brak logo

Barry Callebaut Polska

Łódź

Opinie o Barry Callebaut Polska

aga 2015-12-14 19:15:36
Mam pytanko czy może ktoś wie coś o pracy w księgowości ale umowa przez biuro pośrednictwa? Czy warto się wogóle na coś takiego decydować jakie są szanse później na dostanie normalnej umowy na dłużej przez firmę?
pracownik 2015-12-17 02:49:25
@trrtrt szukają na operatorów cały czas
Darek 2015-12-19 09:05:11
Czy ktoś z obecnych na imprezie wigilijnej w tym roku może powiedzieć jaka tam była atmosfera ?
miś 2015-12-22 12:13:10
Było bardzo miło i sympatycznie :) Była przepyszna kolacja, podzielilismy się opłatkiem pośpiewaliśmy kolędy i rozeszliśmy się do domów
pracownik 2015-12-22 17:45:12
faktycznie jedzenie było super @miś powiedz kiedy było dzielenie się opłatkiem i śpiewanie kolęd bo jakoś nie kojarzę?
1
ottak 2015-12-29 18:50:02
dobra firma to pojęcie bardzo względne - zwlaszcza w handlu; dobra firma dla klienta, dobra firma, bo ma wysokiej jakości wyroby, ale czy dobra swoich pracowników? o tym świadczą głównie zarobki, przywileje i socjal.
miś 2016-01-02 10:03:38
@pracownik - to był sarkazm. @Darek - co po wigilii firmowej można powiedzieć jaka jest firma. Znajduje się człowiek na inny gruncie, pełen luz i nawet Ci, którzy na co dzień utopiliby Cię w łyżce wody stają się twoimi najlepszymi "kumplami" ŻENADA. Nie jest to przypadłość tej firmy lecz śmiem twierdzić, że wszystkich korporacji typowy wyścig szczurów. Korposzczurów jest pełno, którzy dla kariery są wstanie zrobić wszystko. Wracając do wigilii nie kłamałem było naprawdę bardzo fajnie i sympatycznie.
2
miś 2016-01-03 22:51:54
@koror - z tym dobrym traktowaniem pracowników to bym polemizował. Jakby było tak w pracy jak na wigilii czyli miło i sympatycznie ludzie pracowaliby bez względu na wynagrodzenie.
1
miś 2016-01-17 15:20:11
Tak to jest jak przychodzą wyprane mózgi z innych firm gdzie człowieka traktują jak śmiecia i chcą wprowadzić swoje zwyczaje do porządnej firmy. Barry Callebaut to światowy lider w produkcji czekolady N'1 i mam nadzieję, że zarząd kiedyś w końcu weźmie się za tych pseudo kierowników, którzy obiecują góry złota a później odwracają kota ogonem, ludzie bez godności i honoru.
kaligula 2016-01-20 11:20:21
witam. Jako że ostatni wpis na temat zarobków pochodzi jeszcze z grudnia(zwykle od stycznia są jakieś podwyżki) bardzo proszę osoby, które pracują w Barry Callebaut Manufacturing o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami.Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?
miś 2016-01-24 22:09:28
@lucyfer @miś widzę, że trafił swój na swego. Władacie takim językiem, że pożal się Boże. Fakt jeden i drugi ma w swoich wypowiedziach trochę prawdy lecz można było to powiedzieć w inny sposób. Nie wszyscy liderzy są tacy jak piszesz @obserwator są i tacy, z którymi fajnie się pracowało i byli ok (usunięte przez administratora)
szukający zatrudnienia 2016-01-25 20:05:23
Z powyższych wypowiedzi wynika ,że w firmie jest nieciekawa atmosfera, (usunięte przez administratora)Trzeba szukać dalej.Ta firma nie jest godna uwagi.
