brak logo

Luxury Medical Care

Warszawa

Opinie o Luxury Medical Care

Zdzichu 2014-05-28 16:24:03
PRACOWAŁEM I JUŻ NIGDY WIĘCEJ NIE CHCĘ wynagrodzenie-lepiej zarabia cieć na bramie chociaż nikt od niego nic nie wymaga a tu musisz być alfą i omegą
SERDECZNIE I Z CAŁEGO SERCA OSOBOM KTÓRE SIĘ SZANUJĄ I MAJĄ TROCHĘ OLEJU W GŁOWIE KATEGORYCZNIE ODRADZAM
9
roman 2014-05-29 22:21:34
Firma porazka i trabedia. Nie polecam.
5
kaczkołap 2014-06-01 17:21:48
(usunięte przez administratora)Flota złom. Firma bez żadnych perspektyw na przyszłość. ODRADZAM szczerze. Oszukują ludzi jaką to są najlepszą firmą w mieście. Jakie to mają super nowoczesny park samochodowy. W rzeczywistości samochody z przebiegiem po pół miliona km. Niesprawne klimatyzacje że ludzie słabną przy transportach a z opon wystają druty. Pan prezes kupuje GPS-y ale o oponach i innych niezbędnych najpotrzebniejszych rzeczach zapomniał.(usunięte przez administratora)Może w końcu ktoś się za nich weżmie bo to już za długo trwa!!!! (usunięte przez administratora)
4
sidney 2014-11-01 20:14:09
Umowa zlecenie lub na kontrakt kwota 12 zł brutto. Kursy i uprawnienia nie są wymagane. kwota jaką proponują nie pozwala na stałą pracę. Co do grafiku robią problem bo by chcieli żeby im ktoś wszystkie dyżury obstawił jak weźmiesz za mało to po prostu podziękują Ci za współpracę. Chwalą się jako najlepsza firma w Warszawie szkoda, że od nikogo innego takiej opinii nie słyszałem. Na rozmowie próba wmówienia w jakiej elitarnej firmie przyszło pracować i jakie masz szczęście i lepiej nie zadawać za dużo pytań.
1
drako 2014-11-17 20:21:02
To się pozmieniało,pracowałem tam ok.6 lat temu,stawki przyzwoite,nie mieli jeszcze umowy z NFZ.Praca na telefon typu,za 2 godz.zbórka na parkingu i wyjazd w Alpy po pacjenta.Za taki wyjazd 400-500 zł. Póżniej takich wyjazdów było coraz mniej(baza w Austrii).Transport z okęcia do szpitala lub domu 100 zł,póżniej 50.Dłuższe kursy obstawiał ten z siwą brodą
turboPtys 2014-12-12 12:52:00
Zapierdziel ostry. Non-stop nadgodziny, a wyplata taka, ze plakac sie chce. By miec marne 2 tys na rękę trzeba robic po 300h. Sprzęt marny, a prezesi problemu nie widza. Auta tańczą na drodze, bo nawet opon normalnych nie ma. Ludzie tyraja po kilka dni za kółkiem, bo biara dyżury nawet po 60-80h. Nie polecam.

Byly (na szczęście) pracownik
stefek 2014-12-16 15:17:54
Jakie przepisy?O czym Ty mówisz?Kierownik np.pracuje 24h na dobę i jakoś daje radę.Spisz jak masz czas a w nocy zawsze się trochę prześpisz.Zatrudnij się to się przekonasz jak jest.
TurboPtys 2014-12-16 16:42:54
Zawsze sie "troche" prześpisz. A potem dostaniesz strzał i rozbijesz sie na miescie. Tak dla wiadomości, to wiem, ze sa i tacy, co po 400-500h tyraja.
2
TurboPtys 2014-12-16 16:47:23
Mysle, ze od poprzedniego roku nic sie nie zmienilo, bo ciągle ludzie piszą o syfie. Miejmy nadzieje, ze takim firmom jak ta, inspekcja pracy dorwie sie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i skończy sie niewolnictwo i kołchoz.
