logo Elix sp z o.o.

Elix sp z o.o.

Wrocław

Opinie o Elix sp z o.o.

admin 2015-07-30 08:40:08
Jak oceniasz firmę Elix sp z o.o. jako pracodawcę? Wypowiedz się na naszym forum.
2
Vival 2015-09-17 10:48:54
Przez telefon proponują wynagrodzenie ok. 12 zł brutto a na miejscu okazuje się całkowicie co innego. A praca wygląda lekko, pracowałem niecałe dwa tygodnie i nie narzekam, praca mega luźna i bez stresu a do tego naprawdę fajni ludzie (przynajmniej tak bylo w te wakacje 2015).
Nie gódźcie się na stawkę akordową bo dziennie możecie na Niej zarobić grosze, tylko stawka godzinowa.
Pozdro
Adrian 2015-10-09 23:42:22
To są jedni oszuści !
6
pracownik 2015-10-13 13:10:37
firma beznadziejna wykorzystują ludzi... Nie wypłacają tak jak jest umówione później kręcą ... Ogólnie masakra nie polecam.
2
r 2015-10-13 22:01:46
katastrofa już lepiej w ccig chociaż tu i tam naciągają biednych ludzi .
1
oszukana 2015-10-22 18:43:09
pracowałam tam na wakacje. dla mnie ta firma to tragedia, w ogłoszeniu piszą co innego, jak przychodzi sie na spotkanie to wychodzi całkiem na co innego. Praca wygląda tak, że w gruncie rzeczy w ogóle nie wiadomo co ma się robić, bo ani szefowie ani kierownik nie ogarnia tego co dzieje się na fabryce. W pracy na kilku stanowiskach obiecywano pracę godzinową, a mi zapłacono w rozliczeniu o stawkę akordową. Teraz nie mam nawet z czego opłacić czynszu. Nie polecam, wolałabym pracować przy kopaniu rowów
3
oszukana 2 2015-10-22 18:53:13
potwierdzam komentarz wyżej... Obiecują cuda niewidy jak sie pytasz szefa dokładnie ile zarobisz on cały czas mydli oczy pisząc, że można wyciągnąć nawet 2700 na rękę nie mówi konkretów później wypłacają 400 zł w akordzie a jak dzwonisz do firmy zeby wyjaśnić mają cie gdzieś zbywają żeby tylko mieć cie z głowy. Robisz jak wół a później nie masz za co żyć.. Nie idźcie tam jeżeli macie szacunek do siebie.
1
semka 2016-01-14 11:06:40
ja też pracowałam ! na początku wydawało mi się ok ... fakt produkcja ale lekka praca siedząca trochę stojąca , potem wyszło szydło z wora . tyrałam nawet po 12 h brałam nadgodziny za które nie chcieli mi zapłacić , zrobili brygadzista jakiegoś młodego chłopaka który czuł się jak Bóg i nie chciał podpisywać mi zleceń wyjechał mi z tekstem że mam go błagać by mi podpisał .... kierownik czarna rozpacz facet nic nie wiedział a miał rządzić ludzmi , pytasz się o coś a tam czeski film . Mój ostatni dzień wyglądał masakrycznie preses wydał dyspozycje ustną owemu brygadziście o godzinie 20:30 by mnie zwolnił i naprawdę za nic !!! poszłam na rozmowe do prezesa by dowiedziec się dlaczego mnie zwolnił , i czemu nie zrobił tego sam w 4 oczy tylko dzwonił do jakiegoś pajaca który wyprowadził mnie jak psa na sznurku . Odparł że naraziłam go na koszty !! :) dostałam zlecenie na flakony , pytałam kilka razy żone prezesa w jakie opakowanie mam wkładać , potem samego brygadziste który drukował mi daty na tych opakowaniach i każdy mówił że dobrze , a po kilku dniach prezes mi oznajmia że naraziłam jego firmę na koszty ... To do czego są ci ludzie ? i skoro ja pytam się i każdy twierdził że tak , to ja powinnam ponieść za to konsekwencje ? i jak ten brygadzista śmiał w ogóle zwracać się do mnie tym tonem że ja mam go błagać by mi podpisał zlecenie , harowałam cały dzień zrobiłam ponad 2 tyś sztuk i mam go prosić o własne pieniądze? . Zawiodłam się na tych ludziach , szefach nie sadziłam że tam jest takie bandyctwo takie kłamstwo . Praca mi się podobała i dawałam z siebie na maksa ...
