brak logo

Barry Callebaut Polska

Łódź

Opinie o Barry Callebaut Polska

miś 2016-01-26 23:37
Zamarło bo @lucyfer twoje wypowiedzi są mało konstruktywne i dość chaotyczne bez ładu i składu. Pisałeś jak się ma szkołę to się ma lżej ciekaw jestem jaką ty masz chyba dyplom z górniaka
1
Lucyfer 2016-01-29 10:02
a ty masz Paszport Polsatu i ubierasz się w PCK a meble kupił ci WOŚP
stara data 2016-01-29 10:41
A tak w formie tematu fajnych lasek to, jak miał na imię ten operator co jest przeciwny Muzolom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapomniałem jego imienia widziałem go w akcji jak staną w obronie jednej laski. W Mano z 3 tyg. Temu jeździ busem, ktoś mi przypomni jego imię. Jest na tygodniówkach
tiki 2016-01-29 11:12
Są przyjęcia na magazyniera co to za praca i jakie zarobki?Każda opinia z waszej strony mi się przyda.
TYGRYS 2016-01-29 11:53
znam go Marcin ma
rysio_z_klanu 2016-01-29 16:10
Nie polecam pracy w sezon letni. Temperatura sięga 50 stopni Celsjusza od czerwca do września. Klima jest tylko w sali kontroli dla Liderów i Kierasa. Jeżeli już przychodzić do pracy to zimą.
9
tiki 2016-01-29 16:13
na stanowisku magazyniera-operatora wózka widłowego jaka jest stawka wyjściowa i ile można wyciągnąć miesięcznie
ok 2016-01-29 21:27
Z tego co mi wiadomo na dzień dzisiejszy przyjęć na magazyn nie ma. Jeśli chodzi o pracę to jak wszędzie raz jest lepiej raz gorzej. Tu na koniec roku jest premia, bony na święta dwa razy w roku, karty oksystem, gruszowe itp. W magazynie typowo magazynowa praca rozładunki, załadunki, przesunięcia magazynowe. Trzeba przyjść popracować i samemu wyrobić zdanie czy wart czy też nie zawsze gdzie indziej jest lepiej w szczególności tam gdzie nas nie ma.Ludzie tu można pisać więcej trzeba uważać bo można się poślizgnąć. Jest taki jeden co myślał, że uzdrowi system , niestety i koledzy się wypieli bo poczuli korzyść i awans. Samo życie
obserwator 2016-01-31 01:54
Magazyn to na tą chwilę najlepszy dział. Same lenie patentowane. Ciągle w internecie siedzą. Nawet już im się palet nie chce owijać (wymusili tą czynność na operatorach produkcji) Socjal co roku coraz to mniejszy. Premia 13-tka jeszcze jest. Bonów nie ma tylko przelew z funduszu zakładowego na lato zwany gruszowym i na zimę zwany świątecznym. Paczki były ze słodyczami rok temu jeszcze były, ale tym roku już nie. Dają na Wielkanoc zające z polewy czekoladowej a na święta dwa mikołaje też z polewy czekoladowej. Karta abonamentowa do LuxMedu. Karta OK-System jest częściowo finansowana przez zakład w 2/3 a 1/3 płaci pracownik z pensji. Samo życie
9
spr 2016-02-05 12:27
Jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szajka zamiatająca brudy pod dywan.
9
kaligula 2016-02-07 14:08

