brak logo

Polfarmex

Kutno

Opinie o Polfarmex

były pracownik 2014-07-11 17:24
dlaczego kłamiesz pensja w Polfarmexie to 4500 brutto z wielką łacha, limit na kilometry - 400 każdy następny to 1,2 za km a premii nie ma, bo liczy się je tak, ze nawet jak zrobisz wynik to ci za coś premię zabiorą koszmarna firma, a managerowie są niekompetentni, smsy " jak nie sprzedacie, nie wracajcie do domu" to norma w tej firmie
2
pracuje 2 lata 2014-08-18 13:08
pracuje w Polfarmexie 2 lata obecnie placa 5000-5500 brutto. Premie u mnie w regionie 10 osobowym bierze zazwyczaj 8-9 osob wiec chyba nie jest tak zle biorac pod uwage ze jestesmy w srodku jesli chodzi o ranking regionow kwotowo roznie do 11000 brutto wiec nice :-) Szefowie sa rozni od wspanialych po pracocholikow kontrolerow itd jak wszedzie. Jedyny problem to umowy na cza nie okreslony sa tu rarytasem dla wytrwalych.
1
jajo 2014-09-10 20:52
Byłem na rozmowie w sprawie pracy w jednym z regionów. Ludzie, jesli takich kierasów regionalnych tam sie trzyma, jak ten, z którym miałem wątpliwa przyjemnośc gaworzyc, to nie chcę nawet mysleć, jak wygląda kadra w zarządzie...?(usunięte przez administratora)
kasia 2014-10-16 18:51
bardzo dobra firma! trzeba sie starac JAK WSZEDZIE ale warto, jak masz wynik to masz spokoj, obawiac sie moga tylko olewacze i ludzie ktorzy chca sie slizgac bez jakkegokolwiek zaangazowania !!!!!!! Moja ocena to 10/ 10
2
pracownik 2014-11-14 21:53
pracuje 4 lata jako PM i potwierdzam, że premie są realne. Nie jest może to idealna firma, ale dużo zależy od kierownika regionalnego. Jak jest w porządku to pracuje się ok. Nie lubię tylko pracy w aptekach (niby maja to robić głównie farmaceutyczni, ale to nie prawda bo samemu trzeba dbać o swoje preparaty + często każą przeprowadzać dystrybucję pojedynczych opakowań) oraz bardzo dużej biurokracji związanej z załącznikami do faktur (m.in. pieczątki od lekarzy). Pensja ok.
4
Naturszczyk 2015-01-31 05:52
Kiedy ja się nastawiam na jakieś nowe stanowisko to przecież najbardziej mi zależy żęby dobrze zarobic. Ale tak totalnie w ciemno nie poszedłbym do rpacy nie wiedząc co mam robić - przecież nikt nie chce kupować kota w worku. Dlatego z resztą tutaj jestem - zależy mi żębyście napisali mi coś o tym jak tutaj można się dostać !
lilo 2015-02-11 06:10
Naturszczyk Ty sobie odpusc bo lista chetnych do Polf jest dluga i w pierwszej kolejnosci i tak maja szanse ludzie ktorzy sie sprawdzili . W mojej ocenie zajebista firma , super leki , rewelacyjna szefowa i normalny zdrowy uklad czyli " Masz wynik , Masz spokój : ) " tylko tyle . Pozdrawiam !
1
mała 2015-02-18 22:14
W Polfarmexie bardzo dużo rzeczy się zmieniło to nie jest już to samo co wcześniej, ludzie zaczynają uciekać
2
lolo 2015-03-02 20:12
hej.jak wygląda sytuacja na Lubuskim?zostałem zaproszony na rozmowę i zastanawiam się jak kiero regionalny?
addo 2015-03-03 08:40
Kiedy masz tą rozmowę na lubuskim?
