brak logo

MEBLE DOKTÓR

Świeca

Opinie o MEBLE DOKTÓR

Była Pracownica 2014-09-13 16:40
Witam, bardzo dobrze że jest takie forum i można się tu wypowiedzieć. To bardzo proste i dla każdego zrozumiałe, że osoby pracujące w firmie będą się bardzo dobrze wypowiadać, żeby tylko podlizać się szefostwu. Przez pewien czas pracowałam w owej firmie, zawsze goła pensja (często nie na czas), brak możliwości wybrania urlopu, praca w soboty za darmo. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie i radzę omijać ją szerokim łukiem.
3
były pracownik 2014-09-16 11:07
Witam....Niestety wszystkie kwestie wypowiedziane negatywnie na temat MD nie są wyssane z palca. Pracowałam w tej firmie dobrych kilka lat, zaznaczę nie zostałam zwolniona tylko sama zrezygnowała, a zmusiła mnie do tego pensja(goła pensja praktycznie najniższa krajowa) - a może raczej wieczny brak jej na czas na moim koncie.Mnie z opłatami nikt nie pyta czy mam.Kiedy człowiek pyta córkę szefa o wypłatę to albo jest zbywany, kłamany że niby przelew poszedł itd. To nie pojęte że człowiek jest zmuszony praktycznie żebrać o własne pieniądze.
Niestety takie realia panują w MD. Soboty pracujące za darmo, urlop - nie ma szans na jego wykorzystanie dziewczyny praktycznie pojedynczo pracują na salonach, a potem problemy z wypłatą za niego..Pochlebne opinie piszą laski z Biura ale nie miejmy do nich pretensji One robia to co muszą i im kazano. Prawda taka że co sprytniejsi i mądrzejsi pracownicy juz pouciekali z tej firmy. Zamykane sa salony w całej Polsce.
Salony gdzie były dochody, gdy odeszli starsi sprzedawcy raptem sobie nie radzą i trzeba je zamknąć. Może warto w końcu docenić pracownika. Polityka w tej firmie jest bardzo dziwna i mało logiczna, wręcz absurdalna do zakceptowania. Powodzenia dla wszystkich jeszcze przcujących w tym upadłym padołku.
6
gość 2014-10-01 14:00
obiecują złote góry a potem nic,czepiają się że za wolno,jakby mogli to by z batem nad człowiekiem stali.O umowę trzeba się upominać a jak już mają dać to z wielką łaską i to jeszcze pół etatu(a na rozmowie było co innego mówione)OMIJAJCIE TEN ZAKŁAD WIELKIM ŁUKIEM
5
Dominik 2014-11-05 13:00
Nie wiem jak to jest ale chyba trzeba to będzie zgłosić do wojewódzkiego Inspektoratu Pracy w Poznaniu żeby zrobili kontrolę znienacka bo w firmie robi sporo pracowników NA CZARNO bez umowy a powiatowy z Ostrowa zapowiada swoje kontrole a tu wpadną i zobaczą jak jest nie pomogą żadne koneksje.
1
Marta 2014-11-05 13:06
TAK TO PRAWDA W TEJ FIRMIE PRACUJE SPORO OSÓB NA CZARNO BEZ UMOWY I NIKT SIĘ TYM NIE ZAJMUJE WARTO POWIADOMIĆ RÓWNIEŻ URZĄD SKARBOWY ORAZ WOJEWÓDZKA INSPEKCJE PRACY ALBO UDAĆ SIĘ DO NAJBLIŻSZEGO BIURA POSELSKIEGO W OSTROWIE WIELKOPOLSKIM PRZED WYBORAMI NA PEWNO POMOGĄ MOŻNA RÓWNIEŻ POWIADOMIĆ TELEWIZJE PROGRAM UWAGA LUB SPRAWA DLA REPORTORA JA OSOBIŚCIE WYŚLE ZAWIADOMIENIA DO TYCH WŁAŚNIE INSTYTUCJI BO ROBIĄ SOBIE CO CHCĄ.
1
CZESIO 2014-11-05 13:09
Ja powiadomie telewizje PRO-ART oni lubią takie tematy a wiem kto pracuje tu na czarno
1
Kiepski 2014-11-07 23:01
Kołchoz
1
boss 2014-11-13 15:27
Zakład dno!od kiedy pracuje wielu dobrych pracowników się zwolnilo!przy tych stawkach to kpina z ludzi!!!wypłaty nie na czas to norma!!!nietolerancji!!!!
