Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MEBLE DOKTÓR

Pracowałeś w firmie MEBLE DOKTÓR i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gosia - 2013-12-20 09:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli chcesz czekać na wypłatę dwa tygodnie po terminie to proszę bardzo. Soboty pracujesz za darmo, a jak sie upomnisz o wypłacenie to mogą nawet dać ci wypowiedzenie. Szukają naiwnych którzy za najmniejsza stawkę bedą pracować i nie bedą upominać sie o to co im sie należy. No i musisz być ładna bo nawet ostatnio usłyszałam ze dziewczyna nie spodobała sie przedstawicielowi i została zwolniona. Współczuje tym dziewczynom które pracują na salonach w tej firmie. Tym bardziej ze idą święta, a nie dość ze wypłaty nie maja to pewnie jeszcze mogą zapomnieć o jakimś dodatku świątecznym.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-01-09 10:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
(usunięte przez administratora) Ktoś napisał o nowym przedstawicielu ktory ma 26 lat a zachowuje sie jakby mial 40 i 20 lat doswiadczenia w handlu. Tak naprawde byl zwyklym sprzedawca przez x lat (5-6). Udaje kogos kim nie jest i nie bedzie. Psuje atmosfere Co do zarobkow tak jak wyzej. (usunięte przez administratora)ak nie masz w zyciu zadnego celu i chcesz byc traktowany "z gory" to oczywsicie praca jak najbardziej dla Ciebie. Pracowałam tak kilka miesiecy i wiem jak jest. A na bierzaco o tym co sie dzieje dostaje informacje od znajomych ktorych tam poznalam...
zdjecie uzytkownika
XxX - 2014-01-15 11:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobrze że istnieje takie forum - bo wiele ludzi zna tylko taką formę wyrażania swojej opinii, tylko dlaczego jak już zaczynacie się wypowiadać to wiele rzeczy jest wręcz wymyślone i wyssane z palca. Firma przechodzi owszem etap rewolucji w celu zwiększenia jakości obsługi klienta jak i jakości. Wyniku czego pojawił się nowy przedstawiciel który stopniowo wprowadza zmiany - wspólnie z pracownikami pracującymi na salonach. Interesujący jest fakt że "m" pracująca jak wspomniała parę miesięcy i obecnie nie pracuje nie mała raczej zbyt dużej styczności z nowym przedstawicielem gdyż w firmie pojawił się On w grudniu i ma obszerny region - więc tylko pogratulować nadzwyczajne zdolności interpersonalnych i błyskawicznej oceny poszczególnych ludzi, oraz dziwne jest to że obecnie pozyskujesz informację co dalej dzieje się w firmie.. to raczej nie jest normalne. Nie zmienia to faktu że jest to praca i trzeba wykonywać swoją robotę , jednak ludzie którzy nie są otwarci na jakiekolwiek zmiany zawszę będą nie zadowoleni i znajdą lawinę argumentów aby kogoś oczernić lub nastawić negatywnie pozostałych. Taka już ludzka natura - wierze jednak że każdy ma swój rozum i stworzy swoją własną opinie na temat pracujących tam ludzi.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-01-17 13:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wymyslone i wyssane z palca? hmmmm.. ciekawe. Etap rewolucji? no fakt jest.. taki, ze wyplata sie spoznia. Cytuje "oraz dziwne jest to ze obecnie pozyskujesz informacje co dalej dzieje sie w firmie" No wybaczcie. Jak sie ma znajomych to sie z nimi rozmawia na wszystkie tematy min. na tematy pracy. Dziwne ze ludzie ktorzy tam pracuja wymianiaja sie identycznymi pogladami na temat nowego przedstawiciela. Dajecie wedlug umowy prowizje.. Moze niech wypowiedza sie ludzie ktorzy prowizje choc raz dostali. I nie mowie tutaj o 20-30zł. Jak prowizja jest wyliczana? z czego? :) Nasz kraj jest krajem wolnym i kazdy moze wyrazac swoje opinie i nie myslcie sobie ze kazdy bedzie pisal o Was w superlatywach. Wasze nowe standardy to smiech. Przygotowane sa dla dzieci z przedszkola? Brakuje jeszcze w nich min. ile krokow trzeba zrobic podchodzac do klienta. To ze gdy klient podejdzie mowi sie dzien dobry to chyba normalne? uwazacie ze Wasi pracownicy sa debilami...? Takie rzeczy mozecie pisac w podreczniku do przedszkola.