olo 2015-03-03 13:51
Witam moze ktos powiedziec jaki socila daje firma jaka flota jakie premie i jakie podstawy mozna negocjowac pozdro
gówno 2015-03-16 23:39
Tak piszecie że żle ,ciezko , a jakoś syn prezesa (usunięte przez administratora). dał rady
9
Hello 2015-03-30 10:00
Witam, napisze ktoś konkretnie jaką podstawę może dostać REP z doświadczeniem, jakie narzędzia pracy (auto- z GPS, jakie (nie zajeżdżone jak w "kyrce")?, laptop z internetem, tablet etc.???), plany możliwe do realizacji, jaki target dzienny? Regionalni ok? Czy dużo biurokracji? Ogólnie jaka atmosfera w Polfarmexie? Jak przebiega rekrutacja- ile etapów, jak rekrutują- czy assesstment? Proszę o aktualne dane. :)
4
hello 2 2015-04-01 11:22
Puk, puk- jest ktoś na tym forum? Proszę o odpowiedzi na powyższe pytania :)
3
srutututu 2015-04-13 09:28
robota może i jest, ale byłam ostatnio na rekrutacji i pewien DM nie wiem co chciał udowodnić odpytując mnie z wiedzy o lekach, substancjach czynnych etc.??? Może chciał się pochwalić swoją wiedzą, a powinien kompetencjami przełożonego ;) Rekrutacja lekko ujmując żenująca- tj. niby luźna atmosfera ale odpytywanie z leków z którymi pracowałam jest nie na miejscu. Nie wiem co gość chciał udowodnić odpytując mnie z leków z mojej poprzedniej firmy (3 lata nie miałam styczności z nimi), a leków a raczej substancje czynne- działanie, pytał o różne inhibitory itd. poza tym wymagane były do wglądu wyniki ims :/ jeśli polfarmex działa tylko na merytoryce bez budowania relacji i zacieśniania ich to pogratulować! Żadna firma opierając się stricte na wiedzy medycznej nie osiągnęła zbyt wiele- tym bardziej, że firma powinna brać pod uwagę rekrutując: teren pracy, pracę z wymaganą grupą lekarzy, staż pracy, wyniki, etc. :) Osobiście- ze względu na wygórowane wymagania i nacisk na merytoryke (nie na kompetencje, doświadczenie, etc.) NIE POLECAM!
robert 2015-04-16 10:36
Kolejny ściemniacz, który na rozmowie chciał zabłysnąć jakie on to nie ma relacje z lekarzami i ile to nie narobi....tylko nie zna swoich preparatów i wstydzi sie swoich ims-ów. Jakie masz kompetencje i doświadczenie, skoro nie masz wiedzy??? Żenada....A najlepsze jest to ".. Osobiście- ze względu na wygórowane wymagania i nacisk na merytoryke... NIE POLECAM!.." Ha, ha, haa!!! ze wzgledu na konieczność merytorycznej promocji nie polecasz???!! Czyli co - wypisywanie za kasiorkę, czy ładowanie aptek za lewe faktury marketingowe??
3
:) 2015-04-16 20:34
uderz w stół... ;)
1
robert 2015-04-17 00:53
Nie ma co uderzać w stół. Nie jestem z Polfarmexu. Ale pracuję w farmie już baaardzo długo i mam na co dzień kontakt z rekrutacją. Moim zadaniem jest nie dopuścić, aby tacy jak srutututu zostali zatrudnieni. Nie wiem, kto z ramienia firmy rekrutował, ale zrobił dobrą robotę.
2
do srutututu 2015-05-01 09:15
No no laska dalas ciała na calego !
Jednym slowem skompromitowalas cały dział medyczny i wszystkich PM ktorzy na codzien rzetelnie wykonuja swoja prace , maja wiede merytoryczną i posluguja sie nią jako podstawowym narzedziem pracy .
Obciach , jak mozna nie znac swoich lekow z poprz firmy , przedstawienie swoich wynikow to dzis takze norma .
Ja idc na rozmowe mialam wyniki z 3 poprzednich firm i nie widze w tym niczego dziwnego , mialam dobre wiec nie mam nic do ukrycia .
Nie pracuje w Polf , ale z tego co slyszalam praca jest OK
Praca medycznego to przede wszystkich merytoryka i w tym temacie nie ma co dyskutowac , musisz znac perfekt kazdy sklad , relacje relacjami ale merytoryka w tym wypadku to chleb powszedni .
To miejsce na powazne przemyslane wypowiexzi a nie na jakies kpiny .
