brak logo

Polfarmex

Kutno

Opinie o Polfarmex

olo 2015-03-03 13:51
Witam moze ktos powiedziec jaki socila daje firma jaka flota jakie premie i jakie podstawy mozna negocjowac pozdro
gówno 2015-03-16 23:39
Tak piszecie że żle ,ciezko , a jakoś syn prezesa (usunięte przez administratora). dał rady
9
Hello 2015-03-30 10:00
Witam, napisze ktoś konkretnie jaką podstawę może dostać REP z doświadczeniem, jakie narzędzia pracy (auto- z GPS, jakie (nie zajeżdżone jak w "kyrce")?, laptop z internetem, tablet etc.???), plany możliwe do realizacji, jaki target dzienny? Regionalni ok? Czy dużo biurokracji? Ogólnie jaka atmosfera w Polfarmexie? Jak przebiega rekrutacja- ile etapów, jak rekrutują- czy assesstment? Proszę o aktualne dane. :)
4
hello 2 2015-04-01 11:22
Puk, puk- jest ktoś na tym forum? Proszę o odpowiedzi na powyższe pytania :)
3
srutututu 2015-04-13 09:28
robota może i jest, ale byłam ostatnio na rekrutacji i pewien DM nie wiem co chciał udowodnić odpytując mnie z wiedzy o lekach, substancjach czynnych etc.??? Może chciał się pochwalić swoją wiedzą, a powinien kompetencjami przełożonego ;) Rekrutacja lekko ujmując żenująca- tj. niby luźna atmosfera ale odpytywanie z leków z którymi pracowałam jest nie na miejscu. Nie wiem co gość chciał udowodnić odpytując mnie z leków z mojej poprzedniej firmy (3 lata nie miałam styczności z nimi), a leków a raczej substancje czynne- działanie, pytał o różne inhibitory itd. poza tym wymagane były do wglądu wyniki ims :/ jeśli polfarmex działa tylko na merytoryce bez budowania relacji i zacieśniania ich to pogratulować! Żadna firma opierając się stricte na wiedzy medycznej nie osiągnęła zbyt wiele- tym bardziej, że firma powinna brać pod uwagę rekrutując: teren pracy, pracę z wymaganą grupą lekarzy, staż pracy, wyniki, etc. :) Osobiście- ze względu na wygórowane wymagania i nacisk na merytoryke (nie na kompetencje, doświadczenie, etc.) NIE POLECAM!
robert 2015-04-16 10:36
Kolejny ściemniacz, który na rozmowie chciał zabłysnąć jakie on to nie ma relacje z lekarzami i ile to nie narobi....tylko nie zna swoich preparatów i wstydzi sie swoich ims-ów. Jakie masz kompetencje i doświadczenie, skoro nie masz wiedzy??? Żenada....A najlepsze jest to ".. Osobiście- ze względu na wygórowane wymagania i nacisk na merytoryke... NIE POLECAM!.." Ha, ha, haa!!! ze wzgledu na konieczność merytorycznej promocji nie polecasz???!! Czyli co - wypisywanie za kasiorkę, czy ładowanie aptek za lewe faktury marketingowe??
3
:) 2015-04-16 20:34
uderz w stół... ;)
1
robert 2015-04-17 00:53
Nie ma co uderzać w stół. Nie jestem z Polfarmexu. Ale pracuję w farmie już baaardzo długo i mam na co dzień kontakt z rekrutacją. Moim zadaniem jest nie dopuścić, aby tacy jak srutututu zostali zatrudnieni. Nie wiem, kto z ramienia firmy rekrutował, ale zrobił dobrą robotę.
2
do srutututu 2015-05-01 09:15
No no laska dalas ciała na calego !
Jednym slowem skompromitowalas cały dział medyczny i wszystkich PM ktorzy na codzien rzetelnie wykonuja swoja prace , maja wiede merytoryczną i posluguja sie nią jako podstawowym narzedziem pracy .
Obciach , jak mozna nie znac swoich lekow z poprz firmy , przedstawienie swoich wynikow to dzis takze norma .
Ja idc na rozmowe mialam wyniki z 3 poprzednich firm i nie widze w tym niczego dziwnego , mialam dobre wiec nie mam nic do ukrycia .
Nie pracuje w Polf , ale z tego co slyszalam praca jest OK
Praca medycznego to przede wszystkich merytoryka i w tym temacie nie ma co dyskutowac , musisz znac perfekt kazdy sklad , relacje relacjami ale merytoryka w tym wypadku to chleb powszedni .
To miejsce na powazne przemyslane wypowiexzi a nie na jakies kpiny .
1
fff 2015-05-09 21:06
sprytne zagranie... wydaje mi się, że mogli próbować w ten sposób legalnie wykraść dane (ims) oraz uzyskać jak najwiecej o waszych pozycjach (konkurencji) bez wysiłku i wiarygodne