3
zainteresowany 2016-01-22 15:38:37
ile netto zarabia brygadzista?
zatrudniony 2016-03-10 12:32:20
pracowałem kilka lat temu w Elix/MB Elix/Jees Elix pod rządami ( usunięte przez administratora ) Zarobki słabe,atmosfera beznadziejna, brak zaufania do pracowników, kamery, podsłuchy, programy szpiegowskie w komputerach itp. W firmie tej była największa rotacja pracowników jaką do tej pory widziałem (pracowników biurowych). Większość z nich kończyła w sądzie pracy! Słaba jakość obsługi personelu odzwierciedla słabą jakość produktów tej firmy.
Chciałbym wszystkich przestrzec! Firma nie traktuje poważnie swoich dostawców i klientów więc jak ma traktować pracowników?! Wystarczy porozmawiać z p.Waldemarem, spojrzeć mu głęboko w oczy żeby zobaczyć jak podłym człowiekiem jest.Elix ?- NIGDY WIĘCEJ!
8
ODRADZAM 2016-03-16 21:14:21
Zgadzam się z Tobą w zupełności. Jeśli chodzi o pracowników produkcyjnych, to wiadomo, że oni rotują we wszystkich firmach, ale w Elixie także kadra biurowa zmienia się jak w kalejdoskopie i to już daje do myślenia. Szefostwo nie płaci dostawcom surowców i usług faktur w terminie, wystarczy tam popracować, żeby przekonać się, jakie oni mają zaległości finansowe. Zwykły pracownik musi świecić oczami przed obcymi ludźmi i się tłumaczyć za nieswoje winy. Natomiast na targi i wyjazdy zawsze znajdzie się i czas i pieniądze. Skoro takie wyjazdy nie zapewniają firmie klientów i płynności finansowej to można uznać, że to dla nich forma rozrywki - tylko trochę kosztownej. Co kto lubi. Już nie mówiąc o wiecznie zmieniajacych się planach i strategiach. Jednego dnia zapada decyzja, że działamy tak, a kolejnego dnia już nikt nawet o tym nie pamięta. Chaos taki, że święty by nie wytrzymał. I zapomnij, że będziesz robił tylko to, co należy do twoich obowiązków. Jak trzeba to będziesz sprzątał, wynosił śmieci, pomagał na produkcji. Jedyny plus tej firmy to fajni i pomocni współpracownicy. Ogolnie odradzam - omijajcie szerokim łukiem.
6
oszukany 2016-03-31 18:00:34
"Zatrudniony" - w pierszym zdaniu zwrociles uwage na b. istotna kwestie. Rotacja pracownikow biurowych bije rekordy, sam zostalem zwolniony w zasadzie bez podania powodu. Zreszta nie trzeba tu nikogo zniechcecac, bo kazdy kto choc troche sie orienuje co sie dzieje na wroclawskim rynku pracy to na pewno co chwile trafia na oferty radosnej firmy elix. Oferty dotycza roznych stanowisk w administracji, niektore powtarzaja sie od misiecy...to o swiadczy o jednym...
5
Zatrudniony 2 2016-04-08 10:45:57
Zgadzam się z Zatrudnionym jeśli chodzi o biuro..przeszkolenia 0, musisz sobie radzić jak chcesz, nikt nie pomoże...takiej rotacji ludzi też nie widziałem w żadnej firmie..Oprócz swoich obowiązków musisz pakować szefa p. Waldemara na targi, sprzątać sale konferencyjną, pomagać na produkcji i w laboratorium i osób tam zwalniają bez żadnej przyczyny, albo sami pracownicy zwalniają się nie wytrzymując chamstwa i kłamstwa ze strony kierownictwa! NIE POLECAM!!
6
gość 2016-05-10 10:19:37
urodziło mi się dziecko i pozwalają mi prawie codziennie brać 2 dodatkowe płatne godziny, kasa się przyda, wielki plus dla brygadzistów za ludzkie podejście
gość 2016-05-12 14:15:26
w moim przypadku po pierwszym miesiącu "śmieciówki" zaproponowali mi umowę o pracę, gadałem z ludźmi i ogólnie wszyscy przechodzą na umowę o pracę, jedni szybciej drudzy wolniej, to leży chyba w indywidualnej kwestii brygadzisty, więc jak się na początku pokarzesz że nie boisz się pracy to dostaniesz prawie od ręki jak ja
123 2016-05-13 13:28:44
jeśli się nie ma wykształcenia to lepiej trafić nie można we wrocku chyba dobrze mi w elixie nie czuje sie cyckany
5/5 2016-05-25 12:20:52
nie sądziłem że powiem to w polsce ale pracodawca 5/5 wszystko chodzi jak w zegarku szok i niedowierzanie :D da sie kurde
Andread 2016-06-08 17:42:16
Właśnie dostałem awans i podwyżkę po 6 miesiącach pracy i chciałem się pochwalić tym, oraz dać znać że da się ogólnie tam jakoś piąć w górę a nie stać w miejscu :)
magister 2016-06-14 14:16:13
ludzie pisali o rotacji pracowników tam, i może to prawda i jest na produkcji, ale ja chciałem się zaciągnąć tam na laboratorium i niestety od lat nie było wakatu, rozmawiałem z chłopakiem z kontroli jakości i był bardzo zachwycony pracą "w biurze", stąd moje pytanie do właściciela mb elix: czy planowany jest rozrost/rotacja pracowników wykwalifikowanych?