1
fff 2015-05-09 21:06
sprytne zagranie... wydaje mi się, że mogli próbować w ten sposób legalnie wykraść dane (ims) oraz uzyskać jak najwiecej o waszych pozycjach (konkurencji) bez wysiłku i wiarygodne

"Praca medycznego to przede wszystkich merytoryka"chyba sobie kpisz... znasz samą teorie - nie pracowałaś w tzw. polu
srutututu 2015-05-12 22:01
dokładnie tak jest jak piszesz :) co po merytoryce, jak lekarze dosłownie wymiotują mądrościami, które mają w paznokciu małego palca- w tej pracy bardziej niż w innej branży liczą się wypracowane relacje- bo leki mamy wszyscy takie same- co z tego że jeden oryginał a drugi generyk- w działce OTC/Suplementy jest tak samo... 90% lekarzy powtarzało mi że mają dość gadania ciągle o tych samych substancjach, działaniach itd.- co jest normalne- bo jak jesteś 5 lub 10 PM w ciągu dnia i ciśniesz na merytorykę to serio sama bym zwymiotowała ;) a wielu z Was ma przerost formy nad treścią, chcąc udowodnić że lekarz nie ma racji i że to Wy jesteście najmądrzejsi, macie najlepsze leki etc. Wszyscy mamy najlepsze produkty :) ale sprzeda się ten kto umie sprzedać siebie- tj. swoją osobę- bo farmaceuta i lekarz nie patrzy na nazwę firm, ale na Ciebie... i z Tobą robi deal- nie z firmą :) ale i tak wielu tego nie pojmie, zatem życzę im powodzenia, a sama i tak wiem swoje. :)
4
robert 2015-05-13 12:10
wykraść dane? - no błagam Cię - uważasz, że Polfarmex nie ma danych IMS i potrzebuje :lol:
kross 2015-05-20 20:35
MERYTORYKA to podstawa u medycznego , jakos nie widac tych "Waszych relacji u lekarzy" przekladajacych sie na generowanie recept w aptekach !!!!!

NAJWIEKSZA robote robia Farmaceutyczni taka jezt PRAWDA
1
rrr 2015-05-31 18:09
brzydze sie takiej pracy brrr
2
Cassi 2015-07-14 18:27
Czy znasz?
XXX 2015-08-22 20:48
Co do pytań o socjal w Polfarmexie to odpowiem jednoznacznie. BRAK !!!! Firma uwaza, ze organizacja cyklowek w hotelach jest wystarczającym socjalem. Zapomnij o opiece medycznej czy mutlisport, gdzie w innych duzych firmach jest to raczej standard. Premie sa realne lecz nie dla wszystkich. Niestety przedtsawiciele sa raczej zdemotywowani a nie zmotywowani do pracy. Tzw kadra zarządzająca pozostawia wiele do rzyczenia. Ludzie z z wygorowanym ego, ktorzy niestety zbytnio nie nadaja sie do pracy, ktora wykonuja. Szkoda bo firma ma wielki potencjal w ludziach jak i preparatach, ktore promuja ale niestety potrzebne jest odpowiednie zarzadzanie. Z tego co powiem ostatnio rotacja jest dosyc spora, rowniez wsrod przedstawicieli, ktorzy pracowali dosyc dlugo.
4
pracownik 2015-09-19 21:08
mogę potwierdzić, że jest coraz gorzej..... Doświadczeni pracownicy (nawet tacy co w Polfarmexie pracowali wiele lat i wyrabiali premie) sami uciekają ze względu na atmosferę w pracy i wciąż rosnące wymagania, a na ich miejsce zatrudniają ludzi bez doświadczenia za małe pieniądze.
pracownik 2015-09-25 22:14
no właśnie o podwyżkach w tej firmie można praktycznie zapomnieć. Bardzo ciężko ją dostać, a jeśli w ogóle to nie wiele.... Są ludzie którzy od lat jej nie dostali. Ogólnie zarobki nie są tu najlepsze. W wielu innych firmach można zarobić więcej.
qqq 2015-10-23 10:19
W ciągu ostatnich kilku miesięcy odeszło z tej firmy naprawdę dużo cennych pracowników. Ostatnio chyba dziewczyna z Kalisza po 9 latach pracy. Wcześniej osoby z Łodzi i Poznania. Firma nic z tym nie robi. Oj zemści się to.
2
koko5 2015-10-27 17:59
Jestem z Kalisza i zastanawiam się nad tą ofertą pracy. Dlaczego jest wolne i czy jest ok?
Alunia 2015-11-04 00:26
Dziewczyna z Kalisza odeszła do innej firmy bo dostała lepsze pieniądze. A praca jak wszędzie, trzeba się przyłożyć, Ims sam nie urośnie.