1
Stefek 2014-12-16 17:51:22
Ja też tak myślę.Znam takich co siedzieli w robocie ponad 500 godzin w miesiącu.
2
tomek 2014-12-28 21:02:15
CO ? kazdy chyba zatrudniony w takiej firmie musi miec kurs 1 pomocy , uprawnienia ratownika medycznego dyplom - prawda?
chyba ludzie bez niczego z ulicy tam nie pracuja ?
kazdy taki sanitariusz musi miec - uprawnienia ratownika powinien ?
kto wie?
TurboPtys 2014-12-30 16:46:46
Niczego nie wymagają. Bylebyś zapierdalal za 7zl/h na reke
2
Sidney 2014-12-31 15:15:08
W transporcie pracuje kto chce nie są wymagane żadne uprawnienia prócz prawo jazdy jeżeli masz pracować jako kierowca i tyle. Większość firm zajmujących się transportem sanitarnym zatrudnia po najmniejszej linii oporu a ciuszki każdy może nosić i sprawiać wrażenie... niestety nie ma żadnych regulacji prawnych a firmy oszczędzają zatrudniając byle kogo lub robiąc to jak LMC czyli niska stawka, bardzo dużo godzin jeżeli chcesz zarobić i ludzie bez uprawnień.
dominik muchalski 2015-01-16 11:31:42
jak to nie -? musi chyba miec uprawnienie kursy ratownika medycznego dyplom - na stronie LMC pisze - ze chory sa przewozeni przez wykwalifikowanych ratownikow medycznych - wiezie kierowca + ratownik medyczny tak pisze na stronie LMC ... to chyba obowiazkowo musi byc serio ratownik po kursie z uprawnieniami - taki sam jak np. ratownicy z pogotowia ? kto wie ? co jak padnie podczas transportu chory >?
to obowiazek aby to byli wykwalifikowani ratownicy medyczni jak wioza chorego transport
Sidney 2015-01-16 16:00:21
No wiesz strona tak jak papier wszystko przyjmie :) LMC nie jest wyjątkiem takich firm jest więcej a to wszystko przez to, że nie ma znaczących regulacji prawnych dotyczących transportu sanitarnego i są firmy w Warszawie które jeszcze miały poloneza w kolumnie pojazdów sanitarny oraz poszukują sanitariusz czyli osób które po prostu chcą pracować bo wezmą mniejszą stawkę niż ratownik medyczny. Znajdą się firmy w Warszawie gdzie transport robi kierowca ratownik medyczny + ratownik medyczny bo dbają o bezpieczeństwo pacjenta a nie o własne zyski i obniżenie kosztów.
dominik muchalski 2015-01-20 22:54:10
- to fajnie ... a jakie znasz te co serio ratownik wiezie pacjenta? jak mozesz podaj te to zapisze sobie , czesto zamawiam dla starszej osoby to bede wiedzial , ze serio ratownik jedzie z pacjentem kierowca i 2 ratownik ze dbaja
eks klient 2015-01-22 15:13:47
Nie zamawiać u nich transportu, bo sprzęt maja marny i z tego co czytam, to ludzie sa wyzyskiwani. Nie dawać roboty takim szmaciarzom
a sem joo 2015-08-20 10:33:57
jak zobaczyłem nową stronę lmc, je...m ze śmiechu!!!
Stefek. 2015-09-25 08:09:42
Nie szukajcie opinii, opinii tutaj są dwie strony. Wystarczy poczytać a jak nie rozumiecie to się zatrudnijcie w tej firmie. Powodzenia.