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-22 11:00:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Jak tam nasze wypłaty? 12 dni opoznienia... Rewolucja.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-04-24 20:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jeśli szukacie pracy w tej firmie to dajcie spokój zero perspektyw stawka od kilku lat ta sama w soboty pracujesz za normalną stawkę (7,50,8,50maks)rzdnych setek ani pięćdziesiątek zero podwyżek w firmie zamówień sporo pracy jest a le brak jakiej kolwiek motywacji skompstwo i nic pozatym najlepiej jak byś zadarmo pracował wtedy jest oki i soboty i niedziele to pasuje jednym słowem masakra
zdjecie uzytkownika
pamiętająca - 2014-04-28 16:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich obecnych pracowników i jednocześnie wam współczuję,czytam te wasze opinie i widzę że nawet po tych 3 latach nic w tym waszym obozie się nie zmieniło.PRZYKRE.ale bądźmy szczerzy sami pozwalacie na takie traktowanie.kodeks pracy nie dotyczy tylko pracodawców jest również a nawet dla pracowników.pokarzcie temu Doktórowi że należy wam się godne wynagrodzenie.proponuję STRAJK i SOLIDARNOŚĆ, z doświadczenia pamiętam że z tym ostatnim to nie było dobrze właściwie nie istniało.powodzenia.
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-04-30 15:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pamiętająca proponuję solidnie uderzyć się w głowę i zejść na ziemię. Strajk to sobie na koleji zrób, zatrudniasz się jako pracownik fizyczny a nie umysłowy to pracuj i sie ciesz ,że nie masz jak w innych okolicznych firmach, bo każdy kto zna okoliczne firmy wie,ze tutaj jest najlepiej
zdjecie uzytkownika
pamiętająca - 2014-04-30 22:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty,Ola już dawno się walnęłaś!!! w głowę skoro głosisz takie komentarze.a co to za argument "że każdy zna okoliczne firmy";czy to upoważnia waszego pracodawcę do łamania przepisów?,czy przy najniższej krajowej 1680zł.stawka na godz.= się 5zł a może 6zł.?,czy za godz.nadliczbowe nie należy się wyższa stawka?. przypominam,że przy 40godz.tygodniu pracy soboty to też godz.nadliczbowe!!!zresztą nie trzeba być ekonomistą żeby to wszystko wiedzieć.jak ktoś szanuje swoją pracę i zna swoją wartość to nie zgadza się na takie poniżające traktowanie.najgorzej nie robić nic.odradzam stanowczo takie myślenie jakie prezentuje Ola.widocznie ma małą wiedzę na temat "okolicznych firm". pewnie to jedna z tych przysłowiowych WAZELIN.jeśli będziemy się takimi ludźmi otaczać to może być tylko gorzej! tym bardziej współczuję pracownikom i samej Oli!
zdjecie uzytkownika
DZIDZIUŚ - 2014-05-01 17:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM...JAK WIDZE ŻADNYCH ZMIAN NA LEPSZE W TEJ FIRMIE. NO CÓŻ ZA DUŻO SPODZIEWAĆ SIĘ PO DOKTORZE NIE MOZNA.NADAL TEN SAM TEMAT WYPŁAT; NADGODZINY-DARMOWE, URLOPY-NIE DO WYKORZYSTANIA, BRAK PENSJI W TERMINIE NA KONTO. TO NIE BAJKI TYLKO PRAWDA I DOSKONALE RÓWNIEŻ WIEDZĄ O TYM DZIEWCZYNY Z BIURA, KTÓRE SAME WYDZWANIAJĄ DO PRACOWNIC SALONOWYCH Z ZAPYTANIEM CZY DOSTAŁY JUZ MOŻE PRZELEW. TUTAJ NIC SIĘ NIE ZMIENI, CHYBA ŻE NA GORSZE. CO CIEKAWE PORAZ KOLEJMY IDĄC NA ROZMOWĘ DO INNEJ FIRMY USŁYSZAŁAM ZAPYTANIE CZY MEBLE DOKTÓR JESZCZE NIE SPLAJTOWALI?...ZASTANAWIAJĄCE? NIE PRAWDZIWE. PRZYKRE TYLKO ŻE PRACOWNICY TRAKTOWANI SĄ JAK POPYCHADŁA DO ROBIENIA PIENIĄŻKÓW NIE OTRZYMUJĄC NAWET PRZEZ 1,5MC. WYNAGRODZENIA, A NIE DAJ BOŻE ZAPYTAĆ O NIR , TO MOŻNA OTRZYMAĆ WYPOWIEDZENIE..