Alex 2016-06-21 11:01:31
umowa zależy tylko i wyłącznie od tego jak pracujesz, nie ma kumoterstwa, to nie jest państwowa firma ;p ja się na przykład załapałem w dwa miesiące na zmianę umowy ze śmieciówki na normalną o pracę
Ania 2016-06-22 09:16:46
w sumie jestem zadowolona że tam pracuję więc wystawiam ocenę celującą
leon19 2016-06-23 09:52:47
a możesz coś więcej napisać? co jest szczególnego tam? zastanawiam się nad wyborem miejsca do pracy na wakacje
ktoś 2016-06-23 18:11:20
Ciekawe rzeczy się tu dzieją, wystarczy spuścić z oczu na jakiś czas:) O dziwo co kilka dni pojawiaja się same pozytywne komentarze i to jednocześnie w dwóch wątkach w odstępach kilku minut. Przypadek? Nie sądzę:) Przestancie sami sobie nabijać te pochlebstwa i dajcie ludziom powiedziec, jak tam jest naprawdę, bo jak zawsze toniecie w kłamstwach i mydleniu oczu!
7
megamarian 2016-07-18 15:43:58
na to stanowisko musisz mieć wykształcenie raczej, mnie nie przyjęli, wylądowałem na maszynie ale i tak jestem mega zadowolony
ustawiacz 2016-07-21 14:16:08
pracuję od niedawna w tej firmie jako ustawiacz maszyn, chciałem dać znać że warunki pracy, płaca, godziny wszystko jest dokładnie tak jak było w ofercie pracy, wszystko w należytym porządku i bez żadnych problemów
anonim 2016-07-25 11:15:57
z tego co wiem to tam będziesz miał kontakt z chemią w takim stopniu że niezbędne są dodatkowe uprawnienia, jeśli masz jakieś doświadczenie na tym polu to śmiało aplikuj
Jacek 2016-07-26 12:32:01
Do każdej lepiej płatnej pracy są potrzebne jakieś uprawnienia, a ta z elixa jest zdecydowanie lepiej płatna jak się popatrzy po podobnych ofertach u konkurencji z regionu.
123 2016-07-27 11:13:55
moja współpraca z mb elix przebiega poprawnie, zapisy w umowie są mocno respektowane
Bartosz 2016-07-28 16:35:29
Widziałem różne mieszane opinie na gowork o fabryce Elix, jednak zdecydowałem się tam zatrudnić i muszę powiedzieć po 3 miesiącach pracy, że te nieprzychylne muszą być pisane przez konkurencję albo przez ludzi wywalonych z pracy przez rażącą niekompetencję, ponieważ szefostwo jest bardzo wyrozumiałe (szczególnie dla nowych pracowników), ktoś pisał o przymusowych bezpłatnych nadgodzinach - skąd on to wziął to ja nie wiem, o nadgodziny to można co najwyżej poprosić i są oczywiście płatne, nikt nikogo do niczego nie zmusza. W zeszłym tygodniu zaproponowano mi również podpisanie umowy o pracę (to mnie skłoniło do napisania komentarza). Podsumowując praca ma perspektywy i jest do nauczenia się w bardzo krótkim czasie przy godziwych warunkach.
cccxxx 2016-08-03 14:40:53
Szefostwo w porządku.wypłata zawsze na czas ttrzeba wiedzieć co komu mówić.ogólnieatmosfera ok dużo współpracy miedzy pracownikami generalnie polecam
Bartosz 2016-08-08 14:22:32
Bez ryzyka nie ma zysku zazwyczaj, ale w przypadku Elixa mamy wyjątek :) Miejsce jest pewne.