1
PT 2014-12-16 18:43
Nieźle kogoś nosi z tymi komentarzami... Pracuje dobre kilka lat w firmie i złego słowa nie mogę powiedzieć na nikogo. Być może jak się normalnie pracuje dziewczyno czy chłopcze, nie chowa się po toaletach na godziny, czy nie zamyka się salonu przed czasem, to nie ma problemów. Narzekasz na pensję, to zrób coś aby dano ci więcej, jeśli traktujesz pracę jako miejsce, gdzie przychodzisz zabić czas i odbębnić swoje a potem narzekać, że mało dostajesz, to załóż własną firmę... Bo narzekać, każdy głupi potrafi, ale ruszyć głową to ciężko. Mam wrażenie, że te wszystkie komentarze powyżej pisze jedna i ta sama osoba, której się raz po raz przypomni, że tam pracowała i nie dali jej 3 tysiące złotych już za samo stawienie się w pracy hehe :) Szkoła była dla wszystkich.
1
do pt 2015-02-11 14:07
Szkoła była dla wszystkich ale nie wszyscy ją skończyli.... Kamery zamontuj w kiblu... Wypłaty znowu nie na czas...to norma!!!ciekawe jak byś miał rodzinę tez byś tak pisał!!ale życie cie jeszcze nauczy!!! Cymbale!!!
2
ps 2015-02-18 19:19
pracowałem w tej firmie masakra nikomu nie polecam zero szacunku dla pracowników zwłaszcza ze strony kierowników praca bez umowy 10 i 12 godz dziennie za te marne grosze wszędzie tylko nie tu nie ma nawet najniższej krajowej czy ktoś zrobi w końcu z tym porządek
3
ssdaas 2015-03-23 18:46
Zakład omijać szerokim łukiem!!!
2
ps_ 2015-03-24 12:41
Wyzysk pracowników,nadgodziny za darmo i zadnych swiadczen,jedno wielkie oszustwo pracownika
2
Piotr 2015-03-30 18:34
Firma beznadziejna, zero szacunku dla pracownika! Wypłaty pod koniec miesiąca- powinny być do 10. Firma robi wszystko aby zniechęcić potencjalnych klientów i pracowników. Osoby zarządzające posiadają wiedzę zerową! Szef i jego rodzina niezwykle lekceważący i opryskliwi.Klient jest traktowany jak idiota! Bardzo szkoda bo firma, która kiedyś kojarzyła się z trwałością i solidnością teraz kojarzy się z tandetą i złodziejstwem. Byłem tam ostatnio - podnieśli ceny! Cóż ratują się jak mogą, ale już chyba nikt w nich nie wierzy!
4
k. 2015-03-30 18:37
Radze omijać szerokim łukiem! Złodzieje i oszuści!
6
OLI 2015-05-10 18:13
ta firma nadaje się pod lupę prokuratury mobing i wyzysk pracowniczy kamer nasrane a co niekture są w takich miejscach co nie powinny być i ta tempa gadka szefostwa że nikt nic nie robi a ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od maszyny do maszyny żeby było oki i cały czas mało tragedia i MASSAKRA OMIJAĆ Z DALEKA !!!!!!!!!!
3
Agnieszka 2015-06-25 23:41
Proponuję zacząć pracę w tej firmie to przekonasz się jakie są tam zarobki, a nie sugerować bzdurami, które są tutaj wypisywane.. 2,3 tys... Najniższa krajowa człowieku.
3
Paula 2015-06-26 10:32
Człowieku to na jakim stanowisku byłeś że zarabiałeś 2,3 tys. ? Najniższa krajowa.. Praca od pon do soboty.. Proszenie się o wolne ( które Ci przysługuje ) ,bo niby nie ma nikogo na zastępstwo. O wypłatach nie wspomne. Pełno reklamacji od klientów , sama bym sobie takiego badziewa nie zamówiła. Ludzie podejmujcie prace byle nie tutaj. Nie polecam !
1
ps_ 2015-07-14 18:48
2-3 tysiące we dwoje przy 200 godzinach miesięcznie i na czarno ha ha zakład dno
2
ja 2015-07-21 07:47
Pracuje tam moja stawką to 7,50 na godzinę więc nie piszcie głupoty 2,tyśe bo większość ludzi takie stawki ma w tym zakładzie policzyć godziny wty godniu to wam wyjdzie ile zarobisz 1500 maks 1650 więc zaprasza tych co tak piszą do pracy to się zderzą z rzeczywistością .
2
ja 2015-08-21 08:50
Na reke
Jola 2015-08-27 18:09
Ta firma to istne oszustwo!! złodzieje, brak umowy, wypłaty nie na czas. Brak urlopów, zero szacunku do pracownika!!! NIE POLECAM!!!!