"Praca medycznego to przede wszystkich merytoryka"chyba sobie kpisz... znasz samą teorie - nie pracowałaś w tzw. polu
srutututu 2015-05-12 22:01
dokładnie tak jest jak piszesz :) co po merytoryce, jak lekarze dosłownie wymiotują mądrościami, które mają w paznokciu małego palca- w tej pracy bardziej niż w innej branży liczą się wypracowane relacje- bo leki mamy wszyscy takie same- co z tego że jeden oryginał a drugi generyk- w działce OTC/Suplementy jest tak samo... 90% lekarzy powtarzało mi że mają dość gadania ciągle o tych samych substancjach, działaniach itd.- co jest normalne- bo jak jesteś 5 lub 10 PM w ciągu dnia i ciśniesz na merytorykę to serio sama bym zwymiotowała ;) a wielu z Was ma przerost formy nad treścią, chcąc udowodnić że lekarz nie ma racji i że to Wy jesteście najmądrzejsi, macie najlepsze leki etc. Wszyscy mamy najlepsze produkty :) ale sprzeda się ten kto umie sprzedać siebie- tj. swoją osobę- bo farmaceuta i lekarz nie patrzy na nazwę firm, ale na Ciebie... i z Tobą robi deal- nie z firmą :) ale i tak wielu tego nie pojmie, zatem życzę im powodzenia, a sama i tak wiem swoje. :)
4
robert 2015-05-13 12:10
wykraść dane? - no błagam Cię - uważasz, że Polfarmex nie ma danych IMS i potrzebuje :lol:
kross 2015-05-20 20:35
MERYTORYKA to podstawa u medycznego , jakos nie widac tych "Waszych relacji u lekarzy" przekladajacych sie na generowanie recept w aptekach !!!!!