ania 2016-08-24 09:31:04
aplikowałam i udało mi się dostać tę pracę :) jak na razie jestem na okresie próbnym, ale wszystko zapowiada się wzorowo, jestem bardzo zadowolona, że spróbowałam
Bartosz 2016-08-26 15:16:15
jako osoba z dłuższym stażem w elixie mogę ci poręczyć że później też będziesz zadowolona :) dbają o nowych i o starych pracowników tak samo dobrze ;)
Grzesiek7863 2016-09-01 18:06:12
Nie idzcie tam ludzie Wiesiek i Bartek to same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a Kamil to Ich przydupas. W biurze tez sami dwulicowcy . daja umowe na 2-3 tyg po czym zwalniaja bez powodu i unikaja odpowiedzi , magazynierzy to buraki ze wsi , jedynie ludzie na produkcji sa wporzadku . Ogolnie nie polecam ,szkoda czasu ;)
2
demarko 2016-09-29 10:06:53
z tego co wiem to jest nas komplet, próbowałem kumpla wkręcić bo kasa i warunki są git, i w sumie dla tego nikt się nie zwalnia ;p
Adam 2016-09-30 10:01:48
Masz rację. Wszystko zajęte, jak ludzie dowiedzieli się że jest 12zł/h i umowa o pracę to się masowo zatrudniali, i nikt zwolnić się nie ma zamiaru :)
1
A 2016-10-06 21:04:21
Obiecują złote góry a po jakimś czasie wywalają bez podania powodu, jeśli masz pracę to nie rezygnuj z niej dla elixa.
4
demarko 2016-10-11 12:57:37
obiecują to co powinno być standardem wszędzie, a niestety nie jest - kilkanaście złotych za godzinę i stabilność dzięki umowie o pracę
Cast 2016-10-12 20:01:40
Wysoko? Ciekawe. Nie warto, trzeba szukać czegoś innego.
1
A. 2016-10-16 21:23:52
Zobacz jak często szukają planisty, w tym roku to chyba 10 ogłoszenie. Nie polecam.
1
Michał 2016-10-20 18:33:08
Ciekawe czy ci ludzie sami odchodzą czy są wywalani?
mauryc 2016-11-07 11:35:08
pracuję tam już prawie 2 lata i przez ten czas bywało różnie, niektórzy chcą spróbować czegoś nowego, ale trochę ludzi też zostało zwolnionych za obijanie się na hali, jest to bardzo dobra praca, ale dalej fizyczna, jeśli ktoś o tym pamięta to na pewno nie natnie się
XYZ 2016-11-14 10:56:52
Michał,
Kiedyś tam pracowałem, co do odchodzenia/wywalania to różnie. Ci którzy widzą chwiejną sytuację zatrudnienia w firmie sami odchodzą jak tylko znajdą alternatywe bo wypowiedzenie możesz dostać z dnia na dzień, nawet na okresie próbnym (bez przygotowania do pracy na danym stanowisku - pracownik biurowy) z produkcją nie jest lepiej, przejście z systemu 2 zmianowego na 1 zmianę również z dnia na dzień i cała zmiana pracowników też traci pracę na kilka tygodni, później jak się firma nie wyrabia z zamówieniami znów jest szukanie pracowników "na szybko"
Pozdrawiam
1
Different 2016-11-17 08:17:57
Muszę przyznać, że nie jest tam jakoś drastycznie gorzej, niż w innych małych, polskich przedsiębiorstwach. Po prostu trzeba wiedzieć, na co się człowiek decyduje przychodząc do takiej pracy. Można wpisać dowolną nazwę polskiej firmy w gowork.pl, a pojawią się bardzo podobne komentarze jak tutaj. To świadczy o tym, ze wszędzie w Polsce jest dokładnie to samo. Co do tego czy ludzie tutaj sami odchodzą, czy też są zwalniani: z moich obserwacji wynika, że trzymają cię dopóki jesteś potrzebny, dopóki nie skończysz im jakiegoś zadania, projektu. Później nie opłaca im się ciebie trzymać, więc zatrudniają nową osobę, która, przynajmniej na początku, będzie zarabiać mniej. Ale czy tak nie robią wszyscy polscy pracodawcy? To jest standardowy sposób na pozbycie się pracownika. Niestety trzeba się przygotować na to, że zwolnionym można tam zostać każdego dnia, dlatego warto wykorzystać ten czas na zebranie doświadczenia i to w zasadzie jeden z nielicznych plusów tej pracy. Drugi jest taki, że już więcej nie pójdziesz pracować do żadnego Heńka. Docenisz to , co dają duże i prężne firmy, zapewniam.
3
Masakra 2016-12-09 22:33:30
Beton
Zostaw swoją opinię o Elix sp z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elix sp z o.o.