1
anna 2015-09-02 07:51
No wreszcie konkurencja podniosła stawki na 11zł.h.a u tadzia 8 zł.h. i jeszcze się krzwda widzi więc zapraszam do konkurencji morze to sknerców i pazerców coś nauczy!!!!!!!!!!!!!
Luk 2015-09-24 15:20
Skoro tak ci źle to idź pracuj gdzie indziej?
e 2015-09-27 12:19
Słuchaj luk czy kto tam z biura pisze bo z produkcji nikt dobrej opinii niema owas ,a co do pujścia gdzie indziej właśnie to zrobiłem a co dowas wszyscy szukają w tym zakładzie innej pracy to tylko przechowalnia żaden fachowiec ani nikt pożądny nawet niespojży na tą firmę i właśnie się o tym przekonujecie dobrze wam tak pazercy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
MILA 2015-11-13 12:14
DNO.ODRADZAM W SZCZEGOLNOSCI GOSCIA ZE SKLEPU W CHORZOWIE. NIESLOWNY WYYZYSKIWACZ SZMALU OD KLIENTOW.
w 2015-11-23 09:07
Witam zwolniłem z tej firmy się jakieś 3 mśc. I powiem tyle zarobek u tadzi to 1500 czasami 1650 a pracuje obecne w podobnej firmie i jestem traktowany jak człowiek a nie popychadło i zarobek w obecnym zakładzie to 2650 aż nieuwierzyłem jak kasę dostałem tak że odradzam tadzia bo na chleb niezarobicie .minimalna stawka w takich zakładach to winnobyć 12 za h.
Garfield 2015-12-27 11:10
Ten mały to zglupial całkowicie lopacie dal samochód firmowy a on nawet prawka niema bo mu za chlanie zabrali i teraz się po odolanowie rozbija.
Janek 2016-01-08 20:06
Od kiedy to szef przyjmuje na przedstawicieli handlowych takich debili idę sobie w granowcu z cmentarza a tu jakiś palant kręci kółka autem firmowym doktor meble i pali gumy szok .
1
Janek 2016-01-08 20:07
Od kiedy to szef przyjmuje na przedstawicieli handlowych takich debili idę sobie w granowcu z cmentarza a tu jakiś palant kręci kółka autem firmowym doktor meble i pali gumy szok .
3
Ania 2016-01-15 14:19
Daruj sobie te kłamstwa... Kolejny komentarz pisany przez ludzi z biura.
2
kochamRATY 2016-01-26 12:48
meble doktor to nie zaklad
6
Faco 2016-02-13 11:24
Witam. Jestem stolarzem i myślałem o pracy w tej firmie, lecz słyszałem, że pracownicy zarabiają bardzo marnie ok 8-9 zł/h(czyli stawka skandaliczna).Chciałbym dowiedzieć się od kogoś, kto tam pracuje czy to jest prawda.
elsie 2016-03-14 17:48
Ale jak ocenić jakość gdy meble są na zamówienie ,a w salonie są tylko wzory. Dopiero po przywiezieniu do domu widać naprawdę jak są wykonane. I niestety w moim przypadku fatalnie. A reklamacja to droga przez mękę...
5
kar 2016-05-13 13:08
od 9zł netto plus dodatki
swd 2016-07-29 19:02
Witam, a jak wygląda sytuacja kierownika produkcji - jest ktoś taki, czy szukają bo nie ma albo obecny rezygnuje ...itp ???
kolo 2016-08-10 17:37
Jutro u Ewy Dzyzgi będzie program o Meble Doktór
akros 2016-09-04 21:34
Pracowałam tam kilka mięsiecy i cieszę się, ze nie pracuję. Zarobki masakra. Doprosić się o wolne-nierealne. Dzwigać meble trzeba. Oskarżają Cię, że nic nie robisz.... wymyslają takie prace na salonie, że brak słów. Na niektórych salonach brak ogrzewania, ciepłej wody, sama marzłam miesiącami. Wypłata na raty, na koncie pod koniec miesiąca, bo Paulinka czasu przelewu nie miała zrobic. Pochlebne opinie to piszę z biura, a burdel tam taki, że szok. Klienci non stop składają reklamację, a to droga przez mękę. Nie szanują nikogo ani klienta ani pracownika. Wytykasz im błąd to się mszczą miesiącami. Synalek szefa potrafi zadzwonić 50 razy w ciągu dnia na salon z pytaniem ,, masz kasę na salonie,,??