2
pracuś 2015-09-27 17:42:38
Pracuje obecnie w LMC zapier....m 13 godż codziennie od 6-19stej mam 7,35 na ręke i umowe zlecenie.To co piszą to Prawda.Pracuje bo mam rodzine i musze ją wyżywić
Bronek.K 2015-10-06 20:21:35
Pracus zmien prace,wez kredyt kup mieszkanie:)
1
spox 2015-10-22 17:16:11
Firma jedna wielka pomylka,dbaja o swoje interesy,w umowie same zastrzezenia o karaniu ,za uchybienia,cala odpowiedzialnosc zrzucana na pracownikow ,oplata za ubrania firmowe,brak podstawowych rzeczy do samochodow
Sidney07ck 2015-10-25 07:24:25
12,50 brutto dobrze płatna
1
pracuś 2015-11-21 11:41:38
Totalny nielad doszły teraz przewozy dzieci niepełnosprawnych do i ze szkoły tragiczny grafik.Dyrektor zarządzający wydrukował mapy z internetu i czas przejazdu np.z ul.Bełdam na ul.Puławską w godzinach popołudniowych przejazd 8 min.Idioci.Wymagają cudów dając 7,20 na ręke.
1
Waldek 2015-12-11 06:10:42
Dobre jaja
3
Na szczęście były pracownik!!! 2015-12-26 20:22:28
TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na szczęście były pracownik!!! 2015-12-26 20:34:33
Chcą aby jeździć cały czas na sygnałach bo jak nie wyrobisz się pacjentem to kara!!!! Nie ma przerwy!!! Karetki z Państwowego Pogotowia nie jeżdzą cały czas na sygnałach a te w Luxury jeżdzą gdzie nie powinny bo to tylko zwykły transport!! W końcu ktoś narobi Sobie problemów bo sygnałów używa się do ratowania życia!!! Pracowałem miesiąc - zobaczyłem jaki syf i odszedłem!!! NIE POLECAM!!!! Sprzęt tragedia!! Pojazdy tragedia!! Wszystko na druty skręcane!!! Nosze zepsute - trzeba podkładać coś aby się nie opuszczał podgłówek!!! Wypinają się z szyn podczas jazdy!!!! SZOK!!!!!!! do pacjentów podchodzą ŹLE!!! Nie chciałbym bym aby Moja rodzian musiała korzystać i Ich usług!!!!!!!!
Na szczęście były pracownik!!! 2015-12-26 20:35:24
LUDZIE BEZ UPRAWNIEŃ!!!!!!!!!!!! TRAGEDIA!!!!!!!!!
1
mark 2016-01-06 03:58:54
ta jazda na sygnale to jest już przegięcie,niedawno rozerwałem oponę na krawężniku żeby debilowi zrobić przejazd.Jeżeli jedzie karetka lmc to tylko na sygnale,a za fajerą podjarany małolat myślący że jest panem ulicy bo ma błyskotki na dachu.Kiedyś w tej firmie jeżdzili naprawdę dobrzy kierowcy, pacjent był traktowany jak jajko,na koniec kursu wypełniał ankietę odnośnie poziomu obsługi itp.Widać teraz poszli na ilość a nie na jakość.Osiem zł na godzinę,masakra,za takie pieniądze fachowcy chyba stoją w kolejce za tą robotą.
3
sem a joo 2016-01-10 15:34:48
ciągle jakiś ćwierć mózg cenzor pewnie opłacany przez firme lmc usuwa moje wpisy. pracowałem w tej chorej firmie jakiś czas. powiem jedno. LMC firma DNO!!!
3
Ferdek 2016-01-24 12:08:38
Ozien czy to Krzysztof K?
2
ozien 2016-01-24 15:36:18
Nie. Paweł C
1
były-pracownik 2016-02-04 19:56:11
Pracowałem tam ponad cztery lata i mogę potwierdzić to co tu piszą na ich temat. Firmy LMC zdecydowanie NIE POLECAM.
2
Na szczęście były pracownik!!! 2016-03-07 20:32:19
Zgadzam się Łoś z Tobą w 100%!!!!!
3
Arti 2016-03-29 13:35:33
Witam miałem okazje troche popracowac w tej firmie wiec podziele sie i swoja opinia.
Cóz bez wątpienia to praca dla młodych ludzi bez doswiadczenia dajacych soboą manipulowac biorąc na siebie odpowiedzialność
za bezpodstawną jazdę na sygnałach w przemęczeniu.I rzeczywiście śa tacy co tyraja po 72g i więcej
O dzwiganiu pacjentow pow 100kg w dwójke nie wspomne bo to normalka. Generalnie bierze sie to czego systemówka nie chce.
