brak logo

MEBLE DOKTÓR

Świeca

Opinie o MEBLE DOKTÓR

m 2014-01-17 13:02:39
Wymyslone i wyssane z palca? hmmmm.. ciekawe. Etap rewolucji? no fakt jest.. taki, ze wyplata sie spoznia. Cytuje "oraz dziwne jest to ze obecnie pozyskujesz informacje co dalej dzieje sie w firmie" No wybaczcie. Jak sie ma znajomych to sie z nimi rozmawia na wszystkie tematy min. na tematy pracy. Dziwne ze ludzie ktorzy tam pracuja wymianiaja sie identycznymi pogladami na temat nowego przedstawiciela. Dajecie wedlug umowy prowizje.. Moze niech wypowiedza sie ludzie ktorzy prowizje choc raz dostali. I nie mowie tutaj o 20-30zł. Jak prowizja jest wyliczana? z czego? :) Nasz kraj jest krajem wolnym i kazdy moze wyrazac swoje opinie i nie myslcie sobie ze kazdy bedzie pisal o Was w superlatywach. Wasze nowe standardy to smiech. Przygotowane sa dla dzieci z przedszkola? Brakuje jeszcze w nich min. ile krokow trzeba zrobic podchodzac do klienta. To ze gdy klient podejdzie mowi sie dzien dobry to chyba normalne? uwazacie ze Wasi pracownicy sa debilami...? Takie rzeczy mozecie pisac w podreczniku do przedszkola.
5
pracownik 2014-01-22 11:00:09
Jak tam nasze wypłaty? 12 dni opoznienia... Rewolucja.
8
m 2014-04-24 20:12:42
witam jeśli szukacie pracy w tej firmie to dajcie spokój zero perspektyw stawka od kilku lat ta sama w soboty pracujesz za normalną stawkę (7,50,8,50maks)rzdnych setek ani pięćdziesiątek zero podwyżek w firmie zamówień sporo pracy jest a le brak jakiej kolwiek motywacji skompstwo i nic pozatym najlepiej jak byś zadarmo pracował wtedy jest oki i soboty i niedziele to pasuje jednym słowem masakra
pamiętająca 2014-04-28 16:21:40
witam wszystkich obecnych pracowników i jednocześnie wam współczuję,czytam te wasze opinie i widzę że nawet po tych 3 latach nic w tym waszym obozie się nie zmieniło.PRZYKRE.ale bądźmy szczerzy sami pozwalacie na takie traktowanie.kodeks pracy nie dotyczy tylko pracodawców jest również a nawet dla pracowników.pokarzcie temu Doktórowi że należy wam się godne wynagrodzenie.proponuję STRAJK i SOLIDARNOŚĆ, z doświadczenia pamiętam że z tym ostatnim to nie było dobrze właściwie nie istniało.powodzenia.
1
ola 2014-04-30 15:40:13
pamiętająca proponuję solidnie uderzyć się w głowę i zejść na ziemię. Strajk to sobie na koleji zrób, zatrudniasz się jako pracownik fizyczny a nie umysłowy to pracuj i sie ciesz ,że nie masz jak w innych okolicznych firmach, bo każdy kto zna okoliczne firmy wie,ze tutaj jest najlepiej
pamiętająca 2014-04-30 22:06:13
Ty,Ola już dawno się walnęłaś!!! w głowę skoro głosisz takie komentarze.a co to za argument "że każdy zna okoliczne firmy";czy to upoważnia waszego pracodawcę do łamania przepisów?,czy przy najniższej krajowej 1680zł.stawka na godz.= się 5zł a może 6zł.?,czy za godz.nadliczbowe nie należy się wyższa stawka?. przypominam,że przy 40godz.tygodniu pracy soboty to też godz.nadliczbowe!!!zresztą nie trzeba być ekonomistą żeby to wszystko wiedzieć.jak ktoś szanuje swoją pracę i zna swoją wartość to nie zgadza się na takie poniżające traktowanie.najgorzej nie robić nic.odradzam stanowczo takie myślenie jakie prezentuje Ola.widocznie ma małą wiedzę na temat "okolicznych firm". pewnie to jedna z tych przysłowiowych WAZELIN.jeśli będziemy się takimi ludźmi otaczać to może być tylko gorzej! tym bardziej współczuję pracownikom i samej Oli!