Ktoś powinnien powiadomić Inspekcję pracy, prokuraturę czy inne instytucje bo panuje tam bezprawie. Ludzie (pracownicy, klienci) są oszukiwani na każdym kroku. Sama pamiętam jak kazano mi doliczać dodatkowe opłaty za transport. i jak trzeba było dzwonić do klienta i przepraszać, za opoźniony transport bo meble niezrobione albo niedosuszone. Ogólnie paranoja, kierownictwo głupsze niż by się wydawało, szef do mądrych też nie nalezy. i nie upominaj się o pensję, bo wypowiedzenie murowane
5
były pracownik 2016-09-16 18:27
Czyli widzę, że wszystko po staremu:) Aż dziw, że to wszystko się jeszcze kupy trzyma. Pomijam jakoś mebli, jeśli zastanawiasz się czy pracować w MD to lepiej idź do Biedry. A szef nadal powtarza swój popisowy numer "Meble które leczą" ? A na salonach odcinają prąd bo rachunki niezapłacone?
1
Alanis 2016-09-18 18:28
Tak, to prawda, wszystko jest po staremu, nie ma na co narzekać, chyba nie od dziś wiadomo, że Przedstawiciele Handlowi mają naprawdę dobre warunki tutaj w pracy
gal 2016-11-20 11:37
Tragedia ta firma to dno szef siedzi przed kamrami i tylko opowiada ze nikt nic nie robi A tiry mebli wyjeżdżają te pogruzki i insynulacje że widzal na kamerach że nic nierobia ludzie to istny mobing tylko on o tym niewie Ale tak jest jak ktoś niema wiedzy i wykształcenia ten gość z tego zakładu robi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A zresztą już mu to się odbija bo ludzie są zdanie wyrobili i omijają go z daleka dno dno jeszcze raz dno
3
Madzia 2017-01-02 20:59
Pracowałam kilka miesięcy w firmie na stanowisku sprzedawcy w salonie meblowym i mogę smiało polecić, niestety zmieniłam miejsce zamieszkania i dojazdy wychodziły mnie zbyt drogo. Generalnie same meble bardzo solidne, faktycznie zdarzały się pojedyncze reklamacje, ale gdzie ich nie ma ?
3
vip 2017-01-26 06:22
Dziadostwo pracownicy okradani na karzdym kroku z wszyszstkiego co sie nalerzy !!!!!!!!!
Nie wazne jak 2017-03-01 14:03
Jeśli chodzi o ta firmę to powinny być ciuchy robocze a nie rewia mody na każdym kroku .... i powinny byc wysze zarobki jak na dzisiejsze ciezkie czasy nie da sie wyzyc z tej pensji
2
0 2017-05-22 18:24
Haha tadziu lubi pijaków bo robi z nich kierowników i brygadzistów jak chcesz byc kierownikiem to musisz pic w pracy albo przychodzic na rauszu !!!!!!!!!
Basia 2017-07-05 14:58
Pracuje od kilku lat i atmosfera w pracy bardzo fajna, zarobki są jakie są, ale z roku na rok zarabiam coraz więcej, kto się wykazuję i angażuje w pracy może liczyć na podwyżkę, wiem bo to widać na każdym kroku i o mnie szefostwo nie zapomniało, meble też fajne nam wychodzą, widać nie ma prowizorki jaka była w moim poprzednim zakładzie
burakkkk 2017-07-17 20:31
Ty basia z biura albo kturys z synalków szefa zarobki są marne i marne bedą szef sknera inie da zadurzo ajak da to jestes nie dobry i durny to prostackie myslenie szefa haha a co do jakosci to nigdy nie bylo i nie bedzie haha a dzis buraka rudego zatrudnil ha ico to mu da ze bedzie ludzi gnał to mu pujdą w cholere a rudy go jak ostatno bedzie okradal aby tyle ztego że ludzie beda siebacbo bedzie gnał do ostaniej hwili wiec to ostatnie tchnienie tego zakładu ludziska omijac z daleka to dziadostwo bo w deftransie jest lepiej niz u tadzia !!!!!!!!!!!
Iza 2017-08-02 10:12
Chętnie dowiemy się więcej o tym jakim pracodawcą jest MEBLE DOKTÓR. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Nie jest to też miejsce na obrażanie indywidualnych pracowników firmy. Proszę o przestrzeganie zasad regulaminu.
djfyyg 2017-08-21 06:29
Dno omijac z daleka !!!!!!!
Iza 2017-08-28 10:52
@djfyyg co sprawia, że masz taką negatywną opinię na temat firmy? Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź. To co Tobie w firmie nie odpowiadało, dla innych osób może nie mieć aż takiego znaczenia. Warto podawać w swoich opiniach konkretne argumenty. Zdecydowanie ułatwi to innym znalezienie dodatkowych informacji o potencjalnym miejscu pracy.
Zostaw swoją opinię o MEBLE DOKTÓR - Świeca
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEBLE DOKTÓR