To nie karetka tylko taksówka z wniesieniem , nie rzadko dla zasranych lumpów.Niestety bazuja na tym ze ludzie podniecaja sie
sygnałami i ciuszkami ratownictwa. Ale jak to mówia na głabach najlepsza kase sie robi.
Podsumowywujac jak ktos lubi wozic obszczanych i osranych lumpów na izbe wytrzezwien , ludzi na partyznanta
z sygnałami na umowie zleceniu za 7,40 lub na przeczekanie polecam ta pracę. Całej myslącej reszcie ktora patrzy troche
dalej w swoja przyszłosc proponuje poszukac czegos innego za te pieniądze naprawde nie ma sensu robić z siebie pajaca.

Ps.To prawda ze w Łodzi jeden spowodował wypadek ze skutkiem smiertelnym .Sprawa w toku ale jak to dyspozytor powiedział
na policji "było duzo pracy" znający temat -konsekwencje dopiszcie sami
3
qqqqqq 2016-08-11 09:37:54
jak sie robi tak jak ty to takie są efekty.
qqqqqq 2016-08-11 09:38:39
jak sie robi tak jak ty to takie są efekty.
1
Rafał Katolik 2016-08-12 11:05:33
Serdecznie chcialem pozdrowic kierownika lodzkiego oddzialu LMC, p. Daniela i przypomniec mu ze nasze spotkanie jest nieuniknione. A co do pracy w tej firmie, to moge dodac od siebie ze wszystkie negatywne opinie sa prawdziwe, a jeden z szefow jest na tyle bezczelnym czlowiekiem ze pracownikow zwalnia smsem. Normalnie prostak...
7
Do Rafał Katolik 2016-08-24 09:49:22
Do Rafał Katolik . Ty kolego to chyba masz jakiś problem z własną osobowością , nie zagrzales pracy w żadnej firmie w łodzi , robisz dużo smrodu tam gdzie pracujesz a potem ujadasz jak kundel. Słyszałem że znowu chcesz wrócić do Medaxu ? Na szczescie nie chce ciebie ani Dutkiewicz ani pracownicy
4
Rafał Katolik 2016-08-25 18:53:45
Kultura wymaga sie przedstawic, chyba ze jestes kolejnym hejterem bez jaj ... anonimowsc internetu daje pole do popisu takim "kozakom" jak ty. Opinie pracownikow medaxu to mi kolo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lataja, a w medaxie to ja chcialem tylko dodatkowe dyzury...
5
Mario_688 2016-10-10 23:22:08
Przyznam szczerze, że nie rozumiem tego biadolenia w tym temacie. Czy praca w tej albo jakiejkolwiek firmie jest przymusowa? Przecież nikt Was do pracy nie zmusza:) Jako obecny pracownik z Warszawy (pracuje tam od ponad roku, na początku była to moja jedyna praca - teraz biorę tylko dodatkowe dyżury a pracuję na etacie w pogotowiu) uważam, że większość rzeczy opisana powyżej mija się z rzeczywistością. Osobiście pracowałem w kilku większych prywatnych firmach i jeżeli chodzi o kasę to wszędzie jest podobnie (no, może z wyjątkiem pewniej firmy z Lublina gdzie nie dość że jest gorzej to jeszcze wszyscy robią na czarno). Faktycznie utrzymać się za to ciężko ale przynajmniej płacą zawsze na czas (czego nie można powiedzieć o innych firmach w których miałem okazję pracować- poślizg 2- 3 miesięczny u większości "prywaciarzy" to standard). Co z tego że ktoś da Ci złotówkę więcej skoro zobaczysz ją po 2 miesiącach albo w ogóle... Robota jak w każdej innej firmie tego pokroju - dużo jazdy, presja jest, kasa słaba ale każdy kto ma trochę oleju w głowie wie na co się pisze. Jeżeli chodzi o stawkę, to też nie jest do końca tak jak piszą poprzednicy w temacie... Dycha to stawka podstawowa i praktycznie nikt takiej nie dostaje -przy większej liczbie przepracowanych godzin stosunkowo łatwo załapać się na premie.