DZIDZIUŚ 2014-05-01 17:04:17
WITAM...JAK WIDZE ŻADNYCH ZMIAN NA LEPSZE W TEJ FIRMIE. NO CÓŻ ZA DUŻO SPODZIEWAĆ SIĘ PO DOKTORZE NIE MOZNA.NADAL TEN SAM TEMAT WYPŁAT; NADGODZINY-DARMOWE, URLOPY-NIE DO WYKORZYSTANIA, BRAK PENSJI W TERMINIE NA KONTO. TO NIE BAJKI TYLKO PRAWDA I DOSKONALE RÓWNIEŻ WIEDZĄ O TYM DZIEWCZYNY Z BIURA, KTÓRE SAME WYDZWANIAJĄ DO PRACOWNIC SALONOWYCH Z ZAPYTANIEM CZY DOSTAŁY JUZ MOŻE PRZELEW. TUTAJ NIC SIĘ NIE ZMIENI, CHYBA ŻE NA GORSZE. CO CIEKAWE PORAZ KOLEJMY IDĄC NA ROZMOWĘ DO INNEJ FIRMY USŁYSZAŁAM ZAPYTANIE CZY MEBLE DOKTÓR JESZCZE NIE SPLAJTOWALI?...ZASTANAWIAJĄCE? NIE PRAWDZIWE. PRZYKRE TYLKO ŻE PRACOWNICY TRAKTOWANI SĄ JAK POPYCHADŁA DO ROBIENIA PIENIĄŻKÓW NIE OTRZYMUJĄC NAWET PRZEZ 1,5MC. WYNAGRODZENIA, A NIE DAJ BOŻE ZAPYTAĆ O NIR , TO MOŻNA OTRZYMAĆ WYPOWIEDZENIE..
Klient 2014-05-05 21:37:16
Ostatnio zakupiłam meble tej firmy... Powiem tak, jeżeli chodzi o jakość, a cenę to ktoś jest tu śmieszny z ustalaniem tych cen, bo wykonanie tego jest naprawdę tandetne i pozostawia wiele do życzenia. Obiecują krótki czas realizacji zamówienia, totalna bzdura... Nie polecam kupna w tym salonie, lepiej kupić coś w sieciówce i zapłacić mniej, a jakość jest znacznie lepsza.
1
oli 2014-05-14 20:01:13
Ta firma to masakra i śmiech na sali marne zarobki i skompstwo wobec pracownika omijajcie z daleka ta firmę się cofa a nie rozwija jak szukacie pracy to wszędzie ale nie tam nie polecam pracowałem tam .
5
Była Pracownica 2014-09-13 16:40:39
Witam, bardzo dobrze że jest takie forum i można się tu wypowiedzieć. To bardzo proste i dla każdego zrozumiałe, że osoby pracujące w firmie będą się bardzo dobrze wypowiadać, żeby tylko podlizać się szefostwu. Przez pewien czas pracowałam w owej firmie, zawsze goła pensja (często nie na czas), brak możliwości wybrania urlopu, praca w soboty za darmo. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie i radzę omijać ją szerokim łukiem.
3
były pracownik 2014-09-16 11:07:34
Witam....Niestety wszystkie kwestie wypowiedziane negatywnie na temat MD nie są wyssane z palca. Pracowałam w tej firmie dobrych kilka lat, zaznaczę nie zostałam zwolniona tylko sama zrezygnowała, a zmusiła mnie do tego pensja(goła pensja praktycznie najniższa krajowa) - a może raczej wieczny brak jej na czas na moim koncie.Mnie z opłatami nikt nie pyta czy mam.Kiedy człowiek pyta córkę szefa o wypłatę to albo jest zbywany, kłamany że niby przelew poszedł itd. To nie pojęte że człowiek jest zmuszony praktycznie żebrać o własne pieniądze.
Niestety takie realia panują w MD. Soboty pracujące za darmo, urlop - nie ma szans na jego wykorzystanie dziewczyny praktycznie pojedynczo pracują na salonach, a potem problemy z wypłatą za niego..Pochlebne opinie piszą laski z Biura ale nie miejmy do nich pretensji One robia to co muszą i im kazano. Prawda taka że co sprytniejsi i mądrzejsi pracownicy juz pouciekali z tej firmy. Zamykane sa salony w całej Polsce.
Salony gdzie były dochody, gdy odeszli starsi sprzedawcy raptem sobie nie radzą i trzeba je zamknąć. Może warto w końcu docenić pracownika. Polityka w tej firmie jest bardzo dziwna i mało logiczna, wręcz absurdalna do zakceptowania. Powodzenia dla wszystkich jeszcze przcujących w tym upadłym padołku.