NAJWIEKSZA robote robia Farmaceutyczni taka jezt PRAWDA
1
rrr 2015-05-31 18:09
brzydze sie takiej pracy brrr
2
Cassi 2015-07-14 18:27
Czy znasz?
XXX 2015-08-22 20:48
Co do pytań o socjal w Polfarmexie to odpowiem jednoznacznie. BRAK !!!! Firma uwaza, ze organizacja cyklowek w hotelach jest wystarczającym socjalem. Zapomnij o opiece medycznej czy mutlisport, gdzie w innych duzych firmach jest to raczej standard. Premie sa realne lecz nie dla wszystkich. Niestety przedtsawiciele sa raczej zdemotywowani a nie zmotywowani do pracy. Tzw kadra zarządzająca pozostawia wiele do rzyczenia. Ludzie z z wygorowanym ego, ktorzy niestety zbytnio nie nadaja sie do pracy, ktora wykonuja. Szkoda bo firma ma wielki potencjal w ludziach jak i preparatach, ktore promuja ale niestety potrzebne jest odpowiednie zarzadzanie. Z tego co powiem ostatnio rotacja jest dosyc spora, rowniez wsrod przedstawicieli, ktorzy pracowali dosyc dlugo.
4
pracownik 2015-09-19 21:08
mogę potwierdzić, że jest coraz gorzej..... Doświadczeni pracownicy (nawet tacy co w Polfarmexie pracowali wiele lat i wyrabiali premie) sami uciekają ze względu na atmosferę w pracy i wciąż rosnące wymagania, a na ich miejsce zatrudniają ludzi bez doświadczenia za małe pieniądze.
pracownik 2015-09-25 22:14
no właśnie o podwyżkach w tej firmie można praktycznie zapomnieć. Bardzo ciężko ją dostać, a jeśli w ogóle to nie wiele.... Są ludzie którzy od lat jej nie dostali. Ogólnie zarobki nie są tu najlepsze. W wielu innych firmach można zarobić więcej.
qqq 2015-10-23 10:19
W ciągu ostatnich kilku miesięcy odeszło z tej firmy naprawdę dużo cennych pracowników. Ostatnio chyba dziewczyna z Kalisza po 9 latach pracy. Wcześniej osoby z Łodzi i Poznania. Firma nic z tym nie robi. Oj zemści się to.
2
koko5 2015-10-27 17:59
Jestem z Kalisza i zastanawiam się nad tą ofertą pracy. Dlaczego jest wolne i czy jest ok?
Alunia 2015-11-04 00:26
Dziewczyna z Kalisza odeszła do innej firmy bo dostała lepsze pieniądze. A praca jak wszędzie, trzeba się przyłożyć, Ims sam nie urośnie.
1
2005 2015-11-06 14:44
Nic się widzę nie zmieniło od 2005. Ja wspominam tylko jednego kompetentnego z tej firmy był kks-em, ale też mu się podobno ulało i odszedł. Szkoda Firmy, ale to efekt menagerów jaki zatrudniają. Pytacie czy warto pewnie że warto najwyżej potraktuj to jako start w branży.
lolo 2015-11-10 09:58
Z tego co wiem to rekrutacja na Kalisz już była a teren jest całkiem ok. Natomiast. Kierowniczka fałszywa jak mało kto :-)
irys 2015-11-12 12:53
A widziałem ogłoszenie na RKS Lublin; To aktualne czy proforma? Z tego co wiem A. nadal pracuje.
Będę wdzięczny za informację.
karolina 2015-11-28 23:40
Cześć. Wiecie coś może na temat pracy w Dziale Kontroli Jakości? Jak wygląda kwestia zarobków? I jak atmosfera pracy?
mika 2016-01-12 13:53
@monia a wiesz może, czy nadal szukają do KJ?
MARNY 2016-03-04 20:56
Firma nie jest zła ma tylko wielkich kierowników. DOBRYCH PRACOWNIKÓW ZWOLNIONO DWA LATA TEMU .Na działach tech .pozostawiono państwo które obmawia du.. komu się da a sami prowadza interesy w sklepiku na Łąkoszynie zamówisz od kratek do tabletek -zgroza.Szkoda że góra tego nie czyta.
jacek 2016-08-06 22:42
jak sie pracuje dla przedstawicieli farmaceutycznych? plany idzie wyrobic? zarobki jakiej wielkosci? na co najwieksza uwage zwracaja w CV przyjmujac na rozmowe oraz jak rozmowa przebiega?
Były rep 2016-08-24 10:44
Czasy Mario już nie wrócą, ciężko było, ale zespół był super. sprzedaż była i imprezki. Pozdrawiam starych polfarmeksiaków. Były rep med.
janooo 2016-08-24 10:45
W sumie to i atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach, bo każdy wie że to klucz do sukcesu.
Sułtan 2016-12-02 21:17
Korpo to mało powiedziane, pieniądze słabe a premia jak yeti- każdy słyszał nikt nie widział. Dużo wymagają ale nic w zamian. Żandnych profitów z tego że ma się sprzęt, płacisz za wszystko jak za złoto brak podwyżek socjalu....Dno
realista 2017-01-05 15:56
Firma spoko.....o ile ma się ok szefa. On to połowa sukcesu. Kasa jak na obecne czasy ok. Premie są i nikt nie może temu zaprzeczyć. Pracuję w tej firmie ponad 2 lata i nie było jeszcze tak bym nie wziął premii. Duże wymagania merytoryczne....non stop testy (i tutaj już przesadzają). Jeśli pracujesz i robisz wyniki masz ciszę i spokój tzw. komfort pracy ;p
2
zainteresowany 2017-01-12 12:44
Udzieli mi ktos informacji czy kierownik na swietokrzyskie jest spoko? Pojawilo sie ogloszenie na pm.
Moge prosic chodziaz o wudelki z przedzialem podstawy i info jaka flota i czy z gps?
5
Kubakubakub Johnson&Johnson 2017-02-05 19:35
Jakie pieniądze dostaje PM w polfarmexie wie ktos mam na myśli podstawę!
3
Zaint 2017-04-12 06:47