10
miś 2016-01-25 21:54:43
Niestety przykre ale prawdziwe. Jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał kto pracować. Nowi nie będą przychodzić a starzy, jak ktoś znajdzie inną pracę po prostu odejdzie :(
9
Lucyfer 2016-01-25 23:30:55
weeknndowy pracownik ciekawe
miś 2016-01-26 23:37:17
Zamarło bo @lucyfer twoje wypowiedzi są mało konstruktywne i dość chaotyczne bez ładu i składu. Pisałeś jak się ma szkołę to się ma lżej ciekaw jestem jaką ty masz chyba dyplom z górniaka
1
Lucyfer 2016-01-29 10:02:24
a ty masz Paszport Polsatu i ubierasz się w PCK a meble kupił ci WOŚP
stara data 2016-01-29 10:41:00
A tak w formie tematu fajnych lasek to, jak miał na imię ten operator co jest przeciwny Muzolom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapomniałem jego imienia widziałem go w akcji jak staną w obronie jednej laski. W Mano z 3 tyg. Temu jeździ busem, ktoś mi przypomni jego imię. Jest na tygodniówkach
tiki 2016-01-29 11:12:47
Są przyjęcia na magazyniera co to za praca i jakie zarobki?Każda opinia z waszej strony mi się przyda.
TYGRYS 2016-01-29 11:53:01
znam go Marcin ma
rysio_z_klanu 2016-01-29 16:10:57
Nie polecam pracy w sezon letni. Temperatura sięga 50 stopni Celsjusza od czerwca do września. Klima jest tylko w sali kontroli dla Liderów i Kierasa. Jeżeli już przychodzić do pracy to zimą.
7
tiki 2016-01-29 16:13:07
na stanowisku magazyniera-operatora wózka widłowego jaka jest stawka wyjściowa i ile można wyciągnąć miesięcznie
ok 2016-01-29 21:27:15
Z tego co mi wiadomo na dzień dzisiejszy przyjęć na magazyn nie ma. Jeśli chodzi o pracę to jak wszędzie raz jest lepiej raz gorzej. Tu na koniec roku jest premia, bony na święta dwa razy w roku, karty oksystem, gruszowe itp. W magazynie typowo magazynowa praca rozładunki, załadunki, przesunięcia magazynowe. Trzeba przyjść popracować i samemu wyrobić zdanie czy wart czy też nie zawsze gdzie indziej jest lepiej w szczególności tam gdzie nas nie ma.Ludzie tu można pisać więcej trzeba uważać bo można się poślizgnąć. Jest taki jeden co myślał, że uzdrowi system , niestety i koledzy się wypieli bo poczuli korzyść i awans. Samo życie
obserwator 2016-01-31 01:54:30
Magazyn to na tą chwilę najlepszy dział. Same lenie patentowane. Ciągle w internecie siedzą. Nawet już im się palet nie chce owijać (wymusili tą czynność na operatorach produkcji) Socjal co roku coraz to mniejszy. Premia 13-tka jeszcze jest. Bonów nie ma tylko przelew z funduszu zakładowego na lato zwany gruszowym i na zimę zwany świątecznym. Paczki były ze słodyczami rok temu jeszcze były, ale tym roku już nie. Dają na Wielkanoc zające z polewy czekoladowej a na święta dwa mikołaje też z polewy czekoladowej. Karta abonamentowa do LuxMedu. Karta OK-System jest częściowo finansowana przez zakład w 2/3 a 1/3 płaci pracownik z pensji. Samo życie
6
ok 2016-01-31 18:08:10
Na pierwszy rzut oka chyba jesteś jednym z pracowników zmiany weekendowej PK. Wnioskuję to, że swoją opinię pisałeś najprawdopodobniej na swojej przerwie "śniadaniowej" To, że jesteś zdegustowany pracą wcale się nie dziwię. Większość osób tam pracujących to niezłe cwaniaki i kombinatorzy. Potworzyły się dziwne pary, zachowują się jak papużki nierozłączki, jak stare dobre małżeństwo od samego patrzenia robi się niedobrze. Zające i mikołaje raczej są z czekolady a nie z polewy a to że jest gruszowe itp to raczej dobrze. Są zakłady gdzie nic nie ma lecz porównując nas do naszych sąsiadów jak Gillette to wyglądamy paskudnie. To, że dokładają nam pracy za inne działy to tylko i wyłącznie zasługa kierownika produkcyjnego, który nie ma jaj i nie potrafi wstawić się za swoją załogą tylko przyklepuje wszystko co mu pod nos podstawią.