5
gość 2014-10-01 14:00:13
obiecują złote góry a potem nic,czepiają się że za wolno,jakby mogli to by z batem nad człowiekiem stali.O umowę trzeba się upominać a jak już mają dać to z wielką łaską i to jeszcze pół etatu(a na rozmowie było co innego mówione)OMIJAJCIE TEN ZAKŁAD WIELKIM ŁUKIEM
4
Dominik 2014-11-05 13:00:05
Nie wiem jak to jest ale chyba trzeba to będzie zgłosić do wojewódzkiego Inspektoratu Pracy w Poznaniu żeby zrobili kontrolę znienacka bo w firmie robi sporo pracowników NA CZARNO bez umowy a powiatowy z Ostrowa zapowiada swoje kontrole a tu wpadną i zobaczą jak jest nie pomogą żadne koneksje.
1
Marta 2014-11-05 13:06:02
TAK TO PRAWDA W TEJ FIRMIE PRACUJE SPORO OSÓB NA CZARNO BEZ UMOWY I NIKT SIĘ TYM NIE ZAJMUJE WARTO POWIADOMIĆ RÓWNIEŻ URZĄD SKARBOWY ORAZ WOJEWÓDZKA INSPEKCJE PRACY ALBO UDAĆ SIĘ DO NAJBLIŻSZEGO BIURA POSELSKIEGO W OSTROWIE WIELKOPOLSKIM PRZED WYBORAMI NA PEWNO POMOGĄ MOŻNA RÓWNIEŻ POWIADOMIĆ TELEWIZJE PROGRAM UWAGA LUB SPRAWA DLA REPORTORA JA OSOBIŚCIE WYŚLE ZAWIADOMIENIA DO TYCH WŁAŚNIE INSTYTUCJI BO ROBIĄ SOBIE CO CHCĄ.
1
CZESIO 2014-11-05 13:09:52
Ja powiadomie telewizje PRO-ART oni lubią takie tematy a wiem kto pracuje tu na czarno
1
Kiepski 2014-11-07 23:01:46
Kołchoz
1
boss 2014-11-13 15:27:08
Zakład dno!od kiedy pracuje wielu dobrych pracowników się zwolnilo!przy tych stawkach to kpina z ludzi!!!wypłaty nie na czas to norma!!!nietolerancji!!!!
1
PT 2014-12-16 18:43:37
Nieźle kogoś nosi z tymi komentarzami... Pracuje dobre kilka lat w firmie i złego słowa nie mogę powiedzieć na nikogo. Być może jak się normalnie pracuje dziewczyno czy chłopcze, nie chowa się po toaletach na godziny, czy nie zamyka się salonu przed czasem, to nie ma problemów. Narzekasz na pensję, to zrób coś aby dano ci więcej, jeśli traktujesz pracę jako miejsce, gdzie przychodzisz zabić czas i odbębnić swoje a potem narzekać, że mało dostajesz, to załóż własną firmę... Bo narzekać, każdy głupi potrafi, ale ruszyć głową to ciężko. Mam wrażenie, że te wszystkie komentarze powyżej pisze jedna i ta sama osoba, której się raz po raz przypomni, że tam pracowała i nie dali jej 3 tysiące złotych już za samo stawienie się w pracy hehe :) Szkoła była dla wszystkich.
1
do pt 2015-02-11 14:07:43
Szkoła była dla wszystkich ale nie wszyscy ją skończyli.... Kamery zamontuj w kiblu... Wypłaty znowu nie na czas...to norma!!!ciekawe jak byś miał rodzinę tez byś tak pisał!!ale życie cie jeszcze nauczy!!! Cymbale!!!
2
ps 2015-02-18 19:19:24
pracowałem w tej firmie masakra nikomu nie polecam zero szacunku dla pracowników zwłaszcza ze strony kierowników praca bez umowy 10 i 12 godz dziennie za te marne grosze wszędzie tylko nie tu nie ma nawet najniższej krajowej czy ktoś zrobi w końcu z tym porządek
3
ssdaas 2015-03-23 18:46:11
Zakład omijać szerokim łukiem!!!
2
ps_ 2015-03-24 12:41:40
Wyzysk pracowników,nadgodziny za darmo i zadnych swiadczen,jedno wielkie oszustwo pracownika
2
Piotr 2015-03-30 18:34:05
Firma beznadziejna, zero szacunku dla pracownika! Wypłaty pod koniec miesiąca- powinny być do 10. Firma robi wszystko aby zniechęcić potencjalnych klientów i pracowników. Osoby zarządzające posiadają wiedzę zerową! Szef i jego rodzina niezwykle lekceważący i opryskliwi.Klient jest traktowany jak idiota! Bardzo szkoda bo firma, która kiedyś kojarzyła się z trwałością i solidnością teraz kojarzy się z tandetą i złodziejstwem. Byłem tam ostatnio - podnieśli ceny! Cóż ratują się jak mogą, ale już chyba nikt w nich nie wierzy!