Lusia_80 2016-10-18 13:59:08
Mają całkiem niezły sprzęt, korzystałam z ich usług kilkukrotnie (pracuje w prywatnym domu opieki). Pracownicy mają jednolite ubrania firmowe i jeżdżą dosyć nowymi ambulansami - do nas przyjeżdżają najczęściej Masterami albo Transitami. Z tego co towarzysko rozmawiałam z pracownikami przyjeżdżającymi do nas po pacjentów, raczej pozytywnie wypowiadali się o warunkach pracy
xyz 2016-10-22 15:57:44
Mario oczywiscie ze nie jest przymusowa- natomiast jak widac znajdzie sie zawsze jakas osoba która pracuje za gówniana kase i jeszcze sie z tego cieszy i wychwala. Okreslic można ich mianem "pozytecznych idiotów". To tak jakby dac ci wybór miedzy dzuma czy cholera. Uwazasz to za aut ze dostajesz swoje pieniadze na czas ? Co w tym super bo nie bardzo rozumiem twojego toku myslenia.Tacy pracodawcy nie powinni prowadzic firm a ludzie godzacy sie na takie praktyki albo sie nie szanuja albo sa totalnymi idiotami bez jakichkolwiek perspektyw.
1
leo 2016-10-26 16:23:33
W mojej poprzedniej firmie szef płacił w ratach (i to dodatkowo z 1-2 miesięcznym opóźnieniem). O każdy grosz musiałem się prosić i nigdy nie miałem gwarancji czy mi starczy do wypłaty... Dlatego odszedłem. Na szczęście na przewozach drugą pensję dorabia się na napiwkach:D
1
vis 2016-10-26 23:26:53
Jaki wypadek w Otwocku masz na myśli? o ile wiem, to firma ma już ponad 60 ambulansów, działa ponad 10 lat, w całej swojej historii miała może ze 2 wypadki, w których w ogóle brał udział pacjent. Co innego ocierki- z tym st plaga. W Otwocku był kiedyś wypadek, ze 3-4 lata temu. To ostatnio? Chyba, że myślisz o firmie T lub M? Oni są (czy byli? )w Otwocku.
Ja wcześniej robilem w T. Pieniądze podobne, tylko w obiecankach. Wypłaty opóźnione o 2-3 miesiące. na koniec 2 m-ce nie zapłacone, nie było z czego raty płacic. W luxury ZAWSZE do 15 mam pieniądze na koncie. Pare stówek w miesiącu pacjent dorzuci. Chciałoby się więcej kasy, ale szkola była pod góre i wiał straszny wiatr w oczy...
1
Pito 2016-10-27 00:02:17
Oczywiście firmy powinni prowadzić tacy prcodawcy, którzy zapłacą panu xyz 2 x tyle co lmc, natomiast w podzięce Pan XYZ rozwali im auto na pierwszej napotkanej dziurze. W konsekwencji po kilku miesiącach lmc zbankrutoje, ale co to obchodzi Pana XYZ? On sobie pojdzie wtedy do innej firmy i powie. O! lmc to był dopiero dobry pracodawca! Był!! Czy znasz podobną firme (oprócz PR), która znacząco więcej placi i nie jest na skraju bankructwa? WĄTPIĘ
Przy okazji- rozumiem, ze masz super perspektywy, bo szukasz pracy szanitariusza. Może kierowcy?
Podobno szukają dyrektora. Spróbuj!