3
spr 2016-02-05 12:27:51
Jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szajka zamiatająca brudy pod dywan.
6
obserwator 2016-02-06 17:20:17
Z panem R.W na czele. Wszystko jest tuszowane i nie wychodzi na zewnątrz zakładu np. ostatni pożar w zakładzie.
5
obserwator 2016-02-06 17:28:38
pewnie niedługo ten wpis zostanie usunięty bo zostanie uznany za niewygodny dla R.W. Prawda bardzo boli co nie Panie R.W. ?
8
kaligula 2016-02-07 14:08:53

Witam. Pisałem to już wcześniej, ale nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi. Bardzo proszę osoby, które pracują w Barry Callebaut Manufacturing o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami.Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?
rysio_z_klanu 2016-02-07 15:17:53
Czytać nie umiesz z wcześniejszych postów ?
W zakładzie nie ma systemu 4-ro brygadowego.
Wymagania są takie że masz pracować do utraty tchu i jeszcze więcej najlepiej bez przerw na posiłek i na papierosa.
Relacje między pracownikami a kadrą kierowniczą są bardzo złe.
Wynagrodzenie jest za niskie w porównaniu z wykonywanymi czynnościami i odpowiedzialnością.
Nie polecam nikomu pracy w tym zakładzie chyba że wrogowi.
Szukaj sobie innej pracy chyba, że lubisz być poniżany i poniewierany.
Koniec i kropka.
6
spr 2016-02-08 08:30:22
Niedługo to całe towarzystwo poleci ze stołkow a o firmie będzie głośno w złym znaczeniu
1
hi 2016-02-08 21:42:43
Stary jaki ty głupi jesteś to się w głowie nie mieści. To, że uważasz RW za taką a nie inną osobę to większość jak nie wszyscy przyznają ci rację ale pisać jakieś pierdoły o pożarach chłopie z choinki się urwałeś kogo to w ogóle obchodzi. Widać, że masz problemy emocjonalne. Ja osobiście, również nie popieram tego, że brudy są zamiatane pod dywan, że są jakieś dziwne układy i układziki ale niestety RW uwielbia takich co traktują innych jak śmieci bo sam tak postępuje. Jedyna nadzieja, że w końcu zarząd przejrzy na oczy bo inaczej położą BC na łopatki. Jak tak dalej pójdzie i dalej będą popierać tych co robią źle i dyrekcja to przyklepuje ktoś w końcu zrobi użytek z niebieskiej linii i wtedy się zacznie.
miś 2016-02-08 21:55:34
Zarobki jak w regionie łódzkim ok 1800 na rękę dodatek za pracę, w nocy stawka jest u nas większa niż ustawa nakazuje. Praca na trzy zmiany noc południe rano i tak na około. Ludzie są różni, karierowicze na tych trzeba uważać podpierdzielają jak tylko można aby zostać kierasem, liderzy też różni jedni cwaniaki drudzy ok jak w życiu, operatorzy chłopaki starają się trzymać razem i laborantki tu jak dobrze poszukasz znajdziesz i takie co lubią luźny styl życia. Przychodź popracuj i sam dojdziesz do wniosku kto pisał trochę prawdy a kto tylko się użalał bo jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wołową.
kaligula 2016-02-13 16:50:53
Dzięki za informację. Jak rozumiem te 1800 zeta to już jest całość z ewentualną premią, dodatkami za pracę w nocy itp. A jest możliwość doklepania trochę nadgodzin?
rysio_z_klanu 2016-02-13 20:53:27
Jest taka możliwość.
Polecam Ci zmianę Kierownika P.K (super człowiek do rany przyłóż) natomiast zmiana Kierownika M.D i on sam (tyran) jest najgorszą zmianą w całym zakładzie.