4
k. 2015-03-30 18:37:08
Radze omijać szerokim łukiem! Złodzieje i oszuści!
6
OLI 2015-05-10 18:13:00
ta firma nadaje się pod lupę prokuratury mobing i wyzysk pracowniczy kamer nasrane a co niekture są w takich miejscach co nie powinny być i ta tempa gadka szefostwa że nikt nic nie robi a ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od maszyny do maszyny żeby było oki i cały czas mało tragedia i MASSAKRA OMIJAĆ Z DALEKA !!!!!!!!!!
3
Agnieszka 2015-06-25 23:41:40
Proponuję zacząć pracę w tej firmie to przekonasz się jakie są tam zarobki, a nie sugerować bzdurami, które są tutaj wypisywane.. 2,3 tys... Najniższa krajowa człowieku.
3
Paula 2015-06-26 10:32:43
Człowieku to na jakim stanowisku byłeś że zarabiałeś 2,3 tys. ? Najniższa krajowa.. Praca od pon do soboty.. Proszenie się o wolne ( które Ci przysługuje ) ,bo niby nie ma nikogo na zastępstwo. O wypłatach nie wspomne. Pełno reklamacji od klientów , sama bym sobie takiego badziewa nie zamówiła. Ludzie podejmujcie prace byle nie tutaj. Nie polecam !
1
ps_ 2015-07-14 18:48:35
2-3 tysiące we dwoje przy 200 godzinach miesięcznie i na czarno ha ha zakład dno
2
ja 2015-07-21 07:47:46
Pracuje tam moja stawką to 7,50 na godzinę więc nie piszcie głupoty 2,tyśe bo większość ludzi takie stawki ma w tym zakładzie policzyć godziny wty godniu to wam wyjdzie ile zarobisz 1500 maks 1650 więc zaprasza tych co tak piszą do pracy to się zderzą z rzeczywistością .
2
ja 2015-08-21 08:50:19
Na reke
Jola 2015-08-27 18:09:51
Ta firma to istne oszustwo!! złodzieje, brak umowy, wypłaty nie na czas. Brak urlopów, zero szacunku do pracownika!!! NIE POLECAM!!!!
1
anna 2015-09-02 07:51:40
No wreszcie konkurencja podniosła stawki na 11zł.h.a u tadzia 8 zł.h. i jeszcze się krzwda widzi więc zapraszam do konkurencji morze to sknerców i pazerców coś nauczy!!!!!!!!!!!!!
Luk 2015-09-24 15:20:00
Skoro tak ci źle to idź pracuj gdzie indziej?
e 2015-09-27 12:19:38
Słuchaj luk czy kto tam z biura pisze bo z produkcji nikt dobrej opinii niema owas ,a co do pujścia gdzie indziej właśnie to zrobiłem a co dowas wszyscy szukają w tym zakładzie innej pracy to tylko przechowalnia żaden fachowiec ani nikt pożądny nawet niespojży na tą firmę i właśnie się o tym przekonujecie dobrze wam tak pazercy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
MILA 2015-11-13 12:14:44
DNO.ODRADZAM W SZCZEGOLNOSCI GOSCIA ZE SKLEPU W CHORZOWIE. NIESLOWNY WYYZYSKIWACZ SZMALU OD KLIENTOW.
w 2015-11-23 09:07:58
Witam zwolniłem z tej firmy się jakieś 3 mśc. I powiem tyle zarobek u tadzi to 1500 czasami 1650 a pracuje obecne w podobnej firmie i jestem traktowany jak człowiek a nie popychadło i zarobek w obecnym zakładzie to 2650 aż nieuwierzyłem jak kasę dostałem tak że odradzam tadzia bo na chleb niezarobicie .minimalna stawka w takich zakładach to winnobyć 12 za h.
Garfield 2015-12-27 11:10:44
Ten mały to zglupial całkowicie lopacie dal samochód firmowy a on nawet prawka niema bo mu za chlanie zabrali i teraz się po odolanowie rozbija.