1
2005 2015-11-06 14:44
Nic się widzę nie zmieniło od 2005. Ja wspominam tylko jednego kompetentnego z tej firmy był kks-em, ale też mu się podobno ulało i odszedł. Szkoda Firmy, ale to efekt menagerów jaki zatrudniają. Pytacie czy warto pewnie że warto najwyżej potraktuj to jako start w branży.
lolo 2015-11-10 09:58
Z tego co wiem to rekrutacja na Kalisz już była a teren jest całkiem ok. Natomiast. Kierowniczka fałszywa jak mało kto :-)
irys 2015-11-12 12:53
A widziałem ogłoszenie na RKS Lublin; To aktualne czy proforma? Z tego co wiem A. nadal pracuje.
Będę wdzięczny za informację.
karolina 2015-11-28 23:40
Cześć. Wiecie coś może na temat pracy w Dziale Kontroli Jakości? Jak wygląda kwestia zarobków? I jak atmosfera pracy?
mika 2016-01-12 13:53
@monia a wiesz może, czy nadal szukają do KJ?
MARNY 2016-03-04 20:56
Firma nie jest zła ma tylko wielkich kierowników. DOBRYCH PRACOWNIKÓW ZWOLNIONO DWA LATA TEMU .Na działach tech .pozostawiono państwo które obmawia du.. komu się da a sami prowadza interesy w sklepiku na Łąkoszynie zamówisz od kratek do tabletek -zgroza.Szkoda że góra tego nie czyta.
jacek 2016-08-06 22:42
jak sie pracuje dla przedstawicieli farmaceutycznych? plany idzie wyrobic? zarobki jakiej wielkosci? na co najwieksza uwage zwracaja w CV przyjmujac na rozmowe oraz jak rozmowa przebiega?
Były rep 2016-08-24 10:44
Czasy Mario już nie wrócą, ciężko było, ale zespół był super. sprzedaż była i imprezki. Pozdrawiam starych polfarmeksiaków. Były rep med.
janooo 2016-08-24 10:45
W sumie to i atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach, bo każdy wie że to klucz do sukcesu.
Sułtan 2016-12-02 21:17
Korpo to mało powiedziane, pieniądze słabe a premia jak yeti- każdy słyszał nikt nie widział. Dużo wymagają ale nic w zamian. Żandnych profitów z tego że ma się sprzęt, płacisz za wszystko jak za złoto brak podwyżek socjalu....Dno
realista 2017-01-05 15:56
Firma spoko.....o ile ma się ok szefa. On to połowa sukcesu. Kasa jak na obecne czasy ok. Premie są i nikt nie może temu zaprzeczyć. Pracuję w tej firmie ponad 2 lata i nie było jeszcze tak bym nie wziął premii. Duże wymagania merytoryczne....non stop testy (i tutaj już przesadzają). Jeśli pracujesz i robisz wyniki masz ciszę i spokój tzw. komfort pracy ;p
2
zainteresowany 2017-01-12 12:44
Udzieli mi ktos informacji czy kierownik na swietokrzyskie jest spoko? Pojawilo sie ogloszenie na pm.
Moge prosic chodziaz o wudelki z przedzialem podstawy i info jaka flota i czy z gps?
3
Kubakubakub Johnson&Johnson 2017-02-05 19:35
Jakie pieniądze dostaje PM w polfarmexie wie ktos mam na myśli podstawę!
1
Zaint 2017-04-12 06:47
Jak teraz pracuje się w farmie ? bo opinie krążą nieciekawe , może ktoś z pierwszej ręki da znać
1
Nicki 2017-04-20 18:19
nikt nic ? Ja też złożyłem aplikacje do farmy i jestem ciekawy czy warto
Dajcie znać
yy 2017-04-24 19:23
pytaj w rynku a dużo się dowiesz..
1
Rewolucja Ewolucja 2017-05-23 18:49
Opinie w rynku kiepskie
3
Iza 2017-07-19 13:45
@Nicki
od Twojej wypowiedzi minęło już trochę czasu. Czy udało Ci się dostać do firmy? Chętnie dowiemy się więcej o tym jak wygląda proces rekrutacyjny oraz czego można spodziewać się podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Takie informacje będą cenne dla osób, których taka rozmowa w najbliższym czasie czeka.
@Rewolucja Ewolucja czy Ty jesteś pracownikiem Polfarmex? Mógłbyś powiedzieć jak oceniasz firmę jako pracodawcę?
misiella 2017-08-18 09:46
Zdecyowanie odradzam. Niestety firma krzak.
Zostaw swoją opinię o Polfarmex - Kutno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polfarmex