1
kaligula 2016-02-14 22:02:31
dzięki, ale mógłbyś(i tak występujesz pod ksywą) podać pełne nazwiska i imiona.
rysio_z_klanu 2016-02-15 04:18:47
i co jeszcze chciałbyś wiedzieć co ? co za dużo to nie wolno.
miś 2016-02-15 17:26:34
1800 plus dodatek za noce. Premia jest raz w roku tzw. trzynastka. Wysokość jej przyznawania niestety zależy jak bardzo Cię lubi osoba, która wystawia Ci opinię. RW ceni tych co wystawią jak najniższe noty. Te dzikie przyzwyczajenia to pozostałość po starym dyrektorze PJ. Teraz jest nowy i mam nadzieję, że w końcu przejrzy na oczy. Nadgodziny są jak najbardziej.
1
ja+ty+oni=LEGION 2016-02-22 08:54:52
Zmiana P.K. jest jedną z lepszych i pracownicy i sam kieras jest O.K. za to na innych zmianach albo kierownik to wielki( usunięte przez administratora )albo pracownicy wiem nie wszystkim pasuje praca na weekendy (od piątku do niedzieli) ale jak chce się pracować w miłej atmosferze to jest jedyna taka zmiana. Bez problemu dostaje się urlop itp. A na temat biura większość tu wypowiedzi jest strzałem w 10
bandzior 2016-02-22 19:20:49
Chyba dlatego tak uważasz bo jest to jedyna zmiana, na której wszyscy lecą w kulki. Pełna swoboda i melanżyk, zakochane pary, wieczne herbatki i diabli wie co jeszcze. Może kiedyś ktoś puści na youtube fajny filmik gruchających gołąbków ciekawe jaka będzie reakcja jeleni.
7
kaligula 2016-02-24 13:31:20
Cześć, czy CV można aplikować do tej firmy bezpośrednio, czy przyjmują wyłącznie przez Agencję Pracy(bodajże Job Impulse)? Czy po przejęciu pracownika przez Firmę z Agencji(jeśli tak byłbym przyjęty)następuje jakaś zmian w zarobkach?
miś 2016-02-24 17:51:22
Teraz są przyjęcia na operatorów. Możesz składać osobiście do firmy. Umowa próbna trzy miesiące z nami, później rok a jak się sprawdzisz powinna być na stałe.
Pleku 2016-02-27 00:09:24
Siema,a jak wygląda z komunikacją w działach, często używa się języka angielskiego?
jzvsdk 2016-03-30 10:01:55
Na stażu 10 zł/h brutto
anonim 2016-05-23 12:03:57
a jakie inne benefity mają nasi sąsiedzi ktorych nie dostajemy w BC?
1
Pataner 2016-06-08 13:16:10
A jak wygląda systuacja w biurze Barry Callebaut SSC Europe na Wólczańskiej w Łodzi? Jestem właśnie w tracie procesu rekrutacyjnego. Czy ktoś może się podzielic doświadczeniami ??
7
karolina 2016-07-19 15:24:07
Hej, a ktos z Was wie ile u nich daja na start np w masterdacie?
ciekawy 2016-08-22 09:21:12
Czy ktoś wie, jakie są widełki w tej firmie na stanowisku młodszego kierownika zmiany? W jakim systemie zmianowym jest ta praca? Dzięki
5
psikuta 2016-09-14 09:22:06
Zarobki nędzne , niczego nie można się doprosić. Lepiej poszukać sobie coś innego. Nie polecam chyba że desperatom.
9
psss 2016-09-16 21:01:40
No ale tacy stażyści w dziale zapewnienia jakości czy w księgi głównej na pewno mogą liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, co jest dobrym znakiem w dzisiejszych czasach. Ale czy wypłata jest na czas? Bardzo mi teraz zależy. Dziękuję za szybką odpowiedź
Max 2016-11-15 16:34:49
Ktoś wie jakie są stawki dla operatora na początek i po okresie próbnym?
Zostaw swoją opinię o Barry Callebaut Polska - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Barry Callebaut Polska