Witam. Pisałem to już wcześniej, ale nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi. Bardzo proszę osoby, które pracują w Barry Callebaut Manufacturing o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami.Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?
1
rysio_z_klanu 2016-02-07 15:17
Czytać nie umiesz z wcześniejszych postów ?
W zakładzie nie ma systemu 4-ro brygadowego.
Wymagania są takie że masz pracować do utraty tchu i jeszcze więcej najlepiej bez przerw na posiłek i na papierosa.
Relacje między pracownikami a kadrą kierowniczą są bardzo złe.
Wynagrodzenie jest za niskie w porównaniu z wykonywanymi czynnościami i odpowiedzialnością.
Nie polecam nikomu pracy w tym zakładzie chyba że wrogowi.
Szukaj sobie innej pracy chyba, że lubisz być poniżany i poniewierany.
Koniec i kropka.
9
spr 2016-02-08 08:30
Niedługo to całe towarzystwo poleci ze stołkow a o firmie będzie głośno w złym znaczeniu
3
miś 2016-02-08 21:55
Zarobki jak w regionie łódzkim ok 1800 na rękę dodatek za pracę, w nocy stawka jest u nas większa niż ustawa nakazuje. Praca na trzy zmiany noc południe rano i tak na około. Ludzie są różni, karierowicze na tych trzeba uważać podpierdzielają jak tylko można aby zostać kierasem, liderzy też różni jedni cwaniaki drudzy ok jak w życiu, operatorzy chłopaki starają się trzymać razem i laborantki tu jak dobrze poszukasz znajdziesz i takie co lubią luźny styl życia. Przychodź popracuj i sam dojdziesz do wniosku kto pisał trochę prawdy a kto tylko się użalał bo jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wołową.
kaligula 2016-02-13 16:50
Dzięki za informację. Jak rozumiem te 1800 zeta to już jest całość z ewentualną premią, dodatkami za pracę w nocy itp. A jest możliwość doklepania trochę nadgodzin?
rysio_z_klanu 2016-02-13 20:53
Jest taka możliwość.
Polecam Ci zmianę Kierownika P.K (super człowiek do rany przyłóż) natomiast zmiana Kierownika M.D i on sam (tyran) jest najgorszą zmianą w całym zakładzie.
1
kaligula 2016-02-14 22:02
dzięki, ale mógłbyś(i tak występujesz pod ksywą) podać pełne nazwiska i imiona.
rysio_z_klanu 2016-02-15 04:18
i co jeszcze chciałbyś wiedzieć co ? co za dużo to nie wolno.
ja+ty+oni=LEGION 2016-02-22 08:54
Zmiana P.K. jest jedną z lepszych i pracownicy i sam kieras jest O.K. za to na innych zmianach albo kierownik to wielki( usunięte przez administratora )albo pracownicy wiem nie wszystkim pasuje praca na weekendy (od piątku do niedzieli) ale jak chce się pracować w miłej atmosferze to jest jedyna taka zmiana. Bez problemu dostaje się urlop itp. A na temat biura większość tu wypowiedzi jest strzałem w 10
bandzior 2016-02-22 19:20
Chyba dlatego tak uważasz bo jest to jedyna zmiana, na której wszyscy lecą w kulki. Pełna swoboda i melanżyk, zakochane pary, wieczne herbatki i diabli wie co jeszcze. Może kiedyś ktoś puści na youtube fajny filmik gruchających gołąbków ciekawe jaka będzie reakcja jeleni.
9
kaligula 2016-02-24 13:31
Cześć, czy CV można aplikować do tej firmy bezpośrednio, czy przyjmują wyłącznie przez Agencję Pracy(bodajże Job Impulse)? Czy po przejęciu pracownika przez Firmę z Agencji(jeśli tak byłbym przyjęty)następuje jakaś zmian w zarobkach?
miś 2016-02-24 17:51
Teraz są przyjęcia na operatorów. Możesz składać osobiście do firmy. Umowa próbna trzy miesiące z nami, później rok a jak się sprawdzisz powinna być na stałe.
Pleku 2016-02-27 00:09
Siema,a jak wygląda z komunikacją w działach, często używa się języka angielskiego?
jzvsdk 2016-03-30 10:01
Na stażu 10 zł/h brutto
anonim 2016-05-23 12:03
a jakie inne benefity mają nasi sąsiedzi ktorych nie dostajemy w BC?
1
Pataner 2016-06-08 13:16
A jak wygląda systuacja w biurze Barry Callebaut SSC Europe na Wólczańskiej w Łodzi? Jestem właśnie w tracie procesu rekrutacyjnego. Czy ktoś może się podzielic doświadczeniami ??
13
karolina 2016-07-19 15:24
Hej, a ktos z Was wie ile u nich daja na start np w masterdacie?
1
ciekawy 2016-08-22 09:21
Czy ktoś wie, jakie są widełki w tej firmie na stanowisku młodszego kierownika zmiany? W jakim systemie zmianowym jest ta praca? Dzięki
5
psikuta 2016-09-14 09:22
Zarobki nędzne , niczego nie można się doprosić. Lepiej poszukać sobie coś innego. Nie polecam chyba że desperatom.