zdjecie uzytkownika
Klient - 2014-05-05 21:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio zakupiłam meble tej firmy... Powiem tak, jeżeli chodzi o jakość, a cenę to ktoś jest tu śmieszny z ustalaniem tych cen, bo wykonanie tego jest naprawdę tandetne i pozostawia wiele do życzenia. Obiecują krótki czas realizacji zamówienia, totalna bzdura... Nie polecam kupna w tym salonie, lepiej kupić coś w sieciówce i zapłacić mniej, a jakość jest znacznie lepsza.
zdjecie uzytkownika
Bibo - 2014-05-06 09:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To czym się pani kierowała przy zakupie? Chyba na salonie można ocenić jakość wykonania wszystkiego niż potem się rozczarować...
zdjecie uzytkownika
oli - 2014-05-14 20:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ta firma to masakra i śmiech na sali marne zarobki i skompstwo wobec pracownika omijajcie z daleka ta firmę się cofa a nie rozwija jak szukacie pracy to wszędzie ale nie tam nie polecam pracowałem tam .
zdjecie uzytkownika
Kom - 2014-09-12 00:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki oferowane przez Meble Doktor nie wydają się być najgorsze. Oczywiście w porównaniu z innymi sklepami wydaje mi się, że kształtują się w pozytywnie. Ten kto będzie narzekał to i w dowolnej pracy będzie mu ciężko znaleźć zatrudnienie już na teraz nie mówiąc o korzystnych warunkach, o które tak wszyscy ubbiegają się.
zdjecie uzytkownika
Była Pracownica - 2014-09-13 16:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, bardzo dobrze że jest takie forum i można się tu wypowiedzieć. To bardzo proste i dla każdego zrozumiałe, że osoby pracujące w firmie będą się bardzo dobrze wypowiadać, żeby tylko podlizać się szefostwu. Przez pewien czas pracowałam w owej firmie, zawsze goła pensja (często nie na czas), brak możliwości wybrania urlopu, praca w soboty za darmo. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie i radzę omijać ją szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-09-16 11:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam....Niestety wszystkie kwestie wypowiedziane negatywnie na temat MD nie są wyssane z palca. Pracowałam w tej firmie dobrych kilka lat, zaznaczę nie zostałam zwolniona tylko sama zrezygnowała, a zmusiła mnie do tego pensja(goła pensja praktycznie najniższa krajowa) - a może raczej wieczny brak jej na czas na moim koncie.Mnie z opłatami nikt nie pyta czy mam.Kiedy człowiek pyta córkę szefa o wypłatę to albo jest zbywany, kłamany że niby przelew poszedł itd. To nie pojęte że człowiek jest zmuszony praktycznie żebrać o własne pieniądze.
Niestety takie realia panują w MD. Soboty pracujące za darmo, urlop - nie ma szans na jego wykorzystanie dziewczyny praktycznie pojedynczo pracują na salonach, a potem problemy z wypłatą za niego..Pochlebne opinie piszą laski z Biura ale nie miejmy do nich pretensji One robia to co muszą i im kazano. Prawda taka że co sprytniejsi i mądrzejsi pracownicy juz pouciekali z tej firmy. Zamykane sa salony w całej Polsce.