Janek 2016-01-08 20:06:00
Od kiedy to szef przyjmuje na przedstawicieli handlowych takich debili idę sobie w granowcu z cmentarza a tu jakiś palant kręci kółka autem firmowym doktor meble i pali gumy szok .
1
Janek 2016-01-08 20:07:55
Od kiedy to szef przyjmuje na przedstawicieli handlowych takich debili idę sobie w granowcu z cmentarza a tu jakiś palant kręci kółka autem firmowym doktor meble i pali gumy szok .
3
Ania 2016-01-15 14:19:15
Daruj sobie te kłamstwa... Kolejny komentarz pisany przez ludzi z biura.
1
kochamRATY 2016-01-26 12:48:04
meble doktor to nie zaklad
6
Faco 2016-02-13 11:24:56
Witam. Jestem stolarzem i myślałem o pracy w tej firmie, lecz słyszałem, że pracownicy zarabiają bardzo marnie ok 8-9 zł/h(czyli stawka skandaliczna).Chciałbym dowiedzieć się od kogoś, kto tam pracuje czy to jest prawda.
elsie 2016-03-14 17:48:37
Ale jak ocenić jakość gdy meble są na zamówienie ,a w salonie są tylko wzory. Dopiero po przywiezieniu do domu widać naprawdę jak są wykonane. I niestety w moim przypadku fatalnie. A reklamacja to droga przez mękę...
4
kar 2016-05-13 13:08:41
od 9zł netto plus dodatki
swd 2016-07-29 19:02:33
Witam, a jak wygląda sytuacja kierownika produkcji - jest ktoś taki, czy szukają bo nie ma albo obecny rezygnuje ...itp ???
kolo 2016-08-10 17:37:40
Jutro u Ewy Dzyzgi będzie program o Meble Doktór
akros 2016-09-04 21:34:11
Pracowałam tam kilka mięsiecy i cieszę się, ze nie pracuję. Zarobki masakra. Doprosić się o wolne-nierealne. Dzwigać meble trzeba. Oskarżają Cię, że nic nie robisz.... wymyslają takie prace na salonie, że brak słów. Na niektórych salonach brak ogrzewania, ciepłej wody, sama marzłam miesiącami. Wypłata na raty, na koncie pod koniec miesiąca, bo Paulinka czasu przelewu nie miała zrobic. Pochlebne opinie to piszę z biura, a burdel tam taki, że szok. Klienci non stop składają reklamację, a to droga przez mękę. Nie szanują nikogo ani klienta ani pracownika. Wytykasz im błąd to się mszczą miesiącami. Synalek szefa potrafi zadzwonić 50 razy w ciągu dnia na salon z pytaniem ,, masz kasę na salonie,,??
Ktoś powinnien powiadomić Inspekcję pracy, prokuraturę czy inne instytucje bo panuje tam bezprawie. Ludzie (pracownicy, klienci) są oszukiwani na każdym kroku. Sama pamiętam jak kazano mi doliczać dodatkowe opłaty za transport. i jak trzeba było dzwonić do klienta i przepraszać, za opoźniony transport bo meble niezrobione albo niedosuszone. Ogólnie paranoja, kierownictwo głupsze niż by się wydawało, szef do mądrych też nie nalezy. i nie upominaj się o pensję, bo wypowiedzenie murowane
4
były pracownik 2016-09-16 18:27:02
Czyli widzę, że wszystko po staremu:) Aż dziw, że to wszystko się jeszcze kupy trzyma. Pomijam jakoś mebli, jeśli zastanawiasz się czy pracować w MD to lepiej idź do Biedry. A szef nadal powtarza swój popisowy numer "Meble które leczą" ? A na salonach odcinają prąd bo rachunki niezapłacone?
Alanis 2016-09-18 18:28:52
Tak, to prawda, wszystko jest po staremu, nie ma na co narzekać, chyba nie od dziś wiadomo, że Przedstawiciele Handlowi mają naprawdę dobre warunki tutaj w pracy
gal 2016-11-20 11:37:58
Tragedia ta firma to dno szef siedzi przed kamrami i tylko opowiada ze nikt nic nie robi A tiry mebli wyjeżdżają te pogruzki i insynulacje że widzal na kamerach że nic nierobia ludzie to istny mobing tylko on o tym niewie Ale tak jest jak ktoś niema wiedzy i wykształcenia ten gość z tego zakładu robi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A zresztą już mu to się odbija bo ludzie są zdanie wyrobili i omijają go z daleka dno dno jeszcze raz dno
Zostaw swoją opinię o MEBLE DOKTÓR - Świeca
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEBLE DOKTÓR