12
psss 2016-09-16 21:01
No ale tacy stażyści w dziale zapewnienia jakości czy w księgi głównej na pewno mogą liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, co jest dobrym znakiem w dzisiejszych czasach. Ale czy wypłata jest na czas? Bardzo mi teraz zależy. Dziękuję za szybką odpowiedź
Max 2016-11-15 16:34
Ktoś wie jakie są stawki dla operatora na początek i po okresie próbnym?
ee 2016-12-13 19:59
a jak jest w laboratorium mikrobiologicznym/
PP 2016-12-20 20:03
Brałem udział w rekrutacji, w związku z tym, że zapraszali ludzi z daleka do centrali firmy, oczekiwałbym chociażby jakiekolwiek informacji nawet negatywnej. Takiej informacji nie otrzymałem, dlatego mogę na chwilę obecną stwierdzić, że nie polecam tej firmy. Chyba że zaczną zwracać koszty dojazdu do ich siedziby na rozmowy rekrutacyjne jak robią to inne szanowane firmy na rynku.
5
bzy 2017-02-09 16:39
Czy ktos moze podizelic sie opinia na temat pracy w powyzszej firmie w ssc na wolczanskiej?
temtem 2017-03-29 18:31
W SSC jest bardzo pozytywnie. Co prawda jest dużo pracy i każdy to odczuwa, ale rzadko można spotkać ludzi wrednych. Jak każda korporacja, ma swoje minusy ale warto przyjść na staż lub normalną posadę. Pełno tu bardziej doświadczonych ludzi po Infosysie itp., którzy potrafią pomóc z każdym problemem. Do plusów trzeba również zaliczyć dwa monitory przy każdym stanowisku i brak podziału na "boxy". Jest to open office i dużo osób pracuje obok siebie ale nie jesteśmy upchani jak zwierzęta. Dużo eventów, darmowa czekolada. Nie doskonałe, ale bardzo fajne miejsce pracy. Polecam
nowy 2017-03-30 15:45
kto wie jak mam wypisac urlop ma ktos adres strony portalu jestem nowy i niewiem
Anonimka 2017-05-11 16:13
Cześć, Czy jakaś dobra duszyczka mogłaby mi napisać czy w firmie jest system pracy na 4 brygady i jakie są dodatki za pracę w takim systemie?
Byłabym bardzo wdzięczna za taką informację.
prosze bardzo 2017-05-27 12:03
3 zmiany po 8 godzin pon - pt
2 zmiany po 12 pt - nd
albo pracujesz w tygodniu albo tylko w weekend
dodatków brak
sylwia 2017-07-11 12:52
Czy są może przyjęcia do pracy na produkcji?
Anonim 2017-07-12 10:44
tak cały czas szukają zależy co chcesz robić
... 2017-07-23 10:49
Szukać szukają, ale jako kobieta to nie masz szans na przyjecie.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2017-07-28 09:08
lider czekolady to tylko tytuł z nadania - niestety wielu producentów którzy musieli z różnych przyczyn zmienić dostawcę czekolady i wybrało BC. straciło na jakości i smaku swoich produktów
BaBa 2017-07-31 16:23
A co z pracownikami? Czy firma dba o pracowników?
R.S. 2017-07-31 16:34
Który kierownik zmiany najbardziej rozumie pracownika, nie krzyczy , nie zastrasza, nie manipuluje, spokojnie wytłumaczy każdy problem?
M.B. 2017-07-31 16:48
Dużo pupili i donosicieli.Wyścig szczurów.Obłuda , jeden drugiego sprzedał by za garść srebrników.Trzeba uważać z kim rozmawiać.Brak dobrej atmosfery w pracy.Upał na starej hali.
3
Natalia 2017-08-07 14:10
Czy jakiś obecny pracownik może odpowiedzieć @BaBa? Jak wygląda to w firmie Barry Callebaut Polska? Jest względem swojej załogi ok?
Czekolada 2017-08-17 14:54
Czy firma dba? Nie jest źle. Część ludzi tego nie widzi, bo nawet nie ma porównania. Wszystko zależy do jakich firm chcesz Barry porównać. Do rankingu najlepszych firm "trochę" brakuje ;)))) ale nie jest najgorzej.
No i kwestia czy mowa o produkcji czy o pracy biurowej - bo różnica jest duża.
Na produkcji fizyczna robota w "ciepełku". W biurze klima, kawka, bajery w kuchni, przerwy na obiad po 1h i opier...lka - praca marzeń ;))))
4
BaBa 2017-08-24 10:17
Dzięki.Podjąlem decyzję.Wybieram biuro:)))Nie lubię roboty fizycznej w "ciepełku":(((
1
Natalia 2017-09-11 10:08
@Czekolada dzięki, że odpowiedziałaś użytkownikowi @BaBa. @BaBa czy zostałeś zatrudniony? Możesz opowiedzieć o swojej pracy? Jak Ci się pracuje w firmie Barry Callebaut Polska? Warto tam się zatrudnić.
Lider 2017-09-18 13:47
Warto. Pod warunkiem, że jest się znajomym nowej pani kierownik. Więc osoby z Hutchinsona mile widziane.
Zostaw swoją opinię o Barry Callebaut Polska - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Barry Callebaut Polska