Jak teraz pracuje się w farmie ? bo opinie krążą nieciekawe , może ktoś z pierwszej ręki da znać
1
Nicki 2017-04-20 18:19
nikt nic ? Ja też złożyłem aplikacje do farmy i jestem ciekawy czy warto
Dajcie znać
yy 2017-04-24 19:23
pytaj w rynku a dużo się dowiesz..
1
Rewolucja Ewolucja 2017-05-23 18:49
Opinie w rynku kiepskie
4
Iza 2017-07-19 13:45
@Nicki
od Twojej wypowiedzi minęło już trochę czasu. Czy udało Ci się dostać do firmy? Chętnie dowiemy się więcej o tym jak wygląda proces rekrutacyjny oraz czego można spodziewać się podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Takie informacje będą cenne dla osób, których taka rozmowa w najbliższym czasie czeka.
@Rewolucja Ewolucja czy Ty jesteś pracownikiem Polfarmex? Mógłbyś powiedzieć jak oceniasz firmę jako pracodawcę?
misiella 2017-08-18 09:46
Zdecyowanie odradzam. Niestety firma krzak.
1
Iza 2017-08-21 09:27
Przypominam, że wszystkich użytkowników portalu obowiązują zasady regulaminu. Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w Polfarmex, jednak nie jest to miejsce na komentowanie, czy też obrażanie innych pracowników firmy.
@misiella jakie konkretnie zastrzeżenia masz do firmy jako pracodawcy? Takie dodatkowe informacje będą bardzo cenne dla osób, które zastanawiają się nad wyborem nowego miejsca pracy. Najbardziej pomocne będą merytoryczne wpisy, które pozwolą na poznanie zarówno plusów, jak i minusów danego miejsca pracy. Tym bardziej, że dla różnych osób będą one miały bardzo różne znaczenie.
1
Magda 2017-08-24 10:12
Tragedia... Takie małe bagienko, zdecydowanie odradzam.
2
nivol 2017-08-30 15:24
Bardzo slabo
1
Iza 2017-09-04 15:11
@nivol @Magda a możecie powiedzieć coś więcej? Jakie konkretnie macie uwagi do tego pracodawcy?
1
Marek 2017-10-17 15:03
Auta z GPS, Renoult Megane, umowa najpierw na 3 miesiące,następna na rok lub dwa( zależy od wyników)i kolejna na czas nieokreślony. Benefit i ubezpieczenie LuxMed płatne symboliczną kwotę. Dla PM do zrobienia dziennie 10 wizyt lekarskich i 2 apteczne. Tablet i laptop Lenovo. Auto można użytkować w celach prywatnych od 6 do 24. W weekendy płatna kilometrówka,Ale tankowanie za kasę firmową. Budżet i duża samodzielność w działaniu. Tyle dowiedziałem się na rozmowie rekrutacyjnej więc ciężko powiedzieć jak to wszystko wygląda w praktyce. Ludzie wypisują tu bzdury,Nie padają żadne konkrety i osoby chcące spróbować są wprowadzane w błąd przez byłych pracowników którzy wylewają jedynie swoje żale. Nie temu chyba ma służyć ten portal...
1
zosia samosia 2017-10-17 17:09
Mareczku kochany, dużo Ci powiedzieli na tej rozmowie rekrutacyjnej ze chciało ci się wchodzic na taki portal i święte oburzenie odstawić. A wygląda na to ze ani ty, ani poprzedni obronca firmy nie jesteście tymi za kim się podajecie. Z konkretów pierwszy przykład to zdecydowanie należy odradzic zwłaszcza zwłaszcza prace w biurze. Przynajmniej jeśli nie handluje się czym innym niż umiejętnościami dla awansu. Zadaj sobie czytelniku pytanie co robią na takiej stronie osoby wypisujace ochy i achy i jakie maja powiazanie o opisywanej firmie... I kto zniza się do takiego poziomu żeby złapać kolejnych murzynow w sidla.
1
Marek 2017-10-17 18:45
Nie wypisuje ochów i achów ale przekazuję dalej informacje które uzyskałem na rozmowie. Same konkrety o które właśnie chodzi osobom które tu zaglądają. Wiadomo że nigdzie nie jest kolorowo i że w każdej firmie znajdzie się coś co nie będzie nam pasowało. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma....a komentarz zostawiłem ponieważ poprzednie wypowiedzi mogą wprowadzać w błąd, np te dotyczące benefitu i ubezpieczenia zdrowotnego. Wiele osób jest też ciekawych aut, gpsów i rodzaju umowy.
zosia samosia 2017-10-18 15:50
I tak postanowies sam z siebie podzielić się co ci powiedzieli na rozmowie i do tego postanowiłeś monitorować co się tutaj pisze? Pachnie szpiegiem;) nieładnie;)

Czytelniku- czy widzisz co czego zniza się firma?
Marek 2017-10-18 18:50
Hahaha dobre....nie wiem jakie leki bierzesz ale proponuję zmienić:)Postanowiłem się owszem tutaj tym podzielić bo sam szukając pracy nie znalazłem tutaj żadnych konkretów. Wierz albo nie ale chętnie pomogę innym. Odbyłem kilka rozmów w innych firmach i też zostawiłem tutaj wpis na ich temat:)Pozdrawiam:)Szpieg:):)
Marek 2017-10-18 18:50
Hahaha dobre....nie wiem jakie leki bierzesz ale proponuję zmienić:)Postanowiłem się owszem tutaj tym podzielić bo sam szukając pracy nie znalazłem tutaj żadnych konkretów. Wierz albo nie ale chętnie pomogę innym. Odbyłem kilka rozmów w innych firmach i też zostawiłem tutaj wpis na ich temat:)Pozdrawiam:)Szpieg:):)
Zostaw swoją opinię o Polfarmex - Kutno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polfarmex