2
xyz 2016-10-29 09:29:49
Co ma piernik do wiatraka ? Co za dziury se chlopie wymyslasz . Musisz byc bardzo mlody i bardzo glupi skoro tak mocno identyfikujesz sie z firma . Rozumiem pierwsza praca i poczucie ze jestes kims waznym dla pracodawcy. Daj sobie troche czasu a zrozumiesz ze pracodawca trqktuje cie na rowni z podeszwa nie ty to inny a ty sie podniecasz . Nie ma ludzi nie zastapionych -zapamietaj ! W lodzi ludzie jezdzili karetkami bez prawa jazdy , nacpani, ratownik przyszedl najebany do pracy inny spowodowal wypadek ze skutkiem smiertelnym i jakos pracodawcy to nie przeszkadzalo. Nie ten to inny -potrzebni debile do noszenia najlepiej tacy ktorym sie wydaje ze przez mundurek ich status spoleczny wzrasta. Co mnie sie tyczy to bylem widzialem na szczescie juz nie jestem i nie planuje powrotu a funkcje dyrektora zostawie dla ciebie dostaniesz 0,30gr na godz i bedziesz sie cieszyc ot taka funkcja.
Pito 2016-10-30 00:44:24
Jak nie wiesz co ma piernik do wiatraka to znaczy że nie jesteś nawet w stanie czytać ze zrozumieniem, a już żeby odpowiedzieć z sensem to nie ma co marzyć. Wątpie żebyś obecnie miał pracodawcę widząc twoje podejście do pracy, a jeżeli, to z pewnością nie potrwa to długoJ Jeżeli jednak, to napewno traktuje cie 2 x lepiej, bo jesteś przecie Jaśniepan! Podejrzewam, że to ty się naćpałeś, bo wypisujesz takie dyrdymały, że człowieka mdli. Może to ty nie masz prawa jazdy, jeżeli uważasz, że ktoś może zatrudnić kierowcę bez niego? Stuknij się w głowę mądralo. Piszesz, że ktoś w Łodzi przyszedł do pracy naj...ny i to nie przeszkadzało pracodawcy? Widziałeś to? A może to byłeś ty i cię wypier....li i stąd teraz tak szczekasz? Jeżeli uważasz, że jakikolwiek pracodawca zgodzi się na to, ze jego kierowca będzie narąbany w robocie to musisz być kretynem. Prawy jadąc z pijanym kierowcą byłby też kretynem do kwadratu. Pojechałbyś? Ty może tak. Ale ja na pewno nie. Widziałem jak w 3 sekundy wywalili człowieka co pracował kilka lat, bo był wczorajszy. Alkomat i won. Bez zmiłuj. I jechał jako prawy. Nie kierowca.

Mnie ta praca pasuje. Dużo się dzieje i ja to lubie. Majątku nie zarabiam, ale kasa faktycznie zawsze na czas, a z tym gdzie indziej różnie bywało. Jak nie jesteś gburem, to pacjenci też potrafią się odwdzięczyć. W miesiącu kilka stówek. Mam maturę, wkładkę i KPP. Czego mam oczekiwać? Stanowiska dyrektora i jego pensji? Jestem realistą a nie frustratem. Ale wiem, że nie przyszedłem tu na całe życie. Uczę się i jak skończę, to sytuacja się zmieniJ tobie się pewnie nie chce. Lepiej jęczeć że nie chcą dużo płacić za gówniane kompetencje.

4
xyz 2016-10-30 18:36:06
Uuu zabolalo chloptasia na posylki;) Lubie toczyc piane na pysku takich slugusow jak ty. Czuje niezmierna radosc jak probuja tlumaczyc swa bezsilnosc.... Mam mature ,wlkadke i kpp hahaha coz za kwalifikacje -wrecz do noszenia . Strasznie odpowiedzialna funkcja ale rzeczywiscie z jednym przyznam ci racje jestes realista i zdajesz sobie sprawe ze wyzej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie podskoczysz. Wiec poki co ucz sie a moze kiedys zrozumiesz jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] glupi byles kiedys. Jesli nie zostani ci targanie ludzi za 7,5/h gdzie byle ciec na szlabanie za dlubanie w jajach ma tyle samo. A co do mnie rzeczywiscie jestem jasniepan znam swoja wartosc i nigdy bym nie poszedl do pracy za 7,5/h czy ci sie to podoba czy nie .
2
A dem joo 2016-11-30 03:57:31
Takie samo goowno co Petra medica.
1
Zostaw swoją opinię o Luxury Medical Care - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Luxury Medical Care