Boże z daleka od naciągaczy.
1
Kriss 2013-05-07 12:01:13
no tak pracownicy nie śpią tylko kolorują opinię dziadostwa.
llol 2013-05-23 15:43:58
a chodzi o wrocław czy wawę?
1
klj;kj 2013-06-06 16:57:13
chodzi o wrocek
dominik 2014-01-14 15:14:39
co do wrocławia ploty chodzą, ze odchodzi dziewczyna tworzyc coś nowego,, która to wszystko tworzyła, to wtedy to sie sypnie jak domek z kart, mimo wszystko legenda, a to duza strata byłaby
call 2014-01-15 09:47:00
płacą bardzo słabiutko około tysiąca pięciuset na ręke.
atmosfera niby spoko ale warunki słabe.
lolin 2014-01-16 11:13:27
fakt faktem podstawa na początek 1500, tylko do tego masz premię od 1000 zł. Masz płatne 100 i 150 % swojej sprzedaży przy robieniu planu, żadna firma nie ma takich progów. Co więcej podstawa z czasem może rosnąc. są tacy, którzy mają ponad 2500 faktycznie nie ejst to miejsce dla tych którzy przychodzą po samą podstawe
a to nowinki 2014-01-16 11:19:31
jak pójdzie to się sypnie, jak do jakiejś dobrej firmy to jeszcze ludzi ze sobą pościąga, bo co niektórzy szczególnie ci co od dawna siedzą to są głównie przez nią bo wiedzą, że maja wsparcią, no i budowali to od początku z nimi, ja tam bym z nią poszła, przynajmniej bym miała pewność ze nie zginę :)
Iga 2014-01-20 09:58:13
odzyskałam pieniadze dzięki tej fimrie :) Bardzo się ciesze dzisiaj usuwam dłużnika :)
1
Anonim 2014-01-31 18:53:20
Hmm... Pracuję jakiś czas w tej firmie wydaje mi się ze rozwija się i naprawdę ma dobre opinie. Praca fajna, ludzie mili i pomocni. Zarobki wiadomo zależy od ambicji i stanowiska. Zawsze można zacząć od średniego pułapu. Jest ok ale mogłoby być znacznie lepiej.
michal89 2014-06-02 19:24:39
Jeżeli chodzi o pracę we Wrocławiu w BIG-u to nie polecam!!! Zarobki naprawdę marne, na premie nie ma szans bo poprostu nikt nie chce brać tych abonamentów. Ja wytrzymałem tam 2 tygodnie....
aaa 2014-11-10 19:18:35
Ostatnio wszyscy robia cele i rekordy wynagrodzenie brutto z premia 3300- 7000 zalezy od podstawy
lala 2014-11-25 14:55:46
po dopisie udało się odzyskać należności !
kyszyyk 2015-01-28 18:43:31
Pracowałem tam ponad rok temu jakoś jakiś czas. I raz trafiła się premia faktycznie dziewczynie w wysokości 7000zł ale była to perła, wszyscy jej gratulowali i byli w szoku, i pracownicy o wiele starsi stażem mówili że pierwszy raz taką usłyszeli. Także nie podniecaj się tą kwotą. Ogólnie było ciężko, 1500 podstawy, i jak faktycznie zasuwasz jak głupi to premie można wyciągnąć ale jak ktoś wyżej napisał - jak sprzedasz abonamentów na min.1000zł co jest trudne bo jest to specyficzny produkt i to bardzo, w 85% sprzedaje że te po 100/150zł max kilka w m-cu więc premie ujrzysz rzadko...
Jeśli chodzi o atmosferę w pracy to teoretycznie miła, ludzie się do ciebie uśmiechają, a za plecami robi każdy kto może, plotka goni plotkę i pojazdy na siebie. Gwiazdą była jedna liderka która przez 8h potrafiła zrobić wielkie nic, dostawało się od niej całej jej grupie a sama siedziała przy kompie oglądając buciki i inne gówna i podniecając się na całą salkę, czy robiąc sobie przerwy półgodzinne z 4 razy dziennie wyciągając chłopaków (tylko!) na spacerki dookoła firmy, czy mając biling dzienny rozmów przez 8h pracy w wysokości kilkunastu minut. Ale nic nie zrobisz bo to koleżanka szefowej itp.
Jak na koniec mojej kariery chciało się załątwić coś z księgowościa to trwało chyba z 1,5m-ca, taka rotacja informacji.
Generalnie nie polecam, starszne faworyzowanie ludzi których się lubi, robienie za plecami, i stawka taka ze premie to osiągali wybitni może.
3
gość 2015-02-01 22:38:06
Skupiając się na faktach oraz specyfice pracy w korporacji o charakterze call center trzeba obiektywnie przyznać, że w Info Monitorze warunki zatrudnienia są dość przejrzyste...przynejmniej tak mi i godzisz się na nie albo nie w momencie zatrudnienia... to samo dot. tzw ścieżki kariery...co objaśniła mi moja była liderka (chyba ta sama ;-)); podstawa zależna jest od posiadanego doświadczenia sprzedażowego; od 100% premii za zrealizowany cel sprzedażowy- w żadnym call center nie ma tak dobrych warunków...wiem bo skusiła mnie wyższa podstawa w innej firmie...z premią jednak nie jest już tak kolorowo i nie raz zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam rezygnując...co do atmosfery- wiadomo jak masz wynik- masz luz i nawet buciki możesz pooglądać a jak go nie ma to i liderzy nie mają czasu na pierdoły. A co do umowy o pracę...pierwsza umowa jest na zleceniu dopiero z czasem możesz się starać o umowę o pracę ale z tego co wiem niewiele osób ją ma. Pozdrawiam
1
Anonim 2015-02-01 22:51:26
Info Monitor... co mogę powiedzieć... rotacja/ ciśnienie na wynik jak to w sprzedaży/ warunki zatrudnienia niezłe choć w chwili obecnej mało konkurencyjne... dobra praca dla młodych... Ludzie ok; szefostwo też, Liderzy... z mojej perspektywy w porządku.
1
Stażysta 2015-05-28 19:14:47
Pracowałam tam przez jakiś czas ale Warszawie. Firma fajna, której nikt nie lubi bo wszyscy myślą że to oni wpisują dłużników. Jeżeli jesteś osobą komunikatwna, i wiesz po co przychodzisz do pracy to nie zabraknie ci na pewno kasy ani znajomych z którymi możesz chodzić na piwo. A takie pisanie ze 1500tys podstawy totalna bzdura, masz umiejętności rośnie, tak jak apetyt. Chcesz więcej rusz głową. Polecam, ja zrezygnowałam z innych względów nie dlatego że hajs ie nie zgadzał tylko musiałam.
BILL 2015-12-02 18:05:44
nikomu nie polecam tej firmy!!!!
pik 2016-07-06 14:59:54
BIG INFOMONITOR to wielka porażka. Nikomu nie polecam!!!
ds 2016-08-09 16:05:38
@bn teraz to widze ze oni szukja do pracy kierownika zepolsu telesprzedazy w Warszawie na pewno wymagane jest tutaj doświadczenie w zarządzaniu zespołem sprzedaży min. 2 lata, umiejętności zarządzania ludźmi, w tym: motywowanie, rozliczanie, kontrola
Zostaw swoją opinię o BIG InfoMonitor S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIG InfoMonitor S.A.