Salony gdzie były dochody, gdy odeszli starsi sprzedawcy raptem sobie nie radzą i trzeba je zamknąć. Może warto w końcu docenić pracownika. Polityka w tej firmie jest bardzo dziwna i mało logiczna, wręcz absurdalna do zakceptowania. Powodzenia dla wszystkich jeszcze przcujących w tym upadłym padołku.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-01 14:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
obiecują złote góry a potem nic,czepiają się że za wolno,jakby mogli to by z batem nad człowiekiem stali.O umowę trzeba się upominać a jak już mają dać to z wielką łaską i to jeszcze pół etatu(a na rozmowie było co innego mówione)OMIJAJCIE TEN ZAKŁAD WIELKIM ŁUKIEM
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-10-20 18:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślałem o zatrudnieniu się w meblach doktór, ale szczerze powiem, że ostatnia opinia mnie do refleksji zmusiła. Dlaczego trzeba omijać ten zakłąd takim WIELKIM łukiem? powiem szczerze, że ja nie do końca ufam opiniom w internecie ale zawsze wcześniej czytam, żeby sprawdzić. jest ktośkto potwierdzi słowa gościa?
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2014-11-05 13:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak to jest ale chyba trzeba to będzie zgłosić do wojewódzkiego Inspektoratu Pracy w Poznaniu żeby zrobili kontrolę znienacka bo w firmie robi sporo pracowników NA CZARNO bez umowy a powiatowy z Ostrowa zapowiada swoje kontrole a tu wpadną i zobaczą jak jest nie pomogą żadne koneksje.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-11-05 13:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAK TO PRAWDA W TEJ FIRMIE PRACUJE SPORO OSÓB NA CZARNO BEZ UMOWY I NIKT SIĘ TYM NIE ZAJMUJE WARTO POWIADOMIĆ RÓWNIEŻ URZĄD SKARBOWY ORAZ WOJEWÓDZKA INSPEKCJE PRACY ALBO UDAĆ SIĘ DO NAJBLIŻSZEGO BIURA POSELSKIEGO W OSTROWIE WIELKOPOLSKIM PRZED WYBORAMI NA PEWNO POMOGĄ MOŻNA RÓWNIEŻ POWIADOMIĆ TELEWIZJE PROGRAM UWAGA LUB SPRAWA DLA REPORTORA JA OSOBIŚCIE WYŚLE ZAWIADOMIENIA DO TYCH WŁAŚNIE INSTYTUCJI BO ROBIĄ SOBIE CO CHCĄ.
zdjecie uzytkownika
CZESIO - 2014-11-05 13:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja powiadomie telewizje PRO-ART oni lubią takie tematy a wiem kto pracuje tu na czarno
zdjecie uzytkownika
teelew - 2014-11-05 18:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o co chodzi konkretnie ? bo tak szczerze to dopiero szukam pracy i nie wiem nic o tym co tutaj piszecie o pracy w doktorze, chociaz tak 3 razy takie podobne wpisy. no ciekawa sprawa. jak to jest w koncu z tym zatrudnieniem dla nowych pracownikow jest ta umowa czy nie do konca? mi to nie przeszkadza ale napiszcie
zdjecie uzytkownika
Kiepski - 2014-11-07 23:01:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kołchoz
zdjecie uzytkownika
boss - 2014-11-13 15:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zakład dno!od kiedy pracuje wielu dobrych pracowników się zwolnilo!przy tych stawkach to kpina z ludzi!!!wypłaty nie na czas to norma!!!nietolerancji!!!!
zdjecie uzytkownika
PT - 2014-12-16 18:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nieźle kogoś nosi z tymi komentarzami... Pracuje dobre kilka lat w firmie i złego słowa nie mogę powiedzieć na nikogo. Być może jak się normalnie pracuje dziewczyno czy chłopcze, nie chowa się po toaletach na godziny, czy nie zamyka się salonu przed czasem, to nie ma problemów. Narzekasz na pensję, to zrób coś aby dano ci więcej, jeśli traktujesz pracę jako miejsce, gdzie przychodzisz zabić czas i odbębnić swoje a potem narzekać, że mało dostajesz, to załóż własną firmę... Bo narzekać, każdy głupi potrafi, ale ruszyć głową to ciężko. Mam wrażenie, że te wszystkie komentarze powyżej pisze jedna i ta sama osoba, której się raz po raz przypomni, że tam pracowała i nie dali jej 3 tysiące złotych już za samo stawienie się w pracy hehe :) Szkoła była dla wszystkich.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEBLE DOKTÓR
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy MEBLE DOKTÓR?
Zadaj pytanie
x